|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
jagodzia my wlasnie w kwietniu kupujemy działke na wsi, ale to duza wieś i 10km do miasta, wiec dojechać tam to pikuś
wiec jak masz jakąs okazję kupic działkę na wsi i to jeszcze blisko miasta to bierzcie ją jak sie w najgorszym przypadku pozniej rozmyslicie, zawsze mozna sprzedac a wiesz, czasami to taki pijaczyna nawet nie wie ile działki stoją, wiec moze oddac za grosze a zawsze to juz cos swojego jak juz sie ma dzialkę, to jakos tak szybko idzie zbieranie na dom rok temu kupilismy 2 dzialki tez na wsi,za bardzo okazyjna cene, ale to juz nie tak blisko do miasta, ale te zamierzamy sprzedac, ale to za kilka lat, jak wartos wzrosnie Czasami warto kupic na wsi oddalonej pare km od miasta, niz dzilke w miescie za 3 razy tylej
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Hej
dzisiaj wstałam po 6 jak dla mnie to środek nocy ale miałam taki koszmar że zerwałam się i raczej nie chce zasnąć.Cytat:
dzieci płaczą pode mną, na górze się kłócą garnki latają, a to remonty wiecznie wiercenie nawet w sobote czy w niedzielę, sąsiad boku słucha muzyki zawsze na full no po prostu porażka dlatego chciała bym mieć domek i nie na jakimś osiedlu że dom na domie stoi tylko taka luźniejsza zabudowa to by było to.
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
Cześć piątkowo dziewczyny
![]() ![]() W końcu zbliża się weekend ![]() do tego nie mam teraz zjazdu na uczelni więc będę leniuchować. Wostatnią sobotę rozpoczęliśmy sezon grillowy u znajomych a jutro zamierzamy grillować u nas Więc poświęce czas na przygotowywanie szaszłyczków ,mięska na grilla ,sałatki i innych pyszności. ![]() A w niedziele błogie lenistwo połączone z długim spacerkiem o ile pogoda dopisze. A wy jakie macie plany na weekend ?? |
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh... może gdzieś pojadę do znajomych na wieś albo do babci i w końcu bym samochód posprzątała po zimie i umyła bo jest taki brudny że hej.
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny w piątkowy poranek
![]() Byłam wczoraj spisać umowę z właścicielem sali i ślub będzie nie 8 września tylko 6 października (wynikło pewne nieporozumienie). Strasznie mi się ta data podoba i jestem szczęśliwa, że w końcu znam termin. Teraz tylko zespół, fotograf i cała reszta ![]() |
|
|
|
#4026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mieszkam w domu na wsi z rodzicami mamy ogród taras to można szaleć.Jak wybudujecie kiedyś w przyszłości domek z Tż-em to będziecie nadrabiać ![]() Jamee to zanosi się,że będziemy ślubować tego samego dnia, super chyba pierwsza osoba w wątku która ma ślub tego samego dnia co ja
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2011-03-25 o 07:31 |
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co mieszkania na wsi. Mój TŻ mieszka w małym miasteczku, choć faktycznie to większa wioska. Ma działkę i też planujemy postawić jakiś mały domek. Nie wyobrażam sobie, żebym po ślubie miała wrócić do mojego miasta. Odkąd jestem z Nim to często bywamy u Niego i po prostu duszę się u mnie.
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() beat@ mam nadzieję, że coś CI pomoże inny fryzjer. chociaż ja bym raczej udała się do tej pani u której robiłaś i wręcz żądała, żeby się mną porządnie zajęła. co do pracy: najważniejsze to wbić się w rytm i przestawić organizm na funkcjonowanie w innych godzinach niż do tej pory jagodzia133 pomysł z kupnem działki jest jak najbardziej super tylko właśnie jak mówi (kicia) - musicie się zastanowić czy np. za kilka lat nie stwierdzicie, że to był zakup bez sensu bo wolicie mieszkać w mieście. trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw- jak dojazdy do pracy, jak blisko szkoła czy przedszkole itd. my też zaczynamy z Tż od zera - nie mamy żadnego mieszkania i będziemy musieli sobie coś kupić. jesteśmy w o tyle lepszej sytuacji, że mamy działeczki do sprzedania i zawsze to trochę pieniążków na jakieś raty będzie. wstępnie wybraliśmy już sobie region w którym intensywnie śledzimy ceny mieszkań (chcemy coś kupić zaraz po ślubie) i wybór nie był ani przypadkowy ani sugerowany cenami. radze kochana dobrze się porozglądać i na spokojnie sobie to przemyśleć co i gdzie kupić. życzę Wam, abyście trafili na jakąś super okazję (bo tak jak pisałaś czasem można kupić spory kawałek za grosze) ![]() gregia to już uzbierała się nas całkiem spora grupka to będzie zbiorowe szczęście ![]() Talaaa87 obrona to już tylko formalnośćJamee gratuluję załatwienia sali i wybrania ostatecznego terminu ![]() moje plany na weekend- spotkanie ze znajomymi i trochę szaleństwa ![]() jak dobrze, że dziś już piątek ![]() |
|
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myśle ,że można znaleść dużo plusów i minusów mieszkania zarówno na wsi jak i w mieście ,kwestia co komu bardziej odpowiada. |
|
|
|
|
#4030 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wtajcie!! Czas zacząć weekend
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łojoj historia tej sukni to niezły materiał na melodramatyczny film. Zaczeło się w zeszłym roku, kiedy przez przypadek na jakimś portalu modowym zobaczyłam artykuł "najnowsza kolekcja sukien slubnych Very Wang". Jako że z Tż byliśmy wtedy już 8 lat razem, wiedziałam że lada moment muszą być zaręczyny No i sobie weszłam i jak to mówią anglicy - po prostu fall in love Potem przyszły zaręczyny w lipcu. W grudniu na święta przyjechała moja chrzestna z którą bardzo długo się nie widziałam, bo ona na codzień mieszka w Los Angeles. No i przegadałyśmy całą noc (ona ma koło 40 lat ale to taka moja psiapsióła) o ślubie, wymarzonej sukni itp. No i wyszło że podobają mi się suknie VW. Po świętach chrzestna wróciła do domu, temat ucichł....do czasu. Jakoś w styczniu/lutym dzwoni na skype'a i mówi że znalazła mi suknię. Ja na to wielkie gały....suknia wzieła się stąd że jej koleżanka amerykanka miała brać ślub w te wakacje i miała już kupioną TĄ suknię. Mój wymarzony to był trochę inny model w kolorze pudrowego różu, potem okazało się że suknia jest inna niż na początku pisała mi chrzestna i na dodatek w kolorze ivory. Początkowo była opcja żeby ją tylko pożyczyć po ślubie tej amerykanki, ale jakoś miesiąc temu wyszło że ślubu nie będzie. Para się rozstała. Dziewczynie została suknia, więc postanowiła mi ją sprzedać. O cenę nie pytajcie nawet ale powiem, że jak na VW to mniej niż pół darmo, ale już np jak na Pronovias to raczej standardCytat:
moi rodzice mieli z 4 lata temu właśnie taki gotowy projekt i niestety sporo dołożyli do tej orientacyjnej ceny...materiały budowlane poszły strasznie w góre. Ja mam teraz dobrze, bo mój Tż jest architektem, choć jeszcze w fazie robienia uprawnień, więc nie może się pod żadnym jeszcze podpisać ![]() Cytat:
Cytat:
Gratki ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4032 |
|
Zadomowienie
|
Karinkaa88- gratuluje zaklepania godziny w Kościele
![]() (kicia)- co za palant z tego faceta! Brak słów normalnie... Z moim TŻem byś się dogadała, on CSI uwielbia A co do cen budowy domu. Jeśli budujesz systemem gospodarczym, starasz się wyłapywać promocje cenowe to dużo taniej dom wybudujesz niż tam pisze . Jednak na tym też się trzeba znać :/beat@- fajnie, że pierwszy dzień masz za sobą jagodzia133- pomysł z działką super. Moja kuzynka właśnie tak kupiła działkę- sama zaproponowała takim "menelom", że kupi od nich działkę i oni nawet nie mieli pojęcia ile taka działka może kosztować więc bardzo tanio jej sprzedali . Uważam to za bardzo dobry pomysł niki19- mój plan na weekend to uczelnia :/. Ja też mieszkam od urodzenia na wsi, w domu i nie wyobrażam sobie mieszkać w bloku. Jednak to jest kwestia przyzwyczajenie zapewne. A, że mój TŻ to spokojny człowiek, nie lubiący szumu miejskiego to będziemy budować dom na wsi
|
|
#4033 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też od urodzenia mieszkam na wsi, a jak byłam na studiach to mieszkałam w mieści i w bloku, szczerze Wam powiem dusiłam sie i nudziłam, w domu moge zawsze wyjśc na zewnatrz i coś porobić, szczególnie jak jest ciepło a to w ogródku a to koszenie trawy (a uwielbiam to robić ) więc jestem w swoim żywiole
ale miasto ma też swoje plusy również uważam, że to kwestia przyzwyczajenia
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczynki w piatkowy poranek
Cytat:
było ciężko ale jakos sie udało... evoonia86 mam nadzieje że tak bedzie, ale jeszcze przed obrona czeka na mnie egzamin a dokładnie to poprawka bo na oststnim zjezdzie mi sie nie udało Jamee gratuluję zarezerwowania sali i ustalenie terminu ![]() Karinkaa88- gratuluje załatwienia godziny w Kościele ![]() Hmmm.... moje plany na weekend?? dziś chyba nic konkretnego.... ale może to sie jeszcze zmieni sobotnie samotne nauki w kościele, oczekiwanie w domu na Tż aż wróci z Poznania (sobota ok godz 1 w nocy ), a na niedziele wyjazd w odwiedziny do rodzinki Tż.... i to by było chyba na tyle....
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Plany na weekend :no nic konkretnego. Na pewno cały z TŻ wkońcu
myślałam o jakimś wypadzie nad jezioro tak posiedzieć sobie na molo ale jak to bywa w nasze wolne weekendy pogoda ma być do.... No więc pewnie zostanie nam siedzenie w domu
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest pięęęękna i Ty cudowanie w niej wyglądasz!! |
|
|
|
|
#4037 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja się przyłączam do pytania tenebrosy - nie chciałabyś jeszcze jednej napisać? ![]() Cytat:
Dobrze, wizualizuj jak najwięcej, w szczegółach wręcz, pomyśl też, jakbyś chciała, żeby ta działka Twoja wyglądała... Uważam, że to bardzo dobry pomysł kupić ziemię, a jeszcze jak będzie Wam miał kto wybudować... Świetne macie perspektywy, jak widzisz, wcale od zera nie zaczynacie Pamiętaj, że zawsze najpierw jest myśl, a jak jest już dobra myśl, to potem Wszechświat robi wszystko, żeby pomóc tę myśl urzeczywistnić I widział Bóg, że było dobre - nie wzięło się z niczego ![]() Sami teraz na wiosnę mamy plan pojeździć po okolicach, w których ew. chcielibyśmy budować dom i się porozglądać... Kupić może jeszcze nie, bo na razie zbieramy na wesele, ale w sumie kto wie - jakby była jakaś okazja, to można nawet od Rodziców w razie czego pożyczyć - albo wydać to co już mamy na wesele uzbierane No, ale póki co będziemy oglądać, przeglądać (planujemy sobie robić takie weekendowe wypady za miasto - teraz, kiedy mamy już samochód jedynym problemem są ceny paliwa).Hm, a jak tak teraz sobie uświadomiłam, to przecież Tata TŻta ma swoją firmę budowlaną, a Jego Brat sklep z materiałami budowlanymi... Jakoś wcześniej o tym nie myślałam ![]() Cytat:
Nie za wcześnie i nie za późno ![]() Cytat:
eh, na kurz to masakra, strasznie współczuję A ja wczoraj znalazłam (znaczy TŻ znalazł w apteczce) coś, co się nazywa CIRRUS, zostało w opakowaniu kilka tabletek i powiem Ci, że kompletnie nie pamiętam, żeby mi kiedyś jakoś szczególnie pomagało... Tzn. jakoś mi się kojarzy opakowanie, więc musiałam to brać ja, bo TŻ nie jest (dzięki Bogu) alergikiem. I jestem w szoku, bo wczoraj miałam jeden z najkoszmarniejszych dni, taki, że prawie oddychać nie mogę, bo mam tak wszystko pozatykane - wzięłam tę jedną tabletkę przed snem, tak, żeby spróbować - rano obudziłam się nie dość, że długo przed budzikiem, to jeszcze normalnie oddychając przez nos!! I wypoczęta, co mi się nie zdarza! I teraz zagwozdka - czy to pogoda się zmieniła i tak mi się polepszyło, czy Cirrus mi tak fenomenalnie pomógł Nie wiem, ale mam nadzieję, że to drugie, bo w życiu jeszcze nie miałam z dnia na dzień takiego polepszenia.Cytat:
) Ja, jak Ty, wolę usiąść i się zrelaksować, niż gonić na ślepo byle szybciej. A niestety dzisiejszy świat (szczególnie w miastach) coraz bardziej do tego się sprowadza...Cytat:
![]() Cytat:
Z kiełbachą na kiju i ziemniakami w popiele ![]() W sobotę mam urodziny Przyjaciółki, więc za chwilę jadę kupić jej jakiś prezent. A poza tym w weekend pewnie zrobimy jakieś małe porządki wiosenne w szafach A jak będzie pogoda (zresztą jak nie będzie, to pewnie też) pójdziemy na dłuuugie spacery ![]() Cytat:
Życzę Wam w tym dniu pięknej Złotej jesieni
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-25 o 10:15 |
||||||||
|
|
|
#4038 |
|
Zadomowienie
|
nena1984 cudna ta sukienka, bardzo mi się podoba, ale faktycznie lepiej tą szarfę zamienić na jakąś świecącą. Za to zaś ten pas co jest teraz, to pasuje do butków. Ile taka sukienka na polskie zł kosztuje kochana?
Karteczka od celników, powalająca ![]() beat@ fryzjerka ma racje, dobrze robiła, że tylko odrosty ci rozjaśniała. Ja tak zawsze mam robione, bo inaczej to byś miała siano i zniszczone włosy. Nie da się inaczej. Chyba, że te odcienie sie bardzo różnią, to już sama nie wiem. Ja jak jestem po fryzjerce, to na samej górze mam takie bieluśkie włosy, a im niżej to trochę ciemniejsze. Co do planów na weekend, ja mogę leniuchować, ale mój TŻ ma uczelnię i to wyjątkowo dużo nawalonych ma zajęć przez co weekend bez TŻ będzie nie weekendem mimo, że mieszkamy razem.
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Chatko, tenebroso z chęcią bym Wam napisała ale mam juz dosyć pisania pracy i sama nie wiem jak mi sie ją udało skończyć... Teraz jeszcze ten egzamin poprawić i bedę szczęsliwa....
|
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
nena GRATULUJĘ SUKNI!!!!!!!!! PRZEPIĘKNA
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
nena przez Ciebie i Twoją cudownościową Verę najchętniej już dziś poszłabym na salony!
Ach, teraz pewnie każda już z nową energią obmyśla swoją jedyną.. Ja na pewno!Naprawdę, jak zobaczyłam Cię w tej sukni, to uświadomiłam sobie dopiero, że to już naprawdę TO. Że ten 2012 już coraz bliżej i niedługo i ja taką suknię założę... Bo Ty wyglądasz JUŻ jak najprawdziwsza Panna Młoda... I naprawdę będziemy jedynymi w swoim rodzaju Pannami Młodymi!!!! Ach, wzruszyłam się ![]() Nie, nie mogłabym się pokazać TŻtowi w sukni przed dniem ślubu. Owszem, samą sukienkę Mu pewnie pokażę - niech sobie mnie w niej wyobraża - ale siebie pokażę Mu dopiero w pełnym rynsztunku - suknia, fryzura, makijaż, welon... Padnie biedaczyna Bo ja się prawie nie maluję i rzadko udaje mi się ułożyć sensowną fryzurę. A jeszcze, żeby było zabawniej, On mnie uwielbia w bieli
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-25 o 11:28 |
|
|
|
#4042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze rok został mi na wybranie tej jedynej, później to trzeba będzie się już zdecydować A ten czas przecież tak mknie do przodu, że za rok wszystkie będziemy żyć tylko i wyłącznie ślubem
|
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
ja o sukni przestałam myśleć jak mi pierwszy zapał do ślubu przeminął i teraz w sumie nie myślę o tym, ale za to intensywnie myślę o kolorze moich włosów
Edytowane przez ibyza Czas edycji: 2011-03-25 o 11:45 |
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie też to zaczyna docierać, że czas sie rozglądać za suknią i dodatkami, bo te 4 miesiące przed weselem to będzie taka bieganina, że nie będę miała za bardzo głowy, żeby myśleć o jakichś dodatkach. muszę coś zacząć myśleć w tym temacie w wakacje, bo póki co podoba mi się wszystko i nic
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chatka no właśnie ja też jako dziecko w wakacje u babci na wsi siedziałam i jednak wolę mieszkać w domku, ale racja kto co lubi.Mam nadzieję że uda nam się zrealizować to marzenie. A tak poza tym dziewczyny trzymajcie kciuki żeby mój TŻ dostał to dofinansowanie na firme wyniki powinny być chyba za miesiąc. Miał fajny pomysł ale ciekawe czy przejdzie. Niestety nie mogę więcej szczegółów zdradzić...
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak przez kilka dni tak tylko zmieniam kolorek dnia na moim suwaczku nie przywiązując uwagi do liczby dni i tak jak czasem dokładniej spojrzę to tak niesłychanie szybko mijają te dni. To też napewno przez to zabieganie te dni tak szybko mijają
ale tym lepiej dla nas. Już mam kilka koleżanek z którymi będę szukać sukni
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-25 o 12:10 |
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się trzymająCytat:
a możesz sobie wyobrazić jaką adrenalinę miałam we krwi...aż się nawet z nim nie spotkałam, bo bym chyba nie wytrzymała i pokazała mu zaraz suknię. A Twój Tż padnie jak Cię zobaczy w całym rynsztunku...oby poznał wogóle A pomyślcie ile czeka nas wzruszeń, jak wszystkie Pm'ki wizażanki po kolei będą prezentowały tu swoje suknie....nie mogę się po prostu doczekać...dziewczyny, która następna??? |
||
|
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
a ja tak sobie myślę... odchudzam się żeby fajnie wyglądać w sukni... i tak chciała bym pójść teraz przymierzyć z kilka żeby spr czy naprawdę było by tak źle jak myślę a jeśli by tak było to miała bym namacalną motywację do tego żeby schudnąć.
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy ślub już zimą, więc zaraz pojawi się kolejna suknia
później polecą suknie kwietniowych dziewczyn
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze przedemną jest 18 dziewczyn, ale zazdroszczę tym z pażdziernika lub z września wy się dziewczyny najpierw naoglądacie i wysłuchacie sprawozdań od nas. Kurczę
Umawiamy się tak: - my oczywiście w dzień ślubu składamy życzonka to oczywiste-PMki po ślubie oczywiście wtedy kiedy będą miały czas za 2dni,2tyg, obojętne piszą jak ten dzień minął od wstania (uczucia,stres,myśli itd.) przygotowania,błogosławie ństwo ślub i wesele ;p -oczywiście wszystkiego się opisać nie da ale to co akurat najbardziej utkwiło wam w pamięci ![]() Będzie co poczytać a i oczywiście wiadomo że my ciekawskie jesteśmy więc nam ulży ;p
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

wiec jak masz jakąs okazję kupic działkę na wsi i to jeszcze blisko miasta to bierzcie ją

dzieci płaczą pode mną, na górze się kłócą garnki latają, a to remonty wiecznie wiercenie nawet w sobote czy w niedzielę, sąsiad boku słucha muzyki zawsze na full no po prostu porażka dlatego chciała bym mieć domek i nie na jakimś osiedlu że dom na domie stoi tylko taka luźniejsza zabudowa to by było to.
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub
Więc poświęce czas na przygotowywanie szaszłyczków ,mięska na grilla ,sałatki i innych pyszności. 
Ja mieszkam w domu na wsi z rodzicami mamy ogród taras to można szaleć.

No i sobie weszłam i jak to mówią anglicy - po prostu fall in love
a potem jeszce to wykończyć... Więc na własny domek to sobie troche popracujemy
:przy tul:

), a na niedziele wyjazd w odwiedziny do rodzinki Tż.... i to by było chyba na tyle....

się trzymają
a ja tak sobie myślę... odchudzam się żeby fajnie wyglądać w sukni... i tak chciała bym pójść teraz przymierzyć z kilka żeby spr czy naprawdę było by tak źle jak myślę a jeśli by tak było to miała bym namacalną motywację do tego żeby schudnąć.