|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
ja tez mam nadzieje, ze wszystkie wizytki okej
![]() uciekam na pizze...znajomi nas wyciagneli
|
|
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
Zytus ślicznie widać Igorka! Bużka jak malowana
Andziotku a co zrobiliście z nianią? Całkiem w odstawkę poszła na czas twojego L4 i macierzyńskiego? Później już chyba będzie ciężko, żeby ta sama wróciła.. Paulizia wymyśliłam sobie tak, że jutro podjadę do tego salonu, gdzie mamy mebelki zamówione i zobaczę co da się zrobić! Zaliczka wyniosła nas 500 zł, więc na pewno nie zrezygnuję.. Jedyne na czym mogę bazować, przy ewentualnym odzyskiwaniu tej kwoty to fakt, ze przeciągają z terminem! A teraz lecę zobaczyć co tam u Mary
|
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (wirtualnie sobie możemy pozwolić )
|
|
|
#2374 |
|
Wtajemniczenie
|
córcia okupuje mój pęcherz i okolice pępka.
Będę uciekać, trzymajcie sie cieplutko slodkich senków
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
ja mialam aktywny wieczorek ![]() \zrobiłam zupę ogórkową (ktorą własnie zjadam )i upiekłam babkę, własnie dochodzie w piekarniukU:P tż się kąpie a ja odpoczywam bo jakas styrana jestem. ogolnie nic ciekawego nie mam do powiedzenia. a jak eweska? chyba jeszcze nie pisała relacji?? czy przeoczyłam?
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze to jakiś pieniądz w kieszeni dodatkowy, skoro siedze w domu ... |
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Mary nie wiem co sie stało ale mój komp ma jakis problem żeby dodac komentarz do Twojej galerii
ale chciałam powiedziec ze pięknie uroczo i poziomkowo a co to jest takie po prawej stronie biało czarne ładne?![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Andziotku a bedziesz wracać do pracy po macierzyńskim czy zostaniesz z dziewczynkami? chyba pisałas kiedys ze nie wyobrazasz sobie siedzenia w domu bez ludzi na dłuzsza mete tak?
|
#2378 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuski
wpadłam tylko się przywitać, bo padam na twarz... miałam tak przebojowy i intensywny dzień, że nie mam sily na nic... jutro wam wszystko opowiem... a teraz życzę wam dobrej nocki i grzecznych dzieci
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 pizza
![]() napisz pozniej z czym wzielas ja bym zjadla taka ala polska z szynka i ananasem, ale tutaj takiej nie uswiadczysz, wiec chyba sobie sama zrobie albo zjadlabym szaszlyczka z kurczaka i ananasa![]() chcialam nagrac krociutki filmik jak sie rusza moj synek w brzuszku, w sensie jak sie rusza moj brzuszek, ale jak wstalam po aparat i usiadalam to sie uspokoil
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łobuzy z tych naszych skarbów:P a pizza z szynką i ananasem to chyba hawajska a nie polska??:P choc pewnie na hawajach io takiej nie słyszeli tak jak w rosji o pierogach ruskich:Pide kąpciu kąpciu ![]() dobranoc
|
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcę wrócić.... nie utrzymamy się z jednej wypłaty ... Cytat:
|
||
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin nie no hawajska, ala polska w sensie ze we Wloszech o takiej nie slyszeli i kazdy Wloch jak slyszy o owocach na pizzy to sie krzywi
ale mi smakuje![]() ale mi wolno net chodzi, dobrze ze chociaz dziala, bo wczoraj prawie osiwialam
|
#2383 |
|
Moderatoreska
|
Dobra jestem w domku już
![]() Później nadrobię co napisałyscie, a na razie napiszę wam co u lekarza. A więc hemoglobinka powyżej 14, wyniki moczu dobre, szyjka dalej 3cm więc się nie skraca jest ok, dopatrzył się jedynie delikatnego rozwarcia, ale jak to powiedział że to nic nie znaczy. Łobuziak jeden leży w poprzek tak jak ostatnio tylko znienił pozycje troszkę bo leży bardziej pośladkowo niż główkowo, leży sobie po skosie z dupką w dół, drugi ułozony główkowo tak jak był wcześniej. Terminu porodu nie znam, nie mam umówionej cesarki, lekarz powiedział że chce mnie dotrzymać do 37-38 tygodnia więc tak jak liczyłam 38 tydzień będzie koło 20kwietnia. Za dwa tygodnie kolejna wizyta czyli 7 kwietnia, a 8 kwietnia mam się zgłosić na usg które podobno jest bardzo dokładne, określi wagę dzieciaczków, wody płodowe itp. no i później ktg. Więc na poród czekamy na razie i nie wiemy nic bardziej konkretnego, gdyby się jakieś bóle pojawiły skurcze itp to mam jechać od razu do szpitala, nie czekać na silniejsze skurcze czy na odejście wód, bo oni wolą aby akcja nie była już za bardzo zaawansowana. Ogólnie wszystko jest dobrze, przepisał mi fenetrol czy jak mu tam w razie czego, ale mam obawy żeby go brać, siostra go brała miała straszne kołatania serca, mdlała, nasza Dziewczonka też ma po nim przeboje, więc ja boję sie go brać zwłaszcza że tż-ta nie ma w domku. Dalej mam brać duphaston, ale jeszcze tylko przez dwa tygodnie, żelazo mam łykać dalej, no i witaminki. Co do wagi to u lekarza pokazała 3kg mniej niż u mnie i u siostry podobnie, więc chyba moja waga mnie oszukała. No i to chyba by było na tyle
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A niania fajna była? Nie boisz się, że teraz może nie udać się znaleźć drugiej takiej fajnej? Andziotku a mogę Cię jeszcze o poradę specjalisty wynudzić?! Według Ciebie kiedy można dzidzię na wakacje wziąć? Mniej więcej ilo miesięczne dziecko można spokojnie podróż w aucie znieść? A na plażę można takie maleństwo bezpiecznie zabrać? No bo jak to słonce i taka skórka wrażliwa bobaska? Parasol to chyba nie uchroni przed promieniami.. Co myślisz?
|
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
eweska super, ze dzieciaczki maja sie dobrze, no chyba Cie czeka cesarka, jak myslisz
:brzydal : boju juz za niecale 4 tygodnie dzieciaczki beda z Toba, szok jaj ten czas leci, ja sobie nadal nie wyobrazam siebie rodzacej a pozniej z dzidziusiem, moze ja jakas wyrodna matka bede....
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Czadowo wygląda łóżeczko i ten porządek w szufladzie moja ulubiona ![]() Tż do tej pory się dziwi, że lubię pizze z ananasem ![]() eweska ahhh ta waga, tylko Cię zasmuciła niepotrzebnie. Super, że u dzieciaczków wszystko dobrze Jeszcze troszeczkę i będziesz je mogła utulić Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-24 o 20:50 |
|
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
Eweska
dla Ciebie i chłopców!!Czyli za dwa tygodnie wszystko będzie dokładnie u Ciebie wiadomo ![]() A mówiłaś lekarzowi o swoich obawach na temat fenetrolu i że nie chcesz go brać? Ja Cię oczywiście rozumiem i nie dziwię Ci się, ale ciekawe co by na to ginek powiedział.. |
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
![]() ![]() jak ja to nadrobię?????????Ej ja mam dzisiaj rocznice ![]() ![]() hehe i od rana w kuchni siedziałam teraz mi się udało na chwilę wejść ale też długo nie mogę ![]() Doczytałam tylko, że u Eweski ok niech sobie chłopcy siedzą i rosną
|
#2389 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Zgadza się za około 4 tygodnie dzieciaczki mogą już z nami być. |
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ryzyko jest, ale wyjścia nie było .... będę się martwić później .... co do wakacji, to zależy gdzie ... za granice takiego maluszka bym nie brała .... ale nad morze nasze czemu nie .... skóra wrażliwa ale teraz są bardzo dobre kremy z filtrami i nic dzieciaczkowi nie grozi .. oczywiście nie cały dzień na plaży ... co do jazdy samochodem, to trzeba robić częste postoje i też jest ok |
|
|
|
|
#2391 |
|
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny
![]() Myśłałam że coś więcej się dowiem na temat porodu, ale skoro chce abym wytrzymała do 37-38 tygodnia no to dalej już nie drążyłam tematu, za dwa tygodnie i tak kolejna wizyta, a jakby cos się działo mam od razu jechać do szpitala. On sam mi mówił jak niektóre osoby na niego reagują że wlaśnie najczęściej występują kołatania serca itp i jeśli cos takiego bym miała to odstawić lek, ja go jeszcze nie wykupiłam boję się go brać. |
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka gdy byliśmy z mężem w podróży poślubnej, nad naszym morzem to była para w ośrodku z takim niespełna 2 miesięcznym maleństwem
takie malusie to było że szok no i maleństwo super zniosło i podróż i pobyt w ośrodku i odwiedziny na plaży
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co zakładasz na wieczór ???? ![]() eweska to ty prawie w terminie urodzisz ![]() żadne ziarenko kawy się nie pokazało ???
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Nigdy nic nie wiadomo jak się chłopcy nie będą spieszyć to będzie ok ![]() Co do płci to ani lekarz nie zaglądał ani ja mu nie mówiłam żeby sprawdził ![]() Ciekawe jak tam Mazianka po wizycie. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-24 o 21:02 |
|
|
|
|
#2395 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A minął już ten termin, na który umówili się z mężem przez telefon? Bo gdyby tak, to byłby już w ogóle super argument. Mogłabyś powiedzieć, że dłużej już czekać nie możesz i koniec. Jeśli chodzi o moje mieszkanie, to te obawy są czysto teoretyczne. Ale tyle jest teraz upadających firm, że można się bać. A o oszustach deweloperach to już w ogóle można by książki pisać. Także wolimy z mężem się pozytywnie rozczarować i poczekamy na ten akt. Cytat:
A co do naleśników, to zawsze, nawet przed ciążą ja robiłam tylko ciasto, a mój mąż jest od smażenia. On je nawet tak fajnie w powietrzu przewraca, a ja jak raz rzuciłam, to spadł na ziemię, drugi raz na zapalony palnik, a za trzecim razem naleśnik przylepił się do ściany ... wtedy mój mąż powiedział koniec prób i od tamtej pory to jest jego zajęcie ![]() Eweska super, że dzieciaczki zdrowe i z tobą też wszystko dobrze
|
||
|
|
|
#2396 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż mi głupio, że tak Cię męczę.. ale nic nie poradę, że jestes dla mnie jak Guru ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja przyznam, że sama nie mam do końca zdania wyrobionego.. mimo, że chciałabym gdzieś wyskoczyć.. Ale jakoś tak wszyscy w głowę się pukają jak słyszą wakacje z małym dzieckiem
|
|||
|
|
|
#2397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A która rocznica? Lolka, a dlaczego nie jechać na wakacje z niemowlakiem? Jeśli dzidziuś jest zdrowy i mama po porodzie też już się dobrze czuje, to ja nie wiem, czemu rezygnować z wyjazdu. Jedynie, to w jakieś egzotyczne kraje bałabym się jechać. My w tym roku nie pojedziemy tylko dlatego, że wszystkie pieniądze pójdą na wykańczanie mieszkania. Ale moi rodzice mają domek letniskowy w lesie nad rzeką i tam się pewnie na 2 tygodnie w lato wybierzemy. No chyba, że ja albo maleństwo nie będziemy się czuli na siłach. |
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo taki maluszek jednak sporo czasu zajmuje no i jednak wszystko robi sie pod niego, dlatego ciezko jest ludziom połączyć małe dziecko z odpoczynkiem na wakacjach
|
|
|
|
|
#2399 |
|
Wtajemniczenie
|
ej no!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a o mnie to juz nikt nie pamieta????????????????:p ala: eweska super ze wizyta przebiegla pomyslnie czy widac jak sie ciesze? moria piateczka, bede miec cc nie znam jeszcze terminu, poznam na nastepnej wizycie 14.04 ![]() powiedzial ze nie ma sesnu szybciej bo cos sie mzoe zaczac dziac i bedzie trzeba szybciej. wszystko ok jedyny minus to taki ze maly jest juz bardzo bardzo bardzo nisko glowka, i przez to wszystkie moje dolegliwosci |
|
|
|
#2400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie powiem mężowi, tylko pojadę tam jutro.. zobaczymy co powiedzą! Rozbudziłyście u mnie ducha bojowego ![]() Fakt I ![]() dla męża za naleśniki! Myślałam, że takie cuda na patelni to tylko w filmach potrafią Mój TŻ nic nie potrafi gotować.. nawet herbatę niedobrą robi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Ochraniacz jest na całe łóżeczko, ale ja nałożyłam tylko z dwóch stron

napisz pozniej z czym wzielas