|
|
#2191 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
I tak będę nosić krzyż. Dla mnie nie ma żadnego znaczenia duchowego.
|
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
![]() Mam nadzieję dziecko że masz naście lat i wkrótce z tego wyrośniesz ...
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
No własnie chciałam napisać juz wczęsniej że jak przypuszczam wiele dużo osób robi to w tym celu
Moim zdaniem to śmieszne zachowanie na miare 5latka który przeklina żeby zbulwersować otoczenie. Little bit pathetic IMHO... Cytat:
)to już stricte symbol chrześcijański i noszenie go przez osoby niereligine,bo tak pokazywali w magazynach albo jakieś gwiazdy nastoletnie jest dla mnie prowokacją-bo tylko o to chodzi czy nie ? Nie o względy estetyczne , to po prostu taki rodzaj buntu -dla mnie śmiesznego raczej niz bulwersujacego.
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się cieszę, że tenisówki zrobiły się szerokodostępne bo z racji rozmiaru stopy mogę je kupić tylko na dziale męskim;P a tam nie zawsze można je było znaleźć i to jeszcze takie, żeby były zgrabne i wąskie ;d |
|
|
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
też dziwne ,że nikt nie nosi gwiazdy dawida albo symbolu islamu ?
|
|
|
|
#2196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wspomniani tutaj madonna czy boy george nosili krzyże po to, żeby wzbudzać kontrowersje, szokować, łamać konwenanse. dzisiaj może o to trudniej, ale w większości taki jest właśnie kontekst noszenia krzyży przez osoby niereligijne (są pewnie osoby, którym wzór krzyża sie po prostu podoba, tu nie ma czego komentować i nawet za bardzo tego nie rozumiem ale ok) |
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Tym smutniej się czyta Twoje opinie, serio.
Cytat:
Wydaje mi się, że wzbudzisz swoim buntem czy też chęcią szokowania jedynie politowanie otoczenia.... Skoro robisz to tylko po to żeby kogoś zdenerwować. Ponadto zawsze myślałam, że nosi się coś bo to się danej osobie podoba, a nie dlatego żeby kogoś wkurzyć
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kontestacja to według mnie prymitywny sposób na wyrażenie siebie -dojrzałe osoby mają lepsze. Marne prowokacje są jeszcze zrozumiałe w przypadku nastolatków- powiedzmy że oni muszą sie przeciw czemuś buntować ,czy gwiazdek popu -chcą zrobić z siebie szopkę i zarobić szmal .A reszta -po co im kontrowersje ? Sprawia im przyjemność robienie złośliwości ? Dla wielu ludzi ich religia jest sprawą osobistą i bliską ,a szydzenie z niej przez innych sprawia im przykrość ,tak jakby ktoś oczerniał kogoś z ich bliskich -stąd pojęcie 'obraza uczuć religijnych'. A robienie rzeczy tylko po to żeby kogoś obrazić to jest podłość |
|
|
|
|
#2199 |
|
Rozeznanie
|
jestem antyteistką, więc krzyż noszę w takim kontekście o jakim wspomniałam, a nie tylko dlatego, że są "modne". dla mnie eot, bo widzę, że i tak się nie dogadamy.
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie. Jesteś "anty" i chcesz to pokazać w sposób jak najbardziej wyrazisty żeby wkurzyć osoby które maja inne poglądy .Bardzo dziecinne i złośliwe ,jak już pisałam. |
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą - świątoj*wych katolików najłatwiej zaatakować, prawda ? W końcu nic Ci nie zrobią.
|
|
|
#2202 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ci co sie pod krzyzem fanatycznie modla sa najbardziej agresywni i nieobliczalni, wiec nie wiem,c zy takie "nic nie zrobia" ![]() bo predzej dostaniesz w leb od babki co sie na krzyzu wiesza niz zdrowego rozsadnego czlowieka jakiejkolwiek religii Cytat:
a dla zagorzalych - zaden z rozancow w sklepach nie ma tylu koralikow, co te koscielne wiec nie wiem o co cale halo a ciekawe buntem przeciwko czemu jest noszenie pasow do ponczoch jako stroju, a nie bielizny chyba niektorzy nie ogarniaja tematu szeroko pojetej MODY i KREATOROW MODY, ktorzy rzadza sie wlasnymi prawami i im to lotto co sobie taka jedna zosia z druga mysli Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-22 o 23:28 |
||
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pushit;25902441]ci co sie pod krzyzem fanatycznie modla sa najbardziej agresywni i nieobliczalni, wiec nie wiem,c zy takie "nic nie zrobia"
![]() bo predzej dostaniesz w leb od babki co sie na krzyzu wiesza niz zdrowego rozsadnego czlowieka jakiejkolwiek religii/QUOTE] Chciałam to skomentować ale to forum o modzie więc byłby już za daleki offtop sie powstrzymam .powiem tylko że zupełnie sie nie zgadzam Z tego co sie orientuje nie rozmawiamy o sesji w vogue' czy pokazie mody więc wspomnienie na kreatorów jest dla mnie nieuzasadnione.Chodzi o osoby które noszą symbole religijne z bliżej nieokreślonych przyczyn.Dla jednych jest to moda ale dla wielu rodzaj prowokacji Dystopia wyraźnie napisała że w jej przypadku chodzi o to drugie |
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie zaloze krzyza bo sie nim brzydze tak samo jak np. czerwona gwiazda. nie i juz.
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co do brzydzenia sie krzyża ..Być może oglądam za dużó seriali /filmów ale mam złe skojarzenia z takimi przypadkami... Edytowane przez Dione Czas edycji: 2011-03-23 o 00:27 |
|
|
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
no raczej ZSRR, komunizm, te sprawy....
Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania Edytowane przez meginnia Czas edycji: 2011-03-23 o 00:28 |
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem czemu masz zle skojarzenia, nie kazdy kocha kosciol a wiele osob mu sie wrecz ostro sprzeciwia. I ja bym w zyciu nie zalozyla krzyza bo symbolizuje instytucje ktora gardze i wiare ktora - DLA MNIE - jest czyms oglupiajacym. Ale to juz nie jest watek na mode. W kazdym razie JA nie zaloze symboli ktore sa sprzeczne z moimi pogladami (a tym bardziej nie zaloze po to zeby wkurzyc wierzacych). I byc moze za duzo ogladasz filmow, w ktorych przeciwnicy wiary jako takiej przedstawiani sa jako jacys psychole ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- a i dodam, jak ktos sobie wierzy czy nosi symbole mi nic do tego. ja mam stosunek do religii jaki mam i mam do tego prawo. |
|
|
|
|
#2208 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
patrz, cale zycie czlowiek sie uczy, bo myslalam,z e jest dokladnie odwrotnie ![]() Cytat:
ja roumiem o co chodzi z tym brzydzeniem nie zalozylabym nigdy symbolu islamu, bo nim gardzę Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-23 o 08:51 |
||
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ukradłabym z chęcią 99% zawartości jej szafy, ale w przeglądaniu tego bloga jednak przeszkadza jej tusza co chwilę myślę o problemach zdrowotnych jakie musi mieć z tego tytułu i to przeszkadza mi w oglądaniu tych kreacji
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubrania są cudowne, uwielbiam takie kwiatowe wzory i delikatne pastele, ale dziewczyna wygląda fatalnie. Powinna zrzucić kilkadziesiąt kilogramów, choćby ze względu na zdrowie. Przecież nogi nie pociągną długo na noszeniu tylu kg.
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam sobie właśnie na blog, do którego linka podałyście i jestem przerażona.
Sama nie należę do najszczuplejszych, ale to co zobaczyłam wprowadziło mnie w stan osłupienia. Dziewoja jest rosła i jeszcze podkreśla wszystko to, co ukryć powinna. Fajnie, brak kompleksów, sympatia do samego siebie, ale dziewczyna momentami wygląda bardzo "niesmacznie". W worze pokutnym jej nie widzę, ale spódnice tiulowe i podkreślające nogi legginsy chyba nie dla niej? Zgodze się natomiast, że garderoba ciekawa. A dodatki rewelacyjne.
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wygląda tragicznie! Dodatki tez mi sie nie podobaja, dla mnie wieje wtórnością i tandetą |
|
|
|
|
#2213 |
|
Raczkowanie
|
Mieszkancy Europy coraz bardziej przypominaja Amerykanow
|
|
|
|
#2214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie to jakoś groteskowo wygląda.
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praktycznie żadna jej stylizacja mi się nie podoba. Raz że podkreślają, to co nie powinny, dwa, że dziewczyna ma 21 lat, a ubiera się jak 6 letnia dziewczynka... Rozumiem raz na czas, ale codziennie? Wyobrażacie sobie iść do banku albo urzędu i załatwiać sprawę z osobą, która ma paznokcie pomalowane w truskawki czy serduszka? Ja nie. |
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
a od kiedy truskawki na paznokciach świadczą o poziomie kompetencji?
ach stereotypy :P
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
no to tak, wiadomo ale jak nie obowiązuje to co innego ;-) Dla mnie ważne jest kto co mówi a nie co ma na paznokciach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

Moim zdaniem to śmieszne zachowanie na miare 5latka który przeklina żeby zbulwersować otoczenie.
)to już stricte symbol chrześcijański i noszenie go przez osoby niereligine,bo tak pokazywali w magazynach albo jakieś gwiazdy nastoletnie jest dla mnie prowokacją-bo tylko o to chodzi czy nie ? Nie o względy estetyczne , to po prostu taki rodzaj buntu -dla mnie śmiesznego raczej niz bulwersujacego.

Wydaje mi się, że wzbudzisz swoim buntem czy też chęcią szokowania jedynie politowanie otoczenia.... Skoro robisz to tylko po to żeby kogoś zdenerwować.

Zapraszam