|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
[QUOTE=Lolka1212;25961080]Ddaaiissyy, Mazianka, Gusiagatko
Wyleżałam się za wszytskei czas.. ran na płasko, raz na boczku.. Ogólnie bardzo się zrelaksowałam i chyba troszkę na małego podziałało Czuję, że się rusza, chociaż nadal zdecydowanie mniej niż dotychczas. Tak, czy tak, cieszę się, że go czuję ![]() Tak, poza tym, mam podejrzenie, że mały już nie leży główką w dół, tylko chyba się przekręcił.. i może dlatego te ruchy takie "inne" i mniej intensywne.. Wszystko będzie dla mnie jasne, jak syneczek czkawkę dostanie! QUOTE] uff Lolus dobzrze,ze juz ok uciekam dziewczynki, do jutra papatki
|
#2672 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez uciekam
do juterka mamuśki
|
#2673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pola ślicznie Serio nie mówisz do brzuszka "po imieniu"? A ja nie mogę sie doczekać, aż zacznę noo, ale najpietrw musze mieć to imię Cytat:
Paulizia i Agnieszka.M z pewnością też tak twierdzą ![]() ![]() ![]() Nie byłam dziś w sprawie mebelków.. szybko wróciłam do domu, bo troszkę martwiłam się, że synek taki leniwy.. Swoją drogą, taki mały, a juz numery matce wywija heh |
||
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie wieczorkiem
Zosia zasypia, ale ciężko jej to idzie mężu jedzie do domu, wiezie ogóry kiszone teściowej ![]() ciut zmęczona jestem bo byłam z Zosia w kinder planecie i ciut szalała no i nie nadążałam ![]() zbudynienie dotyka wszystkich w ciąży - umówiłam się z tą koleżanką w ciąży - dzwonie do niej, a ona w szoku że to dziś miało być no ale się spotkałyśmy ostatecznie...chyba wezmę się jednak za tą deskę do prasowania .... ![]() mimbi rajstopki są naprawdę boskie (i nie różowe )ale koleś nie ma więszkych ....... ja takich malutkich to teraz nawet nie kupuję bo nie będę miała kiedy ich zakładać ... no i chciałam takie dla Zochny ... nie idźcie sobie wszystkie bo ja czekam sama na mężulka .....
|
|
|
|
#2675 |
|
Moderatoreska
|
Oj coś dzis mamuski wieczorową porą mało produktywne
:PJa już po kąpieli, odpoczywam, stopy mnie tak bolą od tego dzisiejszego chodzenia, a spuchnięte tak że głowa mała, coraz bardziej mi puchną, nawet lekarz stwierdził, że faktycznie puchną bardzo. No ale nie ma się co dziwić tyle kg dzwigać :P |
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
eweska a podoba Ci się Stasiu ???
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- miałam się zapytać : jaki ciuszki bierzecie do szpitala ??? bodziaki? pajace? bo jakoś nie wiem co przygotować ... |
|
|
|
#2677 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ogólnie mąż ma bardzooo dużą rodzinę, aż 8 rodzeństwa więc ciężko też wybrać imiona które by sie nie powtarzały, choć na to aż tak bardzo nie zwracam uwagi, po prostu imiona maja sie nam podobać,ale z tym ciążko :P Synal wybrał Paweł i Piotruś, ale mnie sie nie podoba Paweł, a mężulowi Piotrek:P |
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Cos dla tych, ktore myslaly o Kitchen Aid:
http://www.pomidorypodravka.pl/index.php?link=_txt&id=7 ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Nie wiadomo, jaka bedzie pogoda... Ja musze przygotowac tylko ubranka na wyjscie, wiec wezme po 1 sztuce body z krotkim, z dlugim, pajaca, czapeczke, niedrapki i kocyk. W razie czego TZ cos wiecej dowiezie. |
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie biorę ubranek na wyjście do szpitala, naszykuję wcześniej, pokaże tż i on zabierze jak będzie po nas jechał, ewentualnie moja mama to zrobi jak ja nie zdążę
któraś pytała o pieluszki, jak zabieramy...ja nie biorę całej paczki bo mam tą dużą pakę i wiem że jak wezmę do szpitala to cała pójdzie i nie koniecznie zużyje je nasze dziecko biorę 20sztuk, a jak będzie mało to tż dowiezie. Nie stać nas na rozdawanie pampków całemu oddziałowi
|
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakbym wziela swoje, to po ubrudzenia pojda do prania i nie wiadomo czy do mnie wroca ![]() biore na wyjscie wszystko sie okaze w dniu gdy pojde do szpitala zobaczymy jaka pogoda bedzie za tydzien w weekend ma byc do 22 stopni na plusie robimy grilla ![]() bez piwa ![]() czuje sie okropnie, leze i kwicze
|
|
|
|
|
#2682 |
|
Raczkowanie
|
O matuchno, przez dwa dni wpadłam tylko na chwilkę, a dzisiaj miałam 20 stron do nadrobienia.
Daisy kociaki wymiziane od Ciebie. Co do zabawy z psem, to niestety nie dają rady, bo mój lab to wulkan energii i już nie raz od machnięcia ogonem jeden lub drugi futrzak leciał na boki Mój cukier jakiś dziwny jest, bo raz po trzech kanapkach ciemnego pieczywa z serem i szynką miałam normalny cukier, raz był na granicy - 119 po takim samym posiłku , a w czoraj wciągnęłam 20dag ptasiego mleczka , bo miałam mega stresa i miałam tylko 99. Ale kłuję się nadal, wolę zareagować przy kolejnym posiłku, gdyby co. Listopadowa ale mega zakupy, teraz to możesz spokojnie rodzić ![]() Dzisiaj przyszła moja flanelowa pościel dla małej i jestem pod mega wrażeniem. Jest milusia, mięciutka i dość gruba. Z pewnością zamówię u nich jeszcze jeden komplet, tak mi się podoba, a ja kocham pościel z flaneli. Gdyby któraś była zaintersowana tą pościelą http://allegro.pl/mamo-tato-2-cz-pos...515110973.html Zachorowałam na tę lampę, bo jak pierworodna była malusia, to w nocy żeby męża nie budzic zapalałam lampę stojącą przy łóżku, w której była bordowa żarówka ![]() bez darcia mordki jak poprzednio A mam termin na 21 maja, a 23 mam imieniny i dzień dziecka jeszcze to może zaszaleję
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wyjście pajac i ciepła bluzka z kapturkiem.
|
|
|
#2684 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ddaaiissyy, a ja się tak zastanawiam, czy twój mąż, aby na pewno nie wiedział, że jego mama umówiła ekipę remontową. Bo wy chyba między sobą też nie podjęliście ostatecznej decyzji ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia, Daaiissyy, dzięki za pamięć
Miałam w tym tygodniu sporo zajęć, starałam się czytać na bieżąco, ale już pisać na bieżąco się nie dało. Trzymam kciuki za Dorkę i Dziewczonkę, aby dotrzymały min, do 36 tc. Właśnie przed chwilą wróciliśmy ze SR i położna mówiła, aby przekroczyć tą "magiczną" datę i będzie dobrze. Ciągle jesteśmy przed wielkimi zakupami dla Pepe ( z wiadomych względów Na szczęście ten sprzedawca ( r_p77 ), u którego kupowała min. listopadowa ma siedzibę w Bielsku, czyli rzut beretem od nas i odbierzemy wszystko osobiście ( bez czekania na kuriera ).Pepe szaleje w moim brzuchu, czasami tak bardzo, że aż boli. Byłam w tym tygodniu u endokrynologa, TSH mam niziutkie 0,38, do porodu będę miała jeszcze jedną wizytę. |
|
|
|
#2686 |
|
Raczkowanie
|
Z ubranek dla maleństwa zabieram czapeczkę i pajaca, takie, że gdyby "zginęły" to nie byłoby mi żal, bo słyszałam że czasem coś tam potrafi zaginąć. A na wyjście mąż przywiezie razem z kocykiem, czy rożkiem.
Zobaczcie jeszcze zdjęcia porodówki, na której mam rodzić, z tym, że mimo fajnego wyposażenia u nas rodzi się nadal wyłącznie na leżąco, a podobno jak któraś mama poprosiła o posiedzenie we wannie, to usłyszała, że specjalnie dla niej nie będzie się wody podgrzewać , no szok, to po kiego to wszystko Ja masakrycznie wspominam poród (raczej personel) podczas pierwszego porodu 10 lat temu i teraz nie wierzę w te wszystkie zmiany, które tam niby zaszły. Chyba tylko dla mediów ten cały blichtr bo jeszcze nie słyszałam, żeby któraś z moich znajomych korzystała z tych dobrodziejstw, a mamy tylko ten szpital, więc wybór żaden. Obym się myliła, to z miłą chęcią zwrócę honor
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki ide spac, wczesniej sie nainhaluje olejkami. Zapraszam na moj watek (czuje sie jak seksualny domokrazca, ciagle Was tak nagabujac
![]() Dobrej nocki! |
|
|
|
#2688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Cos dzis dziewczyny malo postow naklepane
![]() to pewnie od tych zakupow, wszystkie tylko cos kupuja dzis
|
#2690 |
|
Rozeznanie
|
No to bym brała
A wyposażenie szpitala naprawdę bogate, aż nie chce się wierzyć, że z tego nie korzystają. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Anulinka czyżby w końcu pojawiła się szansa, żeby mąż otrzymał zaległe wynagrodzenia? A ty teraz masz pewnie gorący okres w pracy ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- O pojawiła się Renessme Właśnie dzisiaj rano o tobie myślałam, bo dawno cię nie widziałam na wątku. Jak tam się czujesz, chyba nie wróciłaś do pracy?
|
|
|
|
#2691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, chociaż po moim wcześniejszym porodzie nawet bym się nie zdziwiła. Może nie jest tak, że wcale nie korzystają, ale z pewnością nie jest to popularne wśród rodzących. W sumie za 2 miesiące się dowiem, to nie omieszkam opowiedzieć
|
|
#2692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja na brak pracy nie narzekam Od kwietnia będzie mi na pewno lżej, bo skończy się boom z PIT-ami.
|
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
;
Cytat:
U nas problem z kasą tylko do 1 Bo nadmiar pracy też mamy, tylko wydatków dużo było w tym miesiącu.
|
|
|
#2695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz będzie wam na pewno lżej |
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tutaj cichutko się zrobiło wieczorkiem |
|
|
|
|
#2697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wróciłam, wróciłam do pracy ale regularnie podczytuje i jestem na bieżąco z Wami... U Nas wszystko w porządku... leci Nam już 34 tydzień, więc coraz bliżej... a mój TŻ za mną chodzi i mówi tylko "no kiedy on wyjdzie..." oczywiście nie chodzi mu o to, żeby się wcześniej urodził maluszek, tylko, że już się nie może doczekać ![]() Wczoraj zrobiłam przegląd ciuszków (praktycznie wszystko dostaliśmy od już dzieciatych koleżanek) i się okazało, że jak popakowałam do kartonu wszystko większe (od 68 wzwyż), żeby mi początkowo nie zabierały miejsca, to tych maluśkich na 56 zostało mi na palcach jednej ręki policzyć, że nawet do szpitala nie miałam co wybrać a wydawało mi się, że tyyyyyyyyyyyyyyyyle tych ciuszków i że nie zdążę wszystkiego złożyć nawet... a tu wczoraj i dzisiaj w C.H allegro musiałam trochę poszperać i dokupić ![]() A tak poza tym to we wtorek mieliśmy wizytę i wszystko ok... szyjka trzyma i lekarz bardzo zadowolony, że tak to się wszystko ułożyło po tym jak mi się ta szyjka skróciła i już było niebezpiecznie... stwierdził, że na jego oko powinnam dotrzymać terminu... kolejna wizyta za dwa tyg... Mały szaleje, aż brzuch skacze i generalnie czekamy 3mam kciuki za dorkabl i dziewczonkę, żeby zaciskały mocno nóżki... ![]() ![]() ![]() daisy, moniaqua życzę leniwego L4 do końca ciąży ![]()
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Dziewuszki poznym wieczore...nie bylo mnie caly dzien, wiec dopiero teraz pisze...Mamy bryczke dla Flawcia, taka jak chcielismy
Jest boski, leciutki, niecale 9 kg, sklada sie i rozklada jedna reka, ma parasoleczke, torbe, folie przeciwdeszczowa, moskitiere, materacyk, podusie, no w ogole jest cacy, amortyzowany itd. Jutro sie pochwale fotkami![]() Kiara to wyposazenie to prywatnego szpitala czy panstwpwego? Jabys zobaczyla, gdzie mam rodzic, to bys padla, cos strasznego, niby szykuja nowy oddzial, ale nie wiadomo czy sie wyrobia przed majem... andziot a dzis spotkalam kolezanke i mowila ì, ze jej mala (18 m-cy) chodzi soac ok. 1 w nocy! jak dla mnie to jest chore, strasznie pozno, maks o 22 do wyrka... W ogole wiecie co wszyscy mi sie kaza popukac w glowe jak mowie, ze chce zeby synek od urodzenia spal w lozeczku, tutaj przez pierwsze 4 m.ce spia w wozku! anulinka2009 endo podwyzszyl mi w koncu dawke eutyroxu, ile teraz bierzesz?
|
#2699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będziesz pracować, aż do porodu? Z twoim podejściem do pracy, to pewnie tak o ile lekarz nie każe ci (odpukać) znowu leżeć. Ale skoro wszystko się unormowało i leci już 34 tydzień, to pewnie już będzie dobrze |
|
|
|
|
#2700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i chociaż moja praca i firma nieraz wyprowadza mnie z równowagi i wneeeeerwia mnie masakrycznie, to ja tak naprawdę lubię tą pracę tylkooo ciiiiiiichoooo Mam takie myśli, że przecież mogę to zostawić i odpoczywać w pełni, bo przecież mam do tego pełne prawo jednak wiem, że po paru dniach bym wariowała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

strasznie mi się podoba... chciałam Gabrysie na Antosię (Toska lux wg mnie) przerobić ale małż nosem krecił
juz wiec nie kombinuję 

no ale się spotkałyśmy ostatecznie...

biorę 20sztuk, a jak będzie mało to tż dowiezie. Nie stać nas na rozdawanie pampków całemu oddziałowi

, a w czoraj wciągnęłam 20dag ptasiego mleczka 

, no szok, to po kiego to wszystko