|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakos się zanadto nie stresuję - Czarnobyl był praktycznie za miedzą, a dziś się mówi, ze akcja z płynem lugola była nie potrzebna w Pl. Nikt z nas nie jest ekspertem w sprawach radionuklidów ale myślę, że nie ma co ulegać panice.
Bedzie dobrze ![]() Musi być ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Na szczescie starcza mi 3 tabl. na dobe |
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nic takiego nie przeżyłam i nie wiem, ale nie dziwię się że tato się martwi bo w końcu to jego pierwszy wnuk/wnuczka podoba mi się taka troska nawet jeżeli jest przesadzona
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
ja dałam 129 a ogólnie ceny zaczynały się od 119 w tym sklepie gdzie ja kupowałam
![]() Cytat:
one są najczęściej już takie do karmienia, ale jak mi babka taki pokazała to myślałam, że zemdleje w życiu tego nie założe! kupiłam właśnie w esotiq takie lekki usztywniony, za 64 cena dość wysoka jak dla mnie za stanik, no ale mam nadzieje, że będzie dość długo dobry Bardzo fajnie trzyma biust, jest mięciutki i wygodny ![]() natko, ja rozważam Jasia bardzo poważnie ale wszyscy mi mówią, ze będzie dziewczynka oprócz mojej mamy, która miała "proroczy" sen, że będzie chłopiec ![]() czekam na fotke spodni ![]() a o jakiej szkole rodzeia mówisz ze jest refundowana? Jakaś konkretna, czy tak ogólnie? co do SZKOŁY RODZENIA to ja sie zastanawiałam, ale nie wiem. Pytałam koleżanke, to powiedziała ze nie chodziła i sobie poradziła, bratowa też nie chodziła ani moja, ani tż'ta mnie jednak kilka spotkań by interesowało, bo u mnie jest tak, że wybiera sie tematyczne spotkania na które chce się chodzić.ania21_21 koniecznie idź jak najszybciej do swojego ginekologa, on na pewno nie będzie robił problemu ze zwolnieniem ![]() cotynato, jagodój męża dalej i o to mieszkanie wspólne go męcz, do upadłego, aż w końcu zrozumie ![]() ja jestem zadowolona z dzisiejszych zakupów jak już wspomniałam to kupiłam stanik, rozmiar oszałamiający jak dla mnie oprócz tego kupiłam sobie sweterek, taki za pupe, na wiązanie będzie super na chłodniejsze dni jak już nie będe się mieścić w żadną kurteczke wiosenną ![]() ide zająć się obiadkiem dzisiaj znowu mam smaka na mizerie
|
|
|
|
|
#1265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam całkiem blisko ale jakoś mnie nie rwie![]() Mi po wczorajszych zakupach potrzeba jeszcze balerinek i jakiegoś płaszczyka/ kurtki na wiosnę. Co planujecie nosić jak jest w miarę ciepło? Cytat:
![]() Cytat:
A no samodzielnie jedynie ufarbowałam włosy i jakieś takie rudawe wyszły
|
|||
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, szkoła rodzenia
Ja zawsze chciałam tam iść, chciałam też rodzinnego porodu, a teraz sama nie wiem. Nie mam ochoty chodzić tam ani sama, ani tym bardziej z mężem, poza tym musiałabym tam dojechać, a to też fatyga (2 autobusy w jedną stronę). Nie orientowałam się nawet czy to u nas płatne czy nie.Edit: Właśnie! Miałam włosy już dwa miesiące temu ufarbować
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-03-22 o 15:48 |
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
płaszczyka nie kupuję, bo uważam, że nie ma sensu wydawać na niego kasy. Póki co mieszcze się jeszcze w skórzaną kurteczke i mam tako kurtko-bluze. A na potem w razie chłodniejszych dni mam ten sweterek który dzisiaj kupiłam ![]() w ogóle w przedszkolach już zauwarzają brzuszek, i wszyscy mi mówią że jest mi ładnie, jej jak miło tak ![]() dzisiaj w reserved i cubusie poszłam na dzieciowe rzeczy, i normalnie sie zakochałam w niektórych ale ceny są powalające, wiadomo
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy 15.04 czy się sprawdzi czy zostanie![]() Czytałam o szkole rodzenia przy szpitalu w Wodzisławiu. Moje gatki ![]() Co do płaszczyka to myślałam o takim nawet z bonprixa za 60zł, ale nie ma już mojego rozmiaru, bo w moją niby skórę to się ledwo zapinam. Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-03-22 o 15:54 |
|
|
|
|
#1269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie poddawaj sie i walcz o chwile spokoju dla siebieCytat:
a ogólnie to dziś mi się superowo kończy pracę bo wiem ze do poniedziałku nie muszę tu wracać na 8 godzin jeszcze potem dwa dni muszę gdzieś upchnąć ae nie wiem jak mi się to uda![]() agnyska ja tez juz mam włosy dramat-muszę zafarbować i chyba uczynię to w następnym tyg bo juz na siebie patrzeć nie mogę , no i podcięcie grzywy bo za chwile oślepną tak urosła skubana a co do szkoły rodzenia to mnei by kręciła ale zawsze myślałam ze tam są jakies cwiczenia i zabawy z lalką niemowlakiem a okazuje sie ze sucha teoria i własnei sie zastanawim czy ma sens ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- 19nastka fajne gatki kurcze ja powoli chyba tez zaczne przeglądac rzeczy ciązowe bo za dwa tygodnie musze wystapić jakos fajnie ubrana na urodzinach u mam nadzieje przyszłej szwagierki gdzie poznamy sie z całą jej rodziną , no a w maju mamy iśc na komunie jej syna wiec tez jakoś fajnie przydałoby sie ubrać -jak bedzie ładna pogoda to marzy mi sie jakas słodka kiecka
|
||
|
|
|
#1270 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Jakie imiona dajecie swoim chłopakom?? Bo szukamy inspiracji. Cytat:
. Przecież musi zdążyć!Z wiosennym okryciem też mam problem, nie mam w sumie żadnego płaszczyka, tylko 2 kurtki krótkie, ale jakieś cienkie jak dla mnie zmarźlucha, z drugiej strony szkoda mi kasy na jeden sezon, może na allegro się rozejrzę. Jak się czujesz jako rudzielec?
|
|
|
#1271 | |
|
Raczkowanie
|
Lausanne i BordAna bardzo wam współczuję, trzymajcie się cieplutko, oszczędzajcie jak tylko możecie i zdrowiejcie szybciutko
![]() anciaahk i 19natka88 - gratuluję chłopaków i udanych wizyt ![]() Coś faceci rządzą tutaj ostatnio, ciekawe kiedy zaczną się dziewczynki pojawiać ![]() Cytat:
A mnie dopadła dzisiaj po raz pierwszy pogawędka z muszlą klozetową a już myślałam że ciąża przejdzie u mnie bezobjawowo (za wyjątkiem większych i obolałych piersi ) a tu zonk ale co tam jak czytam o waszych dolegliwościach to Bogu dziękuje że u mnie na razie tylko raz pojawiły się mdłości i zawroty głowy. W końcu dowiedziałam się co niektóre z was przechodziły i szczerze współczuję Na pocieszenie upolowałam dziś na ciuchach, całkiem przypadkiem, sukieneczkę na ślub do siostry za całe 35zł Na razie jest za duża więc może jeśli brzuch mi za szybko nie będzie rósł i biust się kiedyś zatrzyma to będzie w sam raz
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne
Hmmm, jakoś wcześniej o kurtce wiosennej nie pomyślałam Mam płaszczyk fajny, ale ciekawe czy się w niego jeszcze mieścić będę ![]() Zrobiłam wczoraj selekcję szafy - popakowałam w worki próżniowe wszystko, w co się już nie mieszczę. Myślałam, że nic mi prawie nie zostanie, a tu niespodzianka - całkiem sporo tego mam ![]() Ancia, kciuki to bardziej za mnie, bo to ja ta "średnio zdecydowana". A co do imion dla chłopca: Marek Maciej Tomasz Adam Szymon Witold Mikołaj Ludwik Janusz Bernard Enjoy
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-03-22 o 16:17 |
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
anciaahk u mnie jak będzie chłopak to na 100% będzie Marcel to imie nie zmienia sie od jakis dwóch lat
no i podejrzewam ze u mnie chłopczyk jak nic będzie -sama jestem ciekawa czy moje przeczucie jest dobre he he---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- tez chciałabym rurki co do płaszczyka to akurat mam taki luźniejszy wiec powinien starczyć wiec przynajmniej taki zakup odpada
|
|
|
|
#1275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie nas takie typy: Dominik, Piotruś, Jaś - tż wczoraj wymyślił Emil ![]() Dlaczego tak daleki szpital? Jako rudzielec mi nieźle bo już miałam kiedyś rudawe/kasztanowe włosy ale zawsze ta farba wychodziła ciemna Cytat:
![]() Zgagę mam
|
|||
|
|
|
#1276 | |||
|
Zadomowienie
|
AaniuA
Cytat:
. Chyba, że akurat taki urodzaj na synków nastał![]() Mooonik, do badania pulsu nie musisz mieć ciśnieniomierza . Wystarczy zegarek, jakaś tętniczka i liczysz uderzenia przez 15 sek., po czym mnożysz przez 4 i już masz wynikCytat:
![]() Cytat:
![]() U nas na razie tylko Michał nie wywołuje głośnego "oooo nie!" którejś ze stron .Kajetana wykluczył małż (bo Kajtki to pieski ), Szymon mnie nie rzucił na kolana, Jaś nie pasuje do naszego nazwiska, czyli raczej stoimy w martwym punkcie.---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- O tak, przy moim wzroście dzwony to samobójstwo
|
|||
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Caltea a ile masz wzrostu?
|
|
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
aa2 155 cm w kapeluszu i na taborecie
|
|
|
|
#1279 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
, i tak przez większą część czasu leżę. To miło, jak już ktoś brzuszek zauważa, też to lubię. Jakie dzieciowe rzeczy oglądałaś i po ile? Cytat:
Coś z tą buzią jest na rzeczy, bo mi z kolei mówią, że tak ładnie wyglądam i mam okrągłe policzki Gatki eleganckie. Cytat:
Też mam wesele, ale na koniec czerwca, to wtedy będę chyba wielorybem, więc zakup sukienki odkładam na sam koniec, hehe. Dziewczyny piszą o rurkach ciążowych w h&m, to może sprawdź. Ja mam spodnie z prostą nogawką i też szału nie robią. Pocieszam się, że idzie wiosna i może będą ładne wiosenne sukienki. Cytat:
Cytat:
Szpital daleki ze względu na lekarza, bo u nas nie ma specjalistów od mojej choroby, od początku mnie prowadzi, w maju miałam u niego operację i nie wyobrażam sobie nikogo innego. Mi też przy ostatnim farbowaniu wyszły ciemne włosy, ale jakoś się "sprały" i też lekko zrudziały.
|
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
a ja kurdupel jestem 160 w kapeluszu
ale dzwony uwielbiam
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i skąd mój "plagiat" twojej teorii?![]() anciaahk mojemu tż nie podoba się żadne imię W takim razie rozumiem skąd ten szpital TU masz bonprixa
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-03-22 o 16:27 |
|
|
|
|
#1282 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Ostatnio w ogóle ma jakieś humory dziwne, nie chce mi się nawet pisać. Chyba też ma dolegliwości ciążowe.
|
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
no własnei chciałam napisać ze ja mam kolezanke w takim wzroście i strasznie mi sie podoba jak łazi w dzwonach
![]() ja mam 170 i czasem jak ubiore to mi sie w ogóle nie podoba, w zalkezności jak duży dzwon no i jaki krój spodni jak fajnie zrobiony to wygladam spoko ale czasem jak debil |
|
|
|
#1285 | |
|
kosmitka
|
Agnyska widzę, że jesteś mniej zdecydowana ode mnie, a myślałam, że tylko ja taka nieogarnięta z imionami, haha. Ostatnio spodobał mi się Leon i Ludwik, ale mąż ....!
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaraz kończę prace i spadam do domku huraaaaaaaaaaaaa
|
|
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
A ja w dzwonach wyglądam na jeszcze niższą niż jestem
.---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Lecę na obiadek (do kuchni), a potem po córę na angielski (na drugi koniec miasta) . Już mi mięsko i sosik pachnie
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszamałam dwie kromki chleba z serem i pomidorem i jeszcze bym coś zjadła
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
dzwony? Tam gdzie ja byłam nie było ani jednych
tylko proste i rurki ![]() natka gatki fajniste moje też są bardzo wygodne i super ogólnie i do kozaczków i do półbutów i balerinek ![]() ja też muszę już włosy znowu zafarbować, a nie bardzo mi się chce może wytrzymam do przyszłego tygodnia ![]() anciaahk, a tak ogólnie oglądałam body - ceny ok 40 zł , piękna dżinsowa sukieneczka - 60 zł , z najbardziej zabił mnie cudowny, dziewczęcy płaszczyk, rozmiar chyba 72 - 90 zł na pewno się przejde po sklepach w okresie wyprzedaży, bo gatunkowo są na prawde super te rzeczy, no ale teraźniejsze ceny mnie po prostu powalają.ja narazie wszelkim zakupom mówię stop, bo ostatnio co chwile coś kupuje jeszcze mam w planach balerinki właśnie i chce spódniczke dżinsową sobie zamówić na allegro, bo w sklepie mierzyłam ale kosztowała 159zł na tym raczej moje zakupy ciązowe się skończą, ewentualnie coś kupie potem jak będe miała większy brzuch i stwierdze, ze już się nie mieszcze w dotychczasowe ciuszki ![]() a potem to już sie zacznie kupowanie rzeczy dla maleństwa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

a jeszcze jedziemy z mamą do tego ciucha zobaczyć czy jest jeszcze to łóżeczko to kupimy jak by było. Głowa mi pęka, mam wrażenie nie mam gigant koze w nosie i az dziw, że nie meczy :/ Może zajadę do sklepu kupić sobie jakieś balerinki, bo w adidasach mi gorąco i czuję się tak niewdzięcznie 

podoba mi się taka troska nawet jeżeli jest przesadzona
cena dość wysoka jak dla mnie za stanik, no ale mam nadzieje, że będzie dość długo dobry 
hehe, ja tak ja i Cotynato widzę, że ten siusiak trochę kwadratowy taki 

chociaż zawsze menager mówił że lepiej jak nie przychodzimy do pracy niż się zwalniamy więc niech się pocałuje
. maly skonczyl brac antybiotyk w czwartek i znowu cos mu sie zaczyna