Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 21:19   #3991
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a ja sie wam dziewczynki wyżalę bo aż mnie coś trafia

mój TŻ ma pewnego sąsiada na swoim piętrze. No niby to taki jest kolega. Koleś po 30 żona dziecko sporo kasy wiec uważa się za wielkiego pana któremu wszystko wolno. W każdym razie ma robić remont i wymyślił sobie że przeniesie łóżko i jakieś tam inne rzeczy do mojego TŻ no ja na to pozwolić nie mogłam bo nie będzie mi koleś robić burdelu w domu bo on ma remont a mój tŻ i tak ma małe mieszkanie. Więc TŻ mu odmówił a ten jak sie wściekł zaczął jakieś durnoty gadać. Mój TŻ kupił coś tam od niego kiedyś i no miał mu jeszcze dopłacić za jakiś tam czas 50 zł. No i oczywiście już wielce pan sobie zażyczył że skoro nie chcemy wziąć tych mebli to ma oddać kase :/ no to TŻ oddał i powiedział że może sobie iść ale w dość dosadny sposób. To ten się rzucił ze mu zaraz wpie.... że jest gówniarzem i takie tam a mnie określił jako damulkę której przez 2 tyg by korona spadłą jak bym musiała mieć bałagan w domu. Noż aż mnie coś trafia bo jak można komuś obcemu wpieprzać się z meblami do domu i mieć pretensje że ktoś nie chce mieć bałaganu
co za palant!!!!! Dobrze zrobiliście, niech spada na szczaw

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 21:29   #3992
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
tam tam tadaaaam, tam tam tadaaaam....

Boże od czego by tu zacząć...zmolestowałam dzisiaj pół poczty i mam już swoją suknię ślubną
ja tam nic nie zauważyłam, ani kota, ani bałaganu, wpatrzona byłam tylko w NIĄ! Ona wygląda na Tobie kompletnie inaczej, niż na wszystkich innych zdjęciach i to w dodatku o wiele lepiej! Gdybyś nie powiedziała, że jest przyduża, to nawet bym nie zauważyła, bo pasuje do Ciebie idealnie Buty też super pasują, chociaż ja bym się w takich szpilach zabiła w pierwszej minucie Szarfa jest piękna, ale możesz też pomyśleć o czymś innym - masz tyle czasu na obmyślanie
No po prostu brak mi więcej słów... CUDNIE!

Fajny gest ze strony celników

Cytat:
Napisane przez Karinkaa88 Pokaż wiadomość
Chatka ja sie odczulałam ponad 5 lat a przez dwa lata mam przerwe od czasu do czasu zażywam tylko jakieś lekki alergiczne bo jak zaczyna wszystko kwitnąć to mam duszności eh..

A jaaaaa Dziewczyny zaklepałam sobie godzine ślubu w Kościele
ciesze sie bardzo
teraz czekam kiedy rozpoczną się nauki i zaczynam chodzić z moim TŻ
Eh, czyli widzę, że nawet odczulanie nie jest gwarancją sukcesu...

Gratuluję zaklepania godziny

Cytat:

mój TŻ ma pewnego sąsiada na swoim piętrze. No niby to taki jest kolega. Koleś po 30 żona dziecko sporo kasy wiec uważa się za wielkiego pana któremu wszystko wolno. W każdym razie ma robić remont i wymyślił sobie że przeniesie łóżko i jakieś tam inne rzeczy do mojego TŻ no ja na to pozwolić nie mogłam bo nie będzie mi koleś robić burdelu w domu bo on ma remont a mój tŻ i tak ma małe mieszkanie. Więc TŻ mu odmówił a ten jak sie wściekł zaczął jakieś durnoty gadać. Mój TŻ kupił coś tam od niego kiedyś i no miał mu jeszcze dopłacić za jakiś tam czas 50 zł. No i oczywiście już wielce pan sobie zażyczył że skoro nie chcemy wziąć tych mebli to ma oddać kase :/ no to TŻ oddał i powiedział że może sobie iść ale w dość dosadny sposób. To ten się rzucił ze mu zaraz wpie.... że jest gówniarzem i takie tam a mnie określił jako damulkę której przez 2 tyg by korona spadłą jak bym musiała mieć bałagan w domu. Noż aż mnie coś trafia bo jak można komuś obcemu wpieprzać się z meblami do domu i mieć pretensje że ktoś nie chce mieć bałaganu
Olejcie ch**a. Od takich ludzi trzeba się izolować, bo nie wnoszą do życia nic dobrego, tylko sieją ferment...

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 21:37   #3993
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
a ja tam Wam zazdroszczę, że szukanie sukni jeszcze przed Wami, dla mnie to było super przeżycie. Acha nie pisałam wcześniej, ale na pudełku była pieczątka, że otworzono przez Urząd Celny czy coś takiego, a w środku była kartka a4 z napisem:

"wszystkiego najlepszego w dniu ślubu. celnicy z Warszawy" dacie wiarę
Bardzo przyjemny gest!!

Cytat:
ciesze sie bardzo

aaa mi do weseliska zostało : 498 dni
za załatwienie Mszy

Cytat:

Asshole... W życiu czegoś takiego nie słyszałam...i współczuję ogromnie TŻtowi za takiego sąsiada.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 21:40   #3994
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

Boże od czego by tu zacząć...zmolestowałam dzisiaj pół poczty i mam już swoją suknię ślubną

Od razu mowię, że jest za duża w biuście i w talii, dlatego proszę się zbytnio tym nie sugerować, przepraszam za jakość zdjęć, ale moja mama ich po prostu nie umie robić a ja sobie samej też nie byłam w stanie. Acha i z łaski swojej nie patrzcie też na moją gębę i fryz, nie sądziłam że dzisiaj będzie ten dzień No i sorry za ten bajzel, ale nawet nie mogłam zjeść obiadu, musiałam ją przymierzyć

Przyznam, że do tej pory telepią mi się ręce i nie będę też ukrywać że się po prostu popłakałam a rodzice razem ze mną, choć tata udawał że jest inaczej
Suknia była w kartonie wielkości telewizora i ledwo go wepchnełam do mojego autka, ale wbrew pozorom jest leciutka jak piórko. Na ostatnim zdjęciu buciki, które też już mam Czy zostanę przy tej szarfie jeszcze nie wiem, ale raczej coś w talii będzie. Choć marzy mi się kryształowy pas - coś jak na ostatnim zdjęciu, jednak koszt takiego to kilkaset zł i na razie się waham

Czekam zatem na Wasze opinie, które już w przypadku zaproszeń (dyskusja na temat koloru kokardki) pokazały, jak fajnie być tu razem z Wami i ile ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, dlatego śmiało - proszę tylko o szczere komentarze

acha...no i poznajcie mojego kotka, który się wepchnął na zdjecie
suknia miodzio jest prześliczna i prześlicznie będziesz w niej wyglądać a te buty ale na takim obcasie długo bym nie potańcowała, wyobrażam już sobie Ciebie pod ołtarzem

tak a propo kupiłam sobie na wiosnę butki na 8cm obcasie co by zacząć nogi przyzwyczajać na czas wesela

kicia bardzo dobrze zrobiliście niech burak wystawi sobie te meble na balkon
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 21:46   #3995
nena1984
Zakorzenienie

dobra kochane...serdeczne podziękowania dla

gosza_m, jagodzia, ibyza, biedroneczek, ewusia_marchew, niki19, ewika19, karolinka85, melody, brydzia, evoonia, lubcia, nikaO, Paulinka, tenebrosa, bahari, kicia, karinkaa, niuto, beat@, chatka, kindziulindzia
za wszystkie miłe słowa w sprawie sukni

coś Wam powiem....macie rację
uciekam, szpilki na giewoncie za chwilę a tu muszę jeszcze trochę pokój ogarnąć, bo same widziałyście jaki sajgon u mnie. Miłego wieczoru i do jutra....hurra mam wolne i w końcu się wyśpię

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 21:52   #3996
(kicia)
Zakorzenienie

widzę że już prawie 4 tyś postów nastukalyśmy

trzeba będzie nie długo zastanowić się nad nową nazwą

ja czekam do 23 na CSI Ny
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 21:58   #3997
jagodzia133
Zakorzenienie

A ja dziewczyny trochę z innej beczki.
Na spacerku dzisiaj byłam z moim pieskiem i TŻ tyle gadaliśmy że 2h po słoneczku chodziliśmy. I tak sobie myślałam. My z TŻtem będziemy zaczynać od zera. Bez mieszkania bez jakiś szczególnych pieniędzy ja jestem młoda on dopiero kończy studia i tak t jakoś wyszło. On ma odłożone z 10tys to i tak dobrze jak na dorywcze prace które ma. Coś tam uzbieramy z wesela liczymy na od 15-20tys zebrać. No ale zobaczymy. Około lipca chcemy wyjechać zagranicę i zarobić troszkę kasy. Wrócimy przed ślubem a po ślubie znowu wyjedziemy no chyba że TŻ dostanie dofinansowanie bo złożył papiery na własną działalność gospodarczą. No i tak wymyśliłam że przed wyjazdem może byśmy sobie działkę budowlaną kupili. Czasami można znaleźć coś w niezłej cenie. Albo poszukać jakiegoś pijaczka samotnego na wsi co ma ziemię i zaproponować mu kasę to może się na kusił. (u mojej babci na wsi facet pijaczek sprzedał działkę z 50arów chyba za 10tys) Tak to chociaż działkę byśmy mieli i byśmy mieli cel stawiać ten nasz wymarzony domek itd. Co wy na ta?? Znowu liczę na was
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 22:00   #3998
kindziulindzia
Zakorzenienie

a ja czekam sama nie wiem na co
19.05.2012
Stary 2011-03-24, 22:05   #3999
Talaaa87
Zadomowienie

Hej dziewczynki!
Ale dawno mnie tu nie było (chyba od lutego), ale jakoś nie miałam niestety czasu
Wcześniej była u mnie rodzinka, później przygotowania do zjazdów i do zaliczeń, a przede wszystkim pisanie pracy magisterskiej, którą już skończyłam i teraz czekam na oddanie.
Niestety nie dam rady nadrobić wszystkich waszych wpisów bo na prawde tego duzo jest i musiała bym siedzieć chyba z tydzień cały czas, żeby wszystko przeczytać....

Cytat:
Witam ponownie PMkii

nena suknia przepiekna podoba mi się bardzo od pasa w dół jest przecudna lekkie poprawki w górnej czesci i bedzie ok

gosza_m gratuluje ja zostałam Ciocią 08.03

Chatka ja sie odczulałam ponad 5 lat a przez dwa lata mam przerwe od czasu do czasu zażywam tylko jakieś lekki alergiczne bo jak zaczyna wszystko kwitnąć to mam duszności eh..

ciesze sie bardzo

aaa mi do weseliska zostało : 498 dni
Widzę Kochana, że mamy ślub tego samego dnia i nawet o tej samej godzinie
A poza tym to mieszkasz tam gdzie moja rodzinka

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 22:05   #4000
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
A ja dziewczyny trochę z innej beczki.
Na spacerku dzisiaj byłam z moim pieskiem i TŻ tyle gadaliśmy że 2h po słoneczku chodziliśmy. I tak sobie myślałam. My z TŻtem będziemy zaczynać od zera. Bez mieszkania bez jakiś szczególnych pieniędzy ja jestem młoda on dopiero kończy studia i tak t jakoś wyszło. On ma odłożone z 10tys to i tak dobrze jak na dorywcze prace które ma. Coś tam uzbieramy z wesela liczymy na od 15-20tys zebrać. No ale zobaczymy. Około lipca chcemy wyjechać zagranicę i zarobić troszkę kasy. Wrócimy przed ślubem a po ślubie znowu wyjedziemy no chyba że TŻ dostanie dofinansowanie bo złożył papiery na własną działalność gospodarczą. No i tak wymyśliłam że przed wyjazdem może byśmy sobie działkę budowlaną kupili. Czasami można znaleźć coś w niezłej cenie. Albo poszukać jakiegoś pijaczka samotnego na wsi co ma ziemię i zaproponować mu kasę to może się na kusił. (u mojej babci na wsi facet pijaczek sprzedał działkę z 50arów chyba za 10tys) Tak to chociaż działkę byśmy mieli i byśmy mieli cel stawiać ten nasz wymarzony domek itd. Co wy na ta?? Znowu liczę na was
wiesz ja myślę że z tą działką to dobry pomysł tylko jak mówisz że można kupić tanio na wsi ale tak sobie pomyśl czy za kilka lat być chciała mieszkać na wsi? bo ja np raczej myślę o kupnie działki na terenach podmiejskich. A tam wiadomo jakie ceny są i raczej cieżko trafić na okazję. Ale tak z TŻ rozmawialiśmy że nie chcemy mieszkać z dala od miasta bo jednak jest to uciążliwe jak coś trzeba załatwić i takie tam.
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a ja czekam sama nie wiem na co
jakoś tak smutno zabrzmiał ten post

Stary 2011-03-24, 22:08   #4001
magdziaS
Podróżniczka

Dziewczyny, dobry wieczór
Wracam do Was po dość długiej nieobecności, ale choroba mnie puściła i czuje sie już prawie dobrze. Co prawa omal nie wylądowałam w szpitalu, ale wszystko skończyło się dobrze.

Wybaczcie, że nie będę nadrabiać wszystkiego bo macie zastraszające tempo i przez ten tydzień napisałyście ho ho ho i jeszcze trochę

Tylko skrobnę.
Nena - śliczna jest ta suknia! Wyglądasz w niej przepięknie. Jest jeszcze ładniejsza niż na tych zdjęciach, które kiedyś wklejałaś. Zakochałam się gratuluje tak prześlicznej sukni
Mnie kokarda się podoba, mogłaby mieć ewentualnie naszyte np. delikatne kryształki Swarovskiego Tak sobie dumam, pisałaś o refleksjach nad kokardką więc to mi przyszło do głowy.

Gosza_m - gratuluje zostania ciocią

Jagodzia, z tą działką to nie jest zły pomysł, tym bardziej, jeżeli udałoby Wam się kupić coś tanio, a za granicą zarobilibyście chociaż część pieniążków na budowę domu to już coś. Ważne, żeby w ogóle mieć plan na siebie i swoje przyszłe życie oraz by nie poddawać się w jego reazlizacji a na pewno się uda

Siedze sama w domu, TŻ poszedł na nockę, zastanawiam się więc co gby tu zrobić, żeby trochę zabić czas, więc chyba zalegnę przed TV

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-03-24 o 22:12
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 22:09   #4002
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ja myślę że z tą działką to dobry pomysł tylko jak mówisz że można kupić tanio na wsi ale tak sobie pomyśl czy za kilka lat być chciała mieszkać na wsi? bo ja np raczej myślę o kupnie działki na terenach podmiejskich. A tam wiadomo jakie ceny są i raczej cieżko trafić na okazję. Ale tak z TŻ rozmawialiśmy że nie chcemy mieszkać z dala od miasta bo jednak jest to uciążliwe jak coś trzeba załatwić i takie tam.

jakoś tak smutno zabrzmiał ten post
ja bym chciała działkę tak góra do 30 km od Lublina. Bo jedzie się dosyć szybko. Powiem tak bywa czasami tak że dojadę szybciej do swojej babci która mieszka 34km od lublina niż z Kaliny na Czuby. W godzinach szczytu do domu wracałam godzinę! Porażka
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-24, 22:12   #4003
kindziulindzia
Zakorzenienie

wiecie co Wam powiem dziewczyny ostatnio tam mam, że jakbym to wszystko rzuciła w cholere to bym chyba odżyła
ciągle bieganina, to załatw tamto załatw tutaj napisz tam zadzwoń idź do roboty zrób obiad o losie aż ręce mi opadają a i tak nie mam wszystkiego

no ale uszy do góry dupie będzie lżej
19.05.2012
Stary 2011-03-24, 22:16   #4004
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciała działkę tak góra do 30 km od Lublina. Bo jedzie się dosyć szybko. Powiem tak bywa czasami tak że dojadę szybciej do swojej babci która mieszka 34km od lublina niż z Kaliny na Czuby. W godzinach szczytu do domu wracałam godzinę! Porażka
wiem co czujesz ja codziennie kursuję PKS-Kraśnicka i Kraśnicka- PKS czasami to sie wolę na racławickie przejść na piechotę

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
wiecie co Wam powiem dziewczyny ostatnio tam mam, że jakbym to wszystko rzuciła w cholere to bym chyba odżyła
ciągle bieganina, to załatw tamto załatw tutaj napisz tam zadzwoń idź do roboty zrób obiad o losie aż ręce mi opadają a i tak nie mam wszystkiego

ja przez te studia mam to samo i przez to wieczorami nic nie robię tylko siedze przed kompem bo mi się nie chcę dosłownie nic.

Stary 2011-03-24, 22:23   #4005
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tylko nie bardzo mam kogo poprosić o zdjęcie, no bo przecież nie Tż Samej mogę sobie zrobić tylko przed lustrem a tam mam ciemno Z samowyzwalaczem nie zdąże dobiec

a teraz najlepsze suknia to: Vera Wang
A jak ją kupowałaś ? Przez neta
Świetna jest i podziwiam Cię za odwagę kupienia jej na odległość... ja bym się nie odważyła
Ja mierząc nie bede się mogla zdecydować

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 22:26   #4006
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
wiem co czujesz ja codziennie kursuję PKS-Kraśnicka i Kraśnicka- PKS czasami to sie wolę na racławickie przejść na piechotę

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

ja przez te studia mam to samo i przez to wieczorami nic nie robię tylko siedze przed kompem bo mi się nie chcę dosłownie nic.
dziewczyny dacie radę jesteście młode jeszcze dużo się nabiegamy w swoim życiu i to będzie nic z tym co jest teraz... praca,dom,dzieci,dziecko zachoruje to do lekarza itd. Hard core

A co do tej działki to myślę że tak zrobimy... Mam wujka super budowlańca firmy się o niego biją po prostu. Swój dom ok.200-250metrów postawił w stanie surowym w 2 misiące z dwoma kolegami a my dzieciarnia (mieliśmy po 15-16lat) nosiliśmy cegły,cement itd. Sam sobie plan zrobił zna się na wszystkim. I wiem że by mi pomocy nie odmówił. Fakt plan to bym robiła u speca ale była bym pewna że dom który by mi zbudował był by solidny a nie jakaś fuszerka. Doradził by jaki materiał najlepszy, jakie rozwiązania zastosować jeśli chodzi o ocieplenie itd.
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-24, 22:29   #4007
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny dacie radę jesteście młode jeszcze dużo się nabiegamy w swoim życiu i to będzie nic z tym co jest teraz... praca,dom,dzieci,dziecko zachoruje to do lekarza itd. Hard core

A co do tej działki to myślę że tak zrobimy... Mam wujka super budowlańca firmy się o niego biją po prostu. Swój dom ok.200-250metrów postawił w stanie surowym w 2 misiące z dwoma kolegami a my dzieciarnia (mieliśmy po 15-16lat) nosiliśmy cegły,cement itd. Sam sobie plan zrobił zna się na wszystkim. I wiem że by mi pomocy nie odmówił. Fakt plan to bym robiła u speca ale była bym pewna że dom który by mi zbudował był by solidny a nie jakaś fuszerka. Doradził by jaki materiał najlepszy, jakie rozwiązania zastosować jeśli chodzi o ocieplenie itd.

mnie ogólnie koszty postawienia domu przerażają. Mam u TŻ taką książkę z projektami domków no i tam do każdego dołączone są ceny takie orientacyjne. I kilka które nam się spodobały to koszt 300 tyś w stanie surowym a potem jeszce to wykończyć... Więc na własny domek to sobie troche popracujemy

Stary 2011-03-24, 22:33   #4008
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
mnie ogólnie koszty postawienia domu przerażają. Mam u TŻ taką książkę z projektami domków no i tam do każdego dołączone są ceny takie orientacyjne. I kilka które nam się spodobały to koszt 300 tyś w stanie surowym a potem jeszce to wykończyć... Więc na własny domek to sobie troche popracujemy
wiesz co też mam taką książkę tam jest chyba z 200 projektów. I są różne ceny są i tańsze ale ładne i wcale nie małe. Mnie np. zadowolił by domek taki:kuchnia otwarta z salonem tak min. 30 metrów. 1 lub 2 Łazienki 3pokoje i tyle
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-24, 22:37   #4009
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co też mam taką książkę tam jest chyba z 200 projektów. I są różne ceny są i tańsze ale ładne i wcale nie małe. Mnie np. zadowolił by domek taki:kuchnia otwarta z salonem tak min. 30 metrów. 1 lub 2 Łazienki 3pokoje i tyle
ja niestety muszę mieć duzy dom bo planuję 2 dzieci i moi rodzice pewnie za te kilkanaście lat będą musieli z nami mieszkać bo moja mama i tak teraz ma ciężko a co powiedzieć za kilka lat. Więc planujemy jedno piętrowy domek na parterze salon połączony z kuchnią łazienka i jeden pokój sypialny a na piętrze 3 pokoje i łazienka

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

a i duży garaż bo mój TŻ uwielbia grzebać przy samochodzie

Stary 2011-03-24, 22:39   #4010
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
ja niestety muszę mieć duzy dom bo planuję 2 dzieci i moi rodzice pewnie za te kilkanaście lat będą musieli z nami mieszkać bo moja mama i tak teraz ma ciężko a co powiedzieć za kilka lat. Więc planujemy jedno piętrowy domek na parterze salon połączony z kuchnią łazienka i jeden pokój sypialny a na piętrze 3 pokoje i łazienka

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

a i duży garaż bo mój TŻ uwielbia grzebać przy samochodzie
oooooooo na to ja chcę taki sam też 2 dzieci a jeden pokój wolny by się przydał też i chcę mieć taki sam dół i taką samą górę
przed chwilą znalazłam projekt domu 149m 4 pokoje salon z jadalnią 37m itd dwie garderoby, 2 łazienki,garaż,spiżarka, hol, wiatrołap z garderobą:
Wartość ogółem:339 500,00

- stan surowy:177 100,00

- wykończenie:162 400,00
oooo doczytałam i kominek jest
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2011-03-24 o 22:46
Stary 2011-03-24, 22:39   #4011
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
dzień dobry
beat@ no to gratulacje kochana czekamy na wrażenia z pierwszego dnia pracy - powodzenia

D0tk4 widzę, że odliczamy wspólnie do tego wielkiego dnia gratuluję załatwienia kamerzysty miedziany kolorek jest moim marzeniem, ale jakoś nie mogę się wybrać do fryzjera

nena1984 już nie mogę się doczekać, aż suknia będzie u Ciebie stresuje sie tak, jakby to miała byc moja

(kicia) widziałam ten watek- osłabił mnie i tyle

Nattiv do rychłego przeczytania
evoonia ja tez slubuje 23 czerwca
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Tez czytałam ten wątek uważam że troche autorka przesadza...
Ja nie byłabym w stanie powiedzieć że nie chce teraz pierścionka bo ma kredyt.. I zresztą to nie na aż tak wielkie pieniądze! I pisze że w ciagu kilku miesięcy go spłaci. Więc w czym problem
Spłaci, porozmawiają na ten temat i może już pojdzie wszystko pieknie i ładnie

nena- Też sobie dzisiaj rano myślałam o tej Twojej pięknej sukience
Na pewno będzie ładna !

Dotk4- gratuluje. My pojedziemy w sobote na spotkanie z fotografem.
Przeraza mnie fakt że nie mamy nawet wypatrzonej orkiestry! Nic mi się nie podoba... załamka jednym słowem
melody ja tez tak mialam, że żaden zespół mi sie nie podobał, aż któregos dnia wynalazłam na forum swojego miasta, ten jeden jedyny co mi podpasował, jeszcze był tanszy od tych wszystkich pozostałych poczytaj na forum miasta w którym mieszkasz, zawsze znajdziesz jakies opinie.

Cytat:

Od razu mowię, że jest za duża w biuście i w talii, dlatego proszę się zbytnio tym nie sugerować, przepraszam za jakość zdjęć, ale moja mama ich po prostu nie umie robić a ja sobie samej też nie byłam w stanie. Acha i z łaski swojej nie patrzcie też na moją gębę i fryz, nie sądziłam że dzisiaj będzie ten dzień No i sorry za ten bajzel, ale nawet nie mogłam zjeść obiadu, musiałam ją przymierzyć

Przyznam, że do tej pory telepią mi się ręce i nie będę też ukrywać że się po prostu popłakałam a rodzice razem ze mną, choć tata udawał że jest inaczej
Suknia była w kartonie wielkości telewizora i ledwo go wepchnełam do mojego autka, ale wbrew pozorom jest leciutka jak piórko. Na ostatnim zdjęciu buciki, które też już mam Czy zostanę przy tej szarfie jeszcze nie wiem, ale raczej coś w talii będzie. Choć marzy mi się kryształowy pas - coś jak na ostatnim zdjęciu, jednak koszt takiego to kilkaset zł i na razie się waham

Czekam zatem na Wasze opinie, które już w przypadku zaproszeń (dyskusja na temat koloru kokardki) pokazały, jak fajnie być tu razem z Wami i ile ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, dlatego śmiało - proszę tylko o szczere komentarze

acha...no i poznajcie mojego kotka, który się wepchnął na zdjecie
Nena cudowna suknia bardzo mi się podoba!!butki juz w ogóle miodzio sąnaprawde super wygladasz, tż padnie jak cie w niej zobaczy

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
nena co tu dużo mówić. Suknia przepiękna jest A te buty, świetnie pasują do sukienki. W ogóle jak fajnie że masz już tą wymarzoną kieckę w domu Reszta z Nas ciagle poszukuje tej jednej jedynej
Wyobraźcie sobie co to będzie jak zaczniemy dodawać zdjęcia już naszych sukieneczek

Widzę że był poruszony temat włosów i farbowania. Akurat wczoraj u fryzjera byłam i jestem załamana Zawsze było ok. Jakoś we wrześniu ubiegłego roku wymyśliłam sobie że chcę mieć platynę na głowie. Miałam już wcześniej jaśniejsze więc było łatwiej niż jak bym miała to robić z mojego naturalnego brązu. Jak ostatnio byłam w grudniu to miałam zrobione nawet fajnie z tym że do platyny daleko im było... no i nie pasowało mi to że po umyciu u fryzjera miałam jakiś ni to rudy ni blond jakiś pasek na głowie myłam głowę tym szamponem rewitalizującym co niweluje żółty odcień i jakoś szło to przeżyć ale po wczorajszym jestem wściekła wręcz. Robiła mi rozjaśniaczem. No i ewidentnie do platyny im daleko. Jeszcze mam tak zrobione że rozjaśniaczem pokryte tylko odrosty a reszta jest rozjaśniona delikatnie po wcześniejszych wizytach bo pani fryzjerka mówi że nie chce moim włosom fundować takiej terapii szokowej bo strasznie wysuszone będą. No ale co z tego jak ja teraz i to jak najszybciej zaś do fryzjera muszę pójść. Oczywiście do innego bo po wczorajszym mam jakieś żółte te kłaki nawet powiedziałabym że wyszedł mi taki że tak to określę "cygański blond"
Teraz jutro jak wyjdę z pracy to biegiem do innego fryzjera umówić się na jakiś dzień niech mi coś z tym zrobią bo nie po to płacę tyle kasy żeby mieć żółte włosy a rozjaśniać je powoli szamponem w domu

Ogólnie to jestem padnięta. Przeżyłam jakoś pierwszy dzień. Ciągle coś się działo. Powoli ogarniam wszystko co i jak. Miałam dziś nic nie kasować na kasie ale jednak kasowałam. Ciągle jest coś do roboty. Są momenty że nagle jest masę ludzi w sklepie a potem przez jakiś czas spokój choć wtedy siedzenia nie ma bo trzeba to ułożyć a tamto przestawić. Naganiałam się troszkę i jutro koniecznie muszę się lżej ubrać. Póki co tragedii nie ma. Muszę się wbić w rytm pracy, nauczyć się jeszcze wielu rzeczy i za jakiś dłuższy okres czasu będę mogła wypowiedzieć się bardziej. Na chwilę obecną może być Dziś byłam do 16 tylko potem do domku szybko coś zjeść i na zajęcia z angielskiego. Obecnie nóg nie czuję tak mnie bolą. A rano 4:30 pobudka bo prosili mnie abym na 5:30 przyszła bo otwarte od 6 rano ale skończę za to około 13-14 tak więc ja odzwyczajona od wczesnego chodzenia spać będę musiała zaraz się kłaść a moją porą jest jakaś 1-2 w nocy
beat ja bym nie czekała tylko jutro szła z reklamacja! ich błąd, więć niech poprawiają co spieprzyli
dzisiaj z tż bylismy ustalic date i godzine w kosciele bedziemy slubowac o 16,tak jak chciałamstrasznie sie ciesze!
a ja rozjasniam włoski, mam naturalny ciemny blond i nie poradze ze w jasnych sie czuje o wiele lepiej
uciekam do tż
dobranoc
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 22:41   #4012
NightButterflyVIP
Rozeznanie

nena1984 chodz no tutaj......:przy tul::pr zytul:N NNNNNNNNo! Tak wlasnie wyglada moja reakcja na przeczytanie Twojego posta na temat odebrania upragnionej sukni

A Twoj biust w niej wcale nie wyglada na maly, jak to piszesz.... wrecz przeciwnie.....,ale moze to wina jej niedopasowania? Byc moze. Butki super i ekstra pasuja do tej szarfy, ktora jest, nie wiem jak byloby z inna...., choc kolorystyka szarfy/butow nie w moim stylu. Dasz rade na takim obcasie tyle godzin wy3mac???? Ja siebie nie widze w takiej roli Suknia bardzo ciekawa i TY wygladasz w niej super Piekna z Ciebie Panna Mloda bedzie Nie dziwie sie Twoim lzom....ja sama sie wzruszylam ledwo czytajac ten tekst....
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 22:51   #4013
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
przed chwilą znalazłam projekt domu 149m 4 pokoje salon z jadalnią 37m itd dwie garderoby, 2 łazienki,garaż,spiżarka, hol, wiatrołap z garderobą:
Wartość ogółem:339 500,00

- stan surowy:177 100,00

- wykończenie:162 400,00
oooo doczytałam i kominek jest

ooo fajny a no kominek musi być... Już sobie wyobrażam takie zimowie wieczory z winem przy kominku szkoda tylko że to jeszcze tyle lat

Stary 2011-03-24, 22:56   #4014
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
ooo fajny a no kominek musi być... Już sobie wyobrażam takie zimowie wieczory z winem przy kominku szkoda tylko że to jeszcze tyle lat
ooo ja tobie też się takie wieczorki podobają ehhh.. ja jeszcze tak bym chciała taki dywanik biały lub jakiś inny kolor z takich długich miękkich włosków eh.... super tak się nakręciłam że projekty oglądam
dom z 5 pokojami już z całością za 230tys i fajny także mówię posiedź na necie i pooglądaj. czasami warto
a tak poza tym wytrwałam 1 etap diety trwający 14 dni teraz zaczęłam drugi
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2011-03-24 o 23:06
Stary 2011-03-24, 23:08   #4015
(kicia)
Zakorzenienie

Na pewno sobie któregoś dnia obejrzę teraz oglądam CSI

Stary 2011-03-24, 23:12   #4016
tenebrosa
Wtajemniczenie

jagodzia, nie wiem ile masz lat, ale jak Twój TŻ dopiero kończy studia, a Ty pewnie jesteś jeszcze w trakcie jak przypuszczam (?), to trudno mieć już odłożoną kasę na domek Więc powolutku do wszystkiego dojdziecie, nie martw się. Macie plany wyjechać za granicę - i bardzo dobrze. Powiem Ci szczerze, że w naszym regionie nie ma czego szukać i gdyby nie to, że pracuję przez internet dla zagranicznej firmy, to na pewno bym z lubelskiego wyjechała zaraz po studiach. Ale tak się ułożyło, że jednak mogę tu zostać i możemy zamieszkać w okolicach Lublina. Co do działki, to ja się zgodzę z kicią, że na terenach podmiejskich najlepiej. My będziemy mieszkać zaraz za Elizówką, w sumie na wsi, ale praktycznie przy wlotowej do Lublina. Dla mnie to już będzie daleko, bo nie będzie marketu pod ręką Teraz biedronkę mam koło bloku Hehe, trzeba będzie zmienić przyzwyczajenia. Jak chcesz ok. 30 km od miasta to weźcie pod uwagę, że niezbędne będzie Wam autko, bo po wszystko trzeba będzie jeździć, a nie wszędzie busiki będą kursować tak często jak byście tego chcieli. To już zależy od lokalizacji.

kindziulindzia, kicia, dołączam się do grona zabieganych. Praca, studia (każdego dnia jedne zajęcia (!) , pisanie mgr, urządzanie domu - codziennie jest masa spraw do załatwienia. I najgorsze jest to, że ciągle jestem niezadowolona, ciągle mi czegoś jakby brakuje, nie widzę już żadnego sensu w pojawianiu się na uczelni i muszę się zmuszać, żeby każdego dnia tam pojechać. Nie sądziłam nigdy, że przydarzy mi się taka awersja do studiów, ale to chyba syndrom ostatniego semestru. Podobno sporo osób na finiszu tak ma Ja to chyba sobie zrobię zaraz suwaczek odliczający dni do końca tego semestru...

Talaaa87
, gratuluję zakończenia magisterki To skoro tak dobrze Ci idzie, to może miałabyś ochotę zabrać się teraz za moją? Pleeeeaseee A tak serio, to naprawdę podziwiam, że się udało Ci się zmotywować!

Chatka
, ja też jestem alergiczką, i wziewną i skórną, że tak powiem. I w żadne odczulanie nie wierzę, byłam odczulana w dzieciństwie i całe g... to dało. Mój TŻ odczula się co roku i jakoś nie widać specjalnych efektów, tez jedzie na lekach. Ja mam alergię na pyłki przede wszystkim, więc dla mnie też wiosna to masakra, oczy zapuchnięte, kilka paczek chusteczek dziennie idzie do kosza... Poza tym to mam też na mleko i na kurz, ale mleka nie piję już od kilku lat, bo i tak jest niezdrowe dla dorosłych (nie trawi się i nie jest potrzebne), ale kurzu.. nie da się uniknąć za bardzo. Zawsze gdzieś będzie.

Mój sposób jak jest bardzo źle: biorę loratadynę doraźnie i kropelki do oczu zapuszczam i jakoś udaje mi się przetrwać ten najgorszy okres.

Natomiast była jedna rzecz co mi długoterminowo pomogła, ale tylko na alergię skórną, nie wiem czy też dotyczy Cię ten problem? A mianowicie była to mini-akupunktura. Przez kilka tygodni wbija się w ucho taką mini-igiełkę zakończoną główką (wygląda to jak mini-szpilka, tylko ma króciutka nóżkę) i zakleja plasterkiem, coś jak kolczyk. I to ustawia system odpornościowy na "dobre tory", że tak powiem. Bo alergia to jednak kwestia tego, że system odpornościowy nie pracuje właściwie. Poleciła mi to moja chrzestna, która jest chirurgiem, ale zajmuje się też medycyną niekonwencjonalną. Najlepiej robić to co roku przez kilka tygodni (5-10) na jesieni, wtedy na wiosnę i lato jest spokój. Ja na początku jeździłam na takie zabiegi do chrzestnej przez pół PL, ale potem sam już sobie w domu robiłam tą akupunkturę. POMAGA - przetestowałam!

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-03-24 o 23:13
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 23:22   #4017
jagodzia133
Zakorzenienie

tenebrosa tak wiem, ale ja też bym chciała jak najbliżej lublina chodziło mi że będę szukać działki w oddaleniu od miasta góra 30km. Może być i 5km i 15km. Mi to bez różnicy tylko żeby taniej działkę znaleźć a wiem że czasami okazje się zdarzają będę liczyć na szczęście
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-24, 23:40   #4018
NightButterflyVIP
Rozeznanie

kindziulindzia, kicia i tenebrosa- ja tez jestem w tym gronie ciagle zabieganych....takie juz chyba po prostu czasy....i zeby odpoczac, wyluzowac sie, wiem, ze robie to kosztem olania czegos...np przesiedze poranek w ogrodzie, bo jest przepiekna pogoda, tam tez zjem sniadanie, napije sie kawy, zrelaksuje....ale w glowie gdzies chodzi mi po glowie mysl "nie zdaze juz ugotowac obiadu przed wyjsciem do pracy..." i mnie gryzie i meczy..., ale czasem trzeba sobie po prostu odpuscic i tyle...swiat sie nie zawali jak raz na jakis czas czegos nie zrobimy na czas, albo po prostu cos zrobimy z mniejszym poswieceniem....a przeciez kazda z nas ma prawo i zasluguje na "chwileczke zapomnienia"...
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 23:51   #4019
(kicia)
Zakorzenienie

Lecę spać. Dobranoc

Stary 2011-03-25, 00:10   #4020
jagodzia133
Zakorzenienie

też lecę dobranoc
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości