TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 21:50   #3451
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

podobno wiecej chlona ale czy to prawda sie okaze, zwlaszcza ze kiki sika na potege
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 21:59   #3452
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

darusia - nie wiem jak oduczyć gryźć. Moja niby nie gryzie ale wczoraj znalazła sobie mój wałeczek na brzuchu i ugryzła

cigi - troszkę przesadziłaś z porównaniem ale moze nie do konca dobrze mnie zrozumiałaś. Moze źle napisałam o co mi chodzi. Ja zamierzam moje dziecko uczyć jak najbardziej tylko jeszcze nie teraz.
Niestety co do szkół mam inne doświadczenia a tym bardziej teraz jak już kolejny raz wspomnę syna mojego Tża. Nasza polska rzeczywistosć też jest daleka od ideału. Ciągle coś reomująi nic dobrego jescze z tego nie wynikło. Nie dziwi mnie że nauczyciel w ciągu 45 min. lekcji nie może przerabiać dodatkowego materiału ze zdolniejszymi uczniami. a miałam taką matematyczkę w podstawówce kóra pracowała z jedym uczniem a dla reszty nie miała już czasu. Efekt - wszyscy mieliśmy straszne zaległości bo nikt nam nie tłumaczył.
Zapytaj naszych dziewczyn -belferek - ile mają czasu na lekcji i jak to praktyce wygląda.

Czekam na książkę i chętnie poczytam bo interesują mnie takie nowości

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jak wróciłam z pracy to się wzięłam za sprzątanie. Tak, tak sprzątanie i ja. Jeszcze trochę potrafię. I umyłam nawet okna w jednym pokoju.

A wczoraj nawet prasowałam. wiecie że to był pierwsy raz od jakiś 5 miesięcy.

Niestety ale tutaj nie ma kto sprzątać i prasować - musze to sama robić
Podziwiam

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Szymek ma chyba jakiegoś wirusa , ma oczy czerwone , ropka mu leci jutro rano do lekarza musze na Olkę uważać bo te dziady się dobrze przenoszą
Zdrówka dla dzieciaczków
Stary 2011-03-22, 22:12   #3453
cigi
Rozeznanie

a ja nie wiem w ogole jak ubierac teraz moja core na dwor; U nas ze 20 stopni, ale wichrzyk czasem wieje, tak pogoda sie waha;
Jak ja ubiore w rajtki, to w samych nie pojdzie, w spodniach na to za goraco, spodnic mam 3, tunik zero; znowuz jak jej nie wloze body, to kawalek brzucha i pleckow wystaje i pewnie jej wieje, mnie jest zimno w ten pasek jak nie mam podkoszulka; a jak ma bodziaka, to boje sie czy jej nie za goraco; plus bluzka plus gruby sweter; normalnie zielonego pojecia nie mam...

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

jeszcze mam problem plamowy- takie jakies warzywne (marchewa) nie chca za nic zejsc; Byl Vanish i nic.... Mydlo marsylianskie tez; pranie zwykle tez; co mam z nimi uczynic?
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

cigi - troszkę przesadziłaś z porównaniem ale moze nie do konca dobrze mnie zrozumiałaś. Moze źle napisałam o co mi chodzi. Ja zamierzam moje dziecko uczyć jak najbardziej tylko jeszcze nie teraz.
Niestety co do szkół mam inne doświadczenia a tym bardziej teraz jak już kolejny raz wspomnę syna mojego Tża. Nasza polska rzeczywistosć też jest daleka od ideału. Ciągle coś reomująi nic dobrego jescze z tego nie wynikło. Nie dziwi mnie że nauczyciel w ciągu 45 min. lekcji nie może przerabiać dodatkowego materiału ze zdolniejszymi uczniami. a miałam taką matematyczkę w podstawówce kóra pracowała z jedym uczniem a dla reszty nie miała już czasu. Efekt - wszyscy mieliśmy straszne zaległości bo nikt nam nie tłumaczył.
Zapytaj naszych dziewczyn -belferek - ile mają czasu na lekcji i jak to praktyce wygląda.
spoko; iza, to nie byl zaden atak, tak sie rozpisalam
no wiem, ze przesadzilam z tym porownaniem ;
Ale jednak tak mysle, ze skoro stwierdza sie, ze to pozytywne dla dziecka i ze to dziecko moze uczyc sie wczesniej, to powinno sie isc w tym kierunku;
Pisalas, ze moze w przedszkolu jest czas na nauke czytania (tak?), wiec to tez jest ok; to tez wczesnie, jesli zastosuje sie dobra metode;
Ja wiem, ze moze byc trudno, ze nauczyciele itd., jednakze, to chyba nie zmieni mojego pogladu, ze jak dziecko moze, to powinno;
No i nie chodzi o to, zeby miec specjalny program dla tego dziecka, a raczej, jakies specjalne funkcje dla niego plus ewentualnie dodatkowe rzeczy; Nie wiem, trudno mi sie w tej kwestii wypowiadac ;
A moze powinno sie juz uczyc, i to taka metoda, w przedszkolu, i to wszystkie dzieci ; i wtedy program szkolny powinien byc dostosowany do wszystkich dzieci? Bo tez o to mi chodzilo; ze skoro odkrywa sie, ze kazde dziecko ma w sumie taki potencjal, to powinno sie cos z tym zrobic;

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2011-03-22 o 22:45
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:26   #3454
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja wychodzi w rajtkach i spodnie grube dosc na to i bodu bluzka i kurtka taka jak spodnie bo to komplet

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

tylko u nas jeszcze chlodnawo jest

uciekam, dobranoc.
A.Camus
Stary 2011-03-22, 22:40   #3455
cigi
Rozeznanie

Kupilam Basience super pizamke; taka cieniutka bawelenka, azurowa, to taki rampers chyba; taki pajac bez stopek; zadna czesc cialka jej nie wychodzi, bo jest odpowiednio waska i dlugie ma nogawki i rekawki; no i jest taka slodka rozowiutka (niewiele ma rozowych rzeczy, wole inne w sumie, ale dlatego czasem fajnie urozmaica);

ja tez juz ide spac;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 05:36   #3456
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

zdycham....wyobraźcie sobie, że wczoraj jak moje dziecko wstało o 8ej rano, tak poszło spać dopiero o 22.00!!!!!!!! zero drzemki, cały pobudzony, żadnego tarcia oczu, marudzenia - normalnie jak na red bull'u!!!! Jedny ile się umęczyłam w nocy tylko 2 godziny w łóżeczku i ryk!!! i do nas do łóżka tż go wziął...całą noc się wiercił, kręcił, stękał, jęczał, kopał, szczypał, ciągnął mnie za włosy, ✂✂✂✂a wszystko mnie boli, każdy cm ciała, chyba umrę dzisiaj w szkole...do tego doszła @ i jestem wściekła jeszcze bardziej niż zazwyczaj wczoraj tż wywiózł meble z 2 pokoi, został nam tylko kubusia pokój i stół z kuchni i pralka - ale to już w sobotę. Dzisiaj tż pojedzie meble poskręcać do domu, więc jutro jakoś muszę tam jechać i poukładać to co zawiezione a na dodatek jeszcze dzisiaj mam korki i moja chrześnica kończy 2 latka no i trzeba jechać wieczorem na torta, ja nie wiem kiedy ja to wszystko mam ogarnąć Ci co po nas będą mieszkać, też by chcieli przed 1 kwietnia się wprowadzić, więc trochę nas czas goni ehhh
niech już będą wakacje mam dość szkoły, tych przerw na których łeb mi pęka w szwach, tych wiecznie nadąsanych rodziców, ciągłych rad i dni otwartych, już rzygam tą pracą...dodatkowo nie rozwijam sie wogóle, stoję w miejscu, ciągle te same banalne słówka, ten sam materiał, po cholerę takie studia kończyłam, żeby się tak męczyć i cofać w rozwoju coraz bardziej nienawidzę tej pracy.... mrowak, chyba się wezmę za te tłumaczenia tylko how??????jak się do tego zabrać??gdzie szukać zleceń??help
aha, nie wiem czy się chwaliłam, ale mój robaczek ma już 4 zęby na dole, wyszły mu dwie 2 na raz - suma zębów = 6

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Kupilam Basience super pizamke; taka cieniutka bawelenka, azurowa, to taki rampers chyba; taki pajac bez stopek; zadna czesc cialka jej nie wychodzi, bo jest odpowiednio waska i dlugie ma nogawki i rekawki; no i jest taka slodka rozowiutka (niewiele ma rozowych rzeczy, wole inne w sumie, ale dlatego czasem fajnie urozmaica);

ja tez juz ide spac;
ja mam piżamki z early days - są świetne i jakościowo i rozmiarowo, płacę za nie ok.6-8 funtów za dwupak, mam kupione do rozmiaru 24 mce

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Darusia wiesz jak się kończy kłótnia rodzica z nauczycielem? wyżywaniem się na dziecku , tym bardziej że i tak pani od matematyki jest cięta na niego bo się z nią kłóci, dam sobie spokój
niekoniecznie ja sie nie wyżywam w większości przypadków jednak problemem jest rodzic, a nie dziecko

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was ma ten wózek?? Albo może coś o nim powiedzieć? najlepiej pozytywnego Niestety na jakiś drogi mnie nie stać. Mogę dać najwyżej 5-6 stówek. I nie wiem czy tenm jest warty uwagi.
Jesli juz o nim było to przepraszam
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ba...499449981.html
ja miałam baby design sprint, ten jest bardzo podobny, wózek ogólnie się super sprawdzał, choć jest duży, tylko koła mi szybko zaczęły skrzypieć, ale wystarczy psiknąć smarem i jest ok. Polecam aa no i jest ciężki.

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 05:42   #3457
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mala tezetowi padla wczoraj o 19 i wstala dzisiaj godzine temu...
takze sobie swirujemy juz, ladny dzien sie zapowiada, sloneczko swieci, biore sie zaraz za sprzatanie, bo chce pozniej isc z maluchem na spacer a po poludniu mam odwiedziny 2 kolezanek takze sobie poplotkujemy

ania coi do tego ze pampki lepsze jak sie dziecko na stojaco przebiera to ja tak wlasnie robie, przeciez ta wiercipieta ucieka mi po calym lozku podlodze gdziekolwiek! ja podziwiam te dzieci co na przewijaku jeszcze chca usiedziec, u nas to nawet nie ma na to szans najmniejszych.

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

my tez malej wczoraj kupilysmy 2 pizamki, tylko jak wy kladziecie je apc? bodziak pod spodem a na nogi skrpetki?
A.Camus

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-23, 05:46   #3458
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

my tez malej wczoraj kupilysmy 2 pizamki, tylko jak wy kladziecie je apc? bodziak pod spodem a na nogi skrpetki?
ja zakładam body z krótkim i cienkie skarpetki, ale tylko dlatego że on sie rozkopuje i nie chcę żeby z gołymi stopkami na wierzchu spał - łatwo o katar. Ale jak już do teściów wrócimy to chyba z body zrezygnuję, bo oni tam palą i jest mega ciepło

Stary 2011-03-23, 06:02   #3459
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja jej teraz zakaldam body na krotki plus pajac ale ona w ogole nie spi pod przykryciem i zastanawiam sie co do tych pizamek bo skarpetki to raczej beda znajdowaly sie wszedzie tylko nie na nozkach.
A.Camus
Stary 2011-03-23, 06:09   #3460
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
To strasznie,dobrze,że doszliście od czego to było.
Życzę przyjemnego odpoczynku i super imprezki.

Megi super buty!!

Asiulek te wózki są do d... ja kupiłam espiro active ale to jest niby lepsza wersja trochę,bo to tez jest baby design,ja nie jestem zadowolona,coś tam trzeszczy,piszczy,hamulec się trzepocze tylko tyle,że nieźle wygląda i super się składa jak każda parasolka ale gdybym jeszcze raz miała kupić to bym go nie wybrała,tylko dla mnie te parasolki to wszystkie takie same,przynajmniej w tym przedziale cenowym.

Lindsley ja wcześniej smarowałam to oliwką i zeszło teraz samruję linomagiem
ja kupiłam espiro city i jestem bardzo zadowolona zależy co komu podpasuje jak Ci coś piszczy i trzepocze to może go zareklamuj??

No nic spadam do szkoły miłego dnia

Stary 2011-03-23, 06:23   #3461
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
, ze najbardziej przeszkadzaly te dzieci, ktore byly kiepskie, zaniedbane, ktorym nauka sprawiala trudnosc; One najwiecej broily i mialy negatywne zachowania, a nie te lepsze;
Sie nie dziwię że przeszkadzały skoro inne dzieci czuły sie od nich lepsze bo były bardziej zadbane, i pewnie wiecznie im to inne dzieciaki wytykały
Ja z doświadczenia wiem że najgorsze sa rozpuszczone dzieciaki bo te jak to nazwałaś mniej zadbane podpuszczają

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 06:32   #3462
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety ale w tygodniu to ciężko się spotkać. Megi mamusia pracująca i pewnie zaraz leci do domu. A w weekendy to ja poza Wawą. Więc nie tak łatwo się spotkać. JA nawet nie mam czasu na spotkanie ze swoimi znajomymi. A w tym tygodniu to jestem bez samochodu i wożą mnie znajomi do pracy i z pracy. A dodatkowo to ja chodzić za bardzo ni mogę bo kość dalej nie zrośnięta..
Czego to ludzie nie wymyślą, żeby się nie spotkać z biedną Megi
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 06:46   #3463
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Erwi dzisiaj ladnie spał bo emil do niego tylko 2 razy wstawał

Libra a ja ciągle przed wyborem fotelika na rower, ale już wybieram tylko między dwoma, tylko właśnie zdecydować sie nie mogę Jeden za którym jestem ma wszystko czego potrzebuję, ale ma tylko jeden kolor taki granatowya drugi mogę wybierać w kolorach, ale żeby pochylić go jest taka dziwaczna śruba. Ale czekam na opinie od tych co je zakupili i wtedy się zdecyduję. Ale brakuje, bo już bym chętnie z młodym jeździła.

Co do zabawek dla chłopców to ja jednak polecam Wadera wszystkie zabawki które kupiliśmy Erykowi jak był malutki, ciągle są w użyciu i wyglądają jak nowe. Jedyne co to straży pożarnej nie polecam bo po tyg sie sikawka zepsuła Największą radochę Eryk ma i miał z tej śmieciary gigant. I ceny moim zdaniem przyzwoile jak na to że już drugie dziecko je ma. Teraz chę kupić wadera ale ten ciagnik z przyczepą bo reszte już mamy http://allegro.onet.pl/wader-2011-gi...500226747.html
cięzarówka http://allegro.onet.pl/wader-65000-z...506329326.html
to czego nie polecam
http://allegro.onet.pl/w-z-zabawki-w...515623971.html
No i to co wg moich dzieci najfajniejsze http://allegro.onet.pl/wader-67000-g...506819866.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:03   #3464
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moje dziecko nauczylo sie pic z niekapka, jakas w ogole EUREKA , mamy 4 a aventu ten z miekkim ustnikiem sobie upodobala i zajarzyla ze tym mozna sie napic.... nie ciagnie jeszcze tak jak z butli ale jest postep bo tamte to tylko wyrzucala.
A.Camus
Stary 2011-03-23, 07:33   #3465
megi-megi
Zakorzenienie

Madzia - pokaż te foteliki?
Stary 2011-03-23, 07:39   #3466
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cześć laseczki
Jak ja sie dzisiaj nie wyspałam,kręciłam się do 1 w nocy i nie mogłam usnąć a o 6 pobudka

Izazula tak stelaże.

Mrowak ja zmniejszam programem Irfan,tylko raz i jest ok a jakiego Ty używasz?

Dusiaka brawo dla Oli
kiedy będziesz miała jakiś wolniejszy termin?

Cytat:
Mąz dostał mandat : 350 zł :m ur:
W sumie za głupotę i pewnie za auto
jechał zapaliło się czerwone była zielona strzałka to ruszył nagle z nikąt pojawił się rowerzysta na pasach to się zatrzymał , rowerzysta też . Więc ruszył i skręcił i za to mu wlepili że wymusił pierwszeństwo oczywiście sprawdzili co się da łącznie z bagażnikiem
I tu moje pytanie czy mają prawo zatrzymując ( drogówka ) kazać otwierać bagażnik ? Bo ja bym się z nimi kłóciła pewnie , niech sobie u siebie grzebią bo niby z jakiej paki ?

Szymek ma chyba jakiegoś wirusa , ma oczy czerwone , ropka mu leci jutro rano do lekarza musze na Olkę uważać bo te dziady się dobrze przenoszą
Ania nie jestem tego super pewna ale chyba mogą zajrzeć do bagażnika.
A Szymus bidulek,niech szybko przejdzie.

Darusia który espiro masz?

Ana pokaż włoski

PoP no i jak się czujesz? mycie okien to nie lada wyczyn,niestety tez mnie to czeka w ten weekend,juz sobie obiecałam,że pomyje wszystkie i wypiore firany.

Cigi ja ubieram rajtuzki i spodnie,góra-body bluzka kurtka i czapeczka.

Baobabek cos Ty mu dała,że on tyle wytrzymał?
co do wózka to kółka nic Ci nie trzeszczą?

Darusia ja Daniela kłade w samym pajacu,u nas temp. 20st.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:43   #3467
ASIULEK_23
Zakorzenienie

darusia- jaki Ty masz espiro?

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

ania- u nas jest tak jak pisalam ale poza tym kazdy ma jakieś tam zadanie. Jedni sa od magazynu, inni od visualu a ja np. zajmuję się reklamacjami.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:57   #3468
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Czego to ludzie nie wymyślą, żeby się nie spotkać z biedną Megi
Megi zapomniałam jeszcze dodać że ja nie jestem w stanie czekać na kogos 4 czy 2 godzin.
Fakt że duży progres był i czas czekania zminejszył się o 50% ale dla mnie to i tak za dużo

Asiulek - to u Was jest dużo reklamacji?? Pytam bo ja mam sporo butów od Was i jeszcze nic nie reklamowałam nie miałam takiej potrzeby.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:59   #3469
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Hmmm... nie wiem czy mogę tu o tym pisać może mnie tu ktoś z firmy szpieguje
Powiem tak- sporo- jak wszędzie więcej mogę napisać w klubie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-03-23, 07:59   #3470
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mam espiro magic 3 model 2010
A.Camus
Stary 2011-03-23, 08:03   #3471
P0P70
Zakorzenienie

TylkoOliwka - trochę mnie wykończyło to sprzątanie. Sprzątam i sprzątam a efektów nie widać. Wyszłam wczoraj na balkon a tam taki syf. Kwietniki poprzewracane, donice potłuczone. I wszystko sama muszę sprzatać.
TRrochę <może trochę więcej niż trochę> rozleniwiłam się u TZ. Tam praktycznie tylko zajmowałam sie Oliwką.
A tutaj śmieci też muszę wyrzuciś SAMA

I nie mogę zostawiać tego na weekend bo wtedy mnie nie ma. A mieszkanie jest całe zakurzone i bródne. No i powinnam je pomalować. Tylko nie mam pojęcia kiedy. A do tego jeszcze dochodzi to moja niesprawność fizyczna.

Stary 2011-03-23, 08:04   #3472
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
podobno wiecej chlona ale czy to prawda sie okaze, zwlaszcza ze kiki sika na potege
Mi się wydaje że tak samo

Pl madzia a macie tor z wadera ?
http://allegro.pl/autostrada-4m-5x-k...503321518.html
sa różne długości rewelacja

asiulek relklamacje temat rzeka he he
Stary 2011-03-23, 08:06   #3473
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Megi zapomniałam jeszcze dodać że ja nie jestem w stanie czekać na kogos 4 czy 2 godzin.
Fakt że duży progres był i czas czekania zminejszył się o 50% ale dla mnie to i tak za dużo
Kochana - w tym tempie i progresie - następne spotkanie będzie na czas. Czyż to nie kuszące?

A może uda się kiedyś w weekend spotkać? Nie planujecie wycieczki Oliwki do stolicy?
Stary 2011-03-23, 08:07   #3474
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
TylkoOliwka - trochę mnie wykończyło to sprzątanie. Sprzątam i sprzątam a efektów nie widać. Wyszłam wczoraj na balkon a tam taki syf. Kwietniki poprzewracane, donice potłuczone. I wszystko sama muszę sprzatać.
TRrochę <może trochę więcej niż trochę> rozleniwiłam się u TZ. Tam praktycznie tylko zajmowałam sie Oliwką.
A tutaj śmieci też muszę wyrzuciś SAMA

I nie mogę zostawiać tego na weekend bo wtedy mnie nie ma. A mieszkanie jest całe zakurzone i bródne. No i powinnam je pomalować. Tylko nie mam pojęcia kiedy. A do tego jeszcze dochodzi to moja niesprawność fizyczna.
dasz radę

Darusia chyba nam sie uda spotkać z Dusiaką w ten weekend jak u Was z czasem?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:08   #3475
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania na pewno wygodniej mi sie je zaklada przy jej wierceniu sie i uciekaniu gdzie sie da byle tylko z golym dupskiem pociekac;P
sekunda i zalozone bo w tych zwyklych ja zapinam jedna strone druga odpieta i zabawa nawet 20 minut potrafi trwac:P
A.Camus
Stary 2011-03-23, 08:09   #3476
megi-megi
Zakorzenienie

A ja znów tak nie w temacie - co z naszym wakacyjnym spotkaniem?
Stary 2011-03-23, 08:09   #3477
Darusiaaaa
Zakorzenienie

na razie troche zajete weekendy, w ten weekend mlodej chrzestna przyjezdza, za dwa ja mam szkole, za 3 mamy roczek mlodej a za 4 jedziemy do wawy.....;/
A.Camus
Stary 2011-03-23, 08:14   #3478
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

asiulek relklamacje temat rzeka he he
Dokładnie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-03-23, 08:23   #3479
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kochana - w tym tempie i progresie - następne spotkanie będzie na czas. Czyż to nie kuszące?

A może uda się kiedyś w weekend spotkać? Nie planujecie wycieczki Oliwki do stolicy?
Oj kuszące i to bardzo

A Oliwka to teraz będzie w Wawie. Ja jestem bez samochodu a TZ musi przyjechać odebrać mieszkanie bo dziewczyny które od niego wynajmowały się wyprowadzają.
Więc on przyjedzie z Oliwką w piątek w nocy. Do połowy drogi będzie jechał jeszcze ze swoją mamą która potem przesiądzie się do mojego samochodu który poprowadzi TZ brat i pojadą na wieś pod Kielce. A TZ z Oliwką (mam nadzieją śpiącą) przyjedzie do Wawy. W Sobotę on pozałatwia swoje rzeczy a ja już jestem umówiona z dwiema znajomymi coby im pokazać moje słońce. A wieczorem pojedziemy razem pod Kielce i w niedzielę wrócę do Wawy swoim samochodem a TZ pojedzie do siebie swoim wraz z Oliwką.
Więc jak zwykle weekend w drodze spędzimy.
Mam nadzieję że jak Oliwka będzie starsza to będzie z nią łatwiej podróżować w długie trasy bo tak to się trochę deneruje jak nie ma nikogo koło niej.

Stary 2011-03-23, 08:24   #3480
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej Laski. Ktoś zabrał nam słońce

Piszecie o wózkach baby design i espiro i różnych ich wadach i zaletach. Ja od samego początku mam espiro enzo (bez skrętnych kół). Jestem z niego bardzo zadowolona. Nic się nie dzieje mimo intensywnego użytkowania - spacerujemy głownie po lesie. Wózek jest bardzo często składany i rozkładany, gondola była duża i też stale odczepiana (do samochodu). Jest duży, wygodny dla Zosi i niestety ciężki ale ja mieszkam na parterze i mam 7 schodków. Jak mi coś trzeszczy to mam preparat W40 (smar w sprayu). Hamulec działa znakomicie.
Nie wiem jak inne wzory i egzemplarze ale mój jest naprawdę fajny.

Cigi - tak myślałam że się zapędziłaś. Ja też nie neguję żadnych metod nauczania. Jaknajardziej chcę wykorzystać w ełni potecjał Zosi ale też z drugiej strony nie chce przesadzić bo o to bardzo łatwo. Później jast masa rodziców którzy za dużo wymagają i chcą żeby dziecko było najlepsze po d każdym względem. Trochę taki wyścig szczurów.
Teraz to ja się rozpisałam i mam nadzieję że dobrze mnie zrozumiesz. Ja poprostu nie widzę jakiegoś zagadnienia tylko dobrze lub tylko źle. Lubię modyfikacje wg własnego uznania i potrzeb

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
zdycham....wyobraźcie sobie, że wczoraj jak moje dziecko wstało o 8ej rano, tak poszło spać dopiero o 22.00!!!!!!!! zero drzemki, cały pobudzony, żadnego tarcia oczu, marudzenia - normalnie jak na red bull'u!!!! Jedny ile się umęczyłam w nocy tylko 2 godziny w łóżeczku i ryk!!! i do nas do łóżka tż go wziął...całą noc się wiercił, kręcił, stękał, jęczał, kopał, szczypał, ciągnął mnie za włosy, ✂✂✂✂a wszystko mnie boli, każdy cm ciała, chyba umrę dzisiaj w szkole...do tego doszła @ i jestem wściekła jeszcze bardziej niż zazwyczaj wczoraj tż wywiózł meble z 2 pokoi, został nam tylko kubusia pokój i stół z kuchni i pralka - ale to już w sobotę. Dzisiaj tż pojedzie meble poskręcać do domu, więc jutro jakoś muszę tam jechać i poukładać to co zawiezione a na dodatek jeszcze dzisiaj mam korki i moja chrześnica kończy 2 latka no i trzeba jechać wieczorem na torta, ja nie wiem kiedy ja to wszystko mam ogarnąć Ci co po nas będą mieszkać, też by chcieli przed 1 kwietnia się wprowadzić, więc trochę nas czas goni ehhh
niech już będą wakacje mam dość szkoły, tych przerw na których łeb mi pęka w szwach, tych wiecznie nadąsanych rodziców, ciągłych rad i dni otwartych, już rzygam tą pracą...dodatkowo nie rozwijam sie wogóle, stoję w miejscu, ciągle te same banalne słówka, ten sam materiał, po cholerę takie studia kończyłam, żeby się tak męczyć i cofać w rozwoju coraz bardziej nienawidzę tej pracy.... mrowak, chyba się wezmę za te tłumaczenia tylko how??????jak się do tego zabrać??gdzie szukać zleceń??help
aha, nie wiem czy się chwaliłam, ale mój robaczek ma już 4 zęby na dole, wyszły mu dwie 2 na raz - suma zębów = 6

Trochę tego dużo.
Mój Tż kiedyś jak odwoził syna do szkoły to rozmawiał z wychwawczynią (przed 50-ką). Tak się złożyło że widział ją po lekcjach. Dwie różne kobiety. Jedna radosna i kwitnąca a druga stara, zmęczona i sfrustrowana.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości