Wrześniówki - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 08:08   #4201
karolinaaaaaaa
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Ja wybralam 10go wrzesnia, bo to 8ma rocznica mojego poznania z TZtem
A my 10 września mamy 7 rocznicę poznania

karolinaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:27   #4202
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Buziunia89 Pokaż wiadomość
Witam drogie wizażanki! Przepraszam z góry za moje pytanie...ale może któraś z Was mi powiedzieć, dlaczego akurat wybrała wrzesień na miesiąc własnego ślubu?
Jestem w trakcie wyboru miesiąca...waham się pomiędzy czerwcem a wrześniem i tak pomyślałam, że wpadnę na Wasze forum i spytam jakie macie zdanie na ten temat...

Dziękuję za odpowiedzi:cm ok:
My zdecydowaliśmy się na wrzesień z wielu powodów: w czerwcu mam obronę więc nie chciałam żeby to wszystko się nałożyło, goście już będą po wakcjach, jest ciepło a nie ma upałów, krótszy dzień więc wesele nie musi zaczynać się późno a tym samym będzie dłuższe i dodatkowo chcieliśmy żeby ślub był w naszą rocznicę poznania - wypada 10 sierpnia, a 10 września jest najbliżej tej daty. Przynajmniej tak jakiś nam pasował

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Ja wybralam 10go wrzesnia, bo to 8ma rocznica mojego poznania z TZtem
U nas 8ma jest 10go sierpnia
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:23   #4203
Tanitka
Rozeznanie

u nas wyszlo w sumie przypadkowo, sala była wolna Gdybym miala sie decydowac jeszcze raz to oprócz września wzielabym maj. Zreszta we wrzesniu wszystko jest tansze, np. warzywa, a jesli robicie sami wesele to jest duzy +
Stary 2011-03-23, 17:33   #4204
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Buziunia89 Pokaż wiadomość
Witam drogie wizażanki! Przepraszam z góry za moje pytanie...ale może któraś z Was mi powiedzieć, dlaczego akurat wybrała wrzesień na miesiąc własnego ślubu?
Jestem w trakcie wyboru miesiąca...waham się pomiędzy czerwcem a wrześniem i tak pomyślałam, że wpadnę na Wasze forum i spytam jakie macie zdanie na ten temat...

Dziękuję za odpowiedzi:cm ok:
bo taki był termin na sali wolny no i lubie wrzesień

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 20:43   #4205
oliweczka123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
My zdecydowaliśmy się na wrzesień z wielu powodów: w czerwcu mam obronę więc nie chciałam żeby to wszystko się nałożyło...
Witam Panie Wrześniówki,
Szukałam tego wątku ale widać nieudolnie skoro wpadł mi w oczy dopiero jak się poddałam
U nas identycznie. W lipcu mam obronę, mam nadzieję, dlatego na wrzesień. Pierwotnie marzył nam się maj ale miałam wątpliwości czy sobie poradzę, a na 2012 nie chcieliśmy już czekać bo... ile można

Widzę, że nie jestem pierwsza osobą, która po przejrzeniu wątku stwierdza, że jej cieszenie się z mnogości załatwionych rzeczy jest nietrafione. Naprawdę dziewczyny dużo macie. Po niektórych wpisach upewniałam się czy to na pewno na ślub we wrześniu.
My mamy:
sala, zespół, fot, kamera - podstawa
Msza Św.
Suknia zamówiona
kupione zaproszenia (a i tak rodzina mi krzyczy, że zgłupieliśmy tak wcześnie zapraszać)
bajery typu pudelka na ciasto dla gości, wózek na poprawiny itp
samochód do ślubu
alkohol kupiony
Na razie w planach są tylko prezenty dla rodziców i moje buciki, żeby rozchodzić. W sumie to kupujemy co nam wpadnie akurat w ręce. Moje koleżanki na 2011 mają znacznie mniej.

3 wrześ nia 2011
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego,
że osiągnięcie go wymaga czasu.
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.

Edytowane przez oliweczka123
Czas edycji: 2011-03-23 o 21:05
oliweczka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:55   #4206
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliweczka123 Pokaż wiadomość
Witam Panie Wrześniówki,
Szukałam tego wątku ale widać nieudolnie skoro wpadł mi w oczy dopiero jak się poddałam
U nas identycznie. W lipcu mam obronę, mam nadzieję, dlatego na wrzesień. Pierwotnie marzył nam się maj ale miałam wątpliwości czy sobie poradzę, a na 2012 nie chcieliśmy już czekać bo... ile można

Widzę, że nie jestem pierwsza osobą, która po przejrzeniu wątku stwierdza, że jej cieszenie się z mnogości załatwionych rzeczy jest nietrafione. Naprawdę dziewczyny dużo macie. Po niektórych wpisach upewniałam się czy to na pewno na ślub we wrześniu.
My mamy:
sala, zespół, fot, kamera - podstawa
Msza Św.
Suknia zamówiona
kupione zaproszenia (a i tak rodzina mi krzyczy, że zgłupieliśmy tak wcześnie zapraszać)
samochód do ślubu
alkohol kupiony
Na razie w planach są tylko prezenty dla rodziców i moje buciki, żeby rozchodzić. W sumie to kupujemy co nam wpadnie akurat w ręce. Moje koleżanki na 2011 mają znacznie mniej.

Moja lista rzeczy zalatwionych jest dluga poniewaz mieszkam za granica i panicznie sie boje, ze nie zdaze z przygotowaniami. W konsekwencji mam opracowany kazdy punkt, krok po kroku takze terminarz na czas pobytu w Polsce mam dobrze zaplanowany.
Gdybym mieszkala w Pl na pewno odpuscilabym troche sobie.
Na chwile obecna mam swiadomosc, ze moge liczyc wylacznie na siebie, TZta, internet i telefon
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 22:04   #4207
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Witam Panie Wrześniówki,
samochód do ślubu
alkohol kupiony
Witaj
A o co chodzi z tym wózkiem? Bo pierwsze słysze
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:34   #4208
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj
ja też pierwsze słysze ja nawet kosmetyczki jeszcze nie mam...

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-03-24, 11:10   #4209
oliweczka123
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
No to słuchajcie...
Ja jestem ze wschodniej Polski. Zaczynam tak ponieważ wiem, że wielu osobom ten zwyczaj się nie podoba. U nas tradycją jest, że podczas oczepin zbiera się na tzw. wózek. Żeby to jakoś wyglądało ciekawiej wymyśliłam, że znajdę ten tytułowy "wózek". Drużbowie zamiast siedzieć z miseczkami, co na te czasy głupio wygląda, zajmą się tylko rozdawaniem zdjęć a wózkowe pójdzie tu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1433685171.jpg (61,8 KB, 12 załadowań)

3 wrześ nia 2011
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.
Stary 2011-03-24, 11:23   #4210
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
No to słuchajcie...
Ja jestem ze wschodniej Polski. Zaczynam tak ponieważ wiem, że wielu osobom ten zwyczaj się nie podoba. U nas tradycją jest, że podczas oczepin zbiera się na tzw. wózek. Żeby to jakoś wyglądało ciekawiej wymyśliłam, że znajdę ten tytułowy "wózek". Drużbowie zamiast siedzieć z miseczkami, co na te czasy głupio wygląda, zajmą się tylko rozdawaniem zdjęć a wózkowe pójdzie tu:
aaaaa u mnie też jest zbieranie na wózek, a ja jestem z centralnej Polski a jakie zdjęcia będą rozdawać dróżbowie?? tylko jak dla mnie to troche dziwne, że będziecie zbierać na wózek który już macie

Jako jedność :
Stary 2011-03-24, 12:14   #4211
oliweczka123
Raczkowanie

Ha ha ha
Robi się zdjęcie pary młodej z podpisem Anna i Jan i data ślubu, my wrzucimy jeszcze nowe nazwisko, żeby moja rodzina pamiętała. Najczęściej u fotografa na sesji ale my nie mamy więc jakoś w między czasie. Drukuje się ok tyle co gości i każdemu daje się właśnie przy wrzuceniu na wózek, tak żeby z pustymi rękoma nie odszedł. Pamiątka super. Mam już pół albumu takich zdjęć od rodziny i znajomych.
Mam pytanie. Mamy w maju nauki przedmałżeńskie. Powiedzcie mi czy się spokojnie wyrobimy potem z poradnią itd. troszkę się przegapiliśmy w tej sprawie ;/

3 wrześ nia 2011
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.
Stary 2011-03-24, 12:29   #4212
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Ha ha ha
Robi się zdjęcie pary młodej z podpisem Anna i Jan i data ślubu, my wrzucimy jeszcze nowe nazwisko, żeby moja rodzina pamiętała. Najczęściej u fotografa na sesji ale my nie mamy więc jakoś w między czasie. Drukuje się ok tyle co gości i każdemu daje się właśnie przy wrzuceniu na wózek, tak żeby z pustymi rękoma nie odszedł. Pamiątka super. Mam już pół albumu takich zdjęć od rodziny i znajomych.
Mam pytanie. Mamy w maju nauki przedmałżeńskie. Powiedzcie mi czy się spokojnie wyrobimy potem z poradnią itd. troszkę się przegapiliśmy w tej sprawie ;/
o Kurcze, ja tez jestem ze wschodu i nie slyszalam tego. U nas zbiera się na wózek do jakiś koszyczków i tyle. Ale z tymi zdjęciami to nawet fajna sprawa.
Stary 2011-03-24, 13:07   #4213
anioleczek2112
Raczkowanie

U nas też zbiera się na wózek i też do koszyczków. A o rozdawaniu zdjęć nie słyszałam- bardzo ciekawy pomysł i ogólnie miły gest Pocieszę niektóre dziewczyny- nasz lista załatwionych spraw nie jest długa ;( Na chwilę obecną załatwiliśmy:
- salę + catering
- zespół
- fotografa
- nauki przedmałżeńskie + poradnia
- zamówiliśmy miejsca w hotelu (dużo przyjezdnych osób)
- zamówiłam sukienkę
- zespół zajmujący się oprawą muzyczną ślubu

Najgorsze jest to, że nie mamy kamerzysty. Albo nam się nie podobają filmy zrealizowane przez daną firmę... albo jest tak drogo,że szkoda gadać ://///
anioleczek2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 13:42   #4214
geko
Przyczajenie

o paradni nic powiedziec nie potrafie bo tam kazali sie zglosic nie wczensiej jak 3 miesiace przed slubem, sadze ze wszystko jest do dogadania znajomym sie spieszylo ze slubem to i na nauki przymykal ksiadz oko i na poradnie tzn kazal zrobic po slubie a z tym to wiadomo jak zawsze jest
Ja jestem z WLKP u nas ze zdjeciami jest jeszcze inaczej tzn kiedys bylo bo teraz to o zdjeciach mlodych goscie moga pomarzyc...bylo tak ze fotograf w nocy wywolywal zdjecia i kazdy z gosci mogl sobie kupic i tym zajmowala sie swiadkowa zbierala zamowienia, pieniazki a po polnocy rozdawala zdjecia. Zdjecia sa w roznych wariantach tzn albo grupowe + mloda para albo wiekszy zestaw o zdjecia grupowe mlodych tzn kawalerow i panienek, ja uwazam ze jest to fajny zwyczaj, na wielu weselach na jakich bylam wlasnie tego mi brakowalo a chetnie bym kupila na kazdym z tych wesel zdjecie mlodych zeby miec pamiatke na lataa jacy to bylismy piekni i mlodzi

a ŚLUB będzie 17.09.2011
geko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:19   #4215
oliweczka123
Raczkowanie

A jakie macie tak drobne zwyczaje na swoich weselach, może jakieś nowe pomysły? Szukam czegoś nowego, czego u nas nie ma na 'każdym' weselu. My rozdamy gościom do domu pudełka z ciastem, słodkościami itp - to taka nowość u nas bo jeszcze u nikogo nie było. Już kupiliśmy
---
I stronę internetową mamy. Wrzucamy adres na zaproszeniach zamiast wierszyków o prezentach. Polecam gotowe szablony ślub-wesele.pl tam właśnie jest nasza, i jeszcze gdzieś widziałam też fajne szablony ale teraz nie pamiętam. Super sprawa, każdy może taką stronkę sobie zrobić. Nie trzeba znać żadnych tajników html, php itd. Tylko Opera omija edytor i można się w programowanie pobawić. Na prawdę polecam. Swoją na razie zminimalizowaliśmy na potrzeby zapraszania i pierwszego wrażenia ale będzie znacznie więcej. Ja będziecie chciały to wam adres wrzucę.

3 wrześ nia 2011
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.

Czas edycji: 2011-03-24 o 20:30 Powód: dopis
Stary 2011-03-24, 23:12   #4216
arnama
Zakorzenienie

U nas 4 września był dokładnie w 6 rocznicę od kiedy zaczęliśmy być razem co najzabawniejsze (może już to tu pisałam) kilka mieś po tym jak zaczęłam być z TZtem z moją jak si potem okazało świadkową obliczałyśmy kiedy 4 września wypadnie w sobotę (za ile lat) bo powiedziałam jej że wtedy kiedy 4 września będzie w sobotę, wyje za mojego N. Sama nie sadziłam jaki "wyrok" wtedy na siebie wydałam co najśmieszniejsze wszyscy o tym zapomnieli, wyznaczyliśmy datę, i jakieś 2 mieś przed ślubem moja świadkowa mi to przypomniała ale był ubaw

Co do nauk: można je robić o wiele wcześniej, natomiast Protokół spisuje się MIN 3 mieś przed ślubem (my na protokół przynieśliśmy zaświadczenie o naukach i papierek z UC- ten najlepiej załatwiać ok 2,5 mieś przed ślubem, gdyż jest ważny dokładnie 3 mieś od pobrania, a trzeba dać księdzu czas na zgłoszenie, więc jeśli np: pobierzecie papierek z UC 4 czerwca, to jego ważność kończy się z dniem 4 września) natomiast poradnię, my odbębniliśmy już po spisaniu protokołu i nikt nie burzył że przy protokole nie mamy już poradni (choć termin mieliśmy wyznaczony i pokazaliśmy papierek, co mogla nie być bez znaczenia )

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 08:59   #4217
Buziunia89
Raczkowanie

Jejciu dziewczyny! Strasznie dziękuję za taki odzew... Faktycznie po tylu pozytywnych argumentach chyba nie ma innego wyjścia, wrzesień i basta!

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
u nas wyszlo w sumie przypadkowo, sala była wolna Gdybym miala sie decydowac jeszcze raz to oprócz września wzielabym maj. Zreszta we wrzesniu wszystko jest tansze, np. warzywa, a jesli robicie sami wesele to jest duzy +
Tanitka o jakie "+'sy" Ci chodzi?? Tak robimy sami tzn. bardzo chcemy Ze strony TŻ nie będzie to problem, gorzej z mojej, ale damy radę

05.02.2011 r. - Zaręczyny

2013 r. - ...Ślubuję Ci
Buziunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 09:41   #4218
izabla
Rozeznanie

Cytat:
A jakie macie tak drobne zwyczaje na swoich weselach, może jakieś nowe pomysły? Szukam czegoś nowego, czego u nas nie ma na 'każdym' weselu. My rozdamy gościom do domu pudełka z ciastem, słodkościami itp - to taka nowość u nas bo jeszcze u nikogo nie było. Już kupiliśmy
---
I stronę internetową mamy. Wrzucamy adres na zaproszeniach zamiast wierszyków o prezentach. Polecam gotowe szablony ślub-wesele.pl tam właśnie jest nasza, i jeszcze gdzieś widziałam też fajne szablony ale teraz nie pamiętam. Super sprawa, każdy może taką stronkę sobie zrobić. Nie trzeba znać żadnych tajników html, php itd. Tylko Opera omija edytor i można się w programowanie pobawić. Na prawdę polecam. Swoją na razie zminimalizowaliśmy na potrzeby zapraszania i pierwszego wrażenia ale będzie znacznie więcej. Ja będziecie chciały to wam adres wrzucę.

My też będziemy rozdawali paczki z ciastem- z tym, że tutaj to nie nowość, ale raczej mus- wszyscy tak robią więc i my
Strona ślubna to super pomysł. Można znaleźć serwisy, na których założyć stronę można za free, albo z opłatą. Ja naszą stronę postanowiłam zrobić w witrynach googla- za darmo, i tez nie są potrzebne html i inne takie wyszło fajnie, chociaż TŻ trochę się podśmiewał z moich prób.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
U nas 4 września był dokładnie w 6 rocznicę od kiedy zaczęliśmy być razem co najzabawniejsze (może już to tu pisałam) kilka mieś po tym jak zaczęłam być z TZtem z moją jak si potem okazało świadkową obliczałyśmy kiedy 4 września wypadnie w sobotę (za ile lat) bo powiedziałam jej że wtedy kiedy 4 września będzie w sobotę, wyje za mojego N. Sama nie sadziłam jaki "wyrok" wtedy na siebie wydałam co najśmieszniejsze wszyscy o tym zapomnieli, wyznaczyliśmy datę, i jakieś 2 mieś przed ślubem moja świadkowa mi to przypomniała ale był ubaw

Co do nauk: można je robić o wiele wcześniej, natomiast Protokół spisuje się MIN 3 mieś przed ślubem (my na protokół przynieśliśmy zaświadczenie o naukach i papierek z UC- ten najlepiej załatwiać ok 2,5 mieś przed ślubem, gdyż jest ważny dokładnie 3 mieś od pobrania, a trzeba dać księdzu czas na zgłoszenie, więc jeśli np: pobierzecie papierek z UC 4 czerwca, to jego ważność kończy się z dniem 4 września) natomiast poradnię, my odbębniliśmy już po spisaniu protokołu i nikt nie burzył że przy protokole nie mamy już poradni (choć termin mieliśmy wyznaczony i pokazaliśmy papierek, co mogla nie być bez znaczenia )
Potwierdzam- nauki można dużo wcześniej zrobić, niektórzy takie kursy mają w trakcie liceum
A co do protokołu to z tego co wiem, spisuje się go do trzech miesięcy przed ślubem, ponieważ wszystkie dokumenty urzędowe, które są potrzebne, mają ważność 3 miesięcy, czyli jeśli ja ślubuję 10 września, to najwcześniej spisywać możemy10 czerwca
Stary 2011-03-25, 12:39   #4219
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
My też będziemy rozdawali paczki z ciastem- z tym, że tutaj to nie nowość, ale raczej mus- wszyscy tak robią więc i my
Strona ślubna to super pomysł. Można znaleźć serwisy, na których założyć stronę można za free, albo z opłatą. Ja naszą stronę postanowiłam zrobić w witrynach googla- za darmo, i tez nie są potrzebne html i inne takie wyszło fajnie, chociaż TŻ trochę się podśmiewał z moich prób.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Potwierdzam- nauki można dużo wcześniej zrobić, niektórzy takie kursy mają w trakcie liceum
A co do protokołu to z tego co wiem, spisuje się go do trzech miesięcy przed ślubem, ponieważ wszystkie dokumenty urzędowe, które są potrzebne, mają ważność 3 miesięcy, czyli jeśli ja ślubuję 10 września, to najwcześniej spisywać możemy10 czerwca

Dokładnie , choć lepiej księdzu dać kilka dni i np w Twoim przypadku pobrać dokumenty z USC np 14 czerwca Wtedy będą ważne do 14 września i spokojnie po weekendzie ksiądz będzie miał czas na załatwienie urzędowych formalności

Stary 2011-03-25, 14:03   #4220
morenica
Zakorzenienie

Dlaczego wrzesień?
Bo akurat termin był wolny, a potem jeszcze tak śmiesznie wyszło, że by bierzemy 17 września ( kiedy Rosjanie napadli na Polskę ) a moi rodzice brali 1 września :P taka zbieżność troszkę :P

Fajny pomysł z tym wóżkiem i zdjęciami...może też coś podobnego wymyślimy, ale musze to jeszcze z TZ przedyskutować
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:29   #4221
oliweczka123
Raczkowanie

Trochę z innej beczki...
Ja jestem na etapie obmyślania dodatków do sukienki. Na pewno jesteście też już po wyborach swoich. Gdzie kupujecie dodatki typu welon, bolerko. W salonach wydaje mi się strasznie drogo za taki welon, znowu na allegro jest duuużo taniej ale tak jakoś boje się, że nie będzie to wszystko grać. Jak Wy planujecie robić?

I kolejne subiektywne pytanie: Co myślicie o odpowiednim obcasie na wesele, jaki powinien być. Chce kupić buty w przeciągu miesiąca, żeby je stopniowo rozchodzić. I pytanie czy przy kilku warstwach, kółku i stresie zdołam się utrzymać na normalnym obcasie. Czy szukać czegoś max 3 cm... Nie wiem ;( Jak Wy robicie, bo na pewno któraś już o tym myślała

3 wrześ nia 2011
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.

Czas edycji: 2011-03-25 o 14:30 Powód: zmiana
Stary 2011-03-25, 15:16   #4222
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Ja welon będę miała w cenie sukni (panie dopasowały taki lekki, zwiewny z obszyciem taką nitką jaką jest suknia wyszyta). Do tego mam dostać podwiązkę i stroik do włosów- więc tego na razie nie szukam, bo darowanemu koniowi...
Do mojej sukni ma być dołączony szal, ale że to wrzesień i nie wiadomo jak z temperaturą, to panie zaproponowały, że wypożyczą mi (za darmo) bolerko, które po ślubie im zwrócę. Tak więc na razie i tego nie oglądam, będę się martwiła później- pewnie koniec lipca jak przyjdzie już moja suknia.
Mam natomiast problem z obuwiem. Oglądałam na allegro i innych stronach całą masę i jak na razie nic mi nie wpadło w oko. Nie chcę takich "typowych" ślubnych, ale do kolorowych też jakoś ciężko mi się przekonać
A co do obcasa... Hmmm... Jestem niska, więc chciałabym taki obcasik 8-9 cm, ale obawiam się, że moje nogi odmówią posłuszeństwa. Mierzyłam w salonie 6 cm i nie było tak źle, więc kto wie...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2011-03-25 o 15:17
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 15:35   #4223
arnama
Zakorzenienie

Buty taneczne i żaden obcas Wam nie straszny

Stary 2011-03-25, 18:24   #4224
morenica
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o buty to myślałam o jakiś nie na dużym obcacie, źle się w takich czuję, bo jestem wysoka i byłabym wyższa od przyszłego męża...
Najchętniej to bym w balerinach poszłą, bo w nich mi najwygodniej, ale że nie bardzo wypada więc pewnie coś na niewielkim obcasie...ale jeszcze nie wiem jaki fason idt.
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 20:07   #4225
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Trochę z innej beczki...
Ja jestem na etapie obmyślania dodatków do sukienki. Na pewno jesteście też już po wyborach swoich. Gdzie kupujecie dodatki typu welon, bolerko. W salonach wydaje mi się strasznie drogo za taki welon, znowu na allegro jest duuużo taniej ale tak jakoś boje się, że nie będzie to wszystko grać. Jak Wy planujecie robić?

I kolejne subiektywne pytanie: Co myślicie o odpowiednim obcasie na wesele, jaki powinien być. Chce kupić buty w przeciągu miesiąca, żeby je stopniowo rozchodzić. I pytanie czy przy kilku warstwach, kółku i stresie zdołam się utrzymać na normalnym obcasie. Czy szukać czegoś max 3 cm... Nie wiem ;( Jak Wy robicie, bo na pewno któraś już o tym myślała
welon planuje kupić na allegro, ale dalej nie wiem co z czymś na ramiona... nic tiulowego nie chce bo tiulowy mam dół sukni.
Ja planuje kupić buty z około 8 cm, ponieważ jestem niska, chociaz też mam obawy czy w nich wytrzymam, nawet jeśli to będą buty taneczne

Jako jedność :
Stary 2011-03-26, 08:28   #4226
kaska87
Zakorzenienie

cześć dziewczyny-podczytuję ten wątek i nawet nie pamiętam czy się w nim kiedykolwiek udzielałam czy nie też jestem wrześniówką dokładnie pobieramy się 17.09-widzę, że trochę nas jest
czytałam ostatnio co macie my do tej pory mamy tyle:
-sala
-kościół
-fotograf
-kamerzysta (dziś podpisujemy umowę)
-suknia już wisi
-nauki i poradnię
-koszulę i krawat (garniak wybrany czekamy na promocję bo tak nam Pani doradził tam sprzedająca)
-obrączki wybrane klik! idziemy zamawiać 17.04 w rocznicę
-wybrany fryzjer i makijażystka-trzeba się umówić

myślicie, że ok?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 13:55   #4227
paulucha3333
Raczkowanie

Cytat:
Ha ha ha
Super sprawa! u Nas tez kiedys byla taka z zabawa z wozkiem,ale od kilku lat odkad wszystko tak podrozalo,wszyscy u ktorych bylam na weselu zrezygnowali z tego gdyz nie chcieli narazac gosci na dodatkowe koszta.A szkoda bo zawsze jakis grosik mialam przygotowany i fajna zabawa,My mamy zaproszenia ze zdjeciem jakas pamiatka bedzie I planujemy dla kazdego goscia dac jakis prezencik.My tez mamy nauki w maju dokaldnie w dwa dni 14 i 15 i nie mam pojecia kiedy poradnia.
Dziewczyny jak juz bede w czerwcu spisywac protokol to musze miec te wszystkie papiery pelne?wlasnie z skoczonych nauk i zaliczonej poradni???Czy moge np.dwa tygodnie przed slubem podac?

Buziunia89 a u Nas wrzesien bo mial byc czerwiec lub sierpien niestety kazdza restauracja miala zajety termin:/ i tak sie zlozylo ze jedena jaka znalezlismy na 2011 miala wolny 17 wrzesnia i okazalo sie ze Nas zespol tez ma wolny tylko ten jedyny i tak zostalo a moze i lepiej bo mielismy 10 miesiecy by odlozyc pieniadzetak by idealnie na wszystko starczylo wiec sa jakies plusy

kaska87
Witaj Kochana w Naszym skromnym gronie sporo masz zaltwione pochwal sie sala,fotografem i kamerzysta Masz wybrany jakis motyw lub kolor przewdodni wesela?My tez kupilsmy garmitur w Pawo w promocji o 50 % taniej

Dziewczyny wynajelam wczoraj samochod mielismy jechac autem przyjaciol ale tak jakos wyszlo,ze przegladalam jakies forum i znalazlam Mercedesa skrzydlaka z 1967 a ze moj ukochany Kocha stare mercedesy nawet sie nie zastanawialam i jeszcze w Naszym kolorze przewodnim ecrii oczywiscie ozdobimy go rozowymi rozami i tablicami w stylu vintage
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e3b2ce04404ded23.jpg (26,2 KB, 13 załadowań)
paulucha3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 17:33   #4228
oliweczka123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulucha3333 Pokaż wiadomość
(...)My tez mamy nauki w maju dokaldnie w dwa dni 14 i 15 i nie mam pojecia kiedy poradnia.
(...)
Oczka mi się zaświeciły A gdzie macie nauki?? My 14/15 maja w Archikatedrze Św. Jana, Warszawa.

3 wrześ nia 2011
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.
Stary 2011-03-26, 18:42   #4229
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulucha3333 Pokaż wiadomość
kaska87
Witaj Kochana w Naszym skromnym gronie sporo masz zaltwione pochwal sie sala,fotografem i kamerzysta Masz wybrany jakis motyw lub kolor przewdodni wesela?My tez kupilsmy garmitur w Pawo w promocji o 50 % taniej
kolor przewodni prawdopodobnie róż a garniak będzie z vistuli-czarny taliowany, biała koszula i carny krawat
buty ślubne widziałam dziś w pudrowym różu, ale jeszcze się zastanawiam

bukiety takie mi się podobają więc buty byłyby idealne:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet herbaciany.jpg (42,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bukiet-z-roz-z-krysztalkami.jpg (48,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg portret.jpg (75,7 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2011-03-26 o 18:48
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 21:35   #4230
oliweczka123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Buty taneczne i żaden obcas Wam nie straszny
Super. A gdzie takie buty znaleźć? Właśnie wertuję internet.

3 wrześ nia 2011
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości