|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
trzymam kciuki za dopadanie męża
dobranoca my mamy zakaz wiec nawet go nie rozochacam cos mnie spanie łapie ale nie chce sie jeszcze kłaśc-dopiero co mam chwile dla siebie no chyba ze padne
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki z rana
ja przed szkołą postanowiłam napisac, że żyję niestety nie nadrobie już teraz Waszych 6 stron które wczoraj napisałyście jej, jak Wy długo umiecie wysiedzieć w nocy, mnie o 9 już łamie spanie ledwo co do 10 wytrzymuje wczoraj znowu mnie głowa bolała, mam nadzieję, że chociaż dzisiaj da mi spokój, a jak nie to w razie czego mam apap w torebce właśnie na tvn style leci "mamo to ja" i mówią czego nie powinna jeść kobieta w ciąży ![]() - nic nowego nie powiedzieli ![]() dziewczyny pisała już któraś o textil market, że są fajne i dobre ciuszki na innym wątku koleżanka mi powiedziała, że nawet staniki do karmienia tam kupowała za 8,90 tyle to moge dać za to paskudstwo żeby do szpitala chociaż mieć ![]() i dla dziewczyn z moich okolic od razu pisze że sprawdzalam i u nas jest w Czerwionce i Radlinie ten sklep ![]() zmykam zjeść jakieś śniadanie no i się zbieram do szkoły, jeszcze sobie po bułeczki do sklepu skocze i zrobie sobie pyszne co by z głodu na uczelni nie padnąć ![]() Miłego dnia wszystkim
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-03-26 o 06:57 |
|
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
hej kochane
![]() ale pedzicie z tymi postami ja dzis mam labe. w czwartek wybieram sie na wizyte i moze bede wiedziała juz ze to co tam nosze to facecik u nas dzis widze za oknem zimno. robiłam sobie badania krwi i tam dodatkowo jeszcze zleciłam zrobienie cholesterolu. wiecie jak sie zdziwiłam jak zobaczyłam ze wynik mam dwa razy powiekszony niz zwykle!! zaraz zaczełam panikowac ze za duzo masła, ciastek itp...potem wchodze na neta i ufff... podobno babkom w cizy cholesterol podsakuje nawet dwukrotnie i jest to normalne co za ulga. teraz juz wiem dlaczego gin nie zalecił mi tego badania i tak nie ma sensu - a ja madralinska sama jeszcze dodatkowo za nie zapłaciłam zeby sie dowiedziec ze wszystko jednak w porzadku haha. no ale wystraszyłam sie troche... |
|
|
|
#2045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny dzidziaszek Ja byłam troszkę później na badaniach i też nie znam płci. Musimy być cierpliwe. Ja dostałam wyniki badań biochemii i wszystko jest ok Miłego weekendy życzę dziewczynki |
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj robiłam test PAPPA(czy jakoś tak
)i czekam na wynik, ale według gina, powinien być skrajnie niski
|
|
|
|
#2047 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
U mnie już po gościach, wczoraj wieczorek się udał, a ja zaczynam projektować nasze górne pięterko, musimy od maja zacząć remont i trzeba rozlokować ściany itd. Miłego dzionka
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w 2010 miał remont się zacząć od maja, a zaczał się od sierpnia, przemyśleliśmy wszystko co chcemy, był czas na przemyślenie nowej instalacji, nowych podłóg, płytek, ścian, wykończenia, a kuchni to już wogóle cieszę się że nie zaczeliśmy w maju bylismy kompletnie nie przygotowani, a tak troszkę czasu i człowiek przemyślał pewne rozwiązania Mój mąż elektryk rozpruł wszystkie ściany, więc zaczeliśmy od zera hihi ale dzięki niemu, mam gniazdka gdzie chce, kontakty, schodowe, wszystkie bajery ![]() Koniec tych tematów remontowych ![]() Śnieg u mnie pada, jest ze 2 cm i dalej wieje ! To chyba ostatni taki wystepek zimy w tym sezonie Co do spania zaczyna mi się regulować, wstaje o normalnej porze i kładę się o 23 czy później, ale w dzień z 15-30 minut strzele sobie drzemke kontrolowaną
|
|
|
#2049 |
|
kosmitka
|
Małgosiu dół przemyśleliśmy przez 3 miesiące, ale i tak nie obyło się bez wpadek. Na górze będą tylko 2 pokoje, łazienka, garderoba i taka komórko-spiżarka. Jest sporo czasu, więc wolę to na spokojnie rozrysować, pooglądać, by pomału kupić potrzebne rzeczy, ta by weszła ekipa i działała.
Najbardziej przerażają mnie koszty robocizny, u nas za takie coś życzą sobie 10-15 tys .Nie mam kompletnie pomysłu na kolory.
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomy kolega nam robił kuchnie, całą sypialnie (szafa+komoda na całą ścianę) , nawet nie chce myśleć ile by to kosztowało jakbyśmy zamawiali ![]() Przy remoncie jakieś kwiatki zawsze wychodzą, trzeba się z tym liczyć ![]() U nas wpadek jako tak narazie nie widzę, raczej coś czego nie przewidzieliśmy ale tylko jedna rzecz. Teraz nas czeka już za tydzień zmiana dachu , ło matko, dom piętrowy, dach trapezowy, wkurza mnie najbardziej to że na dach będą wchodzić robotnicy przez moją sypialnię, gdzie wejście na strych ale jak się chciało trzeba to znieść, będę musiała wstawać o 6 co by mnie w majtach nie zastali , pilnować się cały dzień, bo będą buszować na naszym tarasie czy balkonie z każdej strony domu
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że żyję
Przypadkowo zniszczyłam taką wtyczkę do internetu (siadłam na nią - niech żyje zgrabność) i byłam odcięta od świata, dopóki mąż nie wskrzesił jej. Miałam nawet dziś sen, że się loguję na wizaż, a tu 45 nowych PW - bo tyyyyle mam przybyło.Byłam wczoraj u lekarza z moim przeziębieniem i zatokami, dostałam kolejne 2 tygodnie L4 Odpoczynek mi się przyda, bo przez ostatnie dwa dni mieliśmy gości i muszę odsapnąć po tym długim siedzeniu do 23ciej Kondycja zdecydowanie kuleje - wczoraj ledwo weszłam do marketu, a już miałam ochotę wychodzić. Było mi gorąco, słabo i mdliło od tych wszystkich zapachów ![]() Pobiłam też samą siebie, jeśli chodzi o zaćmienia umysłu Parę dni temu wzięłam do ręki suszarkę do włosów (żeby nie było, używam jej codziennie) i nie miałam pomysłu gdzie jest włącznik A teraz idę nadrabiać
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-03-26 o 09:46 |
|
|
|
#2052 | |
|
KWC
|
Cytat:
Skończyło mi się L4. Lekarz chciał mi dać dłuższe, ale nie wzięłam i teraz oczywiście cierpię, bo TAK MI SIĘ NIE CHCE! |
|
|
|
|
#2053 |
|
Rozeznanie
|
mamo to ja można obejrzeć na vod i jeszcze taki program w którym jest też o porodzie i ciąży Między nami rodzicami
|
|
|
|
#2054 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś też miałam zanik umysłu
nalałam wode do kubka którego 20 sekund wcześniej zapełnilam wodą chyba już się przyzwyczaił
|
#2055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak tak siedzę w domu (dopiero tydzień) to wydaje mi się, że wszystko ok, a jak wczoraj wybrałam się do lekarza i na małe zakupy, to myślałam, że nie dam rady do domu wrócić, taka słaba byłam. Żeby nie było - w domu robię wszystko, ruszam się, a nie cały czas siedzę czy leżę. Fakt, że jak się poczuję słabiej to sobie przysiądę, czy się położę, no a w terenie nie ma takiej możliwości. I jeszcze te miejskie zapachy Sklepy pachną obrzydliwie, a ludzie jeszcze gorzej - odrzut totalny
|
|
#2056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że to wynalazł ![]() A ten market ciekawa sprawa - nawet znalazłam w necie,że jest w miasteczku obok-15 min. drogi od mojego miasta. Jak będę się lepiej czułą to musze sie przejechac i oblookać.Równiez miłego dnia!!! agnyska81 Witaj- miło,że już w sieci,ale widac sie pzrejęłaś- taki sen Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
21 stron nadrabiania
Może jakoś dam radę ![]() Aaa, jestem mega szczęśliwa, bo nie muszę wybierać wózka Załatwiłam sobie wózek od kuzynki, sprawdzony, całkiem ok.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-03-26 o 11:16 |
|
|
|
#2058 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć z rana. Ja dziś będę dołować, mam nadzieję że ze mną wytrzymacie. Dotychczas starałam się trzymać uszy w górze, ale dziś totalna klapa. Dopadł mnie dół jak studnia - po pierwsze na to leżenie, po drugie w weekend opiekuje się mną małż i niby fajnie jest, miły jest, dobry jest, ale przeciez nie "odszczekał" tego że mnie nie kocha i jest ze mną z obowiązku i mam obrzydliwe poczucie że się męczy i się zajmuje mną bo po prostu tak wypada i bo to jego dzidziuś. Brzuch mnie przez to boli bardzo, chce mi się wyć i w ogóle do dooopy jest
Smęcę, wiem. Przepraszam |
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
lausanne- kochana zakop tę studnię
Ja nie wierze, że mężowi zupełnie już na Tobie nie zależy. Nie wiem dokładnie jak to jest między Wami, to co Ci powiedział było straszne, ale ja po prostu nie wierzę, że tak nagle można kogoś przestać kochać, lubić i nie chcieć się troszczyć tą osobą...moze jego uczucia się zmieniły, ale na pewno nie jesteś jakimś ciężarem dla niego |
|
|
|
#2060 |
|
Rozeznanie
|
popłakałam się na Piotrusiu Panie
a TU coś na poprawe humorku dla Was dziewczynki
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama. Igor ur. 16.09.2011 Mia ur. 13.08.2014 Edytowane przez AgnesD Czas edycji: 2011-03-26 o 11:58 |
|
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
archinta
Czytałam też że wczoraj narzekał ktoś - sorki nie pamiętam kto - na zgagę. Dziewczynki na zgagę dobre jest rennie. Spokojnie można stosowac w ciąży. Na ulotce jest napisane "Można stosować w ciąży i okresie karmienia piersią w zalecanych dawkach i zgodnie ze wskazaniami" Brałam w ósmym i dziewiątym miesiącu i gin mi pozwalał. I jeszcze wyczytałam w necie takie info: Przede wszystkim kobieta w ciąży powinna prawidłowo się odżywiać. Jeść często, ale mniejsze porcje. Wypijać dużą ilość płynów (m.in.1,5 l dziennie), ale unikać napojów gazowanych, a także kawy, mocnej herbaty i oczywiście alkoholu. Ograniczyć jedzenie słodyczy, zwłaszcza tych, które zawierają duże ilości tłuszczu (np. czekolada, domowe wypieki). Chcąc uniknąć zgagi, nie powinna leżeć bezpośrednio po spożyciu posiłku, a jeśli już to pamiętać o tym, by położyć się z głową na wysokiej poduszce. Przy silnych dolegliwościach, ciężarna może stosować preparaty zobojętniające kwas żołądkowy i zmniejszające jego wydzielanie. Wcześniej jednak powinna skonsultować się w tej sprawie ze swoim lekarzem prowadzącym. |
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Rozeznanie
|
już naprawiłam, taki mały błedzik sie wkradł
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie swego czasu TE DZIECKO rozwalało Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-03-26 o 12:06 |
|
|
|
#2065 |
|
Rozeznanie
|
|
#2066 | |
|
KWC
|
Cytat:
3mam kciuki za Twoje (Wasze) zdrowie. |
|
|
|
|
#2067 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja pozmywałam i odkurzyłam i myślałam, że padne i kręgosłup zaczął boleć - na kanapie nie boli, więc siedzę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

dobranoc
niestety nie nadrobie już teraz Waszych 6 stron które wczoraj napisałyście

i dalej wieje ! To chyba ostatni taki wystepek zimy w tym sezonie 

Ja nie wierze, że mężowi zupełnie już na Tobie nie zależy. Nie wiem dokładnie jak to jest między Wami, to co Ci powiedział było straszne, ale ja po prostu nie wierzę, że tak nagle można kogoś przestać kochać, lubić i nie chcieć się troszczyć tą osobą...moze jego uczucia się zmieniły, ale na pewno nie jesteś jakimś ciężarem dla niego

- na kanapie nie boli, więc siedzę