|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
dziewczyny a czy badanie poziomu tej prolaktyny to można sobie zrobić bez skierowania w laboratorium?
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- gizmiatko zaczełam badać macicę i powiem wam że to jest łatwiejsze niż się spodziewałam bo nie sądziłam że tak łatwo odczytam jej sygnały od dzisiaj zaczyna mierzyć w takim razie w pochwie jak pod tą pachą nic nie daje gdzieś czytałam że można ale ufam bardziej wam niż jakiemuś tam artykułowi
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
O to fajnie, że jesteś z Kielc, mam bratnią dusze na wątku
Chodzę do Chamerskiego a ty?? Ja sama sobie zleciłam badania hormonów idziesz do laboratorium i mówisz co chcesz sobie zrobić. Becik_4 ja robiłam w Diagnostyce na Jagielońskiej płaciłam 20 zł.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2011-03-23 o 18:42 |
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
aga_bre obecnie odrzuca mnie od wielu rzeczy: jagurty, alkohol, wszelkie mięsa w sosie... podchodzi mi do gardla jak patrze na te rzeczy. Ale cytrynoweczką nie pogardze za te 1,5roku
|
|
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
THEFALL i jak tam?? Kurcze czekam, jakby to miała być moja beta
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do gina to byłam pare razy u Sojdy ona przyjmuje na fundusz na moim osiedlu i ma w gabinecie usg więc wszystko robiła mi na miejscu ale z ciążą to chyba pójdę do Piwońskiego bo poleciła mi go moja koleżanka jak leżała na kościuszki to powiedziała że super lekarz i mi go poleca ona już chodziła do Swiercza ale mówi że wybrała by teraz Piwońskiego ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- ninagg a jakie jeszcze robiłaś sobie badania poza tyą prolaktyną? Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2011-03-23 o 19:01 |
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam jeszcze: LH, FSH, ESTRADIOL, PROGESTERON i TSH w tym laboratorium mają pakiety i pakiecie jest taniej.
Krew pobierają 0d 7.00 do 12.00 Wyniki są tego samego dnia po 15.00. Ja chodzę do Chamerskiego, bo jest jednym z niewielu w Kielcach ginekologiem-endokrynologiem. Z ciążą to się zastanowię gdzie będę chodzić tu muszę jeszcze opinii posłuchać od znajomych.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2011-03-23 o 19:18 |
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc nawet nie tak sporo a święty spokój mam że wszystko jest ok bo nigdy nie robiłam takich badań muszę jeszcze tż na badanie nasienia wysłać ale z tego co wiem to już do przychodni na prostą musi iść dzięki za info fajnie że się tak zgadałyśmy zawsze to można się dowiedzieć czegoś bardziej konkretnego
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
TheFall czemu milczysz??
Gizmiatko witaj w klubie żon lipcowych ![]()
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
a TheFall była i znikła
|
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
Thefall nie jest w ciąży i nie chce jej się takich nowin pisać eh
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie bybylo spedzic rocznice w 4 ;] hyhy
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
Kochana w następnym cyklu na pewno się uda!!!! trzymam kciukorasy
|
#2654 |
|
Raczkowanie
|
Nie martw się
W następnym cyklu NAPEWNO się uda. MUSI się udać
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceny w pakiecie: Progesteron 19.73 poza pakietem 22 Estradiol 19.73 poza pakietem 22 FSH 18.83 poza pakietem 21 LH 18.83 poza pakietem 21 Prolaktyna 19.73 poza pakietem 22( i tu Cię wprowadziłam w błąd mówiąc 20) TSH 16.15 poza pakietem 18 Ja też takich badan nigdy nie robiłam i doszłam do wniosku, że lepiej zrobić dla własnego zdrowia. Wyniki badań nie wyszły najlepsze, dostałam leki i jak będę się leczyć to tarczyca czy prolaktyna w zajściu w ciąże mi nie przeszkodzą. Te badania najlepiej wykonać w 3 dniu cyklu z wyjątkiem (prolaktyny i TSH one niezależnie od dnia) |
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
the fall - nie smutas sie -my tu jestesmy od wpsirania sie kochana ! jelsi teraz sie nie udalo, uda sie nastepnym razem ! nie ma sie co załamywac tylko tu wypisywac smutaski ;]
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałaś rano, że też masz problemy z Prolaktyną. Masz prolaktynę czynnościowa czy normalną?
|
|
|
|
#2658 |
|
Rozeznanie
|
TheFall tak mi przykro...naprawdę trzymałam kciuki żeby się udało. Pewnie jesteś zła na cały świat, ale to za parę dni przejdzie...
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
TheFall nic sie nie martw, na pewno damy rade w tym roku, wszystkie razem, spokojnie, kolejny cykl przed nami! musi sie nam udać!!
Bo jak nie Nam - Staraczkom Wizażowym! to komu?!! Śle moc uścisków! Trzymaj się Swoją drogą wredna @ no bezczelna- nikt jej nie zapraszał
|
|
|
|
#2660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam mocno!Cześć ninagg, bardzo mi się podoba Twoje pozytywne podejście, tak trzymać Co do termometrów to dla mnie te elektroniczne są do kitu Próbowałam się do nich przekonać, odejmować te parę kresek, ale moja wściekłość sięgnęła zenitu, kiedy mój syn w wieku 7 mies. był pierwszy raz w życiu był chory i elektroniczny pokazał 37,3, a ja nawet dotykając syna ręką czułam, że ma więcej. Zmierzyłam więc rtęciowym przez 10 min, co nie było łatwe przy chorym niemowlęciu i było 39. Spanikowałam, wsiedliśmy w taksówkę i jazda na pogotowie. Teraz chucham i dmucham na mój ostatni rtęciowy i modlę się, żeby mi się nie rozbił, bo u mnie w mieście nie sprzedają już |
|
|
|
|
#2661 |
|
Rozeznanie
|
TheFall
tak mi przykro Jak ci to przyniesie ulge to wykrzycz tu całą złość na ten świat i trzymaj się dzielnie!
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-03-23 o 23:02 |
|
|
|
#2662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
The fall , trzymam mocno kciuki za następny cykl. Ja powtórzyłam test druga kreseczka jest już dobrze widoczna ale nadal bardzo blada. Niestety mój aparat nie może złapać ostrości na teście i nic nie widać na zdjęciach.
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
TheFall, trzymaj się. U mnie to samo, w tym m-cu już testowania nie będzie
|
|
|
|
#2664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny u mnie dzisiaj 13 dzień cyklu a ja nadal plamię już mniej ale jednak. Czasem jest to jakby zabarwiony krwią śluz nie wiem już o co chodzi...
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Olacia1821, może wybierz się do lekarza z tymi plamieniami, bo to jest dziwne plamic cały czas po @
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z elektronicznych mam microlifa i jedyny, który mierzy mi normalną temperaturę i jest polecany jako zamiennik jak ktoś niema rtęciowego przy NPR. A z autopsji wiem, że większość elektronicznych pokazuje bzdury.
|
|
|
|
#2667 |
|
BAN stały
|
Wczoraj juz nie zgladalam bo padnieta po pracy bylam i usnela z dzieckiem o 21.00.
Thefall wiem co czujesz, ja juz sie oswoilam z ta mysla, po 6 dniach od przyjscia @ jestem pelna optymizmu i wiary, ze w tym roku wszystkim nam sie uda Olcia dziwne te plamienia lepiej umow sie na wizytre do ginekologa.
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet nie liczę na II kreski w tym miesiącu... mieliśmy za dużo na głowie i nie wydaje mi się żeby coś wyszło..
TheFall - nie martw się. Jak nie teraz to następnym razem Będzie dobrze... musi być
|
|
#2669 |
|
Raczkowanie
|
Ja od wczorajszego wieczoru umieram. Strasznie mnie bolą jajniki mimo 22d.c. Próbowaliśmy wczoraj z moim Tż sie przytulać, ale tak bolało, że nic z tego nie wyszło
umówiłam się do gin na 12.04, ciekawe co mi powie...
|
|
|
|
#2670 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
kurcze nie nadążam z Wami pisać ale rzetelnie odczytuję co drugi dzień wszystkie moje zaległości. Przeżywam te Wasze cykle jak wariatka jakaś...wczoraj na szkoleniu trener tłumaczy coś o komunikacji a ja sie zastanawiam jak tam Kwiatek, co z Thefall..... - uzależniacie dziewczyny! ![]() My planujemy staranka od maja - zobaczymy jak bedzie bo tak jak wcześniej powiedziałam, zyje na maksymalnym streesie a i choróbska mnie nie omijają ![]() Postanowiłam napisać bo już od niepamiętam ilu lat leczę prolaktynę i tarczycę. Wszystkie piszecie o Bromergonie - ja osobiscie biorę Dostinex i bardzo ładnie mi tą prolaktynę zbił (a bierze się go tylko raz w tygodniu - ja biore 1/4 tabletki, a w drugiej fazie cyklu 1/2). biorę też euthyrox na tarczycę i powiem Wam że bardzo długo wszystko miałam w normie a potem zaczełam się odchudzać przed ślubem..... i wszystko szlag trafił Schudłam 10 kg ale @ zaczeła świrować Od tamtej pory biore tą zwiększoną dawkę dostinexu w drugiej cz. cyklu - ale cały czas mam problem z FT4 (to drugi hormon tarczycy, który się bada - podobno nie aż tak ważny jak tsh).No i miałam jedno usg dowcipne w momencie kiedy powinnam mieć jajeczkowanie i nie było tam żadnego śladu owulacji co prawda to było w listopadzie. Załamałam się ale Pani gin mnie pocieszała, ze nawet u zdrowych nie każdy cykl jest z owu.Generalnie mam teraz problem bo po tekście mojej (co prawda przesympatycznej) Pani ginekolog, ze "No wie Pani my ginekolodzy tak nie bardzo ogarniamy sprawy z prolaktyna, przysadką i tarczycą..." stwierdziłąm, ze choć przemiła babeczka to trzeba szukac jakiegoś ginekologa-endokrynologa coby było skuteczniejz tym dzidziusiem. Zaczełam szukać po forach - ale w Gdańsku o wszystkich których znalazłam są negatywne opinie lub mieszane ale np. przy tcyh mieszanych to ja tych lekarzy znam i sama mam negatywna No i teraz nie wiem co robić....A generalnie przed minutką zadzwonił mój tz i powiedział, ze taki kolega jego który nam robił szafy nie żyje a ostatnim razem jak był u nas dokańczać to przyszedł z taką słodką córeczką 1,5 roczku Biedne maleństwo i jego żona załamka. Po takich wiadomosciach człowik inaczej podchodzi do tego co ma .... eh...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

od dzisiaj zaczyna mierzyć w takim razie w pochwie jak pod tą pachą nic nie daje gdzieś czytałam że można ale ufam bardziej wam niż jakiemuś tam artykułowi

no bezczelna- nikt jej nie zapraszał
trzymam mocno!
Jak ci to przyniesie ulge to wykrzycz tu całą złość na ten świat i trzymaj się dzielnie!

ale @ zaczeła świrować
Od tamtej pory biore tą zwiększoną dawkę dostinexu w drugiej cz. cyklu - ale cały czas mam problem z FT4 (to drugi hormon tarczycy, który się bada - podobno nie aż tak ważny jak tsh).