|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
hej ciężarowki
Ja też mam dziś jakiś słaby dzień cały dzień się kłócimy o byle co z TŻ, wszystko mnie drażni. Teraz siedzimy każde nad swoim lapkiem![]() Nerola leż, leż, leż, fajnie mieć taką przyjaciółę Beatko wiesz co, ja jestem dwie lewe rączki jeśli chodzi o gotowanie i pieczenie Teraz na L4 staram się coś pichcić ale nie mam do tego serca, u nas nadwornym kucharzem jest TŻ.Twój tort jest meeega boski! Zdolniacha jesteś
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1594 | ||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Miejmy nadzieję. Na pewno aktywność sprzyja, a w lecie jest o nią łatwiej, niż w zimie. Ja się bardzo cieszę, że już się skończyły te śniegi, z wielkim brzuchem w zimie musi być ciężko.Gratulacje Ja mam chyba jeszcze 104. To dużo i mało, wolałabym mniej ![]() Super! Też myślałam o takich krótkich wakacjach, ale jeszcze się nie zdecydowałam. TZ zmienił pracę i w poniedziałek dopiero ją zaczyna, nie wiem, jak będzie z urlopem. Cytat:
Odpoczywaj jak najwięcej. Nie chcieli Cię zatrzymać w szpitalu przez te skurcze?
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry w niedzielę
ja odpukać czuję się jakby ciut lepiej może nie będzie tak źle młody wyspany, zadowolony, kaszle jeszcze troszkę ale i tak jest dobrze może ten dzień będzie lepszy od wczorajszego
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() nie moglam spac wiec wstalam wczesniej, zjadlam sniadanie i obejrzalam m.in. Maje Popielarska i jej rady ogrodowe jak sobie pomysle ile pracy czeka nas na naszym ugorze wokol domu ti slabo mi sie robi, bez pomocy specjalisty sie chyba nie obejdzie a teraz moze kawa??
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz apel do wszystkich
Podawajcie mi imiona swoich pociech!
Przysyłajcie na PW Będę wdzięczna
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
dzIeń dobry
śnieg u mnie ![]() Nerolka- trzymam za Twoją szyjkę i proszę ładnie Izkę,żeby poczekała z tym pchaniem na świat![]() Brunetka- zdrówka dla taty ![]() Beatka- śliczny tort ![]() Margaret-super brzuś ![]() a ja znów nie wyspana.... ja się chyba wyśpię dopiero za 10lat miłej niedzieli |
|
|
|
#1599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie umiemy sie zdecydowac postaram sie sprezyc
|
|
#1600 |
|
BAN stały
|
Tak jest ciotki,krzyczcie na tą moją Izę bo za bardzo fisiuje.
Dziękuję Wam i nadal trzymajcie za nią kciuki,zeby nie pchała się Dziś jest znacznie lepiej ale z wyra nie mam zamiaru wychodzić.No trudno - polezę sobie jeszcze kilka tygodni.Wolę to, niż siedzenie tygodniami przy inkubatorze. A przyjaciółkę fakt,mam nawet fajną ![]() W końcu już od 15 lat ta sama. Pamiętajcie o przestawieniu zegarka. Mam pytanie:jakie kosmetyki kupujecie dla pociech? Ja jechałam na Bambino a teraz taki wybór,ze oczopląsu idzie dostać.Póki co skłaniam się ku Hipp,Baby Dream,Nivea.Chciałabym unikać parabenów,silikonów.Na pewno Linomag i Tormentiol będzie zamiast Sudocremu. Słoneczko świeci ale oszronione mam podwórko
|
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka-mam nadzieje,że Iza nas posłucha
![]() ja używałam HIPP i chyba przy nim zostanę,miałam też mleczko nawilżające zamiast oliwki NIVEA i też było super,chyba też go zakupię a Sudocrem używam wymiennie z Linomagiem zależy co się wydarzyło... bo jedno dobrze wysusza a zielony Linomag świetnie natłuszcza. i tyle![]() właśnie zakupiłam kołdrę i poduszkę dla córki,jak tylko przyjdzie to przenosimy się do dużego łóżka
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidze tych zmian czasowych, długo potem dochodze do siebie.Beatko, jestm pod wrażeniem Twoich umiejętnośći kulinarnych. Ja do pieczenia się nie nadaje. NEROLA musisz teraz mocno na siebie uważać, ogranicz swoją aktywność w domu, jeszcze kilka tygodni niech Iza wytrzyma. co do kosmetyków dla bejbika to nie mam pojęcia co jest dobre a co złe, też myślałam o Hipp. Dlaczego mówisz że Sudocrem niet? BRUNETKA trzymaj się dzielnie, z tatą wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za szybką poprawę zdrowia. ZMALOWANA jestem przerażona porodem Twojej koleżanki. W którym szpitalu takie rzeczy wyczyniają? Jestem przerażona.Oby wszystko było dobrze z maluszkiem. Brida Witam mamusiu ![]() Udanego dnia dziewczyny życzę
|
|
|
|
|
#1603 |
|
BAN stały
|
Babonik to czekają Was zmiany.
Ciekawe jak małej pójdzie spanie? Na razie mam mleczko Nivea i to wsio Zamierzam jeszcze linomag,szampon z płynem albo BabyDream albo Hipp,chusteczki ???pomyślę. Patik dlaczego Sudocrem niet?Miałam i nadal mam po Krystku jeszcze ze szpitala próbkę i na odparzenia po antybiotykach nie dawał rady.Pomógł Linomag i Tormentiol. To po co przepłacać? Pewnie znów w paczce szpitaqlnej będą próbki,to się zobaczy jak to dziecko przyjmie różności. Ogólnie każde z moich dzieci było 1-2 razy odparzone i to właśnie po antybiotykach a tak to nie,więc nie muszę szaleć(chyba bo Iza to w końcu delikatna dziewuszka a nie męska dupa |
|
|
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() zegarek już wieczorem przestawiłam, a dziś nawet wcześnie wstałam bez problemów ![]() Cytat:
![]() Kosmetyki zamierzam BabyDream kupić, spotykam się tylko z pozytywnymi opiniami na ich temat, więc mam nadzieję że się sprawdzą Cytat:
U mnie słoneczko od samego rana, choć trochę śniegu było. To jutro na zakupy? Mam całe popołudnie do dyspozycji chyba
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Nalesniczki na śniadanie, słoneczko za oknem, tylko jakos później o godzine ![]() Wczoraj decyzja co do pokoju dzidzi została podjęta, będzie Puchatkowo Kubusiowo |
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry... Ale się nie wyspałam
![]() Cytat:
|
|
#1607 |
|
Zadomowienie
|
Beatko, piękny torcik
.Tatuś pewnie był zadowolonyNo właśnie, co z tymi kosmetykami dla dziecka? Co dokładnie , do czego i jakiej firmy? dla mnie to czarna magia. |
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Izula to niech będzie dobra dla mamusi ![]() Ja kupuje babydream, z wzgędu na składy, oceny w testach i cene. Tez chce unikać parabenów, sylikonów itp. świństw. musze sie zaraz zebrać, bo idzimy na urodziny do dziadka M. strasznie mi się nie chce, bo mnie okrutnie irytuje rodzina M., wcale tam nie pasuje
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki będe trzymać w pon za połówkowe żeby było super ![]() ja się o małża martwiłam bo on czasem w nocy po lodówce gmera i bałam sie o mój tort żeby "nóg nie dostał" ![]() Ale cały na szczęście
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej te ciotki widziane raz do roku w sklepie i ich stwierdzenie "O chyba ci mąż dobrze gotuje bo znowu przytyłaś" A ja na to "Gotować gotuje dobrze, ale ja jestem w CIĄŻY " |
|
|
|
|
#1612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nawet byle jaki tort jak się ładnie "ubierze" to wyglada zachwycająco, wystarczy trochę wyobraźni i pomysłów ![]() ja trochę podpatrzyłam bo teściowa w piekarni pracuje i wprawdzie tortów nie piecze tylko drożdżówki i pączki ale często znajomym kupuje tam na zamówienia torty różne i przywozi do domu i można podpatrzyć różne dekoracje, napisy, zdobienia itd. już nieraz przelotem taki piękny przystrojony torcik gościł w naszej lodówce do czasu aż został odebrany aż żał było sie rozstawać ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
zdam relacje jak się podobał i jak smakował ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś może mi powiedzieć dlaczego powieka mi drga ????? Strasznie mnie to denerwuje
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tyle, powinno pomóc
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: Ania - ubiegłaś mnie
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja witam niedzielnie, piękne słoneczko świeci za okienkiem aż chce się żyć ![]() dziś późno sobie zjedliśmy śniadanko bo nie chciało się wstawać a na obiadek naleśniki z kurczaczkiem i sosem tzatziki mmmm już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
niedziela a ja wysprzątałam cały dom
do tego upiekłam babeczki, jak podłoga wyschnie idę smażyć mięsko na obiad mam dziś powera haha ale to chyba dobrze, bo ostatni tydzien był tragiczny, deprecha dołek czy jak to nazwać, milion przykrych spraw na głowie a dziś słońce świeci i od razu chce się żyć nerola strasznie Ci współczuję, bo wiem że w pewnym sensie czujesz się bezradna, leki bierzesz, leżysz, a reszta już w rękach Boga, ja jednak wiem, że mała mamusi pomoże i nogami się tam zaprze żeby do czerwca nie wychodzić
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak kiedyś miałam, głupie uczucie, szczególnie podczas malowania rzęs. Zwiększ sobie dawkę magnezu i B6, mimo że jest w tym suplemencie który bierzesz i powinno być oka. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

cały dzień się kłócimy o byle co z TŻ, wszystko mnie drażni. Teraz siedzimy każde nad swoim lapkiem

zębole
Ja mam chyba jeszcze 104. To dużo i mało, wolałabym mniej
Odpoczywaj jak najwięcej. Nie chcieli Cię zatrzymać w szpitalu przez te skurcze?

Mam całe popołudnie do dyspozycji chyba

Najbardziej te ciotki widziane raz do roku w sklepie i ich stwierdzenie "O chyba ci mąż dobrze gotuje bo znowu przytyłaś"
A ja na to "Gotować gotuje dobrze, ale ja jestem w CIĄŻY "