|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
a najważniejsze, że dzieci jednak nie straszą ![]() Cytat:
. Kompletnie nie wiem, jak zaczyna się poródkochana, skontaktuj się z lekarzem, lepiej dmuchać na zimne |
||
|
|
|
#2192 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
albo zrób jak Aga pisała, podobno jest to dobry sposób. Jeśli w ciągu godziny nic ci się nie poprawi to ja bym skonsultowała to z lekarzem. |
|
|
|
|
#2193 |
|
Zadomowienie
|
Matall w moim szpitalu nie ma takiego oddzialu wiec wiele by mi nie pomogli tylko wyslali pewnie dow wojewodzkiego do siedlec, jak cos sie bedzie dzialo to juz wole jechac tam gdzie moj lekarz, tak samo daleko w oba miejjsca mam bo na takiej dziurze mieszkam.
Postaram sie odezwac do wieczora, w razie co moj nr w klubie jest jakbym sie nie odezwala. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- I dziekuje ,ze mnie wspieracie, uciekam
|
#2194 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wam
wczoraj zacytowalam was i mi wszystko zjadlo, dzisiaj mi ledwo net dziala z tego co pamietam: moria44 fajnie, ze poznałaś date porodu, ten miesiąc na pewno Igusia wytrzyma to ci sie trafi zajączek wielkanocny![]() aguś87 ale ty masz fajnie w tej szkole rodzenia, zeby brzusie malować ![]() jezeli ci sie obnizyl to porod juz blisko, moj jest jeszcze wysoko-przynajmniej tak mi sie wydaje ![]() anula_81 ja najgorzej czuje sie w nocy (bole jak na @, twardnienie brzucha i obrzeki), natomiast rano jak nowo narodzona (oprocz bolu krocza, ktory zwykle po paru krokach przechodzi). andziot pewnie tak jest jak mowisz z tym opinaniem ciala maluszka jak brzuszek sie spina, zaczynam sie tylko zastanawiac czy moja malutka na pewno lezy glowkowo eweska jeny ale twoj brzuszek jest duzy i widać ze solidnie sie trzymaddaaiissyy poszła na L4???? dziewczonka ciesze sie ze dajecie z coreczka Twoja rade! za was![]() agnieszka_pe25 szkoda mi tego twojego synka, kurde noooo fajnie ze Tż przyjezdza, troszke cie obciazy, do tego przytuli, pewnie go teraz bardzo potrzebujesz ![]() mysle co jeszcze komu hmmm wczoraj mialam gosci, kolega z dzieczyna, wypili sobie z moim Tż, spali u nas. Ja polozylam sie okolo polnocy, Tż przyszedl do lozka okolo 1ej. Dziewczyny co ja z nim przezyłam "no posuń sie" "odwroc sie" "przytul sie" ![]() a ja juz nie mam sily na wiercenie sie, a wczoraj nawet ochoty na seks nie mialam, a on byl taki upierdliwy ze spalam moze 5h z przerwami, czuje sie fatalnie. A Tż pojechal do roboty po 2h spania-no ale jest dorosly wie co robi.
|
|
#2196 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlaczego nie ma sensu pisać ??? a skoro boli to niestety trzeba leżeć (cudowna rada, nie )Cytat:
jak dalej będą skurcze to dzownić uparcie do gina ! Cytat:
cycki mi się w nich pociły i nieładnie pachniały ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jest jeszcze jedna opcja, przestawienia naszych komód z ubraniami w sypialni za drzwi, ale wtedy drzwi będą się otwierać na szerokość 30 cm ![]() A gdzie poukładam rzeczy Antosia, to już jest zupełna tajemnica, więc narazie stoją w pudłach na szafie w pokoju. Nawet ich nie piore, ani nie prasuje, bo nie ma sensu ![]() Kwiatecek może zadzwoń do lekarza. Położna na szkole rodzenia nam mówiła, że żeby odróżnić skurcze przepowiadające od porodowych, trzeba zmienić pozycję np. jeśli się siedziało, to pochodzić, a jak się pojawiły w czasie chodzenia, to usiąść lub się położyć. Można też iść pod prysznic lub wziąć kąpiel. Jeśli skurcze nie przestaną się pojawiać, to do szpitala. Ddaaiissyy super, że od dzisiaj będziesz sobie odpoczywać ![]() Listopadowa super zakupy
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że tylko jedno opakowanie kupiłam ![]() znalazłam opinie na temat wkładek laktacyjnych: http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/wyniki_wyszukiwania/wk%25C5%2582adki_laktacyj ne bardzo wysoko ocenione są Penaten. Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-24 o 12:50 |
|
|
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sa zalecenia poloznych ze szkoly rodzenia a nie moje widzimisie wiec nie denerwuj sie Cytat:
nie kazdemu sie obniza i niekoniecznie moge rodzic niedlugo rownie dobrze niunia moze w brzuszku kisic do maja ![]() no zobaczymy jak to dalej bedzie wygladalo poki co mam coraz wiecej skurczy, tych na @ tez wiec obserwujemy |
||
|
|
|
#2200 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa kwiatecku ty masz jeszcze nie rodzic-wiesz
![]() marsz do lozeczka, a jak nie to biegiem do lekarza i czekam na jakis znak ![]() dziewczynki i ja pierwsza nie bede rodzić Ollliwka po niedzieli mozemy sie styknac- w moim przypadku to nadal akualne a wiesz w razie W trzeba sie spieszyc
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciągle mi się wydaje że fiknęła, czkawkę czasem czuję u góry, a jak wstanę to nagle jest na dole więc czasem to aż cała skacze od tej czkawki ![]() co do tżta to -- powiem tylko : FACECI
|
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy łóżeczko, ale w pokoju jest tak ciasno, że MASAKRA. Fotele stoją przed łóżeczkiem i nie ma do niego dojścia, a okazało się, że mój chrzestny (komentować go nie będę... nie pojawił się na moim ślubie BEZ SŁOWA i od tamtej pory nawet nie zadzwonił, cokolwiek ![]() Więc teraz siedzę i myślę, jak zorganizować nasz pokój tak, żeby się pomieścić... A rzeczy małego leżą w pojemniczkach małego w łóżeczku i ja nie wiem, co mam potem z nimi zrobić
|
|
|
#2203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja ostatnio troszke lepiej sie czuje, ale nie chce zapeszac zauwazylam, ze nerwy maja najgorszy wplyw na dzidzie. Wczoraj lezałam troche zla na Tż (myslałam, a co by zrobil gdybym zaczela rodzic?wypity pojedzie do szpitala? o tym mowa, wlasnie mi sie brzuch spina o juz lepiej....
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam ochote komuś zasadzić takieg kopa za to ze musiałam sobie ten spacerek do banku zrobić ze sobie nie wyobrażacie
![]() okazało sie ze zupełnie niepotrzebnie szłam pan na infolinii do ktorego dzowniłam powiedział ze absolutnie musze isc do banku osobiście wziasc pismo ktore dostałam i od razu odblokują mi konto (mialam zablokowanie przzez zus, kiedys wam pisałam) no i dokulałam sie do tego banku stałam w 3 okienkach! panie mnie odsyłały jedna od drugiej i kazda co innego mówiła. jedna że mam przejsc do koljengo okienka i tam mi odblokuja, w tym okienku ze mam jeszcze to gdzies złozyć i odblokuja to jak centrala pozwoli, w kolejnym ze mam złe pismo, aż w koncu poszłam do takiego faceta starszego na dzienniek podawczy gdzie kazały mi to złozyc i mi powiedział ze musze czekac aż mi zus jeszcze jedno inne pismo przyśle!!! bo z tym nic nie załatwie! ale byl miły i sam latał po 3 pietrach banku i pytał a mi kazał usiasc chyba widział ze sapie jak lokomo,tywa. NIE WIEM CO TE BABY PRACUJACE OD 20 LAT W TYM BANKU ROBIĄ!!! one potrafią tylko wpłate i wypłate zrobic! a jak juz cos jest bardziej skomplikowanego to pewnie, najlepiej odesłac do kolezanki... jeszcze potem mi 2 autobusy uciekły.. jestem tak styrana jakbym pole kartofli przekopała. a w domu syf nieziemski, ale musze chwile polezec. na prawde chce kogos kopnąć ![]() Cytat:
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
wygwiazdkowalo mi link
![]() Opinie na temat wkładek laktacyjnych znajdziecie na ✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂ szkoda, że wcześniej tego nie wyszukałam |
|
|
|
#2206 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do Tż sama nie wiem, z jednej strony ok- przyjechal kumpel najlepszy, nie widzieli sie miesiac, a z drugiej jakbym nagle zaczeła rodzić ![]() dzisiaj z nim spokojnie pogadam, ze za tydzień nawet piwa ma nie pic do porodu przynajmniej. Wczoraj sie niby zapytał (juz po małym) "jak przeginam to powiedz".... kurde co ja mam wiecznie go za rękę prowadzić i mówić co wolno a czego nie????? juz mi sie nie chce
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
O i jeszcze bardzo polecane są wkładki Avent ultra comfort
|
|
|
|
#2210 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
Kwiatecku nie rodź jeszcze, na pewno to nic takiego i przejdzie.
Andziot ostatnio napisałam posta, i pisałam jaki mam problem a nikt nawet nie napisał że nie ma pojęcia co mi jest. No tak leżenie nawet mi pomaga, tylko roboty mam sporo…A zrobienie obiadu to też wyczyn, i zjeść już ciężko. Moria zapomniałam. Gratuluję ze znasz już datę porodu. To musi być dziwne uczucie znać dokladną datę urodzin dzidziusia. Super, cieszę się bardzo że będzie tak jak chciałaś, to już niedługo więc Igusia poczeka. Matallewar współczuję że tak się przesuwa wyprowadzka siostry, a chcecie jeszcze remont zrobic... Ja bym była zła.
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chrzestny wyłączył telefon i ![]() A wujek do niewykończonego mieszkania się nie przeniesie Trudno. Najwyżej pod koniec maja zrobimy remont, a na razie jakoś musimy się pomieścić. Moi rodzice mieszkali ze mną i siostrą w ok. 15m2 pokoju, mieli tam regały, stół i krzesła, dwa łóżeczka, swoje łóżko i chyba jeszcze lodówkę i dali radę przez pierwszych kilka lat
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
Matallewar nie mówie ze na siostre, rozumiem że to nie jej wina, Ale najważniejsze że długo to nie potrwa.
|
|
#2215 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę wziąć prysznic- spać mi się chce....
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
moj maluszek jakis niemrawy
|
#2217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cichutko sobie będę tu siedzieć ... ![]() Cytat:
pamiętam mój mężul też mi taki numer zrobił z Zosią, ale przyznał się że nie pomyślał że może coś się zacząć ... trzeba im to uświadomić porządnie ![]() Cytat:
![]() ale jak zależy to trzeba wielkimi literami i po 3 razy ![]() to w końcu ktoś zobaczy .... ja ostatnio lepiej się czuję i wyobraźcie sobie że wytarłam dziś kurze mimo że przed wczoraj jej wycierałam ![]() ja to już mega powera muszę mieć skoro co drugi dzień kurze wycieram
|
|||
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
zostało mi 50 dni do porodu
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chce mi się wycinać tyle spacji |
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku przeciez to nie Ty jestes niedouczoną babą z banku wykonująca jedną czynność od ćwierć wieku i nie umiącą zrobić nic innego
![]() musiałam sie wam wyżalić:P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Ja nie uważam aby dzieci na pościeli były przerażające
Łóżeczko bardzo, bardzo mnie się podoba
. Kompletnie nie wiem, jak zaczyna się poród

to ci sie trafi zajączek wielkanocny
za was