|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
No co Ty to ja mam podobny teraz
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę spacer ... na taras ![]() Jakk mi strasznie drętwieją nogi, pól godziny temu jak wstałam z krzesła , musiałam się chwilkę czegoś przytrzymać bo nie mogłam ustać na nogach , jak babuleńka stara
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udało się![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trafiła się dobra okazja to na co czekać? Później bym sobie pluła w brodę a nie dałabym za takie samo nowe 1000 zł Pasuje nam idealnie do ciemnej dębowej szafy, która będzie oddzielała kącik dziecinny Na razie u nas krucho z kasą więc jak miałam okazje to kupiłam a tak bym przepuściła kasiorę na bzdury. Będzie sobie czekało Jest rozłożone więc miejsca nie zajmie. Tż protestował trochę że takie drogie ( cena nowego pilśniowego ok 600 zł) ale jak zobaczył to uznał że było warte i że dobrze zrobiłam ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
mnie też okropnie cierpną nogi, chwila wygięcia i normalnie nie da się wytrzymac.---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Ale i tak mam chęćje złożyć i zobaczyć w pełnej okazałości
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-03-24 o 15:17 |
|||
|
|
|
#1716 |
|
Rozeznanie
|
rozkładaj i strzelaj fotę - z chęcią zobaczę
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy Wam też się zdarza, że pobolewa dół pleców już na tak wczesnym etapie jak mój?Bo ja mam czasem takie bóle,ale może dlatego,że mam tyłozgięcie macicy?
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyłozgięcia nie mam.
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ból, jakby nerkowo lędźwiwowy trzyma od ok 8 tygodnia do teraz czyli 15. Jeżeli o takim mówisz. Towarzyszy mi często przy chodzeniu, wstawaniu z łóżka itp. Aaa i tyłozgięcie też mam.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-03-24 o 16:24 |
|
|
|
#1720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ty to faktycznie pracoholiczką jesteś bedziesz miała niezły odwyk na l4 i macierzyńskim ![]() Cytat:
u mnie juz coś tam zaczyna byc widać, ale do takiego brzuszka to chyba jeszcze kawałek....Cytat:
trzymam mocno daj znaćCytat:
![]() Archinta kocio na filmie jest boski fajny ma ogon taki kolorowymoja kociura poczuła wiosnę i do domu jej zagonić nie idzie łazi całymi dniami i juz 3 myszy mi przyniosła pod drzwi...na szczescie wysterylizowana to małych nie bedzie ![]() w sobotę wizyta u nowej lekarki i juz przebieram nogami, żeby zobaczyć malucha a potem się wybieramy ze znajomymi do jakiejs knajpki - fajnie, że teraz nie palą raczej w lokalach to przynajmniej spokojnie mozna wychodzić---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Ania21 właśnie doczytałam o twoich kłopotach... mam nadzieję, że to nic poważnego tylko jakieś pęcherzowe kłopoty, dostaniesz leki i przejdzie trzymam
|
||||
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi,czyli nie jestem wyjątkiem, dobrze wiedzieć
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a marzy mi się za rok jechać z dzidziolkiem nad morze ![]() Cytat:
![]() bianeczko, szybko z tym łóżeczkiem ja bym chyba oszalała jakby mi takie rzeczy już w domu stały bo chciałabym mieć dzidziusia przy sobie juz i teraz ![]() a chińczyka wyszła dziewczynka ciekawe ![]() teraz zmykam robić obiad, a potem jak da rade nadrobie reszte
|
||
|
|
|
#1723 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Mój z kolei chce, żebym już zaczynała robić zakupy, bo jak w wakacje będę jak wieloryb plus dojdą upały, to ostatnią rzeczą, na jaką będę miała ochotę, to zakupy Cytat:
Cytat:
A nie lepiej zbierać te pieniążki?Cytat:
A dwa też bym chciała zrobić przemyślane, a zacznę chyba tak od maja. Cytat:
Cytat:
Cytat:
W temacie łóżeczek - chyba kupię 2, bo mam 2-poziomowe mieszkanie i na gorze będzie tradycyjne drewniane, a na dole jakieś turystyczne na dzień, żeby nie latać po schodach. Podobają mi się takie mebelki, co o nich myślicie: http://www.meble.vox.pl/kolekcje-meb...-ivory-mapple/
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży chyba nie, bo ciężko symulować
|
|
|
|
|
#1725 |
|
kosmitka
|
Czy któraś z Was też tak miała, że miała tyłozgięcie i już go nie ma? Bo ja nie mam, a pytałam specjalnie lekarza. Czy to od ciąży się zmienia?
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dlatego że L4 to nie wakacje/urlop ale zwolnienie lekarskie.
, ale może ja się nie znam
|
|
|
|
#1727 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Co oni sprawdzą, czy brzucha pilnuję?
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tata mi je już odnawia. A pozniej na dół chyba kupimy taki kojec z siatki a na górę łóżeczko drewniane. Wogóle sobie nie wyobrażam jak to bedzie z tym bieganiem po schodach z dzieckiem a te mebelki fajne, ale pewnie koszmarnie drogie, co? |
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytałam o tym jak tylko dowiedziałam się, że mam i podobno ono podczas ciąży nawraca się na odpowiednie tory pod ciężarem maluszka i przez to że "wie" że tak ma być a po ciąży wraca znowu to tyłozgięcie. I podobno to nie żadna wada tylko taki urok niektórych kobiet.
|
|
|
|
#1730 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cały komplet tych mebelków kosztuje 1900 zł, w to wchodzi łózeczko, szafa, komoda, przewijak i półeczka, to chyba nie jest dużo. Nie znam się na cenach, a tą cenę akceptuję. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie wróciłam z pobrania krwi jak wcześniej się czułam słabo to teraz padam na twarz
co najgorsze z prawej dłoni nie mogła mi znaleźć żyły dopiero z lewej. Może dlatego że tydzień temu pobierali mi krew czy dzidzia nie ma dawna. Dziewczyny to dobrze że krew była jasno brązowa i dość gęsta bo ja się nie znam a pielęgniarka dziwnie na nią patrzyła ale ja jestem jak zwykle przewrażliwiona. Nigdy nie patrzyłam jak moja krew wygląda. Tż dopatrzył się w zwolnieniu że lekarz podał anemię prawdopodobną przyczynę a mnie wysłał na zbadanie właśnie żelaza a badanie krwi inną drogą i dlaczego mam krew w moczu
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia e to jeszcze nie taka tragiczna cena faktycznie
muszę pokazać TZ-owiŁazienkę taką większą, gdzie się zmieści wanienka mam na górze, na dole tylko kibelek i malutką kabinę prysznicową. Najgorsze, że kuchnia jest na dole a jakby się nie udało karmić piersią to trzeba będzie jakoś robić mleko - muszę obmyslić na to jakieś rozwiązanie. |
|
|
|
#1734 | |
|
kosmitka
|
Ania21_21 pisałam Ci wcześniej o mojej siostrze, która miała krew w moczu. też miała anemię i problemy z nerkami, jakiś piasek w nerkach czy coś, do tego zapalenie pęcherza. To wszystko złozyło się na krew w moczu, kilka razy to nawracało, ale w końcu to wyleczyła - brała leki na pęcherz, anemię i ma rzadko nawroty.
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- A to już wiem skąd mam tyłozgięcie, dzięki za ten cytat. Cytat:
Kuchnię też mam na dole, a łazienki na górze nie chciałam jeszcze robić (ze względów finansowych), ale chyba ze względu na wygodę zrobię, bo jakoś sobie nie wyobrażam, by dziecko kąpać na dole, potem biec na górę, za dużo zamieszania.
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostaniesz zapewne jutro wyniki to będziesz wiedziała. Ja idę po te moje toxo, ujemne czy pozytywne to dobrze? Ujemne nie? głupieję haha.
|
|
|
|
|
#1736 |
|
kosmitka
|
To chyba zależy od tego czy robiłaś w klasie IgG czy IgM.
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
anciahk przepraszam musiałam nie zauważyć tego posta
Uspokoiłaś mnie. Chociaż ciekawe co mi zapiszą mam nadzieję że nie paracetamol to ich lekarstwo na wszystkocotynato u mnie na skierowaniu pisało że wyniki mogą być w ciągu nawet pięciu dni roboczych
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-03-24 o 17:10 |
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Obie robiłam. W ogóle nie wiem czy wam mówiłam, ale już miałam wydać na to 100 zł tam gdzie chodzę od prywatnej, bo za jednym razem chciałam , ale jeszcze dla pewności spytałam w mojej przychodni a tam za to IgG i IgM łącznie 40 zł + 2 za pobieranie, czyli 58 zł w kieszeni... I jeszcze tą nieszczęsną grupę za 25 zł zrobiłam dla świętego spokoju. Ale wyobrażacie sobie jak zdzierają? Teraz będę porównywać. Niby przeważnie róznica to nieduże pieniądze, ale tyle wydatków się szykuje, że lepiej mieć te nadwyżki chociazby na śpioszki czy cokolwiek
![]() Cytat:
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-03-24 o 17:14 |
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli spokojnie mogę jechać na krótki odpoczynek
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena rzeczywiście do zaakcpetowania, myślałam że bardziej zaszaleli z ceną ![]() ja też tak chyba zaczne pierwsze rzeczy kupować najwięcej pewnie kupimy jak tż będzie miał urlop Caltea, superancki brzusio duuuuży i przesłodki ![]() golgie za wizyte, na pewno wszystko jest ok ![]() ale mi się chce spaaaaać i głowa mnie boli, znowu muszę do sklepu iść, bo zapomniałam kupić jakiegoś "smarowidła" do chlebka to nawet dobrze bo mam ochote na chipsy, albo lody ... a najlepiej na jedno i drugie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

udało się
cena nowego pilśniowego ok 600 zł) ale jak zobaczył to uznał że było warte i że dobrze zrobiłam 

O ja biedna, nieszczęśliwa
!!! Obie moje córki to chłopaki
trzymam mocno 

to ich lekarstwo na wszystko