Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 23:14   #1381
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
kurcze, wyślwietliło mi się teraz chyba z 10 postów, których wczesniej nei widziałam...albo mi internet wariuje albo znow się wizaż zacina...nie lubie tak, bo pozniej nie moge się połapać, w któym miejscu wątku jestem
też tak mam, widzę jak odpisujecie na posty, których ja na oczy nie widziałam

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No, trzeba będzie kochać
A córka Wanda (ta pierwsza miała być Róża)
mam szwagierkę Wandę, jakby ja miała takie dziecko, to już bym pewnie siedziała w wariatkowie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no air nie dziwie sie że masz wszystkiego dość. Przyznam się Wam, że ja teraz też. Tż strasznie mnie wkurzył, a miałam taki dobry dzień ... przez niego wszystko teraz mi chodzi po głowie i nie umiem się uspokoić mam wrażenie że wszystko jest do dupy, a najbardziej ja.
może usiądźmy razem i popłaczmy, może pomoże
narzekanie nic nie daje, mnie dzisiaj wkurzyli w robolu,bo oberwało mi się za niekompetencje innych, najpierw się poryczałam, ale jutro idę do szefowej, żeby jej powiedzieć, że nie powinna mnie tak traktować

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
http://magiaimion.pl/wybor,imienia,dla,dziecka

mi dla dziewczynki wyszła Ilona i Róża(oba odpadają ) a dla chłopca Robert- i to jest akurat rozpatrywane imię
dla dziewczyny wyszło mi Genowefa, Gertruda albo Tekla, dla chłopaka Oktawian lub Protazy - co wybrać dorga redakcjo a poważnie mówiąc rozpatrywane imię dla chłopaka jeszcze tu nie padło, więc siedzę cicho, a jak będzie dziewczynka no to sorry, ale rodzice nie mieli innego pomysłu i będziesz dziecko Balbiną
Stary 2011-03-22, 23:41   #1382
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

No czaję się czaję bo jak zwykle nadrabiam co naskrobałyście
I znowu inne tematy teraz juz o szkolach rodzenia i porodach Ja chyba się nie wybiore do szkoły rodzenia. W sumie to nawet w mojej mieścinie chyba nie ma takiego cuda :P A koleżanki które rodziły poradziły sobie bez szkoły. Zresztą mam obok mamę i to od niej będę się najwięcej uczyć bo tez jestem zielona w kwestii dzieci
Nie wiedziałam o co chodzi z tymi ubr4ankami ale trochę w necie poczytałam i z tego co się dowiedziałam to najpierw zakładamy body, potem kaftanik no i śpiochy. O ja już czuję że się gubię z tym wszytskjim! A teraz jesczez piszecie o jakiś wózkach parasolkach... Czym to się różni od spacerówki? Jak ja to ogarnę? Ja nawet nie mam żadnych ciążowych ciuchów i nie myślę o tym jakoś
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 06:18   #1383
acelinka
Zakorzenienie

hej kobitki

już mi z rana troche lepiej jednak sen czyni cuda

zrobiłam ten teścik na imiona i normalnie leże i kwicze:
dla chłopca: Adolf, Albin, Błażej, Rafał, Stefan, Urban
dla dziewczynki: Matylda (koleżanka bylaby zacyhwcona bo od czasów gimnazjów mówi, że jak będzie miałą córcie to będzie Matylda )
w ogóle dla chłopców musiałam wpisac po dwa nasze imiona bo z pierwszych nie wyszło

Z kolei gdyby moim rodzice posłuchali takiego wynalazku to byłabym Franciszką

ale się uśmiałam z rana, od razu mam lepszy nastrój
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 06:33   #1384
Tenaya24
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczyny Szykuję się do pracy, ale strasznie mi się nie chce z tego wszystkiego też zrobiłam sobie teścik
To imiona dla dziewczynki:
Adrianna, Bogumiła, Celina, Eliza, Elżbieta, Eugenia, Iga, Iwona, Julia, Kunegunda, Laura, Lidia, Magda, Marta, Nikola, Olga, Romana, Scholastyka, SylwiaA to dla chłopczyka:
Alojzy, Anzelm, August, Bernard, Bolesław, Czesław, Dariusz, Emanuel, Euzebiusz, Feliks, Gerard, Józef, Kajetan, Ludwik, Mariusz, Mikołaj, Nikodem, Pankracy, Polikarp, Rupert, Sławek
W dobie serialu Włatcy Móch może Czesio nie byłoby takie złe
Nikodem mi się podoba ale tż się nie zgodzi, bo tak w podstawówce nazywał się chłopak, który mi się bardzo podobał

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 06:58   #1385
acelinka
Zakorzenienie

zabójcze niektóre propozycje

ja zmykam do pracy, dziś na cały dzień będe dopiero popołudniem błagam, nie produkujcie zbyt dużo postów

Miłego dnia
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:09   #1386
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

ja też chcę arbuza, zaraz ,teraz
Jutro idę do gina na usg, mam nadzieję, że wystawi L4 z datą wsteczną od wczoraj.Wyobraźcie sobie, że wczoraj już byłam w drodze do pracy na 2 zmianę i musiałam zawrócić, bo słabo się czułam.Wracam do domu, a tu śmierdzi parówkami(strasznie mi śmierdzą ,a wcześniej potrafiłam zjeść nawet cztery ,,jedynki" na zimno pod rząd),ja oczywiście od razu przywitałam się z toaletą:/
Także siedzę w domu, stwierdziłam, że nie będę się mordować na 2 zmianie do 22:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:13   #1387
tusia872
Zadomowienie

A mi wyszło dla dziewczynki:
Celina, Laura, Lidia wiec by mogło byc Laura ale bedzie Paulinka
a dla chłopca:
Czesław i Ludwik ale bedzie Robert

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:29   #1388
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
A mi wyszło dla dziewczynki:
Celina, Laura, Lidia wiec by mogło byc Laura ale bedzie Paulinka
a dla chłopca:
Czesław i Ludwik ale bedzie Robert
U nas też będzie Paulinka

Stary 2011-03-23, 08:31   #1389
AgnesD
Rozeznanie

U nas jak bedzie dziewczynka to Nadia a dla chłopca Igor ( tu sie jeszcze zastanawiamy )
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:47   #1390
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dziewczyny szalejecie z tymi imionami u nas bedzie Juleczka, ale to juz zostalo ustalone 2 lata temu, a jak bedzie synek to mamy pare opcji ale nie wiemy jeszcze narazie-Adrian-Adi albo Kubuś
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:50   #1391
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
U nas też będzie Paulinka
gratuluje wybrou śliczne imie dla dziewczynki tylko ze ja czuje ze moja dzidzia ma sikawke wiec Paulinka bedzie musiała poczekac no chyba ze moje przeczucie zawiedzie

AgnesD nad Igorem tez myślałam bardzo mi sie podoba jednak TZ niestety nie

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-03-23, 08:55   #1392
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
a ja dziś w domku i zamiast spać jak najdłużej to nie umiem i juz sie obudziłam hehe
stresuje sie ciut jutrem i piątkiem dwie wizyty u lekarza pod rządale w końcu bede miała jakąś fotkę mojego dzidziulka

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

co do testu imion mi tez wyszły pokrecone dobrzeze juz mam wybrane he he
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:10   #1393
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Hehe no ja miałam nawet nie jedne niestety takie z kolankiem, kolacją i na każdych się rechotałam jak wariatka . Chyba nie nadaję się na romantyczne tematy. Na ślubie było podobnie.
ja też się śmiałam jak wypowiadalam formułkę ślubuję ci wierność...

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
noooooooooo na małym kwilacym tobołku
czy ja wiem? ja tam po przewiezieniu mnie na salę dla mamuś byłam skoncentrowana przede wszystkim na tym żeby się umyć, wyspać, zjeść... na tobołku potem. Pamiętajmy że każdy czlowiek musi najpierw mieć spełnione podstawowe potrzeby nawet świeżo upieczona mamusia a w szpitalu niby nie można mieć założonych majtek tych poporodowych, żeby się wietrzyć, jak jest obchód to oczywiście leży sie z samą podpaską między nogami, ale my to olewalyśy i zaraz po wyjściu lekarzy zakładałysmy majtki, położne tez nam bez problemu pozwalały, bo wcale nie jest fajnie jak się wszystko leje na pościel

a dziewczyny z Lublina orientujecie się gdzie w u nas na 100% można poprosic o znieczulenie? ja rodziłam w Świdniku - polecam - ale znieczulenia nie ma. Moj gin pracuje na Staszica ale tam tez znieczulenia nie dają
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:11   #1394
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dziewczyneczki! Dzisiaj odebralam wyniki z biochemii i lekarz powiedzial ze wyniki sa perfekcyjne, wrecz idealne, dzidzia zdrowa, ulzylo mi strasznie i teraz juz pieprze, nie robie wiecej badan prenatalnych, ciesze sie ze zrobilam te, ale wiecej juz nie bede tak tylko chcialam sie pochwalic

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Chyba będę chora
Mam nadzieję że do jutra mi przejdzie
Bianeczko, przeszło?

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A właściwie jak z waszymi porodami rodzinne z tż/mż czy z kimś innym bliskim?
IMHO jak rodzić to tylko rodzinnie. Mój małż nigdy nie miał nic przeciw temu, był przy mnie dwa razy i teraz nie wyobrażam sobie, że mialoby go ze mną nie być.
Po pierwszym porodzie stwierdził, że całe szczęście, że był tam ze mną i widział co się dzieje, bo przez tyle czasu pod drzwiami porodówki to chyba by umarł (rodzilam 17 godz.).

19natka88, jestem w szoku. Zawsze myślałam, że przybieralam w ciąży za dużo, a tu taka niespodzianka. Wygląda na to, że te 20 kg to prawie w normie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja też mam ciekawostkę ile co waży w ciele kobiety w ciąży

"3,5 kg - dziecko
3 kg - krew i dodatkowe płyny
2 kg - warstwa tłuszczu na pośladkach, biodrach i udach
około 1 kg - powiększona macica
około 1 kg - wody płodowe
około 1 kg - łożysko
Razem 12,5 kg"
Te obliczenia już mi się mniej podobają

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
i chciałam się jeszcze pochwalić zdjęciem dzidziula z 11tygodnia

Cytat:
http://magiaimion.pl/wybor,imienia,dla,dziecka

dla tych co nie mają wybranego imienia
oczywiście to tylko zabawa, żeby nie było

mi dla dziewczynki wyszła Ilona i Róża(oba odpadają ) a dla chłopca Robert- i to jest akurat rozpatrywane imię
Boszsz, dla chłopca Zbigniew, a dla dziewczynki nie dobrali. To chyba jakiś znak
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:13   #1395
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dziewczyny szalejecie z tymi imionami u nas bedzie Juleczka, ale to juz zostalo ustalone 2 lata temu, a jak bedzie synek to mamy pare opcji ale nie wiemy jeszcze narazie-Adrian-Adi albo Kubuś
Też ładne Julia mam z bierzmowania Moja siostra mówi na swojego synka Adi, ale zdrobniła tak imię Adam

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
gratuluje wybrou śliczne imie dla dziewczynki tylko ze ja czuje ze moja dzidzia ma sikawke wiec Paulinka bedzie musiała poczekac no chyba ze moje przeczucie zawiedzie

AgnesD nad Igorem tez myślałam bardzo mi sie podoba jednak TZ niestety nie
Widzę, że i Ty masz dobry gust mój tż jest przekonany, że będzie syn, ale ja czuję, że dziewczynka.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry
a ja dziś w domku i zamiast spać jak najdłużej to nie umiem i juz sie obudziłam hehe
stresuje sie ciut jutrem i piątkiem dwie wizyty u lekarza pod rządale w końcu bede miała jakąś fotkę mojego dzidziulka

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

co do testu imion mi tez wyszły pokrecone dobrzeze juz mam wybrane he he
Może to marne pocieszenie, ale też mam wizytę w piątek i też stresik w związku z tym. Usg mieć nie będę. Idę tylko z wynikiem siusków, bo mam te cholerne bakterie cały czas

Stary 2011-03-23, 09:14   #1396
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Chce mi się ryczeć. Ja chyba jestem jakaś nienormalna... Znowu sama na noc, TŻ poszedł do pracy, kot przyszedł do mnie się poprzytulać, ale czuję od niego jakby wędzoną rybę () i wytrzymać z nim nie mogę. Piesia nawet do mnie nie przychodzi, bo ciągle ją gonię, a wzrok ma tak nieszczęśliwy, że i mnie płakać się chce.

Muszę jutro pójść do mojej poradni K, bo już sama nie wiem czy mam tą wizytę w poniedziałek, czy nie, na wizycie (7 marca) zrozumiałam, że tak, a teraz już nie jestem pewna...

Musimy przed dzidziusiem zrobić remont w pokojach, a ja wogole nie mam siły ani ochoty wybierać tych tapet i pasków.

Nie mam z kim pogadać, osoba którą uważałam za przyjaciółkę teraz sprawia swoimi tekstami, że czuję się jak śmieć; wg mamy wszystko wyolbrzymiam, zresztą ona nie ma dla mnie czasu, bo niańczy swoją mamę, która jest naprawdę okropna, wredna i to przez nią się wyprowadziłam od rodziców; mieszkam z TŻ w mieszkaniu, na które on wziął kredyt, który mnie przeraża [kredyt]; czasami myślę po co mi to wszystko, przecież mam dopiero 19 lat, rodzina naciska mnie ciągle o ślub [bo jak można mieć dziecko bez ślubu...], a ja już nie wiem czego chcę i boję się tego wszystkiego...
Przepraszam, że tyle o sobie piszę, ale nawet nie mam z kim się tym podzielić, ani komu pożalić...
Kochana z nami możesz pogadać!
I podejrzewam,że każda z nas przechodzi załamania. Nosimy teraz w brzuszkach robaczki-pływaczki i to normalne,że bierzemy pod lupę swoje życie, roztrząsamy wszystko po to by dziecku zapewnić lepszy start. niejednokrotnie wątpimy w siebie ale kto byłby lepsza mama dla Twojego dziecka niż Ty
3maj się dzielnie
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
i chciałam się jeszcze pochwalić zdjęciem dzidziula z 11tygodnia

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A w ogóle byłam dzisiaj w kruku i jakoś tak rozmowa poszła , że powiedziałam babce o ciąży a ona do mnie , że nie widać , dziwnie to odebrałam i tak mi się żal trochę zrobiło poza tym puchną mi palce i powiedziała że to raczej nie przez ciążę ale nerki puchną wam palce ? Pamiętam że jedna osoba mówiła że tak.
Poza tym tż nie wie co robić. Jak pierścionek kupować skoro takie spuchnięte palce mam. Kupi wielki i się okaże że spada ale w sumie widziałam że niektórzy przekładają na środkowy. Jak myślicie, kupić taki jak przed ciążą rozmiar, większy czy w ogóle poczekać ?
Mi palce nie puchną - ale powiem Ci, że mi mąż- wtedy TŻ kupił pierścionek, który okazał się za duży- musiałam iść z nim do salonu by dobrać odpowiedni rozmiar, ale to był środek lata! Zimą najzwyczajniej w świecie zjeżdza mi z palców! Więc ja wiem,że nigdy nie uda się kupić idealnego pierścionka, który zawsze idealnie będzie pasował.
Dobrze, że są inne palce i można przełożyć
Cytat:
nieeeeeeee a skąd takie pytanie??
z kotletów sojowych na obiad
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
bo jestem wkurzona
bo czuje sie beznadziejna
bo tż czasem najpierw coś powie a potem pomyśli ... albo i nie ...
bo nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzimy
i nawet w tym głupim wyrze wyleżeć nie umiem najchętniej bym gdzieś wyszła, obojętnie gdzie

Z najfajniejszym dzidziolkeim pod sercem nie możesz być beznadziejna
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ahahaha Dla chłopca wybrał mi Rudolfa, a dla dziewczynki, rewelacja: "W tej chwili nie możemy zaproponować Ci najlepszego imienia dla Twojej pociechy. Niestety żadne z imion zebranych w naszej bazie nie jest odpowiednie." Biedna córcia, bezimienna

Hej, ja z tymi imionami do pośmiania się to tak z przymrużeniem oka Same nienowoczesne typy chyba mam i to dlatego

Acha, ja mam problem, bo dzieciak będzie mieć dwuczłonowe, dość długie nazwisko, to imię chciałam raczej proste Pewnie maszynce się to nazwisko nie spodobało.
Dla dziewczynki wyszło mi Franciszka , a dla chłopca:
W tej chwili nie możemy zaproponować Ci najlepszego imienia dla Twojej pociechy. Niestety żadne z imion zebranych w naszej bazie nie jest odpowiednie.

Spróbuj uzupełnić dane w formularzu, np. podać drugie (lub od bierzmowania) imiona rodziców, czy wpisać zdrobnienia.

Hahah- będzie calzedonia
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:16   #1397
Caltea
Zadomowienie

W temacie poporodowym:
1. W moim szpitalu podkłady - podpaski z ligniny były ogólnie dostępne, więc nie potrzebowałam swoich podpasek (ale na pewno nie zaszkodzi zabrać ze sobą).
2. W czasie obchodu trzeba było mieć ściągniętą bieliznę, ale poza tym, przez cały dzień nikt nie zaglądał co tam mam pod koszulą, więc majtki nosiłam (bo jak tu się poruszać"bloodząc" dookoła).
Stary 2011-03-23, 09:18   #1398
marronelle
Wtajemniczenie

Heh, mi dla chłopca wyszło Marcin - nawet, nawet, bo francuski odpowiednik jest bardzo podobny, ale nie wiedzieć czemu, akurat tego imienia nie lubię. A dla dziewczynki Dominika, też odpada
Przygotowałam sobie listę z imionami, musimy coś z mężem uzgodnić

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:19   #1399
lausanne
Wtajemniczenie

A jeszcze Wam chciałam powiedzieć że dziś moj TŻ jedzie do Wrocławia na 3 dni, ale przychodzi do mnie na cały dzień siostra, jutro i pojutrze teściowa, więc będę miała pomoc. Przyjaciele mi piszą że mogę na nich liczyć jak tylko trzeba mam pisać. Poza tym teściowa wyszła z propozycją że opłacą nianię, żebym mogła leżeć jak najwięcej. Moja mama też jest za i chce się dołożyc no bo ja po utracie pracy mam z kasą mega kiepsko. Taka niania byłaby na trzy-cztery miesiące bo potem moja mama ma wakacje, a po wakacjach być może roczny urlop, więc od końcówki czerwca już by się nami zajęła A jak będę leżeć to może to łożysko nie będzie się dalej odklejać. Boję się tego, bo moja koleżanka miała ten problem, miała już też malutkiego synka i nie leżała, no i urodziła w 6 miesiącu. U nich wszystko dobrze się skończyło - maluszek widzi, słyszy, rozwija się, ale to wcale nie było takie oczywiste że tak będzie, dziecko 2 miesiące leżalo w inkubatorze i mieli strasznego stracha.
słuchajcie a ile tak około trzeba by zapłacić takiej niani ktora miałaby przyjść na jakies 5-6h i w dodatku ja bym była w domu?bo ja się zupełnie nie orientuję w cenach...
Stary 2011-03-23, 09:19   #1400
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Dla dziewczynki wyszło mi Franciszka , a dla chłopca:
W tej chwili nie możemy zaproponować Ci najlepszego imienia dla Twojej pociechy. Niestety żadne z imion zebranych w naszej bazie nie jest odpowiednie.

Spróbuj uzupełnić dane w formularzu, np. podać drugie (lub od bierzmowania) imiona rodziców, czy wpisać zdrobnienia.

Hahah- będzie calzedonia
Jeśli wciąż nie znajdziemy odpowiednich propozycji, to pamiętaj, że ciągle dodajemy nowe imiona i ich znaczenia, zapraszamy więc wkrótce - na pewno pomożemy!
Może Calzedonia zostanie dodana później?
Stary 2011-03-23, 09:21   #1401
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
W temacie poporodowym:
1. W moim szpitalu podkłady - podpaski z ligniny były ogólnie dostępne, więc nie potrzebowałam swoich podpasek (ale na pewno nie zaszkodzi zabrać ze sobą).
2. W czasie obchodu trzeba było mieć ściągniętą bieliznę, ale poza tym, przez cały dzień nikt nie zaglądał co tam mam pod koszulą, więc majtki nosiłam (bo jak tu się poruszać"bloodząc" dookoła).
Trochę mnie to przeraziło
Nie sądziłam,że to aż tak intensywnienie... zwierzaki jednak lepiej przechodzą tę całą hecę z porodem, ale dobrze chociaż, ze my potem nie wpierniczamy łożyska
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:29   #1402
Caltea
Zadomowienie

Lausanne, nie mam pojęcia ile weźmie niania . Ale faktycznie musisz leżeć, niech się wszystko sypie i wali, Dzidziol najważniejszy.
A Twoi znajomi mieli sporo szczęścia, bo z takimi ekstremalnymi wcześniaczkami to naprawdę różnie bywa

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Nie sądziłam,że to aż tak intensywnienie... zwierzaki jednak lepiej przechodzą tę całą hecę z porodem, ale dobrze chociaż, ze my potem nie wpierniczamy łożyska
OMB właśnie mi buła w gardle stanęła

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Chociaż słyszałam, że zgodnie z obyczajami jakichś plemion, gdzieś tam jest moda na zjadanie łożyska, bleee

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2011-03-23 o 09:34
Stary 2011-03-23, 09:33   #1403
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość

Może to marne pocieszenie, ale też mam wizytę w piątek i też stresik w związku z tym. Usg mieć nie będę. Idę tylko z wynikiem siusków, bo mam te cholerne bakterie cały czas
nie stresuj sie bedzie dobrze
mi przy pierwszym badaniu wyszły nieliczne bakterie położna powiedziała ze to normalne u kobiet w ciazy i ze mam jak narazie pic herbatke zurawinowa i duzo witaminy C cały czas zapominałam kupic ta herbate ale wczoraj ja wrescie nabyłam w smaku nawet dobra zobaczymy jak bedzie przy nastepnych badaniach

ja o porodzie narazie staram sie nie myslec bo mało wytrzymała na bol jestem i przez to mam mega stracha

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2011-03-23 o 09:35
Stary 2011-03-23, 09:35   #1404
lausanne
Wtajemniczenie

zjadać łożysko? o bożeeeeszzzzzzz Jak sobie tylko przypomnę jak wyglądało moje łozysko (a rodziłam 2 tygodnie po terminie i wody były zielonkawe) to mi słabo
Stary 2011-03-23, 09:37   #1405
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Lausanne, nie mam pojęcia ile weźmie niania . Ale faktycznie musisz leżeć, niech się wszystko sypie i wali, Dzidziol najważniejszy.
A Twoi znajomi mieli sporo szczęścia, bo z takimi ekstremalnymi wcześniaczkami to naprawdę różnie bywa

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

OMB właśnie mi buła w gardle stanęła

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Chociaż słyszałam, że zgodnie z obyczajami jakichś plemion, gdzieś tam jest moda na zjadanie łożyska, bleee
nic wiecej nie dodam

Stary 2011-03-23, 09:42   #1406
Caltea
Zadomowienie

A o porodzie lotosowym słyszałyście? Też niezły czad. Nie odcina się pępowiny, tylko zostawia się dzidziusia z taką dyndającą pępowiną, na końcu której podryguje sobie łożysko, do momentu, aż wszystko samo odpadnie.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Wszystkim szmającym śniadanko życzę SMACZNEGO!

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
zjadać łożysko? o bożeeeeszzzzzzz Jak sobie tylko przypomnę jak wyglądało moje łozysko (a rodziłam 2 tygodnie po terminie i wody były zielonkawe) to mi słabo
A tak a'propos ja dzisiaj na obiad miałam w planach wątróbkę. Koniecznie muszę zmienić koncepcję
Stary 2011-03-23, 09:44   #1407
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Łożysko łożyskiem, ale króliki potrafią zjeść swoje młode... zresztą nie tylko króliki, bullterriery również

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

A tak a'propos ja dzisiaj na obiad miałam w planach wątróbkę. Koniecznie muszę zmienić koncepcję
Gdzieś niedawno czytałam, że kobiety w ciąży nie powinny jeść wątróbki. Zdziwiło mnie to, bo w innej gazecie dla mam wyczytałam, że wątróbka jest bogata w żelazo i ciężarne powinny mieć ją w swojej diecie. I bądź tu mądry...

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:45   #1408
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
koniecznie :rot fl:
Stary 2011-03-23, 09:47   #1409
19natka88
Zakorzenienie

Eh widzę, że nie tylko ja mam kryzys...tylko u mnie jest jeden konkretny, problem, z którym nie mogę sobie poradzić

Niezłe tematy miałyście wczoraj

Cytat:
A jeszcze Wam chciałam powiedzieć że
Czyli spokojnie możesz kłaść się do łóżka Moi znajomi płacą niani za godziny i wychodzi jakoś 500zł (jest emerytką), a koleżanka pracując jako niania na całym etacie zarabia ponad 1000zł.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:47   #1410
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się śmiałam jak wypowiadalam formułkę ślubuję ci wierność...

czy ja wiem? ja tam po przewiezieniu mnie na salę dla mamuś byłam skoncentrowana przede wszystkim na tym żeby się umyć, wyspać, zjeść... na tobołku potem. Pamiętajmy że każdy czlowiek musi najpierw mieć spełnione podstawowe potrzeby nawet świeżo upieczona mamusia a w szpitalu niby nie można mieć założonych majtek tych poporodowych, żeby się wietrzyć, jak jest obchód to oczywiście leży sie z samą podpaską między nogami, ale my to olewalyśy i zaraz po wyjściu lekarzy zakładałysmy majtki, położne tez nam bez problemu pozwalały, bo wcale nie jest fajnie jak się wszystko leje na pościel

a dziewczyny z Lublina orientujecie się gdzie w u nas na 100% można poprosic o znieczulenie? ja rodziłam w Świdniku - polecam - ale znieczulenia nie ma. Moj gin pracuje na Staszica ale tam tez znieczulenia nie dają
kochana o tych majtach porodowych to nie ja chyba ze piszesz tak ogólnie ja sie jeszcze na tym nie znam, ale tez słyszałam ze trzeba wietrzyć
a co do dzieciatka to na pewno sie na nim skupie, wiecie ja mam schize zeby mi w szpitalu mojego nie podmienili wiem ze to głupie ale to mnie napawa mega stresem i cały czas mówie meżowi ze dziecka przy porodzie ma mi pilnowac:brzydal :

Cytat:
o matko bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości