![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
Jednocześnie dzięki wielkie dla dziewuszek z klubu antykasienka5g - za pomoc w redagowaniu artykułu
![]() ![]()
![]() |
#3453 | |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;24776772]A bylyscie w sprawie tej dziewczyny na policji?[/QUOTE]
Dzwoniłam na policję i prokuraturę... ![]()
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, i nieststy ja też muszę tu coś opisać jeśli czytacie plotkowe BL będziecie kojarzyły sprawę Marioli13 oraz Noa Cacharel ,sprawa przenoiosła się na wątek perfumowy poniżej obydwa linki:
BL : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=370436&page=66 post 1958 Perfumowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=414736&page=84 post 2520 Pod koniec listopada wymieniałam się z Ewa_ch mój Boss nowy w folii za jej Noa Cacharel nie znałam dokładnie wcześniej zapachu tylko "pamiętałam" z próbek że mmoże mi się podobać , zapach dostłam psiknęłam i odstawiłam na półkę bo jednak "to nie to" a następnie wstawiłam w swój kramik , w zeszłym tyg wymieniłam się na niego z Mariola13 i tu wszystko się zaczyna, Mariola znając zapach i mając flaszkę swoją w domu napisała mi żę jest to podróbka lub stary źle przetrzymywany perfum . Sprawa z Mariolą jest już załatwoina i odsyłam jej rzecz oraz koszty które Mariola ponisła. Próbowałam pisać PW z Ewą ale zostałam mało elegancko potraktowana więc postanowiłam napisać do Władz ![]()
![]() |
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam od cashmeree Noę, 50 ml edt. Miałam wcześniej już 2 butelki tego zapachu. Jedną jeszcze mam trochę. Tę, którą otrzymałam pachnie głównie alkoholem zmieszanym z popłuczynami zapachu. Pierwsze co mnie uderzyło po otworzeniu przesyłki to kolor. Moje edt są klarowne, te otrzymane mocno żółtawe. Zrobiłam zdjęcie. Oba flakony to 50 ml.
![]() |
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
i co? jak was potraktowali? zalatwilas cos? bo ja sie waham, czy zglaszac...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3458 |
Rozeznanie
|
jak to wszystko czytam to mi sie odechciewa wymieniac z kimkolwiek
![]() ![]()
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
hej mam takie pytanko, nikogo o nic nie oskarżam, ale chcę wiedzieć co radzicie w takiej sytuacji: wymieniłam się z wizażanką pryzmy za perfumy i takie tam inne rzeczy, dostałam dziś przesyłkę, ale perfum jest sporo mniej niż miało być bo się wylały! Flakon jest taki jak zielone jabłuszko dkny i przy nacisku psikało, koperta zalana. Uważam, że przesyłka była źle zabezpieczona, bo perfumki owinięte były jedną warstwą folii bąbelkowej, bez pudełka i w zwykłej kopercie (nie bąbelkowej). I niby wszystko jak w umowie, ale przez tą źle zabezpieczoną kopertę perfumy się "wydostały" z flakonu. I teraz nie wiem co robić, bo jestem stratna na tej wymiance
![]()
![]() |
#3460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3461 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam niestety taką sytuację,dość dawno temu,otrzymałam rozlane zupełnie 100 ml. Miss Dior Cherie.Byłam na tyle głupia,że sama zaproponowałam,że wezmę połowę strat na siebie,nie chciałam wtedy,by ona była aż tak stratna (chodziło o wymianę na około 400 złotych).Teraz w życiu bym na to nie poszła,wizażanka,śmiała jeszcze stwierdzić,że czuje niesmak po tej wymianie,tylko z czyjej winy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3463 |
Wtajemniczenie
|
Powiem wam, że kiedy zaczynałam się wymieniać sama byłam jeszcze osobą niepełnoletnią i uważam, że wiek wcale nie definiuje tego czy jesteś osobą uczciwą czy nie. Pamiętam, że na początku dostałam parę razy kompletne buble ale byłam wtedy zbyt nowa w tym wszystkim i trochę bałam się tupnąć ze względu na mój wiek. Teraz już wiem że w życiu nie dałabym się tak naciągnąć jak wtedy.
Przesłaniem mojej wypowiedzi jest to, że na wymiankach mogą nas oszukać zarówno młode jak i dorosłe osoby, myślę, że nie ma tutaj jakiegoś wyznacznika. Ja ZAWSZE pakowałam moje przesyłki dokładnie, jezeli nie mam folii bąbelkowej zużywam na 1 produkt z pół rolki papieru itp. A sama parę razy dostałam parę rzeczy w zwykłych kopertach która docierała do mnie porwana.
![]() |
#3464 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3465 |
Wtajemniczenie
|
No co ty. Nawet nie zdawałam sobie sprawy że 12-letnie dzieci tutaj urzędują. Mam 13letnią siostrę i nie wyobrażam sobie jej dokonującej transakcji wymiankowych i odpowiedzialności z tym związanej. Może rzeczywiście powinny być jakieś obostrzenia...no nie wiem sama. Fajnie by było wymyśleć coś co chroniłoby użytkowniczki tego forum jednocześnie nie ograniczając tych początkujących.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Wtajemniczenie
|
Ostrzegam przed uzytkowniczka DONKA94
w moim poprzednik watku umowilysmy sie na wymiane,na pw wymienilysmy sie adresami i z racji tego,ze ja mam mniej przekupek wyslalam jej przesylke pierwsza,mijaly dni,dziewczyna sie nie odzywala wiec napisalam do niej,czy otrzymala przesylke,po jakims czasie odezwala sie i poprosila o adres do mnie (????)wiec podalam i tak oto czekam kolejny dlugi czas na przesylke od niej i nic!!Na dodatek nie zaznaczyla u siebie w watku,ze to,co miala mi wyslac jest juz jako "wymienione" tylko caly czas jako rzecz,ktora moze wymienic.Wystawilam jej dzisiaj negatywa.Jestem stratna,wyslalam jej prawie caly krem Iwostinu i kilka odzywek do paznokci:/
![]() |
#3467 | |
korzonek
Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3468 |
Wtajemniczenie
|
Ceith a co od niej masz dostac jesli moge wiedziec?Bo jestem ciekawa czy przypadkiem nie to,co miala mi wyslac...
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
Przekupka: 5 pkt / 100% pozyt.
|
To i ja niestety tutaj musiałam zajrzeć. Myślę, że podejście sporej grupy wizażanek do wymiany mocno mnie zniechęciło do dalszych wymian: pomijam już fakt, że NIBY mają pilne wyjazdy i NIBY już paczka do mnie leci (polecony priorytet prawie 1,5tyg), ale może faktycznie tak było.
Jednak totalny brak kontaktu od 3 tygodni (i nie tylko ja jestem w tej sytuacji, ponieważ na jej profilu odzywają się dziewczyny coraz częściej) Nie straciłam majątku, aczkolwiek dla mnie 50zł za tusz plus polecony priorytet, to już znaczące pieniądze. Przestrzegam przed _irie_. Dziewczyna zagląda na konto (wczoraj była zalogowana), ale widać postanowiła skorzystać z naszej naiwności... jestem bardzo zniesmaczona. Możliwe, że będę musiała w najbliższych dniach zgłosić jeszcze jedną dziewczynę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3471 |
Raczkowanie
|
Drogie koleżanki pomóżcie
Sprawa dotyczy wizażanki o nicku lady_chwila która ma ponad 50 przekupek. Swoją paczuchę wysłałam 07-03 priorytetem więc doszła w przeciągu 2 dni a na swoją czekam do dziś. dziewczyna milczała do 19-03 a pisałam jej PW z prośbą o informację dotyczącą mojej paczki. Normalnie się logowała i nawet wypowiadała w wątkach a do mnie nic. Po kolejnym moim ponagleniu łaskawie odpisała że miała problem z internetem i nie miała mojego adresu. - co jest oczywiście nonsensem bo nawet na kopercie był. W międzyczasie znalazłam ją na gg ( w czasie gdy nie miała netu). Podsumowując 19-03 napisała że paczkę wyśle w poniedziałek. na moją prośbę o potwierdzenie nadania - Cisza Ręce opadają ![]() Jest to już druga moja przygoda z wizażanką o dużej ilości przekupek która ewidentnie wykorzystuje fakt mojej świeżości na wizażu. może się narażę niektórym ale nie godzę się na takie traktowanie szanujmy innych i ich czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3473 |
Zadomowienie
|
Neostrata ( amerykanska wersja Exuviance) krem pod oczy "brightening Bionic eye cream" ( wazn 5/11) oddam 5-6 ml bo sama nie zuzyje..
zawiera łagodne kwasy PHA oraz prowitamine A wit K,ekstrakt z zielonej herbaty...
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3476 |
Zadomowienie
|
Strrrrraaaszna...
![]() ![]() PS dzieki dziewczyny za zwrocenie uwagi na PW...Chyba przejde sie do okulisty... ![]()
![]() |
#3477 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
Przekupka: 118 pkt / 100% pozyt.
|
co zrobić z delikwentką, która twierdzi że nie jestem poszkodowana na wymianie: odlewka z diora za ometkowany swetr z zary?
dodam że odlewka okazała się perfumetką o wartości 20 zł (o co ja się czepiam, przecież dodatkowo mam ładną flaszkę z "oryginalnymi" napisami zamiast odlewkowej buteleczki) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3479 |
Konto usunięte
|
Może wpiszcie jej na wątku, że czekacie na skan nadania? A nóż ją to ruszy, albo lekko zakłóci ewentualne wymiany, które chce dokonać w tym czasie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3480 | |
BAN stały
|
Cytat:
ręce opadają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.