Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-26, 11:46   #2761
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Jak tam ruchy dzisiaj Loluś?
Co do imienia to gdyby nie Gabryś,to nasz synus napewno byłby Jasiem)
jak bedziemy miec jeszcze drugiego to wtedy bedzie Jaś.
a i jeszcze Leoś mi sie podoba)

(..)

hej dziewuszki, DZISIAJ ZACZYNAMY 36 TC

(..)
Dzięki, że pytasz Mazianko Dziś zdecydowanie lepiej.. czuje małego od rana Przekręcił się łobuziak znowu do góry.. i troche inaczej czuję ruchy! Ale są i nie martwię się tak jak wczoraj

Wow! 36 tydz.. jak ten czas leci

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

Lolka
mi imie Antonio b. sie podoba, tylko nie wiem czy teraz nie za bardzo oklepane w PL? ale ladne
Sprawdzałam jak sytuacja z popularnością w moim regionie i nie jest tak przesadnie jak w innych miastach, więc okej.. A poza tym dlatego też, tak jak piszesz, imię może wydawać się "oklepane" skłaniam się, żeby imię brzmiało Anton.. nie Antoni!

Mężula wyleciał mi dziś z Tomkiem taaaa! bo Tomuś niby nie jest pospolity, a Jaś juz jest!! wrrr.. co ja mam z tym moi TŻtem

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

aha
skonczylam dzisiaj 35 tydzien i tym spoosobem zaczynam 36 tydzien - 9 miesiac
:pij emy:

Gratki Aga
Stary 2011-03-26, 11:54   #2762
the_sania
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/poporodowe-majtki-...515487425.html

a te majteczki są z fizeliną? chyba nie (mam nadzieję)

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:05   #2763
bzyczka1
Zakorzenienie

Princi nie wiem czy we Włoszech są one dostępne, ale poszukaj odplamiaczy Dr. Beckmanna, one są różne. Są do plam z wina, krwi, trawy i są takie też które wyłapują kolory z zafarbowanych rzeczy. One są droższe bo za paczuszkę na raz trzeba dać koło 10zł gdzie za tą samą cenę mamy odplamiacz Vizira, ale są o 100 razy lepsze. Moją mamę tak uratował ten właśnie do zafarbowanych rzeczy. Wrzuciła pranie i gdzieś się zaplątały różowe majtki mojej siostry które zafarbowały na czerwono pranie. I następne pranie mama zrobiła z tym odplamiaczem i nie dość że wszystko się doprało do czysta to jeszcze nabrało takiej świeżości. Później moja mama użyła jeszcze do kolorowej bluzy siostry która też od czegoś zafarbowała i nie dość że zeszły plamy to i odzyskała kolor jak ze sklepu.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:06   #2764
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
mimbi; a ten kitchen aid to faktycznie taki absolutny hit i trzeba go miec w obecnych czasach? bo ja własnie jestem przed zakupem jakiegoś urządzenia miksującego, bo póki co dysponuje tylko blenderem z furą przystawek (de facto własciwie z zadnej nie korzystam ) ale nie powiem, tani to on nie jest Myslalam o jakimś zwykłym mikserze, bo potrzebuję do naleśników a Ty wyjezdzasz z takim cudem
Cytat:
Mimbi dzieki za linka,napewno zgłosze sie do konkursu
Daisy no wlasnie ja nie mysle, ze to jest jakis niezbedny gadzet w kuchni, sama mam blender i mikser z ktorych i tak rzadko korzystam, ale dziewczyny sie tu zachwycaly ze taki piekny, funkcjonalny tylko drogi, wiec wkleilam linka, ze moga go wygrac w konkursie. Na mnie kuchenne sprzety nie dzialaja w ogole i nie mam zadnego blysku w oku jak je ogladam, ale wiem, ze sie dziewczynom podoba, to niech wezma udzial, a nuz wygraja (i beda nam gotowac, hiehiehie).

Odnosnie Twojej tesciowej to mysle, ze tylko i wylacznie rozmowa. Moj tata tez nam organizuje rozne rzeczy, ale zawsze pyta, czy nas to interesuje, a jak nie, to nigdy sie nie obraza czy nie ma jakis fochow, bo on jest ogolnie ugodowy.
Szkoda, ze Twoj TZ jest taki ciapowaty jesli chodzi o swoja matke. To niestety moze zle wrozyc na przyszlosc, bo mi to wyglada, ze on bedzie obojetny, matka bedzie po swojej stronie, przeciwko Twojej, a TZ nie bedzie Cie wspieral, tylko taki bedzie olewczy. Rozmawiajcie o tym duzo, musisz miec w nim oparcie!!!
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
w ogóle ta cała fizjologia okołoporodowa mnie jakoś brzydzi
Trzeba sie bylo wczesniej zastanowic, kiedy se dalas zrobic dzieciaka Tak mi kiedys ciotka powiedziala, jak jej mowilam, ze sie porodu boje. Zlota kobieta, nie?
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Vanish nie zaszkodzi i proszek również więc daj i jedno i drugie :P
A u mnie go*wno daje i Vanish i odplamiacz Persila, nic nie dziala na takie plamy. Princi zobacz moze cos perfekcyjna pani domu ma na takie plamy?

Wklejam Wam zdjecia mojego szpitala, zdjecia pochodza ze strony http://www.szpital.bydgoszcz.pl . Sale poporodowe sa 1, 2 i 3 osobowe, za zadna sie nie placi. Za nic sie nie placi, ani za wanne, ani za zzo, za nic. A jeszcze po porodzie dostajecie darmowe wejscie na najwieksza silownie w miescie, gdzie trener uklada dla Was program zajec na schudniecie po porodzie.

Boze, mam tak spuchniete palce, ze nie moge mydla utrzymac

Lykam witaminke C i wapno i lece na poczte, wepchnac sie przed stare dziady do kolejki, sasasa. Dzisiaj na noc przyjezdza do mnie przyjaciolka, bo TZ jest w Poznaniu i jestem sama, ona sie rozwodzi za 3 tygodnie, slabo, ale coz, wedlug mnie to jest lepsze rozwiazanie niz sie meczyc w imie "dobra dziecka".
Czy macie jakis pomysl na te moje paznokcie? O czyms byscie chcialy poczytac?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sz1.jpg (11,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sz2.jpg (12,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sz3.jpg (11,0 KB, 22 załadowań)
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:17   #2765
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
masz bardzo ciekawe zainteresowanie , a czy ty na tym bębenku też grywasz??? no i ciekawi mnie futerko na ścianie z paseczkami na plecach to było jakieś zwierzątko ????
Niestety na bębenku nie potrafię fachowo grać, postukam sobie czasami, ale to nic ciekawego To futerko to tarcza rytualna, pewnie jest ze skóry jakiegoś biednego futrzka, jak kupowałam to szczerze nawet się nad tym do końca nie zastanawiałam. Staram się kupować mniej, ale przedmioty oryginalne, chociaż kilka figurek tez pochodzi z masówki, są to prezenty glównie od mojej mamy i nigdy ich nie wyrzucę

Lolka a wiesz, nawet nie wiem, kiedy mnie tak naszło na tę Afrykę. Mój ślubny był w latach 2006-2009 w Wkl. Brytanii i tam cudeńa można było wyrwać za niewielkie pieniądze na pchlich targach, a rzeczy oryginalne tam były i niepowtarzalne. Teraz jestesmy przed sporymi przeróbkami w domku, w któym mieszkamy, więc jak tylko środki pozwolą to chciałabym kupić sobie komody w tym stylu. Mam już upatrzone od dobrych 3 lat w sklepie kolonialnym Mandallin w Toruniu, ale zawsze kasy brakowało, a jak już to chciałabym i komody i stolik i nowe podłogi, więc cierpliwie czekam i mam nadzieję, że nadal te meble będą w produkcji. A Afryka jako kraj fascynuje mnie już dobrych kilka lat. Jak tylko w TV natrafię na programy edukacyjne z tego regionu to mogłabym tak słuchać i oglądać godzinami. Co do konkretnych rejonów to interesuje mnie Zambia, Mozambik, Malawi, głównie Afryka Pd.

Eweska Wasz szpital też robi wrażenie, widać że to wszystko świeże, jeszcze folia na sanitariatach, aż przyjemniej się rodzi chociaż wiadomo, najważniejsze, żeby poród był lekki i szybki a wtedy nawet w taksówce może być.

Atiz sypialnia wymiata Te meble i ten stół w kuchni, cudeńko. Widzę, że lubisz mieszkanie z klimatem.
Stary 2011-03-26, 12:19   #2766
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

co do chodzenia spać o 1 to tylko zależy od rodziców i od planu dnia ... jak dziecko się nie wymęczy w ciągu dnia albo idzie za późno na drzemkę to później śpiące nie jest ....

u nas BARDZO sprawdził się stały plan dnia, Zosia wie czego kiedy się spodziewać i na nic się nie buntuje, wie kiedy drzemka, obiad, spacer ...

a czemu w wózkach dzieci śpią na początku ???
ja bym nie chciała przyzwyczaić dziecka do spania w wózku, bo wiadomo ze tam się buja a łóżeczko już się nie rusza i ciut ciężko później przestawić takiego malucha ....

na 11 do gina jedziemy
potem na zakupy, bo Zośce buty muszę kupić, bo się w starych nie mieści
będę pewnie późnym popołudniem ...

buziaki
Trzymam Andziotku kciukaski za wizytę
I ja własnie bardzo chiałabym wprowazic stały plan dnia tak jak Wy z Zosią..określone godziny na drzemki, spacery i zaypianie moim zdaniem są najlepszym rowiążaniem

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Daisy, z Tobą i Listopadową widzę, że nie tylko cukier mnie łączy więc trochę Afryki z mojego pokoju Wam pokażę, co prawda to zbieranina z kilku lat, która nie ma jeszcze swojego stałego miejsca, bo w planach solidny remont nas czeka, ale już trochę tego mam, jak widać za każdym razem latam z tymi eksponatami po pokoju, może wreszcie znajdą swoje stałe miejsce
Firanki mnie urzekły uwielbiam takie :sznurki zamiast zwykłych firanek...w ogóle nie lubie firanek...wole rolety i gołe okna niż firanki...jakis dziwny zwyczaj....w domu nie mam...i babcia jak do mnie przychodzi, to mówi, że to nie jak w domu....a ja tak lubię, mój tz też

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość

mam nadzieję, że już teraz do końca bd wszystko dobrze
Witaj Sandrunia mnie możesz nie kojarzyć, ale chcę ci powiedzieć, że popłakałam sie po tym co napisałaś...dzielna z Ciebie kobieta....dobrze, że juz lepiej i wszystko wraca do normy

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
dzień dobry

ja dziś niestety nie wyspałam się. do 1nie mogłam zasnąc. w dodatku już mając stan między snem a jawą, nagle słyszę jakieś chrupnięcie koło mnie... o matko jak się wystraszyłam! TŻ zaraz mnie przytulił i pytam co to było i czy też to słyszał, a on "tak, kochanie CHRAPNĘŁAŚ sobie"

aaaa laski w KAUFLANDZIE od dziś jest PROMOCJA na chusteczki PAMPERS BABY FRESH 6 x72szt za 24,99 i Pampers Sensitive 6x63szt też za 24,99
[COLOR=Black]oprócz tego vizir sensitive do prania dzieciowych ubranek 4,4kg za 27,99
no i uwaga truskaweczki opakowanie 0,5kg za 3,99
ja już mam truskaweczki i chusteczki. ciekawe czy truskawki dobre
nie ma to jak przestraszyć się własnego chrapnięcia
jutro się przejdę do naszego kauflandu i zobacże co tam w trawie piszczy

Cytat:
Dzien doberek, ja mialam pobudke o 6tej znowu spac mi sie chce Juz prawie wszystko wysprzatalam, lazienka mi zostala, ale jak Wam napisze jakas jestem glupia, to pomyslicie ze powinnam sie leczyc na glowe...moze to hormony:brzydal : mianowicie zrobilam pranie i skarpetka zafarbowala i teraz mam wszystkie reczniki w rozowe ciapki, z nerwow sie poplakalam szkoda mi troche tych recznikow, bo kupilam wszystkie nowiutkie miesiac temu, wydalam 60 euro a teraz znowu wszystkie do wymiany
ja zrobiłam to samo z pięknymi białymi dwoma mega dużymi ręcznikami...są teraz całe różowe....nie są łaciete...tylko calutkie różowiutkie....wiem jak musiałaś się wnerwić
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

A pamiętajcie dziewczynki że dziś śpimy godzinę krócej, w nocy zmiana czasu :P

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Princi a spróbuj je jeszcze raz uprać ale w 90 stopniach, ewentualnie jak masz jakiś odplamiacz do dolej do prania.
Dzieki Eweska za przypominajkę cały tydzien pamiętałam o zmianie tego czasu a dzisiaj juz mi wyleciało
to ja też spróbuję wrzucic te ręczniki na gotowanie, a co

Cytat:

hej dziewuszki, DZISIAJ ZACZYNAMY 36 TC

a co na obiadki robicie ,bo znow brak weny mam.
gratuluję ja mam na obiad zupkę szczawiową ugotowana wczoraj
Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
niesamowite....jakie kruszynki...to są własnie cuda
Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Kurcze próbowałam znaleźć zdjęcia przed remontowe ale nie mogę a szkoda bo było strasznie.
Wszystko robiliśmy sami
Mam nadzieje że nie wkurzycie się że zaśmiecam watek
ale ładnie mieszkanko
Cytat:

aha
skonczylam dzisiaj 35 tydzien i tym spoosobem zaczynam 36 tydzien - 9 miesiac
:pij emy:
rewelacja, już niedługo, coraz bliżej...
Stary 2011-03-26, 12:20   #2767
cucciola79
Wtajemniczenie

Dzien Dobry mamusie
Wczoraj bylysmy na wizycie u gine malutka rosnie i rozwija sie dobrzedluga ok 35 cm.najpierw trzymala sie za glowke jakby chciala nam powiedziec ,ze ma problemika pozniej wsadzila paluszek do buzki i zaczela ssac jeju jaka juz jest kochanaPan doktor mnie op......ze za malo przytylam i od dzisiaj zaczynam jesc wiecej mieskapoza tym powiedzial mi ,ze wczoraj zaczelam 30tydzienz moich obliczen wychodzil 29 no ale jak Pan doktor mowi to pewnie i ma racje
a dzisiaj u mnie robia Swieto europejskie tzn.beda budki z jedzonkiem i rzeczami z Europy a wiec wybieramy sie z Tz szukac polakowi poprobowac smakowitosci europejskich a jutro Rzym robia Fiere taka duza dla kobiet w ciazy i dzieci z nowinkami i nowosciami na rynku jak porobie fotki to Wam wrzuce
a Wy jakie plany na ten weekend??
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:25   #2768
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Princi nie wiem czy we Włoszech są one dostępne, ale poszukaj odplamiaczy Dr. Beckmanna, one są różne. Są do plam z wina, krwi, trawy i są takie też które wyłapują kolory z zafarbowanych rzeczy. One są droższe bo za paczuszkę na raz trzeba dać koło 10zł gdzie za tą samą cenę mamy odplamiacz Vizira, ale są o 100 razy lepsze. Moją mamę tak uratował ten właśnie do zafarbowanych rzeczy. Wrzuciła pranie i gdzieś się zaplątały różowe majtki mojej siostry które zafarbowały na czerwono pranie. I następne pranie mama zrobiła z tym odplamiaczem i nie dość że wszystko się doprało do czysta to jeszcze nabrało takiej świeżości. Później moja mama użyła jeszcze do kolorowej bluzy siostry która też od czegoś zafarbowała i nie dość że zeszły plamy to i odzyskała kolor jak ze sklepu.
te odplamiacze są takie dobre?? nawet nie wiedziałam.. muszę koniecznie wypróbować...
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Daisy no wlasnie ja nie mysle, ze to jest jakis niezbedny gadzet w kuchni, sama mam blender i mikser z ktorych i tak rzadko korzystam, ale dziewczyny sie tu zachwycaly ze taki piekny, funkcjonalny tylko drogi, wiec wkleilam linka, ze moga go wygrac w konkursie. Na mnie kuchenne sprzety nie dzialaja w ogole i nie mam zadnego blysku w oku jak je ogladam, ale wiem, ze sie dziewczynom podoba, to niech wezma udzial, a nuz wygraja (i beda nam gotowac, hiehiehie).

Odnosnie Twojej tesciowej to mysle, ze tylko i wylacznie rozmowa. Moj tata tez nam organizuje rozne rzeczy, ale zawsze pyta, czy nas to interesuje, a jak nie, to nigdy sie nie obraza czy nie ma jakis fochow, bo on jest ogolnie ugodowy.
Szkoda, ze Twoj TZ jest taki ciapowaty jesli chodzi o swoja matke. To niestety moze zle wrozyc na przyszlosc, bo mi to wyglada, ze on bedzie obojetny, matka bedzie po swojej stronie, przeciwko Twojej, a TZ nie bedzie Cie wspieral, tylko taki bedzie olewczy. Rozmawiajcie o tym duzo, musisz miec w nim oparcie!!!

Trzeba sie bylo wczesniej zastanowic, kiedy se dalas zrobic dzieciaka Tak mi kiedys ciotka powiedziala, jak jej mowilam, ze sie porodu boje. Zlota kobieta, nie?

A u mnie go*wno daje i Vanish i odplamiacz Persila, nic nie dziala na takie plamy. Princi zobacz moze cos perfekcyjna pani domu ma na takie plamy?

Wklejam Wam zdjecia mojego szpitala, zdjecia pochodza ze strony http://www.szpital.bydgoszcz.pl . Sale poporodowe sa 1, 2 i 3 osobowe, za zadna sie nie placi. Za nic sie nie placi, ani za wanne, ani za zzo, za nic. A jeszcze po porodzie dostajecie darmowe wejscie na najwieksza silownie w miescie, gdzie trener uklada dla Was program zajec na schudniecie po porodzie.

Boze, mam tak spuchniete palce, ze nie moge mydla utrzymac

Lykam witaminke C i wapno i lece na poczte, wepchnac sie przed stare dziady do kolejki, sasasa. Dzisiaj na noc przyjezdza do mnie przyjaciolka, bo TZ jest w Poznaniu i jestem sama, ona sie rozwodzi za 3 tygodnie, slabo, ale coz, wedlug mnie to jest lepsze rozwiazanie niz sie meczyc w imie "dobra dziecka".
Czy macie jakis pomysl na te moje paznokcie? O czyms byscie chcialy poczytac?
ładny ten oddział u nas tez podobno po remoncie, ale nie widziałam jeszcze co tam wymodzili no i wielki plus, że u ciebie a nic płacic nie trzeba tak powinno być wszędzie !!!!
Stary 2011-03-26, 12:31   #2769
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze próbowałam znaleźć zdjęcia przed remontowe ale nie mogę a szkoda bo było strasznie.
Wszystko robiliśmy sami

Tym razem kot nr 1 się ujawnił, usiadła dumnie koło Shivy, w końcu jest jej imienniczką.

Jakie sliczne mieszkankoBravi i kot piekny kocham koty

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
To prawdziwy cud
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:33   #2770
atiz
Rozeznanie

Cytat:

Atiz sypialnia wymiata Te meble i ten stół w kuchni, cudeńko. Widzę, że lubisz mieszkanie z klimatem.
Dziekuję widze że ty też tak lubisz

Sypialnia to połączenie elementó Maroka, Indii i Dominikany, uwielbiam takie klimaty
Całość to mój projekt.
Kuchnia to pomysł w pełni Męża.
Przedpokój to była pierwsza część remontu i było od razu po zaręczynach więc stąd te zdjęcia Paryża (tam sie zaręczyliśmy).

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:40   #2771
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

ja się chciałam wam pochwalić, że od trzech dni nie wstaje później niż o 9
mam czas na wszystko
dzisiaj mam zamiar zrobic porządek w komodzie z papierami
jak sobie pomyśle ile makulatury mam do przerzucenia...
i pranie...
moja dzidzia spokojnie się rusza....drugi dzień już ma jakiegoś lenia

a ja dzisiaj znowu sam w domu....tz w pracy do wieczora...

dzisiaj już mi ręka tak nie drętwieje, ale za to wstałam z opuchniętymi stopami... zaczyna się...

u mnie za onem dzisiaj deszczowo i pochmurno...
nawet z psinka długo nie byliśmy bo padało...ale pobiegała sobie troszkę
ja chce WIOSNĘ!!

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry mamusie
Wczoraj bylysmy na wizycie u gine malutka rosnie i rozwija sie dobrzedluga ok 35 cm.najpierw trzymala sie za glowke jakby chciala nam powiedziec ,ze ma problemika pozniej wsadzila paluszek do buzki i zaczela ssac jeju jaka juz jest kochanaPan doktor mnie op......ze za malo przytylam i od dzisiaj zaczynam jesc wiecej mieskapoza tym powiedzial mi ,ze wczoraj zaczelam 30tydzienz moich obliczen wychodzil 29 no ale jak Pan doktor mowi to pewnie i ma racje
a dzisiaj u mnie robia Swieto europejskie tzn.beda budki z jedzonkiem i rzeczami z Europy a wiec wybieramy sie z Tz szukac polakowi poprobowac smakowitosci europejskich a jutro Rzym robia Fiere taka duza dla kobiet w ciazy i dzieci z nowinkami i nowosciami na rynku jak porobie fotki to Wam wrzuce
to wcinaj kochana gratuluję wizyty to mój mały tez juz pewnie ok 30 cm ma nie mogę się usg doczekać
Stary 2011-03-26, 12:40   #2772
principessina
Zakorzenienie

eweska, bzyczka narazie wrzucilam na 90° z bialym proszkiem i vanishem, ale juz tam podejrzalam prze okienko pralki i chyba nic to nie dalo wrrr w pon zobacze ten specyfik co bzyczka o nim pisze

Cytat:
Wszystko robiliśmy sami

Tym razem kot nr 1 się ujawnił, usiadła dumnie koło Shivy, w końcu jest jej imienniczką.

slicznie
Stary 2011-03-26, 12:43   #2773
bzyczka1
Zakorzenienie

Princi no mamie pomógł tak jak żaden inny myślę że warto spróbować, tym bardziej że to nowe ręczniki i szkoda żeby takie już zostały

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:47   #2774
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/poporodowe-majtki-...515487425.html

a te majteczki są z fizeliną? chyba nie (mam nadzieję)
Nie wiem właśnie. Też je mam (2 opakowania), ale położna mówiła, że najlepiej siatkowe, więc te zamierzam wykorzystać potem w domu, a do szpitala siatkowe

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 13:14   #2775
moria44
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki!

Ja tak przelotem, wrzucam Wam link fajnego kuferka do szpitala dla dzidzi, mi się podoba ale mam już serię tego typu toreb i TŻ by mnie gdybym kupiła kolejną
Może którejś z Was się spodoba:
http://allegro.pl/walizka-torba-podr...5.html#gallery

Miłego weekendu brzuchatki!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 13:15   #2776
matallewar
Zakorzenienie

Rewelacja normalnie

Mam dziś mega niepasztetowy dzień
Czuję się LEKKO, czuję się ładna i w ogóle w pełni sił - maseczka, kremik, balsamik, regulacja brwi działają cuda

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-26, 13:22   #2777
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Rewelacja normalnie

Czuję się LEKKO, czuję się ładna i w ogóle w pełni sił - maseczka, kremik, balsamik, regulacja brwi działają cuda
a można ?

ja sie zbieram już 3 dzień do skubania brwi nie lubię...
Stary 2011-03-26, 13:23   #2778
principessina
Zakorzenienie

moria sliczna ta torba! ja jednak spakuje sie w mala walizke i siebie i synka, nie bede dodatkowej kaski wydawac...

matall Ty masz niepasztetowy, ja jak moze sie rusze wlosy umyc i doprowadzic do stanu uzywalnosci tez takowy bede miec narazie to wygladam jak przez okno
Stary 2011-03-26, 13:32   #2779
matallewar
Zakorzenienie

antropia Ja też nie lubię, ale ponieważ po kosmetyczce i tak zawsze poprawiam , to raczej robię to sama.
I jednak warte jest to tego bólu - potem czuję się świeżo i nie zarośnięta

princi Proponuję zestaw ratunkowy: prysznic, mycie, suszenie i układanie włosów, maseczka, regulacja brwi, balsamik na całe ciałko itp.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-26, 13:39   #2780
principessina
Zakorzenienie

matall to chyba bym 2 godziny w laziencie siedziala, ja sie zrobilam taka powolna, ze prysznic i wlosy zajmuja mi godzine...
Stary 2011-03-26, 13:41   #2781
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry!!!
Slonca ni ma a ja chcialam grilla zrobic a buuuuuuuuuuuu
Przez to mam depreche i szklane oczy... i juz Enchantress wycisnela ze mnie lzy poptrzez artykul. Ryczalam jak bobr jak przeczytalam, ze mama nie mogla jej przytulic przez tyle miesiecy

Anulinko super, ze zaczyna sie ukladac. Mowilam, ze w koncu slonce zaswieci. Jednak bo los bywa przewrotny. Poki co cieszmy sie sloneczkiem

Atiz i Kiara sliczne macie mieszkanka. Zazdraszczam, ze wlasne

Kiara porodowka wyglada super!!! Tylko przykre jest to na jaka polozna trafilas przy pierwszym porodzie. Dobrze, ze byla inna... tacy ludzie jak tamta nie powinni pracowac przy dzieciach i na porodowkach. Zimna suka!!!

Sanndrunia jak dobrze, ze juz u Was wszystko dobrze... strachu sie pewnie najadlas!!!

Ciucciola za wizytke!!!!

The_Sania dobrze, ze jestes!!! Nie przejmuj sie nowymi rozstepami. Jest juz laser niwelujacy rozstepy
Mam podobne majtki. Kupilam sobie mimo, ze u mnie nie trzeba miec. Jednak dla wlasnego komfortu.

Lolka walcz o Antosia, bo to najpiekniejsze imie na swiecie Nasz Antos jest po dziadku tztea, ktory nie zyje 15 lat, a byl dla niego najwiekszym autorytetem. Jedyne co to zabronil nazywac malego per TOSIEK, bo nikt tak na jego dziadka nigdy nie mowil i jest brzydkie A ja juz mowie na niego na rozniaste sposoby. Antuan, Toni, Tonius, Antosio, Anton, Antonio, Tonek... no i oczywiscie Antos

Princi czekam na zdjecia wozeczka. BTW jest nowa kolekcja Nexta na stronce Fajna kurteczke w autka maja

Agus87 gratuluje nowego tygodnia!

Antropia, Matallewar ja chodze na wyrywanie nitka. Robia ta Hinduski i wyrywaja wlosy na nitke. Bardzo szybko i wacle nie bolesnie I podobno to jest bardzo proste. Jakos tak zawijaja nitke, jeden koniec trzymaja w dloni, a drugi w buzi, obkrecaja na wloskach i rwa Miala mnie nauczyc kolezanka hinduska, ale wylecialo nam z glowy
Osobiscie nienawidze wyrywania penseta.
Stary 2011-03-26, 13:46   #2782
Kiara76
Raczkowanie

Torba całkiem fajna, gdybym już nie miała takiej fitnesowo - podręcznej to pewnie bym się skusiła. Wymiary mojej to 50 x 27 x 23 i w sumie chyba się w nią pomieszczę. Spakowałam już 1 op. podkładów dużych, kartonik wkładek TT, opakowanie chusteczek do pupy, 15 pampersów, 2 pary majtasów siateczkowych, 2 koszule, ręczniki papierowe (1 rolka), pajaca i czapeczkę dla maluszka, jeszcze dojdą 2 ręczniki, szlafrok, kubek i sztućce, klapki, kosmetyczka (mini kosmetyki z Rossmana - tu w stronę matallewar plus kolorowe mazidła) no i nie wiem co jeszcze, muszę popatrzeć co tam macie jeszcze w planach.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!!
Przez to mam depreche i szklane oczy... i juz Enchantress wycisnela ze mnie lzy poptrzez artykul. Ryczalam jak bobr jak przeczytalam, ze mama nie mogla jej przytulic przez tyle miesiecy
Wiesz, najważniejsze, że się udało. Na maluchy.pl w styczniu jedna z mam urodziła synka w 25tc. Mały ważył ok.800g, miał chore płucka, serduszko, jakieś bakterie, ale dzielnie walczył i chyba można powiedzieć, że UDAŁO SIĘ ! ! ! Z tego co wiem jest jeszcze w szpitalu, ale już poza inkubatorem i niedługo wyjdzie do domu . Zawsze trzeba wierzyć i jak widać nawet mniejszym dzieciaczkom udaje się przeżyć.
Stary 2011-03-26, 13:54   #2783
gusiagatko
Zakorzenienie

Jestem ponownie, byłam po chlebek ale co to za przyjemność jak na dworze słonka brak

Cytat:

dzisiaj pieke jeee
jutro do rodzicow na obiad jedziemy wiec musze cos do kawki wziac

Cytat:
gugasiatko Sporo lepiej Dziękuję
Cytat:
Rewelacja normalnie

I tak trzymać

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry mamusie
Gratki od nas za udaną wizytę!

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Miłego weekendu brzuchatki!
Moria Tobie również

U mnie dzionek też wspaniały, mimo że słonka nie ma. Tż zadbał o to aby taki właśnie był.
Normalnie płakałam jak dziecko, tak mi się miło zrobiło. Malowałam się właśnie i mówię do niego :
"Wiesz my to chyba córeczkę będziemy mieć, bo co się za makijaż zabiorę to mnie kopie"
a on na to: " ehh to nie dlatego, że dziewczynka. Dzidzia daję Ci po prostu do zrozumienia, że nie potrzebujesz makijażu bo jesteś najpiękniejszą mamusią na świecie"

I tak się spłakałam, że aż mi makijaż spłynął !!

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 13:55   #2784
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
antropia Ja też nie lubię, ale ponieważ po kosmetyczce i tak zawsze poprawiam , to raczej robię to sama.
I jednak warte jest to tego bólu - potem czuję się świeżo i nie zarośnięta
Cytat:

Antropia, Matallewar ja chodze na wyrywanie nitka. Robia ta Hinduski i wyrywaja wlosy na nitke. Bardzo szybko i wacle nie bolesnie I podobno to jest bardzo proste. Jakos tak zawijaja nitke, jeden koniec trzymaja w dloni, a drugi w buzi, obkrecaja na wloskach i rwa Miala mnie nauczyc kolezanka hinduska, ale wylecialo nam z glowy

ja sobie sama wyrywam, jak kiedys poszłam do kosmetyczki to później zapuszczałam wszystkie brwi, żeby to poprawić
a sama już wiem jak to zrobić szybko i jaki kształt maja mieć... tylko mam czasami takie dni, że przy każdym włosku kwiczę z bólu..a mam takie, kiedy nawet nie czuję jak wyrywam...nie wiem od czego to zależy

P.S. Metall zmobilizowałaś mnie...IDĘ się skubać
Stary 2011-03-26, 13:57   #2785
Paulizia
Wtajemniczenie

Kiara to oczywiste. Super, ze juz maja taki sprzet, ze kazde malenstwo ma szanse na przezycie. Duzo tez zalezy od sily takiego maluszka. U mam marcowych urodzila sie maluszka w 29 tygodniu i wazyla tylko kilogram, ale tez przezyla. Tylko bardzo mnie to wzrusza i bardzo mi szkoda rodzicow takich maluszkow, bo modla sie pewnie kazdego dnia i sa przerazeni jak musza patrzec jak taki tyci dzidzius jest podlaczony do takiej wielkiej aparatury... ech... znowu koniec tematu, bo zaraz utone we lzach Najwazniejsze, ze nasze maluszki juz sa duze i zdrowe
Stary 2011-03-26, 13:58   #2786
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
J
U mnie dzionek też wspaniały, mimo że słonka nie ma. Tż zadbał o to aby taki właśnie był.
Normalnie płakałam jak dziecko, tak mi się miło zrobiło. Malowałam się właśnie i mówię do niego :
"Wiesz my to chyba córeczkę będziemy mieć, bo co się za makijaż zabiorę to mnie kopie"
a on na to: " ehh to nie dlatego, że dziewczynka. Dzidzia daję Ci po prostu do zrozumienia, że nie potrzebujesz makijażu bo jesteś najpiękniejszą mamusią na świecie"

gratki dla tżta
Stary 2011-03-26, 14:01   #2787
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
[...]U mnie dzionek też wspaniały, mimo że słonka nie ma. Tż zadbał o to aby taki właśnie był.
Cytat:

Juz przestancie prosze, bo sie zarycze jednak zazdraszam tzeta

Stary 2011-03-26, 14:08   #2788
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
eweska, bzyczka narazie wrzucilam na 90° z bialym proszkiem i vanishem, ale juz tam podejrzalam prze okienko pralki i chyba nic to nie dalo wrrr w pon zobacze ten specyfik co bzyczka o nim pisze
Dr. Beckmanna mozesz kupic na allegro na pewno, a tez jest w Rossmannach (ale nie wiem czy do Ciebie dociera Ross?).
Cytat:
Rewelacja normalnie

Cudnie! Mnie dzis tak wkurzyl babsztyl na kasie w Polo, ze oficjalnie informuje, iz moja noga tam wiecej nie postanie. Do Bydgoszczy będe jezdzil a tu nie bede kupowal!!! http://www.youtube.com/watch?v=LxjxqgMG6GE
Eeee sorry, cos mi sie pokickalo, przeciez ja jestem w Bydgoszczy

Cytat:
Dzien dobry!!!

I dlatego ja nie czytam takich artykulow, ani nie ogladam filmikow. Poryczalam sie ostatnio na reklamie jakis opon, jak kobieta hamuje przed jezem, bo sobie wyobrazilam, co by sie stalo z tym jezem...

A co do nitkowania, to dawno juz o tym slyszalam, ale u mnie w miescie nikt nie robi, tak samo jak nie ma depilacji pasta cukrowa. Chodze na pesete albo wosk na brwi, jak nie bylam w ciazy to mnie krecil ten wosk, ale teraz mam tak zanizony prog bolu, ze nawet sama sie boje peseta obsluzyc. I jak ja ten porod przezyje?

Cytat:
kosmetyczka (mini kosmetyki z Rossmana - tu w stronę matallewar plus kolorowe mazidła) no i nie wiem co jeszcze, muszę popatrzeć co tam macie jeszcze w planach.
Wiecie co, ja od zawsze zbieram probki z gazet i takie male opakowanka, wiec nic nie musze kupowac do szpitala, bo mam, ale mi sie wydaje bez sensu kupowanie tych miniaturek w Rossmannie do porodu. Przeciez to sie w ogole nie oplaca! A co to jest za problem wlozyc do kosmetyczki pol pasty do zebow (ja tak zrobilam - jedna zuzylam do polowy i ona czeka na szpital)? Ja na wszystkie wyjazdy bralam zawsze albo probki albo szampon+zel 2w1 (jest taki z Isany Sport za 3 zlote chyba pelne opakowanie http://www.rossmannversand.de/Deskto...=59894&id=1084 - tak swiezo pachnie, troche po mesku, ale ladnie, mialam go na wyjazdach i super sie sprawdza, z Adidasa tez sa, z Joanny). Oczywiscie jak chcecie kupowac te male opakowania, to jest Wasza decyzja, podpowiadam tylko ze macie tansza alternatywe.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 14:08   #2789
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Kiara to oczywiste. Super, ze juz maja taki sprzet, ze kazde malenstwo ma szanse na przezycie. Duzo tez zalezy od sily takiego maluszka. U mam marcowych urodzila sie maluszka w 29 tygodniu i wazyla tylko kilogram, ale tez przezyla. Tylko bardzo mnie to wzrusza i bardzo mi szkoda rodzicow takich maluszkow, bo modla sie pewnie kazdego dnia i sa przerazeni jak musza patrzec jak taki tyci dzidzius jest podlaczony do takiej wielkiej aparatury... ech... znowu koniec tematu, bo zaraz utone we lzach Najwazniejsze, ze nasze maluszki juz sa duze i zdrowe
Rzeczywiście. A Malutka taka śliczna, że dech zapiera

Cytat:

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
gratki dla tżta
Czasem potrafi

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 14:10   #2790
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:

Nie płacz już, bo forum zatonie ale wiem co czujesz. Kiedy w lutym dowiedziałam się, że łożysko mam nisko schodzące to wpadłam w panikę, a co dopiero kiedy maluszek walczy o życie. Nie chciałabym nigdy doświadczyć nawet połowy tych nerwów i zmartwień, które dotknęły tych rodziców. Co tydzień oddycham z ulgą, że to już kolejny tydzień za mną.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości