Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 08:08   #511
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Montii dobrze, że sytuacja opanowana \
iweczka śliczny dzidziuś
Dziewczyny jakie ja mam schizy w nocy, budzę się na siedząco lulając kołdrę, a dziecko w łóżeczku, albo śpię, zdaje mi się, że dziecko leży obok po karmieniu, budzę się a jego nie ma i panika, a ono też już dawno w łóżeczku....sama przecież je odkładałam....no wariatkowo mnie czeka jak nic

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 08:31   #512
blackrose4u
Wtajemniczenie

iweczka sliczna Lenka a położna powiedziała że po karmieniu z cyca nie zawsze musi odbić. U mnie Natalka sama jeszcze przy cycu odbija. Bo na początku jak jej mocno leci to potem odsuwa się od piersi odbije sobie i pije dalej.

Olusiaa_ ja mam zwykłego rogala do karmienia i taką naszą dużą poduszkę do spania. Na zmiene używam, bo jak muszę dać kropelki to wtedy łatwiej po karmieniu lub przed ułożyć na tej dużej poduszce na nogach.

Tity też ostatnio w nocy budze się i w panice sprawdzam kołdre gdzie jest mała i budze tż gdzie jest dziecko. A ona spała sobie w kołysce jak zawsze

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 08:31   #513
wanilia83
Zadomowienie

dzień doberek w końcu jestem wyspana wprawdzie spałam tylko coś ok 5 godz ale przez to że młoda nie była w nocy w ogóle marudna to i ja lepszy dzień dziś mam

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

dziewczyny a jak u Waszych maluszków z odbijaniem?? moja nie chce odbijać......nosimy ją, klepiemy delikatnie między łopatkami i nic....
jak się Lenkę połoz,y to ulewa..

aaa i po ilu dniach odpadl Wam pępuszek??? my dziś mamy 8 dzien i dalej siedzi.......

a oto moja pociecha
u nas też problem z ulewaniem, nosimy klepiemy i nic a jak położę to jej się ulewa

pępek odpadł u nas po dwóch tyg

śliczna dziewuszka i jaka chudzinka

tity miejmy nadzieję że w wariatkowie będzie internet
ale masz jazdy ja ostatnio też się budzę i patrze mała między nami śpi, pytam męża czy była marudna że ją zabrał do łóżka, a on na mnie patrzy jak na głupka i mówi przecież to ty ją wzięłaś a ja tego w ogóle nie pamiętam aż strach co jeszcze mogę wymyślić

olusia
ja mam do karmienia poduszkę do spania dla kobiet w ciąży, jak na razie raz użyłam, lepiej mi się małą trzyma na rękach, ale pewnie jak Nadia nabierze masy ciała to i poduszkę będę używać

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-03-25 o 08:33
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:37   #514
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
u nas to samo od 2-4 nie spałam razem z małą. Potem jakoś po 4 zasnęła

też jestem ciekawa czemu wymagająto od lekarza jak pisze że zniesione. Też to muszę właśnie dopiero załatwić. Na pesel mamy czekać około 3tyg a potem możemy do nfz składać o karte.

Kupiliśmy Huggiesy 2 i są większe niż Pampersy 2 i jak narazie nam leżą, bo kupka wylatywała pleckami albo boczkiem. Musieliśmy kupić nowe pampki

my jak narazie pozbyliśmy się pleśniawki Aphtinem. Mała miała czysty języczek i nagle biały na drugi dzień, byłam w szoku
o co chodzi z tą kartą nfz??

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:41   #515
Natka3008
Rozeznanie

Witam, może już o tym pisałyście, ale ja nie jestem wstanie wszystkiego nadrobić.
Stosujecie teraz po porodzie jakieś żele na brzuch i kremy na rozstępy na biust? Mi wyszły teraz podczas karmienia piękne rozstępy

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:10   #516
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
w sensie- w nocy- to spi ze mna w łózku.
a w dzien- wszedzie, zalezy gdzie akurat jestem... czesto spi na mnie, zastanawiam sie wiec nad chusta, po po noszeniu poprzedniej dwójki wysiada mi juz kregosłup teraz

dobrze jakos mi go nie brak, mam malutka...

ma troszke ciemna skórke, zwłaszcza po urodzeniu miała, teraz juz blednie, ale na fotce zdecydowanie jest przekłamanie, nie jest taka ciemna

no tak, przeciez dzieci nie sa identyczne, tylko jesli widzimy ze dziecko mało przybiera to trzeba budzic, a jak ktos ma dziecko grubaska, to wiadomo spokojny jest i nie musi sie stosowac

u mnie kilka dni 4-5 od pobrania aktu ur. jutro chyba bedzie pesel

tak

na mm jest chyba inaczej... niz przy piersi

u nas pesel niepotrzebny, tylko akt ur i zaswiadczenie o przynajmniej jednej wizycie gin- poł

jak wasza waga?
ciaza zakonczona waga 81/82 kg
dzien po urodzeniu wazyłam 73 kg -
dzis waze 69 kg

na ale jeszcze sporo do zgubienia i niestety w zadne spodnie sprzed ciazy nie wchodze, musze zakładac legginsy, bo nie mam w czym chodzic, chyba ze dresy
mam identycznie, mam tylko nadzieje,że nie bede musiała wymieniać całej garderoby Kurde,ale brzuch brzuchem,a mi na d...wogóle żadne spodnie nie wchodzą jak dojde do wagi sprzed ciąży to będzie OK??

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam, może już o tym pisałyście, ale ja nie jestem wstanie wszystkiego nadrobić.
Stosujecie teraz po porodzie jakieś żele na brzuch i kremy na rozstępy na biust? Mi wyszły teraz podczas karmienia piękne rozstępy
jest coś z Ziaji specjalnie dla mam
Ja nie mam rozstępów, używam tylko balsamu ujędrniającego Soraya,ale nie wiem czy on cos daje poza ładnym zapachem. Rozglądam się za jakims nowym specyfikiem...

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dzień doberek w końcu jestem wyspana wprawdzie spałam tylko coś ok 5 godz ale przez to że młoda nie była w nocy w ogóle marudna to i ja lepszy dzień dziś mam

tity miejmy nadzieję że w wariatkowie będzie internet
ale masz jazdy ja ostatnio też się budzę i patrze mała między nami śpi, pytam męża czy była marudna że ją zabrał do łóżka, a on na mnie patrzy jak na głupka i mówi przecież to ty ją wzięłaś a ja tego w ogóle nie pamiętam aż strach co jeszcze mogę wymyślić

olusia ja mam do karmienia poduszkę do spania dla kobiet w ciąży, jak na razie raz użyłam, lepiej mi się małą trzyma na rękach, ale pewnie jak Nadia nabierze masy ciała to i poduszkę będę używać
Też mam poduszke do karmienia i o niebo lepiej mi sie to robi

Niezłe z was wariatki Ja jak narazie tylko się budzę i patrze gdzie Malutka,bo już nie pamiętam czy śpi ze mną czy w łóżeczku

Moja Lilcia już drugą noc ładnie spała, zjada i dalej śpi.I dziś wstałyśmy przed 9! I masz rację,że aż lepszy dzień jak się człowiek wyśpi

Tylko ja mam taki problem,że jak już niunia się obudzi to praktycznie cały czas musze ją mieć na rękach, nie mam nawet jak zjeść

Edytowane przez mokra6
Czas edycji: 2011-03-25 o 10:11
Stary 2011-03-25, 10:29   #517
agaaga89
Zakorzenienie

Ja mam kosmetyki ujędrniające i przeciw rozstępom z Perfecty kupiłam jeszcze przed porodem, ale teraz panikuję i sama nie wiem czy można je stosować w okresie karmienia piersią stoją na półce, korcą strasznie, ale nie chciałabym zaszkodzić... Za to dziś się przejdę do rossmana bo ziajkę dla mam, tego chyba się nie będę bała używać

Co do wagi to na koniec ciąży miałam 66 kg, obecnie jest 57, ale zadziwiająco szybko wciągnął mi się brzuch (chociaż jest taki "galaretkowaty" ), mimo, że do wagi sprzed ciąży musiałabym zrzucić jeszcze 3,5 kg to jakoś narazie nie wiem sama gdzie one zostały i mi nie przeszkadzają

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:05   #518
patrycja_22
Rozeznanie

Tity rozbawiłaś mnie do łez z tym lulaniem kołdry hehe Ale to fakt, że w nocy to się zachowujemy jak jakieś roboty

Monti super że Fabianek przybiera na wadze Wracajcie szybko do domku

Agaaga89
miałam dokładnie taką samą wagę na koniec ciąży 66kg a teraz ważę już 53 jeszcze tylko 1kg i będę ważyć tyle co przed ciążą a brzuch mam praktycznie płaski. Ale w sumie co się dziwić jak ja mam teraz taki mały apetyt i czasu na jedzenie za dużo też nie mam. Za to Alanek przybiera super na wadze, chyba wszystko to co zjem wysysa on a mi już nic nie zostaje

Wanilia pytałaś jakich kropelek używamy przeciwko kolce Kupiliśmy kropelki Colinox a oprócz tego podaję małemu jeszcze herbatkę Plantex i muszę powiedzieć, że jest poprawa tfu tfu żeby nie zapeszyć Alanek nie miał wieczornego ataku kolki a jedynie troszkę się naprężał ale wystarczył mały masażyk brzuszka

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-03-25 o 11:21
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:07   #519
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja mam kosmetyki ujędrniające i przeciw rozstępom z Perfecty kupiłam jeszcze przed porodem, ale teraz panikuję i sama nie wiem czy można je stosować w okresie karmienia piersią stoją na półce, korcą strasznie, ale nie chciałabym zaszkodzić... Za to dziś się przejdę do rossmana bo ziajkę dla mam, tego chyba się nie będę bała używać

Co do wagi to na koniec ciąży miałam 66 kg, obecnie jest 57, ale zadziwiająco szybko wciągnął mi się brzuch (chociaż jest taki "galaretkowaty" ), mimo, że do wagi sprzed ciąży musiałabym zrzucić jeszcze 3,5 kg to jakoś narazie nie wiem sama gdzie one zostały i mi nie przeszkadzają
no daj spokój!to uzywanie kosmetyków moze w jakis sposób zaszkodzic dziecku w jaki sposób i dlaczego?

Stary 2011-03-25, 11:16   #520
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

Agaaga89
miałam dokładnie taką samą wagę na koniec ciąży 66kg a teraz ważę już 53 jeszcze tylko 1kg i będę ważyć tyle co przed ciążą a brzuch mam praktycznie płaski. Ale w sumie co się dziwić jak ja mam teraz taki mały apetyt i czasu na jedzenie za dużo też nie mam. Za to Alanek przybiera super na wadze, chyba wszystko to co zjem wysysa on a mi już nic nie zostaje
Ooo moja droga, to Ty już jesteś laska ! chciałabym wrócić do formy tak szybko jak Ty Alanek to jak niechirurgiczny odsysacz tłuszczu a swoją drogą, racja z tym jedzeniem, kiedy tu porządnie się najeść, jak tyyyle na głowie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
no daj spokój!to uzywanie kosmetyków moze w jakis sposób zaszkodzic dziecku w jaki sposób i dlaczego?
Będąc w ciąży doktor ostrzegał mnie przed używaniem kosmetyków głęboko drenujących takich antycellulitowych itp. więc stąd moje obawy skoro wcześniej jakieś silniejsze składniki mogły dotrzeć do płodu, to tym bardziej teraz mogą chyba jakoś zadziałać na pokarm, ale szczerze sama nie wiem właśnie jak to jest....

Stary 2011-03-25, 11:27   #521
patrycja_22
Rozeznanie

Aga a na tych kosmetykach z Perfecty co masz są napisane jakieś przeciwwskazania albo czy piszą coś o ciąży czy karmieniu?
Ja używam na brzuch Ziajki "Mammamia" a na biust mam Mustele. Można je stosować w ciąży oraz po urodzeniu dziecka

Stary 2011-03-25, 11:41   #522
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Aga a na tych kosmetykach z Perfecty co masz są napisane jakieś przeciwwskazania albo czy piszą coś o ciąży czy karmieniu?
Ja używam na brzuch Ziajki "Mammamia" a na biust mam Mustele. Można je stosować w ciąży oraz po urodzeniu dziecka
ale masz rozstepy na brzuchu? Bo ta Ziaja to na rozstępy chyba? Ja nie mam rozstepów,tylko brzuch flakowaty i chciałam go ujedrnić, ale nie ma żadnych kosmetyków takich po porodzie. Może tez kupię tę Ziaję? Lepsze to niż nic

Stary 2011-03-25, 11:57   #523
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Ja na brzuchu rozstępów nie mam, więc TZ kupił mi ujędrniający żel z mustelli. Natomiast piersi po nawale zyskały kilka okropnych kresek i mam mega odparzone brodawki, więc tu chyba też zainwestujemy w Mustellę.

Cytat:
mam identycznie, mam tylko nadzieje,że nie bede musiała wymieniać całej garderoby Kurde,ale brzuch brzuchem,a mi na d...wogóle żadne spodnie nie wchodzą jak dojde do wagi sprzed ciąży to będzie OK.

Moja Lilcia już drugą noc ładnie spała, zjada i dalej śpi.I dziś wstałyśmy przed 9! I masz rację,że aż lepszy dzień jak się człowiek wyśpi

Tylko ja mam taki problem,że jak już niunia się obudzi to praktycznie cały czas musze ją mieć na rękach, nie mam nawet jak zjeść
Mi do wagi z przed ciąży zostało jeszcze +3kg. Brzuch mam już płaski, ale ze spodniami mam to samo...ciasno w tyłku jak nie wiem.

Ja też kombinuję z jedzeniem i myciem się. Jak ktoś jest z nami w domu (TZ lub Rodzice) to luzik, bo zajmą się małą. Ale jak jesteśmy same, to zaczyna się jazda i wymyślanie jak tu się umyć z dzieckiem na ręku.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com

Edytowane przez Szara Myszka
Czas edycji: 2011-03-25 o 12:03 Powód: dopisek
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 12:07   #524
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

My wczoraj bylismy na wizycie kontrolnej po 3 tygodniach i Igorek waży juz 4420 przybrał kilogrm od wagi urodzeniowej
Też się zastanawiam czy ta prefecta mozna stosować karmiąc

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 12:28   #525
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie ma napisane nic o przeciwwskazaniach ale zakupię się narazie jednak w tą ziajkę ujędrniającą może zainwestuję też w Mustellę bo naprawdę denerwują mnie te rozstępy na piersiach

Cytat:
ale masz rozstepy na brzuchu? Bo ta Ziaja to na rozstępy chyba? Ja nie mam rozstepów,tylko brzuch flakowaty i chciałam go ujedrnić, ale nie ma żadnych kosmetyków takich po porodzie. Może tez kupię tę Ziaję? Lepsze to niż nic
Z ziaji są różne kosmetyki z seri dla mam jest na rozstępy, ale jest też ujędrniające masło do ciała po porodzie i właśnie na to mam chrapkę dużo z Was pisało, że ma ziajkę mamma mia więc też się skuszę

Stary 2011-03-25, 12:55   #526
Castia
Wtajemniczenie

tity ale sie usmiałam z ciebie

Montii czekamy na was

wy wyspane a ja w ogóle

okropna noc, okropny dzień
Malwince cos sie poprzestawiało w głowie, budzi mi się w nocy co 1,5h
o 5 to juz ja wzielam do nas bo miałam dość
teraz nie chce mi w ogóle zasnąć od rana, juz mi sie płakać chce!!!

jeszcze mnie cos brzuch boli dziwnie

burdel w domu, nie mam czasu nawet nic zrobić bo tak marudzi jak nigdy do tej pory. nie wiem o co jej chodzi.
najedzona jest, kupkę zrobiła a zasnąć nie może. zamknie oczy na 10 minut i zaraz spowrotem ryk

musze i ja zakupic ta ziajke. a zastanawiam sie nad reduktorem cellulitu z ziajki czy mozna stosowac.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-cellulitu.htm
wysypały mnie rozstepy ze masakra a dobre opinie ma
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:30   #527
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
tity
wy wyspane a ja w ogóle

burdel w domu, nie mam czasu nawet nic zrobić bo tak marudzi jak nigdy do tej pory. nie wiem o co jej chodzi.
najedzona jest, kupkę zrobiła a zasnąć nie może. zamknie oczy na 10 minut i zaraz spowrotem ryk

musze i ja zakupic ta ziajke. a zastanawiam sie nad reduktorem cellulitu z ziajki czy mozna stosowac.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-cellulitu.htm
wysypały mnie rozstepy ze masakra a dobre opinie ma
U mnie to samo - koszmar jakiś z tym spaniem. Nie wiadomo co robić Wczoraj maleńka miała chyba atak kolki- coś strasznego, biedna tak się umęczyła Całą noc znów stękała, no i od rana też nie jest spokojna. Boli ją brzuch, bo się pręży i stęka. Teraz jakoś usnęła i mam nadzieję, że trochę pośpi to może będzie spokojniejsza.

Jok3r- pisałaś wczoraj o kropelkach biogaja, podawałaś je już?? Pomagają???
Stary 2011-03-25, 14:43   #528
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Nie mam rozstępów ale stosuję ją zapobiegawczo a prócz tego Ziajka działa ujędrniająco i wydaje mi się, że pomaga bo nie mam już takiego gąbczastego brzucha jak po porodzie

Stary 2011-03-25, 14:54   #529
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
tak balsam ujędrniający z pharmaceris

Cytat:

u nas tylko jeden taki dzień był i całe szczęście bo bym zwariowała

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
J

też zastanawiam się gdzie te 3 kilosy które mi zostały może w brzuchu który jest lekko wystający i w cycach

patrycja dzięki za info odnośnie kropelek kurcze szybko zrzuciłaś kilogramy, jak tak dalej pójdzie to będziesz ważyć mniej niż przed ciążą

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość

Ja też kombinuję z jedzeniem i myciem się. Jak ktoś jest z nami w domu (TZ lub Rodzice) to luzik, bo zajmą się małą. Ale jak jesteśmy same, to zaczyna się jazda i wymyślanie jak tu się umyć z dzieckiem na ręku.

jak jestem sama to wsadzam małą do wózka podjeżdżam po łazienkę i myję się na otwartych drzwiach to się nazywa debilizm a jak mała ryknie to wylatuje z pod prysznica jak z procy, w życiu bym nie pomyślała że w łazience spędzę ok 5 min, jak Nadii nie było na świecie to min było pół godziny
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

kochana jakbym czytała o sobie i swoim wczorajszym dniu, dosłownie koszmar więc współczuje, czekaj na tżeta niech się zajmie Malwinką a ty idź się przespać u mnie poskutkowało, młoda od razu spokojniejsza się zrobiła w ramionach męża, może te nasze małe marudy czują nasz zły dzień

u nas dalej brak kupki, jak tak dalej będzie to w poniedziałek do lekarza idziemy niech coś poradzi

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 15:02   #530
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
U mnie to samo - koszmar jakiś z tym spaniem. Nie wiadomo co robić Wczoraj maleńka miała chyba atak kolki- coś strasznego, biedna tak się umęczyła Całą noc znów stękała, no i od rana też nie jest spokojna. Boli ją brzuch, bo się pręży i stęka. Teraz jakoś usnęła i mam nadzieję, że trochę pośpi to może będzie spokojniejsza.

ja od wczoraj pije herbatke hipp na trawienie i pomogła nawet bardzo

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 15:30   #531
Castia
Wtajemniczenie

zasnęła, ciekawe na jak długo...

anika a jak sie nazywa ta herbatka?
ja pije koper z hippa.

szymelka kolek współczuje kochana, nie ma chyba nic gorszego

iweczka cudną masz kruszynkę

jejku padam z nóg dzisiaj. co za dzien. jeszcze takiego nie było

juz skwierczy
Stary 2011-03-25, 15:30   #532
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No u nas w 3 tyg, ze 200 pieluch spokojnie poszło...
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
deneb super że zapalenie przeszło no i że Filipek tak ładnie przybiera u nas jest mega produkcja zużytych pieluszek
jeny no u nas też idzie mega dużo tych pieluch, kupka to jakoś 10 razy na dzień idzie co 2-3 godziny a czasami dwie w jednym czyli jedna w pieluszce, zmieniam a tu sruu nowa często na pajacyka

oooooczywiście już parę razy dostałam fontanną z sików
Mama zmienia pieluszkę a tu fontanna, czasami uda się złapać w pieluszkę a często nie

ostatnio Tata dostał strumykiem, aż się przestraszył

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja od wczoraj pije herbatke hipp na trawienie i pomogła nawet bardzo
a ta herbatka to jest z glukozą czy nie? w sensie słodka?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:02   #533
Montii
Zakorzenienie

Hej dziewczyny my już w domku ! Boże jaka ulga...
przy wypisie dzisiaj miał 3350
wszystkie badania ok, usg główki, brzuszka ekg ,laryngolog itp

w sumie zaczęło się,że we wtorek poszliśmy do pediatry i zapytałam czy mam maluszka wybudzać w nocy do karmienia ( 3 noce z rzędu spał po 7 h ) to powiedziała,że wcale nie muszę ale zobaczymy czy przybiera..

kładę go na wagę a tu 3230 ( urodzeniowa 3450 , spadek 3200 )
na dodatek zółte oczka no i skierowanie na izbę i od razu nas przyjeli na oddział myślałam,że oszaleje tam...

kazali mi go ważyć przed i po karmieniu.
najlepsze,że były momenty kiedy byłam pewna,że zjadł mnóstwo !
a tutaj 30 ml...
a czasem w 10 minut wszamał 80 ml, dlaczego piersi nie mają miarki ?!
nocami w ogóle nie chce jeść, jedna pielęgniarka - budź co 2 h.
druga - karm na żądanie, jak śpi to nie budź !

No i jak tu być mądrym????
Na szczęście synuś sam z siebie zaczął się wybudzać w nocy .. uf
także sprawa załatwiona bo jeżeli wybudzi się sam, to szybko je i od razu zasypia. A jeżeli ja go wybudzam to zaczyna się armagedon.. krzyk, marudzenie, nie chciał spać i tak chodziłam z nim po 2-3 h po sali a on oczka jak 5 zł..

mam nadzieję,że dzisiaj wybudzi się sam a jak nie to będę musiała mu robić pobudki.

nikt nie mógł się nadziwić jaki on maleńki i drobniutki, no bo skoro teraz ma jakieś 60 cm a ważył 3200 to wyobraźcie sobie jakie to kurczaczek ale już jest dobrze, teraz sobie śpi a ja ze stresu nie umiem odespać moich zarwanych nocek...

dziekuję za kciuki dziewczyny !!!!!
i gratuluje nowym mamusiom !!!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:12   #534
prunelle
Wtajemniczenie

Montii, dobrze, że już jesteście w domu, Fabian na wadze przybierze jeszcze na pewno

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:19   #535
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
na śląsku mamy takie chipowe karty do lekarzy

Montii to dla Was

ja już się nie mogę doczekać kiedy zacznę ćwiczyć brzuszki, ale nie wiem kiedy po tej cc będę mogła.

Pytanie: planujecie stosować tabletki antykoncepcyjne przy karmieniu piersią? W środe ide do lekarza i mam zamiar poprosić o jakieś. Najlepiej jakbym mogła brać te co kiedyś, ale chyba dla mam są specialne?
w ogóle to już się nie mogę doczekać jak znowu będziemy mogli się poprzytulać

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:33   #536
iweczka
Zakorzenienie

Montii, super, że sytuacja opanowana!!

castia, moja też dziś marudzi caly dzien.....chyba sama nie wie czego chce
widze, że ma ochote na jedzenie, daje cyca, 3 razy pociagnie i się nim bawi.... klade do kołyski i już stęka i skwierczy

ten tydzien był ze mna malz, więc miałam mega pomoc (tylko kuchnia wyglądała jak pobojowisko-wszystkie gary i naczynia w użyciu-istny pekin jak tam wchodziłam
ale od poniedzialkju zostaje sama i się zacznie....nie wiem jak to opanuje

wanilia, ja też nie myłam jeszcze podniebienia i kurcze nie wiem jak się za to zabrać
chyba jakaś trąba ze mnie......
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:01   #537
becherovka 3
Raczkowanie

Tak was podczytuje bo jak na razie sie nie zanosi ze predko dołącze - od 3 tyg nic sie u mnie nie ruszyło
ale mam nadzieje ze bede madrzejsza dzieki wam jak juz urodze
i z tego co czytam - ide sie przespac - moze sie da nadespac na zapas?
Stary 2011-03-25, 20:05   #538
Castia
Wtajemniczenie

becherovka spij ile wlezie

moja dama zasnęła po 17 i spi do teraz chyba odsypia cały dzieńmusze ją wybudzić na kąpiel

iweczka ja to biorę mój palec w pieluszkę tetrową zanurzoną w przegotowanej wodzie i do buźki i miziam jej tam nie wiem czy dobrze ale nic innego nie przyszło mi do głowy

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-03-25 o 20:07
Stary 2011-03-25, 20:30   #539
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Niutka, śliczna córa!!!
mi po porodzie spadło tylko 5 kg
a teraz jeszcze troszkę mi zostało do zgubienia......

Jokr,
a w jaki sposób myć języczek??? przepraszam, że pytam, ale nie mam pojęcia!!!!!

ja mam termin na akt urodzenia na 12 kwietnia
takie kolejki podobno, pesel będzie dopiero po uzyskaniu aktu.
A becikowe to pewnie w maju dostane......

dziewczyny a jak u Waszych maluszków z odbijaniem?? moja nie chce odbijać......nosimy ją, klepiemy delikatnie między łopatkami i nic....
jak się Lenkę połoz,y to ulewa..

aaa i po ilu dniach odpadl Wam pępuszek??? my dziś mamy 8 dzien i dalej siedzi.......

a oto moja pociecha
Owijam wokol palca kawalek gazaika, mocze w gotowanej wodzie i pakuje do buzi. Machne dookola i juz.

[QUOTE=Olusiaa_;25947230]Pytam doświadczone mamusie

jakie macie podgrzewacze do butelek i poduszki do karmienia?
Mam butelki Dr.Brown's i nie wiem jaki podgrzewacz wybrać [/QUOT

Ja kupilam taki, do ktorego pasuje wiekszosc butelek.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Montii dobrze, że sytuacja opanowana \
iweczka śliczny dzidziuś
Dziewczyny jakie ja mam schizy w nocy, budzę się na siedząco lulając kołdrę, a dziecko w łóżeczku, albo śpię, zdaje mi się, że dziecko leży obok po karmieniu, budzę się a jego nie ma i panika, a ono też już dawno w łóżeczku....sama przecież je odkładałam....no wariatkowo mnie czeka jak nic
Hehe mam dokaldnie to samo. Jak nie przeszukuje poscilei w poszukiwaniu malego to siadam na brzegu lozka i kolysze sie tulac niewidzialne dziecko

Cytat:
To karty chipowe tz na slasku takie sa. W innych czesciach polski sa ksiazeczki Rum

Cytat:
Jak sobie przypomne to sie posmaruje hehe

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość

Podawalam i baki leca jak zloto no i dzis w koncu ruszyly sie kupki.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:55   #540
aja1
Zakorzenienie

Wy sie śmiejcie, ale to bujanie zostaje. Ja jak stoję za długo w jednym miejscu zaczynam sie bujać w taki sam sposób ja bujałam młodą

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości