|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-03-23 o 12:23 |
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
To jednak wszystko zależy od widzimisię proboszcza.
My też żadnego skierowania nie potrzebowaliśmy. Nauki to już po koniec zeszłego roku mieliśmy zrobione, a ksiądz do poradni kazał nam iść po Nowym roku, żebyśmy to już mieli z głowy.
|
|
|
|
#3663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my też chcieliśmy już mieć z głowy, ale proboszcz się nie zgodził... Powiedział, że nie wyda nam druczku tak wcześnie, bo będziemy niepotrzebnie zajmować miejsca parom, które już teraz na wiosnę się pobierają. I że najwcześniej możemy iść na nauki w maju ;/ a już też wolałabym mieć to za sobą...
|
|
|
|
|
#3664 | |||
|
Zadomowienie
|
proboszcz nam powiedział, że protokół należy podpisać nie później niż 3 miesiące przed ślubem, i wtedy mamy dostarczyć zaświadczenie o odbytych naukach, świadectwa z religii, i akty chrztu i bierzmowania, natomiast dokumenty z USC mamy donieść w terminie późniejszym
![]() Po podpisaniu protokołu mamy też dostać prośbe o zapowiedzi do parafii TŻ i wtedy pewnie też mój proboszcz nasze zapowiedzi wywiesi u nas na tablicy:P Cytat:
u nich też poradnia rodzinna więc spoko zresztą 2 spotkania podbili nam od razu na tych naukach przedmałżeńskich i na 3 spotkanie wybieramy się 2 kwietnia ![]() Cytat:
za znalezienie wolnego terminu w poradni :P![]() kl aski: jak ładnie wygląda 150 dni Cytat:
|
|||
|
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawa sprawa
|
||
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi naukami to masakra. Na szczęście my trafiliśmy na fajne małżeństwo na przedmałżeńskich i na całkiem dobrego proboszcza w mojej parafii. Dał nam listę tego, co mamy mu przynieść i kazał wrócić dopiero w czerwcu.
A jak byłam po zaświadczenie na chrzestną, upewniłam się ,że mamy datę ślubu i zostałam pochwalona, że tak ładnie zabraliśmy się za nauki, a nie na ostatnią chwilę ![]() Hehe... ja zamówiłam łącznie jakieś 15-20 z czego kilka dla siostry i kilka dla współlokatorki. Reszta moja. Tylko bransoletki mają śmieszne, bo wyglądają na metalowe, a są z malowanego plastiku. A kolczyki całkiem fajne są. Zakochałam się w tych modelinowych kwiatkach |
|
|
|
#3668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam z innej beczki pytanie :
Co zrobicie w dniu wesela z otrzymanymi kopertami ? Chodzi mi o to, gdzie będziecie je przechowywać? ![]()
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ktoś zawiezie je do domu.
|
|
|
|
#3671 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam i nadrabiam
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
NAm pasuje...---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Wybacz ale dla mnie to dośc dziwne... ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- My jeszcze nie wiemy, ale napewno nie do domu - niech złodziei nie kusi. Pewnie będą z nami w pokoju. Albo gdzieś bezpiecznie schowane... Dokładnego pomsłu nie mamy.
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my o ślubie też myśleliśmy już przed zaręczynami. Co prawda na nauki chodziliśmy już po, ale nie było to tak, że TŻ mi się oświadczył i nagle zaczęliśmy dopiero myśleć o ślubie. Więc mnie to nie dziwi, że ktoś chodził przed zaręczynami na nauki. |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ważne że oboje tak chcą
|
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
Pod kościółem chce zorganizować jakieś ładne pudełko albo klatkę na koperty a później pewnie zostawię w samochodzie lub ktoś zawiezie do domu
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie chowania kopert, to dla przezornych historyjka - rada. Ktoś schował swoje pieniądze w skarpecie i włożył do pralki. Obrabowali mu dom, ale pieniążki zostały
A o tym faktycznie warto pomyśleć, bo w TYM DNIU pewnie nie będzie głowy do takich spraw - wiele się słyszy o tym, że okradają mieszkania, gdy wiedzą, że rodzina będzie na weselu. Mam babcie pesymistkę i nawet zostawienie w apartamencie przy sali dla niej nie wchodzi w grę, bo przecież ktoś może mieć zapasowy klucz. O aucie to nawet nie wspomnę Najlepiej zawieźć do banku |
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć!!! ja już po pracy. zaraz powieszę pranie i uciekam do A. |
|
|
|
|
#3679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie jestem bez kasy więc nie mogę sobie aż tak pozwolić Cytat:
Ostatnio u mnie w miejscowosci bylo że okradli dom w ktorym para młoda zostawiła kasę |
||
|
|
|
#3680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u kolezanki na weselu, babcia calą impreze latala z torebką:P bo miała w niej pieniądze Młodych
|
||
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale uświadomiłaś mnie, że jest jeszcze niedziela |
|
|
|
|
#3683 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Cytat:
. O ślubie rozmawialiśmy na długo przed zaręczynami, ale na przeszkodzie stała moja szkoła- najpierw chciałam skończyć studia. Poza tym TŻ pracuje głównie na wyjazdach i przyjeżdża do domu co drugi weekend, więc stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać (akurat mieliśmy czas żeby to załatwić). Poza tym nauki można nawet zrobić osobno, np. niektórzy mają nauki zrobione już w szkole średniej lub wojsku.
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Wczoraj dostałam sms że zaproszenia mamy odebrać Może się uda w weekend to zrobić... A jutro kupujemy wódkę ![]() I już coś znowu do przodu ![]() ![]() ninitoja nie wiedziałam że można osobno... W sumie fajna sprawa Dzięki za wytłumaczenie
Edytowane przez ardillka Czas edycji: 2011-03-25 o 09:35 |
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczątka zakupiłam buty oraz podziękowania dla gości w formie pudełeczek na stół oraz tuby z płatkami róż co by nas sypali po wyjściu z Kościoła i tablice rejestracyjne
A w sobote zabieram się za wypisywanie zaproszeń... ehhh...Co do tych kopert z kasą to też myśleliśmy o jakimś pudełku na kłódkę, ale co potem z tym pudełkiem to nie wiem - do bagażnika samochodu Dobrze, że o tym napomknęłyście, bo może z właścicielem sali da radę się jakoś dogadać co do sejfu czy coś...
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje zakupów
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli, powoli wszystko kompletujemynajgorzej, że musimy odbyć jeszcze dzień skupienia, bo akurat jak był u nas w parafii to ja pracowałam a TŻ miał zjazd i nie daliśmy rady, teraz będziemy musieli gdzieś szukać w Lbn...
|
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Kinga, fajne zakupki poczyniliście
![]() odnośnie dni skupienia w Lublinie to tu powinny być aktualne info: http://www.swjadwiga.lublin.pl/dni-s...-narzeczonych/ |
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że za tydzień się uda, ale oczywiście jeszcze grafików u nas nie ma i nie wiem w ogóle jak pracuję w kwietniu.Dziękuję jusztyska
|
|
|
|
|
#3690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.A na jaką wódkę się zdecydowaliście? Przepraszam za pytanie jeśli już pisałaś wcześniej .
15.08.2003 - 12.03.2010 - ![]() 20.08.2011 - ![]() Edytowane przez ninitoja Czas edycji: 2011-03-25 o 15:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

Na nauki możecie iść kiedy Wam sie podoba. Żadnego skierowania nie trzeba. A do spisania protokołu przecież są potrzebne druczki z potwierdzeniem, że już na naukach byliście...

My też żadnego skierowania nie potrzebowaliśmy. Nauki to już po koniec zeszłego roku mieliśmy zrobione, a ksiądz do poradni kazał nam iść po Nowym roku, żebyśmy to już mieli z głowy.
my też chcieliśmy już mieć z głowy, ale proboszcz się nie zgodził... Powiedział, że nie wyda nam druczku tak wcześnie, bo będziemy niepotrzebnie zajmować miejsca parom, które już teraz na wiosnę się pobierają. I że najwcześniej możemy iść na nauki w maju ;/ a już też wolałabym mieć to za sobą...

u nich też poradnia rodzinna
ale za to jest tam tylko 1 spotkanie i z tego co wiem nie trzeba się bawić w żaden kalendarzyk
za znalezienie wolnego terminu w poradni :P
kl aski: jak ładnie wygląda 150 dni