Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 23:00   #2701
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
A tak poza tym to we wtorek mieliśmy wizytę i wszystko ok... szyjka trzyma i lekarz bardzo zadowolony, że tak to się wszystko ułożyło po tym jak mi się ta szyjka skróciła i już było niebezpiecznie... stwierdził, że na jego oko powinnam dotrzymać terminu... kolejna wizyta za dwa tyg... Mały szaleje, aż brzuch skacze i generalnie czekamy

To świetnie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewuszki poznym wieczore...nie bylo mnie caly dzien, wiec dopiero teraz pisze...Mamy bryczke dla Flawcia, taka jak chcielismy B. sie ciesze, bo sie prawie nerwicy nabawilam, bo moj maz sie uparl na ten i tylko ten model i zadnego innego nie chcial, a czas oczekiwania to 2 m-ce, wiec bysmy nie zdazyli, ale dzis znajomy ze sklpeu zadzwonil, ze jego drugi znajomy co ma sklep w innym miescie dostal wczoraj wlasnie taki wozek, jak chcemy, wiec odrazu popedzilismy Jest boski, leciutki, niecale 9 kg, sklada sie i rozklada jedna reka, ma parasoleczke, torbe, folie przeciwdeszczowa, moskitiere, materacyk, podusie, no w ogole jest cacy, amortyzowany itd. Jutro sie pochwale fotkami
Czekamy na fotki

Dobranoc

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-03-25 o 23:10
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 23:14   #2702
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Kiara to wyposazenie to prywatnego szpitala czy panstwpwego? Jabys zobaczyla, gdzie mam rodzic, to bys padla, cos strasznego, niby szykuja nowy oddzial, ale nie wiadomo czy sie wyrobia przed majem...
Państwowego, wyposażenie i sale super, tylko żeby jeszcze korzystanie z tych dobrodziejstw było bardziej powszechne i podobno personel też nadaje się do wymiany. 10 lat temu, kiedy tam rodziłam była wspólna sala z boksami przedzielonymi ściankami, trafiłam na wredną położną, która ok. 22.00 powiedziała, że mam się przestać drzeć bo jeszcze kilka dni nie urodzę, a ja urodziłam o 5.20 rano. Tę babę to bym Jedna tylko pielęgniarka była normalnie aniołem w ludzkiej skórze, pamiętam do dziś, że miała skaleczony jeden palec, ale kiedy miałam skurcze parte podała mi tę dłoń i mimo, że jej chyba palce pozgniatałam, cały czas mnie trzymała za rękę. Nawet nie pisnęła nic, że ten palce ją boli, anioł nie kobieta Rozmawiała ze mną kiedy chodziłam przed porodem po korytarzu, głaskała po włosach kiedy już się wiłam na łóżku porodowym, czułam się pewniej, kiedy była w pobliżu.

Renessme dobrze, że już wstałaś z łóżka i dziękuję za opisy staników.
Stary 2011-03-26, 00:34   #2703
sandrunia1511
Raczkowanie

witam
ja proszę o dopisanie, że bd mieli córeczkę
imię Maja .

po dłuższym pobycie w szpitalu meldujemy się ^^ .
Stary 2011-03-26, 07:21   #2704
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki z rana

My już na nogach, trochę dzisiaj popracujemy, potem małe zakupy na weekend

Cytat:
anulinka2009 endo podwyzszyl mi w koncu dawke eutyroxu, ile teraz bierzesz?
Ja biorę gdzieś od 4 m-cy euthyrox 125. Endo nawet zastanawiał się, czy mi nie obniżyć do 112,50, ale w sumie do porodu już niedaleko, więc zostawił tą dawkę. I dalej mam zażywać selen. Min. do 6 m-cy po porodzie, a jeśli chcemy mieć następne dziecko to cały czas.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 07:26   #2705
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Ja też już nie śpię, wstałam o 6 bo na 6.30 umówiona byłam ze znajomą na makijaż ślubny, ma o 10.40 cywilny, dlatego tak wcześnie :P
Ale znamy się od pewnego czasu już więc się zgodziłam , w dzień będę odsypiać
A znajoma też sie spodziewa dzidziusia Tylko że ma termin na sierpień

Pewnie koło 8 się jeszcze zdrzemnę na troszkę
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 08:09   #2706
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hellooo Ja dzis nawet pospalam.. do 6.35
Znowu u nas szaro, buro i ponuro !!

Anulinko
, jestes Myslami Cie sciagnełysmy do nas! Racja u Ciebie teraz bardzo gorący czas, ale już blizej końca aniżeli dalej. W kwietniu może wreszcie troszkę będziesz mogła odpocząć. Cieszę się niezmiernie, że z TŻ sprawa się klaruje i nabiera rumiencow
Jak sie w ogole poza tym czujesz ??

mimbi; a ten kitchen aid to faktycznie taki absolutny hit i trzeba go miec w obecnych czasach? bo ja własnie jestem przed zakupem jakiegoś urządzenia miksującego, bo póki co dysponuje tylko blenderem z furą przystawek (de facto własciwie z zadnej nie korzystam ) ale nie powiem, tani to on nie jest Myslalam o jakimś zwykłym mikserze, bo potrzebuję do naleśników a Ty wyjezdzasz z takim cudem

Kiara76; super że wsród zwierzaczków panuje wspolna symbioza i tak trzymac, kochac sie nie musza, ale ważne by sobie nawzajem krzywdy nie robiły.
Lampa jest meeega ! własnie niedawno pisałam tu (raptem ze 2 dni temu), ze podobają mi się afrykańskie klimaty. Listopadowa ma koło łóżeczka taką sliczną drewnianą figurkę żyrafki, która także kojarzy mi sie z tym stylem.
Skoro na lampę jest taka dobra przecena to się nie zastanawiaj, bo 666 zł to już cena kosmos.
Wiesz, u mnie z cukrem tez wariactwo.. dokładnie na podstawie kanapek zauwazyłam tą samą zależność jak Ty. Przedwczoraj po 2 kanapkach z nowalijkami i wędliną drobiową (bez masła) prawie 140 a wczoraj coś ok 115... i w ogóle widzę, że jak np przez cały dzień cukier trzyma się w normie to już wieczorem często jest ponad norme... nie wiem czy następuje kumulacja cukru we krwi czy co
We wtorek mam wizytę w poradni diabetologicznej dla kobiet w ciazy, przy klinice, wiec wszystko sie dowiem. Wiem, że mam tam siedzieć od 10-14 i w międzyczasie będzie szkolenie więc może zostanę uświadomiona dokładnie co i jak i dlaczego. Na pewno dam Tobie i Listopadowej znać, co za newsy się dowiedziałam
Twój szpital wygląda na wypasiony !! Normalnie sala porodowa z ludzką twarzą ! Jak nie porodówka Moze zmieniło sie jednak podejscie personelu? 10 lat to szmat czasu! OBY tak było.

Agnieszka.M
cóż za fascynujące porównanie łozyska do talerza hihi a te klopsiki to niby co ???????
Mój dziadziuś też był Antoni i też był wspaniałym człowiekiem !! Po prostu niemalże mój ideał mężczyzny pod każdym względem.

Z tym remontem to tak, że jakis miesiac temu już pan fachowiec był w domu tesciow bo ubzdurali sobie, że pokój ktory stał wolny będą robić dla Gabrysi. Remont polegał na zdarciu tapet, połozenie tynków, chyba paneli (nawet tam nie zaglądałam i tyle) W ogóle nie wiedziałam, że oni go pod Gabi szykuja. Dowiedziałam sie, gdy mi tesciowa oznajmiła abym kolor scian wybrała !! Znajduje się ton na półpiętrze, między naszą góra a ich dołem czyli salonem, kuchnią. Dodam, że obok gabrysiowego pokoiku na półpietrze jest także ich sypialnia, drugi pokój w ktorym spi teść (nie spi z tesciowką w 1 łóżku z uwagi, zę tesc chrapie) i ich łazienka. Przecież normalne jest, że nie wyniose dziecka na półpietro i nie będę w nocy latała 5 schodów nizej ! Poza tym mamy zamknięte drzwi i nawet nie wiem czy bym ją słyszała.
Cos mi tam tesciowa wspominała, ze pan przyjdze w kwietniu dokończyć robotę, pomalować ale powiedziałam, że i tak gabi tam nie będzie i tak i na to wszystko jest czas.(Za remont tego pokoiku płacą oni)
No i własnie nadchodzi ten nieszczesny 01 kwiecień, kiedy to ma zostac dokończony pokoik, wyburzona jakaś sciana na dole u tesciów no i remont naszej góry !!
Jak mi tesciowe powiedzieli, że oni by chcieli abym jechała do domu bo zaczynają remont i abym nie nawąchała sie kurzu to byłam pewna, ze mówią o jakims generalnym remoncie u siebie. Jak spytałam gdzie ten remont, to mi powiedzieli, ze "u was na górze" dobrze, ze siedziałam bo bym chyba padła!!
Delikatnie wtedy powiedziałam, że my jeszcze nie wiemy co i jak, nie mamy pomysłu itd....
Małzowi pewnie cos wczesniej wspominali ale znając jego podejscie powiedział cos w stylu "ok" i tyle... A mnie nie przekazał nic, jak to jest w jego stylu.
Tak wiec jak pan w kwietniu przyjdzie to bedzie odkręcał sprawę !!! Ja wolę mieszkać z gabi na poczatku w tym jednym naszym duzym pokoju niż ładować kasę w remont poddasza Fakt ze małz nie ma rodzeństwa i kiedys ten dom bedzie nasz ale niech sobie tesciowie zyją jak najdłuzej i nie chce liczyć na ich spadek.

Renessme1985; straci Twój TŻ głowę jak maleństwo bedzie na swiecie, skoro już teraz tak bardzo za nim tęskni Skoro nie jest facetem wylewnym to tym bardziej możesz się cieszyc, że cos takiego powiedział !! Mój małz takze nalezy do tego samego typu mezczyzn, którzy są baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo oszczędni w słowach, więc domyslam się, jak wiele dla Ciebie znaczy to co powiedział.
Swietnie, ze sytuacja z szyjką ustabilizowana! ale pamiętaj, nie przeforsuj się !!
Dziękuje za leniwe L-4 Własnie marzę, iż tak ono będzie wygladało
A kiedy kolej na Ciebie

principessina; no to najwazniejszy zakup macie z głowy ! dobrze pamiętałam, że miałaś mieć jakiś rabat za punkty ? czy cosik pokręciłam? Udalo się go zrealizowac? 9kg to pioreczko bomba Zrób nam koniecznie zdjecia
Hmm ja też chcę aby mała spała w łózeczku.... Co się martwisz, rób to co uważasz za słuszne

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
witam
imię Maja .

gratulacje !!!!!! Przypomnij prosze na kiedy termin ??

Ewesko, zmykaj odespać wczesną pobudkę

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-03-26 o 08:11
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 08:11   #2707
zosiaaa
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Aha! Znalazłam sposób na ograniczenie jedzenia! Otóż kiedy coś jem, myślę sobie, że RODZI SIĘ ŁOŻYSKO i od razu żarcie staje mi w gardle i przestaję jeść
nie mogę, od rana mam lepszy humor dzięki tobie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Uwaga wklejam rajtuzki z dedykacja dla Andziot (ale reszta tez moze obejrzec
bardzo podobają mi się te w paseczki zresztą mam jakiegoś hopla na punkcie ciuszków w paseczki dla niemowlaczków

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 08:19   #2708
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Zobaczcie jeszcze zdjęcia porodówki, na której mam rodzić,
aż nie mogę uwierzyć że tyle sprzętu nakupowali i leży nieużywany
ta polska mentalność to normalnie dobija mnie każdego dnia bardziej ...

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, i to od pracodawcy i od komornika ( który windykuje tego poprzedniego ).
A ja na brak pracy nie narzekam Od kwietnia będzie mi na pewno lżej, bo skończy się boom z PIT-ami.
strasznie się cieszę że wszystko idzie ku dobremu,
strasznie podziwiam Waszą cierpliwość i spokój, wiele nerwów Was to kosztowało zapewne, ale może teraz już całkowicie z górki będzie ... bo Pepe musi mieć szczęśliwych rodziców

Cytat:
Mamy bryczke dla Flawcia, taka jak chcielismy

andziot a dzis spotkalam kolezanke i mowila ì, ze jej mala (18 m-cy) chodzi soac ok. 1 w nocy! jak dla mnie to jest chore, strasznie pozno, maks o 22 do wyrka...

W ogole wiecie co wszyscy mi sie kaza popukac w glowe jak mowie, ze chce zeby synek od urodzenia spal w lozeczku, tutaj przez pierwsze 4 m.ce spia w wozku!
świetnie że Wam się udało z tym wózeczkiem,
czekamy na fotki

co do chodzenia spać o 1 to tylko zależy od rodziców i od planu dnia ... jak dziecko się nie wymęczy w ciągu dnia albo idzie za późno na drzemkę to później śpiące nie jest ....

u nas BARDZO sprawdził się stały plan dnia, Zosia wie czego kiedy się spodziewać i na nic się nie buntuje, wie kiedy drzemka, obiad, spacer ...

a czemu w wózkach dzieci śpią na początku ???
ja bym nie chciała przyzwyczaić dziecka do spania w wózku, bo wiadomo ze tam się buja a łóżeczko już się nie rusza i ciut ciężko później przestawić takiego malucha ....

Cytat:
witam
imię Maja .

jak tam u Was ???
opowiadaj !

na 11 do gina jedziemy
potem na zakupy, bo Zośce buty muszę kupić, bo się w starych nie mieści
będę pewnie późnym popołudniem ...

buziaki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 08:25   #2709
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie też szaro, buro i ponuro

Mary, Twój sposób na ograniczenie słodkości na mnie chyba nie działa

Daisyyy, Ty to masz przeboje z tymi teściami Trzeba chyba trochę bardziej stanowczo przemówić im do rozumu

Kiara, szpital wypas!

Anulinko, bardzo się cieszę że wszystko zmierza do szczęśliwego końca
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 08:56   #2710
enchantresss
Rozeznanie

Dzień dobry ja się pytam co ten śnieg robi za moim oknem ???!!!!!

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Uwaga wklejam rajtuzki z dedykacja dla Andziot (ale reszta tez moze obejrzec

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
odcinki z netu, myślałam że kiedyś już Wam o nich pisałam
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
musisz się najpierw zarejestrować
Powiem Ci że może nie jest to najwyższych lotów produkcja, ale merytorycznie jest spoko.
właśnie się zarejestrowałam będziemy jutro z TŻtem oglądać

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
atizku ja tak mam z kupowaniem ubrań !! Poki co wiekszośc w kolorze pink natomiast na inny kolor nie umiem sie zdecydowac - chociaz bym chciała bo nie wiem jaki dla niej bedzie twarzowy
ja też mam większość pink ! A chciałabym kupować kolorowe, ale naprawdę większość takich dziewczęcych to różowe .. Dużo mam też białych, a inne kolory typu żółty, niebieski to naprawdę sporadycznie..

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

na 11 do gina jedziemy

za wizytkę!

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:02   #2711
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Kiara76; Lampa jest meeega ! własnie niedawno pisałam tu (raptem ze 2 dni temu), ze podobają mi się afrykańskie klimaty. Listopadowa ma koło łóżeczka taką sliczną drewnianą figurkę żyrafki, która także kojarzy mi sie z tym stylem.
Skoro na lampę jest taka dobra przecena to się nie zastanawiaj, bo 666 zł to już cena kosmos.
Daisy, z Tobą i Listopadową widzę, że nie tylko cukier mnie łączy więc trochę Afryki z mojego pokoju Wam pokażę, co prawda to zbieranina z kilku lat, która nie ma jeszcze swojego stałego miejsca, bo w planach solidny remont nas czeka, ale już trochę tego mam, jak widać za każdym razem latam z tymi eksponatami po pokoju, może wreszcie znajdą swoje stałe miejsce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg africa12.jpg (52,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dodatkiaf1.jpg (36,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2008_0714spotkanie0004.jpg (52,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg firanki.jpg (74,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1559.jpg (76,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1560.jpg (26,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1561.jpg (53,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1563.jpg (63,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1562.jpg (42,1 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-03-26 o 09:04
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:08   #2712
anula_81
Zakorzenienie

a u nas piekne slonce ale ziiimnooo...wszyscy juz wstali niestety(mama juz o 7 mej) wiec sniadanko. bede wieczorkiem pewnie, caluje mocno
andziot kciuki za wizyte

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:09   #2713
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny, dziękuję bardzo za wsparcie
Wierzę, że teraz już tylko lepiej będzie

Cytat:
Anulinko[/B], jestes Myslami Cie sciagnełysmy do nas! Racja u Ciebie teraz bardzo gorący czas, ale już blizej końca aniżeli dalej. W kwietniu może wreszcie troszkę będziesz mogła odpocząć. Cieszę się niezmiernie, że z TŻ sprawa się klaruje i nabiera rumiencow
Jak sie w ogole poza tym czujesz ??
Dzięki Czuję się, jak mały wieloryb, ale cały czas się kulam.
Jestem aktywna, na ile się da. TŻ mi pomaga, jak może, więc nie narzekam

Cytat:

strasznie się cieszę że wszystko idzie ku dobremu,
strasznie podziwiam Waszą cierpliwość i spokój, wiele nerwów Was to kosztowało zapewne, ale może teraz już całkowicie z górki będzie ... bo Pepe musi mieć szczęśliwych rodziców
Dziękuję Przekonałam się sama, że takie wściekanie się i nerwy nic nie dają dobrego, kasy od tego nie przybywa, a człowiek tylko szkodzi swemu ( i nie tylko ) zdrowiu. Może pokory mi w życiu brakuje?? Na pewne rzeczy trzeba po prostu dłużej poczekać i tyle ( na swoją miłość też długo czekałam i dzisiaj wiem, że było warto ).
Tak czy owak będzie dobrze, bo innej opcji już brak

Trzymam za udaną wizytę.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:32   #2714
atiz
Rozeznanie

andziot na Brochowie powiedzieli mi żebym ubranek na czas pobytu w szpitalu nie brała, mają swoje więc ja tylko na wyj ie ale to mąż coś wybierze i przywiezie w zależności od pogody.

agus87 lech bezalkoholowy ze spritem - na grilla idealne albo karmi malinowe poelcam

Ja dziś spałam do 8 !!!!!!!!!!!!!

Cudownie jestem wyspana

Pozazdrościłam Wam tych zdjęć mieszkaniowych, ja tez się pochwale a co.
Ide posprzatac mieszkanko i porobię fotki a jak znajdę przedremontowe to wstawię.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:33   #2715
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Daisy, z Tobą i Listopadową widzę, że nie tylko cukier mnie łączy więc trochę Afryki z mojego pokoju Wam pokażę, co prawda to zbieranina z kilku lat, która nie ma jeszcze swojego stałego miejsca, bo w planach solidny remont nas czeka, ale już trochę tego mam, jak widać za każdym razem latam z tymi eksponatami po pokoju, może wreszcie znajdą swoje stałe miejsce
masz bardzo ciekawe zainteresowanie , a czy ty na tym bębenku też grywasz??? no i ciekawi mnie futerko na ścianie z paseczkami na plecach to było jakieś zwierzątko ????

andziot za wizytę

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:38   #2716
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
agus87 lech bezalkoholowy ze spritem - na grilla idealne albo karmi malinowe poelcam
narobiłaś mi ochoty

U mnie zaczął padać śnieg z deszczem Mam nadzieję, że to tylko chwilowe załamanie pogody bo chciałabym kupić jakieś wiosenne buty w końcu
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:47   #2717
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziot na Brochowie powiedzieli mi żebym ubranek na czas pobytu w szpitalu nie brała, mają swoje więc ja tylko na wyj ie ale to mąż coś wybierze i przywiezie w zależności od pogody.
jesteś pewna już że na Brochowie rodzisz ??
masz tam lekarza, SR ???

Stary 2011-03-26, 09:50   #2718
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry

wyspałam się!

Ddaaiissyy, bardzo niezręczna sytuacja z teściami, sama nie wiem, co zrobiłabym w takiej. Najpierw czeka Cię wyjaśnienie z TŻ, bo tak naprawdę, to On powinien z teściami pogadać. Widać, że oni raczej chcą dobrze, ale niekoniecznie znają Wasze zdanie. Trzymam kciuki, żebyście się dogadali

Anulinko, fajnie, że wróciłaś no i wreszcie się coś rusza finansowo!

Zosiu, cieszę się

MoniaK, na mnie działa, w ogóle ta cała fizjologia okołoporodowa mnie jakoś brzydzi

Dobra, zmykam do reala, miłego dnia!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:57   #2719
sandrunia1511
Raczkowanie

dziękuję, dziękuję

ddaaiissyy; termin mam na 23.05

andziot ; więc tak..
po przyjeździe do Niemiec było wszystko ok.
brałam dalej przepisane przez lekarza tabletki na podtrzymanie i wgl.
po tyg dostałam gorączki ;/ 39,8 ..
martwiłam się, że coś z naszą Majeczką może być coś nie tak i pojechaliśmy do szpitala..
po prawie godzinnym badaniu wyszło na to, że moje problemy z nerką w polsce wcale nie zostały rozwiązane, tylko lekarze to zignorowali i przez to miałam zatkaną nerke 3 stopnia, dziecko miało tętno powyżej 170, skurcze miałam, szyjka mi się skróciła ( 24mm miała jak tam przyszłam ) itd. i do tego ta gorączka
lekarze jeszcze sami nie wiedzieli co mi jest i wgl : /
lekarze mnie tam nastraszyli, bo nie wiedzieli od czego ta gorączka, mówili, że jak od łożyska i od płodu to przerwą mi ciąże, a ja byłam wtedy w 28 tyg.
leżałam od godz 2 w nocy do 11 rano podłączona cały czas do ktg.
ale jak się okazało to wszystko z powodu tej nerki, pojechałam ładnie na oddział urologiczny, zrobili mi zabieg polegający na wsadzeniu takiej rurki z nerki do pęcherza i teraz już nerka dobrze funkcjonuje
po przeszło tyg leżeniu cały czas pod kroplówkami wszystko wróciło do normy
małej dali zastrzyki na rozwinięcie płuc w razie czego, przygotowali mnie psychicznie na to, że mogę urodzić wcześniej itd.
tabletek na podtrzymanie nie muszę brać, bo jak stwierdzono tutaj w de że nie mam kolki nerkowej itd. tak więc tylko witaminki i żelazo..

ale powiem wam dziewczyny, że tutaj gdzie leżałam w Niemczech w Klinice i gdzie bd rodzić to jest bez porównania z tymi szpitalami w pl.
wgl lekarze przychodzą, witają się ładnie przedstawiają, mówią wszystko co i jak, można o wszystko pytać, pielęgniarki tak samo..
na personel nie można narzekać wgl !!
z tego co się dowiedziałam to ta klinika ma 5 miejsce w Niemczech, pod względem najlepszych.
wgl to tam nie trzeba mieć pampersów, ciuszków do dziecka, wgl nic !
tylko jak sie wychodzi to trzeba swoje, a tak to nic !
a u nas .. ?! - przynajmniej w wiekszości szpitali tak jest..
szkoda gadać ..

teraz do lekarza chodzę co tydź..
na ktg itd.

mam nadzieję, że już teraz do końca bd wszystko dobrze
Stary 2011-03-26, 10:06   #2720
andziot
Zakorzenienie

sandrunia1511 o kurcze, sporo przeżyłaś z Majeczką ! ale najważniejsze że mała jeszcze może rozwijać się w brzuszku i że z Tobą wszystko już dobrze ...
nerwowo musiało być ...

dbajcie o siebie

Stary 2011-03-26, 10:08   #2721
the_sania
Wtajemniczenie

dzień dobry

wczoraj was nadrabiałam 2godziny (ponad 20stron)
ale było warto hehe. mój mąż twierdzi, że "ten wizaż jest bez sensu"

Pauliziu za pamięc o mnie. miło mi się zrobiło

ja dziś niestety nie wyspałam się. do 1nie mogłam zasnąc. w dodatku już mając stan między snem a jawą, nagle słyszę jakieś chrupnięcie koło mnie... o matko jak się wystraszyłam! TŻ zaraz mnie przytulił i pytam co to było i czy też to słyszał, a on "tak, kochanie CHRAPNĘŁAŚ sobie" mało zawału nie dostałam, a tu się okazuje, że to ja heh.. zaczynam nawet chrapac od tej wagi słoniowej później już się uspokoiłam i znowu to samo
w dodatku lewy bok miednicy mnie boli i kuleję. nadal ta rwa kulszowa mnie trzyma. oooooo i nowe rozstępy doszły na udach, na boczku z jednej strony i te na brzuchu się powiększyły

coś na poprawę humoru http://www.facebook.com/video/video.php?v=213888359827

aaaa laski w KAUFLANDZIE od dziś jest PROMOCJA na chusteczki PAMPERS BABY FRESH 6 x72szt za 24,99 i Pampers Sensitive 6x63szt też za 24,99
oprócz tego vizir sensitive do prania dzieciowych ubranek 4,4kg za 27,99
no i uwaga truskaweczki opakowanie 0,5kg za 3,99
ja już mam truskaweczki i chusteczki. ciekawe czy truskawki dobre

przede mną jeszcze dziś pranie, bo wyjęłam wszystkie ciuszki, kocyki itp. to będzie jakieś 5pranek

Mary no nieźle z tym łożyskiem wykombinowałaś hehe

Andziot za wizytę

Ewesko super, że wizyta udana

Moria fajnie, że masz termin cc już ustalony

Daisy i Moniqac ale super, że w końcu w domu siedzicie

Dziewczonka trzymam kciuki za Ciebie i córcię

Anula ale masz tam dobrze z mamcią

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 10:11   #2722
andziot
Zakorzenienie

znikam

Stary 2011-03-26, 10:31   #2723
principessina
Zakorzenienie

Dzien doberek, ja mialam pobudke o 6tej znowu spac mi sie chce Juz prawie wszystko wysprzatalam, lazienka mi zostala, ale jak Wam napisze jakas jestem glupia, to pomyslicie ze powinnam sie leczyc na glowe...moze to hormony:brzydal : mianowicie zrobilam pranie i skarpetka zafarbowala i teraz mam wszystkie reczniki w rozowe ciapki, z nerwow sie poplakalam szkoda mi troche tych recznikow, bo kupilam wszystkie nowiutkie miesiac temu, wydalam 60 euro a teraz znowu wszystkie do wymiany

Cytat:
Państwowego, wyposażenie i sale super, tylko żeby jeszcze korzystanie z tych dobrodziejstw było bardziej powszechne i podobno personel też nadaje się do wymiany. 10 lat temu, kiedy tam rodziłam była wspólna sala z boksami przedzielonymi ściankami, trafiłam na wredną położną, która ok. 22.00 powiedziała, że mam się przestać drzeć bo jeszcze kilka dni nie urodzę, a ja urodziłam o 5.20 rano. Tę babę to bym Jedna tylko pielęgniarka była normalnie aniołem w ludzkiej skórze, pamiętam do dziś, że miała skaleczony jeden palec, ale kiedy miałam skurcze parte podała mi tę dłoń i mimo, że jej chyba palce pozgniatałam, cały czas mnie trzymała za rękę. Nawet nie pisnęła nic, że ten palce ją boli, anioł nie kobieta Rozmawiała ze mną kiedy chodziłam przed porodem po korytarzu, głaskała po włosach kiedy już się wiłam na łóżku porodowym, czułam się pewniej, kiedy była w pobliżu.
to wiesz co u mnie na odwrot, lekarze pierwsza klasa, ale wyglad samego szpitala przyprawia o zawal serca

daisyyy
no teraz bedziesz sie urlopowac
Stary 2011-03-26, 10:36   #2724
eweska
Moderatoreska

Princi czekam na fotki wózia

Cytat:

na 11 do gina jedziemy

buziaki

Cytat:
Super, bardzo mi się podoba, fajne te elementy afrykańskie
Cytat:
dziękuję, dziękuję

andziot ; więc tak..
martwiłam się, że coś z naszą Majeczką może być coś nie tak i pojechaliśmy do szpitala..
po prawie godzinnym badaniu wyszło na to, że moje problemy z nerką w polsce wcale nie zostały rozwiązane, tylko lekarze to zignorowali i przez to miałam zatkaną nerke 3 stopnia, dziecko miało tętno powyżej 170, skurcze miałam, szyjka mi się skróciła ( 24mm miała jak tam przyszłam ) itd. i do tego ta gorączka
lekarze mnie tam nastraszyli, bo nie wiedzieli od czego ta gorączka, mówili, że jak od łożyska i od płodu to przerwą mi ciąże, a ja byłam wtedy w 28 tyg.
ale jak się okazało to wszystko z powodu tej nerki, pojechałam ładnie na oddział urologiczny, zrobili mi zabieg polegający na wsadzeniu takiej rurki z nerki do pęcherza i teraz już nerka dobrze funkcjonuje
małej dali zastrzyki na rozwinięcie płuc w razie czego, przygotowali mnie psychicznie na to, że mogę urodzić wcześniej itd.
tabletek na podtrzymanie nie muszę brać, bo jak stwierdzono tutaj w de że nie mam kolki nerkowej itd. tak więc tylko witaminki i żelazo..

ale powiem wam dziewczyny, że tutaj gdzie leżałam w Niemczech w Klinice i gdzie bd rodzić to jest bez porównania z tymi szpitalami w pl.
wgl lekarze przychodzą, witają się ładnie przedstawiają, mówią wszystko co i jak, można o wszystko pytać, pielęgniarki tak samo..
z tego co się dowiedziałam to ta klinika ma 5 miejsce w Niemczech, pod względem najlepszych.
szkoda gadać ..

na ktg itd.

Oj swoje przeżyłaś, ale najważniejsze że jesteś pod dobrą opieka i wszystko jest już dobrze, oby tak dalej

Zrobiłam sobie małą drzemkę, w sumie to nawet ciężko drzemką nazwać bo synal nie śpi i leżałam z zamkniętymi oczami Ale nie jest źle pewnie do niedospanie dopiero da znać o sobie popołudniu :P

A pamiętajcie dziewczynki że dziś śpimy godzinę krócej, w nocy zmiana czasu :P

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Dzien doberek, ja mialam pobudke o 6tej znowu spac mi sie chce Juz prawie wszystko wysprzatalam, lazienka mi zostala, ale jak Wam napisze jakas jestem glupia, to pomyslicie ze powinnam sie leczyc na glowe...moze to hormony:brzydal : mianowicie zrobilam pranie i skarpetka zafarbowala i teraz mam wszystkie reczniki w rozowe ciapki, z nerwow sie poplakalam szkoda mi troche tych recznikow, bo kupilam wszystkie nowiutkie miesiac temu, wydalam 60 euro a teraz znowu wszystkie do wymiany

to wiesz co u mnie na odwrot, lekarze pierwsza klasa, ale wyglad samego szpitala przyprawia o zawal serca

daisyyy
no teraz bedziesz sie urlopowac
Princi a spróbuj je jeszcze raz uprać ale w 90 stopniach, ewentualnie jak masz jakiś odplamiacz do dolej do prania.
Mnie nie raz sie coś zafarbowało, zwłaszcza np. synal miał kremową koszulkę z czerwonymi rękawkami i nawet piorąc ręcznie te rękawki mi farbowały, ale po drugim praniu spierały się tylko musiałam uważać jak suszę, ale u ciebie wydaje mi się że powinno zejść.
Stary 2011-03-26, 10:36   #2725
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję, dziękuję

andziot ; więc tak..

szkoda gadać ..

na ktg itd.

Jesteś bardzo dzielna...
w jakiej czesci Niemiec jesteś..I zgodze się z Tobą co do Niem.lekarzy
Stary 2011-03-26, 10:38   #2726
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień doooobry! Mam nadzieję, że dla Wszystkich będzie dobry

Cytat:
hellooo

Z tym remontem to tak, że jakis miesiac temu już pan fachowiec był w domu tesciow bo ubzdurali sobie, że pokój ktory stał wolny będą robić dla Gabrysi. Remont polegał na zdarciu tapet, połozenie tynków, chyba paneli (nawet tam nie zaglądałam i tyle) W ogóle nie wiedziałam, że oni go pod Gabi szykuja. Dowiedziałam sie, gdy mi tesciowa oznajmiła abym kolor scian wybrała !! Znajduje się ton na półpiętrze, między naszą góra a ich dołem czyli salonem, kuchnią. Dodam, że obok gabrysiowego pokoiku na półpietrze jest także ich sypialnia, drugi pokój w ktorym spi teść (nie spi z tesciowką w 1 łóżku z uwagi, zę tesc chrapie) i ich łazienka. Przecież normalne jest, że nie wyniose dziecka na półpietro i nie będę w nocy latała 5 schodów nizej ! Poza tym mamy zamknięte drzwi i nawet nie wiem czy bym ją słyszała.
Cos mi tam tesciowa wspominała, ze pan przyjdze w kwietniu dokończyć robotę, pomalować ale powiedziałam, że i tak gabi tam nie będzie i tak i na to wszystko jest czas.(Za remont tego pokoiku płacą oni)
No i własnie nadchodzi ten nieszczesny 01 kwiecień, kiedy to ma zostac dokończony pokoik, wyburzona jakaś sciana na dole u tesciów no i remont naszej góry !!
Jak mi tesciowe powiedzieli, że oni by chcieli abym jechała do domu bo zaczynają remont i abym nie nawąchała sie kurzu to byłam pewna, ze mówią o jakims generalnym remoncie u siebie. Jak spytałam gdzie ten remont, to mi powiedzieli, ze "u was na górze" dobrze, ze siedziałam bo bym chyba padła!!
Delikatnie wtedy powiedziałam, że my jeszcze nie wiemy co i jak, nie mamy pomysłu itd....
Małzowi pewnie cos wczesniej wspominali ale znając jego podejscie powiedział cos w stylu "ok" i tyle... A mnie nie przekazał nic, jak to jest w jego stylu.
Tak wiec jak pan w kwietniu przyjdzie to bedzie odkręcał sprawę !!! Ja wolę mieszkać z gabi na poczatku w tym jednym naszym duzym pokoju niż ładować kasę w remont poddasza Fakt ze małz nie ma rodzeństwa i kiedys ten dom bedzie nasz ale niech sobie tesciowie zyją jak najdłuzej i nie chce liczyć na ich spadek.
hej
Oj nie fajnie by było rzeczywiście mieć pokój dziecka nie na swoim piętrze i jeszcze tam gdzie śpią teście. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli.

Cytat:
witam
imię Maja .
Gratuluję córeczki

andziot za wizytkę

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja się pytam co ten śnieg robi za moim oknem ???!!!!!
śnieg?

Kiara76 świetne te afrykańskie akcenty u ciebie w mieszkanku

sandrunia

Ale przeszłaś Na szczęście już jest wszystko dobrze. Ja też będę rodzić w De i u mnie w szpitalu również nie potrzebuję nic dla dzidziusia. Tylko ubranka na wyjście. Dla siebie jeśli chcę mogę wziąć koszule i dres.
Czytam same pozytywne opinie o porodach tutaj, więc narazie się nie stresuję. A ze służby zdrowia tutaj jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni.

No, to standardowo piję dalej kawkę. Daisy u Ciebie już wypita?

eweska zmiana czasu dzisiaj? Dzięki za przypomnienie Ukradną nam godzinę snu

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-03-26 o 10:41
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 10:42   #2727
principessina
Zakorzenienie

eweska mysle, ze te plamy nie zejda, bo juz kiedys cos takiego mi sie przytrafilo i uzywalismy reczniki w ciapy no ale sprobuje...wkurzona jestem fotki wozeczka zrobie jak maz posklada

gusiagato
dawaj do mnie na espresso, mam tez colombe, ciasto takie Wielkanocne wloskie posiedzimy na tarasiku, juz wystawilismy parasol i bujaki, zapraszam
Stary 2011-03-26, 10:45   #2728
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Z ubranek dla maleństwa zabieram czapeczkę i pajaca, takie, że gdyby "zginęły" to nie byłoby mi żal, bo słyszałam że czasem coś tam potrafi zaginąć. A na wyjście mąż przywiezie razem z kocykiem, czy rożkiem.

Zobaczcie jeszcze zdjęcia porodówki, na której mam rodzić, z tym, że mimo fajnego wyposażenia u nas rodzi się nadal wyłącznie na leżąco, a podobno jak któraś mama poprosiła o posiedzenie we wannie, to usłyszała, że specjalnie dla niej nie będzie się wody podgrzewać , no szok, to po kiego to wszystko
Ja masakrycznie wspominam poród (raczej personel) podczas pierwszego porodu 10 lat temu i teraz nie wierzę w te wszystkie zmiany, które tam niby zaszły. Chyba tylko dla mediów ten cały blichtr bo jeszcze nie słyszałam, żeby któraś z moich znajomych korzystała z tych dobrodziejstw, a mamy tylko ten szpital, więc wybór żaden. Obym się myliła, to z miłą chęcią zwrócę honor
Piękny oddział :loveL: Aż szkoda że nie wykorzystują tego w pełni.
U mnie od stycznia działa nowe Centrum Zdrowia Matki i dziecka i też wszystko jest nowe, sprzęt, łózka, zdecydowanie lepsze wyposażenie, wanna do porodów i inne rzeczy które ułatwiają poród kobiecie. Lekarze i położne opinie dobre, o pielegniarkach również, wiadomo znajdą sie przypadki że komuś sie coś nie podobało, ale wszystkim dogodzić się nie da.
Kilka fotek też dodaję jeszcze nie wszystko gotowe było bo to zdjęcia z zakończenia remontu, ale jeszcze nie ma pełnego wyposażenia, a jak jest teraz to sama nie wiem :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 90.jpg (50,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg noddzial_5.jpg (63,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101.jpg (52,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b9.jpg (45,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg noddzial_6.jpg (45,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg noddzial_7.jpg (54,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg noddzial_8.jpg (47,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b12.jpg (79,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 91.jpg (45,8 KB, 17 załadowań)
Stary 2011-03-26, 10:46   #2729
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Jak tam ruchy dzisiaj Loluś?
Co do imienia to gdyby nie Gabryś,to nasz synus napewno byłby Jasiem)
jak bedziemy miec jeszcze drugiego to wtedy bedzie Jaś.
a i jeszcze Leoś mi sie podoba)

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja już po kąpieli, odpoczywam, stopy mnie tak bolą od tego dzisiejszego chodzenia, a spuchnięte tak że głowa mała, coraz bardziej mi puchną, nawet lekarz stwierdził, że faktycznie puchną bardzo. No ale nie ma się co dziwić tyle kg dzwigać :P
Ewesko wiem co czujesz,mi sie wyć chce jak patzre na swoje stopy,nawet rano nie schodzi opuchlizna calkiem,i niby to normalne.

Cytat:
witam
imię Maja .

Cytat:
na 11 do gina jedziemy
oo to super,długo nie czakałas,powodzenia)

hej dziewuszki, DZISIAJ ZACZYNAMY 36 TC

pospałam dzisiaj do 9 , ale co nogi od rana spuchniete,moze nie az tak jak wiecz,ale jednak
Mimbi dzieki za linka,napewno zgłosze sie do konkursu

ogolnie dzien jakis ospały,troche snieg poprószył, szaro i buro.siedzimy w domciu.

a co na obiadki robicie ,bo znow brak weny mam.

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 10:47   #2730
atiz
Rozeznanie

Cytat:
jesteś pewna już że na Brochowie rodzisz ??
masz tam lekarza, SR ???
Nie chodziłam do szkoły rodzenia w ogóle, lekarza mam od siebie, ale ona długo pracowała na Brochowie, więc jak coś to jakiś kontakt jest. Najbardziej pasowałoby mi z tą Borowską ale już się nastawiam na to że nie da rady.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości