![]() |
#1351 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś z Was nosi soczewki? Bo ja mam wadę wzroku, niestety czuję, że się lekko pogłębiła, bo ja nie noszę okularów, bo wydaje mi się, że mi nie pasują do wizerunku ![]() ![]() Ja mam męża do 15.00 w pracy.. zaraz biorę się za obiadek.. Ale w tej Japonii się porobiło, co? Myślicie, że ta chmura radioaktywna do nas dotrze? A co z żywnością? Kurde, ja to panikuję w takich sytuacjach... ![]() Aha! Chciałyście przepis na babeczki ![]() * 1 kg mąki pszennej albo tortowej (robiłam na jednej i drugiej i zawsze były smaczne ![]() * 1 szklanka cukru * 9 żółtek i 1 jajko całe, * 2 kostki margaryny np. Kasi, * łyżeczka proszku do pieczenia Zagnieść wszystkie składniki i lepić babeczki. Do środka daję wiśnie z kompotu, albo dżem wiśniowy... Kto z czym lubi ![]() Składników wystarczy na 40-45 babeczek...
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2011-03-21 o 11:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1352 |
Rozeznanie
|
koralik
![]() ![]() ![]() ![]() Farahh tylu kawalerów do wyboru dla Mai że się zakręciłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() karolinko kurcze jak twój synuś fajnie przybrał na wadze.. U nas skończone 3 miesiące a waga niecałe 5 kg... U nas kurde też nadal suche kolanka i na buźce wylazło.. Pojutrze mamy szczepienie na rota to pogada z lekarką bo już nie wytrzymuję, 2 dni fajna skórka, 3 sucha ![]() My własnie wróciliśmy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1353 |
Zadomowienie
|
Farahh, ja noszę soczewki już jakieś 10 lat i obecnie nie wyobrażam sobie życia bez nich, kupiłam kiedyś okulary bo takie fajne były i chodziłam w nich przez tydzień potem wróciłam do soczewek. Na początku nie powiem było ciężko bo niezbyt szło mi ich zakładanie, ale teraz to kwestia dosłownie kilku sekund. No a wygoda bez porównania, ja wszystko w nich robię, nawet na basen jeżdżę, wiadomo nurkowanie czy coś odpada, ale tak to się ich wcale nie czuje. Zdecydowanie polecam
![]()
![]() |
#1354 |
Rozeznanie
|
Farahh ale mi zrobiłaś smaka na te babeczki i widzę że nie takie trudne więc i może takiemu beztalenciu jak ja się uda
![]()
![]() |
#1355 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim! Ale naskrobałyście przez kilka dni. My spędziliśmy weekend na imieninach u wszystkich Józków w rodzinie.
Koralik właśnie Ci wklepałam przepis na pasztet ![]() Farahh ja nosze soczewki już chyba z 15 lat i nie wyobrażam sobie życia bez nich. Od czasu do czasu tylko zakładam okulary jak mnie coś najdzie. Nie obawiaj się soczewek, przyzwyczaisz się szybko i sama zobaczysz jaka to wygoda. Przy dobrych soczewkach, odpowiednim płynie po tygodniu zapomnisz że w ogóle masz coś na oczach ![]() Zmykam, bo mam smaka na frytki a mała śpi, to zdążę zrobić i zjeść w spokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1356 |
Rozeznanie
|
Mamz dzięki za przepis
![]() Na święta będzie jak znalazł...mniam...mniam!! !! Farahh babeczki zrobię na sobotę jak szwagier do nas wpadnie. Zrobię mu niespodziankę i mojemu Tż-owi , bo ja niestety nie jem słodkości ![]() Kamilko ile jeszcze czasu macie tą rehabilitację? Majuni życzę dużo cierpliwości ![]() Myślami jestem w kąpieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1357 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Racja- wszystko jest droższe, a pensje nie rosną... No a jeść trzeba.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My wróciliśmy ze spaceru, połaziliśmy dobre 2,5 godz.. Jestem padnięta.. Idę kąpać dzieciaki, zjemy kolację i czekam na M jak Miłość ![]() Miłego wieczorku Wam życzę!
![]() |
![]() |
#1358 |
Zadomowienie
|
Ja w soczewkach nie śpię, no może czasami jak mi się zdarzy zasnąć nie wiadomo kiedy
![]() Jeśli chodzi o płyn i soczewki to każdy ma inny typ i każdemu pasuje coś innego, ale zanim kupisz soczewki proponuję wybrać się do okulisty, on ci na spokojnie dobierze odpowiednie, mnie nawet pani uczyła je zakładać i dostałam próbną parę ![]()
![]() |
#1359 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To,że tz był ze mną tak długo wprawdzie zawdzięczm wypadkowi ale bardzo się z ttego cieszę ![]() Cytat:
![]() Ile Majusia wypija mleczka? mój olbrzym dostaje 130ml i czasami ma mało ![]() A co do skóry-atopowe zapalenie skóry (czyli to co widzimy u naszych dzieciaczków) NAJCZĘŚCIEJ jes wywołane alergią pokarmową. Najczęściej-ale nie zawsze. Najpopularniejszym alergenem jest białko mleka krowiego i jajo-więc najczęściej to właśnie wyklucza się z diety. Wniosek z tego taki,że dziecko może byc uczulone na cokolwiek innego i dopóki nie zrobi się testów to nie ma się pewności. Mam pacjentkę uczuloną na żółty barwnik (żółcień koszenilową)-nie może jeść żółtych tabletek,cukierków... Pewnie miała w dzieciństwie atopowe zapalenie skóry i odstawnienie mleka itp nic nie dało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
Rozeznanie
|
Kolejny piekny dzień!! My szybko zjemy obiad już koło 11.00-11.30 wczoraj już go ugotowałam i zmykamy na spacer. TŻ pakuje nas do auta i jedziemy do parku chorzowskiego
![]() karolinko tylko kurde na co Maja może być uczulona... W sumie jak napisałaś o yej kobiecie to wychodzi na to że można yć uczulonym na wszystko.. Maja je co 4 godziny średnio 140-150 ml... Teraz akurat nie chciała jeść, opluła mnie Łobuziara więc przetrzymam ją jeszcze 30 minut, może zgłodnieje. koralik rehabilitacje mamy do 26 kwietnia bo wtedy wizyta kontrolna u neurologa.. Ale mam przeczucie że nas cofnie i zas będziemy musiały biegać ![]() Farahh dziś wieczorem lub jutro z rana biorę się za pieczenie tych Twoich babeczek więc trzymaj kciuki żeby wyszły ![]() ![]() ![]() Kurde jak fajnie... Maja usnęła wczoraj o 20.15, o 22.00 ją nakarmiłam i wstała na amciu o 4.00 i spała do 8.00. Tz. nie wiem czy do 8.00 bo o tej usłyszeliśmy że się bawi w łóżeczku i jak weszliśmy to oglądała karuzele, rączkami machała i się śmiała. TŻ mówi że dużo wcześniej ją w niani słychał. Teraz leży na łóżku i rozmawia sobie a ja idę na śniadanko ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Mamz WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO,SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!!
![]() |
#1361 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() U mnie słonko grzeje ![]() Rano pomyłam okna, wyszorowałam balkon, pozamiatałam schody na dworze, ogarnęłam kuchnie....uf...dobrze, że obiad mam od wczoraj ![]() Jemy drugie śniadanie i jedziemy na spacerek ![]() mamz JESZCZE RAZ....STO LAT, STO LAT, STO LAT!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1363 |
Zadomowienie
|
mamz i ja się dołączam: STO LAT! STO LAT!
![]() http://www.youtube.com/watch?v=04qi8-TpFco Edytowane przez karolinaP103 Czas edycji: 2011-03-22 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Raczkowanie
|
Również życzę wszystkiego najlepszego Mamz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 |
Zadomowienie
|
O rany dziewczyny dziękuję Wam wszystkim razem i każdej z osobna! Szkoda tylko, że to już tyle lat
![]() Karolina ale się uśmiałam! ![]() Szkoda, że nie mogę zaprosić Was wszystkich na kawkę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1366 |
Rozeznanie
|
mamz proponuję żebyśmy się spotkały o jednej godzinie na wizażu, wszystkie z kawką i razem ją wypijemy hihih
![]() ![]() Na spacerku było cuudownie. Brakowało mi takich chwil sam na sam z TŻ'tem i Mają ![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze Maja ostatnio ma napady płaczu. Od 18.00 nie mogła sobie usnąć mimo że śpiąca była, nie pomagało noszenie, bujanie a ryk był niesamowity :-/.. Nie wiem, albo mi się wydaje albo ona świadomie tym płaczem wymusza na nas to czego chce.. A to wszystko po tych kilku dniach u dziadków jak byliśmy chorzy ![]() Dziewczyny do kiedy mam podawać witamine D?? I od jakich przecierków zaczęłyście wprowadzac nowe smaki?? ![]()
![]() |
#1367 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Wiosna dodaje mi sił ![]() Wcześniej wstajemy z Nataleczką, dziś już mamy posprzątane, zupka grochowa gotowa, pranie się suszy na dworze... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podobno wit D powinno się podawać do 3 r.ż Ja mam sklerozę i już od wieków nie podaję ![]() Ja wprowadzałam najpierw marchewkę, potem jabłko....itd Starałam się na początku gotować góra dwuskładnikowe obiadki, żeby obserwować czy nie pojawiają się jakieś zmiany. Natalka nie ruszyła ani jednego obiadkowego słoika, czasami mi to trochę utrudniało życie ale sporo kasy zostało w kieszeni. Nikodem za to był smakoszem słoikowym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1368 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zaczynałam podawać najpierw marchewkę, potem jabłko, a potem już jakoś tak samo poszło wszystko po kolei, ale Ewka nie jest alergikiem i nigdy nie mieliśmy uczulenia po jedzonku. Ponoć najlepiej wprowadzać 1 nowy składnik na tydzień i obserwować dziecko. Kurcze Majeczka się dopiero urodziła, a tu już rozszerzenie diety się szykuje, ale ten czas leci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1369 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim w ten wiosenny dzień
![]()
![]() |
#1370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja słyszałam opinię,ze vit D podaje się do ukończenia roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1371 |
Zadomowienie
|
No a ja wreszcie kupiłam butki mojej córci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1373 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pierwszy samodzielny spacer po nóżkach już za Wami ![]() Sił dodaje mi Wiosna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 |
Raczkowanie
|
Super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny gdzie jesteście?
W dzień rozumiem....ładnie się na dworze zrobiło...spacerki itd Ale wieczorem..... nikt tu nie zagląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Zadomowienie
|
ja mam usprawiedliwienie-robię chrzest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1377 |
Rozeznanie
|
Hej laseczki!
Na początku MAMZ wybacz, że spóźnione, ale szczere! Życzę Ci dużo zdrowia, radości, pociechy z córci, łatwego porodu, szczęścia i duuużo miłości!!! ![]() Przepraszam bardzo za moją nieobecność, ale teraz jak tak ciepło to całymi dniami jesteśmy na dworze, a wczoraj wieczorem miałam gości i nie było kiedy zasiąść do lapka ![]() ![]() Kamila i jak babeczki? Udały się? Koralik Ty to masz powera! Ale racja- wiosna dodaje sił i chęci na wszystko ![]() Karolina kiedy macie chrzciny? Czekam na fotki! W domu robicie? Faktycznie roboty od groma! Dziewczyny no która ma konto na FB? Bo szukam i szukam i żadnej nie mogę znaleźć ![]() Idę sobie zrobić herbatkę, obiad mam wczorajszy, posprzątane też jest, męża mam dziś w domu, tylko po nocce jest i śpi, więc i ja się dzisiaj obijam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Pogoda się dziś psuje ![]() Odpuścimy sobie długi spacer, nawet nie wiem czy się nie rozpada...może nawet na ogród nie uda się Natalce wyjść ![]() Od kilku tyg moja mała księżniczka sama zostaje na dworze ![]() Była pogadanka o bezpieczeństwie, o tym co wolno a czego nie, trening samodzielnego wchodzenia i schodzenia po schodach do domu.... no i daje rade sama, ładnie się bawi....ja mam ją cały czas na oku z domu i słyszę ją przez otwarty balkon. Nikodem wczoraj mnie zaskoczył. Z wielką chęcią pokładł po obiedzie naczynia do zmywarki po WSZYSTKICH, a trochę tego było, bo moi rodzice u nas jedli i moja siorka młodsza... Potem późnym popołudniem poszedł sobie do piaskownicy, przez okno widziałam, że powyciągał mnóstwo zabawek....pomyślałam sobie, kolejne dodatkowe zadanie dla mnie, będę musiała wyjść to później poskładać. A tu niespodzianka. Mały sam wszystko posprzątał, foremki do piaskownicy i ją przykrył, bujanego konia zaparkował pod daszkiem, rower wprowadził do garażu, resztę pojazdów ustawił w rządku.... normalnie szok ![]() Jak wszedł do domu to z Tż-em głośno biliśmy mu brawo ![]() Nie zazdroszczę tych przygotowań, roboty, biegania.... Kacperkowi życzę dużo cierpliwości na mszy ![]() Muszę zabrać się za obiad. Dziś kuchnia serwuje : naleśniki z danio waniliowym naleśniki z cukrem naleśniki z dżemem brzoskwiniowym oraz : zupę pomidorową z ryżem Dziś o 15 siorka przywozi do pilnowania moją chrześniaczkę. Do wieczora będzie u nas, jak sis do 19 jej nie odbierze to pojadę z nią do domku, wykąpie ją i położę spać. Tak więc czeka mnie dość trudny dzień, od 15 trójka dzieci w domu w różnym wieku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Rozeznanie
|
Koralik brawo dla Nikosia! Ja dzisiaj też mam pomidorówkę
![]() ![]() U mnie też pogoda nie za ciekawa... może uda się choć na trochę wyjść na spacer, a jak nie to się przejedziemy do teściów..
![]() |
#1380 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
U mnie zimno i jakoś szaro za oknem ![]() Normalnie dziewczyny padłam ze śmiechu ![]() ~~~~ Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.