![]() |
#391 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny znacie może jakąś fajną florystkę w Katowicach lub okolicach? wiem już jaki chcę bukiet ślubny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślałam,że skończy się na jednym spotkaniu ( byliśmy na rekolekcjach wyjazdowych i był obszerny wykład o naturalnych metodach), a tu baba kazała mi zrobić wykres ![]() Zła jestem jak nie wiem, bo najzwyczajniej nie mam czasu znów tam iść, nie mówiąc już, że nie mam zamiaru robić teraz żadnego wykresu!!!! Ale tż stwierdził, że jak już zamieszkamy razem, to z ciekawości będzie mierzył mi temperaturkę i zrobi wykresik ![]() Ale teraz nie ma o tym mowy, poza tym nie ma już tyle czasu, żeby przychodzić za miesiąc, więc mam przyjść chociaż z fragmentem. Dobrze, że żyjemy w dobie internetu ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/wstazka-tasiemka-s...508014214.html Może ten będzie aktualny ![]() A jeśli chodzi o te zabawy, to fajnie, że dziewczyny tak się postarały i coś wymyśliły. To miłe ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Możecie polecić mi jakiegoś dobrego, sprawdzonego fryzjera z Mysłowic, Katowic, Sosnowca, Jaworzna, który dojeżdża do domu? byłabym b. wdzięczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
O, jesteś z tej samej okolicy, co ja
![]() ![]() Obrączki kupowaliśmy u jubilera na Wolności w Zabrzu, ale nie jestem pewna czy bym Ci go poleciła, bo czułam się jakoś mało profesjonalnie obsłużona. Obrączki kosztowały nas 568zł + 12,8g złota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Zadomowienie
|
hehe...a ja juz nie bede knurowianka wyprowadzam sie do gliwic-sosnica
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
a tak wogole na kalendarzu pm widze u Ciebie tego samego fotografa co ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie bierzesz hormonów, to możesz spróbać sama sobie pomierzyć temperaturę (jeśli masz termometr o "lepszej" skali), lepiej poznasz swoje ciało. Przy tabl.antyk. mierzenie temp. jest zupełnie bezsensu, bo nie będziesz miała, np. charakterystycznego skoku temp. po owulacji. Ja tam zawsze lubiłam "doświadczenia na żywych organizmach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My też będziemy przerabiali swoje złoto, i myślę że cena gotowego wyrobu zależy od ilości złota jaką mamy- jeśli będzie za mało- zapłacimy więcej, bo złotnik będzie musiał dołożyć swoje.
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jeśli nie macie jeszcze sukni a upatrzyliście sobie jakąś w salonie Karina to na www. groupon.pl pod Śląsk Extra jest bon znizkowy na zakup sukni slubnej w salonie Karina w Katowicach lub Rybniku. 100 zł za bon o wartości 1000 zł.
Ja już suknie mam, ale któraś z Was może skorzysta. |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co zauważyłam to te tańsze obrączki w aparcie ważą około 3g/szt. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
Trochę mnie tu nie było, bo choróbsko mnie z nóg zwaliło ale w końcu jest dobrze. Wczoraj udało nam się zamówić zaproszenia. Jak tylko przyjdą to na pewno się pochwalę. A z tymi noclegami ktoś pomoże coś taniego znaleźć w Katowicach dla 40 os osób bliżej centrum??
Ja to się ciesze że poradnie mamy już za sobą. Chyba bym 2 raz nie chciała tego przechdzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Ja mam poradnie przed soba i niech mi wyskoczy z jakimś wykresem to padne
![]() ![]() ![]()
#405 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Niech mnie wyzywa, mam to szczerze w
![]() ![]()
#407 |
Rozeznanie
|
Zdrowe podejście
![]()
#408 |
Rozeznanie
|
Ja tabsów już dawno nie biorę, a czarować i tak mi się nie chce
![]() My byliśmy dziś w sosnowcu w goldrunie wreszcie. Taki tam wybór, a jak przyszło co do czego, to jakoś nie było co przymierzyć.. Wszystkie strasznie szerokie i większość dwukolorowa, a my chcemy całe żółte i raczej wąskie ( ja 4 a tż 5mm) Spodobało mi się coś takiego, ale zastanawiam się, czy za 10lat nadal mi isę będą podobać i czy nie postawić lepiej na jakieś zwykłe, klasyczne... http://www.goldrun.pl/obraczka,nr,870.html#GoldRun |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Przyczajenie
|
Nie do końca jest to bzdura- na pewno warto z taką metodą również się zapoznać i nie podchodzić do niej od razu sceptycznie
![]() Standardowo w poradni są dwie wizyty i zazwyczaj (ale nie zawsze i nie wszędzie) sugeruje się prowadzenie obserwacji cyklu, co jest omawiane na drugim spotkaniu. U mnie w poradni jest to rzecz opcjonalna, nie jestem zmuszona do przyjścia z wykresem; pani tam pracująca podkreśliła wręcz, że jeśli miałabym ściągać gotowce z neta czy podręcznika- to mogę sobie darować, jesteśmy dorosłymi ludźmi. Ja byłam w swojej osiedlowej poradni, ale podejrzewam, że ciekawie (pod kątem poznania siebie jako małżonka i swojej połówki) jest w poradni przy Katedrze w Katowicach (poradnię prowadzą małżonkowie- Państwo Maliccy). Nie wiem jednak, jak wygląda kwestia zapisów dla osób spoza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do poradni, to my mielismy fajnie ![]() ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110430040119.html http://www.suwaczki.com/tickers/mhsv3e5elv15wq8s.png Edytowane przez muminek82 Czas edycji: 2011-03-25 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Przyczajenie
|
A, co do florystki w Katowicach to polecam kwiaciarnię na Korfantego (przy skrzyżowaniu z Oblatów).
Tylko tam są dwie kwiaciarnie obok siebie, ta polecana przeze mnie to Skład Rzeczy Ładnych "Pani Róża" (od ulicy są tylko drzwi). Nie wiem jak z wiązankami ślubnymi, bo dopiero będę miała okazję zobaczyć za kilka miesięcy, ale bukiety są bardzo ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do obrączek to cena za robociznę + brakujące białe złoto. A co do fotografa to szkoda, że masz ślub po mnie ![]() Wydaje mi się, że któraś z wcześniejszych PM-ek też go miała, tylko jakoś nie mogę zlokalizować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle.. złoto staniało ![]() Nasze obrączki jeszcze niedawno były ponad 300zł droższe. ha , więc jednak niezdecydowanie czasem popłaca ![]() ![]() Wybraliśmy mix obrączek takich jak na fotach, czyli takie jak na pierwszym, ale z jednym kamieniem w damskiej no i takie dokładnie jak na drugim, ale z tym matem jak na pierwszej focie ![]() Diamencik jeden, ale tak myślę, że sobie może za rok dołoże jeszcze 4, po dwa ciut mniejsze po bokach. A mat pewnei po ok. 2 latach wypolerujemy i będzie cała błyszcząca. zobacze jak szybko się zetrze. Co do matu, ja chciałam też całe zółte błyszczące, ale Pani powiedziałą, że mat przecież można wypolerować przy odnowieniu i w ciągu 2 lat jest to gratis, także stwierdziąłm , że zamówię pół na pół, a potem sobie wypoleruję ![]() Na stronei wydawało mis ię, ze jest trochę obrączek tam 4mm, ale przzynaję, ze zbytnio nie skupiałam na nich uwagi. Jestem happy ![]() ![]() A wczoraj odebraliśmy dokuemnty z USC, 84 zł i rozmowa z bardzo śmiesznym facetem w katowicach, jeśli będziecie w USC w Katowicach to padnięcie ze smiechu podczas rozmowy z nim. A dziś wieczorem spotkanie z Księdzem i spisanie protokołu ![]() Przyszły tydzień kwiaciarnia, cukiernia i może zamówię buty, które mi się podobają ![]() I do przodu ![]()
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-03-25 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Raczkowanie
|
Aniusia1984 bardzo ładne te obrączki i cena też niczego sobie (jeśli w rzeczywistości jest taka, jak na stronie).
A na ile przed ślubem zamawiacie obrączki? My się nie możemy jakoś zdecydować co do metalu- białe czy żółte złoto.... ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
A co wiesz o tej poradni przy Katedrze? Czy są spotkania w weekendy? U mnie nie ma, więc musimy szukać innej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Przyczajenie
|
http://www.rodzina.archidiecezja.kat...%20dekanalne#2
Na tej stronie podane są dni i dokładne godziny dyżurów w różnych poradniach (w przypadku Katedry są to czwartki). Co do Państwa Malickich- prowadzą również Nauki i uczestniczą w Dniach Skupienia; skupiają się na dialogu między partnerami (zachęcają do rozmowy na tematy związane z rodziną, potencjalnymi problemami, wartościami, cechami charakteru, zachowaniami). Można dowiedzieć się o sobie wzajemnie czegoś nowego, na co być może nie zwracało się wcześniej uwagi, a co jest ważne dla drugiej strony ![]() Zawsze to bardziej pouczające aniżeli wykład ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz niestety robienie tego w domu rodzinnym byłoby dla mnie bardzo krępujące, dlatego będę musiała jakoś się z tego wykręcić. A jeśli chodzi o wstążki, to zamawiałam z anexallegro ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o kolor metalu, to wybierzcie ten, w którym się lepiej czujecie. Ja co prawda nie lubię zółtego złota i przed zaręczynowym w ogóle żadnego takiego nie miałam, ale nie wyobrażam sobie całej białej obrączki. Za mieszanymi też nie przepadam więc pozostała żółta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
ja bede zamawiała w czerwcu ale napewno chce zółte złoto i klasyczne
No ale inaczej jak chcesz a inaczej jak idziesz cos wybrać Poszłam do salonu sukni chciałam rybke wyszłam z księżniczka hahhaha |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja byłam wczoraj na sali ![]() ![]() zostało nam już tylko kilka zaproszeń ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sukni ciągle brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.