|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Ze mną jest dokładnie to samo... czyli wszystko się zgadza ![]() I powiem szczerze, że im bardziej tak jest tym rzadziej tu zaglądam, ale oczywiście nie mam pretensji czy coś... po prostu jakoś tak się dzieje
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Osobiście nie robiłam ich jeszcze ale znalazłam taki przepis :
Składniki: pół kilo chudego białego sera 2 jajka 5 łyżek skrobiikukurydzianej + do podsypania* sól słodzik jogurt naturalny cynamon Ser przecisnąć przez praskę, rozgnieść widelcem czy zmielić-kto jak woli co prawda mnie przeraża ilość skrobi kuku... w takim razie to powinno wystarczyć na 5 dni
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jaka wtopa właśnie wątek zobaczyłam że jest nowy
|
#544 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ekipa nam sie wyłamie ![]() pisać tu i nie marudzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- OMG właśnie przeglądałam papiery w poszukiwaniu świadectwa ukonczenia LO a tam zdjecie mojej twarzy wyglądałam tak wiellka buła w maslee i takie same mam w dowodzie |
|
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
Bryy
![]() Dzisiaj mój 80 dukający dzień, na wadze 77,2, czyli od początku -11,8 Jakieś paskudne zmęczenie mnie dziś dopadło, taka ładna pogoda, a ja ledwo żywa, nie poszłam nawet na wykłady.. a roboty dziś przede mną tyle, że nawet mi się myśleć odechciewa...
|
#546 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#548 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#549 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziś dostałam @ czuje sie podle, wielka i spuchnieta... nic mi sie nie chce. No i naprawde juz chcialam dzwonic do meza ze na obiad ma mi przywiezc pizze jakas, ale tak zeby sie upewnic poszlam sie zwazyc. Bylam pewna ze zobacze jakies +2kg. I co????
I 84,8 Jakieś cuda - Dukan pilnuje żeby nie grzeszyć Od razu mi się odechcialo głupich mysli ![]()
|
#550 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no może nie cud ale czysta biochemia... ale i tak doktorek nieźle wymyślił tak więc skoro już tyle mamy ułatwień to bez grzechów dobrze że się powstrzymałaś
|
|
|
|
|
#551 | ||
|
Zadomowienie
|
:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- ja nareszcie po pracy.. ale miałam dziś klienta.. masakra. zaczął się na mnie drzeć, że chyba do szkoły nie chodziłam.. dupek jeden a na koniec mi mówi, że widać, że nie da się mnie z równowagi wyprowadzić ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- super wyglądasz ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
|
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I chudnę:PHAhahaha ![]() A mnie len złapał... Nie chce mi sie pisać za bardzo,bo cos pauza mi się zacina i aż łapki mnie bolą od naciskania
|
|
|
|
|
#553 |
|
Rozeznanie
|
Leniwe... muszę poszukać czegoś co je się typowo nie na słodko...
woda mi się skończyła a nie chce mi się do sklepu iść... ale do 21 mam czas ![]() zjadłam jajecznicę ze szczypiorkiem ![]()
|
|
|
|
#554 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może jedna poleci drugiej i jakoś to pójdzie w każdym bądź razie trzymam mocno kciuki za Was![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
|
|
#555 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was!
Fotorelacja ze spotkania dukanowego w niedzielę... Te spotkania niesamowicie motywują i dają niezłego powera na następne dni, aż do następnego spotkania (te ostatnie, to z moją córką, także dukanką...):
Na dukanie od 28.06.2010 było 90kg jest 66 będzie 63 - 62 (60???) ![]() Od 26 lutego trwa faza III Edytowane przez frais Czas edycji: 2011-03-23 o 18:57 |
|
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
popolka i Paati89 bardzo Wam dziękuję za odpowiedź
Cykl 2/2 będzie dla mnie najwygodniejszy. Dziewczyny chudniecie i chudniecie a to bardzo mobilizuje
|
|
|
|
#557 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
że tam niby ktoś się odchudza? no ja niewiem... pięknie! nas takie foty też motywują |
||
|
|
|
#558 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Metalku, właśnie upiekł mi się jeden spód pod dukanowe tiramisu... Na tym spotkaniu dwie już są na IV, duuuużo na III i tylko kilka na II, więc fotki są motywujące... a tu przepis na tiramisu:
Tiramisu Biszkopt: 4 jaja 3-4 łyżki (płaskie) skrobi [ostatnio robię inaczej: 2 płaskie łyżki skrobi i 2 łyżki otrębów zmielonych] słodzik- ja rozpuszczam 10 tabletek 1 łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy żółtka ucieram mikserem ze słodzikiem i aromatem. Dodaję skrobie i proszek- miksuję. Na koniec mieszam łyżką dodając ubite biała. Piekę 20-25 minut w 180 stopniach w tortownicy. Wyjmuje i studzę poza blachą. Do nasączenia biszkopta parzę mocna kawę. Jak przestygnie daje aromat tiramisu, jak nie miałam dawałam rumowy- 5 kropli Kawę stawiam do lodówki i robię masę serową. masa serowa: ser twarożkowy np. president lub dr. Oetker- około 600 g jogurt naturalny- 150-200 g pół szklanki wrzątku 2,5 łyżeczki żelatyny 15-20 tabletek słodzika W wodzie rozpuszczam słodzik i żelatynę. Czekam aż lekko przestygnie i miksuje z serem i jogurtem dodając powoli do tej masy. Upieczony wczesniej biszkopt kroje w paski i na mniejsze kawałki. Każdy kawałek wkładam do kawy z aromatem i układam na dnie naczynia. Gdy jest zakryte biszkoptem wylewam częśc masy serowej. Układam kolejną warstwę nasączonego biszkopta i znów masę serową. Posypuje lekko kakao i wstawiam na noc do lodówki Rano wyjmuję, kroję, jem i chudnę Ten przepyszny deser jest autorstwa jednej z moich wirtualnych koleżanek - siostry w dukanie z innego forum... Smacznego!
|
#559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż według mnie odchudzanie wcale nie potrzebne Tobie i córce Piękne laski z was! Co tutaj poprawiać![]() Aaaaleeee się dzisiaj nażarłam ! Cały dzień coś jem...:P Jutro miałam się ważyć,ale trochę się boję ![]() Pewnie przez dzisiejsze obżarstwo nic nie spadnie ![]() Dzisiejsze menu: Dwie kanapki do szkoły (wędlinka i serek biały),4 duże kawałki piersi w cieście z sosem pomidorowym,jogurt z cynamonem i słodzikiem,jajecznica z jednego jajka z bialym serem i trochę nutelli ![]() Na dzisiaj to koniec bo czuję się pełna !! :P |
|
|
|
|
#560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak trafiłaś na takie spotkania? Ciekawie brzmi
|
|
#561 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
|
#562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech,fajnie tak w realu pogadać z kimś,kto Cię rozumie Mam koleżankę która jest na półdukanie Ale to nie to samo... ![]() Ale jesteście przecież Wy ![]() z wizażu mi nie uciekniecie ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
Aaach Głupia ja No to jest co utrwalać ![]() Dopiero zobaczyłam Twój podpis ![]() Piękny wynik ! Jak człowiek się zaprze to jednak potrafi ![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
|
kiedy sobie w końcu ten zjazd zrobimy ?
wrocławianki jakoś sie motywują ale co z resztą ?
|
|
|
|
#564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle czy któraś jest z okolic Olsztyna??
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
Ja biedny żuczek z Lublina
Wszystkie tak daleko ode mnie jesteście
|
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
No i ja się melduję w IV części wątku, piekielnie zmęczona i pozbawiona jakiejkolwiek energii do życia.
Ostatnie dni były straszne, wychodziłam z domu o 7, wracałam przed 21, nie było czasu na nic, bo po wejściu do norki padałam na twarz. A teraz jestem chora i już nie wiem czy mam się cieszyć, że w końcu mam prawie 2 tygodnie wolnego, czy płakać, bo choróbsko żyć mi nie daje... Czuję się tak, jakby mnie ktoś solidnie potłukł, mocno przeżuł, przetrawił i wypluł z powrotem I chyba zwymiotuję zaraz...No ale koniec użalania się ![]() Jestem na półmetku, -12kg Zostało kolejne 12, ufff...Choróbsko we mnie siedzi, a ja chcę na rower ![]() A no i mamka moja chyba na Dukana znów przejdzie, z przyczyn zdrowotnych, ale muszę ją nieźle pilnować, bo ona to lubi sobie podjadać. Powiedziałam, że wyrzucę jej wszystkie blachy do pieczenia ciasta i mam nawet poparcie lekarki, u której mama była ![]() Zrobiłam dziś sałatkę z ogórkiem i kurczakiem, taka przeciętna jak dla mnie. Teraz nawet nie mam siły zjeść kolacji... Wypadłam z rytmu, nie mam czasu, siły, a nawet chęci na nadrabianie co tam u was, więc proszę o wybaczenie ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Ja do czerwca Dębica, więc jeszcze nie tak daleko A do Lublina wybieram się maj/czerwiec do koleżanki
|
|
#567 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() u mnie pod kamienicą, ktoś przerysował takiego suuper wypas jaguara i co ? i zwiał policji pełno, świadków szukają... a ja sobie oglądam mojego tasiemca i zaraz do książek |
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny na P mogę sok pomidorowy czy koncentrat, czy mi się coś pomyliło?
|
|
|
|
#569 | |
|
Raczkowanie
|
to dobrze,ze do nas dotarlas
![]() Cytat:
![]() no dziewuszki sie rozpisalyscie... ledwo nadrobilam ;p bylam na wycieczce z rodzicami i sie mamy operacja przesunela z maja na ta sobote nawet i dobrze,bo z glowy bedzie ![]() ale dzis sliczna pogoda byla tylko straaaasznie wialo, kupilam sobie nowe cichobiegi ;p jak sie cieplej zrobi to bede w nich łazic ![]() nie zblizam sie do lodowki bo delicje zjem do konca a jutro ważenie ![]() PS. wybaczcie,ze nie na kazdego posta odpisuje,ale nie mam glowy i nie mowcie,ze jestescie niewidzialne, bo ja na poczatku tak napisalam, to opiernicz dostalam :P ze nie da sie kazdej z osobna odpowiedziec także głowa do góry
Edytowane przez modliszka87 Czas edycji: 2011-03-23 o 20:31 |
|
|
|
|
#570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znajomi się zdziwili, że chcę jeszcze 10kg zrzucić:P ale jak powiedziałam,że 10 zrzuciłam to też się zdziwili, bo nie myśleli że aż tyle:P więc jakoś się maskowałam, haha![]() piję energy drinka i zaraz idę robić brzuszki (TŻta 2 dni temu namówiłam, bo robię co 2 dni, dziś wymiękł, ma zakwasy:P a ja nic!:P niedługo przejdę na wyższy level )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

będzie -> 55 
wyglądałam tak wiellka buła w maslee

a roboty dziś przede mną tyle, że nawet mi się myśleć odechciewa...

tak więc skoro już tyle mamy ułatwień to bez grzechów

że tam niby ktoś się odchudza? no ja niewiem... 
klask i:
I chyba zwymiotuję zaraz...