Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 1 1,92%
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 5 9,62%
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 6 11,54%
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 5 9,62%
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 18 34,62%
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 17 32,69%
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 0 0%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 16:44   #2821
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV

kochane mam wiadomość od Montii że może jutrą wyjdą do domu jak dobrze pójdzie usg brzuszka bo póki co to wszystkie badania są ok. Fabianek przybiera na wadze ma już 3300

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 16:48   #2822
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
nie ja na pewno jeśli dotrwam na ip będę chodzić

no mi udawało się znaleźć samo usg za 50 /60 zł

zaraz idę do lekarza rodzinnego mam nadzieję że da mi skierowania na badania Wr i HBS

ja dziś byłam w przychodni, w niedziele na ip i w sumie tam wole, bo w przychodni to zawsze tyle trwa i trzeba latać od gabinetu do gabinetu.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 16:57   #2823
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kochane mam wiadomość od Montii że może jutrą wyjdą do domu jak dobrze pójdzie usg brzuszka bo póki co to wszystkie badania są ok. Fabianek przybiera na wadze ma już 3300
No to chwała

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:06   #2824
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Ja tak sobie mysle dziewczynki o moim malenstwie i coraz bardziej sie martwie o porod boje sie ze dzidzia bedzie duza i pod koniec porodu znowu beda problemy tak jak przy I c wyciskali mi malego bo utknal w kanale a ja mialam za slabe bole no a 4100 mial i wtedy lekarz i polozna panika gdyby nie ordynator ktory pojawil sie w ostatniej chwili to nie wiem jakby sie to skonczylo bo rodzilam w swieta wielkanocne i trafil mi jakis lek.po studiach ktory nie umial wyciskac dziecka wpadl ordyn.nacisnal raz porzanie i dzidzia wyszla wiec teraz im blizej tym bardziej mnie to wszytsko przeraza a nikt nie chce zrobic mi usg ile moze wazyc teraz dzidzius w 38 tyg skoro juz w 33 byl dosc spory nie wiem moze powinnam prywatnie pojsc?bo watpie zeby przed samym porodem ktos mi w szpitalu usg zrobil....pamietam ze polozna po moim I porodzie powiedziala ze gdyby wiedzieli ze dziecko duze to by cc zrobili a tak sie nameczylam niepotrzebnie a synek niedotleniony lekko sie urodzil ale okazalo sie ze calkowicie zdrowy dzieka Bogu .Doradzcie mi cos bo naprawde zaczynam wariwac od tego myslenia
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:14   #2825
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Ja tak sobie mysle dziewczynki o moim malenstwie i coraz bardziej sie martwie o porod boje sie ze dzidzia bedzie duza i pod koniec porodu znowu beda problemy tak jak przy I c wyciskali mi malego bo utknal w kanale a ja mialam za slabe bole no a 4100 mial i wtedy lekarz i polozna panika gdyby nie ordynator ktory pojawil sie w ostatniej chwili to nie wiem jakby sie to skonczylo bo rodzilam w swieta wielkanocne i trafil mi jakis lek.po studiach ktory nie umial wyciskac dziecka wpadl ordyn.nacisnal raz porzanie i dzidzia wyszla wiec teraz im blizej tym bardziej mnie to wszytsko przeraza a nikt nie chce zrobic mi usg ile moze wazyc teraz dzidzius w 38 tyg skoro juz w 33 byl dosc spory nie wiem moze powinnam prywatnie pojsc?bo watpie zeby przed samym porodem ktos mi w szpitalu usg zrobil....pamietam ze polozna po moim I porodzie powiedziala ze gdyby wiedzieli ze dziecko duze to by cc zrobili a tak sie nameczylam niepotrzebnie a synek niedotleniony lekko sie urodzil ale okazalo sie ze calkowicie zdrowy dzieka Bogu .Doradzcie mi cos bo naprawde zaczynam wariwac od tego myslenia
Kobieto Ty sie nawet nie masz nad czym zastanawiac nawet jak bys miala wybulic te 200na wizyte pomysl czy wtedy w trakcie tamtego porodu dala bys 200zl zeby przestalo bolec?/ na bank jak bys miala mozliwosc /hipotetycznie;-)/ to tak
Ja robie usg na kazdej wizycie /jak mus to mus/
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:25   #2826
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

uff, na szczęście!

Cytat:
słuchaj, mnie ginka mówiła, że dziecko od 35 tygodnia rośnie mniej więcej 200 gram tygodniowo, no ale to mniej więcej - jak masz się tak denerwować, to może lepiej idź na to usg, będziesz wiedziała, na czym stoisz, hm?

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:26   #2827
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym poszła prywatnie... aby było wszystko z małym byłabym w stanie przeznaczyć kasę na to. tylko w sumie nawet jak wyjdzie że dziecko duże to zależy jak ordynator czy tam lekarz zadecydują...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 17:29   #2828
Krusiak
BAN stały

Babki ile daje sie galki muszkatolowej do sosu beszamel??? No kurczaki bo znow przedobrze masakra nigdy nie mam wyczucia ;-/
Stary 2011-03-24, 17:35   #2829
traicionera
Zakorzenienie

ja daje szczyptę zawsze, bo gałka to mocna jest.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-24, 17:38   #2830
tola3804
Zakorzenienie

Dziewczyny! To nie jest takie proste, żeby za plecami mojego gina to ustalić w moim szpitalu, bo on od razu by się o tym dowiedział, bo tam pracuje. Zresztą ja tak nie chcę. Mam jedną szansę na cc - duże dziecko. Mik miał 4240, ten też jak na swoje tygodnie ważył dużo i zapowiada się, że ponad 4 kg będzie miał, tak więc jakieś tam szanse są. Idę dziś na tą wizytę i mam mieć robione USG, tak więc zobaczymy. W moim szpitalu mają zasadę: jeśli cc było do 2 lat temu to kolejna też jest cesarka, a jeśli więcej czasu upłynęło to kobieta przynajmniej musi spróbować rodzić sn, ale długo jej nie męczą ponoć wtedy. Jak nie idzie to szybka decyzja o cc. No, a u mnie 2 lata i 3 m-ce będzie...

No nic to, zmykam do łazienki się szykować, bo potem dziecko trza wykąpać, położyć spać i lecę.

Monti! Dobrze, że z Fabiankiem ok.

Monika! U mnie była ta sama sytuacja przy I porodzie. Nikt mi nie zrobił USG i nikt nie spodziewał się takiego dużego dziecka. Teraz nie wyobrażam sobie, żebym pod koniec ciąży nie miała zrobionego USG. Zrób! Po co masz się denerwować?

Krusiak! Ja daję na oko, tak ze 4 szczypty.
Stary 2011-03-24, 17:38   #2831
Krusiak
BAN stały

No wlasnie-dzis musze uwazac bo ost byla masakra ;-/
Dziewczyny czy wy tez macie takie zachcianki??
szukalam przepisu na zapiekanke z makaronem, kurczakiem, brokulami, pieczarkami i beszamelem a znalazlam przy okazji to JEZU JAK BYM ZJADLA................... .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pierogi_z_miesem.jpg (32,8 KB, 12 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 17:44   #2832
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Dziekuje dziewczyny za slowa juz napisalam do lekarza co raz bylam prywatnie kiedy mniej wiecej moglabym sie zjawic na usg ma mi odpisac wiec czekam.A co do wielkosci dziecka to wiem ze moze wazyc 4600-5000g i mozna urodzic sn jak akcja porodowa przebiega prawidlowo tylko ze u mnie za I razem nie bylo kolorowo bo mnie praktycznie nic nie bolalo a bole na ktg 130 byly akcja postepowala dobrze rozwarcie tez bylo ok tylko ze maky zablokowal sie podczas boli partych bo ja nie czulam ich zbyt intensywnie a i glowka mala nie byla wiec jak zaczelo tetno spadac to wtedy panika nie chcialabym przezywac tego samego i modle sie zeby wszystko bylo inaczej............zobacz ymy czy uda mi sie pojsc na usg i mniej wiecej dowiedziec co i jak a mala na usg wazyla niby 2730g w 33 tyg.wiec jak tyje do 200g tyg to jak dotrwam do 40 tyg to znowu moze miec ponad 4000g ....poczekam i zobacze co wykaze usg jak uda mi sie na nie dostac a jak nie to bede molestowac polozna zeby w szpitalu mi zrobili i oczywiscie opowiem im I porod bo inaczej to mnie zleja totalnie.
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:45   #2833
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! To nie jest takie proste, żeby za plecami mojego gina to ustalić w moim szpitalu, bo on od razu by się o tym dowiedział, bo tam pracuje. Zresztą ja tak nie chcę. Mam jedną szansę na cc - duże dziecko. Mik miał 4240, ten też jak na swoje tygodnie ważył dużo i zapowiada się, że ponad 4 kg będzie miał, tak więc jakieś tam szanse są. Idę dziś na tą wizytę i mam mieć robione USG, tak więc zobaczymy. W moim szpitalu mają zasadę: jeśli cc było do 2 lat temu to kolejna też jest cesarka, a jeśli więcej czasu upłynęło to kobieta przynajmniej musi spróbować rodzić sn, ale długo jej nie męczą ponoć wtedy. Jak nie idzie to szybka decyzja o cc. No, a u mnie 2 lata i 3 m-ce będzie...

No nic to, zmykam do łazienki się szykować, bo potem dziecko trza wykąpać, położyć spać i lecę.

Monti! Dobrze, że z Fabiankiem ok.

Monika! U mnie była ta sama sytuacja przy I porodzie. Nikt mi nie zrobił USG i nikt nie spodziewał się takiego dużego dziecka. Teraz nie wyobrażam sobie, żebym pod koniec ciąży nie miała zrobionego USG. Zrób! Po co masz się denerwować?

Krusiak! Ja daję na oko, tak ze 4 szczypty.
Nie ma takiego czegos ze jak 2lata to tak a jak wiecej to nie no co ty... Ja mialam cc 6lat temu. Sluchaj co do wielkosci dziecka to na to nie licz bo jeszcze ci numer zrobia i powiedza jak dostaniesz skorcze ze dziecko nie ma 4kg i bedzie problem-nie zostawiaj tego na ost chwile.
Ja to bym nie patrzyla na gina nie chce sn i tyle a jemu nic do tego takie masz prawo dlavczego nie chcesz z tego skorzystac??
A jak sie cykasz to idz do niego i powiedz w prost PANIE DOKTORZE NIE CHCE RODZIC SN KIEDY MAM SIE ZGLOSIC DO CIECIA BO NIE WYRAZAM ZGODNY NA SN ZE WZGLEDU NA TO ZE MIALAM WCZESNIEJ CIECIE I WIEM ZE MAM TAKIE PRAWO. A jak on powie ze nie to ty powiedz ze on ma ci podpisac ze bierze odpowiedzialnoc na siebie jak cos sie stanie /moja znajoma miala skierowanie na cc i taki numer jej zdrobili w szpitalu,ze jak dostala boli nie chcieli jej ciac na co maz prawnik wpadl z takim pismem i powiedzial ze ich do sadu poda i nic nie kwikneli
Ty sie nie daj wyrolowac i tyle
Stary 2011-03-24, 17:46   #2834
traicionera
Zakorzenienie

tola- mi moja ginka powiedziała, ze ona to daje skierowanie na cc, jeśli dziecko wazy ponad 5 kg
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-24, 17:51   #2835
Krusiak
BAN stały

taa bo najlepsze ze te 4kg to umowne sa ja spotkalam za 1 razem wariata ktory chcial w szpitalu zebym dziecko rodzila 4,5kg i to z gestoza!!! Uslyszalam Pani wielka to damy rade a pani juz na oczy nie widziala prawie.. debil i tyle
Stary 2011-03-24, 17:55   #2836
traicionera
Zakorzenienie

a ja mam 160 to już widzę, jak ze mnie wyciągają takie czteroipółkilogramowe dziecko, powodzenia
Chociaż w przypadku szpitala, do którego idę, to by mnie wcale nie zdziwiło, bo u nich cc to taka ostateczna ostateczność.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-24, 18:12   #2837
gosiawolna
Rozeznanie

super ze z fabiankiem lepiej trzymam kciuki za stysie.
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:33   #2838
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
a ja mam 160 to już widzę, jak ze mnie wyciągają takie czteroipółkilogramowe dziecko, powodzenia
Chociaż w przypadku szpitala, do którego idę, to by mnie wcale nie zdziwiło, bo u nich cc to taka ostateczna ostateczność.
Kolezanka 160 urodzila silami natury corke 5,200 2lata temu wlasnie mi sie przypomnialo-miala cukrzyce a szpital ktory ja przyjal nie chcial zrobic cc co wiecej rodzila 40godz i nic nie zrobili a teraz kwitesencja calej historii PO TYM WSZYSTKIM NIE MOGLA LOZYSKA URODZIC I JESZCZE ZROBILI JEJ CC ZEBY TO LOZYSKO WYCIAGNAC
Chciala ich do sadu podac ale nie wiem jak to sie skoczylo

Moge nawet powiedziec ze byl to szpital Polczyn-Zdroj
Stary 2011-03-24, 18:38   #2839
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym powiedziała że nawet bardzo nisko

hmm
wczoraj mi polozna w SR powiedziala, ze do 37 tyg moze sie nie dotrwac
Cytat:
ano i muszę się pochwalić zaczynamy dziś 39 tydzień

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość

Mi tez sie wydaje, ze juz jest nisko
dzieki

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Oficjalnie ogłaszam, że zakończyłam w końcu pranie, prasowanie i układanie w szafce Basi
Stan ciuszków 56-62

Kaftaniki - 47 szt
Body z dł rękawem - 10 szt
Body z krótkim rękawem - 29 szt
Spiochy - 32 szt
półśpiochy - 15 szt
pajace - 16 szt
Body na ramiączkach - 7 szt
kurtki/polarki - 11 szt
sukienki - 5 szt
rajstopy - 14 szt
Skarpetek - ok. 40 par
Czapek - ok 20 szt

Tych większych już nie liczyłam
Ale nie będę musiała często prac

Jutro oblekam pościel, zakładam ochraniacz na łóżeczko, pakuje torbę i.... czekam na godzinę W

Ciekawe jak u dziewczyn rozwija się sytuacja??

to moje ilosci wymiekaja
Stary 2011-03-24, 18:45   #2840
Krusiak
BAN stały

Babki mam pytanko
Natarl mnie but ;-/ na duzym palcu u nogi z boku bylo to jakies 6dni temu, standardowo zrobil sie babel ;-/ przebilam igla/zdezynf./ i tak pzrze 4dni sie bawilam bo ja to przebijam a to za 2h znow takie wielkie i jeszcze ropa wypelnione i to z predkoscia w koncu sie wkurzylam i nacielam delikatnie zeby sie tak nie bliznilo i wyschlo a tu dalej ta ropa pod strupkiem sie zbiera ;-/ mocze w riwanolu, smaruje trbotickiem a tu zonk bo ta ropa sie juz tyle dni zbiera kurcze glupio z samym paluchem isc do lekarza chyba kurcze az sama nie wiem bo to srednio wyglada..
Stary 2011-03-24, 18:53   #2841
traicionera
Zakorzenienie

Krusiak, masakra jakaś z tą twoja koleżanką, nie wyobrażam sobie tego i cc na poród łożyska
Ja bym tam poszła do lekarza, po co ryzykować zakażenie na tak krotko przed porodem?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-24, 19:03   #2842
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Stysia do mnie napisała że zamknęli ją na patologii dziś już nic nie będą robić, jutro sprawdzą stan wód i założą balonik, jeśli to nie pomoże to dostanie oksy. stysia ma nadzieję że mały przestraszy się szpitala i sam wyjdzie i chce koniecznie autobus
no to trzymamy kciuki, niech autobus ich zabiera

Cytat:
no suuuuper!!! niech już wracają

a ja niedawno wróciłam znowu z odwiedzin zjedliśmy z męzem dwie duże pizze i teraz ledwo się ruszamy
no i dzwoniła moja koleżanka, co ma termin na 1 kwietnia, że byłą na usg i mała jest duża, bo 3900 i lekarka zabrała ją do szpitala, albo będą wywoływać albo cc
nie wiem czy bym tak chciała jakbym nie była pewna, że mi zrobią cc, po co ją męczyć jak dziecko duże a ona mała, to niech robią cc
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:11   #2843
becherovka 3
Raczkowanie

Krusiak - ja na takie przypadki mam jedna lekko drsastyczna ale bardzo skuteczna metode - trzeba moczyc we wrzatku
nalej do miseczki świeżo zagotowanej wody i palec tak szybciutko - mocz i wyciagaj - tak kilka razy
na mnie zawsze dziala - chociaz nie powiem - boli
ewentualnie zamocz jakis wacik w tym wrzatku i przykladaj na chwile na palec - tylko mocz wacik czesto zeby byl goracy

a mi chyba powoli zaczyna przechodzic (odpukac coby nie zapeszyc) bo mimo ze ciagle mi cieknie z nosa i oczu to jakby mniej....
Stary 2011-03-24, 19:20   #2844
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
Krusiak - ja na takie przypadki mam jedna lekko drsastyczna ale bardzo skuteczna metode - trzeba moczyc we wrzatku
nalej do miseczki świeżo zagotowanej wody i palec tak szybciutko - mocz i wyciagaj - tak kilka razy
na mnie zawsze dziala - chociaz nie powiem - boli
ewentualnie zamocz jakis wacik w tym wrzatku i przykladaj na chwile na palec - tylko mocz wacik czesto zeby byl goracy

a mi chyba powoli zaczyna przechodzic (odpukac coby nie zapeszyc) bo mimo ze ciagle mi cieknie z nosa i oczu to jakby mniej....
Ale to jak mam strupek teraz i pod strupkiem to sie zbiera to mozna?? Kurcze sprobuje bo nigdy o tym nie slyszalam
Stary 2011-03-24, 19:23   #2845
becherovka 3
Raczkowanie

To moze zerwij ten strupek albo przebij?
Ja tak od zawsze robie jak mi sie tylko takie cos zrobi - na rope wlasnie dzialalo zawsze bez zarzutu.
Stary 2011-03-24, 19:25   #2846
Mirabilka
Zakorzenienie

Ale Wy dużo piszecie

W końcu nadrobiłam bo dziś nie miałam czasu na nic – dopiero co teraz usiadłam.

umówiłam się z super położną w super szpitalu ( mam nadzieje, że okaże się to wszystko prawdą) i jestem zadowolona po rozmowie – bo szukałam takiej, która umie przywołac do porządku gdy będę panikowała a nie takiej użalającej się. Nawet dała mi kilka cennych wskazówek co robic przez ostatnie 3 tyg żeby jakoś ułatwic sobie poród – mówi metody dziwne – ale ona się w tych metodach specjalizuje.

I powiedziała, że zaszkodzic nie zaszkodzi a z tego co obserwuje to pomagają.

W sumie to mam małe szanse, że będzie TŻ przy mnie no chyba, że poród będzie w piątek wieczorem do niedzieli – bo inaczej delegacja non stop :/

Aja1 – omg ile Ty masz tych ubranek!!! Ja mam samych czapek i skarpetek max 10 ale resztę chyba podobnie jak bodziaków nie więcej
koleżanka otworzyła ciucholand z rzeczami z Anglii – i powyżej 68 rozmiaru zaczyna mi szykowac rzeczy – większośc ubranek wygląda na nową i są dobrych markowo firm.

Dziewczyny ja też puchnę – ale odkąd mam tą dietę wysokobiałkową z powodu niskiego białka we krwi zauważyłam, że już mi dużo tej wody zeszło z nóg i w końcu widzę kostki

Jak długo macie zamiar brac dziewczyny te wszystkie leki na skurcze?

Tzn do którego tygodnia – bo bralam 3x2 ale dziś na noc już 1 tabl od jutro 3x1 tak żeby do niedzieli na noc wziąc ostatnią i koniec.

I jeszcze jedno: ile mniej więcej daje się położnej? Bo wprost moja nie chciała powiedziec – a rodzę na Śląsku.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:44   #2847
n.ik.a
Zadomowienie

Mirabilka ja niestety ci nie pomogę, bo nie mam położnej...zresztą rodzę w obcym mieście oddalonym ode mnie ok. 70 km
a przypomnij mi gdzie ty rodzisz bo ja też ze Śląska

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:00   #2848
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
mój mąż stwierdził wczoraj, ze moje stopy wyglądają jak u trupa, tylko kolor inny
Hahhha...mezus ma normalnie czarny humor

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

kasia też mnie troszkę dziwi, że nie miałaś jeszcze tego ktg. Kurcze w tym tyg, ciąży to raczej powinnaś ale najwyraźniej to zależy od lekarza. Ja mam ktg co wizytę od chyba 28 tyg.
Ja tez nie mialam jeszcze tego KTG a juz prawie 39 tc

Cytat:
Stysia do mnie napisała że zamknęli ją na patologii dziś już nic nie będą robić, jutro sprawdzą stan wód i założą balonik, jeśli to nie pomoże to dostanie oksy. stysia ma nadzieję że mały przestraszy się szpitala i sam wyjdzie i chce koniecznie autobuę
Stysia bierz autobus..nie krepuj sie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a mnie boli strasznie kość ogonowa i nie wiem od czego ...
czuję się tak jak mi mi ktoś kij w tyłek włożył. Wczoraj też bolało. może dzidziuś się jakoś tak ułożył ?
laseczkaa mnie boli cos jak kosc ogonowa ale bardziej po prawej stronie, bol promieniuje bardziej na posladek i prawa noge. Wiec tez nie wiem co to jest?Pewnie dzidzia uciska na jakis nerw

Cytat:
Super Montii, ze badania ok. trzymamy kciuki za Fabianka!!!

Cytat:
tola- mi moja ginka powiedziała, ze ona to daje skierowanie na cc, jeśli dziecko wazy ponad 5 kg
Ciekawe jak sama by urodzila takie duze dziecko?Pewnie jest z gumy??

Edytowane przez wikakika
Czas edycji: 2011-03-24 o 20:01
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:09   #2849
Mirabilka
Zakorzenienie

te 5 kg to już przesada ciekawe jakby jej krocze wyglądało po takim porodzie - fujjjjj !!!! 4 kg to już jest duże dziecko przecież.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:10   #2850
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze że wszystko ok mam nadzieję że jutro już wyjdą

Cytat:
ja dziś byłam w przychodni, w niedziele na ip i w sumie tam wole, bo w przychodni to zawsze tyle trwa i trzeba latać od gabinetu do gabinetu.
no ja mam możliwość tylko ip chyba że nowy gin do którego się wybieram ma np ktg w przychodni

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
laseczkaa mnie boli cos jak kosc ogonowa ale bardziej po prawej stronie, bol promieniuje bardziej na posladek i prawa noge. Wiec tez nie wiem co to jest?Pewnie dzidzia uciska na jakis nerw
pewnie tak dzidziuś coraz większy więc coraz bardziej braknie mu miejsca .

a mnie plecy dziś bolą strasznie aż usiedzieć nie mogę
jeszcze czuję ze dzidzia mi strasznie na pęcherz naciska bo boli i wrażenie jak bym miała się zaraz posiusiać i puszcza i znowu ... więc tak się rusza.

jutro rano idę na badani krwi i moczu dostałam od lekarza rodzinnego skierowanie , ale WR i HBS muszę od innego gina bo lekarka mówi że to tylko gin może .

kładę się położyć bo wysiedzieć przez te plecy nie mogę
miłej nocki

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości