|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Jejku ja to już nie pamiętam kiedy ja gotowałam... chyba tę lazanię na walentynki
czasami mi brakuje tych naszych eksperymentów kuchennych
|
|
|
|
#3212 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Treść usunięta
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy cały zamrażalnik mrożonego , gotowego jedzenia głównie od teściowej i od moich rodziców, troszkę od babci
A w ogóle się nie pochwaliłam. W końcu po wszystkich opłatach za luty udało nam się troszkę kasy odłożyć. Pierwszy raz nam nie przybrakło. Coś czuję, ze z marca tez nam zostanie |
|
|
|
#3214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też właśnie lubię takie duże kubki, tz mówi na nie wiaderka. W małym to ledwo zaczynam pić a już nic nie ma Cytat:
A jak tam twoja teściowa się czuje? Doszła do siebie po operacji? będzie miała teraz jakąś chemię, naświetlania? madzia ale ci dobrze, że nie musisz gotować, codziennie pyszny cieplutki obiadek macie i to z dwóch dań, tylko pozazdrościć
|
|
#3215 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko w tygodniu baaardzo to doceniam
![]() Rosi ale właśnie w szkole dobrze gotują i jeszcze nie trafiłam na coś, czego nie lubię. Jutro np. jest lekki obiad bo pampuszki (lekki tzn. nie mięsny) , w czwartek mielone a w piatek rybka. Tylko zup nigdy nie zapamiętuję Wiem, ze fajnie eksperymentować, ale jak przychodzi tydzień to leń bierze górę Może w soboty zaczniemy No i w wakacje się też zacznie praca w kuchni ![]() Zapomniałam, ze przecież całe ferie gotowałam bo w szkole były ferie
|
|
|
|
#3217 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi mi sie akurat nie chce w tygodniu gotować
Jakoś za leniwa jestem Jeszcze jakbym siedziała w domu to wiesz, z nudów na bank bym wolała gotować a tak to mi się nie chce Jedynie co w weekendy albo wolne od nauki można pogotować. Choć akurat u nas z tym cienko, ale to już na własne życzenie np. w feriie 2 tygodnie gotowałam i .... cieszyłam się, ze wracam do szkolnych obiadków
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile udało Wam się zaoszczędzić? |
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie ,że macie tak gotowe podane bo dla nas to zawsze był problem gotowanie po całym dniu w pracy,ale z drugiej strony ja nie chciałabym jeść takiego gotowego jedzenia choćby ze stołowki ,bo jestem zbyt wybredna i na pewno znając życie byłoby zbyt tłusto dla nas
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym się nie nadawała na zaprograowane obiadki, bo jestem okropnie wybredna, ne lubie wielu potraw itd.
|
|
|
|
#3223 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas czasem jest problem z obiadami, bo jak wracam z pracy, to już kompletnie nic mi się nie chce. Zazwyczaj jak zabieram się za gotowanie, to mi schodzi dużo czasu. Dobrze, że mój mąż ma takie zmiany, że jakoś się uzupełniamy, raz on gotuje a raz ja.
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
nie dużo, ale i tak się sie cieszę. Bo u nas w ogóle po wszystkich opłatach nam zostaje 600 zł. i to ma nam na jedzenie starczyć. a w lutym 200 zaoszczędziliśmy... teraz chyba się więcej uda
Ale nie chcę zapeszać. Oczywiście kasa uzbierana dodatkowo się nie wlicza w to Cytat:
u nas szkoła zaopatruje się w produkty głownie w .. Biedronce Sama tez tam kupuje więc nie jest źle
|
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zadomowienie
|
Nooo to dołóż tych batów bo poprawiłam jeszcze Michałkami
Fajnie, że udało się zaoszczędzić Rosi poskakałabym, a jakże tylko jestem tak ciężka po tym co zjadłam, że nawet 10 Red Bulli nie pomoże ![]() rany musze przystopować bo będzie źle Cytat:
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2011-03-22 o 21:54 |
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
no tylko wiesz starsza byla by w szkole mala by spala a ja bym siedziala z ich ojcem
widzialam Cytat:
![]() wow 3km? naprawde Cie podziwiam ![]() dobre ja tez lubie gotowac
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette ja też już schowałam i choćby nie wiem co nie wyciągnę
![]() ![]() co do jedzenia i gotowania to odkąd zaczęłam eksperymentować to lubię coś pogotować nie tylko same słodkości no i sprawia mi to przyjemność więc nie jest źle, a w week jak mąż gotuje to mrrrrrrrrrrrrr ![]() nie chciałabym żeby przestał robić te swoje pyszności ![]() no i jestem ogromnie wybredna i nie zjem sporo rzeczy - pieczeni nie lubie mielonego w kotletach hahaha a w całej reszcie tak więc też bym się nie nadawała, w przedszkolu miałam możliwość kupna obiadu kiedy chciałam rano się mówiło intendentce czy jem czy nie więc jadłam jak mi smakowało jak nie to nie anuulaa dziękuję kochana!! już wszystko wiem, to i ja mleko podgotuje będzie lepsza konsystencja dziękuję jeszcze raz ![]() SAMBA dziękuję, no i żeś się załatwiła... baja oj tak pierwiosnek a gołąbki bez zawijania lubię ale uwielbiam normalne tylko tyle z tym roboty....
|
|
#3228 |
|
Zadomowienie
|
A ja tam zazdroszczę Madzi tych obiadów.
Po pierwsze ze względów finansowych - Madzia płaci za te obiady za cały miesiąc mniej więcej tyle co ja za obiady na kilka dni. Po drugie nie musi się wciąż zastanawiać co zrobić jutro na obiad. A po trzecie: my wracamy z pracy około 16-tej zanim przygotujemy i zjemy obiad mija 17 Ja też jestem dość wybredna jeżeli chodzi o jedzenie, ale takie trochę jałowe szkolne obiadki zawsze mi smakowały
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba to zależy od placówki
szkoła, która jest u mnie niedaleko zamawia dobre produkty, tyle, ze dużo tańsze, ponieważ pojemności są ogromne szefowa kuchni jak rozmawia z mamą to nieraz się pyta czy by coś nie chciała, bo może odsprzedać (to znaczy kupi od dostawcy więcej i sprzeda nam po tej samej cenie), a mama będzie miała taniej. Cytat:
. Lubię poeksperymentować, co niekoniecznie wiąże się z tym, że chciałabym dzień w dzień siedzieć w kuchni chociaż... będąc miałam dziewczynką nie chciałam jeść na stołówce...
|
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
klion oczywiście jest dużo taniej - ja sama płaciłam 3zł za obiad więc to naprawdę mało ale czasem masz ochotę na coś innego niż ci dają albo czegoś nie lubisz, ja jestem z gatunku makaronowych ryżowych - ziemniaki fazowo i to te z piekarnika czy rękawa, jak mam jeść w innej postaci to zjem ale nie przepadam... dlatego dla mnie najlepsza opcja była właśnie kupna obiady wtedy kiedy chce kiedy wiem że nie zdążę nic ugotować czy też mi się nie chce albo coś lubię, no i płacę wtedy tylko za te co jem więc rewelacja no ale to jest możliwe pewnie tylko w małej placówce a nie w ogromnej.. ale oszczędność kasy na pewno
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale 200zł to i tak dużo skoro macie 600zł na wydatki ![]() Dodatkowo odciągacie jakieś pieniąchy na oszczędności? |
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Madzia ile was wynoszą te obiadki? |
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
ja utylam jak chodzilam do skzolnej stolowki po obiadki,
bo mi zal bylo zostawiac cos na talerzu - bo za to zaplacilam przeciez [a porcje solidne] i jak widzialam jak dzieciaki zostawiaja nietkniete kotlety to mi bylo zal ze ktos inny mogl to zjesc, a tak pojdzie dla psow.buleczka z konfiturka jagodowa i capuccino mniam ![]() a Zu dzis w nocy zaspala na jedzenie ponad godzine zamiast na 4 obudzila sie po 5
|
|
|
|
#3234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kiedy chodziłam do podstawówki uwielbiałam jeść obiady w stołówce, tzn. samo zjedzenie obiadu było mniej istotne. Najważniejsze było to spotkania towarzyskie. Do dziś pamiętam te pyszne udka z kurczaka w białym sosie .... mniammmm ... Cytat:
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
kliwia teee nie gadaj tu o babeczkach - bo wieszz ja wpadne zaraz... hmmm a może sernik na zimno zrobie dziś...
![]() klion no niby tak bo jak płacisz tak jak u nas 3 zł to nawet jak jesz wszystkie dni to kasy ile ci idzie z 70 zł na obiady? max 140 na dwie osoby -bo w mce jest ok 21 dni roboczych - bo u nas stawka dla nauczyciela na początku była taka jak dla dziecka potem podnieśli na 3.5 ale to żadnej różnicy nie robi.. więc kasy idzie dużo mniej ale nie oszukujmy się wszytko zależy od stołówki - ja nie mogłabym wszystkiego zjeść z naszej przedszkolnej i szkoda mi by było kasy... a jeszcze moje makaronyyyy zapiekanki mrrrrrr więc super jak jest możliwość wyboru dni, jak nie to chyba bym zrezygnowała tatuś zrobił ze mnie wybredną księżniczkę oooo a wypas by był jakby gotowali kilka różnych rzeczy i można by było sobie wybrać co chcesz wtedy na cały mce bym się skusiła ![]() no i mam wieści od Rybulki - zabieg na kanaliki łzowe Miłek ma przełożony na 1 kwietnia więc proszę o kciuki w ich imieniu w prima arpylis
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-03-23 o 08:55 |
|
|
|
#3237 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to zależy ile miesiąc ma dni. u nas uczniowie płacą 3zł za obiad, n-ele 4zł, a osoby z poza szkoły 6 zł. więc mnie z mężem wynosi to 10 zł. Ale w tym jest zupa, obiad, kompot i owoc lub jogurt (na święta różne paczki czy to wigilia czy mikołajki ) jeśli więc miesiąc ma głównie z 19 dni pracującyh to 190 zł za wszystko nas to wynosi. teraz marzec tylko najdrożej, bo ma aż 23 dni pracujące i daje to 230zł. Ale tak to poniżej 200 zl wychodziło. Wiem, że miesiąca za np. 200 zł na obiady + owoc lub deser bym na bank bym nie przeżyła Cytat:
aaa i generalnie w miesiącu się dania nie powtarzają, więc i tu z inwencją twórczą bym miała problemy a tak to jest różnorodnie i codziennie jakieś pyszne surówki do obiadków
|
|||
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
martuchaglodnemu chleb na mysli. ja mam zwykla bulke a nie jakas babeczke
rybulka
|
|
|
|
#3239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
hahah babeczkę jakąś wsunąć no i postanowione sernik z truskawami dziś!! ![]()
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

czasami mi brakuje tych naszych eksperymentów kuchennych

a ja drugi dzień bez słodyczy.. ale cięzko mi.
Zaraz chyba zjem kilka,bo do jutra z apetytem się nie powstrzymam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)