Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 15:58   #2611
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Hejka, zaraz idę z synkiem karmić kaczki (brrr, a tak zimno jest), ale na chwilę wpadłam pochwalić się kolejną partią zakupów.

A jeszcze tylko odpowiem:
Moniqac, nie pamiętam jakiej firmy jest łóżeczko, bo kupione prawie 7 lat temu; ale takie same ma Matall

Mazianka, no Gabryś to pokaźnej wagi jużGratuluję! Dzięki za opinię nt. materacyka, bo tak się zastanawiałam czy przy tej powierzchni to wygodnie będzie; Adrian też miał gryka-kokos, ale materacyk był cieńszy i bardziej 'równy'

Daisy, musisz koniecznie porozmawiać z Tż-tem, i teściową chyba też - być może chciała dobrze, a wyszło jak wyszło...
Natomiast całkowicie rozumiem, że chciałabyś wyprowadzić się od rodziców Tż-ta - uważam, że nawet jeśli m-dzy młodymi a rodzicami są dobre relacje to młodzi powinni mieszkać sami (o ile oczywiście jest taka możliwość...)

Resztę nadrobię wkrótce...
No to lecę, do później
ale wyprawka

ja ide sie połozyc zanim zabiorę się za te podłogi...
biodra mnie zaczynają nawalać
Stary 2011-03-25, 16:05   #2612
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
pytałam mojej mamy właśnie w którym tc mnie urodziła, to niestety nie pamięta hm, a to w końcu całkiem niedawno było przecież
a ile ważyłam też nie jest pewna , ale coś ok 3500 g
Tylko, że Ona miała tak dość bezstresowo, rodziła w dużo lepszych warunkach niż np. ja będę pewnie rodzić, o nic nie musiała się martwić..
Rodziła mnie w Belgii, bo tato miał tam akurat kontrakt i zapewnił jej osobną salę, swoją położną, wszyscy koło niej latali jak koło królewny o znieczulenie nawet nie musiała prosić.. też tak chcę
to ty pol krwi belgijka jestes
fajnie, kto by tak nie chcial

kwiatecek to rzeczywiscie macie podobna sytuacje z ddaaiissyy oj nie ma nic gorszego niz wlasnie takie ukladnie zycia przez osoby trzecie wrrrrrrrrrrrrrr

u mnie calkowicie inna sytuacja, rodzice wyjezdzaja zagranice w kwietniu, a babcia dzwoni, ale mnie nie odwiedzi jak na razie... jutro tylko siostra wpadnie okna myc ehhhh o tesciowa wczoraj dzwonila i pytala mnie o zdrowko i czemu tak rzadko sie odzywam

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

listopadowa80 ale zakupy!!!
antropia jak juz cie cos boli, to lepiej odpusc sobie te podlogi
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:07   #2613
MoniaK
Zakorzenienie

Pędzicie dzisiaj z tymi postami tak, że nie nadążam nie mogę się wbić

Mimbi, zazdroszczę tego porodu w wodzie. Z Twojego opisu wynika, że to super sprawa!

Daisyyy, a ja trochę rozumiem podejście Twojego małża bo generalnie nie lubię kredytów Jednak z drugiej strony (sory za dosłowność ) biedni nie jesteście i raczej mało prawdopodobne jest, aby sytuacja finansowa drastycznie wam się pogorszyła. Musicie poważnie porozmawiać, to nie ulega wątpliwości.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:09   #2614
24kasia86
Wtajemniczenie

ide troche poczytać
odezwe sie pozniej
Nikosia

Stary 2011-03-25, 16:10   #2615
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane
my z mamusia obejrzalysmy filmik, zjadlam kilo truskawek samiuuuskaaaa
i teraz czekamy nz TZta bo z pracy wraca a jutro chyba biedny bedzie musial do pracy isc, albo juz ma dosyc mojej mamy
hihi mnie sie juz tez troche dluuzy
kupilysmy z mamcia swietne kubki- najlepszej mamie na swiecie, najlepszemu tacie na swiecie, dziadziowi i babci
ale mama miala radosc, ze bedzie miala swoj babciny kubeczek u nas w domu
posegregowalam kosmetyki dla malej, kupilam koszyki do lazienki zeby sobie tam lezaly, wklady do kosza na pieluchy i generalnie wszystko prawie na Zosienke gotowe tylko jeszcze jedna polke z Ikei chcemy kupic i juz gotowe dla naszego szkraba
tak sie ruszala dzisiaj jakby chciala wyskoczyc a teraz chyba spi, bo z mama zrobilysmy sobie niezly spacer
teraz was doczytuje na szybko po kolei

lolus gratuluje 31 tygodnia!!
a synusiem sie nie przejmuj, moja Zosia jakies 3 dni temu byla strasznie niemrawa, ani wieczorem nawet sie nie ruszala a dzien pozniej dostawala wariacji. mowilam lekarzowi dzisiaj a on na to ze dziecko tez czlowiek i ma gorsze i lepsze dni, i liczenie ruchow to jest troche przestarzala metoda i tu w Norwegii ne praktykuja, ze dopiero jak np rzeczywiscie jest ogromna zmiana to wtedy dzwonic do szpitala, ale ze dzieci maja teraz malo meijsca bardzo i moga np sie zablokowac i nie maja jak kopac.
daj znac co i jak
daisyyyy rozmawiaj z TZtem koniecznie o sytuacji mieszkaniowej, czym wczesniej tym lepiej, nim bedzie zbyt pozno i nie bedzie dalo sie tego odkrecic. trzymam kciuki, zebyscie sobie to wyjasnili

i zgadzam sie ze Czewa wcale nie taka mala!!! jak mowie w Norwegii ze jestem z malego miasta 250 tys, to sie smieja, bo tu drugie co do wielkosci miasto ma 160 tys

Dziewczonka trzymamy kciuki! zeby dzidziunia siedziala w brzuszku jak najdluzej
moniqac jeszcze chwilka i L4! jak ci zazdroszcze, ja jeszcze 3 tyg do pracy.....bleeee dobrze ze na 50%!
Grazin odganiamy depresje! a kysz!
Kasiula no lekarz powiedzial, ze musi przeciez macica cwiczyc a teraz juz jest duza, dziecko jest duze i wiadomo ze boli, kluje, ale powiedzial, z ejak zaczne rodzic, to napewno zobacze roznice bedzie dobrze, choc Kasiula i tak obstawiam, ze bedziesz jedna z pierwszych mamusiek na watku
Andziotku na miasto jedz ale bez zakupow juz
Camomille dziekuje za gratulacje wizytowe
Matall co to za zly humor? trzeba chyba ci jakas zyrafke wyslac
paulizia po pierwsze moj lekarz mowi, ze to wszystko sa orientacyjne wartosci i z reguly nie zgadzaja sie za specjalnie przy porodzie nic sie nei martw, poza tym dzieciaczki nierowno przybieraja na wadze. i lepiej rodzic mniejsze dzidzi niz np 4,5 kilowe!

ide do mamy bo juz zaczela sama robic obiad, boziuuu ja to z nia mam doslownie
doczytam was dalej po obiedzie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:16   #2616
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
spice a , ktory u Ciebie tydzien? Drobna bylas jak sie urodzilas , moj maly 2600 prawie wazyl rowno 3 tygodnie temu. To idziemy razem na wyciecie przelyku jest jakis chirurg na watku?
34 tc zaczęłam

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

24kasia tak, też 120 cm. Od jakiego sprzedawcy kupiliście?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:20   #2617
Aliczka88
Zadomowienie

Witam

U mnie też dziś 31 tydzień

Dziewczonka trzymam mocno kciuki!!!
Ide Was nadrabiać

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:31   #2618
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Ale mnie mam wnerwiła....
wpadła do mnie na 5 min. tylko po to,żeby mi opowiedzieć historie jakiejs tam znajomej znajomej, że była 7 dni po terminie i lekarz nie robił jej USG tylko KTG....biło serduszko dzidzi, ale przy porodzie okazało się,że dziecko się owinęło pępowiną i się powiesiło...
i powiedziała, że mam pilnowac żeby mi usg gin robiła...bo to nic nie wiadomo najlepiej co wizytę
spytałam sie jej po cholere mi to w ogóle mówi??
Zeby mnie uczulić na takie rzeczy...
no masakra...
to ja się staram nie czytac takich rzeczy i nie mysleco tym, a ona mi takie rewelacje przynosi
wściekłam się strasznie
Stary 2011-03-25, 16:32   #2619
anula_81
Zakorzenienie

doczytuje na szybko bo TZ zaraz wraca a obiad sie juz pichci:
moniqac dziekuje kochana, mam nadzieje, ze tak juz do konca wszystko bedzie przebiegac jak powinno...a ty sie wylamalas z terminem mialysmy razem rodzic 7 maja?!?!?
mazianka to maly juz moze sie rodzic bo juz wage ma generalnie odpowiednia mojej Zosi glowk tez juz w kanale rodnym i dlatego uciska, oj oj to moze i ty pierwsza urodzisz z nas wszystkich?!?!

mangoo dziekuje za cieple slowa odnosnie taty. no powiem ci ciezko jest szczegolnie ze tyle ludzi odchodzi wlasnie ze wzgeldu na ta straszna chorobe, cichy zabojca neistety ale jestesmy dobrej mysli.
agnieszka M moj tata dodatkowo lyka rybobarwine , objawy ma okropne czasem, jest cukrzykiem dodatkowo, wiec i insuline wstrzykuje, w ostatnim leczeniu schudl 18 kilo, byl cieniem czlowieka, ma objawy depresji, nerwice nie moze spac, objawy mega grypowe, goraczka, anemia totalna. ale radzi sobie

enchantress malutka rosnie i sie bolesnie rozpycha co do wagi ja tez pewnie dobije 70 kilo, na razie 68 wiec 13 kilo na plusie

eweska ty jestes supermama, nie dosc ze z blizniakami w ciazy to jeszcze zalatwiasz wszystko sama

agnieszka pe dziekujeniestety fotek nie mam bo pan doktor ma slaby sprzet i nie daje, ale liczy pol ceny za to
andziotku teraz doczytalam, ze umowilas sie do lekarza na jutro!! suuuuper

no doczytalam ide konczyc z mama obiadek
buziale, milego popoludnia

a gdzie Moriaaa???
a Princi? hallooooo

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:32   #2620
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Stary 2011-03-25, 16:34   #2621
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Agnieszka.M bardzo mnie zaiteresowała twoja metoda antykoncepji, ciekawe czy u mnie by sie sprawdziła czyli sama sobie zakladasz te krażki, a jak często? ile taki interes kosztuje?
Tanie to to raczej nie jest ... jeden krążek kosztuje ok. 45 zł (zależy od apteki), ale moim zdaniem się opłaca. Wkładasz go do pochwy, on tam sobie siedzi przez 21 dni, wyjmujesz i robisz 7-dniową przerwę jak przy tabletkach antykoncepcyjnych i w czasie tej przerwy dostaje się okres. Ogólnie działanie podobne do tabletek z tą różnicą, że nie obciąża się żołądka, ani wątroby i nie trzeba pamiętać o codziennym połykaniu.

Dziewczyny mój mąż właśnie przytaszczył z kauflandu 2 paczki pampersów rozm. 2 new baby 108 sztuk w opakowaniu za 44,44 zł. Myślę, że oferta godna polecenia. Promocja jest do dzisiaj, ale mąż mówi, że było ich tam dużo.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:44   #2622
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane
i teraz czekamy nz TZta bo z pracy wraca a jutro chyba biedny bedzie musial do pracy isc, albo juz ma dosyc mojej mamy
kupilysmy z mamcia swietne kubki- najlepszej mamie na swiecie, najlepszemu tacie na swiecie, dziadziowi i babci
posegregowalam kosmetyki dla malej, kupilam koszyki do lazienki zeby sobie tam lezaly, wklady do kosza na pieluchy i generalnie wszystko prawie na Zosienke gotowe tylko jeszcze jedna polke z Ikei chcemy kupic i juz gotowe dla naszego szkraba
tak sie ruszala dzisiaj jakby chciala wyskoczyc a teraz chyba spi, bo z mama zrobilysmy sobie niezly spacer

lolus gratuluje 31 tygodnia!!
a synusiem sie nie przejmuj, moja Zosia jakies 3 dni temu byla strasznie niemrawa, ani wieczorem nawet sie nie ruszala a dzien pozniej dostawala wariacji. mowilam lekarzowi dzisiaj a on na to ze dziecko tez czlowiek i ma gorsze i lepsze dni, i liczenie ruchow to jest troche przestarzala metoda i tu w Norwegii ne praktykuja, ze dopiero jak np rzeczywiscie jest ogromna zmiana to wtedy dzwonic do szpitala, ale ze dzieci maja teraz malo meijsca bardzo i moga np sie zablokowac i nie maja jak kopac.
daj znac co i jak
(..)
Anulka dzięki Bardzo mnie uspokoiłaś..

Rewelacji nie ma, ale czułam, że się ruszył troszkę.. ale nadal tylko troszkę! Czkawki nie czułam dziś w ogóle

Nie chcesz chyba powiedzieć Ania, że pobyt mamy Cię się dłuzy
A przypomnij do kiedy Mami jest u Ciebie?
Stary 2011-03-25, 16:44   #2623
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja też mam milion dziecięcych ciuszków do prasowania
deska stoi od dwóch dni wyciągnięta...
Uwierzysz,ze ja mam juz wsio poprane i poprasowane??????:j upi:

[QUOTE=andziot;25949514]nie idę
dzwoniłam do niej, ale umiera w łóżku jeszcze, mówi że nawet na myśl o jedzeniu już biegnie do kibleka biedaczka ....
nie chcę jej wyciągać z domu ....

tylko jeszcze do gina muszę się dodzwonić żeby dowiedzieć się kiedy mam przyjść

do tego mam wyrzuty sumienia
jakby coś zmieniały te kilka dni później ......
QUOTE]

Kurcze tzra było ją do mnie pzryprowadzic,Julka by sie miala z kim bawic

[QUOTE=anula_81;25950319
u mnie wszystko ok, mala siedzi jak powinna glowa w dol dosc ciasno w kanale rodnym a kolki sa bo kopie mnie okrutnie po zoladku i woreczku, wiec nic dziwnego ze boli, plus siedzi mi na przeponie i stad problemy oddechowe, glowka ma juz 89 mm i zosia jest typowym sredniaczkiem, wazy 2300 prawie i lekarz mowi, ze przy porodzie bedzie wazyc na oko 3500 wedlug norm i tego przedzialu w ktorym sie miesci, szyjka wyglada na zamknieta, dlugosci nei znam, ale lekarz mowil, ze dzis 34 t 0 d ciazy! wiec zaczynam 35 tydzien i mam Zosie potrzymac jeszcze w brzuszku, ale jakby co to juz jest duza ruchliwa i pewnie urodze naturalnie w terminie, bo wszystko wyglada dobrze, skurcze bolesne moga sie juz zdarzac nieregularnie bo macica musi sie juz przygotowywac i absolutnie nie sa grozne i nei zwiastuja porodu juz. a klucia w macicy tez normalne bo Zoska sie rozpycha i glowa naciska bardzo na szyjke. wszystko wyglada normalnie, pepowine zoska przyciska grzbietem do brzucha mojego dlatego takie dziwne figury widze na brzuchu, poza tym pan Doktor mega gadatliwy i siedzialam u niego 40 minut!
[/QUOTE]

klask i:

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
i powiem wam, że drętwiej mi lewa ręka cały czas...i mam spuchniętą...tylko jedną...nogi nie puchną i druga ręka tez nie...nie wiem co jest grane...
a teraz idę nadrabiać was od wczoraj
Jak sie czujesz,pzreszla Ci ta reka? bo to od serca moze byc

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Ja dziś nic nie robię chyba walnę się przed TV pępkiem do góry i zjem górę lodów.
O właśnie robię dziś domowe lody, pochwalę się wynikami.

Trzymam kciuki za wizyty i gratuluje udanych !
pochwal sie i dawaj pzrepis sybciutko!!!!:pros i:

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wróciłam do łóżka, leżę i kwitnę. Nawet na forum za bardzo nie chce mi się pisać
A jeszcze tż obiecał mi, że wróci dziś wcześniej, a teraz napisał, że będzie bardzo późno, więc siedzę dziś ZUPEŁNIE SAMA.

Edzikowi się ruszać chyba z tego wszystkiego odechciało

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
mam dzisiaj tak samo, po śniadaniu przeleżałam 2 godziny, a teraz siedzę i nic mi się nie chce nawet napisać na forum o sprzątaniu nie wspomnę, żadna siła nie jest mnie dzisiaj w stanie zmusić do niczego, a tż wróci pewnie koło 18-19 tak więc mogę sobie tylko pogadać do brzuszka

[QUOTE=moniqac;25953677]

mazianka - dobrze że wszystko jest na dobrej drodze .

QUOTE]

Dziekuje słonce

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

za wage malego
no to bedziesz pierwsza
bedzie dobrze

o nie nie nie !!!!!!!!
zresztą nie ja jedyna ide na pierwszy ogien chyba,wiec róznie to moze byc hihi.
a mi to sie podoba data 15 kwietnia i tak obstawiam hihi,zobaczymy

lolcia połóż sie na wznak,całkiem na płasko i delikatnie brzuszek wciągnij,moj zawsze przy tym reaguje,tez czasem sie kilka h nie rusza,napewno nic mu nie jest

Dziewczonka trzymam kciuki ,niech mała jeszcze troszke poczeka

Daisunia ja bym mojego do muru przyparła i sie nie dała,tez mielismy sie do tesciow dobudowywac,ale Dzieki Bogu nie wyszło i teraz sami mieszkamy- tez na kredyt ciezko bez kredytu w tych czasach.

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:49   #2624
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolus, Kasiu....ja sama juz nie wiem co o tym myslec wszystkim.
Tak jak mówi Listopadowa, tesciowa chciała raczej dobrze... a wyszło jak wyszło.
Faktycznie nigdy nikt z nas ani słowem nie wspominał, ze nie chcemy tam mieszkac, ale ja nie chcę wychodzić z tym tematem przed orkiestrę, gdyż nie chcę zaogniać sytuacji. Zresztą mieli teraz stresa z tesciowej ojcem, który był już 1 nogą na tamtym swiecie (na szczescie dziadzius opuscił wczoraj szpital)
Prosze TŻ aby jakoś delikatnie porozmawiał. Może to nawet zrobić jak mnie teraz nie ma, a gdy wrócę dołączę do tematu..Chyba wszystko się wyjasni 01 kwietnia gdy przyjdzie pan od remontów.
Nie chcę wyjśc na jakąś jędzę - mam nadzieje, ze mnie rozumiecie - bo jak wspominałam relacje mam z tesciami oki, jednak co swoje gniazdko to swoje.

Mój małż hmmm sam po częsci chyba nie wie czego chce.
Chciałby a się boi.
MoniaK faktycznie poki co jest u nas finansowo oki, grzechem byłoby narzekac, choć wiadomo, ze krecha na 30 lat zobowiązuje i budzi lekkie obawy - co w razie jakiegoś nieprzewidzianego niepowodzenia/choroby/nieszczęscia.
Jeszcze te ceny zakichane w Krk nie ma bata, taniej jak 6-7 tys/m2 mieszkania sie nie kupi (mowie o rynku pierwotnym) wiec rzecz jasna lepiej dom i ja przy tym obstaje, na szczescie małz tez.
Wiecie, tylko ta jego zmienność w decyzjach, raz tak raz tak
Kwiatecku, śmiem przypuszczać, że masz jeszcze gorszą sytuację bo u mnie dziekowac Bozi, nie ma takiego wtrącania agresywnego i zarządzania oraz rozporządzania naszymi rzeczami. Chyba bym udusiła.
Tesciowie zyja sobie skromnie i nic od nas nie biorą. Uważam ich za ludzi honorowych. Twój teśc przegiął ! Jak tak mozna ?? Jesteście młodzi, na dorobku, mnóstwo wydatków a on jeszcze Was okrada - bo inaczej tego nazwac sie nie da Przykro mi bardzo i rozumiem, co czujesz
Kwiatecku no i gratuluję party time

Lolus, syneczek może ma bardziej leniwy dzionek i odpoczywa sobie po dotychczasowych figlach miglach Każda z nas ma czasem takie spokojniejsze dni w swoim brzusiu. Nie martw się Kochana
Gdzieś czytałam, ze kiedy dzieciątko mało ruchliwe dobrze napić się soku i położyć na lewym boczku
Czy synek to Jaś? Czy jednak Wojtuś? Czy póki co no name?
spice1985; nic nie wycinaj, pomysl sobie jakie piekne owłosienie potem Twoja Hania będzie miała

Listopadowa ale zazdroszcze tych zakupów chyba masz już wsio?
Fajnie tak czekac z zakupami i potem tyyyyyyyyle naraz Można zwariować z radosci Co to jest taka laleczka w łososiowej sukienusi chyba na ksiezycu? Jakie to ładne i jeszcze interesują mnie na tym samym zdjęciu w białym pudełku rózne maskoty? Do czego to słuzy??

Aliczka88; ale nas dziś swietuje przy początku weekendu

anulka, na pewno mami jest szczesliwa z powodu własnego kubaska. Zosieńki jeszcze nie ma, a Ona już awansowała na babcie, dorabiając sie należnego jej gadzetu Uwielbiam takie pierdołki Truskawy pyszne ??
mnie też mami teraz gotuje... oj jakie to milusie Wiem, co czujesz
Naprawdę tam u Ciebie czewa byłaby tak duuuzym miastem? No proszę, nawet bym nie przypuszczała. Uważam, ze taka liczba mieszkańców jest w sam raz wszedzie w miarę blisko i nie ma tych męczacych korków.
Smacznego obiadku

antropia, Ty sobie odpoczywaj lepiej, jak już teraz coś Ci doskwiera. Podłoga nie zając, nie ucieknie

Ja lecę sie ukłuć, po kapusniaku (wersja ekonomiczna jak wczoraj i rybka bez panierki bleee z kapustą kiszona i kromka czarnego chleba) Rarytasy jem..

A Wy łobuziary pisałyscie tyle o czekoladach !!!!! Zbóje moje Kochane
Prosze zjeść jeszcze ładnie po kosteczce czekoladki za Listopadowa i za mnie
Nie wiem jak Kiara ze słodyczami ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:54   #2625
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

aguś dziękuje za zaproszonko do klubu
byłam dzisiaj lekko zalatana,teraz Was grzecznie nadrobie i moze cos napisze
Stary 2011-03-25, 16:59   #2626
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
(..)
lolcia połóż sie na wznak,całkiem na płasko i delikatnie brzuszek wciągnij,moj zawsze przy tym reaguje,tez czasem sie kilka h nie rusza,napewno nic mu nie jest
(..)
Mazianka dzięki Na płasko w ogóle nie leżałam.. zawsze na boku! Nie znałam tego sposobu.. Lece do wyrka wypróbować!!
Stary 2011-03-25, 17:07   #2627
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
wpadła do mnie na 5 min. tylko po to,żeby mi opowiedzieć historie jakiejs tam znajomej znajomej, że była 7 dni po terminie i lekarz nie robił jej USG tylko KTG....biło serduszko dzidzi, ale przy porodzie okazało się,że dziecko się owinęło pępowiną i się powiesiło...
i powiedziała, że mam pilnowac żeby mi usg gin robiła...bo to nic nie wiadomo najlepiej co wizytę
no masakra...
to ja się staram nie czytac takich rzeczy i nie mysleco tym, a ona mi takie rewelacje przynosi
wściekłam się strasznie
a czy na takie rzeczy mozna sie uczulic???

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Mazianka dzięki Na płasko w ogóle nie leżałam.. zawsze na boku! Nie znałam tego sposobu.. Lece do wyrka wypróbować!!
daj znać szybko !!!

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:10   #2628
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

całe szczęscie Mazianka, ze nie podjęliscie tej decyzji z dobudówką. Kasa byłaby wyłozona i to nie mała a ile z tego mogłoby byc niepotrzebnych kłotni, waśni itp.. to Bog raczy wiedziec.
Mądra decyzja !!

Loluś jak tam u Ciebie??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-25, 17:11   #2629
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

Jak sie czujesz,pzreszla Ci ta reka? bo to od serca moze byc:confuse
od serca???????????????????? ??????? nie strasz mnie.... w sumie troszkę lepiej...ale mam lekko zdrętwiałą cały czas....

kochane za późno....podłogi umyte ale poleżałam pół godzinki i już ból przestał postepować
Stary 2011-03-25, 17:12   #2630
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
chyba nie obowiązkowo co tydzień minimum.. bo słyszałam od wielu dziewczyn, które całkiem niedawno rodziły , że miały albo dopiero na porodówce robione, albo tydzień przed terminem porodu..
także nie wiem
u mnie robia minimum raz w tygodniu, wlasnie od 9 miesiaca
Cytat:
ty tez sobie nie zaluj
ja ogolnie za duzo zjesc nie moge bo mi siedzi na zoladku czaekam az brzus opadnie

a ja na odwrot-spioch sie ze mnie zrobil
oj tez mam problemy z zoladkiem

biodra tez mnie bola, ale brzuch chyba mi sie jeszcze nie opuscil
co do ktg to nie wiem nic o tym, zapytam gin w pon...

acha czyli szczescie w nieszczesciu... dziwne ze tego nie polakierowali, no ale dobrze ze to tylko bejca. tez masz dl.120?
kochana ale tak jak napisala enchan
nie koniecznie wszedzie tak czesto robia
Cytat:
no masakra...
wściekłam się strasznie
nieladnie mama postapila
Cytat:

o nie nie nie !!!!!!!!
zresztą nie ja jedyna ide na pierwszy ogien chyba,wiec róznie to moze byc hihi.
a mi to sie podoba data 15 kwietnia i tak obstawiam hihi,zobaczymy
mi tez sie podoba 15 kwietnia

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
aguś dziękuje za zaproszonko do klubu
byłam dzisiaj lekko zalatana,teraz Was grzecznie nadrobie i moze cos napisze

tz dzisiaj do corki gadal tzn do brzunia, ze sie na swiat spieszy chyba...
bo mi sie brzuch opuszcza...

a ja siedzisiaj czuje tragicznie
jak chodze to mam wrazenie, ze brzuch mi zaraz zjedzie po nogach
do tego kregoslup mnie boli, na nogach nie potrafie ustac dluej jak 10 minut
ledwo do szpitala z parkingu doszlismy1
masakraaa
zaczela mi ciazyc ta ciaza
Stary 2011-03-25, 17:15   #2631
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
a czy na takie rzeczy mozna sie uczulic???
ja w ogóle nie wiem o co jej chodziło...
ale strasznie mnie zdenerwowała...ja sobie zdaje sprawę że takie rzeczy się zdarzają...ale co ja mogę...staram się nie myśleć o tym..inaczej bym sfiksowała...moja psychika nie wytrzymałaby tej ciąży...
mamie chyba chodziło o to, żebym usg robiła najlepiej co tydzień...

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:

nieladnie mama postapila

masakraaa
Stary 2011-03-25, 17:26   #2632
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agus dasz rade, juz z górki - naprawde!!
A czy za KTG za kazdym razem płaci się jak za wizyte ???

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-25, 17:34   #2633
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
hej kochane

Kasiula no lekarz powiedzial, ze musi przeciez macica cwiczyc a teraz juz jest duza, dziecko jest duze i wiadomo ze boli, kluje, ale powiedzial, z ejak zaczne rodzic, to napewno zobacze roznice bedzie dobrze, choc Kasiula i tak obstawiam, ze bedziesz jedna z pierwszych mamusiek na watku

ide do mamy bo juz zaczela sama robic obiad, boziuuu ja to z nia mam doslownie
doczytam was dalej po obiedzie
ja tez tak pojadłam truskawek jakies 2tyg temu, a pozniej mialam przeboje jelitowe ale za chiny nie moglam sie opanowac
kubek z napisem "najlepszej..." slodko, tez musze cos w tym stylu kupic. Juz myślałam jakies body dokupic z napisem "coreczka tatusia" juz widze reakcje mojego Tż.
Nie sadze, zebym szybko urodziła. Tu sa dziewczyny, ktore sa w trudniejszej sytuacji i moga być pierwsze. No zobaczymy jak bedzie dzisiaj naoglądałam sie zdjeć niemowlaczków w necie i mi łzy ciekły- takie sliczne malenstwa, bardzo bym chciala juz stokrotke zobaczyc...

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
34 tc zaczęłam

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

24kasia tak, też 120 cm. Od jakiego sprzedawcy kupiliście?
zamówiliśmy w Dino. Mamy odebrać około 1kwietnia

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witam

Dziewczonka trzymam mocno kciuki!!!
Ide Was nadrabiać

Cytat:
no masakra...
wściekłam się strasznie
ojej, niedobra mama az mi sie slabo zrobilo

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Tanie to to raczej nie jest ... jeden krążek kosztuje ok. 45 zł (zależy od apteki), ale moim zdaniem się opłaca. Wkładasz go do pochwy, on tam sobie siedzi przez 21 dni, wyjmujesz i robisz 7-dniową przerwę jak przy tabletkach antykoncepcyjnych i w czasie tej przerwy dostaje się okres. Ogólnie działanie podobne do tabletek z tą różnicą, że nie obciąża się żołądka, ani wątroby i nie trzeba pamiętać o codziennym połykaniu.

Dziewczyny mój mąż właśnie przytaszczył z kauflandu 2 paczki pampersów rozm. 2 new baby 108 sztuk w opakowaniu za 44,44 zł. Myślę, że oferta godna polecenia. Promocja jest do dzisiaj, ale mąż mówi, że było ich tam dużo.
wiesz jak dla mnie i tak kusząca opcja, zobaczymy dzieki za info.
Kurde fajna promocja w tym kauflandzie

niedobrze mi po tej czekoladzie, czuje ciezar na zoladku
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-25 o 17:37
Stary 2011-03-25, 17:36   #2634
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ja w ogóle nie wiem o co jej chodziło...
ale strasznie mnie zdenerwowała...ja sobie zdaje sprawę że takie rzeczy się zdarzają...ale co ja mogę...staram się nie myśleć o tym..inaczej bym sfiksowała...moja psychika nie wytrzymałaby tej ciąży...
mamie chyba chodziło o to, żebym usg robiła najlepiej co tydzień...

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
agus dasz rade, juz z górki - naprawde!!
A czy za KTG za kazdym razem płaci się jak za wizyte ???
w szpitalu nie placisz nic
a jak ja chodze prywtnie do ginato u niego ktg kosztuje 20-30 zl
chyba, zecie laskawie zaprosi na dyzur do szpitala
ewentualnie
Stary 2011-03-25, 17:42   #2635
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

nieladnie mama postapila

masakraaa
zobaczymy co mi powie gin, mozliwe ze da mi skierowanie na ktg, nie mam pojecia, dlatego czekam na poniedzialek.

Oj kochana, czuje ze bedziesz przede mna
mnie zle po tej czekoladzie, no i brzus sie juz spina....

ddaaiissyy ja rozumiem, wiem ze łatwo sie mówi, gorzej z czynami. Mam nadzieje, ze uda ci się ta sprawę jakoś normalnie załatwić... życzę ci tego żebyście zamieszkali razem bez tesciow. Tak jest naprawdę fajnie i warto do tego dążyć. A rodzice Tż w końcu musza zrozumieć, ze pępowina juz dawno została ucięta. Teraz ty i Gabi jesteście najważniejsze.
Nikosia

Stary 2011-03-25, 17:47   #2636
eweska
Moderatoreska

Jestem już z łóżeczkiem w domku

Co do ktg to je pierwsze będę miała w równym 36tygodniu.

Listopadowa ale wyprawka
wanienkę mam taką samą tylko że kolor zielony

Cytat:
eweska ty jestes supermama, nie dosc ze z blizniakami w ciazy to jeszcze zalatwiasz wszystko sama
Później z tymi bliźniakami w wózku również będę biegać i załatwiać bo do skarbówki wędruję co miesiąc.

Info od Dziewczonki nie zbyt opytmistyczne, ale mam nadzieję, że mocno zaciska nogi i malutka posiedzi jeszcze w brzuszku

Dziewczyny a wiecie że my nadal nie mamy imion dla synków, tzn. jedno by było, a drugie ? Nie chcę żeby urodziły się bezimienne :/ Ale nie mamy pomysłu, nic nam sie nie podoba :/

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-03-25 o 17:49
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:48   #2637
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

a ja wam wrzucam obiecane foteczki
koszule do szpitala...najtańsze jakie były na allegro, bo nie lubie takich worków rozmiar XL a wyglądaja jakby miał co najmniej trzy X

bodziak dla tatusia

miniaturki kosmetyków z rossmana do szpitala...zapakowane juz w kosmetyczke... chociaż jeszcze brakuje kilku rzeczy

koszulka dla tatusia w prezencie od mamusi

i kilka pajacyków jakie upolowałam dla Piotrusia z kombinezonem....kombinezo n duży, więc na jesień będzie w sam raz

i sweterek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2054.jpg (116,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2055.jpg (65,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2056.jpg (138,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2057.jpg (97,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2058.jpg (96,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2059.jpg (106,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2060.jpg (92,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2061.jpg (131,2 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-03-25, 17:53   #2638
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczymy co mi powie gin, mozliwe ze da mi skierowanie na ktg, nie mam pojecia, dlatego czekam na poniedzialek.

Oj kochana, czuje ze bedziesz przede mna
mnie zle po tej czekoladzie, no i brzus sie juz spina....

ddaaiissyy ja rozumiem, wiem ze łatwo sie mówi, gorzej z czynami. Mam nadzieje, ze uda ci się ta sprawę jakoś normalnie załatwić... życzę ci tego żebyście zamieszkali razem bez tesciow. Tak jest naprawdę fajnie i warto do tego dążyć. A rodzice Tż w końcu musza zrozumieć, ze pępowina juz dawno została ucięta. Teraz ty i Gabi jesteście najważniejsze.
powoli zaczynam w to wierzyc
ale rownie dobrze moge tak pochodzic do konca kwietnia

kurde ja juz dzisiaj bylam 3 razy w wc

ciekawe co mi gin w poniedzialek powie
u nas w firmie zaczal sie sezon i mamy tyle roboty, ze szok
a beze mnie to jak bez jednej reki
dobrze, ze moge pracowac na lezaco ufff

ewesko czasem jest tak, ze jak sie juz dzieci urodza to dopiero wtedy rodzice wybieraja imiona, bo np lepiej im pasuje do danego chlopca

a na kolacje dzisiaj robie sledzie w smietanie i do tego ugotuje 2 ziemniaczki i z maselkiem wciagne
boze jaka zachcianka

listopadowa i antropie sliczne zakupki

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-03-25 o 17:55
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:57   #2639
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
A jeszcze tylko odpowiem:
Moniqac, nie pamiętam jakiej firmy jest łóżeczko, bo kupione prawie 7 lat temu; ale takie same ma Matall
To jest Klupś Radek VII

Chyba wyspałam zły humor
Spałam ponad 3 godziny, trochę mnie Edzik budził (kopał tak, że aż bolało ), ale się nie dałam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:57   #2640
listopadowa80
Zakorzenienie

Antropia, Kasia -
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
patrzcie jakie to lozeczko z okienkami
http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=4761
Dziwadło

Cytat:

na ktg okej, tetno w miare przyzwoite, podchodzilo do 160, ale okej jest

w poniedzialek mam wizyte
No to dobrze, że ok

Cytat:

Listopadowa ale zazdroszcze tych zakupów chyba masz już wsio?
Fajnie tak czekac z zakupami i potem tyyyyyyyyle naraz Można zwariować z radosci Co to jest taka laleczka w łososiowej sukienusi chyba na ksiezycu? Jakie to ładne i jeszcze interesują mnie na tym samym zdjęciu w białym pudełku rózne maskoty? Do czego to słuzy??
Frajda niesamowita, cieszę się jak dziecko. Z jednej strony fajnie kupować systematycznie, bo zawsze mniej się odczuwa finansowo; ale z drugiej jak się nakupuje raz a dobrze i wielka paczka przyjedzie to można się posikać ze szczęścia

Ta laleczka w pomarańczowych galotach to miś - zawieszka do łóżeczka, a te maskotki w białym pudełku to karuzelka

Generalnie mam już prawie wszystko. Jeszcze tylko z garderoby muszę dokupić - na pewno cieplejsze ubranka: spodenki, bluzy, polarki i kurteczkę. Co mnie trochę hamuje - to mało jest ciuszków unisex, no a jak dochtorzy się pomylili Więc tak się zastanawiam czy kupić teraz typowo dziewczęce czy po porodzie wysłać Tż-ta do sklepu
Ale chyba jednak w ciemno kupię

Cytat:
A Wy łobuziary pisałyscie tyle o czekoladach !!!!! Zbóje moje Kochane
Prosze zjeść jeszcze ładnie po kosteczce czekoladki za Listopadowa i za mnie
o tak, za mnie też
Naszła mnie ochota na snickersa No ale jeszcze kilka tyg. musi poczekać

Wróciłam z kaczek - deszcz nas złapał, a ledwo weszliśmy do domu zaczął sypać śnieg. Pikna wiosna, nie ma co
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości