Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 13:50   #1621
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
jestem zła, bo księgowa nie chciała mojego zwolnienia wziąc, bo nie było wpisane ile dni jest zwolnienie, tylko od kiedy do kiedy dlatego muszę jutro znowu się wlec do przychodni po zwolnienie, bądź poprawkę na obecne.
a dziś na obiadzik mam pierogi z truskawami (mrożone of kors )

zastanawiam się, czy w aptece dostanę pieluchy tetrowe. bo nie mam pojęcia, gdzie je kupić (oprócz allegro)

Siasiek
biedaku Ty. ciekawe co gin jutro powie.

Matall no no konkretna piłka lekarska ale masz dużoooo tych kosmetyków. chyba niepotrzebna aż taka ilość?

Daisy a mąż do końca kwietnia na l4. w sumie z ręką już o wiele lepiej, bo chodzi prawie ciągle bez szyny "bo mnie już tak nie boli"
Tetrowe widziałam w carrefourze w dziale dla dzieci

Zobaczymy
Czytałam np. żeby nie używać długo oliwki i balsam lepszy, a w razie czego i jedno i drugie sama zużyję
A łącznie wydałam na wszystko wcale nie aż tak dużo, to będę testować, co najlepsze Pewnie drugi rzut zakupów będzie mniejszy.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Grazin No to <żółwik>

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:51   #1622
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Mamusie co tam u Was? A czemu nie wyswietla sie moj avatarek
Ja wlasnie weszlam do domku, poszlam po skierowanie na badania, ktore wczoraj wypisal mi ginek i jutro ide na pobranie krwi, a pozniej z tymi badaniami mam isc do anestezjologa zeby zobaczyl czy ew. moge znieczulenie dostac
U mnie w koncu sloneczko

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Zyje... ledwo, ale zyje. Zamiast byc lepiej to jest coraz gorzej. Nie mam temperatury, ale slaniam sie na nogach. Bola mnie boki i nie moge lezec. Gardlo boli, mam swiatlowstret. Nawet Maly jest taki niemrawy. niby sie rusza, ale bardzo delikatnie... Nie mam sily nic pisac i czytac... weszlam tylko przejrzec czy sa jakiej nowe info odnoscie Dziewczonki i jej Malej niecierpliwej coreczki Tez trzymam kciuki mocno!!!
Jak tam Kochana sie czujesz? Lepiej dzisiaj? wypoczywaj

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Obraziłaby się za to stwierdzenie. Teraz ma już 4 lata, a na zdjęciu jeszcze roku nie skończyła.

Taka piękna pogoda za oknem, a ja od rana mam skopany humor. Mąż potrafi mnie wnerwić dokumentnie. Wybierał się rano do pracy, nie dość, że wstał o 6.30, to się tarasił tak, że mnie obudził. I do tego ta gadka, że on jedzie tylko na kilka godzin, bo dziś szkolenie, a faktycznie robotę zaczyna dopiero w czwartek. A miał zacząć 1 marca... Do tego czasu mógł jeszcze spokojnie w poprzedniej pracy robić i przynajmniej byłaby normalna wypłata. A teraz jak dostanie 200 zł na 10 to będzie wszystko... A opłaty zrobić trzeba. Na dodatek jak siedział prawie 3 tygodnie w domu, to nic nie zrobił. Wczoraj prosiłam go, żeby umył gary w zlewie, bo nie miałam siły już przy nich wystać... Jak można się domyślić, gary nadal tam są i czekają aż się nad nimi zlituję. I odpoczywaj tu człowieku...
Weredka no tak teraz wieksze dzieci to juz nie chca byc nazywane dzidziami Ja pamietam jak do 9letniej corki mojej kolezanki powiedzialam jaka jest ladna bambina, to sie mamie poskarzyla, ze ona juz nie bambina, a ja chcialam byc poprostu mila
No u nas tez ostatnio cieniutko z kaska, ale jakos trzeba przetrwac ten okres, glowa do gory

anula_81 i co tam mezyk z autem zadecydowal:coo l:

anulinka_2009
endo podwyzszyl mi dawke eutyroxu na 0,50, a u Ciebie jak tam?

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim brzuchatkom

Aaaa, prawie bym zapomniala.
Wstawiam aktualne zdjecie brzucha (fotka swiezutka, z wczoraj wieczorem, 34 tydzien) , Nadia pozdrawia was wszystkie
Ale sliczny sterczacy brzuszek musze moj sfotografowac, bo czas leci a ja mam malo fotek

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
patrzcie co kupilam mojej niuni TUUU

nie moglam sie powstrzymac
agus sliczny ten komplecik! gdyby nie ta kokardka przy bluzeczce to dla chlopczyka taki kolorek tez by sie nadawal

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupuje któraś z Was monitor oddechu z niania?
Możecie jakieś polecić?
Co w ogóle o tym myślicie?
Mój mąż się zastanawia nad kupnem i prosił o pytanko do Was.
Więc proszę radźcie
atiz narazie nie kupujemy monitoru oddechu czy niani, mamy zamiar poprosic o taki prezent znajomych, a jesli nie to maz pojdzie do sklepu i kupi, ale nie wiem czy z monitorem oddechu...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Dziś zaczynamy 33 tydzień

Uciekam na zajęcia i po przewody i świece - wreszcie autko będzie zupełnie sprawne
ale brzuszek!!! a jaki smieszny pepuszek Ci sie zrobil no i ta cimne linie masz dosc ewidentna, u mnie prawie jej nie widac...

Dziewczynki chwale siem malymi zakupkami, bodziakiem, spodenkami i przescieradelkami na zmiane do lozeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6719.jpg (65,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6718.jpg (56,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2011-03-22, 13:54   #1623
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Bo ja blondynka i zapomniałam linka dac hihi ,mam chyba tego Zelmera co Ty http://allegro.pl/mikser-zelmer-381-...490660609.html sorki

a te kitcheny na all sa zajefajne,a te wsio robiące najlepsze,ale fakt cena makabra,moze kidys na raty sobie wezme hihi i kolory czadowe
Mam sam robot a Ty już dużo ulepszoną wersję.
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Hej kochane, ale pieknie sie u nas w Lodzi zrobiło
bylam w carfurze dorwałam pomidorki za 4,99 i wlasnie sie zajadam kanapeczkami z szyneczka, pomidorkiem i szczypiorkiem
teraz gotuje buraczkową a na drugie udka z kurczaka i salatkę
Ale masz dobry obiadek dzisiaj
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

zastanawiam się, czy w aptece dostanę pieluchy tetrowe. bo nie mam pojęcia, gdzie je kupić (oprócz allegro)
U mnie są w pasmanteriach, w realu i tesco też dostaniesz.
Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
No ja właśnie po przeczytaniu wszystkich opinii wybrałam tego Kenwooda, bo jest naprawdę polecany i ma wszystko. A z użytkowania nie jestem zadowolona. Nie wiem ... może ja zbyt wiele oczekuję od takiego sprzętu. Ale koleżanka z pracy ma z MPM Product za 370 zł, poza sokowirówką i wyglądem, ma te same funkcje, co mój i sprawuje się podobnie. Też się przegrzewa przy mieleniu większej ilości mięsa itd.
Nie wiem, czy ten Bosch byłby lepszy. Trochę się obawiam, że to jest tak jak mówiła ta babcia w reklamie Ace "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego"
Moja mam ma MPM Kaśkę, działa już parę lat ale jest strasznie plastikowy i mega głośny.
Zobaczę dzisiaj może uda mi się coś wybrać, ważne już, że wiem jakie mogą być potencjalne wady i czym mam się kierować.
Cytat:

A i uwaga - mam informację miesiąca - w ciągu tygodnia urosły mi 3 cm w brzuchu
I mam... 107 cm

mimbi Twój tż mnie rozwalił

Siasiek Ja mam, bardzo go sobie chwalę - chociaż ma już z 6 lat. Mogę sprawdzić w domu jakiej firmy (obecnie udaję, że słucham wykładowcy )
Aż się zmierzę za chwilkę.

Ładnie słuchasz jednym wleci drugim wyleci

Ja mam w najszerszym miejscu 111 cm 35 tydz.

i od spotkania z Grazin tylko 1 cm urósł....a kiedy to było???

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-22 o 14:03
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:59   #1624
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ja wlasnie weszlam do domku, poszlam po skierowanie na badania, ktore wczoraj wypisal mi ginek i jutro ide na pobranie krwi, a pozniej z tymi badaniami mam isc do anestezjologa zeby zobaczyl czy ew. moge znieczulenie dostac
U mnie w koncu sloneczko

Weredka no tak teraz wieksze dzieci to juz nie chca byc nazywane dzidziami Ja pamietam jak do 9letniej corki mojej kolezanki powiedzialam jaka jest ladna bambina, to sie mamie poskarzyla, ze ona juz nie bambina, a ja chcialam byc poprostu mila
No u nas tez ostatnio cieniutko z kaska, ale jakos trzeba przetrwac ten okres, glowa do gory

anulinka_2009

Ale sliczny sterczacy brzuszek musze moj sfotografowac, bo czas leci a ja mam malo fotek

agus sliczny ten komplecik! gdyby nie ta kokardka przy bluzeczce to dla chlopczyka taki kolorek tez by sie nadawal

atiz narazie nie kupujemy monitoru oddechu czy niani, mamy zamiar poprosic o taki prezent znajomych, a jesli nie to maz pojdzie do sklepu i kupi, ale nie wiem czy z monitorem oddechu...

ale brzuszek!!! a jaki smieszny pepuszek Ci sie zrobil no i ta cimne linie masz dosc ewidentna, u mnie prawie jej nie widac...

Dziewczynki chwale siem malymi zakupkami, bodziakiem, spodenkami i przescieradelkami na zmiane do lozeczka
A nam na watku Oczekiwajki nie pochwalilas sieprzesliczne te rzezczy no i prawda maly Campione bedzie!!!
Mamusiechcialam sie Was zapytac moze ktoras z Was tak miala,od czasu do czasu mam jakies takie dziwne problemy z oczami widze jakby za mgla i podwojnie zdarzylo mi sie to juz dwa razy i po ok 20 min przeszlo,wyniki krwi mam ok ,mocz ok glukoza ok cisnienie w normie ??co to moze byc??problemow ze wzrokiem nigdy nie mialam hmm.....
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:59   #1625
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Paulizia grzej się kochana w łóżeczku !!!

agus87bardzo ładny komplecik i cena też

atiz a wiesz ze mnie wczoraj doszły ploty ze niby dyrekcyjną dopiero od kwietnia przenoszą

24kasia86 czekamy na fotki komody

zosiaaa zanim urodzę to już nic nie będzie widać przez te okna ... serio ! są MEGA brudne

Siasiek biedaczysko, tyle krwi Ci upuścili ??? ale już lepiej ?

matallewarwszystkie ciuszki za jednym zamachem prasowałaś ??????
pokłony ja to będę przez miesiąc prasować

jaki brzucholek !!!!!!!

mimbi ciekawam co kupisz koleżance

ddaaiissyy możliwe

Siasiek ja polecam kupić dobry blender, mniej miejsca zajmuje a wszystko tym zrobisz

zosiaaa no to teraz już mogę GRATULACJE !!! (jakie imie?)

my po spacerze,
Zosia zadebiutowała w wiosennej kurteczce
szpan był na placu zabaw

zasnęła w 3 min

ja chyba też padnę na trochę
dzwoniłam do siostry imienia jeszcze nie ma, była opcja na Antosia ale na razie jeszcze się zastanawia

a co do kurteczki to lans musi być w końcu nowa jest

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
a ja sprzatam i gotuję, więc na chwilkę tylko przyleciałam poczęstować was truskawami Takie ładne dziś były w sklepie nie mogłam sie oprzeć, no i nawet smaczne :P

Będę później nie piszcie za dużo
okrutna jesteś

Cytat:
U mnie w koncu sloneczko

anulinka_2009

te prześcieradełka mi sie bardzo podobają, one bawełniane są??

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:00   #1626
Lolka1212
Zadomowienie

Hej Mamuśki i Brzuszki

Poczytałam co u was do drugiego śniadania i od razu mi przyjemniej.. jak zwykle noc nieprzespana u mnie, a budzik o 8:00 jak zwykle dzwonił

Zdjęcia brzuszków dzisiaj doszły piękne

Siasiek
czyli wizytkę masz jutro, tak? Zaklepana już?
Jak się teraz czujesz.. sioooo skurcze od Siasia!!

Paulizia
proszę kończyć z choróbskiem!! Oby lek Ci szybko pomógł..
Stórj Kubusia fajowy.. a to teraz takie są zwyczaje, że na urodizny dzieci się przebierają? nie tylko na karnawał? łojejuuu.. ja nie jestem na bieżąco z takimi nowościami

Agus87
ogrodniczki bardzo fajne! Takie poważne, ale tez i słodkie..

Artiz, Matal za kolejny tydzień!!

Ddaaiisyy mi też kaskę wypłacaja z pracy, nie ZUS.. ponoć odbijają sobie to przy składkach na ubezpieczenie pozostałych pracowników!

Zastanawiam się tylko jak to się robi przy przejściu na macierzyński.. czy po dostarczeniu aktu urodzenia księgowa sama to załatwia, czy ja mam się do ZUSu zgłosić i tam tez poinformować Musze się dopytac dokładnie..

Andziot kutreczka dla Zosi śliczna! Ale stroisz tą naszą ulubienicę

Tyle zapamiętałam i nadrobiłam

Biorę się za obiad, a później prasowanie
Stary 2011-03-22, 14:00   #1627
principessina
Zakorzenienie

cucciola79 juz i tam sie pochwalilam jakbym mogla sie nie pochwalic

zosiaaa tak bawelniane, tutaj nie spi sie pod kolderka, tylko wlasnie pod takimi przescieradelkami, bo jest b.goraco, taki komplecik zawiera poszewke na podusie, przescieradelko na materacyk plus takie zdobione do przykrycia, ew. jak jest chlodniej to na to przescieradelko daje sie kocyk

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-03-22 o 14:03
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:05   #1628
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się tylko jak to się robi przy przejściu na macierzyński.. czy po dostarczeniu aktu urodzenia księgowa sama to załatwia, czy ja mam się do ZUSu zgłosić i tam tez poinformować Musze się dopytac dokładnie..
ja też się chętnie dowiem bo nie wiem Mam nadzieję że nie będę musiała łazić po żadnych zusach
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:05   #1629
atiz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję w imieniu siostry za kciuki, przydały się , zostałam po raz 4 ciocią... chłopczyka tylko nie wiem jeszcze jak ma na imię. Stawiam dzisiaj szampana
gratulacje

Cytat:

atiz a wiesz ze mnie wczoraj doszły ploty ze niby dyrekcyjną dopiero od kwietnia przenoszą
oooo, to niech nie robią sobie żartów mają zdążyć, jestem umówiona na 1 kwietnia że jadę do tej położnej co tam pracuje, jak coś będę wiedzieć dam znać.

Cytat:
a ja sprzatam i gotuję, więc na chwilkę tylko przyleciałam poczęstować was truskawami Takie ładne dziś były w sklepie nie mogłam sie oprzeć, no i nawet smaczne :P

Będę później nie piszcie za dużo
mniam mniam

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
A nam na watku Oczekiwajki nie pochwalilas sieprzesliczne te rzezczy no i prawda maly Campione bedzie!!!
Mamusiechcialam sie Was zapytac moze ktoras z Was tak miala,od czasu do czasu mam jakies takie dziwne problemy z oczami widze jakby za mgla i podwojnie zdarzylo mi sie to juz dwa razy i po ok 20 min przeszlo,wyniki krwi mam ok ,mocz ok glukoza ok cisnienie w normie ??co to moze byc??problemow ze wzrokiem nigdy nie mialam hmm.....
byłaś w trakcie ciązy u okulisty?
lepiej pójdź niech ci zbadaja dno oka dokładnie

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:08   #1630
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
ja też się chętnie dowiem bo nie wiem Mam nadzieję że nie będę musiała łazić po żadnych zusach
Po porodzie zgłaszasz u siebie w pracy, że urodziłaś i księgowa sama zmienia i wysyła zawiadomienie do zusu. I trza to zrobić chyba najszybciej jak się da (przynajmniej u mnie się im pali )

It's not about anger
Stary 2011-03-22, 14:13   #1631
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje

oooo, to niech nie robią sobie żartów mają zdążyć, jestem umówiona na 1 kwietnia że jadę do tej położnej co tam pracuje, jak coś będę wiedzieć dam znać.

mniam mniam

byłaś w trakcie ciązy u okulisty?
lepiej pójdź niech ci zbadaja dno oka dokładnie
nie nie bylam ojj nie strasz mnie ale wyczytalam cos ,ze moze to byc wina hormonow??!!dzisiaj wieczorem podlece do mojego lekarza rodzinnego zobaczymy co on na to a w piatek pogadam z moim ginedziekuje za rade
princizwracam honorsa foteczki
Stary 2011-03-22, 14:14   #1632
SiLLee
Raczkowanie

Camomile śliczny brzuszek
agus87 prześliczny ten komplecik
Wy juz wszystkie macie tyle ubranek i w ogole a ja prawie nic bo dalej nie wiem dla kogo kupowac czy dziewczynki (pewne na 80%) czy chlopiec.
Jutro mam wizyte u gin. moze sie w koncu dowiem na 100%

Ech wczoraj miałam ciezki dzien ... ;/ Pojechalam na uczelnie i przy okazji na zakupy m.in bylam w tym sklepie Kaja w Gliwicach. Dla mnie tam byly ceny kosmiczne za zestaw butelek Avent 149zł a na allegro za ten sam 65zł róznica jest. Jadac do CH mialam stluczke ;/ W sumie tak glupio bo byly remonty drogowe i 3 pasy wyjezdzalam z takiego a'la placu. przede mna byl traktor wiec ja sie chcialam wychylic i popatrzec czy cos nie jedzie z przeciwka tym bardziej ze przepuszczala mnie osoba za mna wiec stalam wychylona a jakcys "gowniarze" przejechai z duzo predkoscia kolo mnie ocierajac moje auto i ich ;/nawet sie nie zatrzymali na miejscu tylko z jakies 6m dalej. ale jechali przepisowio jak mowili;/ no ale czyja wina moja bo bylam wychylona. Obyło sie bez policji. Chlopak byl w pozadku ale za to jego dziewczyna okropna chamska bezczelana wtracala sie do wszystkiego i ze ona bedzie wzywac policje bo sie nie dogadmy ;/ a ich auto taki grat ze nie wiadomo co bylo nowe rysy a jakie stary. rdza wszedzie przerysowane z kazdej strony a ta typiara liczy szkody ze to jeszcze tamto ja tak na nia patrze i mowie zeby poszukala jeszcze z 2 strony auta cos jeszcze.
Ech ciekawe ile mi lekiernik wezmie ;/

Dzisiaj zamowilam łozeczko "miś z sercem w beżowych kwiatkach" http://allegro.pl/lozeczko-hafty-ser...511743907.html
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:14   #1633
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Po porodzie zgłaszasz u siebie w pracy, że urodziłaś i księgowa sama zmienia i wysyła zawiadomienie do zusu. I trza to zrobić chyba najszybciej jak się da (przynajmniej u mnie się im pali )
ahaa ale muszę to zgłosić osobiście i od razu dostarczyć akt urodzenia?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:15   #1634
SiLLee
Raczkowanie

aaa i chcialam Was zapytac czy tez macie takie straszne bole łydek przy chodzeniu najgorzej po schodach. Przedwczoraj w nocy zlapal mnie skurcz łydek i boli do dzisiaj ;/

Moje Maleństwo ♥
Stary 2011-03-22, 14:21   #1635
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Saniu, kazde malenstwo w swoim tepie przybiera, moj synal znowu w 32 tyg wazyl 2500, jedne szybciej rosna na poczatku inne pod koniec
matall, te gaziki sie moczy octeniseptem i przeciera co dzien tak? Ile jest takich gazikow w opakowaniu? No i ta sol fizjologiczna jak wyglada bo szczerze mnie to ciekawi a nie mialam z tym do czynienia... wstyd sie przyznac, a brzuszek masz fajny taki kwadracik
camomile, ale wielkie mieszkanko
kasia, gratki
atiz mi sie wydaje,ze te monitory odechu to u wczesniakow tylko sie uzywa?
Stary 2011-03-22, 14:22   #1636
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
ahaa ale muszę to zgłosić osobiście i od razu dostarczyć akt urodzenia?
Mi powiedzieli, żeby im tylko zadzwonić, że już urodziłam dzień wcześniej i oni sobie załatwią. Jak z aktem to nie wiem

Może Agnieszka.M się wypowie?? Pewnie będzie wiedziała więcej

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
aaa i chcialam Was zapytac czy tez macie takie straszne bole łydek przy chodzeniu najgorzej po schodach. Przedwczoraj w nocy zlapal mnie skurcz łydek i boli do dzisiaj ;/
A magnez bierzesz?

It's not about anger
Stary 2011-03-22, 14:25   #1637
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Kochana zeby tylko, najgorsze sa skurcze w nocy, nie tylko w lydce, zdarza sie w pachwinie, raz nawet mialam w nadgarstku co mnie bardzo zszkolowalo, mimo ,ze biore magnez.
Stary 2011-03-22, 14:26   #1638
agus87
Zakorzenienie

ja wlasnie spakowalam torbe do szpitala

posceralam kurz, zjadlam obiad
teraz chwile poleze i lece prasowac

wieczorem do makro jedziemy, to pewnie kupie arbuza i truskawy
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

agusia, jak dziś cisnienie ?
slonce moje ty kochane
129/83 puls 106
moge funkcjonowac

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
[/COLOR]w ogole to co sie na tym świecie dzieje??
poszłam po trzy pomidory i małego ogórka i zapłaciłam 8 zł!!
heloł??
no niestety, ja ostatnio w warzywniaku 25 zl zaplacilam, a kupilam 3 pomidory, ogora, salate, papryke, kg jablek i 25 dag truskawek

Cytat:

agus87bardzo ładny komplecik i cena też
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

czadowe i cena tez

no wlasnie
ta cena

Cytat:
mniam

Cytat:
Raczej mały inaczej się ułożył

I mam... 107 cm
ja tez mam 107
Cytat:

sliczne flavciowe ciuszeczki
Cytat:
\
Agus87[/B] ogrodniczki bardzo fajne! Takie poważne, ale tez i słodkie..

Cytat:
Wy juz wszystkie macie tyle ubranek i w ogole a ja prawie nic bo dalej nie wiem dla kogo kupowac czy dziewczynki (pewne na 80%) czy chlopiec.

Ech wczoraj miałam ciezki dzien ... ;/ Pojechalam na uczelnie i przy okazji na zakupy m.in bylam w tym sklepie Kaja w Gliwicach. Dla mnie tam byly ceny kosmiczne za zestaw butelek Avent 149zł a na allegro za ten sam 65zł róznica jest. Jadac do CH mialam stluczke ;/ W sumie tak glupio bo byly remonty drogowe i 3 pasy wyjezdzalam z takiego a'la placu. przede mna byl traktor wiec ja sie chcialam wychylic i popatrzec czy cos nie jedzie z przeciwka tym bardziej ze przepuszczala mnie osoba za mna wiec stalam wychylona a jakcys "gowniarze" przejechai z duzo predkoscia kolo mnie ocierajac moje auto i ich ;/nawet sie nie zatrzymali na miejscu tylko z jakies 6m dalej. ale jechali przepisowio jak mowili;/ no ale czyja wina moja bo bylam wychylona. Obyło sie bez policji. Chlopak byl w pozadku ale za to jego dziewczyna okropna chamska bezczelana wtracala sie do wszystkiego i ze ona bedzie wzywac policje bo sie nie dogadmy ;/ a ich auto taki grat ze nie wiadomo co bylo nowe rysy a jakie stary. rdza wszedzie przerysowane z kazdej strony a ta typiara liczy szkody ze to jeszcze tamto ja tak na nia patrze i mowie zeby poszukala jeszcze z 2 strony auta cos jeszcze.

Dzisiaj zamowilam łozeczko "miś z sercem w beżowych kwiatkach" http://allegro.pl/lozeczko-hafty-ser...511743907.html
slonce jak juz poznasz plec to zaczniesz szalec
mi zostal miesiac wiec juz wszystko mam
Stary 2011-03-22, 14:27   #1639
SiLLee
Raczkowanie

Siasiek juz nie biore. ale w pt robilam sobie badanie krwi morfologia magnez i zelazo. Wyniki bardzo dobre.

Moje Maleństwo ♥
Stary 2011-03-22, 14:30   #1640
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Saniu, kazde malenstwo w swoim tepie przybiera, moj synal znowu w 32 tyg wazyl 2500, jedne szybciej rosna na poczatku inne pod koniec
matall, te gaziki sie moczy octeniseptem i przeciera co dzien tak? Ile jest takich gazikow w opakowaniu? No i ta sol fizjologiczna jak wyglada bo szczerze mnie to ciekawi a nie mialam z tym do czynienia... wstyd sie przyznac, a brzuszek masz fajny taki kwadracik
camomile, ale wielkie mieszkanko
kasia, gratki
atiz mi sie wydaje,ze te monitory odechu to u wczesniakow tylko sie uzywa?
Gaziki są pakowane po 3 najczęściej. Używać można do oczu, uszu, pępuszka (ale tylko przemywanie, nie wolno chyba zaklejać).
Sól fizjologiczna to taki przezroczysty płyn w jednorazowych opakowaniach najlepiej (wtedy jest aseptyczny, nieskażony bakteriami).

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:34   #1641
SiLLee
Raczkowanie

Kwiatecek o jej biedna wspolczuje. Straszne sa te skurczke ;/
agus87 no jak poznam juz plec na 100% to sie boje ze oproznie cale konto

Moje Maleństwo ♥
Stary 2011-03-22, 14:34   #1642
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

to pechowy ten wczorajszy dzien mialas
lozeczko super
Stary 2011-03-22, 14:42   #1643
SiLLee
Raczkowanie

cucciola79 no strasznie pechowy, a na zakupach nic nie kupiłam ;/

Moje Maleństwo ♥
Stary 2011-03-22, 14:43   #1644
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Oh matall dzieki, to troche tego kupie skoro potrzebne,

Dziewczyny a jaka paczke pampersow sie oplaca najlepiej kupic? Chodzi mi o ilosc sztuk w opakowaniu.

Edytowane przez Kwiatecek
Czas edycji: 2011-03-22 o 15:01
Kwiatecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:44   #1645
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Kwiatecek o jej biedna wspolczuje. Straszne sa te skurczke ;/
agus87 no jak poznam juz plec na 100% to sie boje ze oproznie cale konto
no ja duzo nowych pokupowalam
az przy praniu bylam w szoku z ilu ciuszkow metki zrywalam
a tztowi mowilam, ze ciagle mamy za malo

ok ide prasowac
Stary 2011-03-22, 14:45   #1646
atiz
Rozeznanie

Cytat:
Oj ja miałam straszne skurcze i ginekolog przepisał mi aspargin 2x1.
Magnez tez miałąm w porządku ale podobno w ciązy brak potasu może powodować skurcze łydek.
A to że po nocnym skurczu bola Cię łydki to normalne, po prostu masz zakwasy. Wymasuj oliwką, tak żeby rozgrzać a potem porozciągaj mięśnie, mi pomagało.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:51   #1647
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Mi powiedzieli, żeby im tylko zadzwonić, że już urodziłam dzień wcześniej i oni sobie załatwią. Jak z aktem to nie wiem

Może Agnieszka.M się wypowie?? Pewnie będzie wiedziała więcej
Wiem tyle, że najpóźniej w drugiej dobie nieobecności trzeba poinformować pracodawcę o jej przyczynie, czyli o porodzie. Może to za nas zgłosić np. mąż, na ogół wystarczy zadzwonić. Nie trzeba składać wniosku o urlop macierzyński, bo on się zaczyna automatycznie w dniu porodu, jeśli L4 było wystawione na dłuższy okres, to jest ono automatycznie przerwane w dniu porodu i zaczyna się macierzyński. Jednak, żeby zakład pracy zaczął wypłacać zasiłek macierzyński, to trzeba do zakładu pracy dostarczyć dokument poświadczający datę odbycia porodu, czyli odpis aktu urodzenia dziecka. Nawet jeśli ktoś pracuje w małej firmie (poniżej 20 osób) i zasiłek będzie bezpośrednio wypłacał ZUS, to akt i tak trzeba dostarczyć do zakładu pracy, a pracodawca sam przekaże komplet dokumentów do ZUS-u. No i jeśli firma zatrudnia powyżej 20 pracowników, to zasiłek dostaniemy w terminie normalnej wypłaty, a jeśli ktoś jest zatrudniony w małej firmie, to ZUS ma 30 dni na wypłacenie zasiłku od dnia złożenia dokumentów przez pracodawcę.
Jeśli coś źle napisałam, to może anulinka mnie poprawi.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:51   #1648
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
cucciola79 no strasznie pechowy, a na zakupach nic nie kupiłam ;/
najwazniejsze ze Ty z malenstwem masz sie dobrze!!!no i jutro dzidzia w koncu zdzradzi mamusi swoja plec
jeju kregoslup daje sie we znaki ide troszke poodpoczywac
Stary 2011-03-22, 14:51   #1649
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
Oj ja miałam straszne skurcze i ginekolog przepisał mi aspargin 2x1.
Magnez tez miałąm w porządku ale podobno w ciązy brak potasu może powodować skurcze łydek.
A to że po nocnym skurczu bola Cię łydki to normalne, po prostu masz zakwasy. Wymasuj oliwką, tak żeby rozgrzać a potem porozciągaj mięśnie, mi pomagało.
Moze mi tez cos przepisze jutro.
Smaruje itp ale tak szybko chyba nie przejdzie.

Moje Maleństwo ♥
Stary 2011-03-22, 14:54   #1650
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze mi tez cos przepisze jutro.
Smaruje itp ale tak szybko chyba nie przejdzie.
a co do tych skurczy to tez mnie w nocy lapia a ostatnio puchna mi rece i zyly takie jakies wielkie mi sie robia i bola
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości