|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dietowanie studentek :)
No nie znamy się bo jakiś czas nie pisałam
ale miło poznać przywykłam do tego osobnika i jego beznadziejnych wymagań przez wszystkie lata tylko u niego prawie zawsze mam poprawki zresztą podobnie jak połowa grupy promotora mam na szczęście innego i całkiem fajnego konkretnie mówi co i jak ma wyglądać w pracy.No kolacja zjedzona jakieś pół godzinki temu serek ze szczypiorkiem tak mi się chciało zaraz idę poćwiczyć
|
|
|
|
|
#962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki!! dam rade odłoże troszkę pieniążków uporzadkuje życie i wróce z wielkim hukiem
|
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak z ciekawości - na której akademii jesteś?
|
|
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
przyjechałam do domu i juz zgrzeszyłam, ale tylko troszke ;(
ale jutro rano czeka mnie 5km spacer więc nie mam az tak wielkich wyrzutów sumienia :P
|
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też byłam niegrzeczna, bo zjadłam jednak te naleśniki. Ale były prawie bez oliwy, więc daję sobie odpust częściowy
Wcinałam je jeszcze z serkiem homogenizowanym, ale takim mocno słodkim, więc to był słaby pomysł. Jak najem się słodkiego to potem mi się coraz bardziej chce słodkich potraw i słodyczy, więc mam nauczkę żeby nie zaczynać ze słodkimi smakami. Nie mam pomysłu co juto mam zjeść na obiad jakieś propozycje?
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nie pozwalam sobie na podjadanie słodyczy, raz na jakiś czas po prostu większą ilość wsuwam ![]() Przedstawię się jak już napisałam Studiuję na pierwszym roku i odchudzanie nie jest według mnie najlepszym pomysłem, ale muszę, bo mój kręgosłup (z natury chorowity, a waga mu nie pomaga w zdrowiu) się buntuje okropnie. A dlatego, że nie mamy z TŻ-em tyle pieniędzy na wymyślne dietetyczne potrawy (On się nie odchudza, więc dwa obiady robić? Za co? ), to weszła w życie dieta MŻ ![]() Jak tam Wasze diety? Może mi zaproponujecie jakieś tanie, zdrowe i pyszne przepisy na obiady? Mam nadzieję, że nie wspomożecie, bo dziś zeżarłam smażone pierogi ruskie :/ Chora jestem i moja wola osłabła...
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
też kocham pierogi ruskie dlatego jem je bardzo rzadko bo potrafie zjeść calą furę.
|
|
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Ja też byłam niegrzeczna - jakie my solidarne
Ale jak już wspomniałam przeprowadzam się i rzeczy kuchenne mam już spakowane. Co prawda fastfoodów nie jadłam, ale moje jedzenie to taka prowizorka teraz i chętniej jeszcze czegoś szukam na mieście, bo w domu nawet talerza nie ma. Ale w niedzielę powinno być już po wszystkim. Do tego czasu muszę sobie jakoś radzić.
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
pamiętajmy, że za miesiąc święta!! trzeba spalać tłuszcz!!
dziewczyny a co myslicie o moim pomysle: przez ten rok wolnego chciałabym się uczyć trochę angielskiego podciągnąc w nim bo to mi się zawsze przyda a jestem na średnim poziomie/\? |
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście jakoś mogę się wytłumaczyć przeziębieniem - i tak mam wklęsły brzuch jakimś cudem. Zawsze w taki stan się wpędzam jak jestem chora. Czy kurczak z ryżem i sosem paprykowym (z kostki...) będzie znośnym obiadem przy diecie? Eh...tak to jest, jak dwie osoby (do tego kochające pichcić) się muszą najeść za skromną ilość pieniędzy.
|
|
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do angielskiego to uważam, że to świetny pomysł. Ja teraz przed zaczęciem tego prawa mam takie luźniejsze pół roku (czytaj: nic nie robię, mam 4 dni w tygodniu wolne) i przeznaczam je głównie na naukę hiszpańskiego. I po półtorej roku nauki od zupełnego zera jestem na poziomie B2 (ale to też zasługa indywidualnych korepetycji, bo na kursie nie da rady się tak nauczyć). A angielski przyda Ci się na pewno, szczególnie w tak naukowej dziedzinie jak medycyna - wszystkie nowości, badania, etc. wychodzą przecież po angielsku, a musisz jako lekarz być na bieżąco w swojej dziedzinie. Witaj Kretka! Tak, dieta MŻ to bardzo dobra dieta... Ale nawet jeśli będziesz mniej jadła, a dalej smażone i tłuste to nie wiem, czy Ci to coś pomoże. Szczególnie, że nie możesz się przecież głodzić. A co studiujesz jeśli możesz powiedzieć? Ja dziś chyba jednak zjem trupka na obiad, bo mam pierś z kurczaka... Indoktrynacja mojej koleżanki weganki wpędza mnie w poczucie winy z tego powodu, ale co zrobić - przecież nie zostawię żeby się zmarnował A na obiad miałam miseczkę musli fitness z mlekiem. Zważywszy, że wstałam o 12.30 to drugiego śniadania nie przewiduję. Przejdę prosto do obiadu
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że ja chcę chudnąć ok. 2 kg na miesiąc, to nie będę się torturować... A smażenie bez tłuszczu jest dobre, więc tak to po prostu robię ![]() Studiuję etnologię i antropologię kultury. A Ty, ciekawa jestem?
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym że nawet gdybym bardzo chciała pracować żeby zarobić jakąś dodatkową kasę to nie mam nawet czasu, ciągle jestem na uczelni albo muszę uczyć się w domu. Jedynie jak odwiedza mnie mama raz na czas jakiś to moja lodówka zmienia się nie do poznania i własnie teraz przeszła taką metamorfozę i mam mnóstwo mnóstwo naprawdę mnóstwo różnorodnych zdrowych różności a tak na codzień to kupuje warzywa które akurat są w promocji namiętnie wertuję wszelkie gazetki z hipermarketów które przysyłają i zakreślam co akurat by się przydało i porównuję ceny i jakoś to idzie do przodu mimo skromnych funduszy ![]() dziisaj znowu staralam się być grzeczna postanowiłam, że najbliższe grzeszki dopiero w święta, czyli jeszcze miesiąc i słodka wyżerka właśnie skończyłam jeść obiad - z racji tego, że dziś piątek - rybka z warzywami usmazyłam na patelni rybkę w panierce z 1 jajka i płatków owsianych a do tego ugotowałam brokuły na talerzu znalazły się też pomidorki sherry i papryka także baardzo baardzo się najadłam ![]() jak tam u Was ? ćwiczycie coś czy się obijamy?? ja to mam ochotę dziś się poobijać! :rolle yes:
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja tak na szybko: I śniadanie 2 razowce z wieśniakiem +duża ilość pomidora i ogórka. II śn. jabłko, kawa nie mogłam nic w siebie wmusić![]() obiad płat ryby + fasolka szparagowa podwieczorek - nie mam pojęcia:| kolacja sałatka (jajo, pomidor, cebula, fasolka szparagowa + sos -jogurt z małą łyżką majonezu) Dziewczyny może wy będziecie wiedziały bo nikt mi nie odpowiada-czy tescowe pianki marshmallows dostanę tylko w tych dużych Tescach czy w tych małych, ekspresowych też będą? ![]() :prosi :
|
|
#975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Etno Niby studiuję, utrzymują mnie rodzice, ale jak sobie podliczyłam to na jedzenie idzie u mnie stanowczo najwięcej. Ale ja też nie oszczędzam (inna sprawa, że alkoholi nie piję, nie chodzę nigdzie ze znajomymi, bo ich nie mam, więc chociaż sobie dobrze pojem
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny. odpoczn e miesiąc od nauji ogółm i dopieropotem zaczne poświęcać czas na siebie bo studiazeżarły mi zycie. wzruszyłam sie bo brat przyszedł i daje mi prezent. Sobie myślę z jakiej okazji... a w środku?? krzyżyk...
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
o jaa, dziewczyny, jak u mnie pogoda się skiepściła od wczoraj, deszcz, szaruga i jest beee, miałam dzis isc pobiegac, ale po prostu to szare niebo tak mnie zniecheca
![]() wlasnie zjadalam obiad, ale jadlam go w ogole bez apetytu...omlet z pomidorami mi nie wyszedl ![]() kluseczka- to na prawde wzruszający prezent
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjmiecie do siebie kolejną biedna studentkę, która pilnie potrzebuje się wziąć za siebie?
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki masz plan na 'wzięcie się za siebie'?
|
|
|
#980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karateczka, u mnie też pogoda okropna. Mi się już na mózg rzuca ten brak słońca. Dziewczyny, znacie takie jabłka szara reneta? Pani na bazarku mi je dała i jestem zachwycona! Są twarde, soczyste i kwaśne - dokładnie takie uwielbiam. To podobno jakaś stara polska odmiana. Bardzo je polecam.
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak szara reneta jest pyszna
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie nadaje się na żadną dietę... Nie mam cierpliwości do stania w sklepie godzinami i zastanawiania się czy mogę zjeść dany produkt czy nie. Dlatego wybieram raczej metodę omijania śmieciowego jedzenia (to chyba moje największe utrapienie
Plan na przyszłość -> 3 razy tygodniu.Na koniec jeszcze chce dodać, że nie pierwszy raz w tym roku zaczynam walkę ze zbędnymi kilogramami (myślę, że prawie każda z nas ma parę nieudanych prób), ale chyba sprawy zaszły za daleko bo naprawdę nie mogę na siebie patrzeć. Więc do dzieła
|
|
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Popieram bardzo dobre jablka zwłaszcza o tej porze po przezimowaniu rosną u mnie w sadzie jabloń ma juz prawie 80 lat i zawsze owocuje jeszcze moi dziadkowie ja zasadzili
![]() Pogoda beznadziejna odechciewa sie wszystkiego
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
wiewioreczka -> Zakupy robimy w Biedronce, bo mamy naprzeciw domu. Czasem do Polo zajdziemy, jak musimy kartą zapłacić (przy Biedrze nie ma bankomatu... Najbliższy jest własnie koło Polo :sciana: ). Inne sklepy mamy daleko, no, możemy tramwajem pojechać do Lidla co najwyżej
Ama, my też nie oszczędzamy, ale jednak jedzenie dla tego żarłoka kosztuje. Potrafi wszamać 5 bułek na kolację i po pół godziny być głodny! Podziwiam Go.Tak, też kocham etno Nieeee lubię gotowanego mięsa, nie mogłabym go często jeść. Od czasu do czasu (czyt: raz na miesiąc) ok, ale nie często. Zostanę przy patelni bez tłuszczu czy tam z małą ilością oliwy z oliwek. W lipcu przeprowadzamy się do innej kawalerki i szukamy takiej z piekarnikiem!
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2011-03-25 o 17:27 |
|
|
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
wy tak o ruskich to az je zjadłam, ale jadłam obiado-podwieczorek wiec pozwoliłam sobie na nieco więcej, ale bez cebuli więc nie jest zle!
![]() Poza tym, zwazyłam sie dzis i na wadze 50,8kg ![]() Niestety, to że schudłam widac tylko po piersiach :/ jak dla mnie to tylko tam czegos ubyło, reszta bez zmian.. I cieszyć sie tu czy płakać!?
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Może powinnaś zacząć ćwiczyć, wtedy łatwiej będzie Ci uformować poszczególne części ciała?
|
|
#987 |
|
Rozeznanie
|
tylko ja nie jestem tak na prawde na żadnej diecie
zdrowiej sie odzywiam, pozatym chciałam schudnąć i brałam pod uwage ze 1polecą mi piersi ![]() poza tym ćwicze, brzuch i nogi i to by było zbyt piekne chudnąc tylko z wybranych miejsc ciała ![]() Może mi sie tylko tak wydaje, prawdziwą opinie usłysze pewenie od mojego Tż :P
Edytowane przez jabluuuszko Czas edycji: 2011-03-25 o 18:25 |
|
|
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
Jabłuszko, brawo za schudnięcie.
Ale mówiłam, że przy 4 kg nie będzie niestety różnicy... No, chyba że w biuście właśnie, a to ta najmniej pożądana różnica.Ja dziś jem obiado-kolację, bo późno zaczęłam dzień. Więc mam pierś z kurczaka pieczoną z warzywami. Idę zaraz wyciągnąć to z piekarnika, bo już chyba czas.
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja właśnie skończyłam kolację
zjadłam kawałek dorsza który został mi z obiadu a do tego paprykę konserwową i usmażyłam cukinię z ziołami na podwieczorek wcześniej zjadłam banana i jabłko co w sumie średnio nadaje sie na podwieczorek bardziej na II śniadanie, ale miałam straszną ochotę na tego banana i nie mogłam się powstrzymać lepsze to niż czekolada, o! tak sobie tłumaczę ![]() jutro muszę się wybrać po zgrzewkę wody, bo mi się już kończy ![]() a teraz idę chyba pokręcić twisterkiem ![]() jabłuszko! gratulację też mi pierwszy leci biust nad czym bardzo bardzo bardzo ubolewam
|
|
#990 |
|
Rozeznanie
|
niby mi sie nigdy zbyt duże piersi nie podobały.. no ale nie jest żle, płaska nie jestem
Mam nadzieje że po piersiach lecą uda :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

ale miło poznać
przywykłam do tego osobnika i jego beznadziejnych wymagań przez wszystkie lata tylko u niego prawie zawsze mam poprawki zresztą podobnie jak połowa grupy
promotora mam na szczęście innego i całkiem fajnego konkretnie mówi co i jak ma wyglądać w pracy.
zaraz idę poćwiczyć

dam rade odłoże troszkę pieniążków uporzadkuje życie i wróce z wielkim hukiem

jakieś propozycje?
), to weszła w życie dieta MŻ

Ale mówiłam, że przy 4 kg nie będzie niestety różnicy... No, chyba że w biuście właśnie, a to ta najmniej pożądana różnica.