|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
anula ja dopiero zajrzałam
Mam ponad 10 stron...
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
No nieźle, mamy praktycznie taką samą wyprawkę ![]() I przy okazji polecam sprzedawcę: http://allegro.pl/show_user.php?search=r_p77 Szybko i bezproblemowo Cytat:
Ja do szpitala kupiłam 2 koszule i też nie jakieś ach i och, bo raczej będę w nich chodzić krótko (nie sądzę, aby tym razem miała dużo pokarmu O, dobrze wiedzieć |
|
|
|
|
#2643 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=agus87;25958403]
mi tez sie podoba 15 kwietnia QUOTE] To sie razem na 15 wybierzemy co?? ![]() Lolus i jak tam ?? poskutkowało?? a ja mam znowu balony baloniaste. Antropia świetne zakupki,Listopadowa tez zaszalała
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mazianka81;25959725]
Cytat:
bo to piątek, i w poniedzialek wyjdziemy |
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa mogę prywatne pytanie?? tzn zawodowe
Chciałam odrobaczyć kotkę, kupiliśmy u weta tabletkę (na A coś) no i wet powiedział żeby dać jej pół, no ale kocica zjadła tylko ćwiartkę bo drugą ćwiartką pluła i nie dało się jej nakarmić tą cząstką opluła nas, siebie i całą podłogę mam jeszcze pół tej tabletki, kiedy najlepiej jej podać tą tabletkę?
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Wiiiiitam!
natłuczone postów, że nadrobię chyba za tydzień lecimy po kolei:Ddaaiissyy, przed malowaniem nasza sypialnia, to była ciemna jaskinia, więc to co jest teraz to JASNOŚĆ Co do teściowej i remontu, to ja uważam, że nie ma sensu wywalać kasy, skoro i tak na dłuższą metę nie chcecie tam mieszkać ![]() Moniquac, DOTARŁO! Jeszcze raz dzięki co do przewijania, to stałe miejsce możecie mieć na łóżeczku, a w praktyce pewnie będziesz wszędzie przewijać ![]() a ten zestaw za 750 to jakaś mega porażka, naciąganie i wyciąganie kasy ![]() Zytus, widziałam Cię na żywo i gdyby nie ciążowy brzuszek, to nie widać żebyś miała coś za dużo ![]() Anula, super, że wszystko dobrze z maluszkiem i Tobą a jak mama? Chyba doszła do siebie, bo widzę aktywnie spędzacie czas Aha! Czy Ty wiesz, że ... jag pratar lite svenska ![]() Mazianko, duży chłopaczek! Czyżbyś pierwsza do wylotu?! Mimbi, poród w wodzie super opcja! U mnie nie ma takiej ale na wejście błagam o ZZO i dam łapówkę za "głupiego jasia" ![]() Grazin, co za deprecha?! WYNOCHA DO KLUBU Listopadowa, świetne zakupy! Gotowa jesteś,widzę ![]() Ja dziś oprócz prasowania, to naszykowałam jeszcze ciuchy dla Hanki do szpitala Aha! Znalazłam sposób na ograniczenie jedzenia! Otóż kiedy coś jem, myślę sobie, że RODZI SIĘ ŁOŻYSKO i od razu żarcie staje mi w gardle i przestaję jeść
|
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteś bezbłędna
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tylko pluła a nie wymiotowała to można podać w każdej chwili. Jeśli nie chce przełknąć w pokarmie czy po umieszczeniu tabl. na nasadę języka (tu warto połaskotać gardło od zewnątrz) to rozkruszcie tabletkę, zalejcie minimalną obj. wody (maks. 1 ml), rozmieszajcie, zaciągnijcie w strzykawkę (najlepiej 2 ml) i wstrzyknijcie do pyszczka. |
|
|
|
|
#2650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOTE=agus87;25959862]no i Tz pzrez weekend sie Julcią zajmie,to zaklepane,co ??
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaszalała, zaszalała
![]() Ale już jestem spokojniejsza, że gdyby w razie co (odpukać), to mam co do szpitala zabrać... Cytat:
|
|
|
|
|
#2652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj przyjaciel urodzil sie w Bagdadzie, bo jego tata mial tam kontrakt -od przedszkola po liceum kazali mu przynosic swiadectwo urodzenia, bo mysleli ze konfabuluje. Wiec on latal z tym dokumentem pisanym po arabsku z tlumaczeniem na angielski ze "Zaswiadcza sie ze dziecko plci meskiej urodzilo sie zywe w Bagdadzie dnia ..." ![]() Cytat:
Cytat:
A co do lozyska to nie swiruj, przeraza Cie, ze wyplynie z Ciebie druga ukrwiona watroba? ![]() AHA - zrobilam nowe paznokcie! |
||||
|
|
|
#2653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie oglądnęłam z mężem 3 odcinki ze szkoły rodzenia - postanowiliśmy że tak to załatwimy. Umarłam ze śmiechu filmiki są bezbłędne. Ale wiem już jak oddychać, jakie pozycje przyjmować w pierwszej fazie porodu i jak łagodzić ból, normalnie z palcem (nie powiem gdzie) dam radę ! Lody w zamrażarce, trzeba je teraz co jakiś czas wyjmować i mieszać. Przepis z netu - robię pierwszy raz ale to już podjadłam kawałeczek i całkiem smakowite. http://oliwka.przepisy.net/domowe-lody/ Mąż woła że mam z nim leżeć na kanapie, jak trzeba to trzeba - lecę
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego wieczoru
|
|
|
|
#2655 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocno zaciśnięte. Jeszcze troszkę Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że wanienki nie mamy. Całkiem z głowy mi wyleciała Jest jeszcze trochę czasu, więc na pewno zdążę !Cytat:
Jak tam Loluś zadziałało?? Cytat:
Jeden będzie Bartuś Cytat:
Super!Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2656 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
A co z Anulinka??
Anulinko gdzie jestes??? ![]() Bylam na spacerku. Tak mnie Tzet wkurzyl, ze musialam wyjsc z domu. Sluchajcie wyszlam a koszuli. rekawki 3/4 i bylo mi cieplo!!!! Cudna pogoda dzisaj byla. No poprostu wspaniala!!! Jutro grilla robie, bo mam slinotok na sama mysl i nawet rodzace sie lozysko mnie nie obrzydzi, bo widzialam kiedys krowie lozysko Za to jak wrocilam czekalo na mnie Ptasie Mleczko i Ide zaraz palaszowac co by sie nie zmarnowalo!!!
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Mimbi, no właśnie dla mnie to ważne, że mam taką opcję! Chociaż myślę, że bez tego się nie obejdzie
![]() nic nie kombinujemy z Moniquac tylko ciągle temat kompletu z misiami, bo latałam i szukałam na własną rękę, ale nie udało się, więc Monia wysłała mi ten, który kupiła Atiz, a to odcinki z netu, czy na płytce? Lody własnej roboty! Super! ![]() Listopadowa, wzajemnie ja też zmykam, ale może zajrzę jeszcze
|
|
|
|
#2659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dziś w grubej kurtce zmarzłam i taki wiatr, że myślałam, że mi ....głowę urwie![]() też chcę grilla
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Niedługo Kasiu wszystko sie u nas wyjasni.. tak sądze
antropia; bodziak dla tatusia rządzi hihi Czyli w razie czego, jestes zwarta i gotowa i torba tez juz spakowana ? Sliczne ciuszki mary, jestes bezbłedna z tym łozyskiem ![]() listopadowa, bo jak to sie mówi, za długie czekanie dobre sniadanie moje najwieksze jak dotąd zakupy to było z 7 sztuk ciuszków naraz i to mnie tak cieszyło, ze porozkładałam na łózku i ogladałam ze wszystkich stron a co dopiero tyyyyyle zakupów co Ty Szał ciał mimbi, no własnie mnie tez na psyche tak działa jakoś swiadomośc, ze w razie czego w kazdej chwili moge liczyc na ZZO.. i wiem, ze to jakoś wew mnie uspokoi choć równiez biorę pod uwagę ewentualnośc, że na dzień dobry poprosze znieczulenie Kolezanka , ktora rodziła w tym szpitalu co ja mówiła, że gdy jakas dziewczyna b. sie boi i panikuje to dają zastrzyk w dupkę uspokajający i to wiem, ze na milion procent bede chciała Lolus co z Toba ?? i co z mebelkami !!?? eweska i nie macie kompletnie zadnych przypuszczeń co do imion? A Synek nie moze pomoc ? Wypowiedziec swoją opinie ? ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- no własnie też dzis o Anulinkę pytałam... dawno jej nie było.. kurcze co z nią widzisz jak TZ dba? czyli już harmonia rodzinna załatana ? ![]() ptasie mleczko........ ![]() Listopadowa, czy Ty widzisz co te "wredny małpiszonki" tu nam pisza, jakie rzeczy jedza ![]()
|
#2661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zmierzam ku temu
|
|
#2662 | |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy, Mazianka, Gusiagatko
Wyleżałam się za wszytskei czas.. ran na płasko, raz na boczku.. Ogólnie bardzo się zrelaksowałam i chyba troszkę na małego podziałało Czuję, że się rusza, chociaż nadal zdecydowanie mniej niż dotychczas. Tak, czy tak, cieszę się, że go czuję ![]() Tak, poza tym, mam podejrzenie, że mały już nie leży główką w dół, tylko chyba się przekręcił.. i może dlatego te ruchy takie "inne" i mniej intensywne.. Wszystko będzie dla mnie jasne, jak syneczek czkawkę dostanie! Cytat:
Ddaaiissyy po raz kolejny wstyd się przyznać, ale nadal nie zapadła żadna ostateczna decyzja Jaś nadal bardzo mi się podoba i przy tym obstaję ![]() Seee wymyślił!! Wrrr..Mój kolejny typ to po długich namysłach Antek.. Chociaz tu zaczynam cudować i bardziej mi się widzi Anton niż Antoni ![]() W moim środowisku Antoś nie jest bardzo popularny, więc na plus.. a poza tym baaardzo podoba mi się skrót Toni.. Antoni- Toni ![]() Także nadal mnóstwo rozterek i sprzeczek! Strasznie mi wstyd i głupio jak znajomi pytają się mnie jak mały będzie miał na imię.. a ja ze skruszoną miną przyznaję, że jeszcze nie wiemy! ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Antropia ho ho ho! Szalenstwo zakupowe jeeee ![]()
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa no chyba ten aniprazol, nie mam całej nazwy bo dostałam jedną tabletkę wyciętą
no pluła i to tak że wyglądała jak bokser albo inny fąfel dam jej w śmietance to pewnie zje, a jak nie to jej pyszczek wymażę to zliże. Chodziło mi tylko o czas, czy powinnyśmy coś odczekać dziękuję
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga wklejam rajtuzki z dedykacja dla Andziot (ale reszta tez moze obejrzec
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zbieram przepisy na grilla itp itd
tak sie zastanawiam jak uporzadkowac ten moj burdel przpeisowy mam na kartkach, w lapu, w necie, w glowie ![]() probowalam z segregatorem - ee nie sprawdza sie nie mam czasu zeby tam dokladac ladne odpicowane przepisy z fotkami eh |
|
|
|
#2666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ musisz się najpierw zarejestrować Powiem Ci że może nie jest to najwyższych lotów produkcja, ale merytorycznie jest spoko. Lolka1212 a może musisz zobaczyć i przytulić synka żeby zadecydować ? My mieliśmy zawsze zadecydowane że Pola (po mojej babci - taki miała pseudonim w AK od nazwiska Polaczkiewicz) a dla chłopca Kacper, jakoś tak mężu kiedyś wymyślił. Ale pomimo tego jakoś nie umiem o niej i do niej mówić już po imieniu, na razie jest dzidzią albo płodzią, a dla męża wielkim łbem albo łobuziarą
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Lolus oj tam, masz jeszcze czas ! powiem Ci w sekrecie, ze ja byłam o Antosiu przekonana od jakichś hmmm 10 lat jak nei wiecej - ze jak synek to tylko ANTOŚ
strasznie mi się podoba... chciałam Gabrysie na Antosię (Toska lux wg mnie) przerobić ale małż nosem krecił juz wiec nie kombinuję co z mebelkami?? Cytat:
na pazurkowym watku Pamietacie ten hicior ?? http://www.youtube.com/watch?v=UHfc_...eature=related
|
|
#2668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas tez przeboje były z imienien, ale w końcu doszliśmy do porozumienia
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
atizku ja tak mam z kupowaniem ubrań !! Poki co wiekszośc w kolorze pink
wielki łeb ????????
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z hitow to wole zajaca poziomke!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

Mam ponad 10 stron...

rozmiar XL
a wyglądaja jakby miał co najmniej trzy X 
opluła nas, siebie i całą podłogę 
a jak mama? Chyba doszła do siebie, bo widzę aktywnie spędzacie czas
ale na wejście błagam o ZZO i dam łapówkę za "głupiego jasia" 

Trzymajcie kciuki, nie chciałabym się pierwsza rozpakowac
mocno zaciśnięte. Jeszcze troszkę
i Ide zaraz palaszowac co by sie nie zmarnowalo!!!
ja dziś w grubej kurtce zmarzłam i taki wiatr, że myślałam, że mi ....głowę urwie