Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 12:22   #3661
sanderek5
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez HerbADKA Pokaż wiadomość
Jakie skierowanie???? Niektórzy proboszczowie to mają mniemanie o sobie, że są najwyższą władzą w gminie Na nauki możecie iść kiedy Wam sie podoba. Żadnego skierowania nie trzeba. A do spisania protokołu przecież są potrzebne druczki z potwierdzeniem, że już na naukach byliście...
No właśnie u nas odwrotnie... Żeby zacząć nauki musimy dostać taki druczek, jak np przy bierzmowaniu się dostawało, do którego wbijało się pieczątki, jak się chodziło na spotkania... A ten druczek dostaje się przy podpisywaniu protokołu. Bez tego druczka od proboszcza nie przyjmą na nauki (nauki u mnie w mieście są tylko w dwóch miejscach i zależnie od parafii, to jest się przypisanym do jednego z nich). Proboszcz nam tłumaczył, że jest to w tą stronę właśnie przez to, że Pre-Kane da się odbyć tylko w tych dwóch miejscach i są tam kolejki, a dawniej zapisywały się na te nauki pary, które nawet nie były zaręczone, po to, żeby "w razie W" mieć już nauki, jak by się ślub brało i zajmowali miejsca osobom, które już zaraz miały wziąć ślub. Dlatego teraz jest tak, że mogą tam chodzić tylko narzeczeni, którzy mają podpisany protokół przedmałżeńśki. A te zaświadczenia o naukach się składa najpóźniej tydzień przed ślubem razem z innymi brakującymi dokumentami.

Edytowane przez sanderek5
Czas edycji: 2011-03-23 o 12:23
sanderek5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:23   #3662
Almariel
Zakorzenienie

To jednak wszystko zależy od widzimisię proboszcza. My też żadnego skierowania nie potrzebowaliśmy. Nauki to już po koniec zeszłego roku mieliśmy zrobione, a ksiądz do poradni kazał nam iść po Nowym roku, żebyśmy to już mieli z głowy.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:32   #3663
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
To jednak wszystko zależy od widzimisię proboszcza. My też żadnego skierowania nie potrzebowaliśmy. Nauki to już po koniec zeszłego roku mieliśmy zrobione, a ksiądz do poradni kazał nam iść po Nowym roku, żebyśmy to już mieli z głowy.
No widzisz my też chcieliśmy już mieć z głowy, ale proboszcz się nie zgodził... Powiedział, że nie wyda nam druczku tak wcześnie, bo będziemy niepotrzebnie zajmować miejsca parom, które już teraz na wiosnę się pobierają. I że najwcześniej możemy iść na nauki w maju ;/ a już też wolałabym mieć to za sobą...
Stary 2011-03-23, 15:29   #3664
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
nie za prędko ?
a to nie idzie się 3 miesiące przed ślubem ?
proboszcz nam powiedział, że protokół należy podpisać nie później niż 3 miesiące przed ślubem, i wtedy mamy dostarczyć zaświadczenie o odbytych naukach, świadectwa z religii, i akty chrztu i bierzmowania, natomiast dokumenty z USC mamy donieść w terminie późniejszym
Po podpisaniu protokołu mamy też dostać prośbe o zapowiedzi do parafii TŻ i wtedy pewnie też mój proboszcz nasze zapowiedzi wywiesi u nas na tablicy:P

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
ojej tyle czasu?? haha to chyba kursy dla " prawdziwie zakochanych i prawdziwie zdecydowanych na ślub" ehhehehe...

To będzie prawdziwa próba - tyle wytrzymać słuchanie o śluzach, ślepocie po masturbacji, dzieciach szatana poczętych przed ślubem... heheeh ( takie rzeczy koleżanki opowiadały z innych parafii ).

Ale przynajmniej będzie odfajkowane wszystko na raz... żeby mi tylko prania mózgu nie zrobili hehehe
nie było tak źle, nasze nauki prowadziło małżeństwo z 3 dzieci:P i nikogo nie potępiali, nie robili przytyków, każdy mogł wyrazić swoje zdanie na kazdy temat i nikt nie był osądzany u nich też poradnia rodzinna więc spoko zresztą 2 spotkania podbili nam od razu na tych naukach przedmałżeńskich i na 3 spotkanie wybieramy się 2 kwietnia

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
zapisałam nas do poradni, na najbliższy wolny termin czyli 06.06 ale za to jest tam tylko 1 spotkanie i z tego co wiem nie trzeba się bawić w żaden kalendarzyk

a dziś 150 dni do ślubu ;party:
za znalezienie wolnego terminu w poradni :P

kl aski: jak ładnie wygląda 150 dni

Cytat:
dokładnie, co proboszcz to obyczaj
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 16:16   #3665
blueberry88
Zakorzenienie

jusztyska, gdzie znalazłaś takie nauki? My już któryś raz się wybieramy i ciągle wypada mi coś w pracy przez co nie mogę iść na pierwsze spotkanie.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 17:02   #3666
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Co mi przypomina o tym, że trzeba się wybrać do tej nieszczęsnej poradni.

Pytanie do dziewczyn z Warszawy, macie już poradnię rodzinną za sobą? Możecie jakąś polecić?
My nauki mamy zrobione, została poradnia, ale to dopiero w kwietniu bo spotkania we wtorki a na razie nie mam mozliwosci

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Faktycznie free. Szukałam jakichś haczyków, drobnych druczków, ale nic nie ma. Nie dość że bezpłatna, to jeszcze kurier i zamówienie w domu na drugi dzień
Zamowiłam sobie 3 pary kolczykow Ciekawa sprawa
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 23:49   #3667
paula54
Zakorzenienie

Z tymi naukami to masakra. Na szczęście my trafiliśmy na fajne małżeństwo na przedmałżeńskich i na całkiem dobrego proboszcza w mojej parafii. Dał nam listę tego, co mamy mu przynieść i kazał wrócić dopiero w czerwcu. A jak byłam po zaświadczenie na chrzestną, upewniłam się ,że mamy datę ślubu i zostałam pochwalona, że tak ładnie zabraliśmy się za nauki, a nie na ostatnią chwilę

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Zamowiłam sobie 3 pary kolczykow Ciekawa sprawa
Hehe... ja zamówiłam łącznie jakieś 15-20 z czego kilka dla siostry i kilka dla współlokatorki. Reszta moja. Tylko bransoletki mają śmieszne, bo wyglądają na metalowe, a są z malowanego plastiku. A kolczyki całkiem fajne są. Zakochałam się w tych modelinowych kwiatkach
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:08   #3668
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Z tymi naukami to masakra. Na szczęście my trafiliśmy na fajne małżeństwo na przedmałżeńskich i na całkiem dobrego proboszcza w mojej parafii. Dał nam listę tego, co mamy mu przynieść i kazał wrócić dopiero w czerwcu. A jak byłam po zaświadczenie na chrzestną, upewniłam się ,że mamy datę ślubu i zostałam pochwalona, że tak ładnie zabraliśmy się za nauki, a nie na ostatnią chwilę
My nauki zrobiliśmy przed zaręczynami, bo wiedzieliśmy, że później może być ciężko z czasem, a zawsze się to przyda. A jakiś miesiąc później TŻ się oświadczył, więc może na tych naukach coś go natchnęło .

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:16   #3669
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Ja mam z innej beczki pytanie :

Co zrobicie w dniu wesela z otrzymanymi kopertami ?
Chodzi mi o to, gdzie będziecie je przechowywać?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:48   #3670
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

U nas ktoś zawiezie je do domu.
Stary 2011-03-24, 11:07   #3671
ardillka
Zadomowienie

Witam i nadrabiam

Cytat:
kryształek ma 8 mm szerokości, cały kolczyk ma 4,5 cm długości licząc z biglem. Delikatne, ale całkiem eleganckie są.
Goście kieliszki odkładają, ale my z naszymi szampanówkami (takimi dużymi właśnie o jakich mowa była) wędrujemy przez cały wieczór

Ojj, czasem ciężko było... szczególnie jak się słyszało tak niesamowite brednie, że ręce opadają. Ale znalazłam na to swój sposób. Jak tylko wychodziła jakaś dziwna gadka z ust pani "psycholog" próbowaliśmy zmienić temat

Poradnia cała w 2 dni? Czy o przedmałżeńskich mówisz? My przedmałżeńskie załatwiliśmy w 4 piątki, po 1,5 -2 h. Tamto było fajne. Nie to co ta poradia...

Dzięki właśnie o to mi chodziło

hej
w pasmanteriach możesz kupić gotowe aplikacje kwiatowo - abstrakcyjne (satynowe, koronkowe itp) praktycznie we wszystkich kolorach tęczy - pytałam czy nadają się na buty - pani powiedziała, że tak. Mają jakiś kawałek klejącego czegoś pod spodem, ale podobno najlepiej się trzymają na kropelce

Jeszcze nie zdecydowaliśmy. Wyjdzie w praniu przy kupowaniu garnituru pewnie

tu, gdzie link wysyła wklejam jeszcze raz: http://bimbim.pl/kolczyki-krysztal-szklany,p,620.html (przesyłka free, jakość całkiem dobra, mam już w domu i nie narzekam).

brrrr.... masakra. U nas tematem no1 było "dlaczego nie powinniśmy mieszkać razem przed ślubem" bo mieszkamy i to był problem niesamowity

Byliśmy pogadać dziś z laską, która uczy tańczyć. Mamy wybrać piosenkę, i bez problemu coś nam ułoży do niej. Polecała walca angielskiego, że rytm 3/4 i najłatwiejszy do opanowania. Z wrażenia zapomniałam spytać o kasę...
Jestem dziś mega happy, bo mój promotor ugadał mi praktyki w jednym z najlepszych laboratoriów Krakowa także badania do pracy mgr ruszą z kopyta już pojutrze
Spadam też spać, bo wróciłam z siłowni padnięta. Ojj będą jutro zakwasy... A do tego cały dzień w labie. Dobranoc!!
Chodzi mi o nauki przedmałżeńskie... Nie wiem jeszcze nic o poradni. Może się dowiemy na naukach :P

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Ale Wam zazdroszczę, że już macie nauki i poradnię za sobą... (chociaż częściowo). Mi Proboszcz powiedział, że możemy iść na nauki dopiero po podpisaniu protokołu, bo dopiero wtedy dostaniemy "skierowanie", gdzie mają nam podbijać uczestnictwo w naukach... I Proboszcz powiedział, że protokół dopiero pod koniec kwietnia
3 miesiące ważne są zaświadczenia (o chrzcie, bierzmowaniu i te z USC), bo są jakieś przepisy, że w ciągu 3 miesięcy od wzięcia zaświadczenia do tej parafii lub USC, z którego wzięło się zaświadczenie musi wpłynąć informacja, że małżeństwo zostało zawarte. Inaczej jest nieważne. Bo wszystko musi być odnotowane. W USC to jeszcze rozumiem, że 3 miesiące i koniec, ale w parafiach, to co ich by zbawiło, jakby to było np 4 miesiące albo pół roku? Ale w księgach parafialnych musi być odnotowane, że ten i ten wstąpił w związek małżeński wtedy i wtedy... Żeby w razie, jak ktoś by chciał drugi raz wziąć ślub, to by nie dostał zaświadczenia (=pozwolenia) z parafii, w której był chrzczony/bierzmowany.
Ale protokół jak ktoś chce, to może i rok wcześniej podpisać, a przed samym ślubem ewentualnie, jak by coś uległo zmianie, to "aneks" podpisać... a to, że niektórzy proboszczowie mówią, że nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem, to mówią ze swojej własnej wygody, żeby raz podpisać i nic nie "dopodpisywać" potem.

I w ogóle to ciocia (radca prawny) mi ostatnio powiedziała, że jak ktoś bierze ślub konkordatowy, to nawet jak by potem chciał wziąć rozwód cywilny, to może go nie dostać (bo kościół może wnieść skargę i się nie zgodzić, gdyż sakrament małżeństwa został zawarty w Kościele, a USC został tylko o tym poinformowany). Mi to tam wsio rybka, bo wiem, że i tak nie będę się rozwodzić i myślę, że Wy też nie macie takich planów ale piszę to w ramach ciekawostki :P
Cytat:
Napisane przez HerbADKA Pokaż wiadomość
Jakie skierowanie???? Niektórzy proboszczowie to mają mniemanie o sobie, że są najwyższą władzą w gminie Na nauki możecie iść kiedy Wam sie podoba. Żadnego skierowania nie trzeba. A do spisania protokołu przecież są potrzebne druczki z potwierdzeniem, że już na naukach byliście...
Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
No widzisz my też chcieliśmy już mieć z głowy, ale proboszcz się nie zgodził... Powiedział, że nie wyda nam druczku tak wcześnie, bo będziemy niepotrzebnie zajmować miejsca parom, które już teraz na wiosnę się pobierają. I że najwcześniej możemy iść na nauki w maju ;/ a już też wolałabym mieć to za sobą...
My mamy na 18 czerwca nauki dopiero... Tak nas wpisali, ale w sumie sami chcieliśmy później. Ksiądz był za tym, że jak ślub w sierpniu to na te ostatnie nauki mamy iść NAm pasuje...

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
My nauki zrobiliśmy przed zaręczynami, bo wiedzieliśmy, że później może być ciężko z czasem, a zawsze się to przyda. A jakiś miesiąc później TŻ się oświadczył, więc może na tych naukach coś go natchnęło .
Przed zaręczynami?? ALe to była taka wspólna decyzja, że będzie ślub i chodzmy na nuki, a formalnosci potem?
Wybacz ale dla mnie to dośc dziwne...

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:

My jeszcze nie wiemy, ale napewno nie do domu - niech złodziei nie kusi. Pewnie będą z nami w pokoju. Albo gdzieś bezpiecznie schowane... Dokładnego pomsłu nie mamy.

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:55   #3672
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ardillka;25928288[COLOR=Silver
][/COLOR]

Przed zaręczynami?? ALe to była taka wspólna decyzja, że będzie ślub i chodzmy na nuki, a formalnosci potem?
Wybacz ale dla mnie to dośc dziwne...

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

My jeszcze nie wiemy, ale napewno nie do domu - niech złodziei nie kusi. Pewnie będą z nami w pokoju. Albo gdzieś bezpiecznie schowane... Dokładnego pomsłu nie mamy.
My też raczej nie do domu, w końcu nikogo tam nie będzie i kogoś może podkusić.
A my o ślubie też myśleliśmy już przed zaręczynami. Co prawda na nauki chodziliśmy już po, ale nie było to tak, że TŻ mi się oświadczył i nagle zaczęliśmy dopiero myśleć o ślubie. Więc mnie to nie dziwi, że ktoś chodził przed zaręczynami na nauki.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 12:30   #3673
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
My też raczej nie do domu, w końcu nikogo tam nie będzie i kogoś może podkusić.
A my o ślubie też myśleliśmy już przed zaręczynami. Co prawda na nauki chodziliśmy już po, ale nie było to tak, że TŻ mi się oświadczył i nagle zaczęliśmy dopiero myśleć o ślubie. Więc mnie to nie dziwi, że ktoś chodził przed zaręczynami na nauki.
mnie troszką dziwi, ale nie mam nic przeciwko Ważne że oboje tak chcą

Stary 2011-03-24, 12:37   #3674
aga-6
Raczkowanie

Cytat:

Pod kościółem chce zorganizować jakieś ładne pudełko albo klatkę na koperty a później pewnie zostawię w samochodzie lub ktoś zawiezie do domu
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:17   #3675
blueberry88
Zakorzenienie

Odnośnie chowania kopert, to dla przezornych historyjka - rada. Ktoś schował swoje pieniądze w skarpecie i włożył do pralki. Obrabowali mu dom, ale pieniążki zostały A o tym faktycznie warto pomyśleć, bo w TYM DNIU pewnie nie będzie głowy do takich spraw - wiele się słyszy o tym, że okradają mieszkania, gdy wiedzą, że rodzina będzie na weselu. Mam babcie pesymistkę i nawet zostawienie w apartamencie przy sali dla niej nie wchodzi w grę, bo przecież ktoś może mieć zapasowy klucz. O aucie to nawet nie wspomnę Najlepiej zawieźć do banku
Stary 2011-03-24, 14:26   #3676
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze się nad tym nie zastanawialiśmy

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 15:08   #3677
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Odnośnie chowania kopert, to dla przezornych historyjka - rada. Ktoś schował swoje pieniądze w skarpecie i włożył do pralki. Obrabowali mu dom, ale pieniążki zostały A o tym faktycznie warto pomyśleć, bo w TYM DNIU pewnie nie będzie głowy do takich spraw - wiele się słyszy o tym, że okradają mieszkania, gdy wiedzą, że rodzina będzie na weselu. Mam babcie pesymistkę i nawet zostawienie w apartamencie przy sali dla niej nie wchodzi w grę, bo przecież ktoś może mieć zapasowy klucz. O aucie to nawet nie wspomnę Najlepiej zawieźć do banku
No najlepiej tak jak mówi Babcia... Ale gdzie znaleść czynny bank w sobotni wieczór?? Chyba że wpłatomat - jak ktoś ma w takim banku konto:P

Stary 2011-03-24, 15:35   #3678
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

sejf mamy na sali.

Cześć!!!
ja już po pracy. zaraz powieszę pranie i uciekam do A.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:12   #3679
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe... ja zamówiłam łącznie jakieś 15-20 z czego kilka dla siostry i kilka dla współlokatorki. Reszta moja. Tylko bransoletki mają śmieszne, bo wyglądają na metalowe, a są z malowanego plastiku. A kolczyki całkiem fajne są. Zakochałam się w tych modelinowych kwiatkach
wow Ja na razie jestem bez kasy więc nie mogę sobie aż tak pozwolić

Cytat:

Raczej zawieziemy gdzieś.

Ostatnio u mnie w miejscowosci bylo że okradli dom w ktorym para młoda zostawiła kasę
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:16   #3680
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
jusztyska, gdzie znalazłaś takie nauki? My już któryś raz się wybieramy i ciągle wypada mi coś w pracy przez co nie mogę iść na pierwsze spotkanie.
w Świdniku kolo Lublina

Cytat:

u nas na sali jest jakies takie male pomieszczenie zamykane na klucz, więc tam schowamy pieniądze, a klucz da się babci, niech trzyma
u kolezanki na weselu, babcia calą impreze latala z torebką:P bo miała w niej pieniądze Młodych
Stary 2011-03-24, 18:05   #3681
paula54
Zakorzenienie

Cytat:

My mamy na sali mały pokoik na kluczyk na wódkę. i tam prezenty powędrują. A na drugi dzień, jak tylko nam się uda znaleźć jakiś czynny - to do banku, a jak nie, to nie wiem
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:19   #3682
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
My mamy na sali mały pokoik na kluczyk na wódkę. i tam prezenty powędrują. A na drugi dzień, jak tylko nam się uda znaleźć jakiś czynny - to do banku, a jak nie, to nie wiem
u nas jest dokladnie takie samo pomieszczonko :P
ale uświadomiłaś mnie, że jest jeszcze niedziela a nie wiem czy jakis czynny bank będzie, trzeba jeszcze nad tym coś pomyśleć...
Stary 2011-03-25, 09:10   #3683
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:

My do domu nie odwozimy, bo mam zbyt daleko od sali weselnej, więc schowamy w naszym pokoju. Mój tato ma taką metalową skrzynkę na kluczyk, więc może tam schowamy koperty tak w razie "W". Planujemy z tych otrzymanych pieniędzy od razu opłacić zespół i salę, więc może nie będzie czego zabierać do domu .

Cytat:

Wybacz ale dla mnie to dośc dziwne....
Tak, to była wspólna decyzja . O ślubie rozmawialiśmy na długo przed zaręczynami, ale na przeszkodzie stała moja szkoła- najpierw chciałam skończyć studia. Poza tym TŻ pracuje głównie na wyjazdach i przyjeżdża do domu co drugi weekend, więc stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać (akurat mieliśmy czas żeby to załatwić). Poza tym nauki można nawet zrobić osobno, np. niektórzy mają nauki zrobione już w szkole średniej lub wojsku.

Stary 2011-03-25, 09:32   #3684
ardillka
Zadomowienie

Witam
Wczoraj dostałam sms że zaproszenia mamy odebrać Może się uda w weekend to zrobić... A jutro kupujemy wódkę
I już coś znowu do przodu

ninitoja nie wiedziałam że można osobno... W sumie fajna sprawa Dzięki za wytłumaczenie

Edytowane przez ardillka
Czas edycji: 2011-03-25 o 09:35
Stary 2011-03-25, 10:00   #3685
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziewczątka zakupiłam buty oraz podziękowania dla gości w formie pudełeczek na stół oraz tuby z płatkami róż co by nas sypali po wyjściu z Kościoła i tablice rejestracyjne A w sobote zabieram się za wypisywanie zaproszeń... ehhh...

Co do tych kopert z kasą to też myśleliśmy o jakimś pudełku na kłódkę, ale co potem z tym pudełkiem to nie wiem - do bagażnika samochodu Dobrze, że o tym napomknęłyście, bo może z właścicielem sali da radę się jakoś dogadać co do sejfu czy coś...

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:24   #3686
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczątka zakupiłam buty oraz podziękowania dla gości w formie pudełeczek na stół oraz tuby z płatkami róż co by nas sypali po wyjściu z Kościoła i tablice rejestracyjne A w sobote zabieram się za wypisywanie zaproszeń... ehhh...

Co do tych kopert z kasą to też myśleliśmy o jakimś pudełku na kłódkę, ale co potem z tym pudełkiem to nie wiem - do bagażnika samochodu Dobrze, że o tym napomknęłyście, bo może z właścicielem sali da radę się jakoś dogadać co do sejfu czy coś...
gratuluje zakupów

Stary 2011-03-25, 12:06   #3687
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje zakupów
Powoli, powoli wszystko kompletujemy

najgorzej, że musimy odbyć jeszcze dzień skupienia, bo akurat jak był u nas w parafii to ja pracowałam a TŻ miał zjazd i nie daliśmy rady, teraz będziemy musieli gdzieś szukać w Lbn...

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2011-03-25, 14:14   #3688
jusztyska
Zadomowienie

Kinga, fajne zakupki poczyniliście

odnośnie dni skupienia w Lublinie to tu powinny być aktualne info:
http://www.swjadwiga.lublin.pl/dni-s...-narzeczonych/
Stary 2011-03-25, 14:18   #3689
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Kinga, fajne zakupki poczyniliście

odnośnie dni skupienia w Lublinie to tu powinny być aktualne info:
http://www.swjadwiga.lublin.pl/dni-s...-narzeczonych/
Właśnie tutaj patrzyłam te Dni Skupienia i pewnie w którąś wolną niedzielę pojedziemy żeby mieć z głowy, a niestety pojutrze pracuję Mam nadzieję, że za tydzień się uda, ale oczywiście jeszcze grafików u nas nie ma i nie wiem w ogóle jak pracuję w kwietniu.

Dziękuję jusztyska

Stary 2011-03-25, 15:18   #3690
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Witam
Wczoraj dostałam sms że zaproszenia mamy odebrać Może się uda w weekend to zrobić... A jutro kupujemy wódkę
I już coś znowu do przodu

ninitoja nie wiedziałam że można osobno... W sumie fajna sprawa Dzięki za wytłumaczenie
Można, ale ja sobie nie wyobrażam chodzić na nauki bez mojego TŻta. Chciałabym z nim przeżywać wszystkie te mniej lub bardziej miłe przygotowania .
A na jaką wódkę się zdecydowaliście? Przepraszam za pytanie jeśli już pisałaś wcześniej .

Edytowane przez ninitoja
Czas edycji: 2011-03-25 o 15:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości