|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Hej
Mam mętlik w głowie. Jedna lekarka państw. dała Auqmentin, jakieś krople do oczu i Pulneo ![]() Do inh. nic na recepte nie chciała przepisac.. A druga (pryw.) powiedziała, zeby się wstrzymać do piatku (jak się pogorszy dopiero antyb.). Dała krople z lekkim antyb. miejscowym do oczu i uszu (Dicortineff), Mucofluid, Pectodrill na kaszel, Zyrtec, i specjalna sól do inhalacji na recepte. Pulmex i jeżeli kaszle w nocy Sinecod w kroplach. Obie uznały, ze ostre zapalenie nosa i gardła. Pierwsza za dużo nie mówiła...a druga uznała, ze jak na taki długo czas chorowania i tak jest w dobrym stanie ![]() Uszy, oskrzela, płuca czyste. I co byście na moim miejscu zrobiły? Aaa i oczywiście nast. tydz. obowiązkowo zwolnienie....
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest ci coś dane chodzenie do pracy.... zdrowie dzieci najważniejsze |
|
|
|
|
#1534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak pierwszy raz ją ustawiłam.Poszła jak cielę,potulnie jak baranek.Chwilkę postała,i postanowiła wyjść...wystarczyło tylko "masz karę, wracaj" i w mig pojęła płacząc zalewając się łzami i wzywając mnie do końca kary. Teraz moje cwane dziecko ledwo stanie w kącie, już woła siku (żeby wyjść z kąta), więc w postawiłam nocnik i już tak często jej się nie chce E tam książki...a rozum matki ci nie podpowiada jak odpowiednio postępować ze swoim dzieckiem? Cytat:
Raczej przodem do pomieszczenia. Chyba że sama wtula się w ścianę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto by pomyślał, że tak małe dziecko już tak potrafi kombinować... w ogóle nie byłam tego świadoma, aż do teraz... jak doświadczam tego na własnej skórze... Właśnie mam problem ze sobą... jestem osoba z natury uległą bardzo, aż za bardzo... Naprawdę cieżko pracuję nad tym zwłaszcza w kontaktach z Przemkiem... Niestety ciągle jeszcze z lepszym lub gorszym skutkiem... eh... dobre wychowanie mojego dziecka będzie dla mnie życiowym i najtrudniejszym wyzwaniem... strasznie sie tego boję... czas zaczął wsłuchiwać się w siebie... Na początku bede musiała popracować nad skutecznością "kąta" ![]() ------------------ kończę dzisiejszą zmianę w pracy i już dzisiaj mnie raczej nie bedzie na forum miłego wieczorku życzę i kolorowych snów Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-03-23 o 19:40 |
|
|
|
|
#1536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym posłuchała tej drugiej --- Do jutra
|
|
|
#1537 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
![]() ![]() ![]() o kurka oby szybko przeszło![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaciskam mocno oby wam wszystko dobrze wyjaśnił i pomógł Cytat:
i bądź tu człowieku mądry. ja bym chyba tej drugiej posłuchała ![]() Amelka ma się już o niebo lepiej. Wczoraj przespała pierwszą noc od 2 tygodni.
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Was Cytat:
*** Dobranoc
|
|
|
#1539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola, a ja czekam na wieści na gg a Ty nic nie piszesz, dobrze, że zajrzałam tu. Cytat:
Mamuśki, gdzie Wy??? Ja wiem, że ciepło się zrobiło ale chyba o tej porze nie jesteście na spacerze? ![]() Chociaż u nas te ciepło powinno być w cudzysłowie. Dziś wiało dość mocno. Ale drugi wyjazd rowerem zaliczyłyśmy Wracałyśmy jak się sporo ściemniło.Dobrej nocki
|
||
|
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej diagnozy te sameja posluchalabym tej drugiej jak wiekszosc Cytat:
a Amelka ma na calej glowce?? super
|
|
#1541 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
ja juz w pracy ![]() Ola widze że choróbska nie chcą się od Was odczepic, więc dużo zdrówka życzę Karo i dla Ciebie zdrówka, kuruj się Zuza ostatnio nie pozwala mi nic zrobić, było źle a teraz......... jak pryzjde z pracy jak mnie łapnie tak puścic nie chce, ostatnio musiałam mame wołac żeby jakoś ja zajęła bo obiadu nie mogłam zrobic, wieczorkiem jest już lepiej ![]() gorgulku, Twoja Zuzia ![]() Antoś też fajnie się prezentuje i co ja jeszcze chciałam....... nie pamiętam
|
#1542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zycze szybkiego powrotu do zdrowia!dziewczyny czy wasze dzieci tez nie potrafia usiedziec na miejscu jak gdzies jestescie?moja w przychodni lata jak szalona, na dworze tez chce. wszedzie swoimi drogami ;/ uparciuch! piszecie o karach w kacie. u nas tez wprowadzilismy, ale ciezko. ona wyje przeokropnie, nie chce stac. ciezko jej sie uspokoic. oh bunt 2latka nadciaga ![]() a dodam, ze w zlobku ponoc nie ma z nia problemu. choc ciocie mowia, ze charakterek ma
|
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za szybkie znalezienie drugiej
Cytat:
Już doczytałam jaka jest diagnoza. Ja też wstrzymałabym się z antybiotykiem. Ale wyjątkowo długo Was trzyma ![]() Karo ![]() Dzień dobry Ale szaro dzisiaj.... Zosia dzisiaj trochę fisiowała w nocy, około 1 uparła się, że chce spać obok mnie. O 4 się obudziłam w strachu, bo położyłam ją z brzegu, myśląc, że zaraz odniosę ją spowrotem, ale na szczęście nie spadła ![]() *** Wczoraj dotarł płaszczyk w rozmiarze 40. Jest idealny
|
|
#1544 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A BRW? Czasami mają niezłe ceny choć nie wszystkie ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam tych spacerków i rowerków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
chociaż już bez płaszczyka jesteś![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj taką zabawę sobie wymyśliła, że nas tak delikatnie po buzi klepała, ale wątpliwości nie było, że to były takie zabawowe uderzenia My na to stanowczo, że tak nie wolno, pomyślała przez chwilę i się zaraz przytulała i buźki dawała na przeprosiny. I za minutę to samo![]() ![]()
|
|
#1546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---- Dzień dobry
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio tez sobie wymyśliła że jak leży (przewijam ją lub ubieram) to kopie (delikatnie) nogami![]() Dziewczyny jak się nazywa ten syrop na zaparcia? Muszę coś Zu dać, bo niby robi kupke codziennie, ale to kilka bobków twardych wiec muszę zadziałać ![]() znacie Fructolax? Edit: ten syrop to LACTULOSUM?
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-24 o 09:07 |
|
|
|
|
#1549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Karo, jak będą rozbierać na perfumeryjnym jakieś świeżaki, to daj cynk
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj kupię po pracy i jej dam...właśnie czytam ze kiwi też pomaga![]() Mnie teraz kusi Belle d'Opium na pewno na początku kwietnia się za coś zabiorę albo zielone
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-24 o 09:14 |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tylko świeżaki
|
|
|
#1552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to samo było przez parę dni. W końcu jak zobaczyłam bobki jak po zajączku, to dałam jej jedną dawkę tego syropu (wieczorem). Jedną tylko, bo wczoraj rano zrobiła już normalną. Myślę, że syrop nie zdążył zadziałać I odstawiłam kakao na razie, samo mleko też smakuje, więc nie ma problemu.Cytat:
Lolita L mi się kończy (zaczęłam dzisiaj drugą buteleczkęJa na zielone jabłuszko też chętna
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to bardziej skłonna na zielone jestem ![]() Cytat:
dziękuje...dzisiaj kupię bo zaczynają mnie martwić te bobki![]() Jak coś uda Nam się wspólnie rozłożyć to mogę Ci troszku przepsikać Lolki ![]() ooo to jestem coraz bardziej skłonna ![]() a znacie Baby Doll? Recenzje niejednoznaczne...raz że świeżak raz że słodziak ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Ja je uwielbiam
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie znam...
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
![]() przejdę się wcześniej do Sephory lub innego pachnącego raju i sprawdzę ![]() na pewno na początku kwietnia coś zrobię
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() wczoraj musialam powachac znowu w douglasie , kusi mnie cala butla ale droga
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na all testery są za 200 zł więc nie ma tragedii edit: za 90ml
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-24 o 10:48 |
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
jakże cudownie zapowiada się ten dzień...gotuje sobie obiad, pralka pierze, syn "zjada" corn flakes z miseczki w salonie... nagle słyszę, że pralka wypompowuje wodę... ale ten dźwięk mi się nie podoba... lece do łazienki zapomniałam włożyć węża do wc ![]() dobrze, że aktualnie na gazie pyrka rosołek tylko... a zamierzałam właśnie smażyć naleśniki ![]() w tym wszystkim brakuje tylko zapachu spalonego jedzenia
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-03-24 o 11:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

możecie mi polecic jakąś książkę jak mądrze wychowywać dziecko? Bo ja już czasami nie wiem co powinnam zrobić w niektórych sytuacjach 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
kto by pomyślał, że tak małe dziecko już tak potrafi kombinować... w ogóle nie byłam tego świadoma, aż do teraz... jak doświadczam tego na własnej skórze... 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
wystarczy wiaderko pełne wody w wannie..i już gotuje zupę, a później Mamę karmi
Jeszcze tak mnie nigdy nie bolał...i to cały dzień

Wracałyśmy jak się sporo ściemniło.