Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 17:48   #1741
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

dziewczyny mam pytanie jakbym miała anemię to dostałabym zwolnienie?
Chociaż głupie pytanie bo u mnie to nic nie wiadomo Ale coś lekarz mówił że być może przedłuży mi zwolnienie ale zobaczymy
Stary 2011-03-24, 17:48   #1742
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Obie robiłam.
Więc chyba wynik zależy od tego, czy się przechodziło toxo czy nie. Nie wiem zresztą, ale o ile dobrze kojarzę, to jedno miałam dodatnie a jedno ujemne.
Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
anciahk przepraszam musiałam nie zauważyć tego posta
Uspokoiłaś mnie. Chociaż ciekawe co mi zapiszą mam nadzieję że nie paracetamol to ich lekarstwo na wszystko
Moja siostra też to leczyła za granicą, do tego wspomagała się pijąc wodę z ozonem. Ja nie wiem o co chodzi z tą wodą, ale podobno jest dobra na wszystko.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Czyli spokojnie mogę jechać na krótki odpoczynek
Pewnie, sama też bym chciała wyskoczyć nad morze na kilka dni. Jak będzie cieplej, to wybieram się też do babci nad jezioro.
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
mebelki cudowne cena rzeczywiście do zaakcpetowania, myślałam że bardziej zaszaleli z ceną
ja też tak chyba zaczne pierwsze rzeczy kupować najwięcej pewnie kupimy jak tż będzie miał urlop
Przemawiają za tym względy praktyczne, po prostu z brzuchem i w upał te zakupy naprawdę będą męczarnią.
Cieszę się, że te mebelki Wam się podobają, chyba się na nie zdecyduję.

W jakich sklepach zamierzacie kompletować wyprawki? W sieciówkach czy no name? Słyszałam, że tanie i ładne rzeczy są w pepco.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:00   #1743
acelinka
Zakorzenienie

ania21_21 jak dla mnie to i bez anemii powinnaś dostać zwolnienie

anciaahk, ja będe pewnie kupowała w takich zwykłych dziecięcych sklepach. W sieciówkach typu h&m, reserved, cubus, czy 5-10-15 są dosc drogie rzeczy. No chyba, że są wyprzedaże Częśc rzeczy pewnie kupie w lumpku po prostu, jakies kurteczki, spodenki itp. w Pepco rzeczywiście można trafić fajne rzeczy i w fajnej cenie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:17   #1744
ania21_21
Zadomowienie

Jeszcze daliśmy wczoraj samochód do warsztatu mieli zobaczyć czy wszystko ok i mieli zrobić przegląd. Się okazało że gdzieś cieknie olej i dopiero zobaczą gdzie i jutro zamówią części nie dość że brak samochodu to jeszcze wydatki
Niech się w końcu skończy ten tydzień
Stary 2011-03-24, 18:19   #1745
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Gratuluję Małgosiu .
Mój z kolei chce, żebym już zaczynała robić zakupy, bo jak w wakacje będę jak wieloryb plus dojdą upały, to ostatnią rzeczą, na jaką będę miała ochotę, to zakupy. I ma rację.

W temacie łóżeczek - chyba kupię 2, bo mam 2-poziomowe mieszkanie i na gorze będzie tradycyjne drewniane, a na dole jakieś turystyczne na dzień, żeby nie latać po schodach.
Podobają mi się takie mebelki, co o nich myślicie:
http://www.meble.vox.pl/kolekcje-meb...-ivory-mapple/
Po pierwsze mebelki piękne

Po drugie sosik robie tak :
Siekam w kostkę mięso wieprzowe np schabik, ilość wg uznania, podsmażam na masełku , dodaje 1-2 cebule drobno posiekane, podsmażam, zalewam to wszystko wodą do wysokości mięsa i duszę do miękości, można już do tego dodać pół papryki posiekanej w kostkę, sól, pieprz, paprykę ostrą, maggi , wegetę, co uważasz aby miał smak ja jeszcze czasem przyprawę do gulaszu daję
Jak mięsko będzie miękkie dodaję 2 łyżeczki koncentratu, około pół szklanki wody z 2 łyżkami mąki, dodaję to i dalej duszę, na koniec dodaję pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego 2-3, przyprawiam jak za mało i smacznego! Do tego oczywiście świeżo usmażone placuszki ziemniaczane i wcinać zostaje
Cytat:
W zasadzie nic ale nie np nie wiem czy są jakieś kontrole na L4 W ciąży chyba nie, bo ciężko symulować
Chyba nie ma, bo co tu kontrolować , ciąży się nie udaję

Cytat:
Obie robiłam. W ogóle nie wiem czy wam mówiłam, ale już miałam wydać na to 100 zł tam gdzie chodzę od prywatnej, bo za jednym razem chciałam , ale jeszcze dla pewności spytałam w mojej przychodni a tam za to IgG i IgM łącznie 40 zł + 2 za pobieranie, czyli 58 zł w kieszeni... I jeszcze tą nieszczęsną grupę za 25 zł zrobiłam dla świętego spokoju. Ale wyobrażacie sobie jak zdzierają? Teraz będę porównywać. Niby przeważnie róznica to nieduże pieniądze, ale tyle wydatków się szykuje, że lepiej mieć te nadwyżki chociazby na śpioszki czy cokolwiek
Warto sprawdzać tak ja jeszcze nadprogramowe pieniążki do domu wydaję, tyle rzeczy mi brakuje nieszczęsne firanki i karnisze narazie rolety nas chronią przed wścibskimi sąsiadami

Cytat:
w jakich sklepach zamierzacie kompletować wyprawki? W sieciówkach czy no name? Słyszałam, że tanie i ładne rzeczy są w pepco.
w Pepco są fajne ciuszki, więc napewno zahaczę w swoich wyprawach

Cytat:
anciaahk, ja będe pewnie kupowała w takich zwykłych dziecięcych sklepach. W sieciówkach typu h&m, reserved, cubus, czy 5-10-15 są dosc drogie rzeczy. No chyba, że są wyprzedaże Częśc rzeczy pewnie kupie w lumpku po prostu, jakies kurteczki, spodenki itp. w Pepco rzeczywiście można trafić fajne rzeczy i w fajnej cenie
Też lumpki zamierzam odwiedzić

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:40   #1746
bianeczkaa
Zakorzenienie

Włąśnie pochłaniam pizzę i popijam Lechem Free szaleństwo

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

JAk kiedyś uwielbiałam pizzę z dużą ilością dodatków, tak teraz najlepsza jest z serem, szynką i pieczarkami

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:56   #1747
aa2
Zakorzenienie

hej
no i byłam na wizycie u tego innego lekarza no i zbadał mnie ginekologiczne, zmierzył ciśnienie zalecił badania no i tyle-nie zrobił usg, powiedział żebym sobie zrobiła te badania prenatalne bo mnie tzn dziecko dobrze pomierzą itd, z jednej strony ok bo rzeczowy itd a z drugiej zła jestem ze nie zrobił usg , no ale potem jak sie zapytałam czy będzie robił to powiedział ze tak-no cóż zobaczymy, jeszcze 30 marca mam jednego i zobacze jaki bedzie i bede musiała z tej trójcy jakiegos wybrac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:40   #1748
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Też chyba poczekam na wyprzedaże. W lumpku nic nie kupuję, nie umiem to i dziecku pewnie nie będę. Nie umiem tam nic znaleźć.
Obejdę sobie chyba z ciekawości takie dziecięce sklepy, popatrzę co jest i w jakich cenach.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Po pierwsze mebelki piękne

Po drugie sosik robie tak :
Dziękuję za przepis, zapisałam i spróbujemy!
Cieszę się, że mebelki się podobają.

Cytat:
Warto sprawdzać tak ja jeszcze nadprogramowe pieniążki do domu wydaję, tyle rzeczy mi brakuje nieszczęsne firanki i karnisze narazie rolety nas chronią przed wścibskimi sąsiadami
Też nie mam firanek i karniszy, brakuje też żyrandoli . Dzisiaj wreszcie przyszła kanapa i szafa, to mogę już nie mieszkać na workach jak cygan.
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Włąśnie pochłaniam pizzę i popijam Lechem Free szaleństwo
A mi jakoś odwrotnie pizza nie smakuje jak kiedyś. Wcześniej obsesyjnie uwielbiałam fastfoody, teraz jem ich bardzo mało.
Czy lech fre ma zero alkoholu czy podobnie jak karmi ma do 0,5%??

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej
no i byłam na wizycie u tego innego lekarza no i zbadał mnie ginekologiczne, zmierzył ciśnienie zalecił badania no i tyle-nie zrobił usg, powiedział żebym sobie zrobiła te badania prenatalne bo mnie tzn dziecko dobrze pomierzą itd, z jednej strony ok bo rzeczowy itd a z drugiej zła jestem ze nie zrobił usg , no ale potem jak sie zapytałam czy będzie robił to powiedział ze tak-no cóż zobaczymy, jeszcze 30 marca mam jednego i zobacze jaki bedzie i bede musiała z tej trójcy jakiegos wybrac
Aa2 to ilu Ty ginekologów sprawdzasz??

Stary 2011-03-24, 19:41   #1749
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie jakbym miała anemię to dostałabym zwolnienie?
Chociaż głupie pytanie bo u mnie to nic nie wiadomo Ale coś lekarz mówił że być może przedłuży mi zwolnienie ale zobaczymy
Na samą anemię pewnie nie dostaniesz,ale moim zdaniem i tak Ci się należy

Cytat:

Pewnie, sama też bym chciała wyskoczyć nad morze na kilka dni. Jak będzie cieplej, to wybieram się też do babci nad jezioro.

Przemawiają za tym względy praktyczne, po prostu z brzuchem i w upał te zakupy naprawdę będą męczarnią.

W jakich sklepach zamierzacie kompletować wyprawki? W sieciówkach czy no name? Słyszałam, że tanie i ładne rzeczy są w pepco.
Mnie też kusi morze ale od nas to 12h jazdy
Zakupy też zaczynam w maju, będzie już na 100% (albo 99%) znana płeć, upałów nie będzie - sama przyjemność, zresztą w czerwcu i lipcu mam sesję i obronę to też nie będzie głowy do zakupów. Wyprawkę raczej ze zwykłych sklepów i allegro, chyba, że na wyprzedaży coś upoluję W pepco faktycznie fajne ciuszki, np body za 5zł można kupić i to z fajnej bawełny

Cytat:
hej
Ciężko trafić na fajnego lekarza Oby Ci się udało trafić

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:46   #1750
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Mnie też kusi morze ale od nas to 12h jazdy
Zakupy też zaczynam w maju, będzie już na 100% (albo 99%) znana płeć, upałów nie będzie - sama przyjemność, zresztą w czerwcu i lipcu mam sesję i obronę to też nie będzie głowy do zakupów. Wyprawkę raczej ze zwykłych sklepów i allegro, chyba, że na wyprzedaży coś upoluję W pepco faktycznie fajne ciuszki, np body za 5zł można kupić i to z fajnej bawełny
To dobrze, że mi potwierdzacie, że te pepco warto sprawdzić, będę musiała. Bałam się, żeby to nie było tanie badziewie.
Ja w czerwcu też mam sesję, więc tym bardziej się utwierdzam, że maj będzie odpowiedni. Na koniec zostawię tylko meble i wózek.

Mamy też nowe porcje imion, teraz już do wyboru jest pomiędzy poniższymi:
Antek
Franek
Staś
Witek
Marcel
Kornel.
I jak ?

Stary 2011-03-24, 19:53   #1751
ania21_21
Zadomowienie

my teraz rozmawiamy o imionach
dla synka prawdopodobnie Michał a teraz tż wpadł na pomysł dla dziewczynki Michalina ale chyba żartował dla dziewczynki coś wcześniej mówił o Kasi a mi się podoba Wiktoria
Stary 2011-03-24, 19:57   #1752
anciaahk
kosmitka

U nas córa też miała być Michalina , bardzo mi się podoba.

Stary 2011-03-24, 19:58   #1753
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, że mi potwierdzacie, że te pepco warto sprawdzić, będę musiała. Bałam się, żeby to nie było tanie badziewie.
Ja w czerwcu też mam sesję, więc tym bardziej się utwierdzam, że maj będzie odpowiedni. Na koniec zostawię tylko meble i wózek.

Antek
Franek
Staś
Witek
Marcel
Kornel.
I jak ?
Na pewno coś będzie badziewie nie oszukujmy się, ale pepco ogólnie ma pozytywne opinie
Z imion to jedynie Kornel mi się nie widzi a reszta Jeszcze Nikodem jest ciekawe

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:02   #1754
aa2
Zakorzenienie

anciaahk mam babkę u której byłam ale do tej pory zrobiła mi tylko usg bez badań ginekologicznych , nie zmierzyła cisnienia wagi i takie tam czyli podstawowe badania , wiec postanowiłam poszukać innego i na wszelki wypadek zapisałam se do dwóch dziś była jedna wizyta a 30 ide do tego drugiego no a potem postanowie którego wybieram he he na razie w sumie wygrywa ten dzisiejszy -no zobacze czy bedzie potem mi usg robił a jak nie to wtedy se pójde jeszcze gdzie indziej -wiesz mam karte z pracy i moge łazić gdzie chcei i ile chce no ale mam nadzieje ze juz zostane przy którymś kogo teraz testuje he he
ja jestem przewrazliwiona na punkcie lekarzy dlatego wole iśc teraz do różnych i wybrać takiego coby mi odpowiadał

a i ten lekarz powiedział ze ze względu na to poronienie które miałam na razie mam sie powstrzymać od sexu-na co mój mąz odpowiedział ze przecież wie co robie i dlatego nie chciał sie ze mną kochac-łobuz he he no ale wyszło ze miał racje
Stary 2011-03-24, 20:07   #1755
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Na pewno coś będzie badziewie nie oszukujmy się, ale pepco ogólnie ma pozytywne opinie
Z imion to jedynie Kornel mi się nie widzi a reszta Jeszcze Nikodem jest ciekawe
Nikodem akurat mi nie pasuje, ale dziękuję za opinię.

Aa2 - jak chodzisz na kartę, to nie jest tak, że lekarz widzi Twoje wcześniejsze wizyty? (ma je w kompie)?
Ja mam kartę medicover, wcześniej luxmed, ale w naszych rejonach sami słabi lekarze w tych firmach, więc muszę (chcę też) chodzić prywatnie.

Czemu oni za każdym razem nie robią Ci usg? Zwłaszcza po poronieniu to powinna być chyba norma, nie są jakoś przewrażliwieni?? Mają usg w gabinecie?

Stary 2011-03-24, 20:14   #1756
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Nikodem akurat mi nie pasuje, ale dziękuję za opinię.

Aa2 - jak chodzisz na kartę, to nie jest tak, że lekarz widzi Twoje wcześniejsze wizyty? (ma je w kompie)?
Ja mam kartę medicover, wcześniej luxmed, ale w naszych rejonach sami słabi lekarze w tych firmach, więc muszę (chcę też) chodzić prywatnie.

Czemu oni za każdym razem nie robią Ci usg? Zwłaszcza po poronieniu to powinna być chyba norma, nie są jakoś przewrażliwieni?? Mają usg w gabinecie?
wiesz co wydaje mi sie że ogólnie jesli chodzi o rożne placówki to podglądu nie maja, taka informacja o wizytach idzie do medicoweru żeby później te placówki mogły dostać kase, a ja w sumie płace za tą karte to chyba mogę łazic ile cce do lekarza i mam prawo znaleźć takiego co by mi odpowiadał wiec myśle ze nie mogą miec nic przeciw w końcu dostają za to kasę
a co do prywatnych wizyt to sie zraziłam przy tej pierwszej ciązy i teraz postanowiłam nie płacić a korzystać z tego co juz opłacam
w końcu trafie na jakiegoś dobrego

no i powiem wam ze moje kolezanki które są po pierwszej ciazy to teraz każda mówi ze prywatnie wydały duzo kasy i teraz jak bedą to będą łaziły z nfz a jakies dodatkowe badania itd sobie opłacą i wyjdzie praktycznie to samo, no i ja sie w sumie nie dziwie
Stary 2011-03-24, 20:14   #1757
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No jak to- 3mają ze mną kciuki,że będę miała dziewczynkę .
noo, że ja na to nie wpadłam

Cytat:
Jezu Baineczko już łóżeczko, ja będąc w tym tygodniu co Ty bałam się zapeszyć , powiedzieć na głos że jestem w ciąży, co by się nie rozczarować OMG

Cieszę się że nie mam jeszcze pociągu do zakupów , na wszsytko będzie czas i zrobie mam nadzieje przemyślane zakupy
ja się do tej pory boję mówić i chwalić, że jestem w ciąży
i myślę, że za zakupy wezmę się dopiero koło maja/czerwca/lipca nawet

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
To ja jeszcze przed wyjściem pokażę swój wczorajszy (14 tyg+2 dni) brzusio. Niemały, co? Na podłodze leży zdechły kapeć mojego dziecka. Można go pominąć
noo pokaźny brzucholek! super

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
matko,dziś mam usg o 18 i strasznie się denerwuję,czy aby na pewno wszystko ok,wariatka ze mnie, wiem
witaj w wariatkowie

jak po wizycie??

Cytat:

mebelki fajne

pewnie część ubranek w lumpkach, część na jakichś wyprzedażach i sporo na początek kupi nam siostra męża w Irlandii

Cytat:
Antek
Franek
Staś
Witek
Marcel
Kornel.
I jak ?
żadne mi się nie podoba miałam Witka w szkole podstawowej w klasie, strrasznie go nie lubiłam

Aa2
się natestujesz ginków Mam nadzieję, że trafisz na odpowiedniego w końcu

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-03-24 o 20:19
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:16   #1758
aa2
Zakorzenienie

a co do tego usg to własnie nie wiem tzn ta babka robiła mi usg ale tylko usg a ten dla odmiany nie bo powiedział mi ze mam zrobić prenatalne to wszystko dokładnie pomierzą a potem to juz on bedzie robił wiec w sumie chyba nie jest taki najgorszy, na wszelki wypadek jeszcze zobacze tego 3 i bedzie dobrze he he
Stary 2011-03-24, 20:31   #1759
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
my teraz rozmawiamy o imionach
dla synka prawdopodobnie Michał a teraz tż wpadł na pomysł dla dziewczynki Michalina ale chyba żartował dla dziewczynki coś wcześniej mówił o Kasi a mi się podoba Wiktoria
ania21_21 mi się od bardzo dawna podobało imię Wiktoria, i jak będzie dziewczynka ( na co bardzo liczę) to tak damy na imię, a jak już pisałam dla chłopca nie mam wybranego imienia, mi wcześniej podobał się Dawid, ale małżowi nie, Krystian ale to mój były i pewnie też by mąż się nie zgodził, jemu się podoba Marcin i na inne nie chce się zgodzić

Cytat:
anciaahk mam babkę u której byłam ale do tej pory zrobiła mi tylko usg bez badań ginekologicznych , nie zmierzyła cisnienia wagi i takie tam czyli podstawowe badania , wiec postanowiłam poszukać innego i na wszelki wypadek zapisałam se do dwóch dziś była jedna wizyta a 30 ide do tego drugiego no a potem postanowie którego wybieram he he na razie w sumie wygrywa ten dzisiejszy -no zobacze czy bedzie potem mi usg robił a jak nie to wtedy se pójde jeszcze gdzie indziej -wiesz mam karte z pracy i moge łazić gdzie chcei i ile chce no ale mam nadzieje ze juz zostane przy którymś kogo teraz testuje he he
ja jestem przewrazliwiona na punkcie lekarzy dlatego wole iśc teraz do różnych i wybrać takiego coby mi odpowiadał

a i ten lekarz powiedział ze ze względu na to poronienie które miałam na razie mam sie powstrzymać od sexu-na co mój mąz odpowiedział ze przecież wie co robie i dlatego nie chciał sie ze mną kochac-łobuz he he no ale wyszło ze miał racje
aa2 ja w sumie od początku wiedziałam do jakiego gina pójdę, jest miłym, sympatycznym i dobrym fachowcem, a na pierwszej wizycie zbadał ginekologicznie i usg,na drugiej samo usg żeby serduszko zobaczyć i dopiero na trzeciej założył kartę ciąży, zważył, zmierzył ciśnienie, to jak widać co lekarz to inaczej jest na wizycie. Ale jak masz możliwość sprawdzeniaróznych lekarzy to trzeba wybrać najlepszego Co do seksu po poronieniu to mi na pierwszej wizycie kazał się wstrzymać i jak przyszłam na następną i z dzidzią było wszystko ok z dzidzią to odwołał zakaz ale i tak mój małż ma jakieś opory i ciężko go na jakieś przytulanki namówić

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:32   #1760
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
jak fundusze pozwolą to może gdzieś się wybierzemy na kilka dni, ale raczej w góry, bo bliżej a marzy mi się za rok jechać z dzidziolkiem nad morze

a co ryzykujesz? Przecież L4 jest dla zdrowia a Ty sobie możesz zdrówko reperować gdzie chcesz
a mi dziś małż mów- to co - w te wakacje tylko morze. I po chwili dodaje- żeby tylko Green Peace nie chcieli wrzucić Cie do morza... że niby wieloryb będę na wakacje
Cytat:
Ja jestem już 3 miesiąc prawie na L4 i żadnej kontroli nie miałam. Co oni sprawdzą, czy brzucha pilnuję?
Jak nie masz na zwolnieniu,że musisz leżeć to za bardzo podstaw nie mają by Cię nachodzić.
Moją teściową- nieciężarną wzywali z ZUSu na jakieś tam badania bo ledwo poszła do nowej pracy (na emeryturze jest) i zaraz przypałętało się jej potworne rozstrojenie jelitowe i aż 3 m-ce na zwolnieniu była.
Cytat:

Antek
Franek
Staś
Witek
Marcel
Kornel.
I jak ?
Kornel
U nas jakoś Stasiów , Witków, a zwłaszcza Franków to wysyp jakiś

Mebelki fajowe

A małż znalazł taki filmik: ŻYCIE PRZED ŻYCIEM
Jak się wzruszał jak były ujęcia dziecka w brzuchu- jakiego banana miał przylepionego
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:34   #1761
anciaahk
kosmitka

Cytat:
no i powiem wam ze moje kolezanki które są po pierwszej ciazy to teraz każda mówi ze prywatnie wydały duzo kasy i teraz jak bedą to będą łaziły z nfz a jakies dodatkowe badania itd sobie opłacą i wyjdzie praktycznie to samo, no i ja sie w sumie nie dziwie
Pewnie kwestia lekarza, ja ze swojego póki co jestem bardzo zadowolona. Nasi lokalni nie mają pojęcia o mojej chorobie i bagatelizują jej, a jestem po tylu staraniach i długim leczeniu, że nie mogę sobie pozwolić na ryzyko.
A i większość znajomych chodzi prywatnie. Może to kwestia regionu?
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
żadne mi się nie podoba miałam Witka w szkole podstawowej w klasie, strrasznie go nie lubiłam
Przynajmniej szczerze .

Stary 2011-03-24, 20:36   #1762
Tenaya24
Rozeznanie

A ja dziś jestem przygnębiona
Mój tż pojechał dziś pierwszy raz w trasę do Rosji jako kierowca tira. I martwię się o niego i jakoś mi tak smutno
W ogóle to poszłam dziś do lekarza z tymi okropnymi bakteriami, ale akurat dziś miał wolne.

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:39   #1763
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Jak nie masz na zwolnieniu,że musisz leżeć to za bardzo podstaw nie mają by Cię nachodzić.
Archinta mam leżeć, na zwolnieniu tak jest. Ale ja jestem zameldowana gdzie indziej niż mieszkam, więc nie wiem, jak mnie skontrolują. Tamto mieszkanie wynajmujemy, a w nowym nie jesteśmy zameldowani.
Cytat:
Kornel
U nas jakoś Stasiów , Witków, a zwłaszcza Franków to wysyp jakiś

Mebelki fajowe
Dziękować, wielorybku

Stary 2011-03-24, 20:43   #1764
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

witam Kochane
Niestety ale dopadło mnie przeziębienie Cały dzień siedze w domu. Kupiłam ten syrop Prenalen, piję lipę z cytryną, herbatke malinową, ssam Propolki ale narazie nie czuję się lepiej... Lecę was nadrabiać i pewnie nie prędko sie odezwę bo zanim przeczytam to wszytsko...
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:46   #1765
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie kwestia lekarza, ja ze swojego póki co jestem bardzo zadowolona. Nasi lokalni nie mają pojęcia o mojej chorobie i bagatelizują jej, a jestem po tylu staraniach i długim leczeniu, że nie mogę sobie pozwolić na ryzyko.
A i większość znajomych chodzi prywatnie. Może to kwestia regionu?

Przynajmniej szczerze .
jak kochana masz sprawdzonego i jesteś zadowolona to też bym nie zmieniała , a tym bardziej jak jesteś chora i on wie co i jak to nie zrobi ci krzywdy , wiec nawet nie ma co kombinować
ja na razie obserwuje dziwne zjawisko ze jak niby dobry lekarz to pełno bab do niego i na wizytę trzeba czekać godzinami-nie umawia na godziny i to trochę głupio tym bardzie jak płaci sie naprawdę dużą kasę za wizyty
rózni lekarze , rózne opinie a my potem nie wiem co jak i gdzie no i co taka jak ja przwrazliwona potem idzie do 3 i szuka
plus taki zę bede przebadana wzdłuz i wszerz he he
Stary 2011-03-24, 20:47   #1766
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja już widziałam Życie przed życiem. Obejrzałam sobie nawet dwa razy

Ale mnie głowa boli

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:48   #1767
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Mój tż pojechał dziś pierwszy raz w trasę do Rosji jako kierowca tira. I martwię się o niego i jakoś mi tak smutno
W ogóle to poszłam dziś do lekarza z tymi okropnymi bakteriami, ale akurat dziś miał wolne.

oj kochana nie martw sie i nie mysl ze w trasie moze sie cos stac, lepiej myslec pozytywnie męzuś na pewno bedzie uważał bo wie ze na niego czekasz a w brzuszku masz jego potomka

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
witam Kochane
Niestety ale dopadło mnie przeziębienie Cały dzień siedze w domu. Kupiłam ten syrop Prenalen, piję lipę z cytryną, herbatke malinową, ssam Propolki ale narazie nie czuję się lepiej... Lecę was nadrabiać i pewnie nie prędko sie odezwę bo zanim przeczytam to wszytsko...
kuruj sie słońce no i miłego czytania he he
Stary 2011-03-24, 20:50   #1768
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archinta mam leżeć, na zwolnieniu tak jest. Ale ja jestem zameldowana gdzie indziej niż mieszkam, więc nie wiem, jak mnie skontrolują. Tamto mieszkanie wynajmujemy, a w nowym nie jesteśmy zameldowani.
Znalazłam cos takiego:

Kontrola zwolnień lekarskich ZUS.
Na podstawie artykułu 59 Ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa, zwolnienia lekarskie podlegają kontroli przez lekarzy orzeczników ZUS.
Kontrola przez może się odbyć zarówno w budynku ZUS jak i w domu pacjenta.
ZUS może skierować na dodatkowe badania przez lekarza konsultanta ZUS i zlecić udostępnienie dokumentacji medycznej, związaną z kontrolowanym zwolnieniem lekarskim.
Kontrola zwolnienia odbywa się po wysłaniu pisemnego wezwania do pacjenta.

W tej samej wypowiedzi:
Co do kontroli ZUSu to nie jest to problem, gdyż konieczność leżenia nie definiuje miejsca realizowania tej czynności, ani konieczności informowania kogokolwiek gdzie ją wykonujesz (zresztą kontrole mają miejsce raczej tylko przy długich jednorazowych zwolnieniach).
Nawet jeśli twoja choroba jest "leżąca", to nie jest powiedziane gdzie masz leżeć, ale czy jednak lepiej zgłosić ten fakt pracodawcy, czy w ZUSie ? W każdym razie, zus dopiero po 33 dniach może kontrolować. Ale w tych 33 dniach może skontrolować pracodawca. Nie będzie chyba to problemem, jeżeli Pan powie albo napisze pismo do pracodawcy i poda adres gdzie będzie przebywał, pod jakim adresem?
Stary 2011-03-24, 20:52   #1769
ania21_21
Zadomowienie

Archinta nic nie pobije mojego tż jak chodziliśmy po sklepach w tamtą sobotę to cały czas mówił żeby szukać sklepów dla puszystych
Stary 2011-03-24, 20:54   #1770
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
plus taki zę bede przebadana wzdłuz i wszerz he he

Dobre hobby nie jest złe
Cytat:
Ale mnie głowa boli
Też mnie boli Już drugi dzień z rzędu

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
witam Kochane
Zdrówka życzę
Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze- wróci zanim się obejrzysz

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Archinta nic nie pobije mojego tż jak chodziliśmy po sklepach w tamtą sobotę to cały czas mówił żeby szukać sklepów dla puszystych
Normalnie wieśniaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości