Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 16:42   #4081
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

beat@ pierwsze dni są zazwyczaj najgorsze, bo jeszcze nie jesteś do konca w temacie ja kiedys pracowalam tez w piekarni jako sprzedawca ale sezonowo i pierwszy dzien to byl kozmar! Pamietam, ze przyjechał dostawca z towarem, pelno skrzynek z roznymi bulkami itp. i dal mi taką kartke ze zdjęciem nazwą i ceną róznych bulek, chlebow.. zanim zdązylam ją wziąc do ręki ustawila mi sie kolejka i te babcie zaczeły mi mowic co to one chcą, a ja nie rozroznialam zadnej bulki! i nic nie moglam znalezc w tych skrzynkach! ryczec mi sie chciało! wkoncu sie wkurzylam i .. zamknelam na jakis czas zeby chociaz na polki to poukladac. I mialam wylane na to co szef powie:P ale z dnia na dzien juz sie z tym oswoilam i bylo ok

Mam do Was pytanie z innej beczki (własciwie to do tych, ktore mieszkają ze Swoimi TZ) :
czy jak dziecie do spowiedzi to ksiądz Wam daje rozgrzeszenie? Bo my jak bylismy ostatni raz (tj rok temu) to nam nie dal i jeszcze zaczal na mie wrzeszczec, ze moje dzieci beda z mocy sztana itp.. jakis powalony chyba byl, i od tego momentu nie bylam, bo poprostu sie boję, ze znowu takiecos uslysze? No i jak to jest przed slubem, bo przeciez trzeba sie wyspowiadac, a jak pojde i nie da mi znowu rozgrzeszenia to co, komuni nie dostane? Tego nie kumam!! chyba jestem na to za glupiutka:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:43   #4082
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Buuu ... No i sie nie udało! Mimo moich bardzo rozwinietych umiejetnosci persfazji proboszcz był nieugiety ;/ Kalendarza na przyszły rok nie ma. Skoro ja rzadko tu jestem, to date moze przyjsc zaklepac rodzic. Tak mi powiedział. Straaasznie jestem rozczarowana, bo u wiekszosci z Was nie było tego problemu i nie spodziewałam sie szczerze mowiac, ze u mnie będzie .. Ja wiem, ze ta parafia, w której chcemy mieć ślub nie jest duza, no ALE! ..

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie z innej beczki (własciwie to do tych, ktore mieszkają ze Swoimi TZ) :
czy jak dziecie do spowiedzi to ksiądz Wam daje rozgrzeszenie? Bo my jak bylismy ostatni raz (tj rok temu) to nam nie dal i jeszcze zaczal na mie wrzeszczec, ze moje dzieci beda z mocy sztana itp.. jakis powalony chyba byl, i od tego momentu nie bylam, bo poprostu sie boję, ze znowu takiecos uslysze? No i jak to jest przed slubem, bo przeciez trzeba sie wyspowiadac, a jak pojde i nie da mi znowu rozgrzeszenia to co, komuni nie dostane? Tego nie kumam!! chyba jestem na to za glupiutka:P
Ja tam zawsze dostaje rozgrzeszenie jesli chodzi o mieszkanie z TZ. Oczywiscie nie obywa sie bez pouczajacej gadki, ale do tego jestem juz przyzwyczajona. Zreszta, w ogólnie nie czaje, jak mozna nie dac rozgrzeszenia za cos takiego .. Mamy XXI wiek, ale Kościół naprawde nie wiele sie ruszył do przodu przez te 2 tys lat!

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2011-03-25 o 16:45
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:51   #4083
jagodzia133
Zakorzenienie

Coś dla was
allegro.pl/podziekowania-winietki-krzeselka-wykonaj-je-sama-i1521463425.html
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 16:56   #4084
__Paulinka__
Zakorzenienie

no i walsnie jak dostalam takie kazanie, to juz mi sie odechciało chodzic do spowiedzi... a TZ byl zaraz po mnie i odszedl od konfesjonalu doslownie w 5 sekund bo ksiądz go nie chciał sluchac dlatego pytam, ale to chyba w takim razie zalezy od księdza... ale masakra taki ksiądz...

Dotk4 szkoda ze jeszcze u Ciebie nie mozna zaklepać daty i godziny.. tak by juz bylo z glowy, ehh... ja w kwietniu jak przyjade na swieta, to chcemy isc zaklepac.. mam nadzieje, ze Nam sie uda... chociaz to tez nie jest duza parafia...
Stary 2011-03-25, 16:59   #4085
jagodzia133
Zakorzenienie

moja koleżanka też nie dostała rozgrzeszenia i olała kościół jednym słowem. Idź do spowiedzi jak ci nie da to idź do innego kościoła ;p nie wszyscy są tacy ;p
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-25, 17:08   #4086
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ooo, to widzę, że mamy identycznie... Taka grupa to gorsze niż zaraza Dlatego strasznie się cieszę, że już właściwie nie mamy zajęć (tzn. niby mamy, ale egzaminy pozdawane, więc nie chodzę ), bo już samo przebywanie wśród tych ludzi było dla mnie udręką... A ja na co dzień jestem naprawdę otwartą, tolerancyjną osobą. Ale jak taka szuja jedna z drugą patrzy na Ciebie, jakbyś była totalną kretynką i sypie komentarze, jakby wszystkie rozumy pozjadała, to ma się ochotę wziąć dubeltówkę i pięknie strącić tę makówkę
dokładnie tak! Dlatego przeglądam właśnie wszystkie Polityki ojca z ostatniego roku i szukam dodatkowo artykułów w necie, żeby być na bieżąco. A ponoś zacne grono pedagogiczne lubi gdy się korzysta z mądrych artykułów.

Cytat:

Znam księdza, który mi otwarcie powiedział, że jeśli to co robię (np. mieszkanie z chłopakiem) jest dla mnie czymś zupełnie normalnym, nie jest dla mnie grzechem, mimo teorii kościoła, to nie muszę się z tego spowiadać. Co innego sypianie z kimś. Bo przecież samo mieszkanie nie wyzwala w nas demonów, chyba że chodzimy nago po mieszkaniu, urządzamy wspólne libacje, orgie. Dlatego po co spowiadać się z czegoś, co grzeszne nie jest. Wystarczy wyspowiadać się z seksu, o ile ma on w związku miejsce i tyle. A za seks to się rozgrzeszenie dostaje.

Co innego w spowiedzi przedślubnej, wtedy trzeba wszystko wyznać jak na dłoni.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Dotk4 przykro mi z powodu księdza. Mamusia będzie musiała załatwiać

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:09   #4087
ewika19
Zadomowienie

Mój dalszy sąsiad kiedyś poszedł do spowiedzi (zdradzał żonę i bardzo dużo pił) i ksiądz kazał mu iść na pielgrzymkę do Częstochowy. Ten się wkurzył, poszedł do innego księdza i dostał inna pokutę ;P. I do tej pory się z tego śmieje

A z kolei wujek od mojego TŻa raz poszedł do spowiedzi i powiedział "zgrzeszyłem mową, myślą i uczynkiem" i tyle . Ksiądz był w ładnym szoku i ale dał rozgrzeszenie bez dodatkowych pytań.
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:54   #4088
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Przepraszam dziewczynki, że nie na temat będę pisała, ale męczy mnie to ciągle, a na tym wątku z wami się już zżyłam.
Mianowicie idę dzisiaj do gina. Chodziłam do niego, ale bardzo bardzo rzadko. Na pierwszej wizycie nie badał mnie w ogóle żeby nie stresować i przepisał tabletki, no i ja głupia uradowana, że bez badań się obyło, kupowałam kolejne opakowania na recepty, które wypisywała mi lekarka. Ostatnio poszłam po receptę do gina. Ochrzanił mnie, że od 3 lat nie byłam na żadnej wizycie. Dzisiaj sie przemogłam. Idę się zarejestrować i po południu idę do niego. Stresuję się jak nie wiem. Badaniem, tym co może mi lekarz powiedzieć (może jest coś nie tak ze mną, a ja jestem nieświadoma tego). Kurde, czemu to musi tak człowieka stresować, taka niewiadoma, nowośc, coś czego się jeszcze nie doświadczyło (badanie)?
Jakie wy macie wrażenia po pierwszej wizycie jeżeli pamiętacie?
Madzia nic się nie bój idź śmiało do gienia zbada cię i będziesz mogła spać spokojnie ja nie wiem jak ty mogłaś tyle czasu nie chodzić na badania w szczególności jak bierzesz tabsy mam nadzieję, że się poprawisz

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Wróciłam z pracy i jestem wykończona totalnie.Nogi w d... mi wchodzą. Ogólnie jakoś źle nie jest, praca jak to praca. Jednak szczególnym entuzjazmem nie pałam Rozmawiałam właśnie z mamą i mówi mi żebym się zastanowiła bo jak mi to nie leży za bardzo to nie ma sensu się męczyć. Sama widzi że zadowolona wcale nie jestem. Odpowiedzialność za kasę, jak pisałam nogi w d... włażą i nawet nie miałam czasu aby cokolwiek zjeść a byłam dziś od 5:30 do 12 i byłyśmy we dwie bo ja się uczę. Co będzie jak sama zostanę bo jest tak że potem już się samemu robi. To raczej nie dla mnie... jestem wkurzona tym i zdołowana jednocześnie aż mi się wyć chce naprawdę chciałabym pracować ale chyba jednak nie tam. Głupio mi też trochę bo miałam to w sumie załatwione i nie chciałabym wyjść na niepoważną osobę no i nie wiem co robić

Miałam nawet iść po skończeniu tej pracy do fryzjera ale nawet na to siły nie miałam do domu ledwo przyszłam do domu nawet a mam jakieś 5-10 minut..

Daj sobie szansę popracuj jeszcze kilka dni i zobaczysz jak się pracuje jak już jesteś trochę bardziej ze wszystkim obeznana jeśli to nie pomoże to zrezygnuj, siłą przecież cię tam nikt nie zatrzyma. Trzymam kciuki za dobrą decyzję
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:58   #4089
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:

U nas jest tak, że to zależy od księdza. Jak chodzę do spowiedzi w mojej parafi zwykle dostaje rozgrzeszenie bez problemu, zresztą mamy młodego wikarego, który spowiada i on jest całkiem w porządku. Ale czasem zdarza mi się iść do spowiedzi na Jasną Górę tam już tak łatwo nie jest i spędza się zwykle z 15 min w konfesjonale

Słyszałam też, że w spowiedzi przedślubnej przyznanie się do przedmałżeńskiego seksu czy mieszkania z partnerem przed ślubem raczej gwarantuje niedostanie rozgrzeszeni u niektórych księży i szczerze mówiąc nie wiem co wtedy ?

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:28   #4090
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Witam Was Dziewczyny
normalnie pędzicie po forum szybciorem

Talaaa87 to ślubujemy razem i fajnieee hehe

(kicia) ten koles jakiś psychiczny wogóle jego zachowanie mnie śmieszy pffff niech spada z tymi meblami nawet na dwór na takich ludzi trzeba mieć olewke

Jame gratulacje zaklepania terminu sali

nooo i wszystkim PM-ą życze udanegoo weekendu
buziole
- g. 16:00
Karinkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:43   #4091
jagodzia133
Zakorzenienie

Dziewczynki ja zmykam bo za chwilę TŻ będzie u mnie i robimy sobie seansik. Obejrzymy ze 3 filmy jak dobrze pójdzie
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-25, 18:43   #4092
(kicia)
Zakorzenienie

Dotk4 wiesz nie zawsze budowa domu równa się kupnie mieszkania za takie mieszkanie co bym chciała zapłacę tu w moim mieście może 250tys max a za dom plus meble i kupno działki to z 500 tys a nawet więcej. Ja teraz nie mam problemu z mieszkaniem bo mamy takie że wystarczy nam nawet jak urodzi się pierwsze dziecko. Co do zwierząt to moje dzieci na pewno będą wychowywać się z psem właśnie aby nie miały alergii. Mojego taty brat wychowany na wsi mieszka w wawie jego dzieci są uczulone na wiele rzeczy w tym na sierść. Żyje w tak sterylnych warunkach że też ma teraz alergie. A w sumie piesek wcale nie zajmuje tyle czasu. Tylko trzeba go wyprowadzać i czasami trochę się pobawić.

Chatka ja to na pewno w przerwie na fryzjera czy makijarz wpadne na momencik się przywitać

No to zostało mam 11 msc do pierwszej relacji
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:04   #4093
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Dotk4 wiesz nie zawsze budowa domu równa się kupnie mieszkania za takie mieszkanie co bym chciała zapłacę tu w moim mieście może 250tys max a za dom plus meble i kupno działki to z 500 tys a nawet więcej. Ja teraz nie mam problemu z mieszkaniem bo mamy takie że wystarczy nam nawet jak urodzi się pierwsze dziecko. Co do zwierząt to moje dzieci na pewno będą wychowywać się z psem właśnie aby nie miały alergii. Mojego taty brat wychowany na wsi mieszka w wawie jego dzieci są uczulone na wiele rzeczy w tym na sierść. Żyje w tak sterylnych warunkach że też ma teraz alergie. A w sumie piesek wcale nie zajmuje tyle czasu. Tylko trzeba go wyprowadzać i czasami trochę się pobawić.

Chatka ja to na pewno w przerwie na fryzjera czy makijarz wpadne na momencik się przywitać

No to zostało mam 11 msc do pierwszej relacji

Fajnie że macie mieszkanko ja po ślubie z moim już mężem będziemy mieszkali u moich rodziców nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało ale na razie musi tak być. Będziemy się starać o jakiś kredyt na małe mieszkanko ale o domku to ja na razie mogę tylko po marzyć

Co do pierwszej relacji z bardzo ważnego dnia to naprawdę już niedługo potem będą kolejne PM ki i nasze forum będzie wrzało i będzie pełno emocji i wzruszeń
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 19:13   #4094
(kicia)
Zakorzenienie

Już się nie mogę doczekać aż będziemy dzielić się ślubnymi zakupami co nastąpi pewnie nie długo

Stary 2011-03-25, 19:38   #4095
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Buuu ... No i sie nie udało! Mimo moich bardzo rozwinietych umiejetnosci persfazji proboszcz był nieugiety ;/ Kalendarza na przyszły rok nie ma. Skoro ja rzadko tu jestem, to date moze przyjsc zaklepac rodzic. Tak mi powiedział. Straaasznie jestem rozczarowana, bo u wiekszosci z Was nie było tego problemu i nie spodziewałam sie szczerze mowiac, ze u mnie będzie .. Ja wiem, ze ta parafia, w której chcemy mieć ślub nie jest duza, no ALE! ..

!
U mnie też nie mieli kalendarza ale za to zapisują w zeszycie nawet na długo przed terminem. Ja bym się ostro wkurzyła, i jak tu salę rezerwować i na którą godzinę jesli do końca nie wiesz kiedy i o której ślub? Oby Cię nikt nie ubiegł, u mnie w jeden dzień to chyba max 4 śluby są/. Żeby nie było tak że ksiądz powie że nie ma juz miejsca.
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:07   #4096
bahari
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli Twoim zdaniem nie ma nic złego w tym że mieszkacie razem, to masz moje pełne błogosławieństwo. A jeśli uważasz, że to złe - wyprowadź się. Wtedy nie będzie problemu ze spowiedzią.

Nie do końca na temat, bo ja i mieszkam, i utrzymuję, że tak powiem, kontakty intymne. A akurat w mojej parafii jest taki pogląd, że jak już seks jest, to jak się nie mieszka razem, to się rozgrzeszenie dostanie, a jak się mieszka, to już nie, bo jest za duża pokusa złamania postanowienia poprawy. Osobiście mam to w nosie, jakiś stary łysiejący facet w Rzymie nie będzie mi mówił kiedy mam zacząć mieszkać z własnym narzeczonym, mam swój rozum i sama potrafię zdecydować kiedy nadszedł właściwy moment.

Oczywiście, odczuwam dyskomfort z powodu tego, że wg Kościoła żyję w grzechu ciężkim, szczególnie że sama wcale tak nie uważam, no dobra, nie to że nie popełniam grzechów, ale akurat sypianie z własnym narzeczonym to taki mały grzeszek, jak powiedzmy obżeranie się ciastem czekoladowym

Co do spowiedzi: nie spowiadam się, bo nie mam postanowienia poprawy. Nie przestanę sypiać z TŻ i już, a nawet gdybym zrobiła takie postanowienie to złamałabym się po 2 tygodniach, więc po co stwarzać fikcję. A spowiedź MUSI być szczera, z postanowieniem poprawy.

Jak przy przedślubnej spowiedzi nie dostanę rozgrzeszenia, to powiem, że w takim razie nie weźmiemy ślubu kościelnego, podpiszemy tylko papiery z USC. Ciekawe co by ksiądz na to powiedział :P A tak na serio to można przecież iść do innego księdza, nie przejmuj się. Ogólnie to przecież księdzu przed ślubem zależy żebyście ten ślub w końcu wzięli i już żyli po bożemu, a odmawiając rozgrzeszenia sprawia że dalej będziecie grzeszyć. Więc byłby nienormalny gdyby przed samym ślubem odmówił rozgrzeszenia.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

P.S. Ale się wywnętrzyłam, aż mi głupio...

Edytowane przez bahari
Czas edycji: 2011-03-25 o 20:09
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:11   #4097
karolinka85
Rozeznanie

Tenebrosa, widzę, że będziemy mieszkały niedaleko siebie
Ty za Elizówką, a Ja u Tż w Jakubowicach..
Do Lublina bliziutko..3-4km..ale pewnie ciężko będzie mi się przyzwyczaić..bo mieszkam w Lublinie i wszystko mam blisko i wogóle..
A Biedronkę też mam prawie pod domem..a tam?tylko zwykłe małe sklepiki..więc jak najszybciej muszę zapisać się na prawko..bo bez niego ani rusz!
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:20   #4098
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Fajnie że macie mieszkanko ja po ślubie z moim już mężem będziemy mieszkali u moich rodziców nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało ale na razie musi tak być. Będziemy się starać o jakiś kredyt na małe mieszkanko ale o domku to ja na razie mogę tylko po marzyć

Co do pierwszej relacji z bardzo ważnego dnia to naprawdę już niedługo potem będą kolejne PM ki i nasze forum będzie wrzało i będzie pełno emocji i wzruszeń
Ja mam jeszcze gorzej, po ślubie zamieszkamy z moimi teściami Sytuacja wygląda tak że Tż ma chorych rodziców jego ojciec jest po udarze mózgu a mama ma problemy z biodrami

Oczywiście będziemy mieli oddzielną kuchnię,łazienkę oraz osobne wejście do domu jednak średnie to pocieszenie

W sumie teściowa to spoko babka,będziemy razem winko popijały
Jednak wiadomo,że inaczej sprawy się mają jak się spotykamy od czasu do czasu a jak zamieszkamy w jednym domu to może już nie być tak ciekawie

Wiem,że pewnie większość nie wyobraża sobie mieszkania z rodzicami lub teściami ale różnie się w życiu układa, nie chcemy zostawić ich samych ponieważ nie mieli by wtedy za bardzo na kogo liczyć.
Tż ma 2 braci jednak chyba średnio poczuwają się do pomocy rodzicom.

No zobaczymy jak to się wszystko potoczy na razie staram się myśleć pozytywnie

Lece się relaksować oglądając film i popijając herbatke
Miłego wieczoru dziewczyny

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2011-03-25 o 20:22
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:29   #4099
(kicia)
Zakorzenienie

ja też się nie spowiadam ze względu na to jak zostałam raz potraktowana przez księdza który potraktował mnie jak dziwkę choć miałam 17 lat i spowiadałam się z kontaktów intymnych ale nie z sexu to były raczej takie początki zabaw z TŻ a wyszłam z kościoła z płaczem. Bo usłyszałąm że się nie szanuję że pójdę do piekłą i takie tam

Ale wam powiem że mój TŻ stwierdził że przed ślubem zrobimy sobie długaśną przerwę żeby była większa frajda z nocy poślubnej. No zobaczymy czy wytrzyma

Ja początkowo będę mieszkać tylko z TŻ ale wiem że za kilka lat rodzice mogą już nie dać rady mieszkać sami. Swoje lata mają. Ale to pewnie daleka przyszłość.

Mamy mieszkanie tylko dlatego że mama TŻ nie żyje i to takie trochę smutne

Stary 2011-03-25, 20:30   #4100
malwus20
Wtajemniczenie

Witam was kochane po tygodniu nieobecności
Nadrobiłam wszystkie zaległe stronki
Nena suknia prześliczna choć mi osobiście się nie podoba bo ten dół ma taki przytłaczający ale najważniejsze że Ty się w niej dobrze czujesz

Co do mieszkania, my po ślubie będziemy mieszkać u Tż i kończyc jego starszy dom w którym mieszkał wcześniej. Znajduje sie obok domu Tz w którym on teraz mieszka. W tej chwili mieszka tam jego babcia na dole a na I piętrze kiedyś mieszkał tam Tż z rodzinka i jego stryj z rodziną. Chcemy jakoś odgrodzić te dwie części tak jak na dom bliźniak żeby ktoś potem mógł tam w drugiej części domu zamieszkać. Mam nadzieje że jakoś będziemy sie z tą pracą przy tym domku posuwac ale wiadomo najpierw trzeba trochę odłożyć na wesele. Może aż tak źle u Tż nie będę miała. Rzecz jasna każdy mówi mi nie mieszkaj z teściami i ja wiem że lepiej na swoim ale trzeba mieć też to swoje...
Stary 2011-03-25, 20:56   #4101
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
nom podziwiam będziesz pierwsza.... ja to bym padła na zawał ;p

Do mnie to chyba jeszcze nie dociera, a ogólnie jestem strasznie lękliwą i nerwową osobą, chyba melisę zacznę łykać na tydzień przed hihi
Stary 2011-03-25, 20:56   #4102
__Paulinka__
Zakorzenienie

Doszłam do wniosku ze ten ksiadz był zwykłym burakiem ćwikłowym i tyle:P w kwietniu pojdę do innego ksiedza, ale to bardziej dlatego ze chce sprawdzic co powie:P hehe:P nie zebym miala jakas potrzebe:P poza tym mysle, ze wszyscy narzeczeni powinni ze soba mieszkac przez jakis czas przed slubem, bo przeciez dopiero wtedy tak naprawde poznaje sie tą drugą połówke do konca i byloby zdecydowanie mniej rozwodow:P a to ze jak sie mieszka to sie rowna z tym ze sie ze soba sypia to chyba normalne:P i tak malo kto czeka z "tym" do slubu:P no chyba bym musiala co roku na pielgrzymke do czestochowy zasuwac

A najwieksza beka z tego, ze jak ktos sie bzyka, ale nie mieszka ze sobą to jest ok, ciekawe w czym są lepsi od tych co ze sobą mieszkają. Poprostu jak ktoś chce "to" zrobic to nic nie pomoze
AAaa olać ich wszystkich

Ja wlasnie przyszlam z badmintona i zajadam sie pierogami
Stary 2011-03-25, 20:58   #4103
Jamee
Zakorzenienie

Wróciłam z fitnessu i padam na pysk ale warto z każdym dniem kg ubywa miłego wieczorku Dziewczyny

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 21:04   #4104
bahari
Raczkowanie

Dziewczynki, ja tylko tak szybciutko bo magisterka wzywa: gdzie w Warszawie można kupić sweterki z moheru i angory? Coś takiego:
37.jpg
Szukam, szukam i nic. Nie ma sklepów z takimi swetrami czy po prostu nie umiem szukać? Marzy mi się takie puchate bolerko na ślub, a futerka jakoś do mnie nie przemawiają, poza tym w kwietniu będzie za ciepło na futerko.
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 21:06   #4105
(kicia)
Zakorzenienie

jak w tym roku przyjmowaliśmy księdza to jak mnie zobaczył najpierw zapytał czy jestem siostrą jak odparłam że narzeczoną od razu padło pytanie "a mieszkacie razem?" a co go to obchodzi. Fakt faktem nie mieszkamy no ale co za różnica nie czaje

__Paulinka__ uwierz mi nie zawsze jest tak że jak nie mieszkasz z TŻ a się bzykasz to jest ok.

nie wiem jak ja sie wyspowiadam przed ślubem

Stary 2011-03-25, 21:10   #4106
__Paulinka__
Zakorzenienie

gdzieś czytałam, ze przed slubem wszystko wybaczaja, wie mysle ze będzie dobrze

A tak z drugiej strony, to co to za grzech w porownaniu z tym co zabili czy cos? no wlasnie... zaden! wiec glowa do góry
Stary 2011-03-25, 21:10   #4107
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ja tylko tak szybciutko bo magisterka wzywa: gdzie w Warszawie można kupić sweterki z moheru i angory? Coś takiego:
Załącznik 3847118
Szukam, szukam i nic. Nie ma sklepów z takimi swetrami czy po prostu nie umiem szukać? Marzy mi się takie puchate bolerko na ślub, a futerka jakoś do mnie nie przemawiają, poza tym w kwietniu będzie za ciepło na futerko.
Może w MAximusie?
Ale teraz to juz nie sezon na takie swetry więc moze być ciężko.
Stary 2011-03-25, 21:12   #4108
__Paulinka__
Zakorzenienie

a ja jutro ide do pracy...:/ eh jakiej babci co ma 92 lata zachciało się porządków wiosennych:P a najlepsze to, ze u Nas biało za oknem:P heh:P
Stary 2011-03-25, 21:14   #4109
(kicia)
Zakorzenienie

ja mam takie podejście do wiary że np mieszkając razem przecież nie wyrządzamy nikomu krzywdy itp więc nie uważam tego za grzech. Kościół zewsząd atakuje nas zakazami nakazami jak mamy żyć a przecież to Bóg nas ocenia i widzi czy jesteśmy dobrzy czy źli.

a ja sobie wymarzyłam koronkowe bolerko z takimi lekko rozszerzanymi rękawkami ale nie wiem jeszcze czy takowe kupię bo nie wiem jaką będę miała suknię. a jak nie będzie pasowało to ramiona zakryję welonem i tyle

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
a ja jutro ide do pracy...:/ eh jakiej babci co ma 92 lata zachciało się porządków wiosennych:P a najlepsze to, ze u Nas biało za oknem:P heh:P

wow biało??

ma już nie być zimy

Stary 2011-03-25, 21:15   #4110
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Już się nie mogę doczekać aż będziemy dzielić się ślubnymi zakupami co nastąpi pewnie nie długo
ja też się nie mogę doczekać! Najpierw zakupy, nasze obawy i przemyślenia, dzielenie się emocjami i przedślubnym stresem....a potem relacje ze ślubów i..... myślę, że na tym nasz kontakt się nie urwie i będziemy dalej ze sobą pisać już jako mężatki

Spowiedź - ś.p. brat mojego dziadka jak zawsze chodził do spowiedzi to mówił "nikogo nie zabiłem, nikogo nie okradłem, więcej grzechów nie pamiętam".
A ostatnio babcia mi opowiadała, że byli z dziadkiem w kościele i słyszą, że ksiądz już dwa razy odpukał takiej babie, a ona dalej w spowiadalnicy siedzi i nadaje "bo wie ksiądz, ta moja sąsiadka to....." i tam w kółko to powtarzała! Ksiądz się wkurzył, wyszedł, zamknął drzwiczki i poszedł do zakrystii a ona dalej tam siedziała

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości