![]() |
#2401 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() ![]() Agati, mam nadzieję, że Twój kot nie przepada za cytryną. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Będą 2 opcje: albo jej kot przestanie ją podgryzać, albo polubi cytrynę ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-03-25 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Konto usunięte
|
ale mój kociak lubi swój drapak, często z niego korzysta, też pokazałam mu, co i jak i drapie w drapak, ale czasem ma ochotę w moje łózko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Rozeznanie
|
A my za 2h jedziemy do Lublina. W sobotę i niedzielę wystawa. Tygrysio jako jedyny kot domowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT: a czy Wy wyprowadzacie Wasze koty? Mój był dwa razy na dworze, ale jest tak przerażony, że zastanawiam się czy sobie tego nie darować i nie narażać go więcej na stres... jako ciekawostkę dodam, że Ryszard dopiero w lipcu będzie miał rok, a już ma szelki największe jakie mieli w sklepie ![]() ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2011-03-25 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Rozeznanie
|
Strawberka, dlatego my mamy psie szelki
![]() O te: http://www.as.wroclaw.pl/index.php?p...ct&prod_id=233 Fakt, mają jedno zapięcie, dla są fantastyczne. Nie duszą kota jak ciągnie, bo są w literkę Y. Uwielbiam je. Mamy najmniejsze, na chihuahua i mamy jeszcze duużo regulacji |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Mojemu też miziam łapki, często korzysta z drapaka, ale czasem też z mojej kanapy ![]() Księciunio drapie w okna, w drzwi, chce wyjść,. Jak tylko zrobi się cieplej to spróbuję z nim wychodzić, bo jednak jemu przyda się więcej ruchu, mimo, ze jest bardzo aktywny w domu ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- swoją drogą, Wasz kot ma Cibora?- nIE WIEM, JAK TO SIĘ ODMIENIA ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
że co? nie mam pojęcia co to jest ![]()
![]() |
#2409 |
Konto usunięte
|
Mój kot w swoim poprzednim domu miał roślinkę, trawka, która powoduje, że kot nie ma kłębów sierści w brzuchu
![]() Nie umiem wytłumaczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zadomowienie
|
Aaaa... kocia trawka
![]()
#2411 |
Zakorzenienie
|
aa no to mojemu też wysiałam, ale nie chciał jeść
![]()
![]() |
#2412 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Można raz w roku skorzystać z drapaka? Można
![]() ![]() ![]()
#2413 |
Zakorzenienie
|
![]() Strasznie dawno tu się nie udzielałam ![]() ![]() Wiem, że w suchych kocich karmach nie powinno być zborza, ryżu też? Bo znalazłam taką karmę http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...68#composition , tylko ten ryż mnie niepokoi... |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odradzam karmę, bo jest w niej też gluten kukurydziany, jedna z bardziej uczulających substancji. Poniżej karmy, które nie zawierają zbóż, mięso to mięso i jest go procentowo b. dużo 60-80% w karmie. (kopia z forum.miau.pl) ZŁOTA LISTA KARM czyli karmy gotowe, które pod względem składu i analizy są najlepsze z dostępnych na rynku - mogą stanowić np. dodatek do diety BARF I. SUCHE KARMY ZIWIPEAK Karma niedostępna jeszcze na polskim rynku. Ze względu na bezkonkurencyjną jakość wpisana na Złotą Listę, z nadzieją pojawienia się jej w Polsce. ORIJEN Orijen Cat&Kitten: Orijen Fish: TASTE OF THE WILD Rocky Mountain Feline Formula APPLAWS Applaws z kurczakiem: Applaws z kurczakiem i łososiem: Applaws kitten: FELINE PORTA 21 Finest Sensible Grain Free POWER OF NATURE - Natural Cat
![]() |
#2415 |
Zakorzenienie
|
Estre, dziękuję Ci bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Konto usunięte
|
Mój je Purinę a dodatkowo dosypuję garstkę Royal Canin Fibre, żeby nie miał zaparć
![]() Teraz ograniczam mu trochę mokre, bo jego waga jest olbrzymia;0 |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zakorzenienie
|
To powinnaś mu ograniczyć suche, bo to od suchego koty tyją
#2418 |
Rozeznanie
|
ja będę chciała swojego przestawić na acanę albo orjen jeszcze nie wiem narazie muszę mu dawać mokre itp bo ma problemy z robieniem kupki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że znajdę tutaj pomoc!
Czuję się bezradna. Moja kotka urodziła w czwartek cztery kotki. Jeden od początku się "nie tuli", nie przychodzi jeść, leży gdzieś obok, jest najmniejszy... Podsuwam go do mleka, ale on nie za bardzo ma ochotę na jedzenie. Boję się, że będzie z nim coś nie tak... Moja kotka rodziła już wcześniej i nigdy nie było takiego "odrzutka"... Czy mam kotka karmić sama? Podsuwać go i czekać aż zacznie ssać? Bardzo proszę o odpowiedź. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 |
Zadomowienie
|
Mam takie pytanko, moja kotka po sterylizacji zamieniła się dosłownie w odkurzacz do karmy
![]() W ogóle to albo mam takie dziwne wrażenie, albo kot mi nagle utył, a nawet miesiąc nie minął od sterylki, jakaś taka obła jest.... ![]()
#2421 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg diety BARF dzienna dawka surowego mięsa dla średnioaktywnego kota powinna wynosić 25-30 g na każdy kilogram masy ciała. Tyle, że jest to dawka nie uwzględniająca dodatkowego podawania suchej karmy. Jeżeli chcesz dawać jedynie mięso to ważne są suplementy (m.in. wapń, tauryna), bo nie wszystkie substancje, których kot potrzebuje znajdują się w mięsie. Oczywiście mięso to dobry pomysł, w końcu kot jest mięsożercą a nie chrupkożercą ![]()
![]() |
#2423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2425 |
Konto usunięte
|
Jezu, mój kocur ma 4 lata i waży ponad 6 kg
byl kiedyś na diecie i jak poprzednia właścicielka odstawiła mokrą to ważył 4, 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
U nas wagowo wygląda to tak:
5 letni Guzik wazy 6 kg, ale nie jest gruby ( weterynarz potwierdził) to po prostu wielkie bydle. 9-miesięczny Felek waży dokładnie połowę , 3 kg, ale wet powiedział, że jest odrobinę za chudy.
#2427 |
Zadomowienie
|
Moja kotka jest ogólnie z tych drobniejszych i może panikuję trochę, ale nasłuchałam się jak to trudno kota odchudzić, a i wetka ciągle przestrzega mnie przed tym żeby jej na upaść...tak więc nie podkarmiam jej pomiędzy poranną i wieczorną dawką karmy, suche ma w misce zawsze, daję jej garść wieczorem ok 30-40g i to do następnego wieczora ma jej wystarczyć a rano dostaje tak ze 2,5 łyżki mokrego. Mokre się kończy więc pokombinuję z mięsem, podobno wołowina najlepsza
![]()
#2428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Konto usunięte
|
Mój kot został kiedyś wyrzucony z auta, a koty porzucone muszą mieć zawsze jedzenie, bo stają sie agresywne, dlatego suchej karmy nie mogę mu żałować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
Hmm mój Guzik wagę reguluje sobie sam. Karmy dostają zawsze tyle samo, zimą wielkolud jest grubszy, latem chudszy.
Oba ogony latają po chałupie jak wiatr, więc ruchu mają dosyć. Cały czas mają chrupki w miskach, ale nie jedzą dużo, oba czekają na mięcho ![]() Rano i wieczorem dostają taką sporą garść ( tak 200 g) mięsa- różne mięsa i podroby SUROWE z suplementami. Mamy Felini Complete, dodaje tez taurynę, olej z łososia, wit. E i różne inne, doję też nasiona babki płesznik, żeby ogony nie miały kłopoty z kupą. Oba błyszczą i są pełne życia. Nie powiem, że zdrowe, bo Felek ciągle jest na coś chory, ale to reperkusje dzieciństwa na dworze z krowami, robakami, świerzbem i katarem. Musimy z tym żyć...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.