|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Dzień dobry
![]() Dziewczonko, fajnie, że jesteś z nami i że sytuacja się ustabilizowała niech Ala jeszcze poczeka! Ewesko, powiem Ci, że zawsze tak przyjemnie się na Ciebie patrzy, wyglądasz super w ciąży! Ja wiem, że ciężko Ci i niewygodnie, ale ciąża Ci służy ![]() Zytus, no to nadrabiaj nas i udzielaj się więcej, brakuje Cię tu ![]() Siasiek, najważniejsze, że nie ma dramatu, uważaj na siebie tam, no! Ddaaiissyy, kochanie! U mnie to była ciekawość [jak ława wygląda], niż spryt, powiem Ci, że wszelkie tego typu rzeczy zlecam samcom ![]() OBIECAJ, że odpoczniesz na tym L4 i nawet przez chwilę nie pomyślisz o pracy Torbę aż zmierzyłam, dł.40 cm, szer.20 cm, wys.30 cm. Oczywiście, że się nie zmieściłam. Nie wiem, jak to rozwiązać, ale pewnie swoje kosmetyki wezmę do torebki [mam dużą torebkę i bez niej się nie ruszę], a TŻ dowiezie mi kuferek z rzeczami Haneczki [mam taki kuferek z Musteli na dzidziowe rzeczy]. Czyli w torbie koszule, ręczniki, podkłady, klapersy etc. Moja gin, kiedy rozmawiałyśmy w szpitalu, powiedziała, że jednak w większości przypadków nacinają, bo lepiej to, niż samoistne pęknięcie ![]() Moria, Ewesko, witam w klubie prasujących, przede mną sterta pieluszek, kocyków i ubrań, a zaraz skończy się kolejne pranie Moniquac, hello! Weź tym śniadaniem się podziel, bo ja nie mam pomysłu na śniadanie, ani chęci do zrobienia go
|
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
moria
gratuluje wyznaczonego terminu!!! czyli ja rodzę 1 dzień przed Tobą a Ty masz starszą córcię - może jednak u mnie damy radę do 29.04 wytrzymać.super że z Igulą wszystko OK. eweska - kwitniesz kochana za wizytę.Kurde - już muszę lecieć... praca. |
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poród za 19 dni?? no nie żartuj ![]() daisunia gratuluje urlopu!! dziewczonka trzymaj nóżki ciasno zaciśniete ![]() moria super ze termin ustalony zaczyna sie robic powaznie....![]() ewesko brzuszek imponujący nie pamietam co miałam napisać jescze ![]() nie chce mi sie wstawać z łożka. obudziałam sie o 4 jak tż do pracy się zbierał i do 6 nie spałam. potem jeszcze trzy godz nadrobiłam. chciałam jeszcze wam powiedziec ze jestem psychicznie chora. bo weszłam wczoraj na jakies forum na ktorym mamy opowiadały o tym jak straciły dziecko przy porodzie... i ryczałam pół dnia, a potem mialam depresje ![]() juz na takie cos nie wejde. bo taki stres wczoraj mialam ze masakra ![]() piję kawkę i bede sprzatac. ale chyba tylko powierzchownie bo od jurtra zaczyna sie remont wiec bede musiała zaczac pakowac rzeczy i przygotowywac wszystko, ale jeszcze czekamy czy kasa przyjdzie bo jak nie to nie ma remontu na razie
|
|
#2134 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
smakowało jak lemoniadka , mniaammm.. Pod koniec dopiero czułam, że już za słodko.. ale wciąż znośnie Po 12 idę po wyniki .. Ale i tak najbardziej ciekawi mnie mój mocz i hemoglobinka. No nic, muszę wytrzymać ![]() idę jeść ![]() Grazin, nie czytaj takich głupości ! nie zamartwiaj się, musimy myśleć pozytywnie. Wszystko będzie dobrze !
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-03-24 o 09:56 |
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK; ja też witam, już jako ciężarówka pełną gębą - na w pełni zasłużonym (mam nadzieje
Wiesz, narazie to jeszcze to do mnie nie dociera, że do pracy wróce pewnie dopiero ok listopad-grudzień Nie mogę tego szczęścia ogarnąć ![]() mary poziomkowa; oo dziekuje za wymiary, właśnie chciałam mieć rozeznanie pi razy drzwi jak duża to ma być torba, a poza tym nie lubię mieć tak wszystkiego upchanego na maxa, ze w ogóle powietrze nawet nie ma jak krążyć ![]() Czyli muszę mieć większa ![]() a kuferek tez mam, taki wieekszy, który służył na kosmetyki na wakacje.. myslisz, ze nie wygłupię się jak wparuję do szpitala z torbą w jednej ręce a w drugiej z kuferkiem ? Mam taki http://allegro.pl/kuferek-samsonite-...522877494.html - nie jest to jakieś maleństwo ale na kosmetyki rewelacja. dzieki ze mi o nim przypomnialas Ciekawość to 1 stopień do piekła hihi ale ja też mam coś z ciekawości w sobie, wiec Cie rozumiem No to teraz do pełni szczęscia brakuje nam zdjęć Twoich majsterkowiczowych poczynań Pochwal się co tam zdiełałaś ![]() A co do nacinania, to kolezanka z pracy, ktora rodzila w tym szpitalu co ja, dokladnie powiedziala mi to samo co mowisz-ze lepiej naciac aniżeli peknac i jeszcze miec potem problemy. Mowila ze nie bolało, takie delikatne jakby uszczypnięcie Anulko, tylko się cieszyc, ze Mami niezniszczalna ! A te drobne krwawienia to pewnie standard? Wrzuć fotki potem co slicznego kupiłaś Zosi ![]() Taa na DK-1 cuda sie na drodze dzieja, ale zauwazyłam, że do południa jak jadę jest znacznie luźniej na drodze aniżeli po południu i wtedy mam wrazenie, ze TIRów mniej, ktory nie lubie Paulizia i wszystko gra z kompikiem? Naprawde jestem z Ciebie dumna jaka jestes wyedukowana informatycznie, bo ja do formatu przymierzałam sie juz ze 100 razy - powaznie Fajnie, ze nocka minela spokojnie ![]() atizku , ale jakieś parawny choć są, zapewniające odrobinę intymnosci?
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
Noc przetrwałam fajnie, w końcu dobrze spałam . Po obchodzie nic się nie zmieniło, lekarze chcą jak najdłużej utrzymac mnie na tej nospie, bo fenoterolu nie moga mi dac . Ale profesor jest dobrej myśli, planuje mnie wypuscic na początku kwietnia, żebym jeszcze troszkę w domku posiedziała ![]() Dziękujemy za kolejne miłe słowe, jesteście kochane A wiecie co u Dorki?
|
|
#2137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki
Cytat:
. Będzie m-dzy 10 a 11.30 Cytat:
Jeść musi; jeśli nie chce sama to musicie wmuszać w nią karmę - u kotów to bardzo ważne, bo szybko dochodzi do stłuszczenia wątroby. Cytat:
A mój cukier mnie dobija - wczoraj godzinę po kolacji (2 kanapki z serkiem twarożkowym i pomidorem) + gorzka herbata = 189 mg Daisy, szerokiej drogi! Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-24 o 10:02 |
|||
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
załuję ze tam weszłam, ale ciekawość była silniejsza.niech mi ktos idzie po pączka
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Jeden właśnie przyjechał
|
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() jak tam?? Eweska jak ty cudnie wygladasz, widzialm juz nieraz mamy w trojpaku ale Ty wygladasz kwitnaco brzusio cudnyyy
|
|
|
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() mala dzisiaj za chwile wnetrznosci wypruje swojej matce, tak szaleje ![]() Cytat:
Cytat:
to sa baaardzo rzadkie przypadki nie mozesz nawet tak myslec no! a tu moj pomalowany brzuch przez tz i polozna jakby mi ktos nie wierzyl, ze w SR malujemy brzuchy
|
||
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
aguś łady czadzior z tym malowaniem brzuchów
![]() nie wiedziałam ze takie rzeczy sie robi na SR. ![]() to są na prawde rzadkie przypadki??bo czytałam ze np cała ciąza dobrze przebiegała a dziecko sie owineło pepowiną, i udusiło. masakra jakas ![]() MoniaK zlej mnie. sama powinnam.
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe coz za arcydzielo
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, nie czytaj ! Tym bardziej, ze teraz jestesmy podwójnie wyczulone na takie historie i odbija się to tylko niekorzystnie na nas i na dzidziulach
Ja obudziłam sie o 4 i już niestety nie zasnęłam ![]() enchantresss, ooo Tobie tez smakowała? Mnie równiez bardzo i piłam ją z wielkim smakiem Trzymam kciuki za wyniki, koniecznie daj znam znac ![]() Listopadowa, dziekuję Ci za kocie wskazówki. Własnie Aliczka jest mocno zestresowana, bo jej pan,czyli dziadziuś jest już chyba 3 tydzień w szpitalu i jej duuzo gorsze samopoczucie pogorszyło się z chwilą, gdy dziadziuś wylądował w szpitalu. Mam nadzieje, że leki i zastrzyki jej pomogą, bo serce mi się kroi jak na nią patrze ![]() Wiesz co, mnie pan diabetolog powiedział, ze najwazniejsze aby cukier nie skakał powyżej 200. Ja też w ciagu ostatniego tygodnia (bo tyle sie mierzę) miałam, właściwie po niczym 165. Wierze Ci, jak Cie to dobija, bo ja już nie raz poryczałam się, gdy zjadłam wodę zabarwioną mlekiem z otrebami pszennymi a cukier, sru np 130. Momentami miałam tak, że bałam się cokolwiek zjeśc Robiłaś badanie A1C ? ( http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/a,i,15666,test_a1c_w_cukrzycy ) Daje obraz średniego w przeciągu ostatnich 3 msc. Ja wczoraj odebrałam wyniki. Ale Ci zazdroszczę tej frajdy oglądania nowych nabytków Czekamy na Twoje opinie dobry Violisiu
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja to bym prędzej coś zepsuła niż naprawiła![]() Gratuluję przespanej nocki i cieszę się że zdrówko wraca Cytat:
eweska za wizytę. Któraś jeszcze dzisiaj ma?ddaaiissyy bezpiecznej drogi za zwolnienieGrazin nie czytaj takich rzeczy !!
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-24 o 10:22 |
||
|
|
|
#2148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no robi sie robi, ale na ostatnich zajeciach tak dla jaj :d Cytat:
![]() Cytat:
3 sztuki i nie ma a to sa szminki, kredki takie do ciala dla dzieci itp wiec zeszlo bez problemu ![]() gusia dzieki
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-24 o 10:23 |
|||
|
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W grudniu zmieniły się kryteria. Mąż brał kredyt pół roku temu i mógł wziąć bez przeszkód 12 000. Wziął 3000, bo tyle potrzebowali jego rodzice. Teraz się okazało, że jak wszystko wzięli pod uwagę, to nie dostaniemy nic... Takie życie. Znalazłam kilka fajnych ofert autek, ale za chwilę zadzwonię do naszego mechanika i zapytam go, czy on może coś znalazł, albo czy przejedzie się ze mną po południu pooglądać niektóre. |
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, jaki brzusio !!!!!!!!!! piekny "obrazek" ale macie fajne zajęcia praktyczne
Ja SR zaczynam 05.04 Gusia, dziekuje Gotuję małżowi zurek by miał cokolowiek jeść po powrocie z pracy, bo ja do niego wróce dopiero we wtorek ![]() Zanim sie spakuje, wykąpsiam to jeszcze troszke czasu minie nim wyjade
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
musze isc do banku... na dodatek na nogach. ożesz kurde. chyba ze jakis autobus pojedzie...
co za masakra nie miec auta!!!! no to ide sie zbierac, buzka
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, myślę, że na luzie z tym kufrem. Chyba selekcji nie robią, co wolno, czego nie?:P
ja muszę tę moją pumkę, bo następna w kolejności jest wielka waliza na kółkach Zawsze biorę pumkę na fitness, albo służy jako podręczny do samolotu, ale żeby na 2-3 dni do szpitala z milionem rzeczy higienicznych? ![]() a ten kuferek mustelowy dla Hanki to pomieści wszystko, oprócz ciuszków, więc i tak spoko, bo same pieluchy zajmują sporo ![]() Reasumując, biorę torbę, torebkę [dużą ] i kuferek dla Hanutki, i tak, o!Ława do oglądania średnio ciekawa, zwykła, prosta, bez żadnych zdobień, rzeźb i innego szajsu, z jasnego drewna ![]() Ale porobię fotki kącika H., kiedy będzie gotowy, to wrzucę ![]() Grazin, niepotrzebnie czytasz takie rzeczy
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz skonczylam SR ![]() jestem przygotowana do porodu mg: :Pjutro KTG w poniedzialek wizyta uhuh
|
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin leć szybko i wracaj ostrożnie do nas
Mary, no takie ławy sa najładniejsze - zwykłe, proste i drewniane - bez cudów wianków ![]() i pamietam tez o zdjeciach Twojej sypialni a szlafrok to szpitala bierzecie Dziewczynki ? Wlasnie polecaja w DDTVN http://www.lagodnyporod.pl/ ale bede teraz na biezaco ze wszystkim ![]() andziot, u Ciebie dziś najcieplej w całej PL !!
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wy pieluchy pakujecie też w torbę? Bo ja biorę całą paczkę osobno i będzie sobie leżeć przy łóżku. Jakbym miała zapakować pieluchy w torbę to na pewno mi miejsca nie starczy
![]() Daisyy, ja biorę szlafrok
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() . Piękne malowidło![]() Fajnie, że masz takie atrakcje w SR Cytat:
. Zaraz zapoznam się z tematemNa razie paczka od jednego sprzedawcy przyszła - od tego http://allegro.pl/show_user.php?uid=5778854 Wszystko jest oki i szybciutko; więc śmiało polecam Tylko jedna pościel jakaś tak średnia... Ta pomarańczowa z dziećmi. Nie macie wrażenia, że te dzieci jakieś takie...przerażające Czy mnie odbija?Wklejam fotki, na jednym ze zdjęć skręcone łóżeczko. Trzy brakujące szczebelki leżą jeszcze gdzieś w piwnicy. Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-24 o 10:57 |
||
|
|
|
#2158 |
|
Wtajemniczenie
|
Graizn
![]() Daisy ja tez sie strasznie balam, ze zrobiecos nie tak, ale zaryzykowalam... z moja wiedza mialam 50% szans ze sie uda! Teraz wszystkohula jak nalezy. System mam tak jak na pocztaku... tylko nie mam zdjec brzuchow na szczescie sciagne sobie z Wizazu ![]() Agus piekne arcydzielo!!! ale i tak zazdraszczam Wam tej zabawy!!! ![]() Dziewczyny ja sobie wpisalam w ebaya HOSPITAL BAG i wyszlo mi mnostwo zapakowanych juz toreb dla mamy i dzidziusia. Wlacznie z pajacami, czapeczkami, kosmetykami, pieluchami itp. Sie nawet zastanawiam ![]() Gusiagatko Dobra lece sieszykowac, bo o11:30 wizytka ![]() moze kupie cos Antosiowi dzisiaj, ale
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Szlafrok biorę, ale nie wiem czy nie kupić jakiegoś takiego cienkiego i krótkiego, bo ten mój to całe miejsce w torbie zabiera. A torby nie chcę brać podróżnej tylko podręczny bagaż
![]() Paulizia, za dzisiejszą wizytę!
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-24 o 10:56 |
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa, to badanie zalecił mi diabetolog, na dodatek nie trzeba go robić na czczo.
Ale ładne zakupy ! Czy to coś w kolorze a`la łososiowym z bocianem to koszula nocna ? Swietne łózeczko, także chcę miec z szuflada, zawsze cos mozna dodatkowo schowac. Myslisz, ze np kołderka spokojnie tam wejdzie? Kapitalna żyrafa, bardzo fajny akcent - taki afrykanski I jeszcze powiedz mi co to jest, takie w ruloniku? MoniaK, ale taki cieniutki pewnie? Bo ja cholera mam taki gruuby i pewnie na czerwiec to za gruby ;/ Agusia, więc jesteś już zwarta i gotowa do porodu, pełną gębą ![]() Mykam pod prysznic - jak zwykle nie mogę się z Wami rozstac aby wsadzić 4litery w auto i smigac do domu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

gratuluje wyznaczonego terminu!!! czyli ja rodzę 1 dzień przed Tobą
a Ty masz starszą córcię - może jednak u mnie damy radę do 29.04 wytrzymać.
za wizytę.

nie zamartwiaj się, musimy myśleć pozytywnie. Wszystko będzie dobrze !

. Ale profesor jest dobrej myśli, planuje mnie wypuscic na początku kwietnia, żebym jeszcze troszkę w domku posiedziała
Czekamy na Ciebie fasolko

mg: :P
Czy mnie odbija?