Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 00:33   #4021
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

jagodzia my wlasnie w kwietniu kupujemy działke na wsi, ale to duza wieś i 10km do miasta, wiec dojechać tam to pikuś wiec jak masz jakąs okazję kupic działkę na wsi i to jeszcze blisko miasta to bierzcie ją jak sie w najgorszym przypadku pozniej rozmyslicie, zawsze mozna sprzedac a wiesz, czasami to taki pijaczyna nawet nie wie ile działki stoją, wiec moze oddac za grosze a zawsze to juz cos swojego jak juz sie ma dzialkę, to jakos tak szybko idzie zbieranie na dom rok temu kupilismy 2 dzialki tez na wsi,za bardzo okazyjna cene, ale to juz nie tak blisko do miasta, ale te zamierzamy sprzedac, ale to za kilka lat, jak wartos wzrosnie Czasami warto kupic na wsi oddalonej pare km od miasta, niz dzilke w miescie za 3 razy tylej
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 07:10   #4022
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Hej dzisiaj wstałam po 6 jak dla mnie to środek nocy ale miałam taki koszmar że zerwałam się i raczej nie chce zasnąć.
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
jagodzia my wlasnie w kwietniu kupujemy działke na wsi, ale to duza wieś i 10km do miasta, wiec dojechać tam to pikuś wiec jak masz jakąs okazję kupic działkę na wsi i to jeszcze blisko miasta to bierzcie ją jak sie w najgorszym przypadku pozniej rozmyslicie, zawsze mozna sprzedac a wiesz, czasami to taki pijaczyna nawet nie wie ile działki stoją, wiec moze oddac za grosze a zawsze to juz cos swojego jak juz sie ma dzialkę, to jakos tak szybko idzie zbieranie na dom rok temu kupilismy 2 dzialki tez na wsi,za bardzo okazyjna cene, ale to juz nie tak blisko do miasta, ale te zamierzamy sprzedac, ale to za kilka lat, jak wartos wzrosnie Czasami warto kupic na wsi oddalonej pare km od miasta, niz dzilke w miescie za 3 razy tylej
no właśnie też tak myślę... w mieśćie nie chce mieszkać bo wiem jak to jest od małego mieszkam w bloku i mam już dosyć dzieci płaczą pode mną, na górze się kłócą garnki latają, a to remonty wiecznie wiercenie nawet w sobote czy w niedzielę, sąsiad boku słucha muzyki zawsze na full no po prostu porażka dlatego chciała bym mieć domek i nie na jakimś osiedlu że dom na domie stoi tylko taka luźniejsza zabudowa to by było to.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 07:17   #4023
niki19
Zadomowienie

Cześć piątkowo dziewczyny

W końcu zbliża się weekend do tego nie mam teraz zjazdu na uczelni więc będę leniuchować.
Wostatnią sobotę rozpoczęliśmy sezon grillowy u znajomych a jutro zamierzamy grillować u nas Więc poświęce czas na przygotowywanie szaszłyczków ,mięska na grilla ,sałatki i innych pyszności.

A w niedziele błogie lenistwo połączone z długim spacerkiem o ile pogoda dopisze.

A wy jakie macie plany na weekend ??

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 07:20   #4024
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Cześć piątkowo dziewczyny

W końcu zbliża się weekend do tego nie mam teraz zjazdu na uczelni więc będę leniuchować.
Wostatnią sobotę rozpoczęliśmy sezon grillowy u znajomych a jutro zamierzamy grillować u nas Więc poświęce czas na przygotowywanie szaszłyczków ,mięska na grilla ,sałatki i innych pyszności.

A w niedziele błogie lenistwo połączone z długim spacerkiem o ile pogoda dopisze.

jak bym miała swój domek też bym grilla zrobiła a tak eh... może gdzieś pojadę do znajomych na wieś albo do babci i w końcu bym samochód posprzątała po zimie i umyła bo jest taki brudny że hej.
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-25, 07:28   #4025
Jamee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny w piątkowy poranek
Byłam wczoraj spisać umowę z właścicielem sali i ślub będzie nie 8 września tylko 6 października (wynikło pewne nieporozumienie). Strasznie mi się ta data podoba i jestem szczęśliwa, że w końcu znam termin. Teraz tylko zespół, fotograf i cała reszta

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 07:28   #4026
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
jak bym miała swój domek też bym grilla zrobiła a tak eh... może gdzieś pojadę do znajomych na wieś albo do babci i w końcu bym samochód posprzątała po zimie i umyła bo jest taki brudny że hej.
No niewątpliwie to jest plus mieszkania w domu Ja mieszkam w domu na wsi z rodzicami mamy ogród taras to można szaleć.
Jak wybudujecie kiedyś w przyszłości domek z Tż-em to będziecie nadrabiać

Jamee to zanosi się,że będziemy ślubować tego samego dnia, super chyba pierwsza osoba w wątku która ma ślub tego samego dnia co ja

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2011-03-25 o 07:31
Stary 2011-03-25, 07:35   #4027
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
No niewątpliwie to jest plus mieszkania w domu Ja mieszkam w domu na wsi z rodzicami mamy ogród taras to można szaleć.
Jak wybudujecie kiedyś w przyszłości domek z Tż-em to będziecie nadrabiać

Jamee to zanosi się,że będziemy ślubować tego samego dnia, super chyba pierwsza osoba w wątku która ma ślub tego samego dnia co ja
To rewelacyjnie A co mieszkania na wsi. Mój TŻ mieszka w małym miasteczku, choć faktycznie to większa wioska. Ma działkę i też planujemy postawić jakiś mały domek. Nie wyobrażam sobie, żebym po ślubie miała wrócić do mojego miasta. Odkąd jestem z Nim to często bywamy u Niego i po prostu duszę się u mnie.

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 07:45   #4028
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry
beat@ mam nadzieję, że coś CI pomoże inny fryzjer. chociaż ja bym raczej udała się do tej pani u której robiłaś i wręcz żądała, żeby się mną porządnie zajęła. co do pracy: najważniejsze to wbić się w rytm i przestawić organizm na funkcjonowanie w innych godzinach niż do tej pory jeśli jesteś zadowolona, to ja cieszę się Twoim szczęściem i życzę samych udanych dni

jagodzia133 pomysł z kupnem działki jest jak najbardziej super
tylko właśnie jak mówi (kicia) - musicie się zastanowić czy np. za kilka lat nie stwierdzicie, że to był zakup bez sensu bo wolicie mieszkać w mieście. trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw- jak dojazdy do pracy, jak blisko szkoła czy przedszkole itd. my też zaczynamy z Tż od zera - nie mamy żadnego mieszkania i będziemy musieli sobie coś kupić. jesteśmy w o tyle lepszej sytuacji, że mamy działeczki do sprzedania i zawsze to trochę pieniążków na jakieś raty będzie. wstępnie wybraliśmy już sobie region w którym intensywnie śledzimy ceny mieszkań (chcemy coś kupić zaraz po ślubie) i wybór nie był ani przypadkowy ani sugerowany cenami. radze kochana dobrze się porozglądać i na spokojnie sobie to przemyśleć co i gdzie kupić. życzę Wam, abyście trafili na jakąś super okazję (bo tak jak pisałaś czasem można kupić spory kawałek za grosze) my tez marzyliśmy o domku, tez mamy możliwość kupienia i zrobienia wielu rzeczy za grosze albo nawet za darmo: mój tato robi dachy, ojczym Tż wykańcza w środku, tynkuje, ale ze względów praktycznych zdecydowaliśmy się na mieszkanie. domek- kupimy sobie jakiś letniskowy.

gregia to już uzbierała się nas całkiem spora grupka to będzie zbiorowe szczęście

Talaaa87 obrona to już tylko formalność

Jamee gratuluję załatwienia sali i wybrania ostatecznego terminu

moje plany na weekend- spotkanie ze znajomymi i trochę szaleństwa
jak dobrze, że dziś już piątek

Stary 2011-03-25, 08:48   #4029
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
To rewelacyjnie A co mieszkania na wsi. Mój TŻ mieszka w małym miasteczku, choć faktycznie to większa wioska. Ma działkę i też planujemy postawić jakiś mały domek. Nie wyobrażam sobie, żebym po ślubie miała wrócić do mojego miasta. Odkąd jestem z Nim to często bywamy u Niego i po prostu duszę się u mnie.
Wszystko kwestia indywidualnego podejścia ,ja wychowałam się i mieszkam w domu na wsi i nie wyobrażam sobie przeprowadzić się do dużego miasta a tymbardziej zamieszkać w bloku(jednak gdybym nie miała innego wyjścia to pewnie bym się przystosowała),natmiast moja siostra obecnie mieszka w Krakowie i twierdzi, że w życiu nie wróci mieszkać na wieś

Myśle ,że można znaleść dużo plusów i minusów mieszkania zarówno na wsi jak i w mieście ,kwestia co komu bardziej odpowiada.

Stary 2011-03-25, 08:50   #4030
nena1984
Zakorzenienie

Wtajcie!! Czas zacząć weekend

Cytat:
ja bym chciała działkę tak góra do 30 km od Lublina. Bo jedzie się dosyć szybko. Powiem tak bywa czasami tak że dojadę szybciej do swojej babci która mieszka 34km od lublina niż z Kaliny na Czuby. W godzinach szczytu do domu wracałam godzinę! Porażka
Gratuluję planów, moim zdaniem jak się chce, to ze wszystkim można dać radę...najpierw działeczka, potem wybór projektu i ani się obejrzycie a domek już będzie stał

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

no ale uszy do góry dupie będzie lżej
leżę i kwiczę

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
A jak ją kupowałaś ? Przez neta
Świetna jest i podziwiam Cię za odwagę kupienia jej na odległość... ja bym się nie odważyła
Ja mierząc nie bede się mogla zdecydować

Łojoj historia tej sukni to niezły materiał na melodramatyczny film. Zaczeło się w zeszłym roku, kiedy przez przypadek na jakimś portalu modowym zobaczyłam artykuł "najnowsza kolekcja sukien slubnych Very Wang". Jako że z Tż byliśmy wtedy już 8 lat razem, wiedziałam że lada moment muszą być zaręczyny No i sobie weszłam i jak to mówią anglicy - po prostu fall in love Zaczełam grzebać w necie...nigdy wcześniej nie słyszałam o tej projektantce, potem obejrzałam sobie "ślubne wojny" i już wiedziałam, że nawet gdyby było mnie stać na taką suknię, to nie kupiłabym jej i tak z bardzo prostego powodu - znam lepsze sposoby na wydawanie zarobionych pieniędzy Potem przyszły zaręczyny w lipcu. W grudniu na święta przyjechała moja chrzestna z którą bardzo długo się nie widziałam, bo ona na codzień mieszka w Los Angeles. No i przegadałyśmy całą noc (ona ma koło 40 lat ale to taka moja psiapsióła) o ślubie, wymarzonej sukni itp. No i wyszło że podobają mi się suknie VW. Po świętach chrzestna wróciła do domu, temat ucichł....do czasu. Jakoś w styczniu/lutym dzwoni na skype'a i mówi że znalazła mi suknię. Ja na to wielkie gały....suknia wzieła się stąd że jej koleżanka amerykanka miała brać ślub w te wakacje i miała już kupioną TĄ suknię. Mój wymarzony to był trochę inny model w kolorze pudrowego różu, potem okazało się że suknia jest inna niż na początku pisała mi chrzestna i na dodatek w kolorze ivory. Początkowo była opcja żeby ją tylko pożyczyć po ślubie tej amerykanki, ale jakoś miesiąc temu wyszło że ślubu nie będzie. Para się rozstała. Dziewczynie została suknia, więc postanowiła mi ją sprzedać. O cenę nie pytajcie nawet ale powiem, że jak na VW to mniej niż pół darmo, ale już np jak na Pronovias to raczej standard

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
mnie ogólnie koszty postawienia domu przerażają. Mam u TŻ taką książkę z projektami domków no i tam do każdego dołączone są ceny takie orientacyjne. I kilka które nam się spodobały to koszt 300 tyś w stanie surowym a potem jeszce to wykończyć... Więc na własny domek to sobie troche popracujemy

moi rodzice mieli z 4 lata temu właśnie taki gotowy projekt i niestety sporo dołożyli do tej orientacyjnej ceny...materiały budowlane poszły strasznie w góre. Ja mam teraz dobrze, bo mój Tż jest architektem, choć jeszcze w fazie robienia uprawnień, więc nie może się pod żadnym jeszcze podpisać

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
nena1984 chodz no tutaj......:przy tul::pr zytul:N NNNNNNNNo! Tak wlasnie wyglada moja reakcja na przeczytanie Twojego posta na temat odebrania upragnionej sukni
dziękuję pięknie

Cytat:
Cześć dziewczyny w piątkowy poranek
Byłam wczoraj spisać umowę z właścicielem sali i ślub będzie nie 8 września tylko 6 października (wynikło pewne nieporozumienie). Strasznie mi się ta data podoba i jestem szczęśliwa, że w końcu znam termin. Teraz tylko zespół, fotograf i cała reszta

Gratki

Cytat:
Wostatnią sobotę rozpoczęliśmy sezon grillowy u znajomych a jutro zamierzamy grillować u nas
Ło rety, już????

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:12   #4031
evoonia86
Zakorzenienie

jeszcze parę godzinek i też będę miała weekend
Stary 2011-03-25, 09:31   #4032
ewika19
Zadomowienie

Karinkaa88- gratuluje zaklepania godziny w Kościele

(kicia)- co za palant z tego faceta! Brak słów normalnie... Z moim TŻem byś się dogadała, on CSI uwielbia
A co do cen budowy domu. Jeśli budujesz systemem gospodarczym, starasz się wyłapywać promocje cenowe to dużo taniej dom wybudujesz niż tam pisze . Jednak na tym też się trzeba znać :/

beat@- fajnie, że pierwszy dzień masz za sobą

jagodzia133- pomysł z działką super. Moja kuzynka właśnie tak kupiła działkę- sama zaproponowała takim "menelom", że kupi od nich działkę i oni nawet nie mieli pojęcia ile taka działka może kosztować więc bardzo tanio jej sprzedali . Uważam to za bardzo dobry pomysł

niki19- mój plan na weekend to uczelnia :/. Ja też mieszkam od urodzenia na wsi, w domu i nie wyobrażam sobie mieszkać w bloku. Jednak to jest kwestia przyzwyczajenie zapewne. A, że mój TŻ to spokojny człowiek, nie lubiący szumu miejskiego to będziemy budować dom na wsi
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:44   #4033
ibyza
Wtajemniczenie

ja też od urodzenia mieszkam na wsi, a jak byłam na studiach to mieszkałam w mieści i w bloku, szczerze Wam powiem dusiłam sie i nudziłam, w domu moge zawsze wyjśc na zewnatrz i coś porobić, szczególnie jak jest ciepło a to w ogródku a to koszenie trawy (a uwielbiam to robić ) więc jestem w swoim żywiole ale miasto ma też swoje plusy również uważam, że to kwestia przyzwyczajenia
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:53   #4034
Talaaa87
Zadomowienie

Witam Was dziewczynki w piatkowy poranek
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Talaaa87
, gratuluję zakończenia magisterki To skoro tak dobrze Ci idzie, to może miałabyś ochotę zabrać się teraz za moją? Pleeeeaseee A tak serio, to naprawdę podziwiam, że się udało Ci się zmotywować!
Dziękuję było ciężko ale jakos sie udało...
evoonia86 mam nadzieje że tak bedzie, ale jeszcze przed obrona czeka na mnie egzamin a dokładnie to poprawka bo na oststnim zjezdzie mi sie nie udało, a jak teraz mi sie nie uda to bedzie kampania wrześniowa i z obrony w czerwcu nici.... ale mam nadzieję, że dam rade....
Jamee gratuluję zarezerwowania sali i ustalenie terminu
Karinkaa88- gratuluje załatwienia godziny w Kościele

Hmmm.... moje plany na weekend?? dziś chyba nic konkretnego.... ale może to sie jeszcze zmieni sobotnie samotne nauki w kościele, oczekiwanie w domu na Tż aż wróci z Poznania (sobota ok godz 1 w nocy), a na niedziele wyjazd w odwiedziny do rodzinki Tż.... i to by było chyba na tyle....

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:54   #4035
(kicia)
Zakorzenienie

Plany na weekend :no nic konkretnego. Na pewno cały z TŻ wkońcu myślałam o jakimś wypadzie nad jezioro tak posiedzieć sobie na molo ale jak to bywa w nasze wolne weekendy pogoda ma być do.... No więc pewnie zostanie nam siedzenie w domu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:58   #4036
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
tam tam tadaaaam, tam tam tadaaaam....

Boże od czego by tu zacząć...zmolestowałam dzisiaj pół poczty i mam już swoją suknię ślubną

Od razu mowię, że jest za duża w biuście i w talii, dlatego proszę się zbytnio tym nie sugerować, przepraszam za jakość zdjęć, ale moja mama ich po prostu nie umie robić a ja sobie samej też nie byłam w stanie. Acha i z łaski swojej nie patrzcie też na moją gębę i fryz, nie sądziłam że dzisiaj będzie ten dzień No i sorry za ten bajzel, ale nawet nie mogłam zjeść obiadu, musiałam ją przymierzyć

Przyznam, że do tej pory telepią mi się ręce i nie będę też ukrywać że się po prostu popłakałam a rodzice razem ze mną, choć tata udawał że jest inaczej
Suknia była w kartonie wielkości telewizora i ledwo go wepchnełam do mojego autka, ale wbrew pozorom jest leciutka jak piórko. Na ostatnim zdjęciu buciki, które też już mam Czy zostanę przy tej szarfie jeszcze nie wiem, ale raczej coś w talii będzie. Choć marzy mi się kryształowy pas - coś jak na ostatnim zdjęciu, jednak koszt takiego to kilkaset zł i na razie się waham

Czekam zatem na Wasze opinie, które już w przypadku zaproszeń (dyskusja na temat koloru kokardki) pokazały, jak fajnie być tu razem z Wami i ile ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, dlatego śmiało - proszę tylko o szczere komentarze

acha...no i poznajcie mojego kotka, który się wepchnął na zdjecie
aż się wzruszyłam jak przeczytałam Twoją relację
Jest pięęęękna i Ty cudowanie w niej wyglądasz!! Gratuluję kochana

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:11   #4037
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Wcześniej była u mnie rodzinka, później przygotowania do zjazdów i do zaliczeń, a przede wszystkim pisanie pracy magisterskiej, którą już skończyłam i teraz czekam na oddanie.
Woow, skończyłaś mgr... Miszczu! To ja się przyłączam do pytania tenebrosy - nie chciałabyś jeszcze jednej napisać?

Cytat:
A co do tej działki to myślę że tak zrobimy... Mam wujka super budowlańca firmy się o niego biją po prostu. Swój dom ok.200-250metrów postawił w stanie surowym w 2 misiące z dwoma kolegami a my dzieciarnia (mieliśmy po 15-16lat) nosiliśmy cegły,cement itd. Sam sobie plan zrobił zna się na wszystkim. I wiem że by mi pomocy nie odmówił. Fakt plan to bym robiła u speca ale była bym pewna że dom który by mi zbudował był by solidny a nie jakaś fuszerka. Doradził by jaki materiał najlepszy, jakie rozwiązania zastosować jeśli chodzi o ocieplenie itd.
Widzę, że ostro zaczęłaś myśleć o Waszym domku Dobrze, wizualizuj jak najwięcej, w szczegółach wręcz, pomyśl też, jakbyś chciała, żeby ta działka Twoja wyglądała... Uważam, że to bardzo dobry pomysł kupić ziemię, a jeszcze jak będzie Wam miał kto wybudować... Świetne macie perspektywy, jak widzisz, wcale od zera nie zaczynacie Pamiętaj, że zawsze najpierw jest myśl, a jak jest już dobra myśl, to potem Wszechświat robi wszystko, żeby pomóc tę myśl urzeczywistnić I widział Bóg, że było dobre - nie wzięło się z niczego

Sami teraz na wiosnę mamy plan pojeździć po okolicach, w których ew. chcielibyśmy budować dom i się porozglądać... Kupić może jeszcze nie, bo na razie zbieramy na wesele, ale w sumie kto wie - jakby była jakaś okazja, to można nawet od Rodziców w razie czego pożyczyć - albo wydać to co już mamy na wesele uzbierane No, ale póki co będziemy oglądać, przeglądać (planujemy sobie robić takie weekendowe wypady za miasto - teraz, kiedy mamy już samochód jedynym problemem są ceny paliwa).
Hm, a jak tak teraz sobie uświadomiłam, to przecież Tata TŻta ma swoją firmę budowlaną, a Jego Brat sklep z materiałami budowlanymi... Jakoś wcześniej o tym nie myślałam Mieszkanie, które teraz tu w Wawie spłacamy robili wszystko własnymi rękami - a było do generalnego remontu -przyjechało paru budowlańców z firmy mego przyszłego Teścia i wszystko sami wykańczali - TŻ, dzięki temu, że wiele lat Tacie pomagał też się zna na budowlance zresztą

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
dzisiaj z tż bylismy ustalic date i godzine w kosciele bedziemy slubowac o 16,tak jak chciałamstrasznie sie ciesze!
Gratuluję godziny, 16 to dobra godzina Nie za wcześnie i nie za późno

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Chatka, ja też jestem alergiczką, i wziewną i skórną, że tak powiem. I w żadne odczulanie nie wierzę, byłam odczulana w dzieciństwie i całe g... to dało. Mój TŻ odczula się co roku i jakoś nie widać specjalnych efektów, tez jedzie na lekach. Ja mam alergię na pyłki przede wszystkim, więc dla mnie też wiosna to masakra, oczy zapuchnięte, kilka paczek chusteczek dziennie idzie do kosza... Poza tym to mam też na mleko i na kurz, ale mleka nie piję już od kilku lat, bo i tak jest niezdrowe dla dorosłych (nie trawi się i nie jest potrzebne), ale kurzu.. nie da się uniknąć za bardzo. Zawsze gdzieś będzie.

Mój sposób jak jest bardzo źle: biorę loratadynę doraźnie i kropelki do oczu zapuszczam i jakoś udaje mi się przetrwać ten najgorszy okres.

Natomiast była jedna rzecz co mi długoterminowo pomogła, ale tylko na alergię skórną, nie wiem czy też dotyczy Cię ten problem? A mianowicie była to mini-akupunktura. Przez kilka tygodni wbija się w ucho taką mini-igiełkę zakończoną główką (wygląda to jak mini-szpilka, tylko ma króciutka nóżkę) i zakleja plasterkiem, coś jak kolczyk. I to ustawia system odpornościowy na "dobre tory", że tak powiem. Bo alergia to jednak kwestia tego, że system odpornościowy nie pracuje właściwie. Poleciła mi to moja chrzestna, która jest chirurgiem, ale zajmuje się też medycyną niekonwencjonalną. Najlepiej robić to co roku przez kilka tygodni (5-10) na jesieni, wtedy na wiosnę i lato jest spokój. Ja na początku jeździłam na takie zabiegi do chrzestnej przez pół PL, ale potem sam już sobie w domu robiłam tą akupunkturę. POMAGA - przetestowałam!
Hm, ja jestem tylko wziewną, ale zainteresowała mnie ta akupunktura, bo mam Przyjaciółkę, która ma straszną alergię skórną - tylko, że Ona na jedzenie i czasem na jakiś detergent (ruda osoba, więc ma bardzo delikatny organizm). Myślisz, że w Jej przypadku by coś takiego pomogło? I gdzie można to dostać?

eh, na kurz to masakra, strasznie współczuję
A ja wczoraj znalazłam (znaczy TŻ znalazł w apteczce) coś, co się nazywa CIRRUS, zostało w opakowaniu kilka tabletek i powiem Ci, że kompletnie nie pamiętam, żeby mi kiedyś jakoś szczególnie pomagało... Tzn. jakoś mi się kojarzy opakowanie, więc musiałam to brać ja, bo TŻ nie jest (dzięki Bogu) alergikiem. I jestem w szoku, bo wczoraj miałam jeden z najkoszmarniejszych dni, taki, że prawie oddychać nie mogę, bo mam tak wszystko pozatykane - wzięłam tę jedną tabletkę przed snem, tak, żeby spróbować - rano obudziłam się nie dość, że długo przed budzikiem, to jeszcze normalnie oddychając przez nos!! I wypoczęta, co mi się nie zdarza! I teraz zagwozdka - czy to pogoda się zmieniła i tak mi się polepszyło, czy Cirrus mi tak fenomenalnie pomógł Nie wiem, ale mam nadzieję, że to drugie, bo w życiu jeszcze nie miałam z dnia na dzień takiego polepszenia.

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
kindziulindzia, kicia i tenebrosa- ja tez jestem w tym gronie ciagle zabieganych....takie juz chyba po prostu czasy....i zeby odpoczac, wyluzowac sie, wiem, ze robie to kosztem olania czegos...np przesiedze poranek w ogrodzie, bo jest przepiekna pogoda, tam tez zjem sniadanie, napije sie kawy, zrelaksuje....ale w glowie gdzies chodzi mi po glowie mysl "nie zdaze juz ugotowac obiadu przed wyjsciem do pracy..." i mnie gryzie i meczy..., ale czasem trzeba sobie po prostu odpuscic i tyle...swiat sie nie zawali jak raz na jakis czas czegos nie zrobimy na czas, albo po prostu cos zrobimy z mniejszym poswieceniem....a przeciez kazda z nas ma prawo i zasluguje na "chwileczke zapomnienia"...
Ach, jak ja już MARZĘ o tym, żeby móc we własnym ogrodzie jeść codziennie śniadanie.... Masz zupełną rację, nie ma co pędzić, bo nikt nas cholera nie goni! A wszyscy lecą, mało nóg nie połamią. I cały ten świat coraz bardziej od tego gonienia wariuje. Przystopujmy, nie dajmy się temu wariactwu (chyba, że ktoś lubi) Ja, jak Ty, wolę usiąść i się zrelaksować, niż gonić na ślepo byle szybciej. A niestety dzisiejszy świat (szczególnie w miastach) coraz bardziej do tego się sprowadza...

Cytat:
no właśnie też tak myślę... w mieśćie nie chce mieszkać bo wiem jak to jest od małego mieszkam w bloku i mam już dosyć dzieci płaczą pode mną, na górze się kłócą garnki latają, a to remonty wiecznie wiercenie nawet w sobote czy w niedzielę, sąsiad boku słucha muzyki zawsze na full no po prostu porażka dlatego chciała bym mieć domek i nie na jakimś osiedlu że dom na domie stoi tylko taka luźniejsza zabudowa to by było to.
Doskonale Cię rozumiem. Od urodzenia mieszkam w mieście w bloku, a wakacje zawsze spędzałam na wsi. Po latach takiego życia wiem, że nie chcę mieszkać ani w mieście, ani zupełnie na wsi. Najchętniej mieszkałabym pod samym lasem, na przedmieściu jakiegoś miasta, ale nie Warszawy, tylko mniejszego. I do tego właśnie będziemy dążyć, bo na szczęście mamy z TŻtem takie same marzenia

Cytat:

Mm, grill.. Mi się już marzy takie prawdziwe ognicho, gdzieś na preriach Z kiełbachą na kiju i ziemniakami w popiele

W sobotę mam urodziny Przyjaciółki, więc za chwilę jadę kupić jej jakiś prezent. A poza tym w weekend pewnie zrobimy jakieś małe porządki wiosenne w szafach A jak będzie pogoda (zresztą jak nie będzie, to pewnie też) pójdziemy na dłuuugie spacery

Cytat:
Super, już przepisuję na 6go Życzę Wam w tym dniu pięknej Złotej jesieni

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-03-25 o 10:15
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:13   #4038
Magdzia0108
Zadomowienie

nena1984 cudna ta sukienka, bardzo mi się podoba, ale faktycznie lepiej tą szarfę zamienić na jakąś świecącą. Za to zaś ten pas co jest teraz, to pasuje do butków. Ile taka sukienka na polskie zł kosztuje kochana?
Karteczka od celników, powalająca

beat@ fryzjerka ma racje, dobrze robiła, że tylko odrosty ci rozjaśniała. Ja tak zawsze mam robione, bo inaczej to byś miała siano i zniszczone włosy. Nie da się inaczej. Chyba, że te odcienie sie bardzo różnią, to już sama nie wiem. Ja jak jestem po fryzjerce, to na samej górze mam takie bieluśkie włosy, a im niżej to trochę ciemniejsze.

Co do planów na weekend, ja mogę leniuchować, ale mój TŻ ma uczelnię i to wyjątkowo dużo nawalonych ma zajęć przez co weekend bez TŻ będzie nie weekendem mimo, że mieszkamy razem.

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:17   #4039
Talaaa87
Zadomowienie

Chatko, tenebroso z chęcią bym Wam napisała ale mam juz dosyć pisania pracy i sama nie wiem jak mi sie ją udało skończyć... Teraz jeszcze ten egzamin poprawić i bedę szczęsliwa....

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:52   #4040
baskaeta
Zadomowienie

nena GRATULUJĘ SUKNI!!!!!!!!! PRZEPIĘKNA
Stary 2011-03-25, 11:22   #4041
Chatka
Wtajemniczenie

nena przez Ciebie i Twoją cudownościową Verę najchętniej już dziś poszłabym na salony! Ach, teraz pewnie każda już z nową energią obmyśla swoją jedyną.. Ja na pewno!
Naprawdę, jak zobaczyłam Cię w tej sukni, to uświadomiłam sobie dopiero, że to już naprawdę TO. Że ten 2012 już coraz bliżej i niedługo i ja taką suknię założę... Bo Ty wyglądasz JUŻ jak najprawdziwsza Panna Młoda... I naprawdę będziemy jedynymi w swoim rodzaju Pannami Młodymi!!!! Ach, wzruszyłam się

Nie, nie mogłabym się pokazać TŻtowi w sukni przed dniem ślubu. Owszem, samą sukienkę Mu pewnie pokażę - niech sobie mnie w niej wyobraża - ale siebie pokażę Mu dopiero w pełnym rynsztunku - suknia, fryzura, makijaż, welon... Padnie biedaczyna Bo ja się prawie nie maluję i rzadko udaje mi się ułożyć sensowną fryzurę. A jeszcze, żeby było zabawniej, On mnie uwielbia w bieli najbardziej Go podobno wtedy kręcę

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-03-25 o 11:28
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:26   #4042
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ach, teraz pewnie każda już z nową energią obmyśla swoją jedyną.. Ja na pewno!
Naprawdę, jak zobaczyłam Cię w tej sukni, to uświadomiłam sobie dopiero, że to już naprawdę TO. Że ten 2012 już coraz bliżej i niedługo i ja taką suknię założę... Bo Ty wyglądasz JUŻ jak najprawdziwsza Panna Młoda... I naprawdę będziemy jedynymi w swoim rodzaju Pannami Młodymi!!!! Ach, wzruszyłam się
Ja od wczoraj na nowo przeglądam wszystkie suknie ślubne Jeszcze rok został mi na wybranie tej jedynej, później to trzeba będzie się już zdecydować A ten czas przecież tak mknie do przodu, że za rok wszystkie będziemy żyć tylko i wyłącznie ślubem
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:44   #4043
ibyza
Wtajemniczenie

ja o sukni przestałam myśleć jak mi pierwszy zapał do ślubu przeminął i teraz w sumie nie myślę o tym, ale za to intensywnie myślę o kolorze moich włosów i nie na ślub tylko teraz

Edytowane przez ibyza
Czas edycji: 2011-03-25 o 11:45
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:48   #4044
evoonia86
Zakorzenienie

do mnie też to zaczyna docierać, że czas sie rozglądać za suknią i dodatkami, bo te 4 miesiące przed weselem to będzie taka bieganina, że nie będę miała za bardzo głowy, żeby myśleć o jakichś dodatkach. muszę coś zacząć myśleć w tym temacie w wakacje, bo póki co podoba mi się wszystko i nic
Stary 2011-03-25, 12:02   #4045
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Karinkaa88- gratuluje zaklepania godziny w Kościele

(kicia)- co za palant z tego faceta! Brak słów normalnie... Z moim TŻem byś się dogadała, on CSI uwielbia
A co do cen budowy domu. Jeśli budujesz systemem gospodarczym, starasz się wyłapywać promocje cenowe to dużo taniej dom wybudujesz niż tam pisze . Jednak na tym też się trzeba znać :/

beat@- fajnie, że pierwszy dzień masz za sobą

jagodzia133- pomysł z działką super. Moja kuzynka właśnie tak kupiła działkę- sama zaproponowała takim "menelom", że kupi od nich działkę i oni nawet nie mieli pojęcia ile taka działka może kosztować więc bardzo tanio jej sprzedali . Uważam to za bardzo dobry pomysł

niki19- mój plan na weekend to uczelnia :/. Ja też mieszkam od urodzenia na wsi, w domu i nie wyobrażam sobie mieszkać w bloku. Jednak to jest kwestia przyzwyczajenie zapewne. A, że mój TŻ to spokojny człowiek, nie lubiący szumu miejskiego to będziemy budować dom na wsi
no właśnie też liczę że takiego menelika zbajeruję ;p pożyjemy zobaczymy
Chatka no właśnie ja też jako dziecko w wakacje u babci na wsi siedziałam i jednak wolę mieszkać w domku, ale racja kto co lubi.Mam nadzieję że uda nam się zrealizować to marzenie.
A tak poza tym dziewczyny trzymajcie kciuki żeby mój TŻ dostał to dofinansowanie na firme wyniki powinny być chyba za miesiąc. Miał fajny pomysł ale ciekawe czy przejdzie. Niestety nie mogę więcej szczegółów zdradzić...
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-25, 12:08   #4046
(kicia)
Zakorzenienie

Ja jak przez kilka dni tak tylko zmieniam kolorek dnia na moim suwaczku nie przywiązując uwagi do liczby dni i tak jak czasem dokładniej spojrzę to tak niesłychanie szybko mijają te dni. To też napewno przez to zabieganie te dni tak szybko mijają ale tym lepiej dla nas. Już mam kilka koleżanek z którymi będę szukać sukni
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-25 o 12:10
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 12:17   #4047
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poza tym dziewczyny trzymajcie kciuki żeby mój TŻ dostał to dofinansowanie na firme wyniki powinny być chyba za miesiąc. Miał fajny pomysł ale ciekawe czy przejdzie. Niestety nie mogę więcej szczegółów zdradzić...
Siostra mojego Tż w zeszłym roku dostała pieniądze z UE na otwarcie własnej firmy ale starała się też w projekcie innowacja - wtedy do zgarnięcia było nawet 300 tys zł jak się nie mylę, ale niestety nie przeszła, a pomysł miała fajny.
się trzymają

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
nena

Nie, nie mogłabym się pokazać TŻtowi w sukni przed dniem ślubu. Owszem, samą sukienkę Mu pewnie pokażę - niech sobie mnie w niej wyobraża - ale siebie pokażę Mu dopiero w pełnym rynsztunku - suknia, fryzura, makijaż, welon... Padnie biedaczyna Bo ja się prawie nie maluję i rzadko udaje mi się ułożyć sensowną fryzurę. A jeszcze, żeby było zabawniej, On mnie uwielbia w bieli najbardziej Go podobno wtedy kręcę
My już od dawna jesteśmy Pannami Młodymi i to takimi prawdziwymi z krwi i kości, tylko że teraz to się staje takie bardziej namacalne. Mój Tż to nie może wogóle zrozumieć mojego wczorajszego zachowania a możesz sobie wyobrazić jaką adrenalinę miałam we krwi...aż się nawet z nim nie spotkałam, bo bym chyba nie wytrzymała i pokazała mu zaraz suknię. A Twój Tż padnie jak Cię zobaczy w całym rynsztunku...oby poznał wogóle Ja to się boję, że mój mnie nie pozna, bo w sumie nigdy nie miałam okazji założyć nawet podobnej kreacji, takiej chociażby w stylu balowym, tylko zawsze długość przed kolano a to nie to samo.

A pomyślcie ile czeka nas wzruszeń, jak wszystkie Pm'ki wizażanki po kolei będą prezentowały tu swoje suknie....nie mogę się po prostu doczekać...dziewczyny, która następna???

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 12:21   #4048
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ja jak przez kilka dni tak tylko zmieniam kolorek dnia na moim suwaczku nie przywiązując uwagi do liczby dni i tak jak czasem dokładniej spojrzę to tak niesłychanie szybko mijają te dni. To też napewno przez to zabieganie te dni tak szybko mijają ale tym lepiej dla nas. Już mam kilka koleżanek z którymi będę szukać sukni
A ja będę szukać sukni tylko z moją starszą, żadna z koleżanek nie planuje ślubu większość jest sama albo mają związki takie bardziej luźne.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Siostra mojego Tż w zeszłym roku dostała pieniądze z UE na otwarcie własnej firmy ale starała się też w projekcie innowacja - wtedy do zgarnięcia było nawet 300 tys zł jak się nie mylę, ale niestety nie przeszła, a pomysł miała fajny.
się trzymają

My już od dawna jesteśmy Pannami Młodymi i to takimi prawdziwymi z krwi i kości, tylko że teraz to się staje takie bardziej namacalne. Mój Tż to nie może wogóle zrozumieć mojego wczorajszego zachowania a możesz sobie wyobrazić jaką adrenalinę miałam we krwi...aż się nawet z nim nie spotkałam, bo bym chyba nie wytrzymała i pokazała mu zaraz suknię. A Twój Tż padnie jak Cię zobaczy w całym rynsztunku...oby poznał wogóle Ja to się boję, że mój mnie nie pozna, bo w sumie nigdy nie miałam okazji założyć nawet podobnej kreacji, takiej chociażby w stylu balowym, tylko zawsze długość przed kolano a to nie to samo.

A pomyślcie ile czeka nas wzruszeń, jak wszystkie Pm'ki wizażanki po kolei będą prezentowały tu swoje suknie....nie mogę się po prostu doczekać...dziewczyny, która następna???
dzięki a ja tak sobie myślę... odchudzam się żeby fajnie wyglądać w sukni... i tak chciała bym pójść teraz przymierzyć z kilka żeby spr czy naprawdę było by tak źle jak myślę a jeśli by tak było to miała bym namacalną motywację do tego żeby schudnąć.
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-25, 12:27   #4049
evoonia86
Zakorzenienie

pierwszy ślub już zimą, więc zaraz pojawi się kolejna suknia później polecą suknie kwietniowych dziewczyn
Stary 2011-03-25, 12:35   #4050
jagodzia133
Zakorzenienie

kurcze przedemną jest 18 dziewczyn, ale zazdroszczę tym z pażdziernika lub z września wy się dziewczyny najpierw naoglądacie i wysłuchacie sprawozdań od nas. Kurczę

Umawiamy się tak:
- my oczywiście w dzień ślubu składamy życzonka to oczywiste
-PMki po ślubie oczywiście wtedy kiedy będą miały czas za 2dni,2tyg, obojętne piszą jak ten dzień minął od wstania (uczucia,stres,myśli itd.) przygotowania,błogosławie ństwo ślub i wesele ;p
-oczywiście wszystkiego się opisać nie da ale to co akurat najbardziej utkwiło wam w pamięci

Będzie co poczytać a i oczywiście wiadomo że my ciekawskie jesteśmy więc nam ulży ;p
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości