Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 16:21   #2791
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Slip Into masakra - ten perfum w ogóle nie ma trwałości , psiknełam sobie nim dłoń , po 10 minutach już nic nie czułam

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
zwariować można z takimi klientkami
ja to takiej jednej mojej, -która nie zamawia tylko przygląda się zamówieniom i gratisom koleżanek, -i która ciągle docina z boku "ale Ty na nich zarabiasz" mówię - "sama zostań konsultantką i sprawdź sama ile zarobisz jako konsultantka" .. drażni mnie ona bo nie mówi mi tego wprost, tylko własnie przy klientkach .. a to już jej taki podły charakter - tego sie nie zmieni, ale pocieszające w tym jest to że nie tylko ja to widzę, tzn że ona jest podła, ale też koleżanki moje, a w dodatku nawet mąż ja zostawił... No to taki charakter człowieka że nie do wytrzymania wprost
ja mam klientke która życzy sobie odemnie tylko próbek ponieważ przelewa sobie je do pojemniczków i tak je używa zamiast kupna wody . zastanawiam się czy następnym razem odmówić jej sprzedaży ich , bo ja na tym nic nie zarabiam

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:26   #2792
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
hmmm przyszły mi te perfumy po wstępnym zapoznaniu się mogę stwierdzić iż Secret fantasy może jest i ładny ale dopiero po pewnym czasie , zapach zaczął mi się podobać dopiero po jakiś 2 godzinach od psiknięcia . dodając daremna "zakrętka " jak to w ogóle można nakrętką nazwać . nie wiem co to ma być .

Jet femme holiday pachnie mi jak świeczka na komary nie wiem czy kojarzycie zazwyczaj jest taka żółta i pachnie ohydnie cytrynowo
Tyle w nim wyczuwam , jak dla mnie jest za świezy zapachowo . I pachnie tandetnie . czekam na resse i HL .
Ogólnie jestem zawiedziona .
a po co każdą kupujesz bez póbek?? na testery? bo tak czytam że kupujesz i zamawiasz nowe... kolekcjonerstwo jako pasja??
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:27   #2793
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
a po co każdą kupujesz bez póbek?? na testery? bo tak czytam że kupujesz i zamawiasz nowe... kolekcjonerstwo jako pasja??
nie , jak mi sie nie podoba odsprzedaje i nie ma problemu .

Maleństwo moje
Stary 2011-03-22, 16:27   #2794
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
O, to ja mam odwrotnie, jeśli chodzi o te dwie wody. Treselle wydaje mi się wyjątkowe i nic podobnego nie widzę na rynku, natomiast do Herve Leger i owszem. np. Chanel Allure.
Ja z tych dwóch wolę Treselle.

Kurcze jestem ciekawa tego czarnego Treselle, który pojawia się w UK...

Sarunieczko, ja tu kiedyś pisałam o Jet Femme Holiday Są cytrusowe, orzeźwiające i niesłodkie, w sam raz na lato. Mnie się bardzo spodobały.
I na szczęście w 6 sa razem z Far Away Dreams na stronach "weź dwa za....". To biorę
Co do wód Treselle i Herve Leger to obie są wyjątkowe,do żadnej z nich nie czułam podobnego zapachu póki co,Treselle wydaje mi się bardziej kobiece,zmysłow,a Herve Leger chłodne,na dzień

Czyli Jet Femme Holiday są cytrusowe...hmm...to pewnie coś w stylu Perceive Dew,czyli niezupełnie mój typ ale i tak z ciekawości wezmę próbki,może moim klientkom się spodobają
Mnie to się marzy pachnieć takim zapaszkiem jak ma płyn do kąpieli Brzoskwinia-Waniliai w sumie Far Away Dreams są troszkę podobne

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
to gratuluję ja nadal nie mam swojej ostatecznej wersji zamówienia hehe
Ja też nie,ale w weekend się za to zabiorę na 100%
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:29   #2795
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Slip Into masakra - ten perfum w ogóle nie ma trwałości , psiknełam sobie nim dłoń , po 10 minutach już nic nie czułam

ja mam klientke która życzy sobie odemnie tylko próbek ponieważ przelewa sobie je do pojemniczków i tak je używa zamiast kupna wody . zastanawiam się czy następnym razem odmówić jej sprzedaży ich , bo ja na tym nic nie zarabiam
a ona te próbki od Ciebie kupuje, czy gratis dajesz?? bo ja też taką kiedyś miałam i ona sobie zażyczyła do zamówienia 4x pur blanki pakiet i 4x Celebre.. a że zamówienie dostałam na karteczce to dzwonię do waćpanny informując, że ja za próbki płace i że owszem mogę je zamówić jeśli życzy sobie za nie zapłacić.. i chciała.. zapłaciła 5zł za blister czyli 40zł za próbki ... a niech ma jak chce ale niech płaci
Stary 2011-03-22, 16:32   #2796
angie_910108
Raczkowanie

a mogłybyście mi napisać coś więcej o byciu Liderem Sprzedaży? Czy są jakieś zobowiązania których trzeba się musowo trzymać?

ja swoim klientką dorzucam często jakieś próbki ale jeszcze nie miałam sytuacji, aby ktoś coś ode mnie "żądał" na szczęście, a wy ciągle dorzucacie jakieś próbeczki czy tylko przy dużych zamówieniach?

Edytowane przez angie_910108
Czas edycji: 2011-03-22 o 16:35
angie_910108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:32   #2797
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
a ona te próbki od Ciebie kupuje, czy gratis dajesz?? bo ja też taką kiedyś miałam i ona sobie zażyczyła do zamówienia 4x pur blanki pakiet i 4x Celebre.. a że zamówienie dostałam na karteczce to dzwonię do waćpanny informując, że ja za próbki płace i że owszem mogę je zamówić jeśli życzy sobie za nie zapłacić.. i chciała.. zapłaciła 5zł za blister czyli 40zł za próbki ... a niech ma jak chce ale niech płaci

płaci , ale mnie to osobiście w✂✂✂✂ia .
robią wszystko aby iść po minimalnych kosztach .

Maleństwo moje
Stary 2011-03-22, 16:32   #2798
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
nie , jak mi sie nie podoba odsprzedaje i nie ma problemu .
aha, ja to nie biorę tak, dlatego takie zdziwienie tu walnęłam ale już wsio rozumiem

ja natomiast nie odsprzedaję tych z kodu 79012 tylko używam jako testery - krążą po moich znajomych i zakładach pracy - wracają mniejsze o jakieś 20% i potem sama zużywam jak mi się jakiś podoba, albo daję mamie czy teściowej, lub córce ostatnio
Stary 2011-03-22, 16:33   #2799
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki co się stało z serią żeli i mydełka Enchanted?? Wycofali z produkcji? Chciałabym zrobić sobie zapas tego zapachu ale nie ma go w żadnym katalogu
Niebawem będzie w jakimś netto Uwielbiałam ten żel
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
lubię bardzo różowy, szczególnie taki ciemny jak fuchsia, co nie oznacza, że chodzę cała na różowo, w mojej szafie i kosmetyczce znajdziecie wszystkie kolory
w katalogu są, ale zamówić nie można
W mojej szafie są wszystkie odcienie zieleni, niebieskiego i szarości W kosmetyczce zresztą też... Tylko błyszczyki są w chłodnych różach.

Mam zamówienie na K5 na ok. 250zł. W K6 chcę na serio wziąć się za interes i zamawiam 5 katalogów, a nie jak do tej pory, że zawsze jechałam na jednym Aż wstyd się przyznać

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:34   #2800
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez angie_910108 Pokaż wiadomość
a mogłybyście mi napisac coś więcej o byciu Liderem Sprzedaży? Czy są jakieś zobowiązania których trzeba się musowo trzymać?
tak , musisz mieć co katalog 2 tysiące sprzedaży wraz ze swoją grupą inaczej nie dostaniesz wynagrodzenia .

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Niebawem będzie w jakimś netto Uwielbiałam ten żel

W mojej szafie są wszystkie odcienie zieleni, niebieskiego i szarości W kosmetyczce zresztą też... Tylko błyszczyki są w chłodnych różach.

Mam zamówienie na K5 na ok. 250zł. W K6 chcę na serio wziąć się za interes i zamawiam 5 katalogów, a nie jak do tej pory, że zawsze jechałam na jednym Aż wstyd się przyznać
ja to muszę brać 30 katalogów maks

Maleństwo moje
Stary 2011-03-22, 16:35   #2801
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
a mogłybyście mi napisac coś więcej o byciu Liderem Sprzedaży? Czy są jakieś zobowiązania których trzeba się musowo trzymać?
są .. na strefie masz trochę w zakładce "rozwój" .. to bowiem nie jest wątek aby o tym pisać.. jak ktoś chce karniaka niech pisze.. ja nie

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
ja to muszę brać 30 katalogów maks
ja obchodzę się z pakietem z AC

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 16:36   #2802
angie_910108
Raczkowanie

aaa rozumiem chciałam dowiedzieć się czegoś więcej od doświadczonych Liderów
Stary 2011-03-22, 16:37   #2803
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
aha, ja to nie biorę tak, dlatego takie zdziwienie tu walnęłam ale już wsio rozumiem

ja natomiast nie odsprzedaję tych z kodu 79012 tylko używam jako testery - krążą po moich znajomych i zakładach pracy - wracają mniejsze o jakieś 20% i potem sama zużywam jak mi się jakiś podoba, albo daję mamie czy teściowej, lub córce ostatnio
chodzi o to że i tak nie jestem stratna , a wiem już jak flakonik wygląda etc mam akurat takie klientki które najczęściej wypytują się o flakonik niż o sam zapach

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
aaa rozumiem chciałam dowiedzieć się czegoś więcej od doświadczonych Liderów
a ty nie masz swojej doświadczonej liderki czy liderki nadrzędnej ?

Maleństwo moje
Stary 2011-03-22, 16:39   #2804
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Ja nie podzielam zachwytów Slip Into,brałam 5 flaszek dla klientek i są zachwycone,a dla mnie one są takie typowe ogólnie te wszystkie różowe wody,Slip Into,Secret Fantasy,Simply Because,Pur Blanca Blush są dla mnie jednakowe

Ziarnko Piasku dziękuję za fotkę cienia Amber podoba mi się wpiszę go tymczasowo na listę,a w weekend będzie "czas głębokich przemyśleń"
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:41   #2805
angie_910108
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

a ty nie masz swojej doświadczonej liderki czy liderki nadrzędnej ?
mam i właśnie próbuje namówić mnie na Lidera, ale tak chciałam z ciekawości zapytać na forum
Stary 2011-03-22, 16:43   #2806
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Ja nie podzielam zachwytów Slip Into,brałam 5 flaszek dla klientek i są zachwycone,a dla mnie one są takie typowe ogólnie te wszystkie różowe wody,Slip Into,Secret Fantasy,Simply Because,Pur Blanca Blush są dla mnie jednakowe

Ziarnko Piasku dziękuję za fotkę cienia Amber podoba mi się wpiszę go tymczasowo na listę,a w weekend będzie "czas głębokich przemyśleń"
takie bez wyrazu nie

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
mam i właśnie próbuje namówić mnie na Lidera, ale tak chciałam z ciekawości zapytać na forum
spoko

Maleństwo moje
Stary 2011-03-22, 16:45   #2807
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
oto moja mini lista na k5:
konturówka do ust różowa, wasza sprawka
zmywacz do paznokci
tusz super shock
pianka do twarzy
samoopalacz
błyszczyk w szmince, nie wiem jeszcze który kolor jakiś jasny róż, doradźcie
mydło w płynie mystique
krem do rąk tropikalny
nowa kredka do brwi
płyn do kąpieli bukiet bzu
pur blanca z netto 2szt, jedna dla mamy ale i tak ja płacę
mam nadzieję, że już się nic nie zmieni tzn nie dopiszę czegoś w ostatniej chwili o chyba, że ios coś rzucą ciekawego
Dasz znać jak się spisuje? Czaję się na niego, ale nie mam zbyt wielkiej wprawy w nakładaniu i nie chcę potem być "łaciata"

Dziewczyny kosmetyków z DEMO nie można zwracać?
Stary 2011-03-22, 16:50   #2808
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
to niech cię namawia, wraz z OMS muszą się z Tobą spotkać zanim podpiszesz umowę i wszystko wytłumaczyć

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

moim ulubionem zapachem jak dotąd jest Ungaro Fever, ma naprawdę głębię , taką zniewalającą

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
nie wiem, nigdy nie zwracałam, ale chyba można, bo nie ma informacji nigdzie że nie można
Stary 2011-03-22, 16:50   #2809
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
a ja mam prawie kazda z avonu
oho to za każdym razem inną torebkę możesz zakładać
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 16:51   #2810
angie_910108
Raczkowanie

Cytat:
to niech cię namawia, wraz z OMS muszą się z Tobą spotkać zanim podpiszesz umowę i wszystko wytłumaczyć

nie wiem czy dam radę,zastanawiam się
Stary 2011-03-22, 16:57   #2811
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:

ja obchodzę się z pakietem z AC
Dla mnie AvonClub to rzecz nieosiągalna jak narazie. Aczkolwiek popracuję nad tym

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość

Można, tak jak i z katalogu. Tylko netto nie wolno zwracać, aczkolwiek wydaje mi się, że któraś dziewczyna robiła zwrot z netto kiedyś i jej przyjęli

Stary 2011-03-22, 16:58   #2812
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
I bardzo dobrze!
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:06   #2813
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
oho to za każdym razem inną torebkę możesz zakładać
nom, ale trzeba być bardzo zorganizowanym, aby nic nie zapomnieć.. ja raz na zakupy wybrałam się z inną torebką, bo mi pasowała.. nie zapomniałam portfela ale dokumentów auta już tak i nie wiem, bo przecież nie jechałam z transparentem na dachu z napisem "zapomniałam dokumentów" ale policja to wiedziała chyba i był ZONK a ja w stresie tłumaczyłam się, że zostawiłam w innej torebce- zapewne uwierzyli bo tylko pouczyli a zgodność nazwiska właściciela sprawdzili w bazie z dowodem i prawkiem jazdy więc może nie tylko mi to się zdarza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 17:13   #2814
angie_910108
Raczkowanie

musze się pochwalić, że ostatnio postanowiłam zaryzykować i zrobiłam kilka ulotek, które rozdałam np. zostawiłam w ośrodku zdrowia i kilka potencjalnych klientek już się ze mną skontaktowało, zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2011-03-22, 17:14   #2815
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
musze się pochwalić, że ostatnio postanowiłam zaryzykować i zrobiłam kilka ulotek, które rozdałam np. zostawiłam w ośrodku zdrowia i kilka potencjalnych klientek już się ze mną skontaktowało, zobaczymy co z tego wyjdzie
gratki odwagi Mnie by było jakoś tak dziwnie
Stary 2011-03-22, 17:20   #2816
Immenseness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno... Ten nasz wizaż nie tylko na nas ma wpływ... Dzisiaj mój luby wychodząc skoro świt z domu ucałował mnie i powiedział śpij smacznie moja TŻ-KO
ooo jakie to urocze

Cytat:

moim ulubionem zapachem jak dotąd jest Ungaro Fever, ma naprawdę głębię , taką zniewalającą
ubóstwiam Ungaro Fever oprócz psikania mogłabym się w nim kąpać, i nim smarować

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
takie ręczne ulotki zrobiłaś? gdzie jeszcze zostawiłaś?
Bizarre has hardly any...'

Immenseness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:21   #2817
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
ja wrzucam ludzią stare katalogi do skrzynek oraz zostawiam kat gdzie się da , wiesz wciepne w krzaki czy na smietnik

Maleństwo moje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 17:25   #2818
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Ostatnio myślałam, że może mogłabym zostawić w bibliotece szkolnej?

Stary 2011-03-22, 17:29   #2819
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
paula600324 ważne ,że dadzą jakiś prezent sam gest się liczy
Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Przyjechał Pan Paczkowy
Uwaga, uwaga! Mój prezent przeprosinowy to miniszampon do włosów farbowanych Mamuśka takiego używa, więc jest zadowolona
Gest, gestem ale z dwojga złego wolałabym dostać krem do rąk niż szampon Jakoś nie wyobrażam sobie dać klientce mini szampon z tekstem, że dostaje to za długie oczekiwania
Zresztą szampon wg mnie źle wygląda, bo klientka może sobie pomyśleć, że co "dała mi szampon, żebym częściej włosy myła? "

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się dziewczyny skąd wytrzasnęłyście klientki, które robią zamówienia za 200-300 zł? Ja mam jakieś biedne. Wezmą po 2 kosmetyki i koniec A z pozyskiwaneim nowych jest problem, bo drogerie są pełne kosmetyków i każda znajdzie coś dla siebie....
U mnie to zależy od katalogu. Koleżanka, która nic nie zamawiała od świąt teraz zamówiła mi za 180 zł
Inna ostatnio zamówiła za 35 zł a teraz za 200
Większość przynosi mi zamówienia od kilku osób i wtedy są większe sumy A jak 1 osoba przyniesie mi takie zamówienie od kilku osób to zawsze dorzucam jej gratis

Cytat:
Napisane przez Joanna2705 Pokaż wiadomość
Powiem, Wam też, że czasami ten nasz kochany Wizaż, nie wychodzi nam konsultantkom na dobre, chodzi mi o wątek katalogowy. Do czego pije? Otóż, właśnie przed chwila dzwoniłam do klientki powiedzieć jej właśnie, ze nie ma próbek Golda, a ona na to, że nie szkodzi... To ona będzie chciała całą wode za 4,90zł, którą bede miała w ofercie. Ja jej tłumacze, że to oferta tylko dla konsultantek i to po spełnieniu kilku wymogów (o czym dobrze wiedziała), a ona mi na to, że wie, ale przecież ja mam tyle wód, ze po co mi jeszcze jedna?! A poza tym, bedzie jeszcze przecież biżu... Bo ona własnie sprawdzała na necie . Ja jej na to, że oczywiscie, i że JA skorzystam z tej oferty, ale czułam sie taka zarzenowana, normalnie mi koparka opadła. Do tej pory czuje niesmak....
Ja bym ją od razu zapytała czy oszalała?
Bo jeżeli wie, że będziesz miała tą wodę za 4,90 to czy wie za ile musisz zamówić, żeby ją dostać. A skoro chce ją kupić ode Ciebie za te 4,90 to niech złoży zamówienie za 500 zł w ciągu dwóch katalogów
A to czy masz dużo czy nie to powiedziałabym jej, że nie powinno ją obchodzić. Nie tłumaczyłabym się, że to będzie tester czy dasz komuś w prezencie

Mam nadzieję, że moje klientki nie czytają tego forum, choć wiem, że 1 z pewnością ma konto na wizażu ale czy znalazła te temat?

Dobrze, że moje klientki rozumieją, że w końcu prowadzę to, żeby zarobić a nie w celach charytatywnych

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Szanowna Konsultantko,

W nawiązaniu do Pana e-maila informujemy, że pierścionek Beatrice rozmiar 8
będzie dostępny od 06.03.2011 roku. Po tym czasie będzie dołączany do zamówień
Konsultantów. Wcześniej jest niedostępny.
Machnęli się w miesiącu. Od 6.04 będzie pierścionek a dzisiaj dostałam odpowiedź, że kolczyki będą od 25.03

A właśnie jak pod koniec tygodnia wchodzi nowy katalog to jak pójdę do COK i będą kolczyki i pierścionek ( o co się modlę ) to oni będą mogli mi je sprzedać normalnie za cenę, która była w katalogu 4? Bo teraz w katalogu 5 nie widzę tej biżuterii Czy gdzieś ją schowali, że nie dostrzegam jej
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:32   #2820
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Ostatnio myślałam, że może mogłabym zostawić w bibliotece szkolnej?
możesz zostawic gdzie chcesz , ja mam najwięcej klientek z siłowni i basenku

Maleństwo moje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości