Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 21:46   #2191
201607111632
Konto usunięte

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

I tak będę nosić krzyż. Dla mnie nie ma żadnego znaczenia duchowego.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:09   #2192
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dystopia Pokaż wiadomość
ja noszę właśnie po to, żeby wkurzać świętoj*bliwych

Mam nadzieję dziecko że masz naście lat i wkrótce z tego wyrośniesz ...

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:17   #2193
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
ja noszę właśnie po to, żeby wkurzać świętoj*bliwych
No własnie chciałam napisać juz wczęsniej że jak przypuszczam wiele dużo osób robi to w tym celu Moim zdaniem to śmieszne zachowanie na miare 5latka który przeklina żeby zbulwersować otoczenie.
Little bit pathetic IMHO...
Cytat:
Napisane przez artney Pokaż wiadomość
czemu Cię to dziwi ? czy krzyż jest zarezerwowany tylko dla osób wierzących ? każdy ma prawo go nosić, jeśli chce, krzyż nie jest tylko i wyłącznie znakiem chrześcijan. mi się po prostu podoba ten symbol, ładnie wygląda, więc noszę go, chociaż jestem ateistką.
nie traktuję go jak coś związanego z religią.
Krzyż jest dość szeroko rozpowszechnionym symbolem,więc jeszcze jeszcze ale różaniec 5 dziesiątkami i krzyżem ( precyzuje bo sa jeszcze buddyjskie różańce, ..ich chyba nikt nie nosi na szyi ciekawe czemu )to już stricte symbol chrześcijański i noszenie go przez osoby niereligine,bo tak pokazywali w magazynach albo jakieś gwiazdy nastoletnie jest dla mnie prowokacją-bo tylko o to chodzi czy nie ? Nie o względy estetyczne , to po prostu taki rodzaj buntu -dla mnie śmiesznego raczej niz bulwersujacego.
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:25   #2194
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikahh Pokaż wiadomość
o nie, już nie mogę się doczekać lata

ja nie lubię mody na karmelowe buty + karmelowa ekoskórka + karmelowa torba

i w ogóle od dawna roi się od tenisówek - czarnych, bialych, szarych... sama takie mam, kupiłam ok rok temu, ale ostatni raz miałam je 2 września, po czym stwierdziłam że nie będę ich nosić już, bo za dużo tego wokoło ale najbardziej to drażni mnie nazywanie ich trampkami jak i innych butów, takich właśnie tenisówkopodobnych, też trampkami. trampki to trampki i tyle

a ja się cieszę, że tenisówki zrobiły się szerokodostępne bo z racji rozmiaru stopy mogę je kupić tylko na dziale męskim;P a tam nie zawsze można je było znaleźć i to jeszcze takie, żeby były zgrabne i wąskie ;d
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:26   #2195
agatri
Rozeznanie

też dziwne ,że nikt nie nosi gwiazdy dawida albo symbolu islamu ?
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:27   #2196
dystopia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość

Mam nadzieję dziecko że masz naście lat i wkrótce z tego wyrośniesz ...
nie, dziecko, nie mam -nastu lat.

wspomniani tutaj madonna czy boy george nosili krzyże po to, żeby wzbudzać kontrowersje, szokować, łamać konwenanse. dzisiaj może o to trudniej, ale w większości taki jest właśnie kontekst noszenia krzyży przez osoby niereligijne (są pewnie osoby, którym wzór krzyża sie po prostu podoba, tu nie ma czego komentować i nawet za bardzo tego nie rozumiem ale ok)
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:41   #2197
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Tym smutniej się czyta Twoje opinie, serio.

Cytat:
wspomniani tutaj madonna czy boy george nosili krzyże po to, żeby wzbudzać kontrowersje, szokować, łamać konwenanse. dzisiaj może o to trudniej, ale w większości taki jest właśnie kontekst noszenia krzyży przez osoby niereligijne (są pewnie osoby, którym wzór krzyża sie po prostu podoba, tu nie ma czego komentować i nawet za bardzo tego nie rozumiem ale ok)
Czyżbyś porównywała siebie do gwiazd na miarę Madonny? Wydaje mi się, że wzbudzisz swoim buntem czy też chęcią szokowania jedynie politowanie otoczenia.... Skoro robisz to tylko po to żeby kogoś zdenerwować.

Ponadto zawsze myślałam, że nosi się coś bo to się danej osobie podoba, a nie dlatego żeby kogoś wkurzyć
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:49   #2198
Dione
Zakorzenienie

Cytat:

Kontestacja to według mnie prymitywny sposób na wyrażenie siebie -dojrzałe osoby mają lepsze. Marne prowokacje są jeszcze zrozumiałe w przypadku nastolatków- powiedzmy że oni muszą sie przeciw czemuś buntować ,czy gwiazdek popu -chcą zrobić z siebie szopkę i zarobić szmal .A reszta -po co im kontrowersje ? Sprawia im przyjemność robienie złośliwości ? Dla wielu ludzi ich religia jest sprawą osobistą i bliską ,a szydzenie z niej przez innych sprawia im przykrość ,tak jakby ktoś oczerniał kogoś z ich bliskich -stąd pojęcie 'obraza uczuć religijnych'. A robienie rzeczy tylko po to żeby kogoś obrazić to jest podłość
Stary 2011-03-22, 22:53   #2199
dystopia
Rozeznanie

jestem antyteistką, więc krzyż noszę w takim kontekście o jakim wspomniałam, a nie tylko dlatego, że są "modne". dla mnie eot, bo widzę, że i tak się nie dogadamy.
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 23:04   #2200
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
jestem antyteistką, więc krzyż noszę w takim kontekście o jakim wspomniałam, a nie tylko dlatego, że są "modne". dla mnie eot, bo widzę, że i tak się nie dogadamy.

No właśnie. Jesteś "anty" i chcesz to pokazać w sposób jak najbardziej wyrazisty żeby wkurzyć osoby które maja inne poglądy .Bardzo dziecinne i złośliwe ,jak już pisałam.
Stary 2011-03-22, 23:05   #2201
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
To już nie wystarcza bycie ateistą, teraz trzeba być przeciwko wszystkim religiom i okazywać im pogardę i brak szacunku ?

Swoją drogą - świątoj*wych katolików najłatwiej zaatakować, prawda ? W końcu nic Ci nie zrobią.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 23:23   #2202
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość

Swoją drogą - świątoj*wych katolików najłatwiej zaatakować, prawda ? W końcu nic Ci nie zrobią.

ci co sie pod krzyzem fanatycznie modla sa najbardziej agresywni i nieobliczalni, wiec nie wiem,c zy takie "nic nie zrobia"
bo predzej dostaniesz w leb od babki co sie na krzyzu wiesza niz zdrowego rozsadnego czlowieka jakiejkolwiek religii
Cytat:
no dla mnie po prostu krzyż to symbol chrześcijaństwa, więc dla mnie jako ateistki noszenie symbolu jakiejkolwiek wiary jest po prostu hipokryzją. to tak jak nie wiem, noszenie głupich koszulek z logiem zespołu - logiczne jest że nie założę koszulki zespołu którego nie lubię.
stronię raczej od symboli utożsamiających mnie z jakąkolwiek religią, więc dla mnie to po prostu przekroczenie granicy jakiegoś dobrego smaku.
mnie bardziej raza biale kozaki...

a dla zagorzalych - zaden z rozancow w sklepach nie ma tylu koralikow, co te koscielne
wiec nie wiem o co cale halo

a ciekawe buntem przeciwko czemu jest noszenie pasow do ponczoch jako stroju, a nie bielizny

chyba niektorzy nie ogarniaja tematu szeroko pojetej MODY i KREATOROW MODY, ktorzy rzadza sie wlasnymi prawami i im to lotto co sobie taka jedna zosia z druga mysli

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2011-03-22 o 23:28
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 23:49   #2203
Dione
Zakorzenienie

[QUOTE=pushit;25902441]ci co sie pod krzyzem fanatycznie modla sa najbardziej agresywni i nieobliczalni, wiec nie wiem,c zy takie "nic nie zrobia"
bo predzej dostaniesz w leb od babki co sie na krzyzu wiesza niz zdrowego rozsadnego czlowieka jakiejkolwiek religii/QUOTE]
Chciałam to skomentować ale to forum o modzie więc byłby już za daleki offtop sie powstrzymam .powiem tylko że zupełnie sie nie zgadzam
Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
chyba niektorzy nie ogarniaja tematu szeroko pojetej MODY i KREATOROW MODY, ktorzy rzadza sie wlasnymi prawami i im to lotto co sobie taka jedna zosia z druga mysli
Z tego co sie orientuje nie rozmawiamy o sesji w vogue' czy pokazie mody więc wspomnienie na kreatorów jest dla mnie nieuzasadnione.Chodzi o osoby które noszą symbole religijne z bliżej nieokreślonych przyczyn.Dla jednych jest to moda ale dla wielu rodzaj prowokacji Dystopia wyraźnie napisała że w jej przypadku chodzi o to drugie
Stary 2011-03-22, 23:59   #2204
sabbatha
Zakorzenienie

a ja nie zaloze krzyza bo sie nim brzydze tak samo jak np. czerwona gwiazda. nie i juz.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 00:22   #2205
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
a ja nie zaloze krzyza bo sie nim brzydze tak samo jak np. czerwona gwiazda. nie i juz.
Dyskusja chyba było o noszeniu symboli relignych i tego powodach a nie o nie noszeniu...
Ale co do brzydzenia sie krzyża ..Być może oglądam za dużó seriali /filmów ale mam złe skojarzenia z takimi przypadkami...

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2011-03-23 o 00:27
Stary 2011-03-23, 00:26   #2206
meginnia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dione Pokaż wiadomość
czerwona gwiazda to symbol czego ?
no raczej ZSRR, komunizm, te sprawy....

Edytowane przez meginnia
Czas edycji: 2011-03-23 o 00:28
meginnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:37   #2207
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Dyskusja chyba było o noszeniu symboli relignych i tego powodach a nie o nie noszeniu...
Ale co do brzydzenia sie krzyża ..Być może oglądam za dużó seriali /filmów ale mam złe skojarzenia z takimi przypadkami...
Dyskusja byla o noszeniu i nie noszeniu (zwroc uwage ze wypowiedzi dlaczego ktos nie zalozy tez sie pojawily), ja nie zaloze bo dla mnie to nie jest symbol ktory nazwijmy to "szanuje" a wrecz przeciwnie. I dlatego go tym bardziej nie zaloze. Wlasnie tak samo jak czerwonej gwiazdy, sierpia i mlota czy swastyki.

I nie wiem czemu masz zle skojarzenia, nie kazdy kocha kosciol a wiele osob mu sie wrecz ostro sprzeciwia. I ja bym w zyciu nie zalozyla krzyza bo symbolizuje instytucje ktora gardze i wiare ktora - DLA MNIE - jest czyms oglupiajacym. Ale to juz nie jest watek na mode. W kazdym razie JA nie zaloze symboli ktore sa sprzeczne z moimi pogladami (a tym bardziej nie zaloze po to zeby wkurzyc wierzacych).

I byc moze za duzo ogladasz filmow, w ktorych przeciwnicy wiary jako takiej przedstawiani sa jako jacys psychole

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

a i dodam, jak ktos sobie wierzy czy nosi symbole mi nic do tego. ja mam stosunek do religii jaki mam i mam do tego prawo.

Stary 2011-03-23, 08:50   #2208
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Z tego co sie orientuje nie rozmawiamy o sesji w vogue' czy pokazie mody więc wspomnienie na kreatorów jest dla mnie nieuzasadnione.Chodzi o osoby które noszą symbole religijne z bliżej nieokreślonych przyczyn.Dla jednych jest to moda ale dla wielu rodzaj prowokacji Dystopia wyraźnie napisała że w jej przypadku chodzi o to drugie
a to kreatorow mozna zobaczyc tylkow vogue i nikt nie nosi ich ciuchow na ulicy?
patrz, cale zycie czlowiek sie uczy, bo myslalam,z e jest dokladnie odwrotnie

Cytat:
chyba jestes troche przewrazliwiona

ja roumiem o co chodzi z tym brzydzeniem
nie zalozylabym nigdy symbolu islamu, bo nim gardzę

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2011-03-23 o 08:51
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:02   #2209
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
A co myslicie o tej dziewczynie?
http://cupcakesclothes.blogspot.com/

ukradłabym z chęcią 99% zawartości jej szafy, ale w przeglądaniu tego bloga jednak przeszkadza jej tusza co chwilę myślę o problemach zdrowotnych jakie musi mieć z tego tytułu i to przeszkadza mi w oglądaniu tych kreacji

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 11:54   #2210
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
ukradłabym z chęcią 99% zawartości jej szafy, ale w przeglądaniu tego bloga jednak przeszkadza jej tusza co chwilę myślę o problemach zdrowotnych jakie musi mieć z tego tytułu i to przeszkadza mi w oglądaniu tych kreacji
Mam takie same odczucia.
Ubrania są cudowne, uwielbiam takie kwiatowe wzory i delikatne pastele, ale dziewczyna wygląda fatalnie.
Powinna zrzucić kilkadziesiąt kilogramów, choćby ze względu na zdrowie. Przecież nogi nie pociągną długo na noszeniu tylu kg.
Stary 2011-03-23, 13:16   #2211
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Zajrzałam sobie właśnie na blog, do którego linka podałyście i jestem przerażona.
Sama nie należę do najszczuplejszych, ale to co zobaczyłam wprowadziło mnie w stan osłupienia.
Dziewoja jest rosła i jeszcze podkreśla wszystko to, co ukryć powinna. Fajnie, brak kompleksów, sympatia do samego siebie, ale dziewczyna momentami wygląda bardzo "niesmacznie". W worze pokutnym jej nie widzę, ale spódnice tiulowe i podkreślające nogi legginsy chyba nie dla niej?

Zgodze się natomiast, że garderoba ciekawa. A dodatki rewelacyjne.
Stary 2011-03-23, 14:00   #2212
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Funieczka Pokaż wiadomość
Zajrzałam sobie właśnie na blog, do którego linka podałyście i jestem przerażona.
Sama nie należę do najszczuplejszych, ale to co zobaczyłam wprowadziło mnie w stan osłupienia.
Dziewoja jest rosła i jeszcze podkreśla wszystko to, co ukryć powinna. Fajnie, brak kompleksów, sympatia do samego siebie, ale dziewczyna momentami wygląda bardzo "niesmacznie". W worze pokutnym jej nie widzę, ale spódnice tiulowe i podkreślające nogi legginsy chyba nie dla niej?

Mi nie podoba się tam absolutnie nic. dziewczyna chyba popadła ze skrajności w skrajnośc, az za bardzo eksponuje swoje kształty. taki biust, a na nim falbanki,koronki, kwiatuszki. Biodra raczej spore, a do tego spódnica na tiulowej halce.
To wygląda tragicznie!

Dodatki tez mi sie nie podobaja, dla mnie wieje wtórnością i tandetą
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:04   #2213
Smoke
Raczkowanie

Mieszkancy Europy coraz bardziej przypominaja Amerykanow ja widze mnostwo takich ludzi na "zachodzie". Wezcie program z Trinny i Susannah, zamiast porogramow o odchudzaniu ludzie ogladaja porady typu "jak byc grubym i jednoczesnie dobrze wygladac".
Smoke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:16   #2214
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Funieczka Pokaż wiadomość

No dokładnie Dla mnie to jakoś groteskowo wygląda.
Stary 2011-03-23, 16:04   #2215
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Mi nie podoba się tam absolutnie nic. dziewczyna chyba popadła ze skrajności w skrajnośc, az za bardzo eksponuje swoje kształty. taki biust, a na nim falbanki,koronki, kwiatuszki. Biodra raczej spore, a do tego spódnica na tiulowej halce.
To wygląda tragicznie!

To samo pomyślałam jak weszłam na jej bloga
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 02:44   #2216
marandile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
To wygląda tragicznie!

niestety na osobach otylych nic nie wyglada dobrze, a nie kazdy ma ochote ubierac sie w czarne worki, dlatego gratuluje tej dziewczynie, ze przy swojej sylwetce ma odwage ubierac sie tak, jak jej sie podoba.
marandile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:00   #2217
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marandile Pokaż wiadomość
niestety na osobach otylych nic nie wyglada dobrze, a nie kazdy ma ochote ubierac sie w czarne worki, dlatego gratuluje tej dziewczynie, ze przy swojej sylwetce ma odwage ubierac sie tak, jak jej sie podoba.
Z jednej strony może nic nie wgląda super dobrze, ale są rzeczy, które wyglądają lepiej i te, które gorzej. Jak bym miała takie nogi jak dziewczyna z bloga, to bym nie nosiła sukienek kończących się 10 cm przed kolanem - nawet jak ma kryjące rajstopy, to widać, że skóra nóg jest nierówna przez cellulit. Tak samo z biustem - można go fajnie wyeksponować, ale wiązane bolerka robią wrażenie, że biust się wylewa i tak "odstaje" od całej sylwetki. I do tego te cienkie paseczki w "talii" - wygląda jak ściśnięta w połowie rzemykiem...
Praktycznie żadna jej stylizacja mi się nie podoba. Raz że podkreślają, to co nie powinny, dwa, że dziewczyna ma 21 lat, a ubiera się jak 6 letnia dziewczynka... Rozumiem raz na czas, ale codziennie? Wyobrażacie sobie iść do banku albo urzędu i załatwiać sprawę z osobą, która ma paznokcie pomalowane w truskawki czy serduszka? Ja nie.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:11   #2218
sabbatha
Zakorzenienie

a od kiedy truskawki na paznokciach świadczą o poziomie kompetencji? ach stereotypy :P

Stary 2011-03-24, 09:45   #2219
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
a od kiedy truskawki na paznokciach świadczą o poziomie kompetencji? ach stereotypy :P
nie świadczą, ale niestety w pewnych firmach dress code obowiązuje i musimy się z tym pogodzić
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:55   #2220
sabbatha
Zakorzenienie

no to tak, wiadomo ale jak nie obowiązuje to co innego ;-) Dla mnie ważne jest kto co mówi a nie co ma na paznokciach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości