|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
dziewczonka trzymam mocno kciuki
![]() ja stawiam że pierwsza rozpakuje się kasia, póżniej będzie eweska nastepna agus87 a dalej to nie wiem pewnie jakaś cc. ja wczoraj jak dzwoniłam do siostry która była juz po porodzie ale leżała jeszcze na bloku, usłyszałam przez telefon inną kobietkę rodzącą i tak sie zeschizowałam że szybko zakończyłam rozmowę, przez cały wieczór miałam pietra przed porodem, nawet po głowie tłukł mi sie plan na cc na życzenie , dzisiaj pojechałam odwiedzić siostrę i to mi bardzo dobrze zrobiło bo mam trochę lepsze nastawienie, popatrzyłam na te laski co tam rodziły wczoraj i przedwczoraj, posłuchałam trochę i się chyba rozluźniłam, przynajmniej na razie wydaję mi się że nie takie to straszne jak mi się wydawało cały czas
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie uważam ,że jeżeli nie urodzę sn to nie jestem 100% kobietą. Śmieszne ,że ktoś tak uważa.W niczym to kobiecie nie ujmuje
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i sn to zwykła rana cięta, płytka, a cc to i skóra i mięśnie i wszystko.
|
|
|
#1894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Apeluje, że atmosfera na wątku zaczyna być napięta jak baranie jajca zaczyna się o porodach i która ma już jakie skurcze! Ja chyba zmienie wątek na listopadowo - grudniowe, może Misiek dłużej posiedzi ![]() Ugotowałam kapuśniak i teraz dochodzi pod przykryciem A my z Misiem słuchamy i śpiewamy kołysanki - On chyba ma już dość tego mojego fałszu ale co ja na to poradze, że lubie śpiewać mimo, że nie umiem
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 super mieszkanko !!!!
Grazin a tż na siku też wstaje w nocy ?? ![]() Siasiek współczuje powodzi w domu matallewar a widziałaś te ćwiczenia może coś dadzą, spróbuj !!! widzę że lista porodowa już zrobiona ![]() a gdzie ja się mieszczę ???? ![]() spytam się Gabryśki zaraz ![]() Paulizia ja myślę że te bóle po bokach to po prostu jelita które są strasznie uciśnięte, ja też tak czasem mam że aż iść nie mogę, zdrówka !!!!! biedna Dziewczonka Witajcie dziewczyny ! dziś królują dywagacje porodowe widzę .... wszystkie jakoś to przeżyjemy bo twardzielki jesteśmy ![]() ja raczej SN będę rodzić, bo Gabryśka raczej chyba większa nie będzie od Zośki ... (w pt się dowiem ile waży ) ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- jeździcie jeszcze samochodem ?? bo ja dziś jechałam na badania i wsiadając tak się zastanawiałam co bym zorbiła jakby mnie mega skurcz złapał
|
|
|
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki,nie wazne w jaki sposób,oby wylazł
cały i ZDROWYczekamy na dzidziolki,a droge,jaką chca wyjsc niech sobie wybiora same MY MUSIMY WSZYSTKO ZNIESC
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego staram się nie myśleć jak urodzę, tylko żeby mały był zdrowy i bezpieczenie na świat przyszedł, bez komplikacji
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-23 o 13:28 |
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bym bardzo chciala SN
w ogolnie nie wyobrazam sobie CC tylko i wylacznie jesli bedzie zagrozenie , albo mala nagle przybierze 2 kg, bo 1,5 tyg temu wazyla 2400g no albo jak innego ywjscia nie bedzie oby mi sie to cisnienie unormowalo ![]() inaczej w zyciu bym cc nie wybrala damy rade laski ![]() bedzie git
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-23 o 13:28 |
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka ja sie razem z Tobą przenosze na listopadowo grudniowe:P hihi nie no żartuje
![]() tak szczerze to dzisiaj obudziałam sie z taką myślą że musze do porodu podejsc jak do zadania ktore mam do wykonania. i nie panikowac i nie słuchac okropnych opowieści porodowych. różne sa sytuacje, ale po co sie dodatkowo nakręcać co ma byc to będzie. nie mogę się stresować i powodowac stresu u maluszka. musze byc dzielna dla niego ![]() poza tym zrobiłąm pierwszy w swoim życiu gulasz. nie wiem co z tego wyjdzie. teraz sobie pyrka na gazie. jakis dziwny przepis znalazłam i za słone to było wiec odlałam troche tegowywartu i zalałam czusta gorącą woda i moze nie bedzie takie słone ![]() bo moj tż uczulony na słone nie chce jesc jak cos za słone ma. co ja to jeszcze chciałam... zaraz sobie penwie przypomne
|
#1900 |
|
Rozeznanie
|
andziot,no co byś zrobiła???
pani doktorowa jesteś i nie wiesz , URODZIŁA BYS
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
AHA JUZ WIEM
![]() Aliczka chciałam Ci napisac ze nasze maluszki najbardziej na swiecie kochaja nasz spiew mnimo ze to fałszowanie na sto dwa ![]() Andziotku na siku nie wstaje;P ale wczoraj miał mdłości o boze co ja z nim mam
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale staram się nie bać - to tylko pogorszy sytuację ![]() A poza tym - masaż krocza i ćwiczenia mięśni kegla na pewno pomogą, żeby nie trzeba było nacinać andziot Dzięki za link, zaraz poczytam
|
|
|
#1903 |
|
Rozeznanie
|
zosia i jak to było na tej porodówce u siostry???
opowiadaj bo my ciekawe
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1905 |
|
Wtajemniczenie
|
a jeśli chodzi o wagę maluszków, to wczoraj kuzynkami jeszcze powiedziała, że dwa tyg przed porodem miała robione usg i mały ważył 3400 a urodził się 4200
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Hemoglobinka 12,8
![]() siśki też dobre zadzwoniłam dziś do ciotki powiedzieć, że nie przyjdziemy na wesele to co 24.04 ma być moja kuzynka jest w ciąży )
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie zawsze trzeba się tak przejmować, jak mówią, że duże dziecko
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1909 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszystkie kochamy nasze dzieci wydajemy je na swiat i to jest najwazniejsze, by zdrowo i bezpiecznie dac naszym maluszkom dobry poczatek ![]() Cytat:
teraz marze tylko o tym by juz byl maj i bym mial juz swoja niunie przy sobie, niewazne czy przez cc czy sn |
|||
|
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my też mamy wesele, w czerwcu ![]() 11.06... dokładnie tp ![]() nie sądzę byśmy na nie dotarli
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
ja jezdze autem
|
|
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() Bylam wczoraj u mojego lekarza rodzinnego z tymi moimi problemami ze wzrokiem powiedzial mi ze byc moze sa to skoki cisnienia,teraz musze skontrolowac jak nastepnym razem zrobi mi sie slabo i bede widziala za mgla zmierze cisnienie i zobaczymy,a jak nie to do okulisty na zbadanie dna oka mam cicha nadzieje,ze to bylo chwilowe i juz sie nie powtorzy!!!!W piatek mam wizyte u gine zobaczymy co on na to??!!siasiekmatko jak Ty bidna tak sama dalas rade ogarnac to wszystko??!! Grazin ja gulasz mialam wczoraj mattenie wiem jak w Polsce ale tutaj we Wloszech to jak nie chcesz naciecia krocza to Ci nie nacinaja przed porodem masz tak jakby kontrakt do podpisania na co ewentualnie sie zgadzasz a na co nie ,w ostatecznosci jak jest zagrozenie to nacinaja ale ze znieczuleniem |
|
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko i tak okazuje się po porodzie
|
|
#1914 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka_pe25 sliczne mieszkanko, lazienka wymiata
![]() Cytat:
![]() czyli nikt mi nie doradzi jakiego plynu/zelu uzywa do golenia intymnego? bo tak na sucho to mi się krostki robią i maszynka szybko sie tępi Cytat:
Cytat:
co do taty, na pewno przez sen chcial ci powiedziec ze bedzie czuwał nad twoim porodem, ze jest z toba! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak tak tez tak uważam ![]() Cytat:
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
ja nacięcia się nie bałam,
wolę żeby mnie nacieli niż mam sama pęknąć nie wiadomo gdzie i jak daleko, bo o wiele gorsze powikłania mogą być wtedy ... przy Zośce na pewno bym pękła sama ... to trochę zależy też od predyspozycji skóry, bo niektóre kobiety unikają nacięcia i nic im się nie dzieje ... |
|
|
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot myslisz, ze jelita? Kurde ja od 3 dni nie kupkalam... a te bole sa glownie w nocy jak mocniej przycisne brzuch. Wczoraj ledwo wstalam z lozka, bo mnie tak ciagnelo po prawym boku. Teraz nie bola, ale jak przyciskam to czuje lekki bol. Jeszcze mi przyszlo do hlowy, ze moze mnie Maly skopal od srodka jak spalam i go przycisnelam
ale nie wiem czy to mozliwe... ale wiesz co jak teraz naciskam te boki to albo mi sie wydaje albo mi sie coraz bardziej na toalete chce ![]() W konsu umylam wlosy!!! czuje sie od razu lepiej Zmobilizowalam sie troche i wlasnie krupnik gotuje. Jest ciezko, ale coraz lepiej. Z domu jeszcze dzisaj nie wychodze. dopiero jutro, bo mam spotkanie z polozna, ale pojade i wroce taksowka chyba. Mimo, ze u nas cieplutko i piekna pogoda to wole dmuchac na zimne. Grypa w III trymestrze ciazy to nic przyjemnego bez kitu! Nie zycze nikomu!
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestes ierwsza na liscie ' ja uzywalm normalnej pianki do golenia Cytat:
mojapolozna opowiadala, jak miesiac tremu przyszla dziewczyna do porodu z kartką, że nie wyraza zgody na naciecie i co ?? jak nie to nie tak pekla, prawie do odbytu, ze ponoc masakra polozna mowi, ze wiele kobiet nie chce nacinania i krzycza, ze nie ze nie ale jak ona widzi, ze kobieta zaraz peknie ( bo ma 30 lat doswiadczenia i wie, kiedy sie to moze stac i czy w ogole) to i tak bezpytania nacina no chyba, ze sie taka cudaczna znajdzie co z kartka przylezie takze ja uwazam, ze jak beda musieli to mnie natna kiedys cieli rutynowo teraz nie nie wszystkich nacinaja wszystko wychodzi podczas porodu
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:00 |
||
|
|
|
#1918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez bym nie pojechala. Zreszta swieta sie u nas zapowiadaja bez mojej rodziny. Jezeli urodze przed swietami- przyjedzie tesciowa pomoc, jezeli po swietach to raczej je spedze z mezem. Nigdzie sie nie wybieram. piszecie o porodach itp. ja tez wole SN, tez sie boje naciecia krocza i tego szycia, ale najbardziej mi zalezy na milej atmosferze w szpitalu, nie chce czuc sie obojetna komuś ![]() ehhh szczescie, zdrowie i bezpieczenstwo malutkiej mimo wszystko NAJWAZNIEJSZE
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:01 |
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz kasza jakis czas za mną chodzi ![]() a ziemniaków od kilku dni w domu nie mam a ja po nie nie pójde. mojego ciężarnego tż też nie wyśle:P wiec musze kombinowac ![]() hihi
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Ajo ajo, tutaj pościk, a ja sie ide inhalowac, bo ledwo oddycham
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post25910114 Be back soon
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

, dzisiaj pojechałam odwiedzić siostrę i to mi bardzo dobrze zrobiło bo mam trochę lepsze nastawienie, popatrzyłam na te laski co tam rodziły wczoraj i przedwczoraj, posłuchałam trochę i się chyba rozluźniłam, przynajmniej na razie wydaję mi się że nie takie to straszne jak mi się wydawało cały czas