Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 15:31   #2671
sandra1892
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

A co tu tak dziś ponuro nikt nie piszę . U mnie dziś pogoda taka brzydka, że nawet pies nie chce wychodzić do tego przez tą pogodę, non stop ziewam i chodzę jak zombie chyba się zdrzemnę godzinkę za nim tżcik z pracy wróci

Paula__22 , no to już można gratulować jak dwa teściory już pokazały II kreski
Stary 2011-03-24, 16:16   #2672
Brawurka84
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Hej dziewczynki :-(
rzadko tu zaglądam,bo nie chcę się nakręcac... :-(
Wszystkim Nowym zaciążonym gratuluję
ja mam jakiegoś dołka,jak pewnie wszystkie te,którym się nie udaje..znowu mam przeczucie,że teraz nie wyszło..okres za 2 tygodnie..
wolę się nastawic,że okres przyjdzie niż na dziecko..
zaczęłam robic testy owulacyjne-z ciekawości,dwa dni pod rząd i lipa..bo z moich wyliczeń wynikała owulacja,a one pokazały,że owulacji nie ma i się nie zbliża..
już zgłupiałam..
okres miałam 11 marca,cykle mam 26-27 dni.sprawdzałam sobie szyjkę-łatwo do niej dotrzec,ma jakby sporą dziurę na samym początku-czy to oznacza zbliżanie się owulacji i okres płodny?tak samo śluzu jest dużo,i jest taki hmm ciągliwy,przezroczysty,mo że któraś z Was się na tym zna?
bo mnie już nerwy biorą :-(
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 16:39   #2673
Natalala4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
okres miałam 11 marca,cykle mam 26-27 dni.sprawdzałam sobie szyjkę-łatwo do niej dotrzec,ma jakby sporą dziurę na samym początku-czy to oznacza zbliżanie się owulacji i okres płodny?tak samo śluzu jest dużo,i jest taki hmm ciągliwy,przezroczysty,mo że któraś z Was się na tym zna?

jak dla mnie -choć duzej wiedzy nie mam to właśnie czas na przytulanko z tż
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 16:48   #2674
Brawurka84
Raczkowanie

od paru dni sie przytulamy,tzn.co 2 dni,ale coś mi tu nie pasuje..owulacja powinna byc wczoraj,albo dziś,a testy owulacyjne nic takiego nie wskazują.
po prostu tracę już nadzieję,jakieś załamanie mam
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:05   #2675
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczynki :-(
Wszystkim Nowym zaciążonym gratuluję
ja mam jakiegoś dołka,jak pewnie wszystkie te,którym się nie udaje..znowu mam przeczucie,że teraz nie wyszło..okres za 2 tygodnie..
wolę się nastawic,że okres przyjdzie niż na dziecko..
zaczęłam robic testy owulacyjne-z ciekawości,dwa dni pod rząd i lipa..bo z moich wyliczeń wynikała owulacja,a one pokazały,że owulacji nie ma i się nie zbliża..
już zgłupiałam..
Ja co prawda jestem już ponad rok po naukach przedmałżeńskich, ale w poradni mieliśmy super dziewczynę (studentkę medycyny) i według mojej wiedzy to również czas na z teżetem. A poza tym dla osób stosujących NPR polecam stronkę http://www.duszpasterstworodzin.rzes...r/n_p_rodz.htm
Wszystko ładnie wyjaśniona i ja się na tym wzoruję. Chociaż tak jak wcześniej pisałam z temperaturą to do d.... No i w ogóle w tym miesiącu mam jakąś sinusoidę zamiast wykresu.
Stary 2011-03-24, 17:05   #2676
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
od paru dni sie przytulamy,tzn.co 2 dni,ale coś mi tu nie pasuje..owulacja powinna byc wczoraj,albo dziś,a testy owulacyjne nic takiego nie wskazują.
Nie sugeruj sie testami owulacyjnymi tylko słuchaj własnego ciała - wszystko na to wskazuje że masz dni płodne - sluz i szyjka na to wskazują. Także do roboty a ja trzymam kciuki
A tak w ogóle to ja po szyjce zaczęłam podejrzewać że mogę być w ciąży bo była właśnie taka jak w dni płodne - bardziej skierowana ku górze i była otwarta, tak że czubeczek palca mi wchodził no i z dnia na dzień ta dziurka minimalnie ale sie powiększała sory że tak obrazowo ale może komuś się przyda
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:51   #2677
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam

a tu co tak cicho ? nic nie piszeta ?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:51   #2678
Natalala4
Raczkowanie

Cytat:
Brawurka Ty nam sie tu nie załamuj bo to czas na działanie a nie załamywanie - po pierwsze testy owu nie są zbyt doskonałe a po drugie owu moze się przesunąć dzień w tą dzień w tamtą - bardziej liczy się "okres w którym moze wystąpić". Wystaczy ze Cie gardło poboli albo sie nie wyśpisz i moze być mała obsówka także prosze iść do tż i rościć sobie natychmiastowego przytulańska!!! (i jutro też!)
Szczegónie że objawy Cie wzywają!!!!!
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:26   #2679
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Ja powtórzyłam test druga kreseczka jest już dobrze widoczna ale nadal bardzo blada. Niestety mój aparat nie może złapać ostrości na teście i nic nie widać na zdjęciach.
W takim razie gratulacje!

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja z elektronicznych mam microlifa i jedyny, który mierzy mi normalną temperaturę i jest polecany jako zamiennik jak ktoś niema rtęciowego przy NPR. A z autopsji wiem, że większość elektronicznych pokazuje bzdury.
Czyli mówisz, że jest jeszcze szansa na posługiwanie się elektronicznym? A reszta z Was, tych co używają elektronicznych, jaką firmę polecacie?

Magolina, śliczny avatarek
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:45   #2680
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Nie sugeruj sie testami owulacyjnymi tylko słuchaj własnego ciała - wszystko na to wskazuje że masz dni płodne - sluz i szyjka na to wskazują. Także do roboty a ja trzymam kciuki
A tak w ogóle to ja po szyjce zaczęłam podejrzewać że mogę być w ciąży bo była właśnie taka jak w dni płodne - bardziej skierowana ku górze i była otwarta, tak że czubeczek palca mi wchodził no i z dnia na dzień ta dziurka minimalnie ale sie powiększała sory że tak obrazowo ale może komuś się przyda
jak dla mnie to nie masz za co przepraszać bo takie dokładne opisanie objawów jest dla nas bardzo cenne i to właśnie dzięki tobie postanowiłm badać szyjkę
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:25   #2681
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ja nawet nie liczę na II kreski w tym miesiącu... mieliśmy za dużo na głowie i nie wydaje mi się żeby coś wyszło..

No moja droga,to ty nie wiesz,że właśnie jak się nie myśli,bo się człowiek zajmie czym innym niż płodzeniem dzieci,to właśnie wtedy wpada?

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
Ja od wczorajszego wieczoru umieram. Strasznie mnie bolą jajniki mimo 22d.c. Próbowaliśmy wczoraj z moim Tż sie przytulać, ale tak bolało, że nic z tego nie wyszło umówiłam się do gin na 12.04, ciekawe co mi powie...

No to witaj w klubie,bo ja też tak mam i właśnie jestem już po Mam tak co m-c w dni płodne jak mniemam i też seks w tym czasie jest jak taniec na kaktusie Ja się w tym cyklu zmusiłam ale musiałam,bo u mnie taka jazda trwa przez 3-4 dni i bałam się,że owulacja może mi uciec Strasznie ci współczuje a wzdęcia i brzuch jak balon też masz?bo ja jak słonica wyglądam a ból nie pozwala wciągnąć brzucha,masakra jakaś Że zapytam masz regularne cykle,bo piszesz "mimo 22d.c "Może masz dłuższy cykl i dlatego owulka tak późno.

Cytat:

już zgłupiałam..
Według obliczeń właśnie jesteś w okresie płodnym a twoje objawy jeszcze to potwierdzają.Szyjka się otworzyła,żeby wpuścić plemniczki,śluz jest,żeby mogły szybko dotrzeć do jajeczka i nie zginąć zanim ono się dokula do miejsca przeznaczeniaWięc moja droga i na dwie tłuste krechy
Też zaczęłam testować mierzyć i macać szyjkę ale nie znam się na tym.Wiem tylko,że w dniach chyba płodnych miałam szyjkę nisko(czy otwartą to nie wiem,bo mam długie pazurki i nie chcę tam se krzywdy zrobić ) a teraz mi uciekła do góry,bo ledwo ją dosięgłam.Co do testów to mam od 4 dni słabą drugą kreskę więc nie wiem czy testy do czy nie miałam owulacji.Wszystko się okaże za 12-14 dniNie nakręcam się,bo testy mnie jednak skutecznie ostudziły i wydaje mi się,że nie miałam śluzu płodnego ale cóż trzeba czekać.

Cytat:

Może sobie jednak przypiłuje jeden paznokieć albo nawet dwa
A tak poważnie,to myślałam,że po zapłodnieniu szyjka się zamyka czopem aby chronić domek fasolki No bo planowałam chodzić na aqva aerobic w ciąży,żeby mieć dobrą kondycje i ze względu na kręgosłup i myślałam,że to bezpieczne ze względu na ten czop właśnie... Hmm....

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:58   #2682
klapciaczek
Raczkowanie

Kurcze ostatnio tutaj pisałam w sprawie tego, iż okres spóźnia mi się tydzień i dzisiaj byłam u ginekologa, który na podstawie usg stwierdził, że jestem w połowie cyklu, i za ok. 14 dni dopiero powinnam dostać okres. Więc rzeczywiście wszystko mi się musiało poprzestawiać, na dodatek zlecił mi padania krwi ( testosteron, progesteron itp) I stwierdziłam, że skoro jestem 14 dni przed okresem to może warto się zmotywować z tżetem i coś pokombinować Chociaż w obliczu tych badań na żadne cuda nie liczę, ale może..
Stary 2011-03-24, 21:42   #2683
Tusia_90
Raczkowanie

moje cykle trwają hmm... ostatnio 27, wcześniej 26, wcześniej 15, wcześniej 21. ze ro jakiejkolwiek reguły odkąd odstawiłam antyki :/ właśnie dlatego je dostałam. @ miałam co 10 dni i w pół roku nabawiłam się niezłej anemii. Co do bóli przy antykach nigdy ich nie miałam, zaczęły się 3 cykle temu
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 00:10   #2684
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja co prawda jestem już ponad rok po naukach przedmałżeńskich, ale w poradni mieliśmy super dziewczynę (studentkę medycyny) i według mojej wiedzy to również czas na z teżetem. A poza tym dla osób stosujących NPR polecam stronkę http://www.duszpasterstworodzin.rzes...r/n_p_rodz.htm
Wszystko ładnie wyjaśniona i ja się na tym wzoruję. Chociaż tak jak wcześniej pisałam z temperaturą to do d.... No i w ogóle w tym miesiącu mam jakąś sinusoidę zamiast wykresu.

Dzięki kochana za tą stronkę,bo nareszcie wszystko jest klarownie i jasno wyjaśnione,łącznie z obrazkami

Według tego co zrozumiałam i porównałam to dopiero teraz mam mieć dni płodne i zgadzałoby się to z testami owul.bo dopiero dzisiaj o godz. 23-j wyszła mi dość gruba kreska ,prawie jak kontrolna a przez 3 poprzednie dni były tylko cienie.Widać te okropne bóle owul.to uwalnianie jajeczka.Wszystko byłoby ok.tylko śluz się jakby nie zgadza i szyjka macicy która była przez 2-3 dni miękka i nisko,dzisiaj mi uciekła do góry i nie sięgam żeby ocenić czy jest otwarta czy zamknięta
No zobaczymy jak się to wszystko ma do rzeczywistościDobranoc wszystkim

Stary 2011-03-25, 07:18   #2685
aga_bre
Rozeznanie

kaskderka to nie czekaj tylko się przytulaj.

Ja już od dzisiaj jak na szpilkach siedzę. @ jeszcze nie przyszła. Wszystko w środku rozpulchnione, mokro a i szyjka uciekła do góry, i teraz już nie wiem czy to dobrze czy źle ,ale nadzieja jeszcze jest.
Stary 2011-03-25, 07:38   #2686
goldika
Zakorzenienie

coś dużo nie pisałyście tutaj wczoraj
ja wczoraj byłam u gina... od 18.30 czekałam w kolejce do... 22 a za mną jeszcze 3panie były. Ale gin świetny, powiedział, że każdą przyjmie. Ja byłam tak na lewo przyjęta prywatnie, a panie za mną na NFD i zaskoczyło mnie, że mimo, iż na drzwiach miał napisane, że pracuje do 20 to siedział do końca.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 08:20   #2687
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Magolina, śliczny avatarek
Wiem uwielbiam tego maluszka

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to nie masz za co przepraszać bo takie dokładne opisanie objawów jest dla nas bardzo cenne i to właśnie dzięki tobie postanowiłm badać szyjkę
Cieszę się, tylko badaj codziennie, regularnie to wtedy łatwiej Ci będzie zauważyć zmiany, mnie się szybko udało ją ,,okiełznać"

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Może sobie jednak przypiłuje jeden paznokieć albo nawet dwa
A tak poważnie,to myślałam,że po zapłodnieniu szyjka się zamyka czopem aby chronić domek fasolki No bo planowałam chodzić na aqva aerobic w ciąży,żeby mieć dobrą kondycje i ze względu na kręgosłup i myślałam,że to bezpieczne ze względu na ten czop właśnie... Hmm....
Z tego co wiem to szyjka w ciązy jest taka jak w dni płodne u mnie taka została, dlatego właśnie podejrzewałam że się udało.No i się nie pomyliłam
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 08:20   #2688
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ogólnie same ochy i achy usłyszałam. Ze wszystko w najlepszym porzadku, ze fasolka za mala zeby zmierzyc ale zrobimy to za 3tyg i wtedy karte ciazy zalozymy Serduszko mocno bije, pecherzyk dobrze umiejscowiony, macica duza i ladna, szyjka macicy tez na 5. Zadnej infekcji nie mam czym tez sie zachwycil. Mamy tylko przystopowac z przytulaniem bo jak powiedzial gin nie powinno sie szturchac fasolki zeby jej nie oderwac brakiem rozyczki nie mam sie martwic bo teraz to powszechny brak, mam unikac tylko chorych na nia. i dostalam zdjecie usg od razu

mam nadzieje, ze Tż'towi nic poważnego nie jest i szybko uda Wam sie zafasolkowac
Stary 2011-03-25, 09:05   #2689
Farina
Raczkowanie

Cześć wszyskim. Chciałabym do was dołączyć. Mam na imę Renata, 28 lat i to jest mój piąty cykl satrań o pierwszą kruszynke. To moje początki z forum, także nie obrźcie się, jak będą nieudolne. Zaczełm mierzyć temperatukę i badać szyjke od połowy ostatniego cyklu. Zanim opanuję tą sztukę to pewnie troszke czasu minie. Życzę wszyskim szybkiego zafasolkowania i miłego dnia .
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:08   #2690
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ogólnie same ochy i achy usłyszałam. Ze wszystko w najlepszym porzadku, ze fasolka za mala zeby zmierzyc ale zrobimy to za 3tyg i wtedy karte ciazy zalozymy Serduszko mocno bije, pecherzyk dobrze umiejscowiony, macica duza i ladna, szyjka macicy tez na 5. Zadnej infekcji nie mam czym tez sie zachwycil. Mamy tylko przystopowac z przytulaniem bo jak powiedzial gin nie powinno sie szturchac fasolki zeby jej nie oderwac brakiem rozyczki nie mam sie martwic bo teraz to powszechny brak, mam unikac tylko chorych na nia. i dostalam zdjecie usg od razu

mam nadzieje, ze Tż'towi nic poważnego nie jest i szybko uda Wam sie zafasolkowac
Gratuluję udanej wizty i pięknie rozwijającej się fasolki
Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Cześć wszyskim. Chciałabym do was dołączyć. Mam na imę Renata, 28 lat i to jest mój piąty cykl satrań o pierwszą kruszynke. To moje początki z forum, także nie obrźcie się, jak będą nieudolne. Zaczełm mierzyć temperatukę i badać szyjke od połowy ostatniego cyklu. Zanim opanuję tą sztukę to pewnie troszke czasu minie. Życzę wszyskim szybkiego zafasolkowania i miłego dnia .
Witaj
Życzę szybkiego zafasolkowania
Stary 2011-03-25, 10:14   #2691
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki,

no i do mnie też przyszła ta wredna małpa...;( To jest nie fair, a najlepsze jest to że nasze wyniki są ok i nie ma się czego przyczepić, nie nastawiałam się ale liczyłam, że po roku starań się w końcu uda... 13 cykl starań uważam za rozpoczęty, może nie będzie pechowy, ale psychicznie już wczoraj wysiadłam, dobrze że Mąż jest przy mnie w tych trudnych chwilach

Miłego dnia

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:44   #2692
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
kaskderka to nie czekaj tylko się przytulaj.

Ja już od dzisiaj jak na szpilkach siedzę. @ jeszcze nie przyszła. Wszystko w środku rozpulchnione, mokro a i szyjka uciekła do góry, i teraz już nie wiem czy to dobrze czy źle ,ale nadzieja jeszcze jest.

Napewno dzisiaj się będe bo widać cykl mam dłuższy i owulka później przyszła.Jednak te obserwacje dużo dają,bo nasze gdybanie bywa jednak zawodne,wystarczy stresik,infekcja lub alkohol i już owulka przeskakuje Trzymam mocno kciuki,żeby małpa przebrzydła nie przyszła

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

No spróbujcie.Może przedłużcie gre wstępną dla tż-a aby był tuż przed żeby go nie męczyć

Cytat:

Z tego co wiem to szyjka w ciązy jest taka jak w dni płodne u mnie taka została, dlatego właśnie podejrzewałam że się udało.No i się nie pomyliłam
Ok.będe ją miała na oku .Coraz więcej wiem,bo dużo obserwuje wykresów i czytam.Teraz moja szyjka jest wysoko więc chyba dobrze ale czy jest otwarta czy pulchna to dowiem za 4 dni ( po rozwodzie na którym chcę się czuć pewnie)jak se spiłuje pazurki,bo teraz się boje tak intensywnie penetrować się w środku
Testy ow.już drugi dzień na plus więc może się uda już w tym cyklu

Cytat:
coś dużo nie pisałyście tutaj wczoraj
ja wczoraj byłam u gina... zaskoczyło mnie, że mimo, iż na drzwiach miał napisane, że pracuje do 20 to siedział do końca.

Kochana KASA i masz odpowiedź Cieszę się,że z fasolką wszystko dobrze i z tobą też,teraz oby tak dalej Brakować mi będzie twojego awatarka ale rozumiem i śliczny ten aniołek

Farina witaj!

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-03-25 o 11:45
Stary 2011-03-25, 12:22   #2693
goldika
Zakorzenienie

Kaskaderko avka zmienilam tez dlatego, ze troche moich znajomych grzebie po forach i nie chcialabym zeby mnie zidentyfikowali. Bo nie raz ktos mi powiedzial gdzie sie udzielam, co pisze etc. I denerwowalo mnie to. Do tego na razie jak ktos pyta czy wpadka czy planowane mowimy: cud, normalnie cud. Zeby zakonczyc temat. Tzn na razie rodzina wie, Wy i jena przyjaciolka.
A co do kasy to ja akurat bylam prywatnie ale panie za mna na NFZ. Ale masz racje kasa zawsze jest motywujaca dla ludzi. Sama wiem to po sobie
Stary 2011-03-25, 12:23   #2694
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki,

no i do mnie też przyszła ta wredna małpa...;( To jest nie fair, a najlepsze jest to że nasze wyniki są ok i nie ma się czego przyczepić, nie nastawiałam się ale liczyłam, że po roku starań się w końcu uda... 13 cykl starań uważam za rozpoczęty, może nie będzie pechowy, ale psychicznie już wczoraj wysiadłam, dobrze że Mąż jest przy mnie w tych trudnych chwilach

Miłego dnia
Nic sie nie martw, doczekamy się naszych fasolek. Ja zaczynam cykl 11, ale niestety przedwczoraj musiałam zjeść Tranxene( 10mg) i po cyklu, chyba że organizm zdąży się oczyścić , tak na 16.03 szacuje owulke i w sumie nie wiem czy jest sens się starać... Jak myślicie??
W teorii też jest wszystko ok, regularne cykle jak w zegarku i puki co z maleństwa nici
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 13:03   #2695
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
Nic sie nie martw, doczekamy się naszych fasolek. Ja zaczynam cykl 11, ale niestety przedwczoraj musiałam zjeść Tranxene( 10mg) i po cyklu, chyba że organizm zdąży się oczyścić , tak na 16.03 szacuje owulke i w sumie nie wiem czy jest sens się starać... Jak myślicie??
W teorii też jest wszystko ok, regularne cykle jak w zegarku i puki co z maleństwa nici
To dobrze, że nie jestem sama z tych długo starających się, razem raźniej Choć jest bardzo ciężko czasami, ale wierze że na każdego przyjdzie pora, na nas też, mam nadzieję, że w tym roku też będziemy się cieszyć z owocnych starań

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 13:35   #2696
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
Ja od wczorajszego wieczoru umieram. Strasznie mnie bolą jajniki mimo 22d.c. Próbowaliśmy wczoraj z moim Tż sie przytulać, ale tak bolało, że nic z tego nie wyszło umówiłam się do gin na 12.04, ciekawe co mi powie...
Głowa do góry i przytul swego tż-a na wszelki wypadek teraz,bo może te bóle to były przed pęknięciem jajeczka albo,bo szybko rosło.Jeśli się nie mylę to ja tak miałam,bo dni płodne mam dopiero teraz a nie jak myślałam 4 dni temu,może masz tak samo i będziemy miały fasolki w tym samym wieku

Cytat:
Kaskaderko avka zmienilam tez dlatego, ze troche moich znajomych grzebie po forach i nie chcialabym zeby mnie zidentyfikowali. Bo nie raz ktos mi powiedzial gdzie sie udzielam, co pisze etc. I denerwowalo mnie to. Do tego na razie jak ktos pyta czy wpadka czy planowane mowimy: cud, normalnie cud. Zeby zakonczyc temat. Tzn na razie rodzina wie, Wy i jena przyjaciolka.
A co do kasy to ja akurat bylam prywatnie ale panie za mna na NFZ. Ale masz racje kasa zawsze jest motywujaca dla ludzi. Sama wiem to po sobie
No to teraz jesteś inkognito NFZ odpala lekarzowi za każdego pacjęta,za darmo tego nie robi

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość

a co to za lek? Jak wpiszesz pare danych o twoim cyklu w podpisie,to łatwiej nam będzie coś radzić,za pare stron nikt nie będzie pamiętać,w którym dniu cyklu jesteś

Stary 2011-03-25, 13:52   #2697
elf27
Zadomowienie

cześc dziewczyny

Goldika strasznie Ci gratuluję, ze z Dzidziuniem jest tak wspaniale , po cichu zazdraszczam i modlę się by z naszym też było

Nadal troszkę pociagam nosem i odchrząkuję, najwyższa temp. w trakcie przeziębienia była 37.8 ale to może z godzinkę, tak to max.37.2. Ginekolożka uspokoiła mnie, ze to normalna temperatura ciążowa. zapytałam jaka jest szkodliwość przeziębienia w 1 trymestrze, powiedziała że jeśli nie ma wysokiej temperatury to są szanse, że będzie dobrze, ale może być różnie bo to bardzo wczesna ciąża. A ja myślalam, że powie, że na pewno będzie ok i nic nie zaszkodziło Dzidkowi. Lipa kurczę, strasznie się martwię
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:06   #2698
Farina
Raczkowanie

Kaskaderka ja się poprawiam i podaje informacje o cylku w podpisie.

elf27 trzymam kciuki, żeby dzidzia była zdrowa.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:08   #2699
goldika
Zakorzenienie

no tak charytatywnie to oni nas nie badaja
ja ogolnie nie jestem przyzwyczajona do przychodni i lekarzy, nie choruje, co najwyzej czasami jakis katar zlapie na kilka dni. Teraz bede musiala uzbroic sie w cierpliwosc.

elfie mam nadzieje, ze niedlugo tez bedziesz mogla zobaczyc swoja zdrowiutka fosolke

tez macie taki leniwy dzien? nic mi sie nie chce, pogada nijaka wiec na spacer mnie nie kusi. pewnie spedze caly dzien w lozku:/
Stary 2011-03-25, 14:10   #2700
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

DamiankaKamilka widzę, że ty też z tych okolic co ja i becik_4
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości