|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
U mnie też żadna nie planuje ale chcą poprostu ze mną pochodzić. Zawsze to coś doradzą im więcej opinii tym lepiej. A TŻ nawet w katalogu nie zobaczy mojej sukni. I będzie miał problem bo u mnie w domu nie ma tak długej na wysokość szafy żeby taka suknię włożyć więc będzie u niego. Ale jakoś ją zabezpiecze żeby nie miał dostępu
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
jagodzia a potem każda z nas wszem i wobec pokaże jak wyglądała w tym cudownym dniu. A po wszystkich ślubach masz wątek przerodzi się w szczęśliwe żony 2012
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam dziewczynki, że nie na temat będę pisała, ale męczy mnie to ciągle, a na tym wątku z wami się już zżyłam.
Mianowicie idę dzisiaj do gina. Chodziłam do niego, ale bardzo bardzo rzadko. Na pierwszej wizycie nie badał mnie w ogóle żeby nie stresować i przepisał tabletki, no i ja głupia uradowana, że bez badań się obyło, kupowałam kolejne opakowania na recepty, które wypisywała mi lekarka. Ostatnio poszłam po receptę do gina. Ochrzanił mnie, że od 3 lat nie byłam na żadnej wizycie. Dzisiaj sie przemogłam. Idę się zarejestrować i po południu idę do niego. Stresuję się jak nie wiem. Badaniem, tym co może mi lekarz powiedzieć (może jest coś nie tak ze mną, a ja jestem nieświadoma tego). Kurde, czemu to musi tak człowieka stresować, taka niewiadoma, nowośc, coś czego się jeszcze nie doświadczyło (badanie)? Jakie wy macie wrażenia po pierwszej wizycie jeżeli pamiętacie?
|
|
#4055 |
|
Raczkowanie
|
A ja Was podczytuję tylko, bo u nas na razie zastój.... :/ ale świetny pomysł, żebyśmy się potem podzieliły wrażeniami po ślubach i pokazały w sukniach
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I na pewno nie będę mogła się doczekać kiedy znajdę dla Was czas i Wam wszystko opowiem .
|
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo my już się zżyłyśmy a co mówić potem będzie ehhh.... a tak będziemy nadala utrzymywać kontaktCytat:
a miało być usg takie jak u kobiet w ciąży że miał mi po brzuchu tym jeździć. Mama była na niego wściekła a ja tym bardziej. Ale ja byłam dzieckiem więc się nie sugeruj. Potem byłam w wieku 18 lat i było ok. Byłam u kobiety nic strasznego nie było. Jeśli się krępujesz radzę założyć tunikę jak zejdziesz z fotela to przynajmniej od razu zasłoni ci to i owo. Byłam kolejny raz chyba z 8miesięcy temu i też nic strasznego. Cytologi jeszcze nie miałam wybieram się jakoś teraz pójść ale jakoś nie mogę się zmotywować ostatnio mi się nic nie chce.
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z całym szacunkiem, ale ja nie rozumiem jak można przepisywać tabletki bez zbadania I baby proszę Was, przynajmniej raz na 2 lata do kontroli, nawet jak nic się nie dzieje. I za cytologią jestem. Czasem warto zapłacić 40 zł za badanie, przynajmniej ma się pewność, że nic złego się nie dzieje. A nawet jeśli to wtedy szybka diagnoza, szybkie leczenie przynosi rezultaty. Byłam małą Marysię odwiedzić. Jest urocza!!!! Cały czas śpi, budzi się tylko do karmienia. Siostra mówiła, że bardzo spokojna jest. Przynajmniej na początku siostra sobie odpocznie. A moje plany na weekend to zjazd A TŻ chory, rozłożyło go totalnie. Też ma zajęcia w ten weekend, ale sobie odpuści.
|
|
#4059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trapi mnie to coraz bardziej z dnia na dzień, bo lata lecą, a ja taka niezbadana. Ehhh, ale strach jest wręcz paraliżujący
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Magdzia0108 jak ja brałam tabletki, to miałam takie kontrolne badania co pół roku. cytologia i takie ogólne badanie czy wszystko jest ok, nie ma żadnych skutków obocznych przy braniu tabletek. ze zdziwieniem przeczytałam, że Ty tak długo brałaś, bez badań. myślę, że po prostu porządnie Cię przebadają, czy właśnie nic złego nie dzieje się przez te tabletki. nie ma co sie martwić, ale musisz pamiętać, żeby trochę częściej chodzić do lekarza (zwłaszcza jak bierzesz piguły)
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy i jestem wykończona totalnie.Nogi w d... mi wchodzą. Ogólnie jakoś źle nie jest, praca jak to praca. Jednak szczególnym entuzjazmem nie pałam
Rozmawiałam właśnie z mamą i mówi mi żebym się zastanowiła bo jak mi to nie leży za bardzo to nie ma sensu się męczyć. Sama widzi że zadowolona wcale nie jestem. Odpowiedzialność za kasę, jak pisałam nogi w d... włażą i nawet nie miałam czasu aby cokolwiek zjeść a byłam dziś od 5:30 do 12 i byłyśmy we dwie bo ja się uczę. Co będzie jak sama zostanę bo jest tak że potem już się samemu robi. To raczej nie dla mnie... jestem wkurzona tym i zdołowana jednocześnie aż mi się wyć chce Miałam nawet iść po skończeniu tej pracy do fryzjera ale nawet na to siły nie miałam do domu ledwo przyszłam do domu nawet a mam jakieś 5-10 minut.. Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2011-03-25 o 13:54 |
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
beat@ wiesz początki zawsze są bardzo trudne. Pamiętam jak mój TŻ poszedł do pracy wracał styrany nic mu się nie chciało nie miał na nic czasu tylko praca i praca ale wkońcu po miesiącu się przyzwyczaił choć nie było łatwo. Niestety każda praca jest w jakimś stopniu ciężka więc sama nie wiem, ale ja bym się na Twoim miejscu nie poddawała tak szybko
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
beat@- może jednak się przyzwyczaisz? Wiadomo, że jak się jest w domu, a potem trzeba pracować (i to ciężko) to na początku może być trudno. Dobrze sobie przemyśl swoją decyzję
. Trzymam kciuki za dobrą decyzję
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj maja podobno około 1500 na rękę choć na temat finansów jak byłam na rozmowie ze mną nie rozmawiali. Jutro mam iść na 5:30 i do 16 (aż do zamknięcia). zobaczę po jutrzejszym dniu. jest potwornie dużo do opanowania a bo to chleb taki ,siaki , owaki. z bułkami tak samo. trzeba się nauczyć który jest jaki: a to pszenny a to razowy a to jakiś na zakwasie
oczopląsu idzie dostać .torty, ciasta, ciasteczka do tego jeszcze normalne produkty jak kawa, herbata, napoje, jogurty itp. harówka jest niesamowita. porozmawiam jeszcze dziś z TŻ-tem, przedstawię mu swoje wątpliwości i zobaczymy. jednak na 74% jestem bardziej na nie.wcześniej pracowałam po 12 godzin a czasem nawet po 16-18 i nie wracałam tak wykończona jak dziś ehhhh Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2011-03-25 o 14:15 |
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
kochana zobaczysz co będzie jutro, ale jeśli codziennie masz miec taki zap**** i jeszcze pilnować kasy, to nic na siłę
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam Laseczki do TŻ
![]()
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie- nic na siłę
|
|
#4069 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to wszystko obce baby U nas sobie bez takich relacji w ogóle nie wyobrażam Biorąc pod uwagę, jak się jaramy każdym szczegółem, jak się już polubiłyśmy i jak jesteśmy ciekawe wszystkiego, to te relacje pewnie będą długie na kilometr Już się nie mogę doczekać Obiecuję, że w dniu ślubu na pewno znajdę chociaż minutę, żeby Wam napisać, czy jest stres i jak duży Choćby z komórki TŻta (bo tam na wsi nie mam neta )Moje Druhny też zapowiedziały, że będą ze mną po salonach łazić... Nie wiem, co zrobią sprzedawczynie, jak im taki tabun wejdzie do małego saloniku, ale co tam Może łatwiej będzie robić fotki ![]() Cytat:
![]() marzenia są po to, żeby je spełniać! I nasze już się spełniają, chociaż jeszcze nie o wszystkim wiemy. To jak z efektem motyla - to, co dziś się zdarzy bądź zdarzyło, nawet zdawałoby się mało znaczącego może właśnie nas przybliżać do spełnienia naszego marzenia ![]() Cytat:
Ale czasem chodzę w długich, takich zwiewnych spódnicach, więc może aż taki szok nie będzie Jak się odpicujemy, to trzeba powiedzieć TŻ "Follow the white one" i może się nie zgubiąhehe, Mój, jak wczoraj wrzasnęłam "Aaa, pierwsza suknia na wątku!!" to się tylko szeroko uśmiechnął - zna już świetnie moje reakcje i tylko czasem jeszcze jestem w stanie Go zadziwić (chociaż On twierdzi, że nigdy nie jest w stanie przewidzieć, co zrobię )Ja bym już mogła swoją zacząć szyć Ale najpierw przejdę się po salonach, poprzymierzam, chciałabym mieć trochę fotek z takich przymiarek na pamiątkę ![]() Cytat:
Moje pierwsze badanie ginekologiczne było z zaskoczenia. Miałam wtedy 16 lat i byłam w szpitalu, bo bardzo którejś nocy zaczął mnie boleć brzuch. Poszłam do przychodni, a tam, że jechać do szpitala. Pierwszy raz musiałam zostać na noc w szpitalu, pamiętam, że cały dzień pierwszy przeryczałam I mnie, taką starą kopę na oddziale dziecięcym pocieszały... kilkulatki. Wstyd mi wtedy było, jak nie wiem, a nie potrafiłam powstrzymać histerycznych łez ![]() Natomiast 3go dnia, kiedy już byłam całkiem zaznajomiona z otoczeniem, przyszła pielęgniarka i wzięła mnie i koleżankę obok "na badanie" i dopiero jak weszłam do gabinetu, dowiedziałam się, że to badanie ginekologiczne! Pani była tak miła, że nawet nie zdążyłam się bardzo bać. I właściwie nic nie bolało. Potem jak już chciałam zacząć współżyć, to pierwsze co poszłam do poleconej ginekolog, zrobiła mi wszystkie badania i przepisała tabsy. I co pół roku, ew. co rok miałam robioną cytologię, a dodatkowo raz na 2 lata usg piersi. Nie wyobrażam sobie inaczej, przecież tu chodzi o zdrowie moje i moich przyszłych dzieci! Cytat:
Życzenia zdrowia dla TŻta! Teraz wszystkich łapie jakieś cholerstwo... Cytat:
ewika - po Twoim podpisie widzę, że czytałaś niepublikowane rozdziały Midnight sun
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-25 o 14:42 |
||||||
|
|
|
#4070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
We wszystkich warszawskich salonach w których byłam nowe kolekcje wchodzą pod koniec roku, czyli listopad, grudzień. Dla mnie to za późno bo mam ślub w lutym dlatego mogę wybierać juz teraz z aktualnej kolekcji. Ale jeśli ty masz ślub wiosną to proponuję Ci poczekać na koniec roku, aha wtedy też przeceniają aktualną kolekcję. |
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za rady. pogadam z TŻ-tem dam sobie szansę jeszcze jutro i może po niedzieli ale jak dalej będę mieć takie odczucia jak obecnie to daruję sobie.
Teraz dla odstresowania chciałam sobie pooglądać seriale na tej stronce co podawałyście ale jak zawsze mi się ładowało tak teraz coś nie chce. W jaki sposób oglądacie tam że jest ok ?? jakiś czas temu jak kliknęłam już w film to mi się otwierała jakaś strona (z dużą ilością fioletu) ale za nic nie pamiętam co to było a rewelacyjnie mi się tam oglądało te filmy. Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2011-03-25 o 15:04 |
|
|
|
#4072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
Tabletki kolejne przepisywała mi lekarka inna (lekarz rodzinny). A do gina wtedy jak mnie ochrzanił to poszłam jak miałam @ to powiedział, że mam szybko do niego wracać na badania.
|
|
#4074 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Plusem mojego życia na Wyspach jest to, że tam etap wiosenny nie jest tak spotegowany jak tutaj, w Polsce, wiec jakos udaje mi sie tam funkcjonowac ![]() Gratuluje Ciociu! Widze, ze Marysia pojawiła się w samą porę, żeby troche napięcie między Tobą a teściową zeszło ![]() Cytat:
Na Tobie prezentuje się o niebo lepiej niż na wieszaku, ale to dobrze, bo co by było gdyby to było w drugą stronę? :P Co do szarfy, to szczerze mówiąc nie podoba mi się ta oryginalna, którą masz .. Choć do butów bardzo pasuje, to mnie jakoś nie przekonuje. Już bardziej ta kryształowa, choć też mnie nie powala. Ale ogólnie bardzo ładnie wyglądasz Super!Cytat:
Cytat:
Poza tym, wczoraj widziałam się z przyjaciółką Po raz pierwszy od miesiaca Umówiłyśmy się, że po piwku i bedzie gitara No, ale poszło jedno, drugie :P Trzecie i czwarte, a na koniec jeszcze dwa driny (vodka+sok bananowy) :P Haha, jak my sie widzimy to zwykle takie z nas pijusy :P Ogólnie humor miałyśmy przedni, później dołączył do nas jej brat Tak baaaaardzo sie za nia steskniłam i jak pomyśle, że kolejne spotkanie dopiero w wakacje ... Poza tym, na 16 idę do kancelarii parafialnej aby z księdzem sie zobaczyć i wpisać nas do jego kalendarza! Stresuje sie bardzo, ze mi powie, ze za wczesnie, czy cos, a ja po prostu chce miec pewnosc, ze to juz jest załatwione, ze nie bedziemy musieli brac slubu o 12, albo o 19 .. Tylko o 15 Trzymajcie kciuki!!! Odezwe sie zaraz jak wrócę!
|
||||||
|
|
|
#4075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Przyjaciółka mnie tym cytatem zaraziła .
|
|
|
#4076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że spotkałaś się Przyjaciółką. Ja już też nie mogę się doczekać na spotkanie ze swoją przyszłą świadkową, mieszka w Lublinie i tak się już dawno nie widziałyśmy... Ale już kupiłam miód pitny na nasze spotkanie, bo to zawsze pijemy, jak się spotykamy Z pierwszym i ostatnim toastem: Por lamour! ![]() A tu mały artykulik, może się którejś przyda http://myweddspace.pl/artykul/8-slub...-w-planowaniu/
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I niestety mam przykry przykład w rodzinie związany ze zbyt późną diagnostyką, o konsekwencjach nie wspominając... Cytat:
tylko jako student... i kurka grupę mam złożona z przymulasów i tak ambitnych osób, że sama nie wiem jak mi dyskusja wyjdzie...
|
|
#4079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
nom podziwiam
będziesz pierwsza.... ja to bym padła na zawał ;pCytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

to oczywiste

I na pewno nie będę mogła się doczekać kiedy znajdę dla Was czas i Wam wszystko opowiem
a miało być usg takie jak u kobiet w ciąży że miał mi po brzuchu tym jeździć. Mama była na niego wściekła a ja tym bardziej. Ale ja byłam dzieckiem więc się nie sugeruj. Potem byłam w wieku 18 lat i było ok. Byłam u kobiety nic strasznego nie było. Jeśli się krępujesz radzę założyć tunikę jak zejdziesz z fotela to przynajmniej od razu zasłoni ci to i owo. Byłam kolejny raz chyba z 8miesięcy temu i też nic strasznego. Cytologi jeszcze nie miałam wybieram się jakoś teraz pójść ale jakoś nie mogę się zmotywować ostatnio mi się nic nie chce.

Trapi mnie to coraz bardziej z dnia na dzień, bo lata lecą, a ja taka niezbadana. Ehhh, ale strach jest wręcz paraliżujący

oczopląsu idzie dostać .torty, ciasta, ciasteczka do tego jeszcze normalne produkty jak kawa, herbata, napoje, jogurty itp. harówka jest niesamowita. porozmawiam jeszcze dziś z TŻ-tem, przedstawię mu swoje wątpliwości i zobaczymy. jednak na 74% jestem bardziej na nie.
Już się nie mogę doczekać
)
no ja na to pozwolić nie mogłam bo nie będzie mi koleś robić burdelu w domu bo on ma remont a mój tŻ i tak ma małe mieszkanie. Więc TŻ mu odmówił a ten jak sie wściekł zaczął jakieś durnoty gadać. Mój TŻ kupił coś tam od niego kiedyś i no miał mu jeszcze dopłacić za jakiś tam czas 50 zł. No i oczywiście już wielce pan sobie zażyczył że skoro nie chcemy wziąć tych mebli to ma oddać kase :/ no to TŻ oddał i powiedział że może sobie iść ale w dość dosadny sposób. To ten się rzucił ze mu zaraz wpie.... że jest gówniarzem i takie tam