|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
Kochana nie poddawaj się,tyle już osiągnełaś że musisz dać radę! 3 mam kciuki za Ciebie i za Twoją silną wolę ![]() Rvda88- a gdzie ten sklepik? w Poznaniu?Jeśli tak to możesz podać adres ![]() A ja się dziś okropnie czuuuułam...,teraz już mi przechodzi. Połowe dnia spędziłam w łóżku z bólem glowy. Ketonal dopiero pomógł... ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
WithYou xx3 ma rację, na 3 kg takiej diety się nie robi. Spróbuj tak jak Ci poradziła, zaczerpnij coś z III fazy+ ćwiczenia i szybko zgubisz te 3 kg.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2011-03-25 o 19:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#933 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki,może w poniedziałek tam podejdę ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Przyczajenie
|
hej, mam ochotę na jakieś desery dukanowe. Mój jogurt z aromatem jeżynowym już mi się znudził
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=1529 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Wybaczcie, ale też muszę się Wam pożalić
![]() Coraz trudniej mi trzymać dietę. Mam mega ochotę na coś niedukanowego - ale pewnie więcej w tym faktu, że TEGO nie mogę ![]() Przez miesiąc schudłam 4kg. Wydaje się normalnym tempem, ale w poprzednim miesiącu straciłam 11... Dlatego coraz bardziej chce mi się odpuścić, ale nie mogę ![]() ![]() ![]() Ogólnie to nic mi się nie chce całymi dniami, opuszczam zajęcia na uczelni. Nie wiem co mam już jeść, moja dieta nie jest zbyt urozmaicona ze względu na to, że nie wszystko lubię + ciągle brakuje mi kasy... Kurak mi się już znudził, tak samo mielone, nawet ptasianka (!). Stoi w lodówce i choć jestem głodna to jej nie tknę. Mam w lodówce fileta, jajka, pora, ogórka i rzodkiewkę. Chce mi się jeść, ale już nie mogę patrzeć na te składniki i żeby mieć spokój z głodem palę papierosa ![]() Próbowałam dziś zrobić kinder mleczną kanapkę, ale ciasto mi się rozwaliło, krem się zważył i tylko strata czasu i pieniędzy ehh... Muszę przestrzegać dalej II fazy, bo inaczej się już całkiem załamię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co to kosztowności się zgodzę bo dieta do najtańszych nie należy ![]() Wiem, że Ci cięzko bo ja też tak mam...Wydaje mi się, że przynajniej kazda z nas po miesiącu czy dwóch ma dość... Zawsze jest tak, ze już dośc tego dukanowego i ciagnie do tego normalnego jedzonka ![]() Trzeba znajść jakąś motywację ![]() ![]() Poszukaj może jakiś swoich starych fotek i popatrz ![]() Damy radę kochana! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#939 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale nie stosuję tych sklepowych aromatów, bo mają jakieś dziwne tłuszcze i alko w składzie; dietkujemy razem siostrą i na spółę kupiłyśmy sobie aromaciki (herbatki tyż) z www.wywar.pl; się zachwycam cały czas; powąchasz butelkę i najchętniej byś z niej "łyknęła" ![]() ![]() to lepsze niż jakieś soki z hipermarketu- jest w nich to samo tylko w większych ilościach, których nie jesteś w stanie skontrolować
_________________________ _________ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez izabelinka Czas edycji: 2011-03-25 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mniejszej szybkości spadkó, to mi sie wydaje ze im dalej w II fazie tym wiecej zastojów i wolniej to idzie... ale bedzie dobrze ![]() A może zamiast kupować i jesć w kółko to samo, postaraj się dołożyć choć 1 produkt taki średnio lubiany... wtedy tak szybko ci sie wszystko ni bedzie nudziło... JA ogolnie codziennie staram sie jesc cos innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak ja bym zjadła czekoladę albo chipsy!! Masakra!! Niby im dalej w dietę, tym motywacja powinna być, żeby nie zaprzepaścić tego, co się osiągnęło. Muszę poradzić sobie z tym nudnym jedzeniem i wyszukiwać pyszne przepisy! Choć pola do manewru wielkiego nie mam - brak patelni teflonowej i miksera :/ No nic, dupa w troki i do dzieła, dukam dalej! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Czekam na Ragnarok
|
Dziękuję bardzo za wsparcie!!! Nakupowałam sobie serków wiejskich i soków pomidorowych
![]() ![]() Zobaczymy jutro... A tymczasem, żeby się wyżyć idę na orbitreka na 30min, a potem spać. Dobranoc. I jeszcze raz dzięki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
monique 90, Fenris trzymajcie się jeszcze raz kochane
![]() ![]() Ja już też spadam.. Zmeczona po całym tygodniu wstawania o 6.45 ![]() ![]() ![]() Miłej nocki życzę kochane chudzinki ![]() ![]()
#944 |
Czekam na Ragnarok
|
Skończyłam ćwiczenia i serial
![]() Ja przez cały tydzień wstaję o 5:00 i teraz też nie wypocznę, bo mam szkołę. I też wstaję jutro o 5:00 ![]() Ale potem idę na domówkę, także mooooże się rozluźnię (albo zasnę). Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez nikamo36 Czas edycji: 2011-03-25 o 23:49 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Czekam na Ragnarok
|
![]() Cytat:
Wstałam o 5:00, a zapomniałam, że szkołę mam na 8:00, a nie 7:00 (tak jak pracę) ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Raczkowanie
|
U mnie dziś na minusiku 0,5kg
![]() Bałąm się że bedzie na plusie bo zjadłam sporo nutelki to i jeszcze satino zjadłam poznym wieczorem. Chora jestem cały czas i nie chce mi sie nic jesc(oprócz słodkości) Ide zrobić jakieś śniadanko ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]() Cytat:
![]() ![]()
START 21.02.2011 jest: 72,5kg /170cm ![]() będzie : 60kg ![]() 21.03 - 66,5 MY ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/65vqu6bd7a3fz2n0.png Wiktoria i Amelka -nasze małe królewny http://www.suwaczki.com/tickers/syy2jw4zdaly4u9s.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie poddawaj się,będzie dobrze. Tyle już osiągnełaś,że szkoda tego zaprzepaścić ![]() A tak w ogóle to Dzień Dobryy ![]() U mnie dziś spadek o 0,3 kg ![]() Miłego dzionka ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Przyczajenie
|
Błagam ratujcie mnie! Weszłam dziś na wagę i nic żadnego spadku cały czas 66,5 a nic nie zgrzeszyłam
![]()
![]() |
#950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia!!
START 21.02.2011 jest: 72,5kg /170cm ![]() będzie : 60kg ![]() 21.03 - 66,5 MY ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/65vqu6bd7a3fz2n0.png Wiktoria i Amelka -nasze małe królewny http://www.suwaczki.com/tickers/syy2jw4zdaly4u9s.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Przełożyłam sobie pro-czwartek, na pro-piątek i spadek pół kilo - waga 65.5 ![]()
#952 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy w dniach warzywnych moge sobię pozwoli na sok warzywny? Np. tymbark VEGA Śródziemnomorski?
#953 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za wsparcie
![]() ![]() mam głupie pytanie, czy mogłybyście mi podać krok po kroku przepis na dobrą zupkę (pomidorowa,kalafiorowa itp), bo wstyd się przyznać, ale nigdy zupy nie robiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry kochane
![]() Ja dzisiaj pospałam, zczołgałam się z łóżka o 11 ![]() ![]() ![]() Wypiłam już "poranna" kawkę i wszamałam ptasinke ![]() ![]() ![]() Dziś i jutro dzień PW, mam jeszcze bigos.. Oby w poniedziałek nie było na plusie + ![]() Cytat:
![]() Jeśli moge ...To ja też bym prosiła przepis na zupke bo tak samo nigdy nie robiłam ![]() ![]()
![]() |
#955 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem szczerze że nad przepisem na zupkę się nie zastanawiałam, zawsze robię ją na oko , ale wiem, że jeśli chodzi o inne potrawy, które dla mnie są nowe lub jestem z nich słabsza to wolę mieć napisane krok po kroku Ja właśnie wczoraj miałam taką zupkę Może Ci się przyda ja robię z mrożonek: Gotuję wodę z jedną kostką rosołową ( ilość wody w zależności od ilości chętnych na zupkę osób ), np. 1l. wody ( wtedy kostki mniej ) Na gotującą wodę wrzucamy 2 garścia kalafiora 2 garście brokuł 2 garście fasolki (tej zielonej) można dodać pietruszkę , seler jak do rosołu jak się to wszystko ugotuję wyjmuję trochę "gęstego) i miksuję lub rozgniatam widelcem, dodaję jogurt naturalny ok. 3 łyżek mieszam i wlewam wszystko do reszty zupki i w zależności jak kto lubi można dodać trochę przecieru pomidorowego, lub suszonych ziół, Gotowe ![]() Jeśli chcesz z mięskiem możesz najpierw ugotować udko lub fileta z kurczaczka ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
w szklance wymieszaj przecier pomidorowy z jogurtem naturalnym ( jeśli lubisz gęstą dodaj łyżeczkę skrobi kuku) wlej wszystko do garnka, Możesz sobie zrobić również kluseczki lane czyli: w szklance wymieszaj jajko z pół łyżeczki skrobi i szczyptą soli i cienkim strumyczkiem lej do garnka zanim dodasz przecier z jogurtem. Polecam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podstawa do kazdej zupki jest idealny wywar czy bulion jak kto woli, ja mam taki garnek 4 litrowy albo 5. Najpierw kupuje miesko moze byc wolowe ( lopatka karczek aby nie tluste) albo drobiowe (podudzie, udko bez skory) albo indyk. Ja najbardziej lubie dac pol kilo wolowego pol kilo drobiowego. Myjemy miesko i wrzucamy je na wrzatek, niech sie pogotuje okolo 20 min zbieramy szymowine lyzka ( czyli taka piane ktora sie tworzy) dodajemy 3-4 obrane i umyte marchewki, 2 pietruszki selera i pora. Dodajemy listek laurowy, pare kulek ziela angielskeigo, pieprz ziarnisty i jak ktos lubi to vegete czy warzywko. Ja dodaje jeszcze koper albo suszona natke, daje to cudowny aromat. Calosc musi sie pogotowac, dopki warzywa i miesko nie beda miekkie ( ja gotuje jakies 40min do godziny) Z takiego wywaru mamy podklad do wielu zup jesli chcemy kalafiorowa to ja dale cala glowke kalafiora ktorego dziele na wieksze kawaleczki i myje pod goroaca woda ( najlepiej go zalac jeszcze wrzatkiem np w misce czy garnku wtedy ewentualne robaczki wyplyna) dodaje to do wywaru i gotuje jakies 20minut i gotowe. Warzywa typu marchew seler itp kroje w kostke lub scieram na tarce, miesko z zupki mozna zjesc razem lub oddzielnie pomidorowa to do wywaru daje koncentrat i puszke pomidorow, dodaje pieprzu czosnku( jak kto lubi) i troszke slodze slodzikiem minimalnie. latek gdy sa tanie pomidory robie krem z pomidorow czyli przecieram je prze sitko i dodaje do wywaru. Wloszczyzne z zupy albo kroje na salatke jarzynowa albo miksuje blenderem i krem jestr wtedy gest i kremowy ![]() Co do ogorkowej to kroje w kostke ogorki lub scieram na tarce zawsze kupuje 3/4 kg kiszonych, wrzucam je do oddzielnego garnka dodaje odrobine masla (dukanki zatkac uszy) chociaz na dukanie robie bez masla dodaje odrobine wody i dusze pod przykryciem jakies 20 min wtedy wszystko fajnie przechodzi smakiem, pozniej przelewam calosc do wywaru wloszczyzne kroje lub scieram dodaje duzo kopru!
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Agucha 79, anaiss86
![]() ![]() Dzięki śliczne!! Jutro wypróbuję, gdyż dziś PP (przeszłam na tryb 1/1) i wcinam jajecznicę z 4 jaj z cebulką ![]() Ale już się zupki nie mogę doczekać |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
Agucha 79, anaiss86 Super przepisy dziewczyny.. Postaram sie jutro wypróbować
![]() ![]() Ja właśnie napycham się, żeby tylko nie być głodnym i nie lecieć do niedukanowych rzeczy na imprezie ![]() ![]() ![]() i chyba zaraz zrobie sobie naleśniki ![]()
![]() Edytowane przez WithYou xx3 Czas edycji: 2011-03-26 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.