Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 14:16   #1021
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

beata ja oczywiście kciuki również trzymam
czuję synka u Ciebie... ale ja w przeczuciach nigdy nie byłam dobra

dziubek brzuszek imponujący, przypomina mi mój
może dlatego, ze też taki zadarta koszulka heh
za wszystkie wizyty

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:17   #1022
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
oj kochana jakbym o sobie czytała, ja małża też tyrpię, szturcham jak już za głośno chrapie czy sapie a z tym budzikiem to się uśmiałam kiedyś spałam u teściów i oni mają taki głosny budzik i mój tż musiał z nim do innego pokoju wychodzić bo nie było bata żebym przy nim zasnęła !!!
Hehe mi też przeszkadza jak maz chrapie i też go wtedy szturcham. Najśmieszniejsze jest ze ja tez chrape, ale ja sie do tego przyznaje bo mam krzywą przegrod nosową i wiem że przez to chrape a a mąż się zawsze tłumaczy ze on to nie chrapie
A tykajacy zegarek też mi przeszkadza Jak mąz zdejmuje wieczorem swój to na drugim końcu pokoju misi go kłaść A jak bylam u brata w Norwegii to nie mogłam usnać bo mi tykal to baterie wyjęłam A po kilku dniach bratowa z tekstem " Co to taka wczesna godzina " A ja w śmiech
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:17   #1023
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A ja bym chyba nie chciała być po porodzie w jednoosobowej sali i tak nie licze na to, ze bede spać. Bo a to mała będzie płakać, a to głodna itd. a przynajmniej jak by mi się siku zachciało to spojrzy na dzieciaka. jakoś tak czułabym się bezpieczniej jakby ktoś jeszcze był na sali. Zeby tylko był w miare normalny

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:19   #1024
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
oj kochana jakbym o sobie czytała, ja małża też tyrpię, szturcham jak już za głośno chrapie czy sapie a z tym budzikiem to się uśmiałam kiedyś spałam u teściów i oni mają taki głosny budzik i mój tż musiał z nim do innego pokoju wychodzić bo nie było bata żebym przy nim zasnęła !!!

No to witam w klubie walczących z budzikami

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:20   #1025
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja bym chyba nie chciała być po porodzie w jednoosobowej sali i tak nie licze na to, ze bede spać. Bo a to mała będzie płakać, a to głodna itd. a przynajmniej jak by mi się siku zachciało to spojrzy na dzieciaka. jakoś tak czułabym się bezpieczniej jakby ktoś jeszcze był na sali. Zeby tylko był w miare normalny
w tym szpitalu co ja rodziłam nie ma sie dziecka przy sobie a wc masz w pokoju wiec w razie czego mozna zostawic dzrzwi otwarte

na przeciwko pokoju w ktorym lezala byla jakis gabinet i non stop ktg bylo słychać a ja po prodzie miałam dość tego dziwieku myslala ze zwariuje

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-03-24 o 14:21
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:21   #1026
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zanka , Dziubek śliczne macie brzusie
Beatka kciuki zaciśnięte

A z tą listą co, w jakim rozmiarze i ile to genialny pomysł. Muszę coś takiego zrobić.
Ja niedawno wróciłam, załatwiła parę spraw związanych z mieszkaniem, a jak mężul wróci to pojedziemy po płytki. A teraz może mała drzemka bo coś mi się oczka kleją

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:23   #1027
Natka_
Zakorzenienie

Przejrzałam rzeczy dla Dzidziusia i okazuje się, że mam prawie same body Nie wiem czemu ja kupuje tylko body Aaa jeszcze mam manie małych skarpetek-też mam juz sporo. Nie mam ani jednego pajacyka, chyba koniec z body, zaczne kupować inne rzeczy

A tu wstawiam zdjęcia moich osttanich zdobyczy

Te buciki z zielonym wczoraj dostalismy od znajomych

edit:ale byk ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000673.jpg (78,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000677.jpg (59,7 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-03-24 o 14:34
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:23   #1028
moniczka2123
Zadomowienie

Dziewczynki ja jutro jade glukozepic blee fuj mam pytanko mam straszna ochote na slodkie ile w tym jest prawdy ze dzis nie moge jesc slodkiego bo to zaburzy jutrzejsze wyniki.ile w tym prawdy? trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty i wiecie nasz Bartus to dzis przechodzi sam siebie chyba aerobik cwiczy w brzuszku a jak sie przestawi caly na lewa strone to takie smieszne uczucie i z jednej strony brzuch sie wysoki robi a co do kopniec to nasz synus upodobal sobie srodek i tam zwykle przebiera nozkami i uwiezcie potrafi tak kopnac ze mamusia odczuwa

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:24   #1029
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cześć brzuchatki
Wpadam dosłownie na chwilkę siedzi u mnie kuzynka z maluszkiem taki słodki ale na moment nie idzie go zostawić samego
Nadrobię później

Ale dziś ładnie i ciepło aż nie chce się wierzyć że weekend ma być znowu taki zimny

zanka205 śliczny brzusio

nerolka miło cie znowu "widzieć"

Gratuluje udanych zakupów - ale macie cierpliwość do nich

No i wklejam obiecane zdjęcie - wczoraj nie miałam już siły - padłam jak mucha
Wielkiej różnicy nie ma a szkoda bo liczyłam na większa odmianę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m1.jpg (23,9 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m2.jpg (23,3 KB, 56 załadowań)

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:25   #1030
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
??? Dziękuję, ale nie wiem o co chodzi
Ha pokićkało mi się, miało być do Beatki

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Nie ma to jak widok małych ubranek, nie?wszystkie smutki przechodzą odrazu
Ja dzisiaj chcę po pracy zajechać do wózkolandii, ale jeszcze niewiem, czy mąż sie wyrobi, bo ma parę rzeczy do zrobienia-wogóle ostatnio jest taki smutny, że aż mi go szkoda, a to wszystko przez tą sytuację z rodzicami-masakra jakaś-ja niewiem skąd jeszcze biorę na to siły??
Ja nienawidzę jak mój D chodzi smutny, tylko on z powodu że nie ma pracy jak załapać Będzie dobrze bo musi !!

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Wszamałam zupke ogórkową i gotuja mi się juz gołąbki
za mna chodzi ogórkowa o gołabkach to nawet nie wspominam w domu, bo teściowa i mój D je uwielbiają, a jakoś na nie weny nie mam, jak je się robi nie raz 2 razy w miesiącu to nudne są

Cytat:

a ja na pamiątkę zaczynającego się dziś kolejnego tygodnia zrobiłam sobie fotkę brzuszka i ją załączam

tu wygląda skromnie ale bez ciuchów jest OGROMNY
Świetny! Widać że siedzi w nim kawałek chłopa
Tak patrzę na Twoje daty jako podpis i kurczę myślę sobie u Ciebie się rozwinęło dalsze życie w ciągu 2 lat, narzeczony, mąż, dziecko a Ja mam to samo tylko, że u mnie trwało to 6 lat niesamowite.
Człowiek nawet się nie raz obejrzy i ma już życie ułożone
Ty się zaręczałaś 15 sierpnia a ja 2 dni później w tym samym roku brałam ślub

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mi też sie wydaje ze u Beatki chłopak
ja mam wizytę za tydz ciekawe co u mnie bedziecie obstawiać:rolley es:
Po opisie jaki masz po nickiem, to stwierdzam że sisior co to masz za auto bez dachu ?:

~~*~~

Wyniki odebrałam hemoglobinka trochę mi spadła, ale jest nadal w normie jutro się dowiem czegoś więcej u gina!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:28   #1031
zanka205
Zakorzenienie

a my z mężem wolni, teście wzięli Filipa do siebie na noc, jutro go odbierzemy

co do sal po porodzie
ja przez 3 dni byłam w sali dwuosobowej na oddziele dla wcześniaków
z laską, która urodziła jakoś godzinę, półtorej przede mną
w ogóle ona była udana, bo łażąc po porodówce z skurczami pytała położnych czy nie ma gdzieś palarni dla rodzących bo ona chce sobie zapalić potem po porodzie chodziła do kibla na papierosa, a biedne dziecko całą ciążę "paliło" z mamą i było strasznie nerwowe, ciągle płakało, mój Filip ani razu nie płakał w szpitalu
całą ciążę zresztą podobno chodziła ze swoim facetem do baru, to pewnie i piwkowała
no ale do rzeczy, byłam z nią na sali od czwartku do niedzieli rano, kiedy po obchodzie zabrała dziecko na własne żądanie mimo żółtaczki
zostałam sama do wtorku bo wtedy wyszłam
no i są plusy i minusy, bo jak ona była to zawsze się miało do kogo buzię otworzyć, albo jak byłam sama a do niej ktoś przyszedł to się posłuchało rozmów
jak byłam sama to wtedy Filip cały czas był pod lampami, tylko na karmienie i przebranie wyciągali mi go, więc leżałam samiutka całe noce odliczając czas do kolejnego karmienia, oj bardzo mi się nudziło, dłuzyło...
swoją drogą mąż był ze mną prawie całymi dniami hehe
prawie mieszkał w szpitalu, położne i pielęgniarki już się krzywo patrzyły na niego, no ale nic nie powiedziały, a on sobie na łóżku w poprzek leżał, oparty o ścianę i gazety czytał hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 14:28   #1032
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
w tym szpitalu co ja rodziłam nie ma sie dziecka przy sobie a wc masz w pokoju wiec w razie czego mozna zostawic dzrzwi otwarte

na przeciwko pokoju w ktorym lezala byla jakis gabinet i non stop ktg bylo słychać a ja po prodzie miałam dość tego dziwieku myslala ze zwariuje

w moim docelowym szpitalu ma się dziecko non stop przy sobie ale podobno można poprosić te z oddziału noworodków żeby zabrały i mama mogła się przespać. A co do pokoi to ja mogę zapomnieć bo sale czteroosobowe i łazienka na korytarzu więc pewnie w ogóle nie pośpię

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Przejżałam rzeczy dla Dzidziusia i okazuje się, że mam prawie same body Nie wiem czemu ja kupuje tylko body Aaa jeszcze mam manie małych skarpetek-też mam juz sporo. Nie mam ani jednego pajacyka, chyba koniec z body, zaczne kupować inne rzeczy

ciuszki śliczne a ja mam podobnie najwięcej bodziaków , trzeba nadrobić z pozostałą częścią garderoby Szymka. ! kwietnia jadę do kumpeli i u niej czekają na mnie 2 reklamówki ciuszków już wybranych , neutralnych dla chłopca bo ona ma córeczkę) plus cała siata tych najmniejszych jeszcze do przebrania
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:29   #1033
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Przejżałam rzeczy dla Dzidziusia i okazuje się, że mam prawie same body Nie wiem czemu ja kupuje tylko body Aaa jeszcze mam manie małych skarpetek-też mam juz sporo. Nie mam ani jednego pajacyka, chyba koniec z body, zaczne kupować inne rzeczy

śliczne zdobycze buciki wymiatają

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja jutro jade glukozepic blee fuj mam pytanko mam straszna ochote na slodkie ile w tym jest prawdy ze dzis nie moge jesc slodkiego bo to zaburzy jutrzejsze wyniki.ile w tym prawdy? trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty i wiecie nasz Bartus to dzis przechodzi sam siebie chyba aerobik cwiczy w brzuszku a jak sie przestawi caly na lewa strone to takie smieszne uczucie i z jednej strony brzuch sie wysoki robi a co do kopniec to nasz synus upodobal sobie srodek i tam zwykle przebiera nozkami i uwiezcie potrafi tak kopnac ze mamusia odczuwa
możesz zjeść, ważne abyś od wieczora nic nie jadła, 12 h na czczo do badania
Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki
Wpadam dosłownie na chwilkę siedzi u mnie kuzynka z maluszkiem taki słodki ale na moment nie idzie go zostawić samego
Nadrobię później

Ale dziś ładnie i ciepło aż nie chce się wierzyć że weekend ma być znowu taki zimny

zanka205 śliczny brzusio

nerolka miło cie znowu "widzieć"

Gratuluje udanych zakupów - ale macie cierpliwość do nich

piękne masz włosy, kolorek i takie loczki
ja z tych co maja druty zamiast włosów

Stary 2011-03-24, 14:35   #1034
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Świetny! Widać że siedzi w nim kawałek chłopa
Tak patrzę na Twoje daty jako podpis i kurczę myślę sobie u Ciebie się rozwinęło dalsze życie w ciągu 2 lat, narzeczony, mąż, dziecko a Ja mam to samo tylko, że u mnie trwało to 6 lat niesamowite.
Człowiek nawet się nie raz obejrzy i ma już życie ułożone
Ty się zaręczałaś 15 sierpnia a ja 2 dni później w tym samym roku brałam ślub

no fakt u mnie bardzo szybko poszło jak poznałam mojego TŻ ale to pewnie dlatego , że byłam tego pewna , że o ten jedyny i na zawsze i idealnie do mnie dopasowany i to była bardzo miła odmiana po dwóch długoletnich związkach (obu łącznie 10 lat -straconych lat)ale widocznie tak miało być, los pisze nam różne scenariusze
Stary 2011-03-24, 14:41   #1035
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

U nas dzieciak jest z matką, a kibelek na korytarzu (chociaż nie wiem jak to po remoncie wygląda), jak leżałam na ginekologii pierwszy raz (badania hormonalne) to miałam na sali dwie dziewczyny i fajnie było, oglądałyśmy filmy itd. w sumie nie zanudziłam się (jak bym miała sama leżeć trzy dni to bym fioła chyba dostała), a drugi raz z plamieniami też w 3 osobowej sali, ale dziewuchy dziwne były i jakoś nie umiałam się dogadać.

Ale trzy osoby to nic. Moja szwagierka jak leżała u nas w powiatowym na chirurgii to było 10 osób w sali

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Dziubek my na pierwszej randce bylismy 5 stycznia 2007 (poznaliśmy się pół roku wcześniej, ale to tylko dwa spotkania w większym gronie było), 28 lutego 2007 M. mi się oświadczył. Date ślubu ustaliliśmy w marcu 2008 roku. W czerwcu zamieszkaliśmy razem. A we wrześniu 2009 był nasz ślub.

Dusia zazdroszcze loczków, ja to mam takie nie wiadomo co ani proste ani falowane

Agatka jest już z nami
Stary 2011-03-24, 14:51   #1036
Natka_
Zakorzenienie

Dziubek łaaadny brzusio Taki okrąglutki

Dusia ale loczki masz piękne, ja też mam loki ale moje przypominaja siano na głowie

Zanka to sobie odpoczniecie troszkę, lezcie i odpoczywajcie z Lenką

Karolinee nie wszystkie Mój też malutki

Mi smutno jakoś, mąż w pracy, będzie późno a ja siedzę sama jak palec Szkoda, że mały nie umie mowić to byśmy sobie pogadali

U nas też szybko poszlo:
Poznaliśmy się 6 grudnia 2008
Mieszkamy razem od lipca 2009
Zaręczyliśmy się w święta Bożego Narodzenia 2009
Pobraliśmy się 30 października 2010
No i w październiku 2010 zaszlam w ciążę
Stary 2011-03-24, 14:54   #1037
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie że nie Tylko jak bedziesz przyszywać rzepy to najpierw sobie go zainstaluj w aucie i sprawdź w którym miejscu żebyś nie miała za długich potem tych pasków. Ja nie sprawdziłam i musiałam przeszywać
dzięki czyli z przodu pas przekładasz i zapinasz do rzepem, dobrze rozumiem?

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
napisałam sms ... no wiem ,że to dziwnie,ale mja teściowa w pracy oddziałowa i róznie bywa...oddzwoniła i powiedziała,że jak najbardziej więc jestem dodatkowo zadowolona
no to super! fajną masz teściową

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki za nas, żeby wsio było ok i żeby dzidziuś pokazał wszystko co tam chowa w zakamarkach
: kciuki:

Cytat:
A to moje zdobycze

śliczne! Bodziaki biedronkowe?

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja jutro jade glukozepic blee fuj mam pytanko mam straszna ochote na slodkie ile w tym jest prawdy ze dzis nie moge jesc slodkiego bo to zaburzy jutrzejsze wyniki.ile w tym prawdy?
jedz na razie śmiało, ważne żebyś na czczo była, i 12 godz przed już sobie najlepiej daruj słodkie. gdybyś zjadła krótko przed badaniem to na pewno początkowa glukoza wyszłaby podniesiona.

Natka, świetne rzeczy

ale mi narobiłyście ochoty na lody Dobrze że jakaś resztka w zamrażarce była...
dopiero wróciłam do domu, wsuwam lody no i kolejne popołudnie przy kompie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:54   #1038
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt u mnie bardzo szybko poszło jak poznałam mojego TŻ ale to pewnie dlatego , że byłam tego pewna , że o ten jedyny i na zawsze i idealnie do mnie dopasowany i to była bardzo miła odmiana po dwóch długoletnich związkach (obu łącznie 10 lat -straconych lat)ale widocznie tak miało być, los pisze nam różne scenariusze
Dokładnie u mnie to trwało pewnie 6 w sumie w tym roku 7lat w grudniu, bo mojego D poznałam jak miałam zaledwie 16 lat, nawet jakbym chciała po 2 latach byc jego żoną to było to nie realne, szkoła, matura, egzamin itd
Ale popatrz jakie to jest niesamowite, poznajesz kogoś i już wiesz że to jest ten, to się czuję prawda? Ja mimo mojego młodego wieku jak poznałam mojego D czułam gdzieś że to jest ten, czułam po jakimś czasie że muszę mu powiedzieć, że go kocham po prostu to czułam, niesamowite uczucie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:57   #1039
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
A to moje zdobycze
no wiedziałam że nasza naczelna zakupoholiczka nie wróci z pustymi rękami

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wcześniej któraś z dziewczyn pisała o remamencie ubranek dziecinnych-i ja chyba też musze to zrobić, bo nawet niewiem ile mam i na ile cm-trzeba to jakoś posegregować i spisać czego brakuje-chociaż wiem, że tak do konca to się nie da wszystkiego zaplanować.
Zaraz konczę pracę dzisiaj chyba zjem placki ziemniaczane.
ja już też zrobiłam segregację

Cytat:
Scio to wpadaj na gołąbki A o ciuszkach będę pamietać jak sie trafi cos fajnego to Ci wezmę A Ty zabierasz na SR mężulka
Cytat:
Miałam o to samo pytać chyba tak, bo on w ogóle tak zaangażowany w ciąże, chyba bardziej niż ja. Do gina ze mną lata więc do SR pewnie też
[...]
Ja tak samo tylko mam zeszyt i tam na każdej stronie rozmiar 56,62,68,74 i rodzaje ciuszków i ilość sztuk, dzięki temu jakoś panuje nad zakupami. i dzięki temu wiem, czego mi brakuje, co by się przydało dokupić i tego szukam w lumpku, ale wiadomo jak to jest.
choć szczerze mówiąc troche mi już przeszło zakupowe szaleństwo.
mój też ze mną idzie do SR, sam chciał, nie musiałam namawiać ale uznaliśmy, że nie będzie chodził na wszystkie zajęcia np. po co mu te o porodzie i połogu?

przy okazji rozmiarówki- wiem, że to już było ale mogłaby któraś z brzuchatek przypomnieć jak się mają rozmiary do wieku maluszka? Np 56= 0-3 mies itp.

Cytat:
ładnie Ci i w jasnych i w ciemniejszych ale bardziej skłaniam się ku jasnym- bosko i masz piękne, miękkie loki- no cud, miód..

Cytat:

Dziubek my na pierwszej randce bylismy 5 stycznia 2007 (poznaliśmy się pół roku wcześniej, ale to tylko dwa spotkania w większym gronie było), 28 lutego 2007 M. mi się oświadczył. Date ślubu ustaliliśmy w marcu 2008 roku. W czerwcu zamieszkaliśmy razem. A we wrześniu 2009 był nasz ślub.
woooow, ale z Was torpedy

my to z tych długodystansowych- poznaliśmy się w 1997, jesteśmy razem od 2001, zaręczyliśmy się w 2006, pobraliśmy się w 2008 a w tym roku pierworodny

no ale mój mąż to jest książkowy przykład człowieka, który wszystko musi mieć przemyślane i zaplanowane

a w Biedronie nic ciekawego nie było
idę robić obiad, a na 19 spadam do SR

Edytowane przez LadyInBlack2
Czas edycji: 2011-03-24 o 14:59
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 14:59   #1040
zanka205
Zakorzenienie

z moim TŻ jestem od 21.09.2002 roku
miałam wtedy 16 lat, on 17
ślub wzięliśmy w 20.09.2008 roku, czyli po 6 latach bycia razem
byłam już w 3. miesiącu ciąży
we wrześniu stuknie nam 9 lat razem, 3 po ślubie

a jeśli chodzi o to ile się znamy... z widzenia, z dzieciństwa to od jakiś 22 lat haha

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-03-24 o 15:01
Stary 2011-03-24, 15:00   #1041
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Ale popatrz jakie to jest niesamowite, poznajesz kogoś i już wiesz że to jest ten, to się czuję prawda? Ja mimo mojego młodego wieku jak poznałam mojego D czułam gdzieś że to jest ten, czułam po jakimś czasie że muszę mu powiedzieć, że go kocham po prostu to czułam, niesamowite uczucie
ja też po pół roku bycia razem mówiłam koleżance: zobaczysz, to będzie mój mąż
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 15:08   #1042
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej!
O widzę temat związku. To my poznaliśmy się we wrześniu 2006, w marcu 2008 się zareczylismy,a we wrześniu 2009 pobraliśmy się. Ale od początku byliśmy przekonani że to właśnie ten/ta. I wiecie co coś w tym jest bo nasz związek jest szczęśliwy,tak po prostu. Nie mamy pałacu,ale dbamy o to co mamy,i samych siebie na wzajem.
Stary 2011-03-24, 15:09   #1043
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzięki czyli z przodu pas przekładasz i zapinasz do rzepem, dobrze rozumiem?
Dokładnie Musi być tak przypięty żeby szedł pod brzuszkiem
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 15:09   #1044
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Na dziecko też się zdecydowaliśmy od razu po ślubie, ale tu musieliśmy poczekać, bo starania trwały ponad rok

Agatka jest już z nami
Stary 2011-03-24, 15:16   #1045
Natka_
Zakorzenienie

Ja tez jakoś od razu wiedziałam, że to TEN Dobrze, że los połączył nasze drogi
Stary 2011-03-24, 15:16   #1046
agulaaabar
Zakorzenienie

To i jak sie pochwale

Poznalismy się 26 listopada 2005
jestesmy ze sobą od 24 marca 2006 - dokładnie dziś mija 5 lat
Zaręczyny 4 luty 2010
Ślub 9 październik 2010
Pierworodna spłodzona listopad 2010
Przyjdzie na świat sierpień 2011

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 15:16   #1047
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
z moim TŻ jestem od 21.09.2002 roku
miałam wtedy 16 lat, on 17
ślub wzięliśmy w 20.09.2008 roku, czyli po 6 latach bycia razem
byłam już w 3. miesiącu ciąży
we wrześniu stuknie nam 9 lat razem, 3 po ślubie

a jeśli chodzi o to ile się znamy... z widzenia, z dzieciństwa to od jakiś 22 lat haha
ja podziwiam właśnie takie długoletnie związki, za wytrwałość przede wszystkim , może właśnie dlatego, że moje pomimo wielu lat bycia razem kończyły się rozstaniem ale teraz już wiem że to po prostu nie było to !!

Cytat:
Dokładnie u mnie to trwało pewnie 6 w sumie w tym roku 7lat w grudniu, bo mojego D poznałam jak miałam zaledwie 16 lat, nawet jakbym chciała po 2 latach byc jego żoną to było to nie realne, szkoła, matura, egzamin itd
dokładnie to się czuje i już, a w moim przypadku było coś co odróżniało to co łączyło mnie na początku z moim obecnym mężem, mianowicie poprzednie związki to był raczej strzał i wielka miłość od początku a tym razem zaczęliśmy od przyjaźni, 15 godzinnych czasem rozmów na gg (bo poznaliśmy się jak przyleciał z anglii na urlop i po 3 tygodniach tam wrócił ) żaliliśmy się sobie jak to nam nie wychodzi w związkach i z tych rozmów jakoś tak wyszło że pasujemy do siebie bardzo , mamy te same podejście do wielu rzeczy i tak samo traktujemy związek i dla mnie zdecydował się wrócić do Polski jak wrócił to już się na więcej niż 8 h pracy nie rozstajemy. Ale żeby było śmiesznie to my przez ponad dwa lata przed jego wyjazdem pracowaliśmy obok siebie a mimo to musiał leciec tyle kilometrów żebyśmy się potem mogli poznać

upsss sorki za długiego posta
Stary 2011-03-24, 15:25   #1048
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkGreen]
śliczne! Bodziaki biedronkowe?
Nie wiem czy biedronkowe bo kupiłam je w ciuszku po 2 zł

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
no wiedziałam że nasza naczelna zakupoholiczka nie wróci z pustymi rękami
naczelna zakupoholiczka ale wyróżnienie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 15:26   #1049
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Wyglądasz anielsko (to komplement, żeby nie było). Tak mi sie wlasnie skojarzyło ze względu na Twoje włoski. W obu kolorkach ładnie, choć moim zdaniem w jaśniejszych lepiej, bo bardziej anielsko

U nas z tżem też szybko poszło, może dlatego, że oboje jesteśmy po beznadziejnych i bezprodukcyjnych kilkuletnich związkach, więc jak trafiliśmy w końcu na siebie, to szybko zdaliśmy sobie sprawę z tego, że jesteśmy dla siebie stworzeni Znamy się 5 lat. Parą zostaliśmy w 2009 r., zaręczyliśmy się w sierpniu 2010 r., w listopadzie dowiedzieliśmy się, że zostaniemy rodzicami, a ślub planujemy na przyszły rok Także, szybko nam poszło

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 15:30   #1050
iwonap79
Raczkowanie

to u mnie poznaliśmy się w pazdzierniku 2007 roku i mój TZ usłyszał ode mnie, że nie ma co liczyć na poważny związek bo za 3 miesiące jadę na pół roku do rzeszowa otwierać oddział a potem do wawy
po 3 miesiącac wylądowałam w kielcach z ustaleniem, że do wawy jedziemy już razem. mieszkalismy razem własciwie po miesiącu. jak byłam w kielcach - 3 dni w tygodniu. zaręczyny 6.12.2009, ślub 16.10.2010, 17.10.2010 pierwszy dzień miesiączki i po 4 tygodniach 2 krechy))
w zyciu nie byłam tak czegoś pewna, jak mnie i TZ, a facetów miałam na pęczki

dziś zobaczyłam pierwszy raz ruchy Majki przez brzuch! aż się popłakałam))

kciukam za wszystkie wizyty
i.
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości