|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
tez trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
![]() wkurzylam sie, bo maz zadzwonil, ze dzwonil do niego facet gdzie pytalismy o wozki i na ten model co chcemy czeka sie 40 dni, moj maz sie uparl, tylko ten mu sie podoba, a przeciez jak urodze wczesniej to w co wloze dzidziusia, zla jestem normalnie wiedzialam, z moim mezem tak jest wszystko na ostatni moment...
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
niech już sebuś będzie ze mną przynajmniej będę się miała kim zająć.
za dwa miesiace o tej porze pewnie bedziemy po kąpieli i bedziemy jeść kolacyjke i usypiać małego... no ale to jeszcze dwa miesiace wielorybiego stanu gdzien nawet leży mi sie źle bo wszystko mi ugniata żołądek ![]() boże co ja mam robic. juz na tv patrzec nie moge w necie nic nie ma strzele sobie w leb
|
#1743 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moria współczuję tych przebojów z wózkiem, ale nie daj im się!!
|
|
#1744 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciesze sie ze goraczka mu spadła, najlepiej sie wlasnie wypocić. A teraz gdy juz wszystko wrociło do normy, odpocznij sobie Cytat:
za odwage i za wizyteCytat:
ale ja juz zjadłam kolacje zeby frytki mnie nie kusiły![]() moria44 no to sie postarali nasmarowali wozek i wsio? dobrze ze jeszcze raz zareklamowałaś. Ale bym byla zla!!!!! wrrrrrrr
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
moria Ty przynajmniej masz wozek, bo u mnie jak tak dalej pojdzie to bede dziecko ze szpitala na rekach wynosic, normlanie sie zaraz poplacze z nerwow, faceci sa beznadziejni
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
Paulizia trzymam
musi być dobrze ![]() Aga_Pe Cieszę się, że z synciem już wszystko dobrze. Odpocznij troszkę ![]() Moria No to się porobiło. Co za ludzie !! Dziewczyny za jutrzejsze wizytki
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to z fotelikiem jest ? |
||
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam sily was doczytac bo boli mnie tak, ze ledwie sie ruszam
princi temat auta na razie upadl, ale wrooocii.. moria ale masz przeboje z tym wozkiem, no. mam nadzieje, ze teraz juz wszystko bedzie ok i uwina sie szybciutko. mnie tak kolka tak boli ze sie poplakalam, dodatkowo brzuch mi twardnieje jak mam ta kolke, ja naprawde sie martwie czy to tylko kolka, ale to to samo co mialam kiedys tylko mocniej jeszcze, ale chyba doczekam do piatku do lekarza, najgorzej ze dzisiaj w ogole mi nie przechodzi, juz czuje jaka bedzie cudna noc ![]() andziot okna myjesz? mnie moj mezus dzisiaj wszystki okna pomyl no kolki mnie mecza, o ile to te kolki, w prawym gornym boku, palacy bol, ciagnie tak silnie i nagle ze ruszyc sie nie moge, przy oddychaniu boli , nawet jak wam pisze teraz to czuje jak mnie kluje bo reka ruszam ![]() ciekawe jak Dziewczonka i Dorkabl. na szczescie Zosia kopie. ide pod prysznic jak dam rade, moze ciepla woda pomoze. |
|
|
|
#1749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak juz sie wezme za robote to mnie wszystko boli i d.upa z tego wychodzi
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
andziot no trio czyli z fotelikiem, a dopiero bylby po Wielkanocy....
http://www.sottoilcavolo.com/dettagl...categoria=TRIO
|
#1751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiara76 pokazałam zdjęcia moim kiciom żeby brały przykład i tez sie tak przytulały
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu mozna je troche pod gotowac, ale wysypuje sie tak z lyzke dwie cukru, dzieki tem sa smaczniejsze i szybciej sie smaza
Moria, no szczyt hamstwa co Ci z tym wozkiem robia, ja bym chyba juz im jobow nasdzila ![]() Ehnan kochana, ale sie masz faktycznie. Morfo to sie robi tylo 3 gora 4 razy w ciazy tak mi polozna mowila, idz prywatnie, wiele tych wizyt do konca juz nie zostalo, poczujesz sie komfortowo i zobaczysz, ze lekarz za kase jest inny. Ale szalejecie z zakupkami, ja tez chce
|
#1753 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez mnie to wkur*** ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- ciepla kapiel/prysznic i do lozeczka Cytat:
brzuszek juz mnie pobolewa...
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-22 o 20:01 |
|||
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
enchantresss; no nie ! Szczyt chamstwa.. po cholere płacimy te podatki, zeby ktoś sobie potem leciał w kulki z kobietą w ciazy
Co do USG.. ja mialam robione ostatni raz w 19 tc. Teraz jestem w 29 a wizyte bede miała dopiero w 31... Nic Ci nie dolega? czujesz sie oki? Kopie Gabi ? Wiesz co, jak dasz radę, moze wybierz się jednak prywatnie, choć ten jeden raz.. Przykro mi , że tak niepoważnie traktują pacjentów princi, wiekszość dzidziusiów spi bez takich pomniejszaczy.. a cena, która Ci pani zaproponowała w sklepie to kosmos poczekaj z tym zakupem, to w razie czego, jak juz zadne inne sposoby nie pomoga. Mysle, ze nie będzie Wam potrzebny Nie dasz Flawciowi zginąć ![]() listopadowa, no to poszalałas ! raz a dobrze Ile bedziesz miała radości jak te wszystkie paczuszki naraz do Ciebie dotra, po prostu szaleństwo Koniecznie nie zapomnij o zdjęciach.Co za ironia.. u mojej babci 5-letniej kotki zdiagnozowano cukrzyce Na razie będzie leczona lekami. monika21121984; no to możesz sie relaksowac i czekać na szczęśliwe rozwiązanie A propos macierzynskiego, kolezanka była w podobnej sytuacji jak Ty i dostawała macierzynski z ZUS do końca jego trwania, mimo, ze w czasie macierzynskiego wygasła jej umowa. PS. Orange już do mnie esa przysłał, ze oferta bedzie za 8 dni gotowa na stronie, po zalogowaniu. Niech sie gryzna A może pomszczę Cię i na znak protestu jak z Tobą postąpili pójde np do Play? anulko, skoro Pani dr Cie przebadał wzdłuż i wszerz to nie martw się ta kolką.. zdarza sie w ciazy Mam nadzieje, ze szybciutko przejdzie. Jutro sobie wypoczniesz. Odnosnie Isofix dzwoniłam do ASO w Modlniczce, tu koło Leroy i pani mi powiedziała, ze trzeba wymacac czy są jakieś haki między kanapami z tyłu - ale to małz ma zrobić, tymczasem nadal pracuje z domu i doprosić sie nie moge aby to zrobił. ale przypilnuje go. Czasu na szczescie jeszcze jest. Pani powiedziała 220zł. A Wy juz zamontowaliscie? Kiara76 Twoje KOTKI OMG, sliczne! to rodzenstwo ?? Lubią sie piescic i przytulac? A jak z pieskiem zyja? Prześliczne Kochasz zwierzaczki, prawda? Ja tez mam schizę na ich punkcie Dziekuje Ci za poświecenie i testowanie na sobie glukometru a zarazem narażanie na kłucie. Wiesz, nie chcę zapeszac, ale cały wczorajszy dzień miałam cały czas poniżej 100 !! A na czczo poniżej 90 ![]() ![]() dzisiaj również jak dotąd oki, za chwilkę bede sie badała po zjedzeniu budyniu czekoladowego bez cukru smakował mi Jutro mam znów tego prywatnego diabetologa to zapytam jak możliwe takie wahania i czy możliwe ze cukier miałam poczatkowy podwyzszony z powodu zasłodzenia organizmu EDIT: po budyniu bez cukru 122 po 1h agnieszka_pe o jak fajnie, ze syneczkowi lepiej ! Ale się strachu musiałaś najeść A Ty jak się czujesz ??chyba sie tak jeszcze o niego nie balam jak wczoraj, oczy mial straszne, takie suche, czerwone i full ropy w nich Cytat:
Grazin; tez bym sie wkurzyła !! caly dzien siedzisz sama i na niego czekasz a on sobie spi w najlepsze.. obudz go
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-22 o 20:12 |
|
|
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja już po wizycie. Wszystko wygląda ok, wymiary odpowiadają tygodniowi ciąży
Mała leży główką w dół. Nerki, serduszko wszystko ok, przepona ładnie pracuje. Mała waży 2100 Fajnie się ruszała, nóżki miała skrzyżowane w kroku, więc nie pooglądałam sobie płci, ale ostatnio w 29tc było widać ziarnko kawy,więc liczę że została Hania Za 3 tyg kolejna wizyta, w 36tc więc może się więcej odsłoni. Już mi ciężko jest, nie mogę się doczekać maja. W ogóle mam tą wizytę za 3 tyg- w 36 tc, potem za 2 tyg- w 38 tc, a potem jak nie urodzę to w 40 tc Jany, tylko tyle zostało...Aż jestem podekscytowana
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
no moge
![]() i niech mi sprobuje marudzi ze duzo czasu na necie spedzam to mu tak kopa przysadze ze sam zacznie rodzic ps. andziotku jem pomidorki ze śmietana ![]() Cytat:
niech buja żagle jak to mary mówi:P
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc brzuchatki, ide odpoczac bo padam
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy no w koncu tego nie bede kupowac, najwyzej tak jak mimbi pisala reczniki pozwijam...no ale cena byla zachecajaca, bo normlanie cus takiego 120 euro kosztuje, a ja znalazlam za 30...wydam na cos innego
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
daisy próbowałam go obudzic ale szanownie stwierdził, ze jak teraz wstanie to bedzie mu ciezko zasnac wiec juz nie wstanie
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też bym znów zjadła ale pomidory się skończyły ... |
||
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Rozeznanie
|
po 1. chciałam Wam podziękować za wsparcie
po 2. Czekałam na tą 20 i myślałam, że jajko zniosę ale na szczęście mam dobre informacje . Rozmawiałam przed chwilą z tatą i umówił mnie prywatnie właśnie do jakiegoś lekarza na czwartek po godz.15, ale nie wie ten lekarz czy nie będzie miał jakiejś operacji, bo w szpitalu jeszcze pracuje i jeśli będzie miał tą operacje to przyjmie mnie dopiero w piątek lub we wtorek i od razu na wizycie usg . Jest poinformowany, że jestem zdesperowaną ciężarówką w siódmym miesiącu bez lekarza prowadzącego także uspokoiłam się i mam nadzieję, że będzie dobrze.. Ale jednak ten mój bunt był potrzebny, bo tak by mi ojciec nie pomógł, a tak to się chociaż zainteresował i zmartwił troszkę zabieram się teraz za nadrabianie Was
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
a cóż tu dzisiaj tak cicho???
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Moderatoreska
|
Skończyłam prasowanie
Nadrobiłam co nie co. |
|
|
|
#1767 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czuję się ok w miarę, ale ostatnio miałam leukocyty w moczu i to podobno był stan zapalny, a to jest bardzo niebezpieczne dla dzidziusiów podobno i mam nadzieję, że teraz już wszystko ok, dlatego właśnie tak się stresuję najbardziej, bo te moje wyniki były nieciekawe.. ![]() Cytat:
Główką w dół, przygotowana Hania do wylotu już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No domyślam się, że te wizyty strasznie obciążają finansowo, do tej pory mnie to nie dotyczyło,ale od teraz też trzeba będzie płacić za wizytki/badania, ale to nic.. Dzidzia najważniejsza i już niewiele nam zostało. Byle do porodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
narazie wszystko dla Gabi trzymam w łóżeczku i pod nimz nowości to dziś kurier dostarczył fotelik do TŻta. A raczej pod jego dom. Postawił paczkę na wycieraczce i sobie pojechał, bo nikogo nie było no przesada jakaś, przecież ktoś to mógł ukraść...
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-03-22 o 21:16 |
||||||
|
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
Spice
bardzo się cieszę, że wizytka udana ![]() Enchantresss dobre wieści . Dobrze, że tata zdołał coś załatwić. żeby jak najszybciej była wizytka
|
#1769 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, z jakiej firmy kupujecie pampersy? bo już sama nie wiem. Tyle jest ich do wybrania, że nie wiem które by były najlepsze jako te pierwsze
pampersa?
|
|
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam paczke tych Pampersow w bialym opakowaniu i mysle, ze na Pampersach glownie bede sie opierac. Plus bede eksperymentowac z pieluchami wielorazowymi, a tak to pewnie sprawdze wiekszosc dostepnych na rynku. Ale zaczne na pewno od jakis mieciutkich i bardziej przyjaznych. Pokazuje co kupilam na allegro: http://allegro.pl/myszka-minnie-suki...474271900.html (bez myszki by byla ladniejsza, hmmm) http://allegro.pl/h-m-rajstopy-grafi...477632058.html |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

musi być dobrze 
02.08.2014

Tak więc w godzinę po otrzymaniu wózia, złożyłam drugą reklamację