Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 10:56   #3901
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Chatka ja już też przestaje tam pisać i to czytać bo aż ręce opadają skoro każda wiadomość sprowadzana jest do kwestii pieniędzy choćby nawet ich nie dotyczyła a małżeństwo sprowadzane jest do załatwienia kwestii formalnych lub jest decyzją "wiesz bo jesteśmy tyle lat razem weźmy ślub ale i tak pewnie za kilka lat się rozwiedziemy"
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 10:59   #3902
ibyza
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

dziewczyny, które znalazły pracę GRATULACJE

a jeśli chodzi o kolor włosów to mi się marzy taki jasny brązik: http://www.syoss.pl/index.php?id=146 lub cos takiego http://www.goldmax.pl/farba-garnier-...az-p-4193.html

narazie mam włoski koloru ciemny brąz, nawet bardzo ciemny ;/ ale po świętach będę robić dekoloryzację- już się na to zdecydowałam i malować właśnie na jeden z tych kolorków ale może wybiorę jeszcze jaśniejszy np: http://www.syoss.pl/index.php?id=130 , żeby w razie czegowyszły jaśniejsze, bo boję się, że jak pomaluję jakimś brązem to mi wyjdą ciemne znów.
Właśnie ten taki ciemny brąz , który mam obecnie to było farbowane jasnym brązem na nie dość ciemnych włoskach i od razu po zmyciu farby to włosy były czarne. Teraz już się zmyły do ciemnego ciemnego brązu... ale chcę je i tak rozjaśnić
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:00   #3903
baskaeta
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny

Wszystkim szukającym gratuluję znalezienia pracy ale co do wyboru też bym wolała pracę biurową z tego względu że później cięzko się "wbić" do dobrej pracy biurowej jeśli np kiedyś byłaś zatrudniona w innym charakterze pracy w sensie bardziej fizycznym to będziesz miała później naprawdę problem. Wiem po moich koleżnakach

Nena 1984 gratuluję sukienki <jupi> już niedługo ją zobaczysz Pochwal się nią od razu koniecznie

jagodzia133 ja też niedługo zaczne odchudzanko Tylko ze ja to idę do dietetyka - już postanowiłam - nigdy nie byłam więc sprobuję he he ciekawe jak ja będę spadać z wagi

Dziewczyny pierwszy kwartał tego roku już prawie za Nami jeszcze tylko kilka miesięcy i Nasz ukochany i wyczekiwany 2012
Stary 2011-03-24, 11:14   #3904
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Witam kochane PM-ki Nie było mnie kilka dni, bo mam mnóstwo spraw związanych z przeprowadzką i mi czasu brakuje. Wpadłam powiedzieć, że jutro już wyjeżdżam Nie będzie mnie znowu jakiś czas, bo nie wiem jak szybko będę miała tam internet. Jak tylko będzie to od razu do Was zajrzę Tak pędzicie z postami to pewnie będzie na mnie czekać kolejna część Trzymajcie się cieplutko i trzymajcie kciuki by się udało nam tam lepsze życie ułożyć
Jasne, ze bedziemy trzymac kciukasy! Mam nadzieje, ze szybko sie zaaklimatyzujecie w nowym mieście I ze bedziecie mega zadowoleni z podjetej decyzji! Do uslyszenia w takim razie

Cytat:
Napisane przez Karinkaa88 Pokaż wiadomość
Dzień jakiś dzisiaj taki hmmmm... ale po pracy lece zaklepać sobie termin mszy wiec 3majcie kciuki zeby w tym terminie nie było jeszcze nic zaklepane i żebym była pierwsza haha

buziole dla Wszystkim Dziewczyn
Ja idę jutro i też się troszke denerwuje czy aby 1) nikt sie nie zapisal na nasza godzine, 2) żeby mnie w ogóle zapisał tak dużo do przodu Ale w końcu studiuję PR! Jak ja go nie przekonam, to kto?! :P
Trzymam kciuki, zebyscie Wy zapisali sie na wymarzoną godzinkę

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Za mną też chodziła miedź, albo może nawet taki rudawy, ale ostatecznie fryzjerka przekonała mnie że nie bedzie mi pasować i jest gorzka czekolada. Ale cały czas chodzi za mną ten kolorek, pięknie w słońcu wygląda Gratuluję kamerzysty...teraz to już z górki będzie
Ja mam właśnie taką rudawą miedź już od trzech miesiecy i jestem straaasznie zadowolona. Chyba nareszcie odnalazłam swój kolor Bo tak to troszke eksperymentowałyśmy z moją fryzjerką. Sama nie wiedziałam za bardzo czego chce i choc te wszystkie rude, miodowe i inne kolory naprawde mi pasowały i dobrze sie w nich czułam, to jednak gdy zobaczyłam na głowie, to co mam teraz, to wiedziałam, ze to jest to Ah, jak fryzjer potrafi poprawić humor )

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
A mnie słuchajcie taka makabryczna alergia dopadła od rana, że zdycham... Całą głowę, mam wrażenie, mam zafaflunioną, oczy swędzą, a dmuchanie nosa niemal nic nie daje, a i tak muszę dmuchać... Teraz już wiem, że WIOSNA JEST - na 100%.
Łączę się z Tobą w bólu. Też jestem alergiczką Nie myślałaś o odczulaniu?

Dziewczynki, dziś po południu jestem umówiona na spotkanie z przyjaciółką Ah, nie mogę się doczekać!
Poza tym, TZ już prawie prace mgr skończył! Ten to ma motorek w rękach! Teraz została mu już tylko kosmetyka! Alez jestem z Niego duuuuumna
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:19   #3905
ewika19
Zadomowienie

(kicia)- ja też ostatnio co zrobiłam to zaklepałam godzinę w kościele w styczniu. I od tego czasu taka cisza z sprawami ślubnymi. I przypuszczam, że do wakacji już nic się nie wydarzy :/ Potem to zaczniemy szukać samochodu do ślubu i tego skrzypka do kościoła.
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:25   #3906
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Witam kochane PM-ki Nie było mnie kilka dni, bo mam mnóstwo spraw związanych z przeprowadzką i mi czasu brakuje. Wpadłam powiedzieć, że jutro już wyjeżdżam Nie będzie mnie znowu jakiś czas, bo nie wiem jak szybko będę miała tam internet. Jak tylko będzie to od razu do Was zajrzę Tak pędzicie z postami to pewnie będzie na mnie czekać kolejna część Trzymajcie się cieplutko i trzymajcie kciuki by się udało nam tam lepsze życie ułożyć
Więc nie pozostaje mi nic innego tylko życzyć powodzenia i trzymać kciukasy!!!! Nattiv zobaczysz uda Wam się i życie będzie piękniejsze

Cytat:
Napisane przez Karinkaa88 Pokaż wiadomość
...
Dzień jakiś dzisiaj taki hmmmm... ale po pracy lece zaklepać sobie termin mszy wiec 3majcie kciuki zeby w tym terminie nie było jeszcze nic zaklepane i żebym była pierwsza haha

buziole dla Wszystkim Dziewczyn
trzymam. Tutaj też będę optymistką- uda się na pewno!!!! Ksiądz ładnie w kalendarzyku zapisze i będziesz miała kolejną sprawę załatwioną- najważniejszą

[QUOTE=beat@;25926565]...
a ja zaraz wychodzę do pracy. pierwszy dzień. daleko nie mam do raptem jakieś 10 minut na piechotkę ale wolę być ciut szybciej. Mam lekkiego nerwa, czuję w brzuszku taki ucisk. Trzymajcie kciuki dziś [/QUOTE
Powodzenia!!!! Będzie dobrze i czekam na wrażenia po

Chatka współczuję alergii. Mój kochany też ma, tylko jeszcze nie określili na co. Łazi ze łzawiącymi oczami, kicha non stop, obawiam się, że to na kocią sierść. Mam 2 kicie w domu, te sie do niego kleją, a biedak później opuchnięty chodzi. I na pewno ma uczulenie na ślinę psów i kotów, od razu mu wysypka wyskakuje. o tego jeszcze jakieś pyłki... i ma chłopina na starość
Gdyby się jednak okazało, że na 100% to uczulenie na sierść, to ja se życia bez kotów nie wyobrażam

Co do kolorków na włosy. Zawsze chciałam mieć ognisty rudy, albo czekoladowy brąz. Jestem naturalną blondynką, jasną blondynką i boję się zmiany. Później mogę żałować. Tak samo jak chciałabym się ściąć na wysokość żuchwy.... Ale dopiero po ślubie. Tym eksperymentującym z kolorami i długością zazdroszczę, bo samej mi odwagi brak...

Miłego dnia!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:31   #3907
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z was jest może z Kielc??
JA!!

Dziewczyny nadrobiłam wszystko, ale nie mam siły odpisać;P
Stary 2011-03-24, 11:31   #3908
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
a ja zaraz wychodzę do pracy. pierwszy dzień. daleko nie mam do raptem jakieś 10 minut na piechotkę ale wolę być ciut szybciej. Mam lekkiego nerwa, czuję w brzuszku taki ucisk. Trzymajcie kciuki dziś
Będzie dobrze zobaczysz daj znać potem jak pierwsze wrażenia

Dzięki dziewczyny, że mnie wspieracie w wiadomej sprawie A ja dziś w pracy w końcu mam luzy i mogę spokojnie posiedzieć na forum...uff dobrze że już czwartek

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:33   #3909
(kicia)
Zakorzenienie

gosza_m też jestem blondynką ciemną i strasznie nie lubię mojego koloru. Chciałam przefarbować na jasny brąz ew jakoś rozjaśnić te włosy ale taka wojna była w domu że odpuściłam. Mój tata uważa że włosy malują stare baby i jest przeciwnikiem tego bo moja siostra miała grube włosy a potem farbowała i je zniszczyła. A ja i tak mam cienkie włosy które się źle układają więc chyba raczej jakoś strasznie by nie zniszczyły się. Może po ślubie coś zmienię

Stary 2011-03-24, 11:40   #3910
evoonia86
Zakorzenienie

ja do ślubu musze je jakoś doprowadzić do jednego koloru, bo mam teraz trochę odrostów i zastanawiam się właśnie nad kolorem. ufarbuje teraz, żeby to jakoś jednolicie wyglądało i przed weselem pewnie poprawię, żeby był taki świeższy kolorek
Stary 2011-03-24, 12:02   #3911
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Łączę się z Tobą w bólu. Też jestem alergiczką Nie myślałaś o odczulaniu?

Poza tym, TZ już prawie prace mgr skończył! Ten to ma motorek w rękach! Teraz została mu już tylko kosmetyka! Alez jestem z Niego duuuuumna
Eh, nachodziłam się do lekarza już z tym tyle razy.... i Robili mi testów, a testów. Wyszły jakieś drzewka, ale to jeszcze nie wszystko, więc kolejne testy... Przy czym jako, że to w szpitalu, to każda wizyta to jakieś 4, 5 godzin siedzenia na korytarzu i czekania na 5-10minutową wizytę. Ostatecznie nie ustalono, co tak naprawdę mnie uczula, więc jak tu zrobić odczulanie. Darowałam sobie i po prostu biorę teraz leki na alergię cały rok.
A Ty się odczulałaś?

Mój TŻ też w weekend skończył pisać, też jestem strasznie dumna z Niego Teraz jeszcze 4go egzamin u tego ch**a i potem juz obrona! nareszcie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Chatka współczuję alergii. Mój kochany też ma, tylko jeszcze nie określili na co. Łazi ze łzawiącymi oczami, kicha non stop, obawiam się, że to na kocią sierść. Mam 2 kicie w domu, te sie do niego kleją, a biedak później opuchnięty chodzi. I na pewno ma uczulenie na ślinę psów i kotów, od razu mu wysypka wyskakuje. o tego jeszcze jakieś pyłki... i ma chłopina na starość
Gdyby się jednak okazało, że na 100% to uczulenie na sierść, to ja se życia bez kotów nie wyobrażam
Obawiam się, że niestety to, co Twój TŻ ma, to silna alergia na zwierzaki... jeśli tak reaguje, to na pewno to. Ale może dzięki temu, że łatwo zdiagnozować, to uda się Go odczulić. 3mam za to kciuki

Co do koloru włosów, jestem naturalną blondi i dobrze mi z tym nigdy nie chciałam farbować włosów, nie mam zupełnie takiej potrzeby. Zresztą moje włosy i tak nie są jakieś bujne, wolę ich nie dobijać farbowaniem jednak niszczy to włosy....

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 12:10   #3912
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Eh, nachodziłam się do lekarza już z tym tyle razy.... i Robili mi testów, a testów. Wyszły jakieś drzewka, ale to jeszcze nie wszystko, więc kolejne testy... Przy czym jako, że to w szpitalu, to każda wizyta to jakieś 4, 5 godzin siedzenia na korytarzu i czekania na 5-10minutową wizytę. Ostatecznie nie ustalono, co tak naprawdę mnie uczula, więc jak tu zrobić odczulanie. Darowałam sobie i po prostu biorę teraz leki na alergię cały rok.
A Ty się odczulałaś?

Mój TŻ też w weekend skończył pisać, też jestem strasznie dumna z Niego Teraz jeszcze 4go egzamin u tego ch**a i potem juz obrona! nareszcie
Ja mam na sierc kotów i psów, 3 rodzaje pyłków (trawy, drzewa), roztocza, pióra ptaków .. Najgorsze jest to, że u TZ w Polsce maja 2 koty i za każdym razem jak tam jestem, to umieram. Muszę wychodzic średnio co 2 godziny na pół godzinny spacer, bo strasznie łzawia mi oczy, nos mam całkowicie zatkany, a przy dłuższym 'posiedzeniu' z Miką i Melą po prostu nie mam czym oddychać. Straszne
Co do odczulania, to bardzo chce, skoro juz mi jasno sprecyzowani co mnie uczula. Jednak na Wyspach się tego nie stosuje, a w pierwszej fazie odczulania trzeba brać zastrzyki co 3 tygodnie, a ja nie jestem w stanie sobie pozwolić, zeby latać z taką częstotliwością do Polski. Dlatego planuej to zrobić zaraz po powrocie do Polski, albo w jakieś wakacje, gdy będę wiedziała, ze 3-4 miesiace będę na miejscu. Bo wiadomo, ze odczulanie jest bardziej skuteczne im jest sie młodszym, wiec tez nie chce czekać w nieskończonść ..
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 12:13   #3913
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam na sierc kotów i psów, 3 rodzaje pyłków (trawy, drzewa), roztocza, pióra ptaków .. Najgorsze jest to, że u TZ w Polsce maja 2 koty i za każdym razem jak tam jestem, to umieram. Muszę wychodzic średnio co 2 godziny na pół godzinny spacer, bo strasznie łzawia mi oczy, nos mam całkowicie zatkany, a przy dłuższym 'posiedzeniu' z Miką i Melą po prostu nie mam czym oddychać. Straszne
Co do odczulania, to bardzo chce, skoro juz mi jasno sprecyzowani co mnie uczula. Jednak na Wyspach się tego nie stosuje, a w pierwszej fazie odczulania trzeba brać zastrzyki co 3 tygodnie, a ja nie jestem w stanie sobie pozwolić, zeby latać z taką częstotliwością do Polski. Dlatego planuej to zrobić zaraz po powrocie do Polski, albo w jakieś wakacje, gdy będę wiedziała, ze 3-4 miesiace będę na miejscu. Bo wiadomo, ze odczulanie jest bardziej skuteczne im jest sie młodszym, wiec tez nie chce czekać w nieskończonść ..

ojej jak ja CI współczuję. Nie wyobrażam sobie życia bez zwierzaka. Mam juz trzeciego psa TŻ ma królika i jeszcze jak się wyprowadzę chcemy sobie pieska kupić do domku naszego. Odczulanie to najlepszy pomysł

Stary 2011-03-24, 12:15   #3914
ewika19
Zadomowienie

Post Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Moje naturalne włosy to taki średni brąz. Rok temu farbowałam włosy na ciemny brąz który wyszedł mi czarny. Próbowałam zrównać kolor jednak jakoś nie bardzo mi to wychodzi :/ a dekoloryzacji się boję gdyż mam strasznie słabe włosy, a z tego co czytałam to je to osłabia. Więc teraz już nie farbuję i chodzę z ogromnymi odrostami. Od czasu do czasu chodzę ścinać je więc za jakiś czas już ich nie powinno być .

Zostało mi 520 dni ale pędzi ten czas

Edytowane przez ewika19
Czas edycji: 2011-03-24 o 12:16
Stary 2011-03-24, 12:18   #3915
(kicia)
Zakorzenienie

u mnie już tylko 478 !!

Stary 2011-03-24, 12:20   #3916
baskaeta
Zadomowienie

u mnie 443
Stary 2011-03-24, 12:21   #3917
ibyza
Wtajemniczenie

ja mam grube włosy, też się bałam dekoloryzacji, ale kurcze ja mam włosy do połowy pleców, i jakoś nie chce ścinać- lubię długie, może mi sie jeszcze odmnieni kiedyś ale narazie zostaje przy tych, zrobię dekoloryzację, końce zetnę po tym zabiegu i będe odżywiać, odżywiać i jeszcze raz odżywiać w szczególności naturalnymi sposobami, zreszta wiedząc, że jednak jestem zdecydowana na tą dekoloryzacje, to już zaczęłam odżywiać przestałam suszyć i w ogóle nie prostuję włosów chcę żeby były mocniejsze w czasie tego zabiegu i żebym nie odczuła tak tego zniszczenia tych włosków
Stary 2011-03-24, 12:22   #3918
(kicia)
Zakorzenienie

ale lepiej brzmi 1 rok 3 msc 20 dni

ja mam teraz włosy do łopatek i mnie coś trafia już są za długie... a za rok będę całkiem zarośnięta. Ale muszę wytrzymać

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-24 o 12:29
Stary 2011-03-24, 12:23   #3919
baskaeta
Zadomowienie

też jestem brunetką
też kiedyś przefarbowano mnie na smolisty czarny
każda brunetka chyba kiedyś miała ten problem
ech...
Stary 2011-03-24, 12:24   #3920
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
jejku ale ci współczuję nie wyobrażam sobie życia bez pieska. Mam mojego maxa kochanego i jak już będziemy z TŻtem mieć własny dom to na pewno kupimy jakiegoś maluszka.
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
u mnie już tylko 478 !!
A mi 422 ;p ;p ;p
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2011-03-24 o 12:28
jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 12:27   #3921
ewika19
Zadomowienie

Post Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
ja mam grube włosy, też się bałam dekoloryzacji, ale kurcze ja mam włosy do połowy pleców, i jakoś nie chce ścinać- lubię długie, może mi sie jeszcze odmnieni kiedyś ale narazie zostaje przy tych, zrobię dekoloryzację, końce zetnę po tym zabiegu i będe odżywiać, odżywiać i jeszcze raz odżywiać w szczególności naturalnymi sposobami, zreszta wiedząc, że jednak jestem zdecydowana na tą dekoloryzacje, to już zaczęłam odżywiać przestałam suszyć i w ogóle nie prostuję włosów chcę żeby były mocniejsze w czasie tego zabiegu i żebym nie odczuła tak tego zniszczenia tych włosków
Super się masz, że masz takie mocne włosy. Ja przez pewien okres czasu miałam włosy które były rozdwojone (powiedziałabym nawet, że rozpięcione jak nie więcej ) w każdym możliwym miejscu. I potem zaczęłam bardzo dbać o swoje włosy, przestałam prostować, suszyć, odżywiałam je dodatkowo i teraz już widzę efekty. Jednak na razie boję się, że znowu będą takie jak kiedyś więc pościnam je trochę... Ale aż Ci zazdroszczę tej dekoloryzacji
Stary 2011-03-24, 12:31   #3922
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Uch, to masz paskudnie... Ja na szczęście nie mam na zwierzaki, nie mam też na pleśń, ani kurz (wg. testów, chociaż ja bym polemizowała czasami), ogólnie to wykryto mi na 3 drzewa - brzozę, olchę i topolę. Więc wiosna i lato są najgorsze, tzn. lato jeszcze jeszcze, ale wiosna to koszmar... Odczulaj się, jeśli tylko możesz, bo męczyć się tak, jak my się męczymy to jest wbrew naturze i jakiemukolwiek ludzkiemu prawu...

U mnie 492

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-03-24 o 12:32
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 12:38   #3923
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Super się masz, że masz takie mocne włosy. Ja przez pewien okres czasu miałam włosy które były rozdwojone (powiedziałabym nawet, że rozpięcione jak nie więcej ) w każdym możliwym miejscu. I potem zaczęłam bardzo dbać o swoje włosy, przestałam prostować, suszyć, odżywiałam je dodatkowo i teraz już widzę efekty. Jednak na razie boję się, że znowu będą takie jak kiedyś więc pościnam je trochę... Ale aż Ci zazdroszczę tej dekoloryzacji
'

jeszcze dużo czasu jest, ale po prostu już będę kupować produkty powoli i pójdę z nimi do fryzjera - taniej mnie wyjdzie, A już zaczynam kupować ,żeby na raz nie poczuć straty takiej dużej sumy pieniędzy, a że mam włosy długie i grube to niestety wszystkiego muszę kupować x 2 - to taki minus długich włosów... i ogólnie dekoloryzator już wybrałam, w następnym tygodniu będę chyba zamawiać a potem za kolejne 2 tyg kupię sobie farbę, narazie zastanawiam się jeszcze nad kilkoma odcieniami ale chyba jednak kupie http://www.syoss.pl/index.php?id=130 (jestem już praktycznie pewna na 88% co do tego odcienia i wtedy on mi wyjdzie trochę ciemniejszy niż na opakowaniu i powinno być dobrze
Stary 2011-03-24, 12:46   #3924
Madziuniusia
Zakorzenienie

a mi zostalo 527:P
Stary 2011-03-24, 12:46   #3925
jagodzia133
Zakorzenienie

ja powiem tak. Od 15 roku życia rozjaśniałam włosy (z ciemnego blondu prawie jasnego brązu do extra blond - prawie białe ;p). Przefarbowałam się na jasny brąz we wrześniu i od tamtego momentu nic z nimi nie robię. To że włosy były rozjaśniane wiadomo farba zbytnio się potem nie trzyma na takich włosach. Tam gdzie miałam blond ten jasny kolor mi się trochę sprał i mam taki blond jak kawa z mlekiem coś takiego a swoje włosy odrosty tak mają już z 7cm są taki ciemny blond/jasny brąz. I nie wem co dalej robić?? Narazie nic z nimi nie robię bo chcę żeby odżyły. Po tylu latach rozjaśniania stały się łamliwe, przepaliły się na mokro rozjaśnionego włosa mogłam rozciągnąć z 10cm do 15. Także makabra. Dziewczyny sama sprawdziłam na swojej skórze i nie polecam rozjaśniania. W ciągu pół roku włosy mi urosły o 7cm to dużo czy mało??
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-24, 12:49   #3926
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
W ciągu pół roku włosy mi urosły o 7cm to dużo czy mało??
Ja kiedyś czytałam, że włosy rosną 1cm na miesiąc, ale czy to prawda
Stary 2011-03-24, 12:53   #3927
ibyza
Wtajemniczenie

jagodzia ale ja mówię o rozjaśnieniu ale dekoloryzatorem, to trochę co innego niż rozjaśniacz, dekoloryzator działa tylko na farbę nie narusza naturalnego włosa (wiadomo jeśli ktoś długo farbował włosy i to jeszcze na ciemne kolory, to włosy się zniszczą, bo są przeżarte farbą) a rozjaśniacz wnika we włos więc od momentu nałożenia wysusza włos.
ja nie mogłabym sobie pozwolić na zapuszczenie i nie malowanie włosów bo po tym szmponie koloryzującym palette jasny brąz, ten kolor czarny- który wyszedł praktycznie sie nie wymywa, tylko torszeczkę, ale to jak już pisałam doszedł do baaaaardzo ciemnego brązu i ani rusz a swoje włoski mam taki mysi blond, więc jak mam odrost to to po prostu tragicznie wygląda.
Stary 2011-03-24, 13:10   #3928
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
jagodzia ale ja mówię o rozjaśnieniu ale dekoloryzatorem, to trochę co innego niż rozjaśniacz, dekoloryzator działa tylko na farbę nie narusza naturalnego włosa (wiadomo jeśli ktoś długo farbował włosy i to jeszcze na ciemne kolory, to włosy się zniszczą, bo są przeżarte farbą) a rozjaśniacz wnika we włos więc od momentu nałożenia wysusza włos.
ja nie mogłabym sobie pozwolić na zapuszczenie i nie malowanie włosów bo po tym szmponie koloryzującym palette jasny brąz, ten kolor czarny- który wyszedł praktycznie sie nie wymywa, tylko torszeczkę, ale to jak już pisałam doszedł do baaaaardzo ciemnego brązu i ani rusz a swoje włoski mam taki mysi blond, więc jak mam odrost to to po prostu tragicznie wygląda.
źle mnie zrozumiałaś. Ja cię nie neguję ale tam zaczął się temat o włosach to napisałam swoją historię żeby was przestrzec jakby któraś wpadła na głupi pomysł rozjaśniania włosów.
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-24, 13:16   #3929
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
źle mnie zrozumiałaś. Ja cię nie neguję ale tam zaczął się temat o włosach to napisałam swoją historię żeby was przestrzec jakby któraś wpadła na głupi pomysł rozjaśniania włosów.
Moja przyjaciółka kiedyś (za czasów gimnazjum) rozjaśniła sobie włosy i miała je dosłownie białe (ogólnie wcześniej miała jasny brąz). A najlepsze, że jej tata nawet nie zauważył ;P
Stary 2011-03-24, 13:26   #3930
ibyza
Wtajemniczenie

jagodzia zwracam honor żle zrozumiałam

ale powiem Ci, że ja też kiedyś rozjaśniałam włosy dobre 5 lat co 2-3 miesiące i nie miałam strasznie zniszczonych ale jak zaczęłam malować na jeden kolor to włoski odżyły... i tak sie błyszczały dopóki nie użyłam tj Paletty

o znalazłam kolejny odcień color&shine garniera nr 7- blond

Edytowane przez ibyza
Czas edycji: 2011-03-24 o 13:27
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości