Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 09:35   #1831
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

co do drętwienia nóg to mi się tak robi w nocy nie wiem jak to opisać ale takie dziwne uczucie no i musze sie wtedy przeciagnoc tak jakby i wtedy przechodzi
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:38   #1832
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
hello Dziewczynki

ja z takim pytankiem pojawiła się już u Was ta ciemna linia od spojenia do pępka???

U mnie już jest około miesiąca. Mój mężuś zadał pytanko dlaczego ona się pojawia, a ja niby ciągle na necie siedzę, a o tym nie czytałam
U mnie jest już cień cienia, ale nie wiem co po się pojawia

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Małgosiu ja magnez piję codziennie i od tego czasu zero skurczy w brzuchu i gdziekolwiek Nie zaszkodzi a może Ci pomoże na to drętwienie
Dzięki już wczoraj wziełam, to miałam wieczór spokojnieszy, ale dziś od rana już ataki, teraz już drugi, idę po magnez .
Zauważyłam że szczególnie prawa strona ciała mi drętwieje.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:47   #1833
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
hello Dziewczynki

ja z takim pytankiem pojawiła się już u Was ta ciemna linia od spojenia do pępka???

U mnie już jest około miesiąca. Mój mężuś zadał pytanko dlaczego ona się pojawia, a ja niby ciągle na necie siedzę, a o tym nie czytałam
Ja tam coś widzę ale tż mówi, że on nic nie zauważył
Pojawia się bo ciemnieją nam sutki, ponoć nawet wszystkie pieprzyki i ona tam jest zawsze ale właśnie przy tym ciemnieniu się ujawnia, im jaśniejsza karnacja tym mniej widoczna linia

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
U mnie jest już cień cienia, ale nie wiem co po się pojawia

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Dzięki już wczoraj wziełam, to miałam wieczór spokojnieszy, ale dziś od rana już ataki, teraz już drugi, idę po magnez .
Zauważyłam że szczególnie prawa strona ciała mi drętwieje.
Może Ci bobas gdzieś już naciska i dlatego? Chociaż mi też teraz częściej coś zdrętwieje ale jakoś uciążliwe to nie jest.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:48   #1834
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
hello Dziewczynki

Mnie się jeszcze nie pojawia.
Normalne przez środek brzucha biegnie linia biała - miejsce w którym "schodzą" się mięśnie u (kiedyś cesarki robiono właśnie przez środek brzucha- bo nie uszkadza sie mięśni tylko właśnie przecina się tę linię białą). W ciąży przybiera ciemniejszą barwę na skutek nadmiaru produkcji melaniny. Tak samo znamiona, piegi i pieprzyki mogą ciemnieć.
Po co tak się dzieje - nie wiem.

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-03-25 o 09:56
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:51   #1835
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
hello Dziewczynki

"Witaj w drugim trymestrze ciąży! Zmiany hormonalne w Twoim ciele wychodzą na zewnątrz. Wiele oznak widać w wyglądzie skóry. Mogą pojawić się wypryski na twarzy, zwłaszcza, gdy podczas ciąży używasz make up'u. Częstym objawem zmian hormonalnych jest pojawienie się ciemno-brązowej linii wiodącej od pępka do spojenia kości łonowej - owa linia nazywana jest linią negra. Zmiany dotyczą również piersi - ciemnieją brodawki "

ja w pierwszej ciąży miałam tą kreskę od początku(ok 5tc), az mi sie wierzyc nie chciało!! z tego też powodu tylko zrobiłam test ciążowy a teraz jeszcze nie mam, ale brodawki juz mi ciemnieją.
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:54   #1836
spray
KWC

Cytat:
hello Dziewczynki

Nie. U mnie 15 tc i na razie nic.
Rybki też jeszcze nie czuję. Tż widział na środowym USG jak dzieciak fika nóżkami i bez przerwy się wierci i potem zapytał mnie zdziwiony jak ja mogę tego nie odczuwać
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:58   #1837
mucka21
Rozeznanie

czytam was czytam to sie trochę udzielę
co do alko pewnie takie karmi albo lech free to nie jest szkodliwe, ale takie normalne MOŻE (nie musi) być szkodliwe, mieliśmy w szkole lekcje o alkoholizmie i był poruszany temat kobiet w ciąży i alkoholu i były dziewczyny które np wypiły lampkę wina okazjonalnie, albo jedna raz sie zdenerwowała i wypiła jedno piwo i skończyło się niestety zespołem alkoholowym zapomniałam jak się dok ładnie nazywa. jak widać tez tak może być

ja wczoraj mówiłam do tż że może kupimy wózek głęboki używany i osobno spacerówkę to powiedział że mamy jeszcze dużo czasu na myślenie

muszę sobie kupić jakieś adidaski i jak byliśmy tydz temu w mieście i czekaliśmy na usg na deptaku to patrzyliśmy jakie dziewczyny buty noszą a tż do mnie że ja będę w szpilkach chodzić takie buty zakładam na wesela itp a on że na co dzień, jeszcze w ciąży

ja nie wiem czy dostanę jakieś ciuszki od znajomych, ale moja rodzinka na pewno będzie kupować w lumpkach. moja siostra ciot kupowała tam i całe szczęście bo jej synek tak szybko rósł i należał bo "grubasków" więc nie które już były za ciasne na niego i nie było tak szkoda kasy. a mamy fajnego lumpka którego bardzo lubię

mi w brzuchu ciągle coś się rusza ale to chyba jelita. boję się że nie odróżnię rybki w szpitalu dwa razy czułam takie łaskotanie od środka w tym samym miejscu ale to co dzidziuś wyciągnął rączkę i zrobił "gilu gilu mamusiu" nawet nie wiem z której strony jest

sorry za rozpisanie się jak zwykle się mi należy
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:59   #1838
marina7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Do 0,5%. W bajaderce z cukierni jest więcej alkoholu.
Pytałam się lekarza i powiedział, że taka ilość byłaby w stanie zaszkodzić dziecku gdybym wypijała ok. 10 takich puszek co wieczór przez całą ciażę.

Znam jedną dziewczynę, która przez całe 9 miesięcy piła alkohol. Codziennie żłopała 1-2 butelki Warki Strong i kopciła fajki jak komin. Podobno na weselu kuzynki nawet walnęła ze 2 kielichy wódki.
Głupia cipa Za każdym razem jak ją widziałam - miała kiepa w ustach i marzyłam wtedy, żeby jej dać w pysk :zly:
Dziecko urodziło się zdrowe, ale maleńkie..

I tak nie wiadomo, czy to zdrowie nie jest tylko pozorne. FAS (fetal alcoholic syndrom) objawia sie niestety dopiero pozniej. Dzieci z pozoru sa zdrowe a potem, juz w doroslym zyciu, moga miec np problemy z koncentracja albo ze znalezieniem celu w zyciu - ciezko to zdiagnozowac, bo takie problemy i tak ma wielu ludzi. A bardziej zaawansowany FAS da sie wyczytac z twarzy - jej rysy sa bardzo charakterystyczne.

Ja osobiscie bardzo lubie winko ale odkad sledze malego akrobate na USG, widze jak sie rozwija i jak pieknie rosnie, to juz mnie nie kusi. I tak nie ma zadnej gwarancji zdrowia, ale mozna zrobic wiele, by zminimalizowac ryzyko.

Ah, tak poza tym musze pogratulowac wyboru imienia NINKA Calkiem dobrze sie z nim zyje. Teraz jest bardzo popularne ale kiedys to byla rzadkosc. Moj maz chce, aby coreczka tez byla Ninka! hehe
Ale ja mu nie pozwole. A wg Chinczykow to bedzie i tak chlop!

Pozdrawiam!
marina7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:01   #1839
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

Może Ci bobas gdzieś już naciska i dlatego? Chociaż mi też teraz częściej coś zdrętwieje ale jakoś uciążliwe to nie jest.
Chyba tak jest , na coś mi naciska, poszturcham go dziś żeby się przesunął

Cytat:
Nie. U mnie 15 tc i na razie nic.
Rybki też jeszcze nie czuję. Tż widział na środowym USG jak dzieciak fika nóżkami i bez przerwy się wierci i potem zapytał mnie zdziwiony jak ja mogę tego nie odczuwać
Powiedz mu że swobodnie sobie jeszcze pływa ale jak podrośnie to da mamusi popalić

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:06   #1840
lausanne
Wtajemniczenie

co do ruchów to natka masz rację Niedługo będziemy kręcić nosami jak dzidziuś zacznie kopać z całej siły zwłaszcza w nocy
Stary 2011-03-25, 10:08   #1841
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Przeeeeeeeeestań, pisz ile dusza zapragnie!
Jak się czujesz??
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
co do ruchów to natka masz rację Niedługo będziemy kręcić nosami jak dzidziuś zacznie kopać z całej siły zwłaszcza w nocy
No jak??? Noc jest od spania!
Stary 2011-03-25, 10:13   #1842
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Jak się czujesz??

nawet dobrze, chociaż czasem podbrzusze mnie boli i sie boje, jak bylam w szpitalu to w sobotę tak mnie bolał brzuch i dół pleców że myślałam że zacznę po ścianach chodzić!! żadne leki nie pomagały i się męczyłam od 8.30 do 13.30!! ale usg nie zrobili i się trochę boję wtedy była inna dziewczyna też ją bolał brzuch też w ciąży i tego samego dnia poroniła w łazience i teraz bóle brzucha sprawiają że jestem w strachu. a tak to chciałabym się ruszać wychodzić z domu ale dzidziuś jest najważniejszy tylko do jedzenia bardzo kapryśny
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-03-25, 10:14   #1843
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
ja nie wiem czy dostanę jakieś ciuszki od znajomych, ale moja rodzinka na pewno będzie kupować w lumpkach. moja siostra ciot kupowała tam i całe szczęście bo jej synek tak szybko rósł i należał bo "grubasków" więc nie które już były za ciasne na niego i nie było tak szkoda kasy. a mamy fajnego lumpka którego bardzo lubię

mi w brzuchu ciągle coś się rusza ale to chyba jelita. boję się że nie odróżnię rybki w szpitalu dwa razy czułam takie łaskotanie od środka w tym samym miejscu ale to co dzidziuś wyciągnął rączkę i zrobił "gilu gilu mamusiu" nawet nie wiem z której strony jest

znajoma tez tylko w lumpkach kupuje i czasami nawet nowe z metkami udaje jej sie kupic a rzeczy super naprawde tylko do lumpków to trzeba miec szczescie ktorego ja niestety nie mam jak juz sie czasem wybiore to i tak nic nie znajduje

a moze gilu gilu zrobiło zaznaczył ze tez tam jest

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:14   #1844
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
czytam was czytam to sie trochę udzielę
co do alko pewnie takie karmi albo lech free to nie jest szkodliwe, ale takie normalne MOŻE (nie musi) być szkodliwe, mieliśmy w szkole lekcje o alkoholizmie i był poruszany temat kobiet w ciąży i alkoholu i były dziewczyny które np wypiły lampkę wina okazjonalnie, albo jedna raz sie zdenerwowała i wypiła jedno piwo i skończyło się niestety zespołem alkoholowym zapomniałam jak się dok ładnie nazywa. jak widać tez tak może być

ja wczoraj mówiłam do tż że może kupimy wózek głęboki używany i osobno spacerówkę to powiedział że mamy jeszcze dużo czasu na myślenie

muszę sobie kupić jakieś adidaski i jak byliśmy tydz temu w mieście i czekaliśmy na usg na deptaku to patrzyliśmy jakie dziewczyny buty noszą a tż do mnie że ja będę w szpilkach chodzić takie buty zakładam na wesela itp a on że na co dzień, jeszcze w ciąży

Stanowczo za mało się udzielasz Rybki nie da się nie poczuć - gwarantuję, to nawet nie jest łaskotanie ale ja np czuję ewidentnie jak mały mnie dotyka od środka (chyba plecami)

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Chyba tak jest , na coś mi naciska, poszturcham go dziś żeby się przesunął

Powiedz mu że swobodnie sobie jeszcze pływa ale jak podrośnie to da mamusi popalić
Poskacz albo coś może się przesunie

Cytat:
Cytat:
Jak się czujesz??

Taa ale nasze dzidziusie lubią noc bo w ciągu dnia podobno śpią bo chodząc kołyszemy je do snu

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-25, 10:16   #1845
archinta
Zakorzenienie

mucka- mam nadzieję,że z dnia na dzień będzie oraz lepiej Najważniejsze jest Twoje nastawienie i jakby co to będziemy Ci skutecznie poprawiać
Stary 2011-03-25, 10:21   #1846
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet dobrze, chociaż czasem podbrzusze mnie boli i sie boje, jak bylam w szpitalu to w sobotę tak mnie bolał brzuch i dół pleców że myślałam że zacznę po ścianach chodzić!! żadne leki nie pomagały i się męczyłam od 8.30 do 13.30!! ale usg nie zrobili i się trochę boję wtedy była inna dziewczyna też ją bolał brzuch też w ciąży i tego samego dnia poroniła w łazience i teraz bóle brzucha sprawiają że jestem w strachu. a tak to chciałabym się ruszać wychodzić z domu ale dzidziuś jest najważniejszy tylko do jedzenia bardzo kapryśny
mucka bez takich myśliNie boimy się a dzidziusie będą w 100% zdrowe Wszystkie ile nas tu jest! A co do ruszania się i wychodzenia z domu Cię rozumiem, ja też juz bym chciała (no... nie dziś, bo u nas dziś nawrót jakiejś jesieni-zimy) ale jak mus to mus. Siedzę na tyłku i myślę pozytywnie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

archinta a w którym jesteś tygodniu ze jeszcze rozmawiasz z muszlą?mnie też wczoraj wzięły mdłości aż teściowa mówiła że widać po twarzy, ale jakoś przeszły same bez wydobywania kolacji na światło dzienne
Stary 2011-03-25, 10:21   #1847
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
niestety sprawiedliwości brak
ja sie starałam, dbałam chuchałam a pierwsze dzieciatko straciłam a taka za przeproszeniam lafirynda hop siup ciąza , nie dba o siebie i wszystko ok-co prawda nikomu nie zycze takiej straty ale boli jak cholera!
O mnie też to irytuje, ale powiem wam że znam dziewczyne która piła i paliła i urodziło jej się dziecko z zespołem downa. Później okazało się że ma problemy z kręgosłupem ... Już nie żyje, krótko pożył, ale smutne to jest że tak się nacierpiał maluszek.

Cytat:
hello Dziewczynki

Mi się pojawił zaczątek. To wszystko przez hormony

Cytat:
Oh niech kopie, ja już nie mogę się doczekać. Dzisiaj w wannie siedziałam i nasłuchiwałam, wczuwałam się i nic

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:23   #1848
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Antek fajne Antoni już mnie tak nie kręci, no ale to zazwyczaj jest tylko na piśmie Franio i Staś też fajne
Jak dla mnie Witek i Kornel całkiem odpadają, a Marcel hmm... jakoś do mnie nie przemawia chociaż sama jestem Marcelina

Co do Pepco to po prostu musisz pomacac jaka bawełna jest niektóre są do D*** ale są też dobre gatunkowo

Ja też mnóstwo ciuszków dostane, ale sama też bym chciala coś kupić, nie umiem sobie odmówić tej przyjemności
Z tymi imionami to jakaś masakra, matka mnie wczoraj za imiona objechała, aż mnie wkurzyła. No kurcze, komu to ma się podobać?? Chyba naprawdę już więcej nikomu nie powiem, jakie imiona wybieramy.
Ciuszków troszkę dostanę, ale większość będę jednak musiała kupić i w sumie dobrze, bo i tak nie mogłabym sobie odmówić.
Cytat:
Mnie też wczoraj głowa bolała. Może spróbuj sobie wypić słąbsza kawke jak Cie boli, może pomoże. Mnie boli z podywższonego ciśnienie najprawdopodobniej, więc kawa w takim przypadku odpada.
Mi lekarz zakazał, ale dzisiaj nie dałam rady i zrobiłam pół filiżanki słabiutkiej ricore. Nie wiem, czy coś pomoże, ale czuję się jakby lepiej. Ciśnienie mam 80/40 lub niższe, ale wysoki puls, zwykle powyżej 90.
Cytat:
Ja podgrzewam. Blagam, nie dajmy się zwariować
niektórzy nawet mleko dla dziecka podgrzewają w mikrofalówce a nie słyszałam żeby ktoś od tego zachorował albo miał jakieś problemy
Ja podgrzewam mleko do płatków, ale matka mnie za to strasznie opiernicza, dlatego spytałam.
Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
Błagam nie dajcie się zwariować dziewczyny!!!!
ja cała pierwszą ciążę piłam kefir i synek się urodził zdrowy, jabłka też fermentują więc ich lepiej też nie jedzmy!!! w żywności są drożdże to też nie jedzmy tego bo fermentują
Uwielbiam kefir i piję, dlatego mnie ten alkohol zaskoczył. Pytałam lekarza o ograniczenia w jedzeniu - powiedział, że nie ma, ale wszystko w granicach rozsądku.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja tam zamoczyłam raz usta w piwie , wzięłam tyle żeby nawet nie dało się tego łyknąć i w ogóle mi nie smakowało. Tak samo z napojem energ. miałam ochotę a jak już poczułam to na języku to podziękowałam.
Z tym lechem free to nie wiem czym on się różni od tych wzbranianych powerride i d napojów energ. I pewnie też chemi ma w sobie sporo (?) chociaż ja nie wiem. Nie piję bo nie ma parcia
Heheh a ja jakieś parcie mam, ale bez przesady. Ani lecha ani karmi nie pozwoli mi mąż, dlatego wczoraj pokazałam mu tą bavarię, ma poszukać.
Cytat:
Znam jedną dziewczynę, która przez całe 9 miesięcy piła alkohol. Codziennie żłopała 1-2 butelki Warki Strong i kopciła fajki jak komin. Podobno na weselu kuzynki nawet walnęła ze 2 kielichy wódki.
Głupia cipa Za każdym razem jak ją widziałam - miała kiepa w ustach i marzyłam wtedy, żeby jej dać w pysk :zly:
Dziecko urodziło się zdrowe, ale maleńkie..
To tak samo jak opisywanej mojej znajomej - zdrowe, ale maleńkie. I jest mała do dzisiaj, ma już chyba z 7-8 lat, a wzrostem może na 4-5 wygląda. Bardzo drobniutka.
Cytat:
Mnie się jeszcze nie pojawia.
Normalne przez środek brzucha biegnie linia biała - miejsce w którym "schodzą" się mięśnie u (kiedyś cesarki robiono właśnie przez środek brzucha- bo nie uszkadza sie mięśni tylko właśnie przecina się tę linię białą). W ciąży przybiera ciemniejszą barwę na skutek nadmiaru produkcji melaniny. Tak samo znamiona, piegi i pieprzyki mogą ciemnieć.
Po co tak się dzieje - nie wiem.
Ja nie mam tej linii, ale to chyba nie każdy ma mieć?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:24   #1849
mucka21
Rozeznanie

a wiecie może czy nasiadówka może zaszkodzić dzidziulowi? bo wczoraj bolał mnie trochę pęcherz i sobie zrobiłam nasiadówkę (zawsze robię bo od razu czuć ulgę) i potem zaczęłam się zastanawiać czy mogło dziecku zaszkodzić?
i po co się bierze magnez w ciąży?
mam nadzieję ze nie będę musiała dużo leżeć zresztą lekarze mnie denerwują jak robił usg to powiedział że krwiaka nie ma a na wypisie pisze że jest i jak jest naprawdę?
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-03-25, 10:26   #1850
acelinka
Zakorzenienie

ja zmykam kobitki ... najpierw do jednego przedszkola, potem do drugiego, potem jeszcze praktyke w szkole załatwić i odebrac wyniki badań a potem mam korki z angielskiego a jeszcze potem z koleżanką musze napisać ankiete na psychologie. A na sam koniec dnia musze sie pouczyc bo mam egzamin jeden zaległy który miał być przeniesiony na czerwiec ale babka już nam go robi

jak przeżyję dzisiejszy dzień i weekend w szkole to się odezwe w poniedziałek

Miłego weekendu

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Z tymi imionami to jakaś masakra, matka mnie wczoraj za imiona objechała, aż mnie wkurzyła. No kurcze, komu to ma się podobać?? Chyba naprawdę już więcej nikomu nie powiem, jakie imiona wybieramy.
Ciuszków troszkę dostanę, ale większość będę jednak musiała kupić i w sumie dobrze, bo i tak nie mogłabym sobie odmówić.
Imię to jest tylko i wyłącznie Wasz wybór a babciom i ciociom nic do tego
jak powiedziałam mamie że rozważam imię Iga to sie pytała jak to sie pisze a ja że normalnie Iga to popatrzała na mnie jak na wariatke

uciekam!

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-03-25 o 10:28
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:29   #1851
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Przestań nawet tak mysleć , bóle są podobno normalne, rozciąga się macica, dziecko rośnie i niektóre kobiety dlatego właśnie boli. Leż, odpoczywaj i zobaczysz, wszystko będzie dobrze.
Stanowczo zabraniam się martwić!
Cytat:
Stanowczo za mało się udzielasz Rybki nie da się nie poczuć - gwarantuję, to nawet nie jest łaskotanie ale ja np czuję ewidentnie jak mały mnie dotyka od środka (chyba plecami)
Natko chyba nie każdy wie, że to jest właśnie dzidzia. Ja czasem mam wrażenie, ale nie jestem pewna. A wczoraj wydawało mi się, że nogę mi wbija w brzuch, czy głowę, bo tak jakoś mnie cisnęło w dziwnym miejscu hehe. Tak sobie wkręcam.

Stary 2011-03-25, 10:32   #1852
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie może czy nasiadówka może zaszkodzić dzidziulowi? bo wczoraj bolał mnie trochę pęcherz i sobie zrobiłam nasiadówkę (zawsze robię bo od razu czuć ulgę) i potem zaczęłam się zastanawiać czy mogło dziecku zaszkodzić?
mam nadzieję ze nie będę musiała dużo leżeć zresztą lekarze mnie denerwują jak robił usg to powiedział że krwiaka nie ma a na wypisie pisze że jest i jak jest naprawdę?
Zbytnio nie wolno się nagrzewać w tych okolicach ale jednorazowo nie powinno zaszkodzić Na pęcherz polecam żuravit tabletki i herbatę, ale jak nie przejdzie to migiem do lekarza! U mnie dwa wyniki były niezbyt i dostałam furagin
Magnez się bierze na skurcze różnego rodzaju czy to nóg czy brzucha

anciaahk wiesz ja piszę tak od siebie o swoich odczuciach

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-03-25 o 10:36
Stary 2011-03-25, 10:36   #1853
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Oh niech kopie, ja już nie mogę się doczekać. Dzisiaj w wannie siedziałam i nasłuchiwałam, wczuwałam się i nic
Kochana ja też nie czułam nic wczoraj, a niby powinnam czuć szybciej, a tu dziś (świtem bladym bo o 4 rano) proszę! Poczujesz na pewno i Ty i to lada chwila
Stary 2011-03-25, 10:36   #1854
FERBY
Raczkowanie

Cześć kochane mamuśki
jest -bagatela_ 10.30 a ja dopiero podniosłam sie z łóżka .
Mam tak od początku ciąży a teraz jestem w 8 tygodniu, doszło do tego ,że wzięłam zwolnienie z pracy
dzień się rozkręca a ja stoje w miejscu-a gdzie jeszcze wyjście z psem,ugotowanie obiadu i ogólne "ogarnięcie" mieszkania?
Kochane Wy moje macie jakieś sposoby na radzenie sobie z meeeeeega zmęczeniem?
POMOCY!!!!!!:mu r:
FERBY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:37   #1855
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
archinta a w którym jesteś tygodniu ze jeszcze rozmawiasz z muszlą?mnie też wczoraj wzięły mdłości aż teściowa mówiła że widać po twarzy, ale jakoś przeszły same bez wydobywania kolacji na światło dzienne
Tak 12 z kawałkiem.
Od początku miałam mega mdłości przerywane wymiotami
Ostatni tydz. był jakby lepszy pod tym względem, więc myślałam,że już wychodzę na prostą
Cytat:
Z tymi imionami to jakaś masakra, matka mnie wczoraj za imiona objechała, aż mnie wkurzyła. No kurcze, komu to ma się podobać?? Chyba naprawdę już więcej nikomu nie powiem, jakie imiona wybieramy...

Ja nie mam tej linii, ale to chyba nie każdy ma mieć?
No z imionami racja- my to raczej postawimy wszystkich przed faktem dokonanym.

Nie wiem jak to jest z ta linią- nie znam sie za bardzo na ludzkiej med. , a zwierzaki mają sierści i naturalnie często ciemną pigmaentację
Ale pod koniec ciąży wydaje mi sie,że chyba wszystkim się zaznacza- tak samo jak taki wypchnięty pępek.

Cytat:
A może zadzwoń i dopytaj?
Cytat:
ja zmykam kobitki ... najpierw do jednego przedszkola, potem do drugiego, potem jeszcze praktyke w szkole załatwić i odebrac wyniki badań a potem mam korki z angielskiego a jeszcze potem z koleżanką musze napisać ankiete na psychologie. A na sam koniec dnia musze sie pouczyc bo mam egzamin jeden zaległy który miał być przeniesiony na czerwiec ale babka już nam go robi

jak przeżyję dzisiejszy dzień i weekend w szkole to się odezwe w poniedziałek

Miłego weekendu
Ale masz fajnie - znaczy sie nie z egz Ale że tyle ruchu.
Ja po prostu wiem,że znów w wyrze spędze Nie mam siły na nic
Stary 2011-03-25, 10:38   #1856
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Imię to jest tylko i wyłącznie Wasz wybór a babciom i ciociom nic do tego
jak powiedziałam mamie że rozważam imię Iga to sie pytała jak to sie pisze a ja że normalnie Iga to popatrzała na mnie jak na wariatke
Powodzenia na egzaminie.
Ja jakoś tak mam, że jak ktoś mi imię obrzydzi, to się przejmuję i chcę zmienić, wiem, że to bez sensu. Chociaż dzisiaj to już widzę w innym świetle, nie będę nikomu mówić o naszych typach i jak będzie bliżej urodzin, to na pewno samo przyjdzie.
Cytat:
Zbytnio nie wolno się nagrzewać w tych okolicach ale jednorazowo nie powinno zaszkodzić Na pęcherz polecam żuravit tabletki i herbatę, ale jak nie przejdzie to migiem do lekarza! U mnie dwa wyniki były niezbyt i dostałam furagin
Magnez się bierze na skurcze różnego rodzaju czy to nóg czy brzucha
Biorę magnez, a skurcze mam. Kręcą mnie też stawy - nóg (głównie stopy) i łokci.
W temacie ciepłych nasiadówek - biorę często dość ciepły prysznic, bo ciężko u nas wyregulować wodę, zastanawiam się, czy to nie szkodzi, ale staram się nie polewać taką gorącą wodą brzucha.

Stary 2011-03-25, 10:40   #1857
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FERBY Pokaż wiadomość
Ja je przesypiam
Jestem od 3,5 tyg na zwolnieniu- w tym czasie na jakimś spacerze etc. byłam z 5 razy Nie mam siły, mdłości dobijają, ale plus taki,ze jak leżę to czuję sie dobrze- z tym ,że to leżenie dobijające jest. Już mnie doopa boli
Stary 2011-03-25, 10:42   #1858
anciaahk
kosmitka

Cytat:
anciaahk wiesz ja piszę tak od siebie o swoich odczuciach
Wiem , tylko tak bardzo chciałabym już poczuć swojego synka.
Cytat:
No z imionami racja- my to raczej postawimy wszystkich przed faktem dokonanym.
Wiesz, właśnie tak myślę, że to jest najlepsza metoda. Nie będę wysłuchiwać, a jak się dzidzia pojawi to będą mieli inne atrakcje na głowie, a nie imiona.
Przez pogodę chyba nic się nie chce, wiecie że u nas jest ok 2 stopni, deszcz ze śniegiem, ponuro, szaro, smutno.
Kiedy przyjdzie wiosna??

Stary 2011-03-25, 10:49   #1859
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Kobiety w ciąży powinny unikać raczej moczenia siebie w gorącej wodzie a tym bardziej właśnie tych okolic więc ja na twoim miejscu i przy twoich przebojach bym nie ryzykowała.
Cytat:
Kochana ja też nie czułam nic wczoraj, a niby powinnam czuć szybciej, a tu dziś (świtem bladym bo o 4 rano) proszę! Poczujesz na pewno i Ty i to lada chwila
oby

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez FERBY Pokaż wiadomość
Cześć kochane mamuśki
jest -bagatela_ 10.30 a ja dopiero podniosłam sie z łóżka .
Mam tak od początku ciąży a teraz jestem w 8 tygodniu, doszło do tego ,że wzięłam zwolnienie z pracy
dzień się rozkręca a ja stoje w miejscu-a gdzie jeszcze wyjście z psem,ugotowanie obiadu i ogólne "ogarnięcie" mieszkania?
Ja śpię. W takich ilościach że sama siebie nie poznaję

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:49   #1860
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Biorę magnez, a skurcze mam. Kręcą mnie też stawy - nóg (głównie stopy) i łokci.
W temacie ciepłych nasiadówek - biorę często dość ciepły prysznic, bo ciężko u nas wyregulować wodę, zastanawiam się, czy to nie szkodzi, ale staram się nie polewać taką gorącą wodą brzucha.
Mnie nadgarstki bolą ostatnio
No nie da się brać zimnego prysznica Można zwariować od tego czego nie wolno a co wolno Bo co np ma zrobić ktoś kto ma tylko wannę? Cała ciążę się nie myć czy co, żeby się nie nagrzewać?

Dominik

Martynka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości