Rozstanie z facetem -cz. XVII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 15:36   #691
lily92920
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was miała kiedyś wybielane zęby w gabinecie?

Ja wybielałam Białą Perłą rok temu, faktycznie efekt był niesamowity, przy opaleniźnie miałam uśmiech jak z hollywood, ale problem w tym że efekt 3mał się wyjątkowo krótko..
Słyszałam, że po białej perle ma się straszną nadwrażliwość...
Wybielałam kiedyś pastą Blanx, dobra była. Tylko, że ja mam chyba jakąś taką podatną na przebarwienia kość, bo wystarczy, że napiję się kawy czy coli i już mam pożółtkłe...

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Lily - powiesz tylko, co ten gość do Ciebie mówił lub pisał przez telefon i to będzie wszystko.

A wiesz, że nie pamiętam, kiedy ostatnio byłam w Twoich rejonach?
No nie wiem, nie jestem przekonana. Zobaczymy.

O, to musisz koniecznie zawitać kiedyś!
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 15:40   #692
ver_million
Rozeznanie

a ja dzisiaj bylam w lumpie na zakupach,ludzie to sie zabijaja, rzucajac sie na buty.. ale przetrwalam i wylowilam 4 rzeczy i jestem zadowolona.
martwilo mnie to, ze mialam godzine przerwy miedzy lumpkowaniem a korkami z fizyki i tak siedzialam na klatce schodowej w wiezowcu (prawie mnie jedna lokatorka wygonila, ale powiedzialam jej, ze mi zimno na dworze, a korki dopiero za godzine mam) i rozmyslalam nad bylym. nie podoba mi sie to, nic a nic.
Stary 2011-03-25, 15:49   #693
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
To ja Was pocieszę - w weekend przestawiamy zegarki i śpimy krócej :P
Czyli tylko 13 godzin?
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
W teorii nie powinno używać się kosmetyków z kwasami wiosną i latem, gdy wtedy skóra jest najbardziej narażona na działanie promieniowania UV. Wszystko zależy od stężenia kwasów... ja kiedyś stosowałam latem tonik chyba z L'Oreala z kwasem salicylowym i przeżyłam Aczkolwiek jeżeli stosujesz jakieś dermokosmetyki, kosmeteucyki lub kosmetyki profesjonalne, które mają już znacznie wyższe stężenia kwasów to radziłabym odstawić do jesieni. Domyślam się, że używasz głównie produktów z kwasem salicylowym. On wyjątkowo silnie działa drażniąco na skórę, a słońce może tylko zwiększyć to powodując drobne poparzenia, czego następstwem mogą być przebarwienia bądź drobne blizny. Jednak to co opisuję to ekstremalny przypadek Jedynym dopuszczalnym kwasem stosowanym latem jest kwas migdałowy, który także jest bardzo dobry dla cer z problemami trądzikowymi badź przebarwieniami. Tak czy inaczej stosujc kwasy nawet teraz, należy stosować kremy z wysokim filtrem , takim minimum SPF 20.

Ja mam 23 lata ( w maju 24 ), związek z którego się leczę trwał najpierw 2 lata, 6 lat przerwy i prawie kolejne 2 lata. W trakcie tej przerwy byłam w ok. 7 miesięcznym związku.
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Tak, głównie chodzi o kwas salicylowy. W ogóle wcześniej nie miałam pojęcia o tym, że trzeba przy nich stosować jakąś ochronę przed uv, stosowałam te wszystkie kremy, żele i toniki, opalałam się, byłam nawet po tym w Afryce i nic mi się nie stało. Dlatego moje zdziwienie.
Cytat:
Dearlie - jak sobie pomyślę, że masz za sobą łącznie 10 lat w tej znajomości, to mnie ciary przechodzą...
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja myślę, że te 10 lat mnie właśnie zabija... jak tylko najdalej sięgam pamięcią, on zawsze gdzieś tam był w moim życiu. Najdłużej nie mieliśmy kontaktu ze sobą jakieś 2 lata, a przez cały pozostały okres zawsze gdzieś się przewijał, nawet jeżeli mieliśmy kilkumiesięczne przerwy w kontaktowaniu się ze sobą. Ja mam ciary jak pomyślę ile jeszcze takiego czasu przede mną...
Te 10 lat jest takie mrożące właśnie dlatego, że przed nimi byłaś jeszcze dzieckiem. Wiem coś o tym, bo mój chłopak jest w moim codziennym życiu 8 lat i to robi swoje...
Cytat:
Napisane przez wypalona Pokaż wiadomość
A mnie najbardziej wkurza delikatnie to ujmując, jak na każdych rodzinnych spotkaniach zaczynają się tematy ślubów, rodzenia dzieci
Sąsiadka tydzień temu urodziła i teraz ja ciągle słyszę, że w sumie to na co mam czekać...
Cytat:
Napisane przez howdoi Pokaż wiadomość
22 lata , ostatni związek trwał rok , a najdłuższy prawie dwa lata pewnie trwałby dłużej ( mój chłopak nie mogę go nazwać byłym dziwne uczucie, zginął w swoją 18 ... )
Współczuję, to musi być bardzo trudne
Cytat:
Napisane przez Reggaenator Pokaż wiadomość
Wiecie, jak się ma sylwetke, to jej się nie powinno ukrywać pod szerokimi ubraniami

Cytat:
Napisane przez mimimka Pokaż wiadomość
Mniej wiecej takie:
http://allegro.podroze.onet.pl/harem...507293810.html

Tylko maja dluga nogawke
mimika, ale one strasznie psują (optycznie) sylwetkę!!! Widziałam wiele dziewczyn w nich i nikły procent wyglądał w nich dobrze. Reszta miała po prostu wielką dupę, bo inaczej się tego nie da opisać, chociaż na co dzień są całkiem szczupłe!
Cytat:
Fajnie tak czasami się odpimpować na luźno, kiedyś moje życie tylko kręciło się wokół trampek i luźnych spodni i bluza. Dzisiaj nie wyobrażam sobie wyjść więcej niż raz w tygodniu w takim outficie, preferuję kobiece szpilki, spodnie ale rurki czy sukienka. Sweterki, kwiatki we włosach i w ogóle inne słodkie kobiece dodatki
Też przeszłam podobną metamorfozę, tylko bardziej z rockowej dziewczyny w kobietę, ale lubię czasami założyć sobie adidaski i jeansy, czuję się wtedy jakoś tak młodo
Cytat:
Czy któraś z Was miała kiedyś wybielane zęby w gabinecie?

Ja wybielałam Białą Perłą rok temu, faktycznie efekt był niesamowity, przy opaleniźnie miałam uśmiech jak z hollywood, ale problem w tym że efekt 3mał się wyjątkowo krótko..
Bardzo bym chciała ale niestety... i tu następuje niespodzianka od Fubizki: nie mogę bo 2 jedynki miałam w młodości wybite! No i teraz mam uzupełnienia i tego się nie da wybielić, ale ma też swój plus - nie żółknie

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ver_million Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj bylam w lumpie na zakupach,ludzie to sie zabijaja, rzucajac sie na buty.. ale przetrwalam i wylowilam 4 rzeczy i jestem zadowolona.
Ja dziś z przyjemnością odnotowałam, że naszyjniki zaczynają robić na rzemykach, a nie na tych metalowych łańcuszkach, na które jestem uczulona, i kupiłam sobie śliczny naszyjnik do nowej sukienki
Cytat:
martwilo mnie to, ze mialam godzine przerwy miedzy lumpkowaniem a korkami z fizyki i tak siedzialam na klatce schodowej w wiezowcu (prawie mnie jedna lokatorka wygonila, ale powiedzialam jej, ze mi zimno na dworze, a korki dopiero za godzine mam) i rozmyslalam nad bylym. nie podoba mi sie to, nic a nic.
Zeszyt trzeba było wziąć i do zadań a nie o chłopakach myśleć
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 15:52   #694
ver_million
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Zeszyt trzeba było wziąć i do zadań a nie o chłopakach myśleć

akurat bylam obkuta juz ;pp
Stary 2011-03-25, 15:57   #695
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj jechałam rano do szkoły i w radiu mówili, że jakiś słuchacz napisal sms, ze ma dzisiaj randke z A. w Lublinie... Wiesz... Tak sobie pomyślałam o Tobie
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:02   #696
wypalona
Rozeznanie

GG do wypalona

Cytat:
Sąsiadka tydzień temu urodziła i teraz ja ciągle słyszę, że w sumie to na co mam czekać...
Moje koleżanki z liceum to już praktycznie wszystkie mężate i dzieciate, chyba powinnam się łowiesić bo jakaś inna jestem
Stary 2011-03-25, 16:03   #697
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Moje koleżanki z liceum to już praktycznie wszystkie mężate i dzieciate, chyba powinnam się łowiesić bo jakaś inna jestem
Mam dla Ciebie idealnego kandydata

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:16   #698
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Te 10 lat jest takie mrożące właśnie dlatego, że przed nimi byłaś jeszcze dzieckiem. Wiem coś o tym, bo mój chłopak jest w moim codziennym życiu 8 lat i to robi swoje...
Nie przypominam sobie, kiedy ostatnio Twoja wzmianka o nim była pozytywna, pełna nadziei, ufności i energii...
Cytat:
U moich znajomych to już etap pierwszych kroków drugiego dziecka
Stary 2011-03-25, 16:18   #699
ver_million
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jechałam rano do szkoły i w radiu mówili, że jakiś słuchacz napisal sms, ze ma dzisiaj randke z A. w Lublinie... Wiesz... Tak sobie pomyślałam o Tobie
ja sie nowo poznanym chlopcom przedstawiam Joanna
brzmi powazniej ;p
Stary 2011-03-25, 16:19   #700
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

26 lat ( w październiku skończe 27), nie liczac zwiazkow 2-3 miesiecznych bylam 2 zwiazkach 3 letnich, ostatni zwiazek trwal rok i 2 miesiace, rozstalismy sie 2 miesiace temu. i nadal wyczekuje dnia bez lez..
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:21   #701
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Zrobiłam na szybko zdjęcie jednemu z maluchów, Yeti - dumbo standard seal point siamese
ed: zaspany, bo wytargałam siłą spod bluzy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg yetii.jpg (32,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg yettii2.jpg (30,4 KB, 56 załadowań)

Edytowane przez zjedzmniebejbe
Czas edycji: 2011-03-25 o 16:40
Stary 2011-03-25, 16:25   #702
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przypominam sobie, kiedy ostatnio Twoja wzmianka o nim była pozytywna, pełna nadziei, ufności i energii...
No to, że po 8 latach znajomości rozstanie przeżyłam prawie lądując w wariatkowie raczej nie jest pozytywne Więc nawet nie próbuję udawać

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Zrobiłam na szybko zdjęcie jednemu z maluchów, Yeti - dumbo seal point siamese
1. Szczurek
2. Paznokcie
Stary 2011-03-25, 16:27   #703
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
2. Paznokcie
Moje skórki są w opłakanym stanie, każdy stres odbija się na nich..

Stary 2011-03-25, 16:27   #704
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
ja sie nowo poznanym chlopcom przedstawiam Joanna
brzmi powazniej ;p
A ja Emilia.
Nie mam tak na imię
Cytat:
Zrobiłam na szybko zdjęcie jednemu z maluchów, Yeti - dumbo seal point siamese
Przeboski!!!!!

mp_84 - 7 lat w długich (powyżej roku) związkach... Jak oceniasz swoje doświadczenia, wymagania i oczekiwania wobec drugiej osoby?

Fubizka - ale jesteście razem, a tu nadal nie kapie optymizmem...
Stary 2011-03-25, 16:28   #705
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Moje skórki są w opłakanym stanie, każdy stres odbija się na nich..
Ciesz się, że na skórkach, mi się odbija na twarzy Trzeci dzień zasuszam 2 wielkie pryszcze na czole i na poliku i tak mnie to wkurza, że zaraz mi trzeci wyskoczy
Stary 2011-03-25, 16:28   #706
Reggaenator
Rozeznanie

Cytat:
Zrobiłam na szybko zdjęcie jednemu z maluchów, Yeti - dumbo standard seal point siamese
Bajka
Reggaenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:30   #707
ver_million
Rozeznanie

a ja bym chciala kota kiedys miec, ale boje sie, ze nie dam mu rady
ma ktos tutaj z was kotka?
Stary 2011-03-25, 16:32   #708
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesz się, że na skórkach, mi się odbija na twarzy Trzeci dzień zasuszam 2 wielkie pryszcze na czole i na poliku i tak mnie to wkurza, że zaraz mi trzeci wyskoczy
Ale wiesz.. z pryszczami nic nie zrobisz, no czy będzie Ci się to podobać czy nie to one i tak wyjdą, coś o tym wiem
A skórki byłby okej gdybym nie wkładała ich do gęby pracuję nad tym

A jak zasuszasz? masz jakiś specyfik? Słyszałam że dobra jest pasta do zębów, ale nie próbowałam..

Stary 2011-03-25, 16:34   #709
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Fubizka - ale jesteście razem, a tu nadal nie kapie optymizmem...
OK.

To powiem, choć nie zamierzałam, że uwielbiam się w niego wtulać, uwielbiam, jak rano pisze mi "cześć kochanie", codziennie jak się budzę bez niego to jedyne czego mi potrzeba, to jego ręka do przytulenia (ja się wtulam w rękę przez sen), nie mogę się doczekać 20.00, kiedy się spotkamy i razem wyjdziemy, wciąż powstrzymuję się, żeby nie dzwonić do niego z każdą pierdołą w stylu, np dziś. "kotek, ale numer, wycięli całą aleję drzew w Iksowie!", a wczorajszy seks w samochodzie był za✂✂✂isty : D

Lepiej?
Stary 2011-03-25, 16:38   #710
Malla
Nie depcze krokusów

Fubizka - lepiej, odnotowuję
Stary 2011-03-25, 16:40   #711
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz.. z pryszczami nic nie zrobisz, no czy będzie Ci się to podobać czy nie to one i tak wyjdą, coś o tym wiem
A skórki byłby okej gdybym nie wkładała ich do gęby pracuję nad tym
No właśnie! Masz lepiej
Cytat:
A jak zasuszasz? masz jakiś specyfik? Słyszałam że dobra jest pasta do zębów, ale nie próbowałam..
Teraz walczę aspiryną, zieloną glinką (na zmianę nie na raz - mądrość wizażu ) A te strupki, które zostają czasami smaruję tym:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...e-naskorka.htm
Diabelstwo jest drogie, ale naprawdę dobre, kiedyś zjarałam sobie nos na słońcu tak, że miałam aż do mięsa i smarowałam tym, to po kilku dniach nie było śladu, a bałam się, że będę miała bliznę na kilka lat. Ale ten specyfik tylko na uszkodzenia naskórka jest dobry, na pryszcze nie.
Aha no i najszybsze pozbycie się pryszczy - spirytus salicylowy... Ale tylko punktowo.

Pasty próbowałam w okresie nastoletnim, raczej nic mi nie dawała. Patrząc na moją skórę, to chyba najwięcej daje nie ruszanie jej niczym Niedawno miałam całą szyję wywaloną (od hormonów) i niczym nie mogłam się tego pozbyć, potem miałam dużo roboty i zostawiłam to samemu sobie i teraz mam nieskazitelną szyję Nie ogarniam swojej skóry.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez malla Pokaż wiadomość
fubizka - lepiej, odnotowuję :d

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2011-03-25 o 16:45
Stary 2011-03-25, 16:41   #712
marchewa0007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Słyszałam, że po białej perle ma się straszną nadwrażliwość...
O tak... miałam straszną nadwrażliwość... wybielałam zimą i nawet jak na zewnątrz się usmiechałam to mnie zęby bolały Nie mówiąc już o piciu zimnej wody czy gorącej herbaty... ale podobnie jak zjedzmniebejbe potrafię być masochistką to wybielałam pomimo to... No ale efekt do dziś widać a to juz ponad rok, właśnie zamierzam znów wybielić bo osłabło już ale zobaczymy czy się na to zbiorę

Cytat:
Czyli tylko 13 godzin?
2 jedynki miałam w młodości wybite!
Ojej, a co się stało?
marchewa0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:42   #713
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Fubizka, o tym seksie w aucie mogłaś nie wspominać.

Wyżej dodałam jeszcze jedno zdj żeby pokazać jaki jest wielki.

dziękuję za pochwały

Edytowane przez zjedzmniebejbe
Czas edycji: 2011-03-25 o 16:44
Stary 2011-03-25, 16:56   #714
Malla
Nie depcze krokusów

zjedzmnie - no gigant, jakbyś zacisnęła piąstkę, to i tak by się w niej schował
Stary 2011-03-25, 16:58   #715
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marchewa0007 Pokaż wiadomość
Ojej, a co się stało?
Mały wypadek w szkole na przerwie. Miałam 14 lat i dla mnie to wtedy była prawdziwa trauma... Uczucie przejechania językiem po zębach, gdy zostało ich 2 mm - masakra.
Cytat:
Fubizka (...)
Ej, Malla mnie zmusiła

Cytat:
Wyżej dodałam jeszcze jedno zdj żeby pokazać jaki jest wielki.
Nie no czadowy jest Kolor futerka idealny A do jakiej wielkości on urośnie?

I na drugim zdjęciu jakoś nie widzę, żeby ze skórkami coś było nie tak

Stary 2011-03-25, 17:01   #716
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:

mp_84 - 7 lat w długich (powyżej roku) związkach... Jak oceniasz swoje doświadczenia, wymagania i oczekiwania wobec drugiej osoby?
Szczrze mówiąc w obydwu 3letnich związkach niewiele było uczucia z mojej strony. tzn w pierwzym wydawało mi się że tak... ale koniec koncow wyszlo ze wystrczylo wyjechac razem do pracy za granice i zamieszkac na chwilke razem i odkochalam sie w ciagu tygodnia. zreszzta jzu wczesniej bylo zle, tylko balam sie zkaonczyc , odejsc... ale jak juz sie rzostalismy to poczulam ulge.... potem spotykalam sie 3 miesiace z naparwde swietnym facetem, ale roztsal sie ze mna co bardzo przezylam, i od razu aby zpaomniec o nim weszlam w nowy zwiazek, ktory mial byc telko lekiem na zlamane serce... i bylismy razem 3 lata...ale dla mnei on byl zawsze bardzeij przyjacielem i powrorzyla sie sytuacja- balam sie odejsc, pojawily sie mysli ze juz jestem w takim wieku i juz sobei nikogo nei znajde, a to przeciez taki dobry chlopak, imponowal mi swoja osoba, swoja wiedza, zreszta impoznowal kazdemu, bylamz niego dumna i sama siebie oszukiwalam ze z tej maki bedzie chleb, stracilam 3 lata ale w koncu dotarlo do mnei ze nic z tego nei ebdzie, roztsalam sie.... po 2-3 miesiacach poznalam mojego eks.,z a ktorym teraz tak rozpaczam. byl dotad jedynem facetem ktoremu powiedzailabym tak... z ktorym chcailabym spedzic zycie. byl dla mnei za dobry, z czasem przestalam to doceniac, a tylko wymagalam, mialam pretensje.dal mi palec a ja chcaialm cala reke...dal mi reke a ja chcailam jeszcze wiecej... stracilam w zyciu duzo czasu bedac w zwiazkach ktore nie mialy szan,s w ktorych nei bylo uczucia z mojej strony, a na koniec strcilam tego jedynego bardzo zlauje ale czasu nie cofne...poki co nie chce wchodzic w zaden zwiazek, odrzuca mnei od innych facetow, chce tylko JEGO, nie wyobarzam sobei w tym przypadku pocieszenia w innych ramionach, aby zpaomniec tak jak to zrobilam kiedys...za bardzo kocham eks..
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:03   #717
Reggaenator
Rozeznanie

Cytat:
Mały wypadek w szkole na przerwie. Miałam 14 lat i dla mnie to wtedy była prawdziwa trauma... Uczucie przejechania językiem po zębach, gdy zostało ich 2 mm - masakra.
Ja sobie wybiłem jedynki upadając nimi prosto na kant stopnia schodów
Reggaenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:04   #718
Fubizka
Zakorzenienie

mp_84 a z tymi poprzednimi chłopakami, z którymi byłaś po 3 lata, jak często się spotykałaś, ile razy w tygodniu? Bo piszesz, że odkochałaś się po tygodniu mieszkania razem, mam wrażenie, że wcześniej rzadko się widywaliście...
Stary 2011-03-25, 17:06   #719
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
zjedzmnie - no gigant, jakbyś zacisnęła piąstkę, to i tak by się w niej schował
A ma dopiero 7/8 tygodni.

Cytat:
Nie no czadowy jest Kolor futerka idealny A do jakiej wielkości on urośnie?

I na drugim zdjęciu jakoś nie widzę, żeby ze skórkami coś było nie tak

Dorosły ma bez ogona 20-30cm, różnie
porównanie przy ręce : http://free.of.pl/s/szczury/grafika/podnies1.jpg
Bo na zdjęciu nie widać specjalnie, bardzo zaczerwienione mam, no ale stres robi swoje i wygryzam.

Stary 2011-03-25, 17:09   #720
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reggaenator Pokaż wiadomość
Ja sobie wybiłem jedynki upadając nimi prosto na kant stopnia schodów
AUA To musiało boleć...

O dziwo mnie nie bolało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości