Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 15:06   #1651
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

hej mamuski
u mnie dzisiaj wiosennie
obiadek zrobiony, mieszkanko ogarnięte....zostanie mi jeszcze tylko pranie poźniej wstawić i poskładać wyschnięte
mam dzisiaj zamiar gdzies wyjśc....jeszcze nie wiem gdzie, ale włoski umyłam, ułozyłam, jeszcze makijaż i w drogę....
może pójdę po prostu po truskawki
i taka 'ułożona" czuje się o niebo lepiej
a nie jak torba

SiLLee ja już kiedyś pisałam, ale nie wiem czy ktoś zauważył...jak łapie cię skurcz w łydce i czujesz, ze się zbliża, jak jeszcze tak najbardziej nie boli to trzeba stopę unieść do góry z palcami, tak jakbyś chciała ja wygiąć do góry....momentalnie pomaga i skurcz przechodzi...mnie tez czasem próbują złapać,ale w ten sposób się nie daję i nie cierpię z tego powodu...

agus87 Ty sie tylko kochana nie przeforsuj dzisiaj uważaj na siebie ładny komplecik

Camomile, metall śliczne macie te brzuszki

Andziot jak ja lubie "nie różowe" ubranka dla dziewczynek piękna kurteczka

zosiaaa GRATULACJE

mimbi mój ostatnio też tak wyskoczył ja mu mówię, że chyba mam rozstępy na biodrach z tyłu, ale nie widzę dokładnie i czy może zerknąć...a on z pełna radością w głosie i uśmiechem wręcz wykrzyknął "no masz, to są własnie rozstępy!!! "

eweska a masz za te truskawki

tak widzę, że nawiązał się temat macierzyńskiego....mnie męczy jedno pytanie....jak mi się umowa o prace kończy w trakcie macierzyńskiego, to czy muszę jeszcze jakieś formalności w zusie ja załatwiać???? bo pracuje w firmie która zatrudnia więcej niż 20 pracowników i wiem, że na początku to oni to załatwiają, ale co jak mi się ta umowa kończy....czy to się przedłuża automatycznie??? czy muszę się do nich fatygować w połowie i jakieś wnioski składać??
Stary 2011-03-22, 15:10   #1652
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolus a budzik tak rano dzwonił bo rozumiem na niemiecki maszerowałas ?
Hmm zastrzeliłas mnei z tym macierzynskim ?
Moze jakiś akt urodzenia trzeba do firmy dostarczyc? Nie pomyslalam o tym.
Jutro sie dopytam w kadrach - to bedzie moj ostatni dzien w pracy Wariacja

agusia, to cisnienie książkowe Oby tak dalej !!

princi, ale ciuszki

AgnieszkaM
, bardzo dziekuję za objasnienia

andziot, ale szpanera musiała byc Zosia Lansowała sie po placu zabaw ??

Grazin, dziewczyny pisały, ze jak firma zatrudnia ponad 20 osób, to wtedy ona Ci wypłaca kase - tzn zakład pracy.
A co u Ciebie sie chrzani ?? Az tak zle ?

kto wie co u Dziewczonki ?? Biedulka

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:11   #1653
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
hej mamuski
u mnie dzisiaj wiosennie
obiadek zrobiony, mieszkanko ogarnięte....zostanie mi jeszcze tylko pranie poźniej wstawić i poskładać wyschnięte
mam dzisiaj zamiar gdzies wyjśc....jeszcze nie wiem gdzie, ale włoski umyłam, ułozyłam, jeszcze makijaż i w drogę....
może pójdę po prostu po truskawki
i taka 'ułożona" czuje się o niebo lepiej
a nie jak torba

SiLLee ja już kiedyś pisałam, ale nie wiem czy ktoś zauważył...jak łapie cię skurcz w łydce i czujesz, ze się zbliża, jak jeszcze tak najbardziej nie boli to trzeba stopę unieść do góry z palcami, tak jakbyś chciała ja wygiąć do góry....momentalnie pomaga i skurcz przechodzi...mnie tez czasem próbują złapać,ale w ten sposób się nie daję i nie cierpię z tego powodu...

agus87 Ty sie tylko kochana nie przeforsuj dzisiaj uważaj na siebie ładny komplecik

Camomile, metall śliczne macie te brzuszki

Andziot jak ja lubie "nie różowe" ubranka dla dziewczynek piękna kurteczka

zosiaaa GRATULACJE

mimbi mój ostatnio też tak wyskoczył ja mu mówię, że chyba mam rozstępy na biodrach z tyłu, ale nie widzę dokładnie i czy może zerknąć...a on z pełna radością w głosie i uśmiechem wręcz wykrzyknął "no masz, to są własnie rozstępy!!! "

eweska a masz za te truskawki

tak widzę, że nawiązał się temat macierzyńskiego....mnie męczy jedno pytanie....jak mi się umowa o prace kończy w trakcie macierzyńskiego, to czy muszę jeszcze jakieś formalności w zusie ja załatwiać???? bo pracuje w firmie która zatrudnia więcej niż 20 pracowników i wiem, że na początku to oni to załatwiają, ale co jak mi się ta umowa kończy....czy to się przedłuża automatycznie??? czy muszę się do nich fatygować w połowie i jakieś wnioski składać??
postaram sie

wlasnie mam przerwe w prasowaniu
kurcze jaka pogoda [pieekna
Stary 2011-03-22, 15:13   #1654
SiLLee
Raczkowanie

antropia dzieki nastepnym razem tak sprobuje zrobic
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:17   #1655
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję w imieniu siostry za kciuki, przydały się , zostałam po raz 4 ciocią... chłopczyka tylko nie wiem jeszcze jak ma na imię. Stawiam dzisiaj szampana
Gratulacje! Ale jak szampan to tylko Picollo

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mimbi ciekawam co kupisz koleżance

my po spacerze,
Zosia zadebiutowała w wiosennej kurteczce
szpan był na placu zabaw
Kupilam taki piekny szal w kwiaty z Promodu - ecru w kolorowe duze kwiaty, takie pstrokate - wiosenne. Piekny jest, chyba jej go nie dam Mam w planie wykorzystac go na blogasku pazokciowym, wiec sobie zobaczycie, bardzo mi sie podoba. Ale musze odczekac jeszcze, bo mam rece spuchniete jak spracowany drwal.

Kurtka Zosi obleeeeeedna, strasznie mi sie podoba, taka mam wlasnie idee, zeby dziecko pozniej ubierac .
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Mimbi mysle, ze Maly czuje sie ok. Mam taka nadzieje... mamuske tylko rozklada. Wzielam cudowny lek co leczy wszystkie schorzenia PARACETAMOL i czuje sie znacznie lepiej. Jednak dziala... gorzej jak przestanie
Ach rozstepy ja na brzuchu nie mam, ale zauwazylam na... boczku i teraz wygladam jak surowy boczek wlasnie! A na tylku to tak nie widac... maz tylko oglada, a jak widac stoicki spokoj go ogarnal
Trzymaj sie i w razie czego wal na priwa. Nie mam zadnych zlotych rad na goraczke w ciazy, ale bedziesz mogla sie chociaz powyzalac.
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Bo ja blondynka i zapomniałam linka dac hihi ,mam chyba tego Zelmera co Ty http://allegro.pl/mikser-zelmer-381-...490660609.html sorki
Ja tez mam tego Zelmera. Szczerze mowiac rzadko z niego korzystam, czesciej z blendera, a jak juz go wyciagam to zwykle do ciast albo nalesnikow. Z opcji tej do koktajli to nie korzystalam nigdy, ale tak ogolnie jest bardzo fajny. A Kitchen Aid... No coz, dla mnie to fajny gadzet, nie jestem az taka fanka gotowania, zeby tyle kasy wydawac, ale na przyklad Agatka go ma http://kuchniaagaty.blogspot.com/ i jest zachwycona.

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Mamusiechcialam sie Was zapytac moze ktoras z Was tak miala,od czasu do czasu mam jakies takie dziwne problemy z oczami widze jakby za mgla i podwojnie zdarzylo mi sie to juz dwa razy i po ok 20 min przeszlo,wyniki krwi mam ok ,mocz ok glukoza ok cisnienie w normie ??co to moze byc??problemow ze wzrokiem nigdy nie mialam hmm.....
Ja mam ciagle cos z oczami w ciazy, mroczki, mgla, raz mam soczewki za mocne, raz za slabe, nie ogarniam. Ale to podobno normalne, ze sie zmieniaja oczy w ciazy, wiec sie nie martwie, ide niedlugo do okulisty to sie jeszcze upewnie co i jak.
Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
aaa i chcialam Was zapytac czy tez macie takie straszne bole łydek przy chodzeniu najgorzej po schodach. Przedwczoraj w nocy zlapal mnie skurcz łydek i boli do dzisiaj ;/
Lekarz mi kazal lykac magnez na skurcze, troche pomaga. TZ na skurcze pije duzo soku pomidorowego (ok.litr dziennie) i mu przeszly, a on mial takie hardkorowe, ze jak go rano dopadly to pol dnia lezal w lozku i musial brac zwolnienie w pracy. Ale ja soku pomidorowego nie lubie, wiec lykam w tabletkach.

Wrocilam z zakupow, kupilam prezent i oczywiscie zahaczylam o SP, Rossa i Alme i znowu mam 200zl mniej Ale za to chcialam sie pochwalic, ze kompletuje rzeczy dla malej i dla siebie do szpitala, kupilam szczoteczke, paste i pomadke ochronna zeby juz na stale wlozyc do kosmetyczki, Tantum Rosa (ale tu musze jeszcze jakis atomizer wykombinowac), a tez przytulaczka dla Miśki i dla siebie len do picia na zoladek i ... coz, preparat do tego czego sie wszystkie boicie na L. No kurde, jestem zdesperowana, prawie 2 tyg nie korzystalam z toalety, cale szczescie pani w aptece byla bardzo dyskretna i wszystko wyjasnila. Brrrr czuje strach, ale nie mam wyboru, czuje sie jak ciezki wieloryb.
Aha sluchajcie w Rossmannie sie zalapalam na super promocje chusteczek Nivea tych https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1
Otoz sa w "Cenie na dowidzenia" za 8.99 za dwupak!!! Supercena chyba nie? Leccie do Rossa, moze u Was bedzie, tym bardziej, ze normalnie to kosztuje 8.99 za jedna paczke.
Kupilam jeden taki komplet, a TZ do mnie ze trzeba bylo wiecej wziac, a jakby mala byla uczulona to sami bedziemy sie podcierac Wklejam fotke zebyscie widzialy.
Ten przytulaczek to juz dawno chcialam kupic, ale tylko w Rossmanie go widzialam, ani w Smyku ani w Akpolu nie moglam znalezc, to kupilam ten z Rossa, podobno dzieci to lubia bardzo do spania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00123.jpg (87,9 KB, 53 załadowań)
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:19   #1656
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki czy kupilyscie juz jakis gryzaczek czy to " w praniu" wyjdzie czy takowy bedzie potrzebny

SiLLee tez mam czasem takie dni, jutro bedzie lepiej
Stary 2011-03-22, 15:20   #1657
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce Cie straszyc, ale u mnie to tak wyglada, ze poniewaz mam umowe na czas okreslony, ktora tak jak Tobie konczy sie w trakcie macierzynskiego - pracodawca rozwiazuje ja w dniu porodu i zaden macierzynski mi nie przysluguje. I to jest zgodne z prawem, tak mowia przepisy! Wiec dowiedz sie najpierw dokladnie, czy Twoj szef nie ma w planie zrobic tego, co moj, bo ja zaraz po porodzie bede bezrobotna.
Stary 2011-03-22, 15:24   #1658
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy kupilyscie juz jakis gryzaczek czy to " w praniu" wyjdzie czy takowy bedzie potrzebny

ja mam gryzaczek, ale on chyba predko nie bedzie potrzebny kochana.
mam taki w ksztalcie osmiornicy
Stary 2011-03-22, 15:25   #1659
enchantresss
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Chciałam Wam się pożalić, że ja już mam dość tych lekarzy, tych wszystkich ginekologów, którzy mają swoją pracę i swoich pacjentów daleko w dupie. Bo inaczej się nie da powiedzieć.
Na początku ciąży chodziłam do jednej ginki, a później całą przychodnię zamknęli, bo nie przedłużyli kontraktu z NFZ. Potem nie mogłam się nigdzie zarejestrować, albo terminy za niewiadomo ile i tak szukałam lekarza i trafiłam do podobno takiego wspaniałego z super opiniami, ale taki był wspaniały, że rejestrowałam się do niego na wizytę z 5 razy, a przyjął mnie RAZ !!! Bo za każdym razem odwoływał... Więc się wkurzyłam i zapisałam do innej, trzeciej już w tej ciąży lekarki - nie dała mi skierowania na żadne badania, powiedziała 'przy następnej wizycie' , a ja jestem już prawie w 30stym tygodniu i nie miałam robionej glukozy, a morfologię 3 razy dopiero. Miałam iść do niej w piątek, ale odwołała !!!! Przepisałam się na jutro , ale dziś znowu z rejestracji do mnie dzwonili, że pani doktor nie ma, bo jest na zwolnieniu i niewiadomo kiedy będzie :conf used: Po prostu nie wytrzymałam i płaczem wybuchłam i nie wiem co mam robić, ostatnie usg w 20tym tygodniu, nie mam pojęcia co z dzieckiem, badania nieporobione..

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:26   #1660
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2011-03-22, 15:26   #1661
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny dziękuję w imieniu siostry za kciuki, przydały się , zostałam po raz 4 ciocią... chłopczyka tylko nie wiem jeszcze jak ma na imię. Stawiam dzisiaj szampana
Gratulacje dla siostry!!
Szybko sie uwinela

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Camomile Wow, ale masz duży i spiczasty brzuszek! Właśnie, idę cyknąć fotę mojego
Dzieki i nawzajem

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Śpiworki są też w ikejce
mamy taki i nie jest jakiś duży http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150551
Pauliziu, Siasiek, dzieki za podpowiedzi.
Nie wiedzialam nawet, ze Ikea ma spiworki dla dzieci, ladne sa.

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
A ja Wam opowiem teraz historie z wczorajszego wieczora. Stoje sobie w lazience i ogladam me wielorybie cialo, az tu nagle widze na cos niepokojacego i dre sie do TZ "Aaaaaaaaaaaaaa mam rozstepy!!!!!!!!!". Na co przychodzi moj mega wyluzowany maz, kuca na wysokosci adekwatnej i ze stoickim spokojem stwierdza "Rzeczywiscie mamy tu do czynienia z rozstepem". Sposob w jaki to powiedzial no i co powiedzial tak mnie rozbawilo, ze nawet sie nie zdazylam zdenerwowac, tylko zaczelam sie glupio smiac Jak to dobrze ze chociaz ktos w tym domu jest w miare opanowany, bo bysmy mieli Sodome i Gomore kazdego dnia
Fajny ten twoj TZ.

Mazianko, MoniaK, Princi, SilLee, Kwiatecek, Antropia, dziekuje za brzuszkowe komplementy

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
a ja sprzatam i gotuję, więc na chwilkę tylko przyleciałam poczęstować was truskawami Takie ładne dziś były w sklepie nie mogłam sie oprzeć, no i nawet smaczne :P

Będę później nie piszcie za dużo
Eweska, ale foty
(Wkleilas w sama pore, bo wlasnie zaraz zamawiam zakupy, to od razu dorzuce do listy truskawki )

Cytat:
Dzien dobry Mamusie co tam u Was? A czemu nie wyswietla sie moj avatarek
Ja wlasnie weszlam do domku, poszlam po skierowanie na badania, ktore wczoraj wypisal mi ginek i jutro ide na pobranie krwi, a pozniej z tymi badaniami mam isc do anestezjologa zeby zobaczyl czy ew. moge znieczulenie dostac
U mnie w koncu sloneczko

Ale sliczny sterczacy brzuszek musze moj sfotografowac, bo czas leci a ja mam malo fotek

Dziewczynki chwale siem malymi zakupkami, bodziakiem, spodenkami i przescieradelkami na zmiane do lozeczka
Ja tam widze twoj avatarek
Rob fotki brzuszka i pochwal nam sie tu.

Zakupki male, ale fajne.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja wlasnie spakowalam torbe do szpitala

posceralam kurz, zjadlam obiad
teraz chwile poleze i lece prasowac

wieczorem do makro jedziemy, to pewnie kupie arbuza i truskawy
Super, ze torbe masz juz spakowana .
A tego arbuza to znowu ci bede potem zazdroscic...

Princi, na razie nie kupuje gryzaczka, ale wiem ze bedzie to na pewno Lamaze (taki gryzaczek - zabawka), widzialam jak sie sprawdzal w akcji na znajomych dzieciach .

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:29   #1662
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:

podpinam się pod to pytanie

mimbi a mnie się wydawało że macierzyński przysługuję bez względu na to czy masz umowe do porodu czy dłużej, bynajmniej u mnie koleżanka w tamtym roku miała umowe do końca roku urodziła w grudniu i normalnie macierzyński dostała
a tak wogule ile zapłaciłaś za tego przytulaczka bo jest

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-03-22 o 15:32
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:30   #1663
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
(..)
Ech wczoraj miałam ciezki dzien ... ;/ Pojechalam na uczelnie i przy okazji na zakupy m.in bylam w tym sklepie Kaja w Gliwicach. Dla mnie tam byly ceny kosmiczne za zestaw butelek Avent 149zł a na allegro za ten sam 65zł róznica jest.
(..)
Serio Kaja taka droga? To nie moje okolice, więc sklepu nie znam i nigdy w nim nie byłam, ale w internecie niektóre ceny mają bardzo korzystne

Głupia sprawa z tą stłuczką! Mam nadzieję, że bardzo się nie zdenerwowałaś

SiLlee za łóżeczko.. jak masz lóżeczko i pościel to już dużo masz

Cytat:
Po porodzie zgłaszasz u siebie w pracy, że urodziłaś i księgowa sama zmienia i wysyła zawiadomienie do zusu. I trza to zrobić chyba najszybciej jak się da (przynajmniej u mnie się im pali )
Cytat:
Mi powiedzieli, żeby im tylko zadzwonić, że już urodziłam dzień wcześniej i oni sobie załatwią. Jak z aktem to nie wiem

Może Agnieszka.M się wypowie?? Pewnie będzie wiedziała więcej
Dzięki Siasiu

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Wiem tyle, że najpóźniej w drugiej dobie nieobecności trzeba poinformować pracodawcę o jej przyczynie, czyli o porodzie. Może to za nas zgłosić np. mąż, na ogół wystarczy zadzwonić. Nie trzeba składać wniosku o urlop macierzyński, bo on się zaczyna automatycznie w dniu porodu, jeśli L4 było wystawione na dłuższy okres, to jest ono automatycznie przerwane w dniu porodu i zaczyna się macierzyński. Jednak, żeby zakład pracy zaczął wypłacać zasiłek macierzyński, to trzeba do zakładu pracy dostarczyć dokument poświadczający datę odbycia porodu, czyli odpis aktu urodzenia dziecka. Nawet jeśli ktoś pracuje w małej firmie (poniżej 20 osób) i zasiłek będzie bezpośrednio wypłacał ZUS, to akt i tak trzeba dostarczyć do zakładu pracy, a pracodawca sam przekaże komplet dokumentów do ZUS-u. No i jeśli firma zatrudnia powyżej 20 pracowników, to zasiłek dostaniemy w terminie normalnej wypłaty, a jeśli ktoś jest zatrudniony w małej firmie, to ZUS ma 30 dni na wypłacenie zasiłku od dnia złożenia dokumentów przez pracodawcę.
Jeśli coś źle napisałam, to może anulinka mnie poprawi.
Dzięki kochana wszystko już jasne

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Lolus a budzik tak rano dzwonił bo rozumiem na niemiecki maszerowałas ?
Hmm zastrzeliłas mnei z tym macierzynskim ?
Moze jakiś akt urodzenia trzeba do firmy dostarczyc? Nie pomyslalam o tym.
Jutro sie dopytam w kadrach - to bedzie moj ostatni dzien w pracy (..)

Ddaiissyy
tak na ten kursik sobie pykam z rana Jeszcze trzy tygodnie i koniec.. dalej się nie zapisuje i tak uważam, że pięknie sobie ten czas na L4 wykorzystałam i jestem z siebie dumna

Kochana w kadrach to już nie masz o co pytać..
Tutaj dziewczynki wszystko pięknie wyjaśniły

Kwiatecek
najwięcej to te duże albo mega paki opłaca się kupić..

Princi
ja kliknęłam na gryzaczek przy okazji większych zakupów na All.. robiałam u jednego sprzedawcy, więc "dorzuciłam" i gryzaczek.. tak przy okazji
Stary 2011-03-22, 15:33   #1664
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Nie chce Cie straszyc, ale u mnie to tak wyglada, ze poniewaz mam umowe na czas okreslony, ktora tak jak Tobie konczy sie w trakcie macierzynskiego - pracodawca rozwiazuje ja w dniu porodu i zaden macierzynski mi nie przysluguje. I to jest zgodne z prawem, tak mowia przepisy! Wiec dowiedz sie najpierw dokladnie, czy Twoj szef nie ma w planie zrobic tego, co moj, bo ja zaraz po porodzie bede bezrobotna.
powiem ci tak....mam tp na 11 czerwca...umowę mam zaś do 30 lipca...i ostatnio się kadrowej mojej pytałam o macierzyński i powiedziała mi, że spokojnie, bo ZUs ma obowiązek mi wypłacić cały zasiłek bo urodziłam w momencie kiedy składki do zusu były odciągane...po to jest to ubezpieczenie....umowy przedłużać nie muszą, ale wtedy przepada ci urlop macierzyński ale nie zasiłek...poczytaj tego linka,wczoraj go znalazłam...

http://www.poradaprawna.pl/porady/um...ej,132567.html
Stary 2011-03-22, 15:33   #1665
Agnieszka.M
Rozeznanie

Mimbi a to jest ten rodzaj przytulaczka, który ma coś w środku (nie wiem co, chyba jakiś groszek, czy coś) i można to podgrzać np. w mikrofalówce i położyć dziecku na brzuszku jak ma kolkę lub poprostu używać jako rodzaj termoforu? Bo gdzieś coś takiego widziałam, z wyglądu bardzo podobne i chciałabym to kupić. Gdyby to było to, to od razu wysyłam męża do Rossmana.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:33   #1666
principessina
Zakorzenienie

Camomile zakupki male no bo juz wszystko mam, w sensie czekam teraz tylko na wielka pake z Pl i jeszcze wozka nam brakuje

co do gryzaczka to moze kupic taki gryzaczek-piszczalke?
http://allegro.pl/zabawka-piszczaca-...505398717.html

a co myslicie o takim pomniejszaczu/kolysce do lozeczka czy odrazu kladziecie dzidziusie do lozeczka? w sensie my chcemy zeby synek spal odrazu w lozeczku, ale czy on sie tam nie zagubi taki maly w takim wielkim lozeczku
http://cgi.ebay.it/ITALBABY-RIDUTTOR...item35b04272cf
Stary 2011-03-22, 15:36   #1667
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

i powiem Ci mimbi, że kogo bym się nie spytała to wszyscy mi mówią, że macierzyński przysługuje nawet jak ci się umowa kończy z dniem porodu...
Stary 2011-03-22, 15:41   #1668
Agnieszka.M
Rozeznanie

Antropia jest tak, jak w tym artykule, do którego podałaś link. Także dostaniecie zasiłek macierzyński.
Mimbi, a ten twój pracodawca, to jakiś oszust, albo zupełnie przepisów nie zna. On ci nie może skrócić okresu trwania umowy

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:43   #1669
Paulizia
Wtajemniczenie

Mimbi dzieki kochana!!!
Mysle, ze te Nivea beda ok. Gdybym tu miala do nich dostep to napewno wolalabym je niz jakiekolwiek inne. mam jakis sentyment do tej firmy Przytulaczek jest super. Tez zamierzam jakis kupic. Drogie nie sa wiec nie ma co. Poza tym sama wiesz jak takie zakupy ciesza
Ide zajrzec na Twoj watek, bo ostatnio nie odwiedzalam przez to chorobsko

Lolus no jak jubilatka sobie zazyczy to nie ma przebacz Dobrze, ze dorosli nie musza... jeszcze tego by mi brakowalo. Chociaz smialo moglabym robic za dojna krowe

Princi ja gryzaczka nie kupuje... wydaje mi sie, ze to jest przydatne jak male zabkuje... chyba.

Wiecie co jest najgorszym polaczeniem???

BOL GARDLA + ZGAGA
Stary 2011-03-22, 15:46   #1670
SiLLee
Raczkowanie

Lolka1212 no troche sie zdenerwowałam ale nie az tak bo takiej az duzej szkody "chyba" nie ma, okaze sie u lakiernika.
Z ta Kaja to tez myslalam ze ceny fajne bo zczaiłam wlasnie tez w internecie a po przyjezdzie tam to az tak super nie bylo. za posciel identyczna w sumie ta sama 3 el. chciali jakies 200zl z czyms masakra. Reszty juz nie ogladalam.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:53   #1671
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Chciałam Wam się pożalić, że ja już mam dość tych lekarzy, tych wszystkich ginekologów, którzy mają swoją pracę i swoich pacjentów daleko w dupie. Bo inaczej się nie da powiedzieć.
Na początku ciąży chodziłam do jednej ginki, a później całą przychodnię zamknęli, bo nie przedłużyli kontraktu z NFZ. Potem nie mogłam się nigdzie zarejestrować, albo terminy za niewiadomo ile i tak szukałam lekarza i trafiłam do podobno takiego wspaniałego z super opiniami, ale taki był wspaniały, że rejestrowałam się do niego na wizytę z 5 razy, a przyjął mnie RAZ !!! Bo za każdym razem odwoływał... Więc się wkurzyłam i zapisałam do innej, trzeciej już w tej ciąży lekarki - nie dała mi skierowania na żadne badania, powiedziała 'przy następnej wizycie' , a ja jestem już prawie w 30stym tygodniu i nie miałam robionej glukozy, a morfologię 3 razy dopiero. Miałam iść do niej w piątek, ale odwołała !!!! Przepisałam się na jutro , ale dziś znowu z rejestracji do mnie dzwonili, że pani doktor nie ma, bo jest na zwolnieniu i niewiadomo kiedy będzie :conf used: Po prostu nie wytrzymałam i płaczem wybuchłam i nie wiem co mam robić, ostatnie usg w 20tym tygodniu, nie mam pojęcia co z dzieckiem, badania nieporobione..

bidulko...nie smutniaj...ja wiem co to znaczy...jak chciałam sie zarejestrowąc na nfz do mojej lekarki prowadząej ciąze to na początku października zaproponowali mi termin na koniec grudnia... skończyło się na tym, że poszłam prywatnie i teraz kasę bulę za wszystko, ale chociaż nie mam problemów z wizytami.... nawet jak szła na urlop to dawała mi nr tel. do jej mamy, która tez jest gin i w razie czego kazała się z nią kontaktować...no ale coś za coś...kasa leci masakryczne na te wizyty...
Stary 2011-03-22, 15:56   #1672
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana głowa do góry na pewno ktoś się znajdzie i cię przyjmie..
Stary 2011-03-22, 15:57   #1673
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
bidulko...nie smutniaj...ja wiem co to znaczy...jak chciałam sie zarejestrowąc na nfz do mojej lekarki prowadząej ciąze to na początku października zaproponowali mi termin na koniec grudnia... skończyło się na tym, że poszłam prywatnie i teraz kasę bulę za wszystko, ale chociaż nie mam problemów z wizytami.... nawet jak szła na urlop to dawała mi nr tel. do jej mamy, która tez jest gin i w razie czego kazała się z nią kontaktować...no ale coś za coś...kasa leci masakryczne na te wizyty...

no ja chyba w takim razie też musze się zapisać prywatnie, bo inaczej to ja nie wiem co to będzie.. po 20 ma do mnie dzwonić tata, bo mówi, że 'chyba mi kogoś znalazł' .. zobaczymy co tam wykombinuje..

dzięki za wsparcie Dziewczyny

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-22, 16:01   #1674
principessina
Zakorzenienie

enchantresss ja bym poszla prywatnie...niestety panstwowo sa kolejki...nie smutaj sie i daj znac kogo tata Ci podsunal
Stary 2011-03-22, 16:04   #1675
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
no ja chyba w takim razie też musze się zapisać prywatnie, bo inaczej to ja nie wiem co to będzie.. po 20 ma do mnie dzwonić tata, bo mówi, że 'chyba mi kogoś znalazł' .. zobaczymy co tam wykombinuje..

dzięki za wsparcie Dziewczyny
daj znać co tata wykombinował trzymam kciuki byś znalazła jakiegoś ludzkiego lekarza....bo to jakaś masakra jest
Stary 2011-03-22, 16:10   #1676
enchantresss
Rozeznanie

Kochane jesteście Już dawno chciałam iść prywatnie, bo można normalnie nerwicy dostać przez tych lekarzy, ale jakoś tak nie chciałam rodziców obciążać finansowo, bo już i tak dla maleństwa mnóstwo rzeczy kupują, co chwilę się do czegoś dokładają.. Ale teraz nie wytrzymałam po prostu z tego wszystkiego aż korepetycje odwołałam, bo w takim stanie to ciężko byłoby mi się skupić na nauce i w ogóle cała czerwona od płaczu jestem tzn. już trochę ochłonęłam, ale i tak zdenerwowana jestem.. idę spróbować usnąć, a wieczorkiem Wam dam znać jak tata do mnie oddzwoni ..

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-22, 16:13   #1677
atiz
Rozeznanie

Cytat:
Kochane jesteście Już dawno chciałam iść prywatnie, bo można normalnie nerwicy dostać przez tych lekarzy, ale jakoś tak nie chciałam rodziców obciążać finansowo, bo już i tak dla maleństwa mnóstwo rzeczy kupują, co chwilę się do czegoś dokładają.. Ale teraz nie wytrzymałam po prostu z tego wszystkiego aż korepetycje odwołałam, bo w takim stanie to ciężko byłoby mi się skupić na nauce i w ogóle cała czerwona od płaczu jestem tzn. już trochę ochłonęłam, ale i tak zdenerwowana jestem.. idę spróbować usnąć, a wieczorkiem Wam dam znać jak tata do mnie oddzwoni ..
Słońce głowa do góry, na pewno się coś uda załatwić

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:15   #1678
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu nie wytrzymałam i płaczem wybuchłam i nie wiem co mam robić, ostatnie usg w 20tym tygodniu, nie mam pojęcia co z dzieckiem, badania nieporobione..
Wiesz co, odloz sobie 100 zlotych i znajdz jakiegos lekarza prywatnie. Mnie na Twoim miejscu szlag by trafil juz dawno, i tak jestes bardzo wytrzymala i dzielna.
Cytat:
Mimbi a to jest ten rodzaj przytulaczka, który ma coś w środku (nie wiem co, chyba jakiś groszek, czy coś) i można to podgrzać np. w mikrofalówce i położyć dziecku na brzuszku jak ma kolkę lub poprostu używać jako rodzaj termoforu? Bo gdzieś coś takiego widziałam, z wyglądu bardzo podobne i chciałabym to kupić. Gdyby to było to, to od razu wysyłam męża do Rossmana.
Cytat:
a tak wogule ile zapłaciłaś za tego przytulaczka bo jest
Przytulaczek za 16,79. Jeszcze byl model w rozowym kolorze.

To nie jest taki podgrzewany (zreszta mam zwykly termofor, wiec nie potrzebuje) tylko taka grubsza, mila szmatka z raczkami. Takie podgrzewane zwierzatka z mikrofali to widzialam w SP, ale nie pamietam po ile byly.
Cytat:
powiem ci tak....mam tp na 11 czerwca...umowę mam zaś do 30 lipca...i ostatnio się kadrowej mojej pytałam o macierzyński i powiedziała mi, że spokojnie, bo ZUs ma obowiązek mi wypłacić cały zasiłek bo urodziłam w momencie kiedy składki do zusu były odciągane...po to jest to ubezpieczenie....umowy przedłużać nie muszą, ale wtedy przepada ci urlop macierzyński ale nie zasiłek...poczytaj tego linka,wczoraj go znalazłam...
http://www.poradaprawna.pl/porady/um...ej,132567.html
Cytat:
i powiem Ci mimbi, że kogo bym się nie spytała to wszyscy mi mówią, że macierzyński przysługuje nawet jak ci się umowa kończy z dniem porodu...
Cytat:
Antropia jest tak, jak w tym artykule, do którego podałaś link. Także dostaniecie zasiłek macierzyński.
Mimbi, a ten twój pracodawca, to jakiś oszust, albo zupełnie przepisów nie zna. On ci nie może skrócić okresu trwania umowy
Tylko nie wiem, czy widzicie co tam jest napisane - Z chwilą kiedy umowa o pracę ulegnie rozwiązaniu straci Pani status pracownika. Nie będzie zatem przysługiwało Pani prawo do urlopu macierzyńskiego. Pani jako byłej pracownicy przysługiwać będzie zasiłek macierzyński.

Czyli umowa moze byc rozwiazana, ale wyplate zasilku przejmuje ZUS, a nie firma, ja tak to rozumiem? Wiecie co, zadzwonie zaraz do przyjaciolki ktora robi staz w kancelarii, moze ona mi rozjasni.

A co do mojego pracodawcy, to jest to jedna z 3 najwiekszych firm w Polsce i w sumie ubawilabym sie niezle, gdyby sie okazalo, ze bede sie z nimi procesowac. Na razie mam to w nosku, jak glebiej przemyslalam temat to nawet mi na reke ze wroce na uczelnie, a nie do nich. O ile mnie przyjma na uczelnie...
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Mimbi dzieki kochana!!!
Mysle, ze te Nivea beda ok. Gdybym tu miala do nich dostep to napewno wolalabym je niz jakiekolwiek inne. mam jakis sentyment do tej firmy Przytulaczek jest super. Tez zamierzam jakis kupic. Drogie nie sa wiec nie ma co. Poza tym sama wiesz jak takie zakupy ciesza
Ide zajrzec na Twoj watek, bo ostatnio nie odwiedzalam przez to chorobsko
Jesli nie minie mi opuchlizna palcow, to watek umrze smiercia naturalna, mam palce jak parowki i wstyd mi je komus pokazac publicznie.
Chyba pojade po drugi pakiet tych chusteczek, hmmm.

Ponownie pytam czy ktoras z Was ma zamiar realizowac swoj kupon z Wysokich Obcasow w akcji Biodermy?

I chcialam uspokoic wszystkie przerazone lewatywa przed porodem, gdyz wlasnie wlasnorecznie przeprowadzilam na sobie taka operacje. Kompletnie nie ma sie czego bac, zupelnie nic strasznego, nic nie boli zupelnie, no wiadomo, ze przy ludziach moze byc krepujace, ale wywolalo to we mnie tyle emocji co... nie wiem, no mycie zebow? Bylam okropnie przestraszona, bo to moj pierwszy raz, trwalo wszystko 5 minut, a czuje sie teraz swietnie i - no coz, nie powiem, ze zachecam, ale - naprawde sie nie bojcie. Jak tak samo jest z porodem, ze wszyscy strasza, to ja sie juz naprawde porodu nie boje
Stary 2011-03-22, 16:16   #1679
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
odpocznij sobie i się nie stresuj... będzie dobrze, zobaczysz
Stary 2011-03-22, 16:16   #1680
eweska
Moderatoreska

Hhehehe wiedziałam że będziecie krzyczeć za te truskawki
Ale jadłam pierwszy raz w tym roku, zawsze to wy mi smaku robiłyście, więc ja Wam dzisiaj :P

Ale mam dziś płodny dzień dodałam kilka notek i makijaż na blogu, posprzatałam, obiadek ugotowałam, a teraz siedzę i chyba pójdę do kuchni po migdałki bo mnie zgaga zaczyna palić.

Pranie jeszcze jedno mam do wywieszenia i sterta prasowania czeka :P

Muszę doczytać co tam naskrobałyście w ciagu dnia nie jestem na bieżąco, aż dziwne
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości