|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
![]() Wow! 36 tydz.. jak ten czas leci ![]() ![]() Cytat:
Mężula wyleciał mi dziś z Tomkiem taaaa! bo Tomuś niby nie jest pospolity, a Jaś juz jest!! wrrr.. co ja mam z tym moi TŻtem Cytat:
Gratki Aga ![]() ![]() |
|||
|
|
|
#2762 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/poporodowe-majtki-...515487425.html
a te majteczki są z fizeliną? chyba nie (mam nadzieję)
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Princi nie wiem czy we Włoszech są one dostępne, ale poszukaj odplamiaczy Dr. Beckmanna, one są różne. Są do plam z wina, krwi, trawy i są takie też które wyłapują kolory z zafarbowanych rzeczy. One są droższe bo za paczuszkę na raz trzeba dać koło 10zł gdzie za tą samą cenę mamy odplamiacz Vizira, ale są o 100 razy lepsze. Moją mamę tak uratował ten właśnie do zafarbowanych rzeczy. Wrzuciła pranie i gdzieś się zaplątały różowe majtki mojej siostry które zafarbowały na czerwono pranie. I następne pranie mama zrobiła z tym odplamiaczem i nie dość że wszystko się doprało do czysta to jeszcze nabrało takiej świeżości. Później moja mama użyła jeszcze do kolorowej bluzy siostry która też od czegoś zafarbowała i nie dość że zeszły plamy to i odzyskała kolor jak ze sklepu.
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie Twojej tesciowej to mysle, ze tylko i wylacznie rozmowa. Moj tata tez nam organizuje rozne rzeczy, ale zawsze pyta, czy nas to interesuje, a jak nie, to nigdy sie nie obraza czy nie ma jakis fochow, bo on jest ogolnie ugodowy. Szkoda, ze Twoj TZ jest taki ciapowaty jesli chodzi o swoja matke. To niestety moze zle wrozyc na przyszlosc, bo mi to wyglada, ze on bedzie obojetny, matka bedzie po swojej stronie, przeciwko Twojej, a TZ nie bedzie Cie wspieral, tylko taki bedzie olewczy. Rozmawiajcie o tym duzo, musisz miec w nim oparcie!!! Trzeba sie bylo wczesniej zastanowic, kiedy se dalas zrobic dzieciaka Tak mi kiedys ciotka powiedziala, jak jej mowilam, ze sie porodu boje. Zlota kobieta, nie?A u mnie go*wno daje i Vanish i odplamiacz Persila, nic nie dziala na takie plamy. Princi zobacz moze cos perfekcyjna pani domu ma na takie plamy? Wklejam Wam zdjecia mojego szpitala, zdjecia pochodza ze strony http://www.szpital.bydgoszcz.pl . Sale poporodowe sa 1, 2 i 3 osobowe, za zadna sie nie placi. Za nic sie nie placi, ani za wanne, ani za zzo, za nic. A jeszcze po porodzie dostajecie darmowe wejscie na najwieksza silownie w miescie, gdzie trener uklada dla Was program zajec na schudniecie po porodzie. Boze, mam tak spuchniete palce, ze nie moge mydla utrzymac ![]() Lykam witaminke C i wapno i lece na poczte, wepchnac sie przed stare dziady do kolejki, sasasa. Dzisiaj na noc przyjezdza do mnie przyjaciolka, bo TZ jest w Poznaniu i jestem sama, ona sie rozwodzi za 3 tygodnie, slabo, ale coz, wedlug mnie to jest lepsze rozwiazanie niz sie meczyc w imie "dobra dziecka". Czy macie jakis pomysl na te moje paznokcie? O czyms byscie chcialy poczytac? |
|
|
|
|
#2765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To futerko to tarcza rytualna, pewnie jest ze skóry jakiegoś biednego futrzka, jak kupowałam to szczerze nawet się nad tym do końca nie zastanawiałam. Staram się kupować mniej, ale przedmioty oryginalne, chociaż kilka figurek tez pochodzi z masówki, są to prezenty glównie od mojej mamy i nigdy ich nie wyrzucę ![]() Lolka a wiesz, nawet nie wiem, kiedy mnie tak naszło na tę Afrykę. Mój ślubny był w latach 2006-2009 w Wkl. Brytanii i tam cudeńa można było wyrwać za niewielkie pieniądze na pchlich targach, a rzeczy oryginalne tam były i niepowtarzalne. Teraz jestesmy przed sporymi przeróbkami w domku, w któym mieszkamy, więc jak tylko środki pozwolą to chciałabym kupić sobie komody w tym stylu. Mam już upatrzone od dobrych 3 lat w sklepie kolonialnym Mandallin w Toruniu, ale zawsze kasy brakowało, a jak już to chciałabym i komody i stolik i nowe podłogi, więc cierpliwie czekam i mam nadzieję, że nadal te meble będą w produkcji. A Afryka jako kraj fascynuje mnie już dobrych kilka lat. Jak tylko w TV natrafię na programy edukacyjne z tego regionu to mogłabym tak słuchać i oglądać godzinami. Co do konkretnych rejonów to interesuje mnie Zambia, Mozambik, Malawi, głównie Afryka Pd. Eweska Wasz szpital też robi wrażenie, widać że to wszystko świeże, jeszcze folia na sanitariatach, aż przyjemniej się rodzi Atiz sypialnia wymiata Te meble i ten stół w kuchni, cudeńko. Widzę, że lubisz mieszkanie z klimatem.
|
|
#2766 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja własnie bardzo chiałabym wprowazic stały plan dnia tak jak Wy z Zosią..określone godziny na drzemki, spacery i zaypianie moim zdaniem są najlepszym rowiążaniem Cytat:
![]() Witaj Sandrunia mnie możesz nie kojarzyć, ale chcę ci powiedzieć, że popłakałam sie po tym co napisałaś...dzielna z Ciebie kobieta....dobrze, że juz lepiej i wszystko wraca do normy Cytat:
własnego chrapnięcia jutro się przejdę do naszego kauflandu i zobacże co tam w trawie piszczy ![]() Cytat:
Cytat:
cały tydzien pamiętałam o zmianie tego czasu a dzisiaj juz mi wyleciało to ja też spróbuję wrzucic te ręczniki na gotowanie, a co ![]() Cytat:
gratuluję ja mam na obiad zupkę szczawiową ugotowana wczoraj ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
rewelacja, już niedługo, coraz bliżej...
|
|
#2767 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry mamusie
Wczoraj bylysmy na wizycie u gine poza tym powiedzial mi ,ze wczoraj zaczelam 30tydzienz moich obliczen wychodzil 29 no ale jak Pan doktor mowi to pewnie i ma racje![]() a dzisiaj u mnie robia Swieto europejskie tzn.beda budki z jedzonkiem i rzeczami z Europy a wiec wybieramy sie z Tz szukac polakow i poprobowac smakowitosci europejskich a jutro Rzym robia Fiere taka duza dla kobiet w ciazy i dzieci z nowinkami i nowosciami na rynku jak porobie fotki to Wam wrzuce![]() a Wy jakie plany na ten weekend?? |
|
|
|
#2768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no i wielki plus, że u ciebie a nic płacic nie trzeba tak powinno być wszędzie !!!!
|
|
#2769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bravi i kot piekny kocham koty---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sypialnia to połączenie elementó Maroka, Indii i Dominikany, uwielbiam takie klimaty ![]() Całość to mój projekt. Kuchnia to pomysł w pełni Męża. Przedpokój to była pierwsza część remontu i było od razu po zaręczynach więc stąd te zdjęcia Paryża (tam sie zaręczyliśmy).
|
|
#2771 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja się chciałam wam pochwalić, że od trzech dni nie wstaje później niż o 9
mam czas na wszystko dzisiaj mam zamiar zrobic porządek w komodzie z papierami jak sobie pomyśle ile makulatury mam do przerzucenia... i pranie... moja dzidzia spokojnie się rusza....drugi dzień już ma jakiegoś lenia a ja dzisiaj znowu sam w domu....tz w pracy do wieczora... ![]() dzisiaj już mi ręka tak nie drętwieje, ale za to wstałam z opuchniętymi stopami... u mnie za onem dzisiaj deszczowo i pochmurno... nawet z psinka długo nie byliśmy bo padało...ale pobiegała sobie troszkę ![]() ja chce WIOSNĘ!! ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
gratuluję wizyty to mój mały tez juz pewnie ok 30 cm ma
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
eweska, bzyczka narazie wrzucilam na 90° z bialym proszkiem i vanishem, ale juz tam podejrzalam prze okienko pralki i chyba nic to nie dalo wrrr w pon zobacze ten specyfik co bzyczka o nim pisze
Cytat:
![]()
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Princi no mamie pomógł tak jak żaden inny
myślę że warto spróbować, tym bardziej że to nowe ręczniki i szkoda żeby takie już zostały
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2775 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki!
Ja tak przelotem, wrzucam Wam link fajnego kuferka do szpitala dla dzidzi, mi się podoba ale mam już serię tego typu toreb i TŻ by mnie ![]() Może którejś z Was się spodoba: http://allegro.pl/walizka-torba-podr...5.html#gallery Miłego weekendu brzuchatki!
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Rewelacja normalnie
![]() Mam dziś mega niepasztetowy dzień ![]() Czuję się LEKKO, czuję się ładna i w ogóle w pełni sił - maseczka, kremik, balsamik, regulacja brwi działają cuda
|
|
#2777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a można ? ![]() ja sie zbieram już 3 dzień do skubania brwi nie lubię...
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
moria sliczna ta torba! ja jednak spakuje sie w mala walizke i siebie i synka, nie bede dodatkowej kaski wydawac...
matall Ty masz niepasztetowy, ja jak moze sie rusze wlosy umyc i doprowadzic do stanu uzywalnosci tez takowy bede miec
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
antropia Ja też nie lubię, ale ponieważ po kosmetyczce i tak zawsze poprawiam
, to raczej robię to sama.I jednak warte jest to tego bólu - potem czuję się świeżo i nie zarośnięta ![]() princi Proponuję zestaw ratunkowy: prysznic, mycie, suszenie i układanie włosów, maseczka, regulacja brwi, balsamik na całe ciałko itp.
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
matall to chyba bym 2 godziny w laziencie siedziala, ja sie zrobilam taka powolna, ze prysznic i wlosy zajmuja mi godzine...
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!!!
Slonca ni ma Przez to mam depreche i szklane oczy... i juz Enchantress wycisnela ze mnie lzy poptrzez artykul. Ryczalam jak bobr jak przeczytalam, ze mama nie mogla jej przytulic przez tyle miesiecy ![]() Anulinko super, ze zaczyna sie ukladac. Mowilam, ze w koncu slonce zaswieci. Jednak bo los bywa przewrotny. Poki co cieszmy sie sloneczkiem ![]() Atiz i Kiara sliczne macie mieszkanka. Zazdraszczam, ze wlasne ![]() Kiara porodowka wyglada super!!! Sanndrunia jak dobrze, ze juz u Was wszystko dobrze... strachu sie pewnie najadlas!!! Ciucciola za wizytke!!!!The_Sania dobrze, ze jestes!!! Nie przejmuj sie nowymi rozstepami. Jest juz laser niwelujacy rozstepy ![]() Mam podobne majtki. Kupilam sobie mimo, ze u mnie nie trzeba miec. Jednak dla wlasnego komfortu. Lolka walcz o Antosia, bo to najpiekniejsze imie na swiecie Nasz Antos jest po dziadku tztea, ktory nie zyje 15 lat, a byl dla niego najwiekszym autorytetem. Jedyne co to zabronil nazywac malego per TOSIEK, bo nikt tak na jego dziadka nigdy nie mowil i jest brzydkie A ja juz mowie na niego na rozniaste sposoby. Antuan, Toni, Tonius, Antosio, Anton, Antonio, Tonek... no i oczywiscie AntosPrinci czekam na zdjecia wozeczka. BTW jest nowa kolekcja Nexta na stronce Fajna kurteczke w autka maja Agus87 gratuluje nowego tygodnia! ![]() Antropia, Matallewar ja chodze na wyrywanie nitka. Robia ta Hinduski i wyrywaja wlosy na nitke. Bardzo szybko i wacle nie bolesnie I podobno to jest bardzo proste. Jakos tak zawijaja nitke, jeden koniec trzymaja w dloni, a drugi w buzi, obkrecaja na wloskach i rwa Miala mnie nauczyc kolezanka hinduska, ale wylecialo nam z glowy Osobiscie nienawidze wyrywania penseta.
|
#2782 | |
|
Raczkowanie
|
Torba całkiem fajna, gdybym już nie miała takiej fitnesowo - podręcznej to pewnie bym się skusiła. Wymiary mojej to 50 x 27 x 23 i w sumie chyba się w nią pomieszczę. Spakowałam już 1 op. podkładów dużych, kartonik wkładek TT, opakowanie chusteczek do pupy, 15 pampersów, 2 pary majtasów siateczkowych, 2 koszule, ręczniki papierowe (1 rolka), pajaca i czapeczkę dla maluszka, jeszcze dojdą 2 ręczniki, szlafrok, kubek i sztućce, klapki, kosmetyczka (mini kosmetyki z Rossmana - tu
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
. Zawsze trzeba wierzyć i jak widać nawet mniejszym dzieciaczkom udaje się przeżyć.
|
|
#2783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem ponownie, byłam po chlebek ale co to za przyjemność jak na dworze słonka brak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytę!Moria Tobie również ![]() U mnie dzionek też wspaniały, mimo że słonka nie ma. Tż zadbał o to aby taki właśnie był. Normalnie płakałam jak dziecko, tak mi się miło zrobiło. Malowałam się właśnie i mówię do niego : "Wiesz my to chyba córeczkę będziemy mieć, bo co się za makijaż zabiorę to mnie kopie" a on na to: " ehh to nie dlatego, że dziewczynka. Dzidzia daję Ci po prostu do zrozumienia, że nie potrzebujesz makijażu bo jesteś najpiękniejszą mamusią na świecie" I tak się spłakałam, że aż mi makijaż spłynął !! |
|||
|
|
|
#2784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja sobie sama wyrywam, jak kiedys poszłam do kosmetyczki to później zapuszczałam wszystkie brwi, żeby to poprawić a sama już wiem jak to zrobić szybko i jaki kształt maja mieć... tylko mam czasami takie dni, że przy każdym włosku kwiczę z bólu..a mam takie, kiedy nawet nie czuję jak wyrywam...nie wiem od czego to zależy P.S. Metall zmobilizowałaś mnie...IDĘ się skubać
|
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiara to oczywiste. Super, ze juz maja taki sprzet, ze kazde malenstwo ma szanse na przezycie. Duzo tez zalezy od sily takiego maluszka. U mam marcowych urodzila sie maluszka w 29 tygodniu i wazyla tylko kilogram, ale tez przezyla. Tylko bardzo mnie to wzrusza i bardzo mi szkoda rodzicow takich maluszkow, bo modla sie pewnie kazdego dnia i sa przerazeni jak musza patrzec jak taki tyci dzidzius jest podlaczony do takiej wielkiej aparatury... ech... znowu
koniec tematu, bo zaraz utone we lzach Najwazniejsze, ze nasze maluszki juz sa duze i zdrowe
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratki dla tżta
|
|
#2787 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Juz przestancie prosze, bo sie zarycze jednak zazdraszam tzeta ![]()
|
|
#2788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Eeee sorry, cos mi sie pokickalo, przeciez ja jestem w Bydgoszczy ![]() Cytat:
![]() A co do nitkowania, to dawno juz o tym slyszalam, ale u mnie w miescie nikt nie robi, tak samo jak nie ma depilacji pasta cukrowa. Chodze na pesete albo wosk na brwi, jak nie bylam w ciazy to mnie krecil ten wosk, ale teraz mam tak zanizony prog bolu, ze nawet sama sie boje peseta obsluzyc. I jak ja ten porod przezyje? Cytat:
|
||||
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem potrafi
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Raczkowanie
|
Nie płacz już, bo forum zatonie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

)

taaaa! bo Tomuś niby nie jest pospolity, a Jaś juz jest!! wrrr.. co ja mam z tym moi TŻtem

Tak mi kiedys ciotka powiedziala, jak jej mowilam, ze sie porodu boje. Zlota kobieta, nie?

Juz prawie wszystko wysprzatalam, lazienka mi zostala, ale jak Wam napisze jakas jestem glupia, to pomyslicie ze powinnam sie leczyc na glowe...moze to hormony

gratuluję wizyty 

bo los bywa przewrotny. Poki co cieszmy sie sloneczkiem

gratki dla tżta