|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Montii dobrze, że sytuacja opanowana
iweczka śliczny dzidziuś ![]() Dziewczyny jakie ja mam schizy w nocy, budzę się na siedząco lulając kołdrę, a dziecko w łóżeczku, albo śpię, zdaje mi się, że dziecko leży obok po karmieniu, budzę się a jego nie ma i panika, a ono też już dawno w łóżeczku....sama przecież je odkładałam....no wariatkowo mnie czeka jak nic
|
|
|
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
iweczka sliczna Lenka
Olusiaa_ ja mam zwykłego rogala do karmienia i taką naszą dużą poduszkę do spania. Na zmiene używam, bo jak muszę dać kropelki to wtedy łatwiej po karmieniu lub przed ułożyć na tej dużej poduszce na nogach. Tity też ostatnio w nocy budze się i w panice sprawdzam kołdre gdzie jest mała i budze tż gdzie jest dziecko. A ona spała sobie w kołysce jak zawsze
|
|
|
|
#513 | |
|
Zadomowienie
|
dzień doberek
w końcu jestem wyspana Cytat:
pępek odpadł u nas po dwóch tyg śliczna dziewuszka tity miejmy nadzieję że w wariatkowie będzie internet ale masz jazdy a ja tego w ogóle nie pamiętam aż strach co jeszcze mogę wymyślićolusia ja mam do karmienia poduszkę do spania dla kobiet w ciąży, jak na razie raz użyłam, lepiej mi się małą trzyma na rękach, ale pewnie jak Nadia nabierze masy ciała to i poduszkę będę używać
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-03-25 o 08:33 |
|
|
|
|
#514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#515 |
|
Rozeznanie
|
Witam, może już o tym pisałyście, ale ja nie jestem wstanie wszystkiego nadrobić
. Stosujecie teraz po porodzie jakieś żele na brzuch i kremy na rozstępy na biust? Mi wyszły teraz podczas karmienia piękne rozstępy
|
|
#516 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde,ale brzuch brzuchem,a mi na d...wogóle żadne spodnie nie wchodzą jak dojde do wagi sprzed ciąży to będzie OK??---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Ja nie mam rozstępów, używam tylko balsamu ujędrniającego Soraya,ale nie wiem czy on cos daje poza ładnym zapachem. Rozglądam się za jakims nowym specyfikiem... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Niezłe z was wariatki Ja jak narazie tylko się budzę i patrze gdzie Malutka,bo już nie pamiętam czy śpi ze mną czy w łóżeczku![]() Moja Lilcia już drugą noc ładnie spała, zjada i dalej śpi.I dziś wstałyśmy przed 9! I masz rację,że aż lepszy dzień jak się człowiek wyśpi ![]() Tylko ja mam taki problem,że jak już niunia się obudzi to praktycznie cały czas musze ją mieć na rękach, nie mam nawet jak zjeść
Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje... http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png Edytowane przez mokra6 Czas edycji: 2011-03-25 o 10:11 |
|||
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kosmetyki ujędrniające i przeciw rozstępom z Perfecty kupiłam jeszcze przed porodem, ale teraz panikuję i sama nie wiem czy można je stosować w okresie karmienia piersią
stoją na półce, korcą strasznie, ale nie chciałabym zaszkodzić... Za to dziś się przejdę do rossmana bo ziajkę dla mam, tego chyba się nie będę bała używać![]() Co do wagi to na koniec ciąży miałam 66 kg, obecnie jest 57, ale zadziwiająco szybko wciągnął mi się brzuch (chociaż jest taki "galaretkowaty" ), mimo, że do wagi sprzed ciąży musiałabym zrzucić jeszcze 3,5 kg to jakoś narazie nie wiem sama gdzie one zostały i mi nie przeszkadzają
|
#518 |
|
Rozeznanie
|
Tity rozbawiłaś mnie do łez z tym lulaniem kołdry hehe
![]() Monti super że Fabianek przybiera na wadze Agaaga89 miałam dokładnie taką samą wagę na koniec ciąży 66kg a teraz ważę już 53 ![]() Wanilia pytałaś jakich kropelek używamy przeciwko kolce Kupiliśmy kropelki Colinox a oprócz tego podaję małemu jeszcze herbatkę Plantex i muszę powiedzieć, że jest poprawa tfu tfu żeby nie zapeszyć Alanek nie miał wieczornego ataku kolki a jedynie troszkę się naprężał ale wystarczył mały masażyk brzuszka
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-03-25 o 11:21 |
|
|
|
#519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w jaki sposób i dlaczego?
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! chciałabym wrócić do formy tak szybko jak Ty Cytat:
skoro wcześniej jakieś silniejsze składniki mogły dotrzeć do płodu, to tym bardziej teraz mogą chyba jakoś zadziałać na pokarm, ale szczerze sama nie wiem właśnie jak to jest....
|
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
Aga a na tych kosmetykach z Perfecty co masz są napisane jakieś przeciwwskazania albo czy piszą coś o ciąży czy karmieniu?
Ja używam na brzuch Ziajki "Mammamia" a na biust mam Mustele. Można je stosować w ciąży oraz po urodzeniu dziecka |
|
|
|
#522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#523 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też kombinuję z jedzeniem i myciem się. Jak ktoś jest z nami w domu (TZ lub Rodzice) to luzik, bo zajmą się małą. Ale jak jesteśmy same, to zaczyna się jazda i wymyślanie jak tu się umyć z dzieckiem na ręku. Edytowane przez Szara Myszka Czas edycji: 2011-03-25 o 12:03 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
My wczoraj bylismy na wizycie kontrolnej po 3 tygodniach i Igorek waży juz 4420
przybrał kilogrm od wagi urodzeniowej![]() Też się zastanawiam czy ta prefecta mozna stosować karmiąc
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zakupię się narazie jednak w tą ziajkę ujędrniającą ![]() Cytat:
dużo z Was pisało, że ma ziajkę mamma mia więc też się skuszę
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
tity ale sie usmiałam z ciebie
Montii czekamy na was wy wyspane a ja w ogóle ![]() okropna noc, okropny dzień ![]() Malwince cos sie poprzestawiało w głowie, budzi mi się w nocy co 1,5h o 5 to juz ja wzielam do nas bo miałam dość ![]() teraz nie chce mi w ogóle zasnąć od rana, juz mi sie płakać chce!!! jeszcze mnie cos brzuch boli dziwnie ![]() burdel w domu, nie mam czasu nawet nic zrobić bo tak marudzi jak nigdy do tej pory. nie wiem o co jej chodzi. ![]() najedzona jest, kupkę zrobiła a zasnąć nie może. zamknie oczy na 10 minut i zaraz spowrotem ryk ![]() musze i ja zakupic ta ziajke. a zastanawiam sie nad reduktorem cellulitu z ziajki czy mozna stosowac. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-cellulitu.htm wysypały mnie rozstepy ze masakra
|
|
|
|
#527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj maleńka miała chyba atak kolki- coś strasznego, biedna tak się umęczyła Całą noc znów stękała, no i od rana też nie jest spokojna. Boli ją brzuch, bo się pręży i stęka. Teraz jakoś usnęła i mam nadzieję, że trochę pośpi to może będzie spokojniejsza.Jok3r- pisałaś wczoraj o kropelkach biogaja, podawałaś je już?? Pomagają???
|
|
#528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#529 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też zastanawiam się gdzie te 3 kilosy które mi zostały może w brzuchu który jest lekko wystający i w cycach ![]() patrycja dzięki za info odnośnie kropelek ![]() Cytat:
jak jestem sama to wsadzam małą do wózka podjeżdżam po łazienkę i myję się na otwartych drzwiach to się nazywa debilizm a jak mała ryknie to wylatuje z pod prysznica jak z procy, w życiu bym nie pomyślała że w łazience spędzę ok 5 min, jak Nadii nie było na świecie to min było pół godziny ![]() Cytat:
kochana jakbym czytała o sobie i swoim wczorajszym dniu, dosłownie koszmar więc współczuje, czekaj na tżeta niech się zajmie Malwinką a ty idź się przespać u nas dalej brak kupki, jak tak dalej będzie to w poniedziałek do lekarza idziemy niech coś poradzi
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet bardzo
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
zasnęła, ciekawe na jak długo...
anika a jak sie nazywa ta herbatka? ja pije koper z hippa. szymelka kolek współczuje kochana, nie ma chyba nic gorszego ![]() iweczka cudną masz kruszynkę jejku padam z nóg dzisiaj. co za dzien . jeszcze takiego nie było![]() juz skwierczy
|
|
|
|
#532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co 2-3 godziny a czasami dwie w jednym czyli jedna w pieluszce, zmieniam a tu sruu nowa często na pajacyka ![]() oooooczywiście już parę razy dostałam fontanną z sików ![]() Mama zmienia pieluszkę a tu fontanna, czasami uda się złapać w pieluszkę a często nie ![]() ostatnio Tata dostał strumykiem, aż się przestraszył ![]() a ta herbatka to jest z glukozą czy nie? w sensie słodka? |
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny my już w domku ! Boże jaka ulga...
przy wypisie dzisiaj miał 3350 wszystkie badania ok, usg główki, brzuszka ekg ,laryngolog itp w sumie zaczęło się,że we wtorek poszliśmy do pediatry i zapytałam czy mam maluszka wybudzać w nocy do karmienia ( 3 noce z rzędu spał po 7 h ) to powiedziała,że wcale nie muszę ale zobaczymy czy przybiera.. kładę go na wagę a tu 3230 na dodatek zółte oczka no i skierowanie na izbę i od razu nas przyjeli na oddział myślałam,że oszaleje tam... kazali mi go ważyć przed i po karmieniu. najlepsze,że były momenty kiedy byłam pewna,że zjadł mnóstwo ! a tutaj 30 ml... a czasem w 10 minut wszamał 80 ml, dlaczego piersi nie mają miarki ?! nocami w ogóle nie chce jeść, jedna pielęgniarka - budź co 2 h. druga - karm na żądanie, jak śpi to nie budź ! No i jak tu być mądrym???? Na szczęście synuś sam z siebie zaczął się wybudzać w nocy .. uf także sprawa załatwiona bo jeżeli wybudzi się sam, to szybko je i od razu zasypia. A jeżeli ja go wybudzam to zaczyna się armagedon.. krzyk, marudzenie, nie chciał spać i tak chodziłam z nim po 2-3 h po sali a on oczka jak 5 zł.. mam nadzieję,że dzisiaj wybudzi się sam a jak nie to będę musiała mu robić pobudki. nikt nie mógł się nadziwić jaki on maleńki i drobniutki, no bo skoro teraz ma jakieś 60 cm a ważył 3200 to wyobraźcie sobie jakie to kurczaczek ale już jest dobrze, teraz sobie śpi a ja ze stresu nie umiem odespać moich zarwanych nocek... dziekuję za kciuki dziewczyny !!!!! i gratuluje nowym mamusiom !!!
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
Montii, dobrze, że już jesteście w domu, Fabian na wadze przybierze jeszcze na pewno
|
|
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
na śląsku mamy takie chipowe karty do lekarzy
Montii to dla Was ![]() ![]() ja już się nie mogę doczekać kiedy zacznę ćwiczyć brzuszki, ale nie wiem kiedy po tej cc będę mogła. Pytanie: planujecie stosować tabletki antykoncepcyjne przy karmieniu piersią? W środe ide do lekarza i mam zamiar poprosić o jakieś. Najlepiej jakbym mogła brać te co kiedyś, ale chyba dla mam są specialne? w ogóle to już się nie mogę doczekać jak znowu będziemy mogli się poprzytulać
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Montii, super, że sytuacja opanowana!!
castia, moja też dziś marudzi caly dzien.....chyba sama nie wie czego chce ![]() widze, że ma ochote na jedzenie, daje cyca, 3 razy pociagnie i się nim bawi.... klade do kołyski i już stęka i skwierczy ![]() ten tydzien był ze mna malz, więc miałam mega pomoc (tylko kuchnia wyglądała jak pobojowisko-wszystkie gary i naczynia w użyciu-istny pekin jak tam wchodziłam ![]() ale od poniedzialkju zostaje sama i się zacznie....nie wiem jak to opanuje ![]() wanilia, ja też nie myłam jeszcze podniebienia i kurcze nie wiem jak się za to zabrać ![]() chyba jakaś trąba ze mnie...... |
|
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
Tak was podczytuje bo jak na razie sie nie zanosi ze predko dołącze - od 3 tyg nic sie u mnie nie ruszyło
![]() ale mam nadzieje ze bede madrzejsza dzieki wam jak juz urodze ![]() i z tego co czytam - ide sie przespac - moze sie da nadespac na zapas?
|
#538 |
|
Wtajemniczenie
|
becherovka spij ile wlezie
![]() moja dama zasnęła po 17 i spi do teraz chyba odsypia cały dzień musze ją wybudzić na kąpiel![]() iweczka ja to biorę mój palec w pieluszkę tetrową zanurzoną w przegotowanej wodzie i do buźki i miziam jej tam
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-25 o 20:07 |
|
|
|
#539 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=Olusiaa_;25947230]Pytam doświadczone mamusie ![]() jakie macie podgrzewacze do butelek i poduszki do karmienia? Mam butelki Dr.Brown's i nie wiem jaki podgrzewacz wybrać [/QUOTJa kupilam taki, do ktorego pasuje wiekszosc butelek. Cytat:
![]() To karty chipowe tz na slasku takie sa. W innych czesciach polski sa ksiazeczki Rum Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Wy sie śmiejcie, ale to bujanie zostaje. Ja jak stoję za długo w jednym miejscu zaczynam sie bujać w taki sam sposób ja bujałam młodą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

w końcu jestem wyspana 
a ja tego w ogóle nie pamiętam 
Kurde,ale brzuch brzuchem,a mi na d...wogóle żadne spodnie nie wchodzą
jak dojde do wagi sprzed ciąży to będzie OK??
stoją na półce, korcą strasznie, ale nie chciałabym zaszkodzić... 

Alanek nie miał wieczornego ataku kolki a jedynie troszkę się naprężał ale wystarczył mały masażyk brzuszka