Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 23:23   #2041
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

trzymam kciuki za dopadanie męża dobranoc

a my mamy zakaz wiec nawet go nie rozochacam cos mnie spanie łapie ale nie chce sie jeszcze kłaśc-dopiero co mam chwile dla siebieno chyba ze padne
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 06:46   #2042
acelinka
Zakorzenienie

hej kobitki z rana

ja przed szkołą postanowiłam napisac, że żyję niestety nie nadrobie już teraz Waszych 6 stron które wczoraj napisałyście

jej, jak Wy długo umiecie wysiedzieć w nocy, mnie o 9 już łamie spanie ledwo co do 10 wytrzymuje wczoraj znowu mnie głowa bolała, mam nadzieję, że chociaż dzisiaj da mi spokój, a jak nie to w razie czego mam apap w torebce

właśnie na tvn style leci "mamo to ja" i mówią czego nie powinna jeść kobieta w ciąży
- nic nowego nie powiedzieli

dziewczyny pisała już któraś o textil market, że są fajne i dobre ciuszki na innym wątku koleżanka mi powiedziała, że nawet staniki do karmienia tam kupowała za 8,90 tyle to moge dać za to paskudstwo żeby do szpitala chociaż mieć
i dla dziewczyn z moich okolic od razu pisze że sprawdzalam i u nas jest w Czerwionce i Radlinie ten sklep

zmykam zjeść jakieś śniadanie no i się zbieram do szkoły, jeszcze sobie po bułeczki do sklepu skocze i zrobie sobie pyszne co by z głodu na uczelni nie padnąć

Miłego dnia wszystkim

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-03-26 o 06:57
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 07:32   #2043
19natka88
Zakorzenienie

Też się witam z rana przed szkołą
Miłego dnia mamuśki i brzuśki

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 07:39   #2044
Antiopa7
Raczkowanie

hej kochane
ale pedzicie z tymi postami ja dzis mam labe. w czwartek wybieram sie na wizyte i moze bede wiedziała juz ze to co tam nosze to facecik
u nas dzis widze za oknem zimno.
robiłam sobie badania krwi i tam dodatkowo jeszcze zleciłam zrobienie cholesterolu. wiecie jak sie zdziwiłam jak zobaczyłam ze wynik mam dwa razy powiekszony niz zwykle!! zaraz zaczełam panikowac ze za duzo masła, ciastek itp...potem wchodze na neta i ufff... podobno babkom w cizy cholesterol podsakuje nawet dwukrotnie i jest to normalne co za ulga.
teraz juz wiem dlaczego gin nie zalecił mi tego badania i tak nie ma sensu - a ja madralinska sama jeszcze dodatkowo za nie zapłaciłam zeby sie dowiedziec ze wszystko jednak w porzadku haha. no ale wystraszyłam sie troche...
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 07:42   #2045
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
jestem badania prenatalne zrobione na razie wszystko ok serduszko bijenie poznałam płci bo jednak to moje lekarka ciut za wcześnie mnie wysłała -głupia pipka!!!
no ale pomierzyć sie dało wiec jest ok
najważniejsze ze dzidzia rośnie i bije serducho-nawet nie wiecie jaki mi wielki kamień spadł z serducha
maluszek był uparty i trzymał rączkę na nosie i nie chciał odsłonic, na szczęście dało sie w końcu cosik zobaczyc , powiem wam ze troszkę jestam rozczarowana bo myslałamze fotki beda lepszej jakości no ale , pewnie na drugim badaniu bedzie wyraźniej, musze sie uzbroić w cierpliwość

a oto mój malutek

śliczny dzidziaszek...no i super, że wszystko ok
Ja byłam troszkę później na badaniach i też nie znam płci. Musimy być cierpliwe.
Ja dostałam wyniki badań biochemii i wszystko jest ok znikome ryzyko wystąpienia wad (i tego się będę trzymać)
Miłego weekendy życzę dziewczynki
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 08:27   #2046
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

ja wczoraj robiłam test PAPPA(czy jakoś tak)i czekam na wynik, ale według gina, powinien być skrajnie niski

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 08:59   #2047
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
To jest taka wędlina mocno po przejściach, mielonka
o tak wygląda mniej więcej:
http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/...-17767-big.jpg

U nas to się chyba luncheon nazywa. Ostatnio też mam smaka na takie mielonki, mąż mi kupuje smaczek konserwowy. Nie wiem, skąd się na takie rzeczy apetyt bierze .
Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
ja wczoraj robiłam test PAPPA(czy jakoś tak)i czekam na wynik, ale według gina, powinien być skrajnie niski
Miałaś jakieś wskazania od ginekologa (wiek?) czy robiłaś tak sama dla siebie?

U mnie już po gościach, wczoraj wieczorek się udał, a ja zaczynam projektować nasze górne pięterko, musimy od maja zacząć remont i trzeba rozlokować ściany itd.

Miłego dzionka .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:13   #2048
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
U nas to się chyba luncheon nazywa. Ostatnio też mam smaka na takie mielonki, mąż mi kupuje smaczek konserwowy. Nie wiem, skąd się na takie rzeczy apetyt bierze .

Miałaś jakieś wskazania od ginekologa (wiek?) czy robiłaś tak sama dla siebie?

U mnie już po gościach, wczoraj wieczorek się udał, a ja zaczynam projektować nasze górne pięterko, musimy od maja zacząć remont i trzeba rozlokować ściany itd.

Miłego dzionka .
Pomyślcie o wszystkim już teraz, co wybrać, nie tak na pałę
U mnie w 2010 miał remont się zacząć od maja, a zaczał się od sierpnia, przemyśleliśmy wszystko co chcemy, był czas na przemyślenie nowej instalacji, nowych podłóg, płytek, ścian, wykończenia, a kuchni to już wogóle cieszę się że nie zaczeliśmy w maju bylismy kompletnie nie przygotowani, a tak troszkę czasu i człowiek przemyślał pewne rozwiązania
Mój mąż elektryk rozpruł wszystkie ściany, więc zaczeliśmy od zera hihi ale dzięki niemu, mam gniazdka gdzie chce, kontakty, schodowe, wszystkie bajery

Koniec tych tematów remontowych

Śnieg u mnie pada, jest ze 2 cm i dalej wieje ! To chyba ostatni taki wystepek zimy w tym sezonie

Co do spania zaczyna mi się regulować, wstaje o normalnej porze i kładę się o 23 czy później, ale w dzień z 15-30 minut strzele sobie drzemke kontrolowaną dzięki czemu mam chęć wieczorem posprzątać czy cuś

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:19   #2049
anciaahk
kosmitka

Małgosiu dół przemyśleliśmy przez 3 miesiące, ale i tak nie obyło się bez wpadek. Na górze będą tylko 2 pokoje, łazienka, garderoba i taka komórko-spiżarka. Jest sporo czasu, więc wolę to na spokojnie rozrysować, pooglądać, by pomału kupić potrzebne rzeczy, ta by weszła ekipa i działała.
Najbardziej przerażają mnie koszty robocizny, u nas za takie coś życzą sobie 10-15 tys .

Nie mam kompletnie pomysłu na kolory.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:29   #2050
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosiu dół przemyśleliśmy przez 3 miesiące, ale i tak nie obyło się bez wpadek. Na górze będą tylko 2 pokoje, łazienka, garderoba i taka komórko-spiżarka. Jest sporo czasu, więc wolę to na spokojnie rozrysować, pooglądać, by pomału kupić potrzebne rzeczy, ta by weszła ekipa i działała.
Najbardziej przerażają mnie koszty robocizny, u nas za takie coś życzą sobie 10-15 tys .

Koszty koszty koszty, u nas też miało być pięknie, a zabuliliśmy 2 razy więcej niż przewidywaliśmy, ale to już z meblami.
Znajomy kolega nam robił kuchnie, całą sypialnie (szafa+komoda na całą ścianę) , nawet nie chce myśleć ile by to kosztowało jakbyśmy zamawiali
Przy remoncie jakieś kwiatki zawsze wychodzą, trzeba się z tym liczyć
U nas wpadek jako tak narazie nie widzę, raczej coś czego nie przewidzieliśmy ale tylko jedna rzecz.

Teraz nas czeka już za tydzień zmiana dachu , ło matko, dom piętrowy, dach trapezowy, wkurza mnie najbardziej to że na dach będą wchodzić robotnicy przez moją sypialnię, gdzie wejście na strych ale jak się chciało trzeba to znieść, będę musiała wstawać o 6 co by mnie w majtach nie zastali , pilnować się cały dzień, bo będą buszować na naszym tarasie czy balkonie z każdej strony domu

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:41   #2051
agnyska81
Zakorzenienie

Melduję, że żyję
Przypadkowo zniszczyłam taką wtyczkę do internetu (siadłam na nią - niech żyje zgrabność) i byłam odcięta od świata, dopóki mąż nie wskrzesił jej.
Miałam nawet dziś sen, że się loguję na wizaż, a tu 45 nowych PW - bo tyyyyle mam przybyło.

Byłam wczoraj u lekarza z moim przeziębieniem i zatokami, dostałam kolejne 2 tygodnie L4
Odpoczynek mi się przyda, bo przez ostatnie dwa dni mieliśmy gości i muszę odsapnąć po tym długim siedzeniu do 23ciej
Kondycja zdecydowanie kuleje - wczoraj ledwo weszłam do marketu, a już miałam ochotę wychodzić. Było mi gorąco, słabo i mdliło od tych wszystkich zapachów
Pobiłam też samą siebie, jeśli chodzi o zaćmienia umysłu Parę dni temu wzięłam do ręki suszarkę do włosów (żeby nie było, używam jej codziennie) i nie miałam pomysłu gdzie jest włącznik
A teraz idę nadrabiać

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-03-26 o 09:46
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:54   #2052
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Pobiłam też samą siebie, jeśli chodzi o zaćmienia umysłu Parę dni temu wzięłam do ręki suszarkę do włosów (żeby nie było, używam jej codziennie) i nie miałam pomysłu gdzie jest włącznik
A teraz idę nadrabiać
To ja jesem lepsza - wczoraj miałam zamiar smażyć naleśniki, wyjęłam olej z szafki i polałam nim palnik na kuchence , bo zapomniałam o takim drobiazgu jak patelnia Dobrze, że jeszcze gazu nie odkręciłam, bo by mi łeb podpiekło

Skończyło mi się L4. Lekarz chciał mi dać dłuższe, ale nie wzięłam i teraz oczywiście cierpię, bo TAK MI SIĘ NIE CHCE!
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:57   #2053
mucka21
Rozeznanie

mamo to ja można obejrzeć na vod i jeszcze taki program w którym jest też o porodzie i ciąży Między nami rodzicami
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 10:01   #2054
AgnesD
Rozeznanie

ja dziś też miałam zanik umysłu

nalałam wode do kubka którego 20 sekund wcześniej zapełnilam wodą kałuża sie zrobiła, a mój TŻ tylko spojrzał i naszczęście odbyło sie bez komentarza

chyba już się przyzwyczaił
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 10:17   #2055
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
To ja jesem lepsza - wczoraj miałam zamiar smażyć naleśniki, wyjęłam olej z szafki i polałam nim palnik na kuchence , bo zapomniałam o takim drobiazgu jak patelnia Dobrze, że jeszcze gazu nie odkręciłam, bo by mi łeb podpiekło

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
ja dziś też miałam zanik umysłu

nalałam wode do kubka którego 20 sekund wcześniej zapełnilam wodą kałuża sie zrobiła, a mój TŻ tylko spojrzał i naszczęście odbyło sie bez komentarza

chyba już się przyzwyczaił
Eee, to rzeczywiście moje było słabe, Wasze lepsze

Cytat:
Skończyło mi się L4. Lekarz chciał mi dać dłuższe, ale nie wzięłam i teraz oczywiście cierpię, bo TAK MI SIĘ NIE CHCE!
A jak samopoczucie?

Jak tak siedzę w domu (dopiero tydzień) to wydaje mi się, że wszystko ok, a jak wczoraj wybrałam się do lekarza i na małe zakupy, to myślałam, że nie dam rady do domu wrócić, taka słaba byłam. Żeby nie było - w domu robię wszystko, ruszam się, a nie cały czas siedzę czy leżę. Fakt, że jak się poczuję słabiej to sobie przysiądę, czy się położę, no a w terenie nie ma takiej możliwości. I jeszcze te miejskie zapachy Sklepy pachną obrzydliwie, a ludzie jeszcze gorzej - odrzut totalny

Stary 2011-03-26, 10:24   #2056
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
właśnie na tvn style leci "mamo to ja" i mówią czego nie powinna jeść kobieta w ciąży
- nic nowego nie powiedzieli

dziewczyny pisała już któraś o textil market, że są fajne i dobre ciuszki na innym wątku koleżanka mi powiedziała, że nawet staniki do karmienia tam kupowała za 8,90 tyle to moge dać za to paskudstwo żeby do szpitala chociaż mieć
i dla dziewczyn z moich okolic od razu pisze że sprawdzalam i u nas jest w Czerwionce i Radlinie ten sklep

Miłego dnia wszystkim
Mój MŻ ostatnio puszczał "Mamo to ja" na necie- aż w szoku byłam,
że to wynalazł
A ten market ciekawa sprawa - nawet znalazłam w necie,że jest w miasteczku obok-15 min. drogi od mojego miasta. Jak będę się lepiej czułą to musze sie przejechac i oblookać.

Równiez miłego dnia!!!

agnyska81 Witaj- miło,że już w sieci,ale widac sie pzrejęłaś- taki sen

Cytat:
Mnie się za tydzień kończy... będzie ciężko

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Jak tak siedzę w domu (dopiero tydzień) to wydaje mi się, że wszystko ok, a jak wczoraj wybrałam się do lekarza i na małe zakupy, to myślałam, że nie dam rady do domu wrócić, taka słaba byłam. Żeby nie było - w domu robię wszystko, ruszam się, a nie cały czas siedzę czy leżę. Fakt, że jak się poczuję słabiej to sobie przysiądę, czy się położę, no a w terenie nie ma takiej możliwości. I jeszcze te miejskie zapachy Sklepy pachną obrzydliwie, a ludzie jeszcze gorzej - odrzut totalny
Mam to samo! Świat zewnętrzny mnie nie lubi
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 11:11   #2057
agnyska81
Zakorzenienie

21 stron nadrabiania Może jakoś dam radę

Aaa, jestem mega szczęśliwa, bo nie muszę wybierać wózka Załatwiłam sobie wózek od kuzynki, sprawdzony, całkiem ok.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-03-26 o 11:16
Stary 2011-03-26, 11:43   #2058
lausanne
Wtajemniczenie

cześć z rana. Ja dziś będę dołować, mam nadzieję że ze mną wytrzymacie. Dotychczas starałam się trzymać uszy w górze, ale dziś totalna klapa. Dopadł mnie dół jak studnia - po pierwsze na to leżenie, po drugie w weekend opiekuje się mną małż i niby fajnie jest, miły jest, dobry jest, ale przeciez nie "odszczekał" tego że mnie nie kocha i jest ze mną z obowiązku i mam obrzydliwe poczucie że się męczy i się zajmuje mną bo po prostu tak wypada i bo to jego dzidziuś. Brzuch mnie przez to boli bardzo, chce mi się wyć i w ogóle do dooopy jest Czy ja nie moge normalnie przejśc tej ciąży, cieszyć się i dzielić tej radości z najbliższą mi osobą?
Smęcę, wiem. Przepraszam
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 11:55   #2059
archinta
Zakorzenienie

lausanne- kochana zakop tę studnię Ja nie wierze, że mężowi zupełnie już na Tobie nie zależy. Nie wiem dokładnie jak to jest między Wami, to co Ci powiedział było straszne, ale ja po prostu nie wierzę, że tak nagle można kogoś przestać kochać, lubić i nie chcieć się troszczyć tą osobą...moze jego uczucia się zmieniły, ale na pewno nie jesteś jakimś ciężarem dla niego Przecież mógłby zwinąć żagle i tyle. Trzymaj się dzielnie, a Twój dobry humor będzie procentował i u dzidzi i w relacjach z mężem
Stary 2011-03-26, 11:56   #2060
AgnesD
Rozeznanie

popłakałam się na Piotrusiu Panie

a TU coś na poprawe humorku dla Was dziewczynki
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Edytowane przez AgnesD
Czas edycji: 2011-03-26 o 11:58
Stary 2011-03-26, 11:59   #2061
lausanne
Wtajemniczenie

archinta
Czytałam też że wczoraj narzekał ktoś - sorki nie pamiętam kto - na zgagę. Dziewczynki na zgagę dobre jest rennie. Spokojnie można stosowac w ciąży. Na ulotce jest napisane "Można stosować w ciąży i okresie karmienia piersią w zalecanych dawkach i zgodnie ze wskazaniami" Brałam w ósmym i dziewiątym miesiącu i gin mi pozwalał. I jeszcze wyczytałam w necie takie info:
Przede wszystkim kobieta w ciąży powinna prawidłowo się odżywiać. Jeść często, ale mniejsze porcje. Wypijać dużą ilość płynów (m.in.1,5 l dziennie), ale unikać napojów gazowanych, a także kawy, mocnej herbaty i oczywiście alkoholu. Ograniczyć jedzenie słodyczy, zwłaszcza tych, które zawierają duże ilości tłuszczu (np. czekolada, domowe wypieki). Chcąc uniknąć zgagi, nie powinna leżeć bezpośrednio po spożyciu posiłku, a jeśli już to pamiętać o tym, by położyć się z głową na wysokiej poduszce. Przy silnych dolegliwościach, ciężarna może stosować preparaty zobojętniające kwas żołądkowy i zmniejszające jego wydzielanie. Wcześniej jednak powinna skonsultować się w tej sprawie ze swoim lekarzem prowadzącym.
Stary 2011-03-26, 11:59   #2062
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
popłakałam się na Piotrusiu Panie

a TU coś na poprawe humorku dla Was dziewczynki
A co tam ma być? Bo mi sie strona z mnóstwem linków otworzyła
Stary 2011-03-26, 12:00   #2063
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A co tam ma być? Bo mi sie strona z mnóstwem linków otworzyła
już naprawiłam, taki mały błedzik sie wkradł
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2011-03-26, 12:04   #2064
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

już naprawiłam, taki mały błedzik sie wkradł
ile to dziecko może mieć????????

Mnie swego czasu TE DZIECKO rozwalało

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-03-26 o 12:06
Stary 2011-03-26, 12:05   #2065
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
ile to dziecko może mieć????????
nie wiem, może ze 2-3 latka
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2011-03-26, 12:19   #2066
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
cześć z rana. Ja dziś będę dołować, mam nadzieję że ze mną wytrzymacie. Dotychczas starałam się trzymać uszy w górze, ale dziś totalna klapa. Dopadł mnie dół jak studnia - po pierwsze na to leżenie, po drugie w weekend opiekuje się mną małż i niby fajnie jest, miły jest, dobry jest, ale przeciez nie "odszczekał" tego że mnie nie kocha i jest ze mną z obowiązku i mam obrzydliwe poczucie że się męczy i się zajmuje mną bo po prostu tak wypada i bo to jego dzidziuś. Brzuch mnie przez to boli bardzo, chce mi się wyć i w ogóle do dooopy jest Czy ja nie moge normalnie przejśc tej ciąży, cieszyć się i dzielić tej radości z najbliższą mi osobą?
Smęcę, wiem. Przepraszam
Nie smęcisz. Jest Ci ciężko i wtedy najlepiej się komuś wygadać, wszystkie to rozumiemy.
3mam kciuki za Twoje (Wasze) zdrowie.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:31   #2067
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
jestem badania prenatalne zrobione na razie wszystko ok serduszko bijenie poznałam płci bo jednak to moje lekarka ciut za wcześnie mnie wysłała -głupia pipka!!!
no ale pomierzyć sie dało wiec jest ok
najważniejsze ze dzidzia rośnie i bije serducho-nawet nie wiecie jaki mi wielki kamień spadł z serducha
maluszek był uparty i trzymał rączkę na nosie i nie chciał odsłonic, na szczęście dało sie w końcu cosik zobaczyc , powiem wam ze troszkę jestam rozczarowana bo myslałamze fotki beda lepszej jakości no ale , pewnie na drugim badaniu bedzie wyraźniej, musze sie uzbroić w cierpliwość

a oto mój malutek
gratuluje

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
śliczny dzidziaszek...no i super, że wszystko ok
Ja byłam troszkę później na badaniach i też nie znam płci. Musimy być cierpliwe.
Ja dostałam wyniki badań biochemii i wszystko jest ok znikome ryzyko wystąpienia wad (i tego się będę trzymać)
Miłego weekendy życzę dziewczynki

Cytat:

też nie mam pomysłu na kolory a remont to straszna rzecz

Cytat:
archinta
Czytałam też że wczoraj narzekał ktoś - sorki nie pamiętam kto - na zgagę. Dziewczynki na zgagę dobre jest rennie. Spokojnie można stosowac w ciąży. Na ulotce jest napisane "Można stosować w ciąży i okresie karmienia piersią w zalecanych dawkach i zgodnie ze wskazaniami" Brałam w ósmym i dziewiątym miesiącu i gin mi pozwalał. I jeszcze wyczytałam w necie takie info:
Przede wszystkim kobieta w ciąży powinna prawidłowo się odżywiać. Jeść często, ale mniejsze porcje. Wypijać dużą ilość płynów (m.in.1,5 l dziennie), ale unikać napojów gazowanych, a także kawy, mocnej herbaty i oczywiście alkoholu. Ograniczyć jedzenie słodyczy, zwłaszcza tych, które zawierają duże ilości tłuszczu (np. czekolada, domowe wypieki). Chcąc uniknąć zgagi, nie powinna leżeć bezpośrednio po spożyciu posiłku, a jeśli już to pamiętać o tym, by położyć się z głową na wysokiej poduszce. Przy silnych dolegliwościach, ciężarna może stosować preparaty zobojętniające kwas żołądkowy i zmniejszające jego wydzielanie. Wcześniej jednak powinna skonsultować się w tej sprawie ze swoim lekarzem prowadzącym.
to ja narzekałam, naszczęscie dziś mi zgaga odpuściła, ale musze zaopatrzyć się w rennie

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:45   #2068
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie swego czasu TE DZIECKO rozwalało
aaaa tak to mój Konradek tańczy może też go powinnam nagrać?
Stary 2011-03-26, 13:16   #2069
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa tak to mój Konradek tańczy może też go powinnam nagrać?
Może??? Koniecznie!!

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Pościerałam kurze i padam na twarz- a przypomnę, ze mieszkamy w kawalerce
Stary 2011-03-26, 13:18   #2070
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:

Pościerałam kurze i padam na twarz- a przypomnę, ze mieszkamy w kawalerce

ja pozmywałam i odkurzyłam i myślałam, że padne i kręgosłup zaczął boleć - na kanapie nie boli, więc siedzę
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości