|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
![]() Zdjęcia młody wczoraj robił, on prawie fotograf, ze swoim aparatem fruwa. Cytat:
Wyglądam może z ryjka jak dziecko ale bez przesady Dobrze, że Twój Tż nie rzekł: " nie ostatni" ![]() Fajnie się masz skoro Cie tak na duchu podnosi... ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() Mam do Was pytanie nie związane z ciążą. Ma któraś z Was taki wielofunkcyjny robocik kuchenny? Polecacie jakiś? Stwierdziłam, że odpuszczę sobie te 10 cali bo dla mnie to zdecydowanie za mało i kupię coś co też się przyda
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-22 o 12:06 |
|||
|
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję w imieniu siostry za kciuki, przydały się
, zostałam po raz 4 ciocią... chłopczyka tylko nie wiem jeszcze jak ma na imię. Stawiam dzisiaj szampana
|
#1593 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam się zbierać i wybywam po dziecko do przedszkola. Wracamy dziś piechotką, bo ślicznie słonko świeci. Tylko czy ja ogarnę całą trójkę
![]() Pewnie jak wrócę to będę musiała poleżeć, bo mój brzuch będzie jak kamień.
|
|
|
|
#1594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super jest Cytat:
![]() a my z Tż nie możemy dojść końca z aparatem fotograficznym Jak jest jasno nic nie widać na zdjęciach jasne tło tylko, a jak jest robione zdjęcie w półmroku to wychodzi zadziwiająco ładnie. Na dworze w dzień to zupełnie nic nie widać. Grzebał Tż w ustawieniach i nic ![]() ??? o co moze chodzic ??? Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-22 o 12:20 |
||
|
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty sie jeszcze w normalnych spodniach mieścisz?? ![]() nie lubie Cie Cytat:
ciekawe jak jest u mnie... ale nie zamierzam dzwonić i się pytać własnie dzwoniłado mnie kolezanka z pracy i to co sie w mojej firmie dzieje to masakra. raczej na pewno nie bede tam wracac. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- w ogole to co sie na tym świecie dzieje?? poszłam po trzy pomidory i małego ogórka i zapłaciłam 8 zł!! heloł?? ale dorwałam pomidorki nie tekturki:P
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia grzej się kochana w łóżeczku !!!
agus87bardzo ładny komplecik i cena też ![]() atiz a wiesz ze mnie wczoraj doszły ploty ze niby dyrekcyjną dopiero od kwietnia przenoszą ![]() 24kasia86 czekamy na fotki komody ![]() zosiaaa zanim urodzę to już nic nie będzie widać przez te okna ... serio ! są MEGA brudne Siasiek biedaczysko, tyle krwi Ci upuścili ??? ale już lepiej ?matallewarwszystkie ciuszki za jednym zamachem prasowałaś ?????? ![]() pokłony jaki brzucholek !!!!!!! mimbi ciekawam co kupisz koleżance ![]() ddaaiissyy możliwe Siasiek ja polecam kupić dobry blender, mniej miejsca zajmuje a wszystko tym zrobisz zosiaaa no to teraz już mogę GRATULACJE !!! (jakie imie?)my po spacerze, Zosia zadebiutowała w wiosennej kurteczce ![]() szpan był na placu zabaw ![]() zasnęła w 3 min ![]() ja chyba też padnę na trochę |
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Camomile, ale laska z Ciebie! ![]() Paulizia, kuruj się Siasiek, oj biedactwo mam nadzieję że już się lepiej czujesz po tym omdleniu. Zjedz coś słodkiego ![]() Zosia, dawaj szampana! Ja już rano posprzątałam, poodkurzałam i upiekłam ciasto na osłodę tych parszywych dni. Jak mi ładnie wyjdzie to wam wkleję zdjęcie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-22 o 12:44 |
|
|
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimbi
![]() Ach rozstepy ja na brzuchu nie mam, ale zauwazylam na... boczku i teraz wygladam jak surowy boczek wlasnie! A na tylku to tak nie widac... maz tylko oglada, a jak widac stoicki spokoj go ogarnal ![]() Daisunia nawet udalo mi sie ogarnac w kuchni, bo juz sodoma i gomorrrrra byla... nic mi sie nie chcialo sprzatac, a mezu bidny od wczoraj robi nocki po 12 godzin i musi sie jeszcze mna opiekowac... obiadu mu nie zrobie, bo nie wystoje w kuchni, ale przywozi jakies gotowce.
|
#1600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie mam w domu zwykły mikser z końcówkami i blender z zelmera ale chciałam coś pokroju KitchenAida http://kitchenaid.pl/classic.html żeby mi placki zrobił, fryty pokroił ciasto zamerchał i sok wycisnął, jeszcze jak by mięsko zmielił też by pasowało. Na Kitchena mnie nie stać i szukam jakiegoś tańszego do tys.Kurtkę kupiłaś Zosi tą co wklejałaś? ona ma futerko od środka?
|
|
#1601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to byłoby super, bo jak słucham opowieści że dziewczyny bardzo długo na wynagrodzenie czekają to mnie ciary przechodzą. Cytat:
hihisiasiu o ktorej masz wizyte bo nie doczytałam chyba
|
|
#1602 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/Pr...66---Prospero/ Kupiłam go ponad 2 lata temu za 1000 zł, bo wyczytałam w internecie dużo pozytywnych opinii i z wyglądu mi się podobał, ale drugi raz napewno bym się na niego nie zdecydowała. Sokowirówka już 2 razy była w reklamacji, robimy dużo soków, ale przecież do tego to służy. Teraz już gwarancji nie mamy, więc jak się znowu coś zepsuje, to już ameno. Wkurza mnie też to, że to ubijaczka, czy mieszak do ciasta jak chcesz wyjąć, to musisz go taki brudny dotknąć i ręcznie wyciągnąć. Tym sposobem od razu masz brudne ręce, z tego ubijaka jeszcze kapie, bo jest duży (plus tej wielkości jest taki, że naprawdę fajnie i szybko ubija) i wszystko brudne dookoła. Nawet w takich tanich ręcznych robotach po 30 zł jest przycisk, po którego przyciśnięciu mieszadła same wyskakują, a tu niby wypas, a to tylko pozory. Kolejny minus, jak robisz ciasto, do którego potrzebujesz np. mase i piane, to musisz zrobić to ciasto, przełożyć je do innego naczynia, umyć misę, umyć ubijak i dopiero możesz robić pianę, no chyba, że sobie osobno dokupisz drugą misę i ubijak, albo robisz tylko ciasta "jednomisowe". Super za to się robi w tym ciasto drożdżowe, do którego wyrabiania jest taki specjalny hak. Naprawdę 5 minut i mam ciasto na pizze, szybko później wyrasta i jest super gładkie. Maszynka do mielenia mięsa, mieli dobrze pod warunkiem, że nie chcesz od razu zmielić ilości większej, niż 1/2 kg mięsa. Jak chciałam sobie zmielić 2 kg, żeby to zrobić za jednym bałaganem i sobie pomrozić, to musiałam robić kilka 15 minutowych przerw, żeby się maszynka ostudziła, bo inaczej nie działała ![]() Wydawałoby się, że super sprzęt, bo w składzie jest misa i końcówki do ciast, sokowirówka, wyciskarka do cytrusów, maszynka do mielenia mięsa, blender, malakser, ale powiedziałabym że nadaje się on dla osób, które chcą, żeby coś ładnie wyglądało, a wcale za dużo nie gotują, ani nie pieką i będą tego używały sporadycznie. Ja, żeby się nie męczyć przy pieczeniu i nie wywalić Kenwooda za okno, kupiłam sobie jeszcze taki zwykły ręczny mikser z kauflandu za 29 zł i działam na takiej zasadzie, że np. masa serowa mi się kręci w Kenwoodzie, a ja sobie w tym samym czasie pianę ubijam w garnku ręcznym mikserem, potem tylko wrzucam pianę do masy serowej i mam sernik. Także jakoś sobie poradziłam. No, ale chyba nie o to chodzi, żeby posiadając robot wielofunkcyjny trzeba było tak kombinować. Sama jestem ciekawa, co polecają inne dziewczyny, bo ja już sama nie wiem, może za bardzo narzekam, a może naprawde są lepsze tego typu urządzenia. |
||
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Neigella ma i zawsze mi żal du.pę ściska jak oglądam ![]() a kurtkę TAKĄ ma tamtej nie kupiłam, ale muszę jej znaleźć jakąś do piachu, bo w tamtej w piaskownicy ciut dziwnie wygląda
|
|
|
|
|
#1604 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Ja kładłam Jule jak tak ze 2 miechy miała,to juz sie rozgladala i troszke interesowala zabawkami na pałąkach, a mam taka jak Weredki na zdj,tylko z lewkiem.
)Cytat:
)Cytat:
Ja nie lubie takich duzych,wole malutkie a filety?? no cóz mi to sie teraz wydaje ,ze je mamCytat:
Cytat:
a ja jutro 9miesiąc zacznę Cytat:
[QUOTE=mimbi;25885689] Ty bezbozniku, sie nasmiewalas z fanek Radia Maryja to Cie pokaralo tym omdleniem One to sobie na pewno wymodlily "Taka mloda, w ciazy? A to sie puszczac musiala!", bo wiadomo, ze one zyja glownie z milosci do innych ![]() A ja Wam opowiem teraz historie z wczorajszego wieczora. Stoje sobie w lazience i ogladam me wielorybie cialo, az tu nagle widze na Jak to dobrze ze chociaz ktos w tym domu jest w miare opanowany, bo bysmy mieli Sodome i Gomore kazdego dnia QUOTE] Cytat:
)polecam, a i pasuje kolorem do mojej zielonkawej kuchni )Dzien Dobry dziewczynki,nadrobiłam i jestem na chwilke,ale juz mnie tyłek boli
|
|
#1605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wc czyści inny robot -> Tż Wizytę dopiero jutro o 17... ale czuje się lepiej tzn jak siedzę i nic nie robię bo jak już chodzę to skurczybyk skurczybyka pogania. Na badania szłam tiptopem i nawet pani o kuli (na oko 60 lat) mnie wyprzedziła i zostawiła w tyle.
|
|
#1606 |
|
Moderatoreska
|
a ja sprzatam i gotuję, więc na chwilkę tylko przyleciałam poczęstować was truskawami
Takie ładne dziś były w sklepie nie mogłam sie oprzeć, no i nawet smaczne :PBędę później nie piszcie za dużo
|
|
|
|
#1607 |
|
Rozeznanie
|
Łeeee ,myślałam,ze zbłysne hihi z tym robotem,a tu takie cuda chcecie.no mi sie ten Nigelli tez podoba strasznie ,dobzre pamietam,ze bordowy ma? Jak sobie kolor kuchni zmienie,to naciagne tzta na taki hihi.
|
#1608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pysznie wyglądają
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chcę taki super wypaśny mikser, który wszystko zrobi Ze sprzętów kuchennych marzy mi się jeszcze jakiś fajny ekspres do kawy.
|
|
#1611 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na tego właśnie stawiałam bo taka full opcja. Dzięki za informację.Jeszcze są te Bosche Mum http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/spr....html#opinions i już sama nie wiem Cytat:
A kurtka śliczna Cytat:
![]() Tak mi się widzi strasznie u mnie...ale za taką cenę... No właśnie nie widać Mazianka co wstawiłaś i myślałam, że ten wypaśny. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Dzięki
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-22 o 13:17 |
||||
|
|
|
#1612 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
sorkia te kitcheny na all sa zajefajne,a te wsio robiące najlepsze,ale fakt cena makabra,moze kidys na raty sobie wezme hihi i kolory czadowe
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane, ale pieknie sie u nas w Lodzi zrobiło
bylam w carfurze dorwałam pomidorki za 4,99 i wlasnie sie zajadam kanapeczkami z szyneczka, pomidorkiem i szczypiorkiem teraz gotuje buraczkową a na drugie udka z kurczaka i salatkę (chyba mi apetyt wraca )Cytat:
wiec na chwile wpadłam![]() matallewar ale ci rosnie fajniutki tak sobie wystaje "od reszty"mimbi hehe no komórki to za szybko w łapki nie dostanie choć nie powiem 8miesieczny synek mojej kumpeli uwielbia brać jej telefon do buzi, a jak już mu muzyczke załączysz to nic innego sie nie liczy![]() pilota od TV tez lubi moj Mąż także spokojnie zareagował na wieść o roztępach na piersiach najbardziej podobaja mu sie te ciemnobrazowe sutki i otoczki ![]() kurde zjadłam 4kanapeczki i mam mało
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-22 o 13:28 |
|
|
|
|
#1614 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem zła, bo księgowa nie chciała mojego zwolnienia wziąc, bo nie było wpisane ile dni jest zwolnienie, tylko od kiedy do kiedy
dlatego muszę jutro znowu się wlec do przychodni po zwolnienie, bądź poprawkę na obecne.a dziś na obiadzik mam pierogi z truskawami (mrożone of kors zastanawiam się, czy w aptece dostanę pieluchy tetrowe. bo nie mam pojęcia, gdzie je kupić (oprócz allegro) Siasiek biedaku Ty. ciekawe co gin jutro powie. Matall no no konkretna piłka lekarska ale masz dużoooo tych kosmetyków. chyba niepotrzebna aż taka ilość?Daisy "bo mnie już tak nie boli"
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy ten Bosch byłby lepszy. Trochę się obawiam, że to jest tak jak mówiła ta babcia w reklamie Ace "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego" |
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i uwaga - mam informację miesiąca - w ciągu tygodnia urosły mi 3 cm w brzuchu ![]() I mam... 107 cm ![]() mimbi Twój tż mnie rozwalił Siasiek Ja mam, bardzo go sobie chwalę - chociaż ma już z 6 lat. Mogę sprawdzić w domu jakiej firmy (obecnie udaję, że słucham wykładowcy zosiaaa ![]() Grazin Może się opuścił, ale mam wrażenie, że to Edzik inaczej się ułożył. I tak, to są moje spodnie sprzed ciąży Nie mam spodni ciążowych ani kasy, żeby kupić, więc muszę sobie radzić... ![]() andziot No, wcześniej wyprasowałam rozmiar 68, a wczoraj wszystkie na 56 i 62 Nie powiem, cały dzień mi to prawie zajęło mazianka Czyli mogę spokojnie dopiero w wakacje kupić? Albo poprosić od kogoś po porodzie już?? ![]() Grazin, Siasiek U mnie to samo i sam powiesił ![]() eweska jesteś okrutna... Zaraz zjem netbooka ![]() MoniaK My kupiliśmy mega ekspres, ciśnieniowy, mnóstwo opcji i co? Ja w ciąży i w ogóle nie mam już potrzeby picia kawy, a tż nie może przez chorobę Oddajemy siostrze... ![]() Dziękujemy z Edzikiem za wszystkie komplementy jego mieszkanka ![]() Strasznie fajnie, bo dzięki temu, że pani na usg powiedziała mi, co gdzie jest, to teraz potrafię rozpoznać gdzie głowa, gdzie nóżka itd.
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
matal ja tez mam 107cm
mierzyłam sie wczoraj chyba i urosły mi 4 cm w tydzien!! masakra
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie mam wpisane ile jest dni zwolnienia tylko ginek zawsze wpisuje przedział czasowy. Ta księgowa chyba się chciała przyczepić ![]() Głodna jestem ale nic nie jem, bo czekam na mężowy żurek. Mattal, nie oddawaj ekspresu! nie szkoda Ci? Ja bym sobie zostawiła chociaż dla gości a poza tym wiecznie w ciąży nie będziesz i kiedyś ochota na kawę wróci Ja się dzisiaj mierzyłam i jest 96 cm.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-22 o 13:47 |
|
|
|
|
#1620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o L4, to najlepiej od razu jak wychodzisz od lekarza sprawdzaj sobie, czy się zgadzają twoje dane, nazwa i NIP firmy, daty i liczba dni (bo w tym się lubią lekarze też mylić), bo kadrowa/księgowa nie może wypłacić L4 jak jest niekompletnie lub nieprawidłowo wypisane, a właśnie po co później wracać do lekarza. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

Jak to dobrze ze chociaz ktos w tym domu jest w miare opanowany, bo bysmy mieli Sodome i Gomore kazdego dnia
a potem oni z ZUSem sie rozliczają 

Pewnie jak wrócę to będę musiała poleżeć, bo mój brzuch będzie jak kamień.

Super jest

mam nadzieję że już się lepiej czujesz po tym omdleniu. Zjedz coś słodkiego
i teraz wygladam jak surowy boczek wlasnie! A na tylku to tak nie widac... maz tylko oglada, a jak widac stoicki spokoj go ogarnal 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jesteś okrutna... Zaraz zjem netbooka