|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Moderatoreska
|
Też zauważyłam że w kwietniu posypie się sporo mamusiek
Samych cc zapowiada się sporo, a która jeszcze sn się rozpakuje wcześniej, zapowiada się że kilka, nie wiem czy zauważyłyście, ale u nas na wątku sporo dziewczyn ma problemy ze skracającymi się szyjkami. U mnie jeśli będzie cc to ja stawiam okolice 18 kwietnia. |
|
|
|
#1863 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a mi się juz brzuch opuścił, wczoraj to zauważylam i kłuje mnie tam w środku i krzyz mnie boli i mam taki ucisk na odbyt od kilku dni. Kurcze to dopiero 34 tydzien, powinnam się martwic???
|
#1864 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to w sumie nawet chciałabym cc Cytat:
Nie powiem, żebym miała z nim jakieś wielkie konflikty no ale denerwuje mnie i koniec. Za to mami jest świetna, tylko trochę za mocno się martwi wszystkim
|
|
#1866 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Moja noc wcale nie byla lepsza od poprzednich. Znowu o 2 pobudka i ze wzgledu na bol gardla, okropny kaszel i bole po obu stronach brzucha nie moglam spac. Wiec znowu Paracetamol i chwile sie meczylam, ale zasnelam... dzis pospalam dluzej, bo az do 10. Obudzil mnie sms od przyjaciolki. Nasza kumpela urodzila w niedziele zdrowego synka ![]() Dalej nie czuje sie dobrze... wszystko mi siedzi na gardle strasznie sie martwie o te bole po bokach brzucha... nie wiem co to jest... Na szczescie Maly wojuje to przynajmniej wiem, ze u niego wszystko ok. Jutro mam wizyte u poloznej i nie wiem jak ja sie dowloke... mam nadzieje, ze jutro bedzie juz naprawde lepiej, bo poki co to jakbym w miejscu stanela Ide sie wykapac w koncu... wstyd sie przyznac, ale od 4 dni nie mylam glowy... balam sie, ze moge sie jeszcze bardziej zalatwic... Aha przez ta chorobe mialam sny o Was ![]() Ewesko snilo mi sie, ze urodzilas dziewczynke ![]() ![]() ![]() Mimbi mialam sen o Tobie, a snilo mi sie ze mialas brata murzyna o imieniu Emelem cos tam, siotre murzynke i siostrzenca... i ten brat chcial za Waszymi plecami sprzedac jakis Wasz dom temu kolesiowi z USTA USTA tego przyglupiego meza od Agnieszki.. nie wiem jak sie skonczylo, bo pewnie obudzilam sie na smarkanie, albo na plukanie gardla... albo cholera wie na co jeszcze. Jednak musialam Ci opisac ten sen, bo wieksza durnota chyba nigdy mi sie nie snila Aga_pe super mieszkanko!!! Sofa i kibelek wymaitaja!!! Lozko dla Mlodego tez jest super!!! Violisiu wozek jest super!!! Bardzo mi sie podoba! Czy ktos wie co u Dziewczobki? Nie wiem czmeu, ale mam dziwne przeczucie ze urodzila... oby nie, bo Alutka ma jeszcze czas!!!! Kto ma z nia kontakt smsowy?
|
#1867 |
|
Moderatoreska
|
Kochana teraz brzuchy będą się już opuszczać, mnie też juz jakiś czas temu się opuścił, nie martw się bo do porodu jeszcze bardziej opadnie w dól.
|
|
|
|
#1868 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe wkoncu nei am co dyskwalifikowac:P to tez wydanie dzidzi na swiat, heheh porod przez cc:P Cytat:
Cytat:
Cytat:
kiedys idziesz do gina??
|
||||
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Ja wiem co u Dziewczonki
![]() zaraz napiszę Napisała: "W nocy dostałam bóli całej klatki piersiowej i pleców, miałam wrażenie że mnie rozerwie od środka, okazało się że to od fenoterolu i mi go odstawili. Ale teraz znowu brzuch sie bardziej spina. Jestem wykończona ale nie daję za wygraną. Dzisiaj Tż przywiezie mi wieczorem laptopa to może uda mi się do Was zerknąć. Buziaki "
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-23 o 12:38 |
|
|
|
#1871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam takie same przczucie, cos dlugo jej nei bylo |
||
|
|
|
#1872 |
|
Moderatoreska
|
Paulizia niech to choróbsko sobie już idzie w sina dal
![]() No proszę znowu kolejnej z Was się śniło że będę miała dziewczynkę, a ja Wam mówię że i tak chłopaczki będą, nie ma innej opcji, wogóle nie dopuszczam do siebie myśli że może być parka :P No właśnie ktoś pisał ostatnio do Dziewczonki ??? Wiadomo co u niej ??? |
|
|
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oby do połowy kwietnia posiedziała w brzuchu pozniej niech sie dzieje co chce ![]() ide was nadrabiac, jakies 20 stron
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-03-23 o 12:36 |
|
|
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
To wiadomość z przed niecałych 15 minut
Także spokojnie nasza mała Alicja jeszcze sobie bezpiecznie siedzi w brzusiu u Ani
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w rodzinie obstawiaja kwiecien ![]() i to wkrotce no ale zobaczymy kiedy ma Oleńka zechce wyjsc i co powie lekarz zreszta moge miec czasem wczesniej, ze wzgledu na cisnienie i tetno małej nie wiem czy wiesz ale pisałam, że czasem mała ma tetno ok 200 a to za wysoko Cytat:
|
||
|
|
|
#1877 |
|
Moderatoreska
|
Violisia jakoś tak stawiam ponieważ będzie chciał pewnie zrobić cc na dwa tygodnie przed terminem, czyli w okolicach 20 kwietnia właśnie, a że święta wypadają 23-24-25 kwietnia więc będę chciała być już w domku, jeśli wszystko pójdzie ok więc w poniedziałek 18 musiałabym mieć już cc, żeby 22-23 wyjść do domku
Hehe ale zaplanowałam wszystko, a jeszcze się okaże że chłopcy sami sobie wybiorą dzień i wyjdą wcześniej, oby nie :PKciuki oczywiście za Dziewczonkę
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-23 o 12:38 |
|
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zadomowienie
|
No będę więcej leżeć, nie ma wyjścia. Bo jak chodzę to zaraz mnie bierze. No i Nospa i Mangnez regularnie.
Cytat:
![]() No i oczywiście za Dziewczonkę.
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o cc to ja wam powiem tak....
wczoraj rozmawiałam z kuzynką, która rodziła 4 lata temu (przeraziłam sie, bo pamiętam jakby to było wczoraj ).... 6 godz. męczyła się naturalnie, ale niestety mały wyjść nie chciał...ważył 4200 a ona bardo malutka jest...po 6 godz. zdecydowali, że jednak nie urodzi sama...zrobili jej cesarkę...i wiecie co powiedziała, że tak to ona by mogła rodzic codziennie...pomimo,ze miał poród praktycznie 2w1...i piersią tez nie karmiła...bo nie potrafiła...mały się krztusił a ona nie miała cierpliwości...i ominęła ja depresja poporodowa, powiedział, że najważniejsze jest to, żeby dziecko bezpiecznie na świat przyszło...nie ważne jak i żeby później ułożyć sobie to wszystko tak by było wygodnie i matce i dziecku...bo ona sobie nie wyobraża tej męczarni np. z karmieniem...jak by to miało wyglądać...ona się męczyła i dziecko...więc ja osobiście uważam,że nie ważne jak nasze dzieciaczki na świat przyjdą, ważne żeby odbyło się to bezpiecznie i żeby maleństwa były zdrowe...
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejciu biedna ta Dziewczonka... cala ciaze tak cierpi
to dobrze, ze jeszcze nie urodzila! Jeszcze troszke Dziewczonko wytrzymaj. Silna Mamuska jestes i jestem pelna podziwu dla Ciebie. Mocno trzymamy z Antkiem kciuki za Was! Ewesko cos w tym musi byc... tym bardziej, ze jeden maluszek jest skrzetnie ukryty
|
#1883 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim!!
Cytat:
enchantresss, wspolczuje tych przebojow ze sluzba zdrowa . Dobrze, ze Tata ci pomaga, teraz tylko pozostaje poczekac.Chyba kazda z nas tutaj korzystala na jakims etapie z prywatnych wizyt, niestety czesto nie da sie inaczej Cytat:
Milego dnia z Mama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.Wyslij koniecznie ![]() Cytat:
![]() Co do obstawiania no to mysle, ze pierwsza bedzie Kasia, potem Eweska, Agus87, Moria, no a potem zobaczymy .Sporo nas tez w sumie jest z ulozeniem posladkowym, Matall,Moniquac, violisia, no i ja (dzisiaj wizyta wiec moze sie dowiem co dalej?...), hmmmm... Cytat:
, strasznie wspolczuje...Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Dziewczonkę i MalutkąBiedna tyle już przeszła. Trzymaj się jeszcze Kochana |
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
biedna ta nasza Dziewczonka....trzymam mocno kciuki za mamusię i curusię
![]() a do mnie własnie dotarło, że nas to tu niewiele zostanie jak się tyle mam w kwietniu i maju się rozpakuje... .z kim czerwcóweczki będa piasać??
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dostanę pozwolenie by na poczekalnie wcześniej dołączyć. Jak nie to sama ze sobą będę musiała pisać
|
|
|
|
|
#1887 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Trzymam mocno kciuki, Dziewczonka, nie daj sie ![]() Cytat:
dla kumpelki.Boli cie po bokach? Moze to wiazadla? Albo od tego kaszlu (a i tak wszystko jest bardziej naciagniete niz normalnie)? Dobrze, ze Antos aktywny . A ty zdrowiej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wolała sn, bo cc to jednak operacja, pocięte mięśnie i w ogóle. Ale pracuję nad nastawieniem, że cc też jest ok ![]() A na początku chciałam cc na żądanie
|
|
|
#1889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na koncu to pewnie nas tu garsteczka zostanie no mamy nadzieje, bo komu zrelacjonujemy nasze porody ![]() Cytat:
![]() i tak nie wiemy jak długo będziemy do siebie dochodzić i po sn i po cc...różnie może być...
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde, cos moje dziecie dzisiaj malo aktywne wczoraj tez cisza byla a w poniedzialek to by mi brzucha rozprula tak wariowala
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Nie powiem, żebym miała z nim jakieś wielkie konflikty no ale denerwuje mnie i koniec. Za to mami jest świetna, tylko trochę za mocno się martwi wszystkim
strasznie sie martwie o te bole po bokach brzucha... nie wiem co to jest... Na szczescie Maly wojuje to przynajmniej wiem, ze u niego wszystko ok. Jutro mam wizyte u poloznej i nie wiem jak ja sie dowloke... mam nadzieje, ze jutro bedzie juz naprawde lepiej, bo poki co to jakbym w miejscu stanela 

"

dla kumpelki.